SACCSIV – blog ortodox

Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet

Posted in Big Brother, internet, Marea Britanie by saccsiv on noiembrie 11, 2009

   Conform articolului State to ‘spy’ on every phone call, email and web search:

   Fiecare convorbire telefonica, SMS, email sau vizita pe website facute de cetateni privati va fi inregistrata si retinuta timp de un an si va fi la dispozitia monitorizarii de catre compartimentele statului.

   Toate companiile de telecomunicatii si servicii de internet vor fi obligate prin lege sa pastreze inregistrari pentru fiecare interactiune de comunicare personala a clientilor, aratand pe cine au contactat, cand si unde, si site-urile web pe care le-au vizitat.

   In ciuda unei raspandite opozitii in fata cresterii nivelului de urmarire publica in Marea Britanie, 653 de organisme publice vor primi acces la informatie, incuzand politia, consiliile locale, Autoritatea Serviciilor Financiare, serviciul de ambulanata, autoritatile de pompieri si chiar guvernatorii de inchisori.

   Nu vor avea nevoie de permisiunea unui judecator sau magistrat pentru a obtine informatii, ci doar de simpla autorizare a unui ofiter senior politist sau echivalentul unui loctiitor de director departamental al unei autoritati locale..

   Ministrii au vrut in prima faza sa inmagazineze informatia intr-o singura baza de date detinuta de guvern, dar au decis sa nu faca asta din cauza posibilelor probleme de intimitate a informatiei.

   Totusi, Guvernul (n.t. Marii Britanii) a anuntat ieri ca va continua sa mearga inainte cu eforturile crearii unei baze de date “Big Brother” private pe care leaderii opozitiei o considera egala cu “spionaj de catre stat” si “urmarire ascunsa” asupra publicului.

   Si face asta in ciuda faptului ca propria consultare populara pe acest subiect arata ca exista foarte putin suport public.

   Oficiul pentru Problemele Interne  admite ca doar unul din trei respondenti dintr-un sondaj de 6 luni pe aceasta tema a fost de acord cu aceste propuneri, cu 50% din respondeti care au declarat ca le este teama deoarece aceasta schema are mecanisme de securitate insuficiente pentru a proteja informatiile foarte personale de abuz.

   Noua lege va creste volumul de informatie personala pe care oficialii pot sa o obtina prin controversatul Act de Regularizare a Puterilor Investigative (RIPA), care ar trebui folosit pentru a lupta cu terorismul.

   Desi marea majoritate a firmelor detin deja detalii despre apelurile si mailurile personale ale clientilor pentru propriul interes de afaceri, multe fac acest lucru doar pentru un anumit scop de moment si numai pentru o perioada de cateva luni.

   Aceste reguli noi, cunoscute si ca Programul de Modernizare, vor obliga companiile de comunicatii nu numai sa pastreze aceste inregistrari pentru mai mult timp , dar si sa extinda tipul de date pe care le pastreaza pentru a include detaliile fiecarui site pe care clientii  lor intra, efectiv inregistrand fiecare click de mouse facut pe internet.

   In timp ce autoritatile publice nu vor fi in putere sa vada continuturile acestor emailuri sau convorbiri telefonice, ele pot sa vada adrese de internet, date, ora si sa indentifice pe cei ce primesc convorbirile.

   Firmele ce sunt implicate in inregistrarea de date, printre care Orange, BT si Vodafone, vor fi rambursate cu un cost pentru platitorii de taxe de 2 miliarde de lire sterline pe parcursul a 10 ani.

   Chris Grayling, secretarul din umbra al Oficiului pentru Problemele Interne, a spus ca are temeri in legatura cu abuzul datelor. El spune: “Marele pericol in toata aceasta afacere este ‘deformarea misiunii’. Acest guvern continua sa introduca noi puteri pentru  a contracara terorismul si crima organizata ce ajung sa fie folosite pana la urma pentru cu totul si cu totul alte scopuri.Noi trebuie sa impiedicam sa se intample aceste lucruri.”

   David Davis, fostul secretar al Oficiului pentru Problemele Interne, adauga: “In timp ce acest lucru este necesar pentru a urmarii suspectii de terorism, propunerile sunt atat de intruzive incat ar trebui sa fie supuse aprobarii legale, si nu ar trebuie sa fie la indemana decat in urmarirea celor mai serioase crime.”

   Oficiul Comisarului pentru Informatie deasemenea s-a opus acestor schimbari.

   “Comisarul pentru Informatie crede ca nu a fost incheiata argumentatia in cazul colectarii si procesarii datelor de comunicatie aditionale ale populatiei per total ele fiind relevante si deloc excesive”,  a declarat un purtator de cuvant.

   Chris Huhne, purtatorul de cuvant Liberal Democrat al Oficiului pentru Problemele Interne, a criticat totalul costului calculat pentru aceasta schema si l-a denumit efectiv “spionaj din partea statului”.

El a adaugat ieri: ”Pur si simplu nu este atat de usor sa separi datele brute ale unei convorbiri telefonice de continutul ei. Ce se intampla daca o persoane de frunte din mediul de afaceri suna la Alcoolici Anonimi?”

   Ministrii spun ca mai trebuie inca sa lucreze cu industria de comunicatii pentru a gasi calea corecta de incadrare a propunerii in lege – insemnand ca nu va veni in fata Parlamentului inainte de urmatoarele alegeri. Dar Oficiul pentru Problemele Interne a insistat ieri ca va impinge legislatia prin Parlament. Jacqui Smith, Secretarul pentru Problemele Interne a dezvaluit initial presei o lucrare de consultare publica in aprilie.

   Numai 29 % din respondenti au fost de acord cu propunerea Guvernului. In acelasi timp,providerii de comunicatii au pus sub semnul intrebarii costul schemei si daca este fezabila din punct de vedere tehnic.

   John Yates, directorul de Anti-terorism al Marii Britanii, a adus in discutie faptul ca acasta legislatie este vitala pentru investigatori.

   David Hanson, ministrul Oficiului pentru Problemele Interne, a spus: “Consultarea a aratat intinsa recunoastere a importantei datelor de comunicare in protejarea publicului…noi vom lucra acum cu providerii de servicii de comunicatii si altii pentru a dezvolta aceste propuneri, si tintim sa sa introducem legislatia necesara cat mai curand posibil.”

   Cititi va rog si:

“If you suspect it, report it”, campania anti-terorista paranoica si orwelliana a politiei londoneze

In Marea Britanie, 20 000 de familii se vor supune obligatoriu supravegherii video in propriile lor case, 24 de ore din 24

Rezidentii britanici vor primi pana la 500 lire pentru a raporta orice activitati suspecte ale vecinilor

Din noiembrie, britanicii SE VOR PUTEA SPIONA UNII PE ALTII pentru bani, prin CCTV …

In Marea Britanie, fiecarei 1000 de camere de supraveghere ii revine cate o singura infractiune solutionata

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 11, 2009 at 4:30 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. es said, on noiembrie 11, 2009 at 5:34 pm

  :)))) la noi asta e deja de multă vreme, în sfîrşit un lucru la care englezii sunt în urma noastră

  Apreciază

 3. john said, on noiembrie 11, 2009 at 5:38 pm

  Ce ma uimeste pe mine este urmatorul lucru: sintem asaltati de o explozie de vesti proaste de genul asteia sau de genul vacciniului sau de genul copiilor care sint obligati sa asiste la lectiile porno,etc. Se spune ca publicul larg nu este de acord, ca majoritatea se opune, etc… Intrebare: in afara de internet si de sondaje, UNDE mai este vizibila opozitia asta??? De exemplu unde sint manifestatiile mamut ale parintilor care se opun, organizarea populara intr-un fel sau altul care exista inainte? Cu exceptia taranilor din UE care mai arunca cu lapte pe la Bruxelles, in rest… nimic doar o demonstratie de citeva sute sau mai degraba zeci de oameni apropo de globalizare! Cit despre Anglia….. acum inteleg de ce margaret Thatcher sub pretextul insolvabilitatii economice pe la inceputul lui 80 a pus pe butuci traditionala industrie a carbunelui, care avea cel mai puternic, mai activ si mai unit sindicat. Acum inteleg de ce s-a luptat atit distrugerea industriei miniere nu numai in Romania dar si in alte state candidate la UE. Sub pretextul economic se distrugea o baza de organizare si unitate a populatiei. Si totusi, ce-i cu apatia asta??? Ne simtim prost, nu ne place ce fac rahatii care ne conduc dar nu miscam un degetel, in afara de cel de pe tastatura. Nu ma refer la noi romanii numai ci la toata lumea

  Apreciază

 4. […] Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet […]

  Apreciază

 5. […] Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet […]

  Apreciază

 6. […] Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet […]

  Apreciază

 7. […] Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet […]

  Apreciază

 8. […] Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet […]

  Apreciază

 9. […] Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet […]

  Apreciază

 10. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:51 pm

  […] Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet […]

  Apreciază

 11. […] Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: