SACCSIV – blog ortodox

Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 12, 2009

   In 12 noiembrie, pomenirea Cuviosului Nil izvorâtorul de mir, care s-a nevoit în munţii de pe lângă Marea Lavra din Muntele Athos, şi s-a săvârşit în pace.

   Sfântul Nil, Izvorâtorul de Mir, din Muntele Athos s-a născut în Grecia, într-un sat numit Sf. Petru, dioceza Zakoneia. El a fost crescut de unchiul său, ieromonahul Macarie. La vârsta potrivită a fost tuns călugăr, apoi hirotonit ierodiacon şi mai târziu ieromonah.

   Râvna pentru mai aspre nevoinţe monastice i-a călăuzit pe unchi şi nepot spre Muntele  Athos, unde Macarie şi Nil au trăit în ascetism într-un loc numit Sfintele Stânci. După moartea Sf. Macarie, părintele Nil arzînd de zel pentru nevoinţele duhovniceşti mult mai aspre s-a retras într-un loc aproape inacesibil pentru orice fiinţă vie. La plecarea sa la Domnul în 1651, Sf. Nil a fost învrednicit de curgere bogată de mir vindecător, pentru care creştinii veneau să-l ia din cele mai îndepărtate ţinuturi estice.

   Profetia Sfantului Cuvios Nil Atonitul, despre antihrist si sfarsitul lumii:

   „Cand se va apropia vremea venirii lui Antihrist, se va intuneca mintea omului de toate patimile cele trupesti ale curviei, si foarte mult se va inmulti necredinta si faradelegea. Atunci omul va deveni de nerecunoscut, schimbandu-se fetele oamenilor, si nu se vor mai cunoaste fetele barbatilor de ale femeilor, pentru nerusinata imbracaminte si a parului din cap. Atunci se vor schimba obiceiurile si traditiile crestinilor si ale Bisericii. Curatia va pieri de la oameni si va stapani faradelegea. Minciuna si iubirea de argint vor ajunge la cel mai inalt grad si va fi vai de cei care vor aduna bani. Curviile, preacurviile, sodomiile, hotiile si omorurile, in vremea aceea, vor fi pe toate drumurile. „

    Oamenii din vremea aceea se vor inrai ca niste fiare salbatice, fiind inselati de Antihrist. Nu vor da respect parintilor si celor mai batrani, iar dragostea va pieri. Pastorii crestinilor, arhierei si preoti vor fi oameni cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga. „

   Atunci se vor duce la locurile ascunse si sfinte (manastiri si schituri), ca sa gaseasca mangaiere sufletului de multele tulburari si ispite pe care le vor intampina zilnic; dar usurare nu vor gasi, caci peste tot vor fi piedici si sminteli. Si toate acestea se vor face pentru ca Antihrist va stapani peste tot, va domni in toata lumea, va face semne si minuni cu inselaciune si va insela pe oameni cu viclenie, ca sa nascoceasca si sa vorbeasca unul cu altul de la un capat al pamantului la celalalt  Atunci vor zbura prin aer ca pasarile si vor inota prin adancul marii ca si pestii .

   „Si toate acestea le vor face oamenii, traind in tihna, necunoscand ca acestea sunt inselaciunile lui Antihrist. Si asa de mult va inainta stiinta vicleanului, ca sa insele prin nalucire pe oameni, pentru a nu mai crede in Dumnezeu Cel in Sfanta Treime inchinat. „

   „Fiindca dupa 1913 trecand 79 de ani se vor face toate rautatile profetite despre venirea lui Antihrist . „ ADICA 1992 , CREAREA UNIUNII EUROPENE , INCEPUTUL SFARSITULUI

PAPUSARII – Uniunea Europeana

   PENTRU FINAL, SFANTUL ZICE:

   „Atunci, vazand Prea Bunul Dumnezeu pierzania neamului omenesc, va scurta zilele pentru cei putini care se vor mantui; ca se va sili Antihrist cu slugile sale sa insele – de va fi cu putinta -, si pe cei alesi. Atunci fara de veste va veni sabia cu doua taisuri si va omori pe inselatorul si pe cei ce-i slujesc lui. „

   Cititi va rog si:

Articolul anului: „DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS””

Bat vremurile apocaliptice la usi? Se pot ele asemui istoriei cetatii Ninive?

   Tot în această zi, pomenirea celui dintre sfinţi Părintele nostru Ioan Milostivul, arhiepiscopul Alexandriei.

   Tot în această zi, pomenirea Preacuviosului Părintelui nostru Nil pustnicul (sau „Ascetul”).

   Tot în această zi, pomenirea Preacuviosului Părintelui nostru Martin de Tours, făcătorul de minuni, episcopul Franciei (Franţa).

   Tot în această zi, pomenirea Sfântului Prooroc Ahia.

   Tot în această zi, pomenirea Preacuviosului Părintelui nostru Martin, episcopul Tarachinului.

   Tot în această zi, pomenirea Sfinţilor Mucenici Antonie şi cei împreună cu dânsul Zevina, Ghermanos, Nichifor şi Marato fecioara.

   Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Arsachie, care de sabie s-a săvârşit.

   Tot în această zi, pomenirea Sfântului Leon, patriarhul Constantinopolei, care cu pace s-a săvârşit.

   Tot în această zi, pomenirea Sfântului noului Mucenic Sava Nigdeli care în Constantinopol a mărturisit, iar în Cuciuc-Caraman a fost îngropat, la anul 1732, şi care de sabie s-a săvârşit.

   Tot în această zi, pomenirea Sfântului noului Mucenic Nicolae Constantinopolitul, care în Constantinopol a mărturisit, la anul 1732.

   Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

   Cititi va rog mai multe la:

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie12.htm

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu said, on noiembrie 12, 2009 at 10:45 am

  Neaparat sa citesti asta:
  http://www.ziare.com/actual/international/11-12-2009/romania-locul-trei-la-avorturi-948723

  TRIST!

  Apreciază

 2. NihilSineDeo said, on noiembrie 12, 2009 at 2:01 pm

  Cu adevarat sfantul era in Duhul atunci cand a zis acestea. Slava Domnului pentru aceste descoperiri minunate ! Dar cati au cunostinta de ele ? Incercati sa va intrebati rudele, prietenii sau vecinii „ortodocsi”; cred ca anticipati deja raspunsul pe care il veti primi. Cred ca, mai ales in timpurile acestea de pe urma in care ne aflam, ar trebui citite in biserici zi dupa zi, zi dupa zi, ca sa nu spuna nimeni apoi ca nu a stiut. Unde este Biserica luptatoare ? Unde este Biserica lucratoare ? Scria cineva referindu-se la Danion Vasile ca nu e potrivit ca mirenii sa ajunga la amvon, dar ce e de facut atunci cand „fetele bisericesti” tac ?

  Apreciază

 3. Miriam said, on noiembrie 12, 2009 at 5:39 pm

  Psalmul 50, cantare si imagini superbe:

  Apreciază

 4. spellmaker said, on noiembrie 12, 2009 at 6:47 pm

  @nihilsinedeo––este adevarat ca treaba cu „antihrist si vremurile din urma” sunt importante,dar nu trebuie sa uitam nici „razboiul interior” pe care il purtam cu noi insine.Daca iesim victoriosi in razboiul nostru interior il vom purta mult mai usor pe celalalt.Cand Sfiintii Parinti Atoniti au foct intrebati despre vremurile din urma si antihrist,ei au zis ca vremurile astea vor veni ,ca asa e scris,dar sa nu ne ramana mintea la asta, nu in detrimentul progresului nostru spiritual si al apropierii noastre de Domnul.Ei spun ca adevaratul crestin nu se teme de moarte,nu trebuie sa ii fie teama de ea,mai ales cand crestinismul este o religie care incepe si se termina pe cruce.Biserica luptatoare si lucratoare exista,asa cum exista cea biruitoare.Sa nu uitam ca totusi capul bisericii ortodoxe e Hristos.Hristos conduce ortodoxismul asa ca noi trebuie sa ne aducem fiecare aportul prin faptele noastre bune si prin exemplul bun al fiecaruia i.Nu arata cu degetul pe fratii tai,ci fa tu acolo unde vezi ca e o lipsa.Nu fi suparat si nu vorbi cu patima,fi calm si atunci o sa vezi ceea ce trebuie.Daca esti suparat si nervos ,nu vei vedea decat motivul nervozitatii tale,nu vei mai vedea nimic pe langa,asa ca rabdare si atentie,ca asta duce la „Trezvie”.

  Apreciază

 5. Mihai said, on noiembrie 12, 2009 at 8:21 pm

  Foarte bine zis spellmaker! (ciudat nume ti-ai ales)

  repet si eu:

  „este adevarat ca treaba cu “antihrist si vremurile din urma” sunt importante,dar nu trebuie sa uitam nici “razboiul interior” pe care il purtam cu noi insine.Daca iesim victoriosi in razboiul nostru interior il vom purta mult mai usor pe celalalt.Cand Sfiintii Parinti Atoniti au foct intrebati despre vremurile din urma si antihrist,ei au zis ca vremurile astea vor veni ,ca asa e scris,dar sa nu ne ramana mintea la asta, nu in detrimentul progresului nostru spiritual si al apropierii noastre de Domnul.Ei spun ca adevaratul crestin nu se teme de moarte,nu trebuie sa ii fie teama de ea,mai ales cand crestinismul este o religie care incepe si se termina pe cruce.Biserica luptatoare si lucratoare exista,asa cum exista cea biruitoare.Sa nu uitam ca totusi capul bisericii ortodoxe e Hristos.Hristos conduce ortodoxismul asa ca noi trebuie sa ne aducem fiecare aportul prin faptele noastre bune si prin exemplul bun al fiecaruia i.Nu arata cu degetul pe fratii tai,ci fa tu acolo unde vezi ca e o lipsa.Nu fi suparat si nu vorbi cu patima,fi calm si atunci o sa vezi ceea ce trebuie.Daca esti suparat si nervos ,nu vei vedea decat motivul nervozitatii tale,nu vei mai vedea nimic pe langa,asa ca rabdare si atentie,ca asta duce la “Trezvie”.”

  Apreciază

 6. spellmaker said, on noiembrie 13, 2009 at 12:14 pm

  @Mihai,ciudat nume am,nu?Te duce cu gandul la vraji,magie…Ceva din astea exista,nu?.Mie imi place „magia cuvantului”.Iti aduci aminte cum incepe Sfanta Evanghelie dupa Ioan? „La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnzeu si Dumnezeu era Cuvantul.Acesta era intru inceput la Dumnezeu.Toate prin El s-au facut si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut”.Daca poti rosti cuvintele astfel incat ele sa insufleteasca,sa inspire,sa creeze in oameni sete de Adevar,iubire de Dumnezeu,sa transforme o fiinta ditr-una rea intr-una buna,asta este ceea ce eu zic ca e magia cuvantului,o magie pe care o poate folosi oricine( fara efecte secundare).

  Apreciază

 7. NihilSineDeo said, on noiembrie 13, 2009 at 1:04 pm

  @spellmaker 1.Crestinul trebuie sa duca lupta personala, de mentinere si de crestere in Lumina a propriului suflet, dar are de facut si o lucrare care ii priveste pe cei din jurul sau. Lupta si lucrarea trebuie sa se imbine. Evanghelia, ca veste buna, trebuie impartasita, nu a tii doar pentru tine, la fel avertizarile trebuie aduse la cunostinta, cu indemnuri de pocainta si intoarcere la Dumnezeu. Altfel daca te concentrezi exagerat de mult pe mantuirea personala dar ii neglijezi pe cei din jur savarsesti pacatul egoismului.
  2. Nu stiu de unde ai scos chestia asta ca crestinismul incepe si se termina pe cruce. Parerea mea este ca crestinismul incepe la cruce, dar nu se termina niciodata, cei salvati prin sangele Mielului vietuind in veci alaturi de El, care ramane de-a pururi Domn si Mantuitor (Hristos). Apocalipsa 19 :
  „11. Apoi am vazut cerul deschis, si iata ca s-a aratat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheama „Cel credincios” si „Cel adevarat”, si El judeca si Se lupta cu dreptate.
  12. Ochii Lui erau ca para focului; capul il avea incununat cu multe cununi imparatesti, si purta un nume scris, pe care nimeni nu-l stie, decat numai El singur.
  13. Era imbracat cu o haina muiata in sange. Numele Lui este: „Cuvantul lui Dumnezeu.”
  16. Pe haina si pe coapsa avea scris numele acesta: „Imparatul imparatilor si Domnul domnilor.” si Apocalipsa 21 :
  „2. Si eu am vazut coborandu-se din cer dela Dumnezeu, cetatea sfanta, noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei.
  3. Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie, si zicea: „Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insus va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.”
  3. Capul Bisericii Ortodoxe este Hristos, el este Stapanul turmei, numai ca aici pe Pamant are ajutoare, puse sa aiba grija de oi. Cum isi fac datoria aceste ajutoare, nu e nevoie sa detaliez, pentru ca vedeti singuri care este starea turmei, cate dintre oi sunt bolnave si cate sanatoase.
  4. Daca nu arata nimeni cu degetul nici sanse de a se schimba cava nu sunt. Iar eu zic ca merita sa incerci sa schimbi o stare rea de fapt, pentru ca astfel se pot salva suflete. Apelurile la trezire sunt necesare, iar primii care trebuie sa se trezeasca sunt exact pastorii. cand pastorii dorm, turma se risipeste.
  5. Probabil ca si patriarhul Daniel daca ar citi ce am scris m-ar sfatui sa ma linestesc pentru ca sunt nervos. Probabil si multi altii dintre „inaltele fete bisericesti” m-ar sfatui la fel. Probabil ca si primii crestini sau apostolii sau proorocii erau catalogati drept „nervosi” atunci cand mai zgaltaiau pe cate unul „adormit” in dulcele somn al pacatului.
  In concluzie asa cum comenta cineva pe „Razboi intru Cuvant” – „Credinta si rugaciunea sunt bune, dar statul pe bara nu foloseste la nimic, vorba cuiva: singurul lucru ca raul sa triumfe este ca oamenii cu adevarat buni sa nu faca nimic.”

  Apreciază

 8. spellmaker said, on noiembrie 13, 2009 at 3:27 pm

  @Nihilsinedeo…..Sfanta Scriptura se cunoaste de mult in tara asta.E adevarat ca poate nu o inteleg toti,pentru ca de cele mai multe ori ne depaseste.Parerea mea este ca trebuie sa avem rabdare cu intelegerea Ei si mai mult sa-I aplicam partea practica: rugaciune,fapte bune,virtuti…Uneori prea multe informatii complicate pot sa ne faca probleme.Mie de exemplu imi plac lucrurile simple ,nu imi bat capul prea tare cu ce nu pot intelege acum.Prefer sa fiu un practicant ,nu un teoretician (mai ales ca acum e plina lumea de ei).Chestia cu crestinismul care incepe si se termina pe cruce nu imi apartine.E o idee „furata” de la un Sfant Parinte al carui nume acum imi scapa.Aceasta idee trebuie privita in sensul urmator: daca ortodoxismul ca religie perfecta,urmand exemplul Mantuitorului,(care a zis ca acela care vrea sa Ii urmeze ,sa isi i-a Crucea in spate)ar trebui ( din punct de vedere al perfectiunii) ca viata fiecarui crestin sa se termine pe cruce.Nu ca moarte a crestinismului ci a crestinului.Aceasta e valabila pentru fiecare crestin in viata asta,si nu are treaba cu ce se intampla in ceruri.Acolo este ”treaba” Dreptului Judecator.Nu am zis ca avertizarile despre ce se intampla azi nu ar fi necesare.Sunt necesare,dar am mai spus ca nu trebuie sa uitam de asceza si de „celelalte”.In fond dupa roadele noastre ne vom mantui,nu?Mi-ar place si mie sa ii vad iesind in „lume” pe ajutoarele de care vorbeai,dar ai rabdare ca daca nu vor iesi ,Dumnezeu va face altii din „pietre”.Cand va fi vorba de facut ceva,nu trebuie decat sa urmam exemplul inaintasilor nostri.Si avem atatea exemple.Apocalipsa ne mai invata si ca Dumnezeu se va supara la un moment dat de sangele mucenicilor (deci exemplul va fi urmat) si ca „vor scapa cei care se vor ascunde in pesterile si crapaturile pamantului”.Despre statul pe bara…este problema ta,implicate,e datoria de crestin sa fii un bun exemplu.Insa nu uita, patima nu e buna,sar putea ca cei din jur sa nu te priceapa.Urmeaza exemplul Sf Apostoli care au crestinat o lume intreaga vorbind cu calm si mai ales cu iubire.Asa te vei face inteles.As fi curios care este religia ta…Cred ca ar trebui sa te concentrezi mai mult pe iubirea si iertarea de aproape.

  Apreciază

 9. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 10. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 11. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 12. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 13. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 14. Oglinda Libertatii said, on septembrie 18, 2013 at 5:48 pm

  […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 15. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 16. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 17. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 18. […] DE PE URMA Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre […]

  Apreciază

 19. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 20. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 21. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază

 22. […] Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: