SACCSIV – blog ortodox

Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: „Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati este aici. Nu va sta deschisa pentru totdeauna” si vor o MONEDA INTERNATIONALA

   Citez din articolul Seful FMI vrea ca lumea sa nu mai depinda de dolar si cere crearea unei noi monede:

   Nevoia de stabilitate monetara la nivel mondial impune ca tarile sa nu se mai bazeze pe o moneda emisa de o singura banca centrala, asa cum au facut-o de la abandonarea etalonului in aur, crede Dominique Strauss-Kahn, seful FMI.

   Directorul Fondului Monetar International (FMI) a readus in discutie posibilitatea ca o noua moneda internationala sa evolueze din Drepturile Speciale de Tragere (DST), unitatile de cont utilizate de FMI, si sa puna astfel capat dominatiei dolarului american, scrie agentia de presa Thomson Reuters.

   „Consider ca va fi nevoie de un cos valutar„, a precizat Strauss-Kahn cu privire la eventuala inlocuire a dolarului american ca moneda internationala de referinta. „Intr-o lume globalizata, nu exista o solutie locala„, a adaugat seful institutiei internationale.
   Totodata, Strauss-Kahn si-a exprimat ingrijorarea ca sprijinul la nivel politic de care se bucura redefinirea sistemului monetar international se va evapora daca in cel mult un an simptomele crizei economice mondiale vor disparea.

   El a precizat ca dorinta de cooperare la nivel international s-a temperat in ultima perioada, la doar sase luni dupa ce liderii G20 (grupul celor mai industrializate 20 de state din lume) reuniti la summit-ul de la Londra s-au angajat sa asigure o ordine financiara mondiala mult mai stabila.

   Michel Camdessus, fost director general al FMI in perioada 1987-2000, a avertizat ca acesta este momentul oportun pentru lansarea unei reforme in sistemul monetar mondial. „Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati este aici. Nu va sta deschisa pentru totdeauna„, a explicat Camdessus.

   Cosul valutar din care sunt compuse DST trebuie extins

  Mai mult, el si-a reafirmat sprijinul pentru propunerea inaintata de Zhou Xiaochuan, guvernatorul bancii centrale a Chinei, cu privire la extinderea cosului valutar la care se raporteaza DST (format in prezent doar din dolarul american, yen, euro si lira sterlina), pentru ca in cele din urma aceste unitati de cont sa inlocuiasca dolarul ca moneda de rezerva internationala.

   Ideea de baza include incredintarea unei fractiuni din rezervele materializate in DST unor structuri administrate colectiv de FMI si raportarea DST, in cele din urma, ca moneda de rezerva internationala. Ideea nu este noua, fiind vehiculata si in trecut de economisti celebri. John Maynard Keynes a venit cu o propunere similara in anii ’40, sugerand introducerea conceptului „bancor” ca etalon si moneda de rezerva.

   Astfel, Camdessus a propus ca acest cos sa fie modificat de asemenea maniera incat sa includa si yuanul, moneda nationala a Chinei, si poate chiar rupia indiana si realul brazilian.

   „Yuanul trebuie sa faca parte din cos. Scurt si la obiect„, a afirmat Camdessus.

   Statutul dolarului american de moneda de rezerva internationala a permis Statelor Unite sa acumuleze deficite bugetare uriase, finantate de exporturile tarilor mari, Xiaochuan argumentand ca un nou sistem monetar de rezerva, controlat de FMI, s-ar putea dovedi mult mai stabil si mai viabil din punct de vedere economic.

   China a speculat cursul de schimb subevaluat al yuanului

   China a mentinut yuanul la o cotatie medie de 6,83 unitati per dolar incepand cu iulie anul trecut, pentru a sprijini exportatorii locali sa depaseasca criza economica.

   „Consideram cu tarie in cadrul FMI ca yuanul este subevaluat si ca este nu numai in interesul economiei mondiale, dar si in interesul Chinei ca moneda sa fie reevaluata„, a explicat Strauss-Kahn. Autoritatile americane au sustinut in mod special ca subevaluarea yuanului a condus la exacerbarea dezechilibrelor economice ce au declansat actuala criza financiara.

   Pozitia actuala a monedei chineze a provocat distorsiuni la nivel economic, care au oferit anumite atuuri Chinei, insa au afectat alti factori componenti ai economiei, a explicat seful FMI.

   „China are un avantaj pe plan comercial, insa practica preturi nepotrivite, care conduc la decizii gresite cu privire la investitiile pe termen lung. Este momentul ca aceasta tara, dupa ce a acumulat o serie de avantaje pe seama monedei subevaluate, sa se orienteze catre stabilitate pe termen lung, iar acest aspect corespune eliminarii dezechilibrului monetar„, potrivit lui Strauss-Kahn.

   Dolarul american a inlocuit lira sterlina, devenind moneda de referinta pentru rezervele internationale dupa conferinta de la Bretton-Woods, organizata pentru a trasa noua ordine economica postbelica. Incheierea unui acord intre guvernul de la Washington si tarile arabe exportatoare de petrol, in cadrul caruia se stipula utilizarea dolarului pentru comertul cu petrol, a pecetluit soarta lirei sterline si a impus moneda americana in schimburile internationale.

   Comentariu saccsiv:

   Prieteni, observati cat tupeu au astia? Subliniez:

   Totodata, Strauss-Kahn si-a exprimat ingrijorarea ca sprijinul la nivel politic de care se bucura redefinirea sistemului monetar international se va evapora daca in cel mult un an simptomele crizei economice mondiale vor disparea.

   Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati este aici. Nu va sta deschisa pentru totdeauna

   Aratam acum peste un an de zile in articolul Criza financiara din SUA este etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE faptul ca ELITELE au declansat criza voit, pentru ca mai apoi sa vina cu „solutiile” de schimbare. Multi spuneau atunci ca agit teoria conspiratiei. Putini dintre ei s-au trezit, restul zici ca sunt dati cu smirghel pe creier.

   Ce mult seamana ceea ce spun sefii FMI cu ceea ce a spus unul din “taticii” lor,   David Rockefeller, la Consiliul de Afaceri al Natiunilor Unite, 14 Sept. 1994:

    “Dar aceasta fereastra de ocazii, în care putem construi o ordine mondiala interdependenta, nu va fi deschisa pentru mult timp. Deja sunt forte puternice care lucreaza si ameninta sa distruga toate sperantele si eforturile noastre de a ridica o structura rezistenta de interdependenta globala. “

   Si o spunea el la scurt timp dupa Maastricht (1992), momentul de inceput al ultimei etape majore dintr-o serie inceputa acum peste 200 de ani: crearea GUVERNUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE. Cititi va rog si:

Personalitati si organizatii: evreul MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD (SCUTUL ROSU), intemeietorul celei mai puternice familii din istoria moderna a omenirii si creatorul ordinului ILUMINATII

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   Iar acum, tot ce fac, pare ca o fac pe fata. Iata cateva repere in ordine cronologica, pentru a vedea ca evreul Dominique Strauss-Kahn nu face astfel de declaratii deoarece i-ar fi venit lui subit o idee, ci deoarece se merge dupa plan:

ONU vrea inlocuirea dolarului cu o alta valuta mondiala

Unul din efectele declansarii artificiale a crizei: G 20 va modela NOUA ORDINE economica MONDIALA

Dailybusiness: „De la teoria francmasonica la fapte: Guvernul mondial devine realitate”

VIDEO (si transcriptul) – GEORGE SOROS: China va avea un rol important in crearea NOII ORDINI MONDIALE

   Dar oare de ce o spun ei pe fata? Deoarece acest edificiu dorit de ei, acest GUVERN MONDIAL de tip Big Brother nu este punctul terminus. Nici cipuirea nu este punctul terminus. Nici ultimul razboi mondial … Trebuie sa intelegem ca toate ELITELE sunt practicante ale cultului paladin, iar pentru ele punctul terminus este reprezentat de inscaunarea antihristului. Dar acesta nu va veni ca dictator, ci ca „salvator”. De aceea prieteni, va urma o mega revolta, una care este deja pregatita de realele ELITE si care va fi impotriva acestui Big Brother, care reprezinta o simpla etapa. Cu alte cuvinte construiesc un edificiu pe care lumea sa-l urasca, dupa care tot ei sa conduca revolta ce va instaura „pacea si binele” pe pamant, adica imperiul antihristului:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 18, 2009 at 3:01 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. stefan said, on noiembrie 18, 2009 at 3:33 pm

    Ar trebui ca Romania sa iasa si din ue si din nato…
    Apoi datoriile la fmi si la toti restu platite si tara noastra sa fie intradevar libera , de sine statatoare si indivizibila.
    Altfel…

    Apreciază

    • razvan.m said, on noiembrie 18, 2009 at 7:56 pm

      Ba din contra, Stefan. Aceste datorii n-ar trebui platite niciodata. Ar trebui anulate printr-o lege emisa de Parlamentul Romaniei. Sa vedem putin cum vor crapa si se vor agita atunci bezmeticii FMI-ului si ai masoneriei in general. Sa le aratam ca ne doare-n spitz (scuzata fie-mi expresia) de ei si de dominatia lor mondiala… Un sut bine plasat in fundul masoneriei, cum ii pasa ei de Romania…asa sa ne pese si noua de ea…

      Apreciază

      • stefan said, on noiembrie 18, 2009 at 8:34 pm

        Stii eu de fapt sunt de acord cu tine doar ca pe de alta parte vine intrebarea :
        „Cu aprobarea cui au fost facute aceste datorii?”
        Iar eu zic ca au fost facute cu aprobarea poporului – ca daca poporul n-ar fii aprobat ar fii iesit in strada cu milioanele- caz in care ar parea drept ca acestea sa fie platite.

        ce zici?

        Apreciază

    • NihilSineDeo said, on noiembrie 19, 2009 at 7:22 pm

      Usor de zis, aproape imposibil de facut ! Ceea ce nu s-a distrus din economie a fost cedat strainilor ! Nu vezi ca importam 2/3 din produsele agricole si din carne ? Nu vezi ca am ajuns sa exportam lemn si sa importam mobila ? Cum sa iti mai platesti datoriile ? Daca am iesi din structuri si am nationaliza ceea ce am vandut pe nimic, am fi imediat catalogati ca tara „terorista”, „nedemocratica”, asa cum sunt caracterizate toate tarile care refuza sa joace in hora lor. Resurse naturale nu mai avem cine stie ce (de exemplu Venezuela mai are un cuvant de spus, cand sta pe o mare de petrol…) deci nu am avea nicio sansa. Plus ca imediat ar face din Harghita si Covasna un nou Kosovo…

      Apreciază

      • NihilSineDeo said, on noiembrie 19, 2009 at 7:27 pm

        @stefan cu aprobarea poporului ?!
        Pai poporu a fost mintit cu televizoru …

        Apreciază

  3. Silviu said, on noiembrie 18, 2009 at 4:06 pm

    Si ne miram de gripa aviara, porcina si mai stiu eu care alta. Sunt inventii pentru „binele” omenirii. Isi doresc in primul si-n primul rand binele lor propriu, si toata lumea sa depinda de ei. Trateaza pe fiecare individ al omenirii in cel mai josnic mod. Manipulare in masa. Toate instrumentele globale pe care le folosesc pentru manipulare sunt prea evidente. Numai inconstientii si ignorantii nu le vad.

    Apreciază

  4. acelas said, on noiembrie 18, 2009 at 10:33 pm

    sunt unii care trec si peste „conventiile” stabilite ale binecunoscutei grupari (si asa ele intunecate si terifiante …) … , daca „vremea” o cere sau interesele supra-partinice sunt cu mult mai importante …

    http://www.cotidianul.ro/maestrul_florin_ghiulbenghian_chirovici_a_pus_masoneria_la_remorca_lui_basescu-103585.html

    Apreciază

  5. acelas said, on noiembrie 18, 2009 at 10:54 pm

    bineinteles ca ei inca mai cred cu tarie ca fac lucrarea …. celui rau, de fapt

    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/876450/Goldman-Sachs-ne-cerem-scuze-pentru-criza-/

    .

    Apreciază

  6. acelas said, on noiembrie 18, 2009 at 10:57 pm

    si altfel, cu masonii trec si peste conventiile lor, si asa intunecate si terifiante, atunci cand interesele si „vremurile” le cer

    http://www.cotidianul.ro/maestrul_florin_ghiulbenghian_chirovici_a_pus_masoneria_la_remorca_lui_basescu-103585.html

    .

    Apreciază

  7. […] Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati e… […]

    Apreciază

  8. […] Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati e… […]

    Apreciază

  9. […] Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati e… […]

    Apreciază

  10. […] Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati e… […]

    Apreciază

  11. […] Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati e… […]

    Apreciază

  12. […] nu e in criza perturba. De asemenea, aceeiasi au hotarat ca FMI trebuie sa aiba un rol important (Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati e…) si se vede urat ca cineva sa-i refuze „ajutorul” […]

    Apreciază

  13. […] Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati e… […]

    Apreciază

  14. […] Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati e… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.