SACCSIV – blog ortodox

Piedone, mastile de protectie si vanzatorii

Posted in Cristian Popescu, gripa AH1N1, gripa noua, GRIPA PORCINA, Piedone, sector 4 by saccsiv on noiembrie 6, 2009

   Citez din articolul Primăriile au dispus dezinfecţia în şcoli, controlul elevilor, purtarea măştilor de protecţie:

   Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a solicitat personalului instituţiei pe care o conduce să respecte normele stabilite de Ministerul Sănătăţii pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul AH1N1, avertizând că, în caz contrar, se poate trece la aplicarea de sancţiuni, care pot ajunge până la desfacerea contractului individual de muncă.

   Nu-i o glumă, şi pentru acest lucru am solicitat personalului din cadrul instituţiei să respecte normele stabilite de Ministerul Sănătăţii, în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul AH1N1 şi i-am avertizat că, în caz contrar, voi aplicarea sancţiuni care pot ajunge până la desfacerea contractului individual de muncă„, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Cristian Popescu-Piedone.

   Comentariu saccsiv:                                

   Am avut o treaba cu un prieten in sectorul cu pricina si am intrat si in piata: toti vanzatorii purtau masti … Ne-au spus ca asa e dispozitia lui Piedone. Aproape toti le purtau insa romaneste: pe gat. Ca romanul, regulamentar dar doar partial. M-am amuzat si m-am bucurat ca totusi, in anumite privinte, romanii inca nu sunt atat de spalati pe creier. Cei simpli, evident, nu complecsii din politica, admnistratie sau mass-media.  

   Am intrat in vorba cu diversi comercianti. Ii doare in glezna de propaganda mediatica. In mintea unora e inca proaspata povestea aviarei. O vanzatoare a incercat totusi sa recite ce mai auzise la tv dar a fost repede luata cu caterinca de colegele ei si s-a lasat pagubasa.

   Am intrat intr-o farmacie. Aceeasi poveste: masca purtata regulamentar pe gat. „Piedone v-a obligat sa purtati masti?”, intru eu in vorba cu ele. „Da …”, raspunde una dintre farmaciste, strambandu-se. „Ce schizofrenie …”, adaug eu. Au ras, iar cea care raspunsese a dat a lehamite din mana.

   In conditiile in care autoritatile si presa ii tot dau inainte cu inocularea panicii, nu stiu daca vor ramane la acelasi comportament, insa deocamdata am fost multumit de atitudinea lor.

   Cititi va rog si:

Articolul zilei (05.11.2009): Microbiologul roman VANIA ATUDOREI spune din interior adevarul despre MAFIA INDUSTRIEI FARMACEUTICE si despre MINCIUNA GRIPEI PORCINE

VIDEO: Teresa Forcades (doctor si calugarita catolica) si epidemiologul Tom Jefferson dezvaluie mecanismele ciudate ale pandemiei de gripa porcina

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 6, 2009 at 2:13 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. horia said, on noiembrie 6, 2009 at 2:17 pm

    si totusi care-i povestea cu acea „pneumonic plague” din ukraina? parca citeam pe undeva ca si in china s-ar fi descoperit un focar…e vorba de ciuma cumva?

    Apreciază

  3. lemurian said, on noiembrie 6, 2009 at 2:24 pm

    eu cred ca se pregateste ceva rau de tot. La nivel planetar. Insa doar timpul va confirma.

    Apreciază

  4. silviub said, on noiembrie 6, 2009 at 2:28 pm

    Si eu am avut zilele astea sotia in spital si vreau sa zic ca e disperata lumea din cauza gripei. Adica nu te lasa sa intri sub nici o forma sau sa iesi (daca esti bolnav). Ba chiar s-a dat afara pt inlesnirea accesului vizitatorilor!!!!

    Apreciază

  5. Vizitator said, on noiembrie 6, 2009 at 2:40 pm

    Din cate am citit, atunci cand o persoana inspira, aceasta masca de protectie nu impiedica patrunderea in corp a particulelor mici si care pot contine un eventual virus. Rolul lor este de a limita raspandirea particulelor ce provin de la o persoana care expira, tuseste sau stranuta si care, atentie, ar trebui sa fie infectata, altfel ar trebui sa purtam masti 24/24, 365/365. Cu alte cuvinte, purtarea acestor masti de catre persoane sanatoase este oarecum ineficienta pentru ca i) o persoana sanatoasa nu are cum sa transmita virusul si ii) o persoana sanatosa poate primi virusul atunci cand inspira prin masca.

    De altfel, intr-un articol din L.A. Times se spune ca „oficialii americani din domeniul sanatatii au afirmat ca nu stiu cat de folositoare sunt acestea pentru a preveni gripa”, un fel mai elegant de a spune ca au o eficienta redusa, daca nu chiar zero. (http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-sciw-swine-masks28-2009apr28,0,4722242.story)

    In Romania, insa, din cate am inteles, afacerea mastilor a cunoscut o inflorire subita, mai ales in ultimele zile, datorita isteriei provocate de catre mass-media. Am deschis televizorul acum doua seri si am butonat pe trei posturi cu audienta mare. Simultan, erau stiri cu titluri groaznice despre gripa porcina. Daca ar fi fost sa ma iau dupa titluri, daca ieseam din casa, gaseam sange pe trotuare, cadavre intinse pe strada, roiuri de miliarde de muste si altele asemenea.

    Iata insa ca romanii simpli din piete au o inteligenta si o inspiratie native ce depasesc, de multe ori, pe cele ale oamenilor cu diplome la Oxford, ca sa citez pe cineva. 🙂

    Apreciază

    • ROrtodox said, on noiembrie 6, 2009 at 4:27 pm

      Multe cadre medicale din cate am inteles au confirmat ca au eficienta 0 mastile alea . Dar se fac bani buni din achizitionarea lor obligatorie .. pana si in metrou daca te uiti in stanga si dreapta parca sunt numai cadre medicale in operatii .. pff …

      Apreciază

  6. bibicu said, on noiembrie 6, 2009 at 5:41 pm

    Mizerie,ura,himera,prostie,manipulare,batjocora,minciuna,furt,imoralitate,
    utopie,dezamagire,amintiri,sperante,rautate,
    falsitate,ipocrizie,voluntariat,mitocanie,
    mahala,grandomanie,epatare,alienare,smintire,incorectitudine ,
    trivialitate,grosolanie,nonsensuri
    ,mofturi,insulte,nerealizare,planuri,mojicie,impertinenta,
    imbecilitate,antipatie,dezavantajari,nervi,
    inferioritate,handicap,saracie,artificialitate,inautenticitate,
    nascociri,prefacatorie,greseli,”succesuri”,
    „prostanacisme”,”vanghelisme”,”iliescisme”,”mogulisme”,
    biometrice,uitari,ignorari si lista poate continua.

    20 de ani de nimicuri.20 de ani in care sperantele au disparut odata cu deschiderea ochilor.20 de ani de la o mizerie pentru care nu a platit nimeni.20 de ani de Romania puternic marlanizata,manelizata si distrusa ca spirit national si civic.20 de ani de batai intense de joc din partea celor de la etajele superioare.20 de ani de televiziune „libera”, care a format o generatie redusa ca mijloace de exprimare si posibilitati reale.20 de ani de numarat anii trecuti de la caderea asistata a regimului totalitar.20 de ani de construit autostrazi,de modernizat tara si de oferit sanse egale tuturor tinerilor.20 de amarati de ani ne-au facut sa ne scarbim de voi cei care astazi candidati la postul de Presedinte.

    Cum sa va demonstram ca pentru noi nu contati ? Nu avem respect pentru ca respectul implica reciprocitate.Nu poti respecta pe cineva care isi bate joc de tine si ti-o si demonstreaza.Politica este o mare balega parfumata „scump”.Votul nu conteaza,oamenii nu conteaza tot ce conteaza este respectarea planului.Si planul nu ne include pe cei mai multi dintre noi.Presedintele , sclav de prima clasa insa tot sclav.

    Am stat si am tacut destul,acum e momentul sa nu mai ascultam tot ce spun ei ca e bine sau rau.Rabdarea s-a cam terminat…

    NU ne-am saturat oare sa le platim bancilor ceea ce nu li se cuvine?
    NU ne-am saturat oare sa fim condusi de niste inculti,abjecti,hoti si perversi?
    NU-ne-am saturat oare sa fim niste nimicuri in fata celor ce au ceva mai multi bani?
    NU ne-am saturat oare sa ne invete cei care nu stiu pe ce lume se afla?
    NU ne-am saturat oare sa murim in raboaie ce nu sunt ale noastre?
    NU ne-am saturat oare de pseudo-teroristi?
    NU ne-am saturat oare de angajari pe pile?
    NU ne-am saturat oare de lipsa de respect cu care suntem tratati?
    NU ne-am saturat oare de prosti educati de televizor?
    NU ne-am saturat oare de formatori de opinie?
    NU ne-am saturat oare de pseudo-intelectuali?
    NU ne-am saturat oare de scoala prost facuta?
    NU ne-am saturat oare de toti dobitocii?
    NU ne-am saturat oare de cei care folosesc tara ca pe gradina lor?
    NU ne-am saturat oare de conducatorii nostrii care stau inclinati in fata intereselor externe?
    NU ne-am saturat oare sa importam ceea ce avem deja pe teritoriul tarii?
    NU ne-am saturat oare ca studentii sa nu mai insemne nimic?
    NU ne-am saturat oare sa fim atat de divizati?
    NU ne-am saturat oare sa fim catalogati?
    NU ne-am saturat oare sa dam bani pe nimicuri ?
    NU ne-am saturat oare sa nu contam?
    NU ne-am saturat oare sa ne uitam la imagini cu PIATA REVOLUTIEI si sa nu facem nimic?
    NU ne-am saturat oare sa fim priviti ca potentiali infractori?
    NU ne-am saturat oare ca radicalul din munca noastra sa se transforme in bani?
    NU ne-am saturat oare de minciuna?
    NU ne-am saturat oare de trusturile media?
    NU ne-am saturat oare de frica?
    NU ne-am saturat oare de tot ce ne-au bagat pe gat?
    NU ne-am saturat oare sa fim obligati sa alegem dintre doua rele?

    NU va mai vrem in fata ochilor nostrii…si nu ne spuneti sa votam cand nimeni nu ne reprezinta.E timpul unei schimbari in bine pentru oameni ,o schimbare gandita de oameni carora le pasa de semenii lor.Nu de voi, cei care ne-ati facut sa ne fie rusine de noi insine Va e frica de cei educati si de libertate.Va este frica pentru ca stiti ca sunt oameni buni gata sa isi dedice viata pentru a ajuta.Va e frica de lucrurile cu valoare morala,de lucrurile inaltatoare pentru ca v-ati cladit viata cu ajutorul raului.Va e frica de oameni pentru ca voi v-ati pierdut acest statut de mult.Vreti sa ne faceti rai ca si voi insa nu reusiti .Sunteti terifiati in prezenta oamenilor buni.

    Apreciază

  7. cami said, on noiembrie 6, 2009 at 6:08 pm

    da bine combati bibicule! saturatu-ne-am de toate, pina-n git frate, dar sa nu uitam ca toate astea s-au intimplat si din vina noastra.

    Apreciază

  8. cAsAndrA said, on noiembrie 6, 2009 at 10:16 pm

    Deci sa nu purtam masti cand e vorba de virusi RESPIRATORI ?

    Apreciază

  9. kosk said, on noiembrie 6, 2009 at 10:48 pm

    @ cAsAndrA, DACĂ e un virus”prelucrat” ca bioweapons, carpele alea fară filtre cu protectie ridicata sunt mai mult psihologice, cel mult ofera o relativa aparare la virusi din natura si atat ..cred. Doamne ajuta.

    Apreciază

    • cAsAndrA said, on noiembrie 7, 2009 at 3:49 pm

      Virusii nu traiesc mult timp in absenta unui organism gazda. Si pornesc boala doar atunci cand se gasesc undeva in cantitati suficiente, de-asta unii oameni au simptome mai blande. Nu doar starea sistemului imun al pacientului determina gravitatea atacului virusilor, ci si numarul lor. De-asta eu cred ca mastile ajuta in locurile aglomerate, reducand cantitatea de virusi inspirata. Or fi contribuind ele la panica pt. unii, dar paza buna trece primejdia rea.

      Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 7, 2009 at 8:46 pm

        casandra

        Spui ca ar conta numarul de virusi …

        Deci mai putini ar putea intra prin masca, insa nu vor fi periculosi. De ce? Vor fi prea singuri si vor muri de plictiseala?

        Mai multi, asiguri tu ca nu pot intra prin masca. De ce? Se tin de mana?

        Apreciază

      • cAsAndrA said, on noiembrie 9, 2009 at 3:26 pm

        Am vazut intr-o emisiune acum cativa ani la Discovery sau Nova, nu mai tin minte exact unde, spuneau ca virusii dupa ce invadeaza organismul gazda isi semnalizeaza cumva intre ei daca sunt destui ca sa inceapa atacul de boala. Si daca sunt prea putini, nu incep, sau boala e foarte blanda.
        Eu cred ca daca porti masca de ex. cand cineva iti stranuta in fata, inspiri mult mai putini virusi decat daca nu ai purta, prin simplul fapt ca exista o bariera intre tine si „rafala” atacatoare.
        Bineinteles ca autoritatile incearca sa creeze panica prin obligativitatea purtarii mastilor; dar ma tem ca populatia se afla practic intre ciocan si nicovala, e posibil sa se dea drumul la un virus mai urat, cum s-a facut in Ucraina sau cum a fost SARSul si nu stim nici ce va fi, nici unde si cand.
        Probabil ca pana la urma fiecare va face cum il taie capul, sau cum il sfatuieste Dumnezeu.

        Apreciază

      • cAsAndrA said, on noiembrie 9, 2009 at 4:15 pm

        ok, am si ceva mai stiintific:

        „The occurrence of infectious diseases depends on many factors, including virulence of the organism, NUMBER of invading organisms, defense mechanisms of the body, and pathogenesis of the infection. Virulence is the ability of the infecting organism to cause disease, requiring a receptive host in which it can settle and multiply. A NUMBER OF INVADING ORGANISMS SUFFICIENT TO OVERWHELM THE HOST’S DEFENSES MUST BE PRESENT.
        The defense mechanisms of the human body are found on the external and internal surfaces and include physical, chemical and immune defense barriers. Whether or not the organism can cause disease depends largely on the success or failure of these defense mechanisms and barriers.”
        (Pathophysiology – Barbara L. Bullock, Pearl Philbrook Rosendahl)

        Termenul „defense barriers’ se refera aici la cele naturale ale corpului uman, dar mastile pot fi si ele inca o bariera fizica.

        Apreciază

  10. […] Piedone, mastile de protectie si vanzatorii lasă un comentariu « Articolul zilei (06.11.2009): Sinodul Cipriot a pedepsit monahii si clericii care au protestat fata de ‘dialogul’ catolico-ortodox […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.