SACCSIV – blog ortodox

Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare a contraceptiei, avortului si homosexualitatii

Posted in avort, CONTRACEPTIE, cursuri obligatorii, HOMOSEXUALITATE, Marea Britanie by saccsiv on noiembrie 6, 2009

   Citez din articolul Parents lose right over sex education (Parintii isi pierd drepturile cu privire la educatia sexuala):

   Educatia sexuala va fi obligatorie in toate scolile, s-a anuntat astazi, astfel incat parintii isi pierd dreptul sa opteze pentru neparticiparea copiilor la aceste ore.

   Elevii din Anglia vor avea cursuri de sex si relatii de la varsta de cinci ani, in urma planurilor guvernului de a reduce cazurile de graviditate din randul tinerelor.

   Copiii vor invata despre partile corpului, despre viata si pubertate, inca din scoala primara. La gimnaziu, ei vor fi invatati despre graviditate, contraceptie, HIV si relatiile homosexuale, ne este dezvaluit.

   Parintii vor putea sa refuze orele din motive morale si religioase, dar vor pierde acest drept cand copiii vor implini 15 ani. Aceasta lege va afecta 600 000 de copii pe an.

   Aceasta miscare controversata este destinata obtinerii a cel putin 12 luni de educatie sexuala inaintea terminarii invatamantului obligatoriu.

   Dar grupurile de parinti afirma ca decizia risca “sa incalce drepturile parintilor“ si sustin ca guvernul incearca sa legifereze in viata de familie.

   Si scolile diverselor confesiuni religioase vor fi obligate sa desfasoare aceste cursuri, inclusiv relatiile dintre persoanele de acelasi sex, contraceptia si avortul, cu toate ca preotii au insistat ca nu vor face aceste lectii pentru ca sunt contrare “principiilor credintelor lor“.

   Ed Balls, Secretarul Invatamantului, a afirmat: “Puteti invata promotiile mariajul, puteti sa ii invatati ca nu ar trebui sa faca sex in afara casniciei, dar ce nu puteti face este sa refuzati informarea tineretului in legatura cu contraceptia in afara casniciei.“

   “Este la fel cu homosexualitatea. Cateva religii au principii clare despre ce este bine si rau in termeni religiosi – totusi ceea ce nu pot sa faca este sa nu invete importanta tolerantei.“

   Educatia sexuala va fi introdusa in 2011 ca parte a noilor lectii obligatorii in educatia personala, sociala, in domeniul sanatatii si economica (PSHE), arata guvernul.

   Orele pentru copiii intre 5 si 16 ani vor acoperi o serie de probleme de viata, incluzand drogurile, finantele personale si primul ajutor.

   PSHE a fost introdusa de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in 2000 dar nu a facut parte din Curriculum National, scolile putand astfel sa il ignore.

   In trecut, parintii aveau dreptul sa isi retraga copiii de la orele de educatie sexuala ale PSHE. Mr Balls a afirmat ca “o foarte mica minoritate“ de familii si-au exercitat acest drept.

   Cercetarile guvernamentale publicate joi aratau ca patru din cinci parinti sunt de acord ca scoala sa le faca educatie sexuala copiilor lor, dar aproape o treime au insistat ca ar trebui sa existe optiunea sa ii retraga de la aceste ore la orice varsta.

   Dar guvernul a decis ca dreptul de a retrage copiii sa inceteze cand acestia implinesc 15 ani. Urmeaza apoi o recapitulare a legilor existente, recapitulare realizata de Sir Alasdair MacDonald, directorul Scolii Morpeth din estul Londrei.

   “Aceasta inseamna ca fiecare tanar va primi cel putin un an de educatie sexuala inainte sa implineasca varsta de 16 ani“, a afirmat Mr Balls.

   Margaret Morrissey, de la grupul Parents Outloud, ii condamna pe ministrii pentru “incalcarea drepturilor parintilor“.

   Paul Tully, secretar general al Societatii pentru Protectia Copiilor Nenascuti, a afirmat: “Guvernul incalca dreptul parintilor de a-si proteja copiii de avorturi si interventii in sanatatea sexuala. Acest lucru va fi exploatat pentru a presa cat mai multe scoli sa invete despre interventiile pomovate de guvern in domeniul sanatatii sexuale. In ultimii ani,s-au folosit prezentari obscene si nefiresti.“

   Dar Chris Keates, secretarul general al uniunii profesorilor, NASUWT, a afirmat: “Permisiunea de retragere a copiilor de varste cuprinse intre 5 si 15 ani de la lectiile despre relatii si sex nu reprezinta un drept legal.“

    “Daca este suficient de important incat sa fie o dispozitie legala, atunci este suficient de important ca fiecare copil sa o primeasca. Aceasta este singura parte din Curriculum National in care parintii au un drept de retragere.“

   Cititi va rog si:

Indemn UNESCO: copiii vor invata despre MASTURBARE la 5 ani si despre AVORT la 12 ani

Moartea familiei traditionale

Elevii din Marea Britanie sunt indemnati sa aiba un orgasm pe zi

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 6, 2009 at 6:22 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. […] Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare… […]

  Apreciază

 3. […] Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare… […]

  Apreciază

 4. […] Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare… […]

  Apreciază

 5. […] Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare… […]

  Apreciază

 6. […] Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare… […]

  Apreciază

 7. […] Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare… […]

  Apreciază

 8. […] Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare… […]

  Apreciază

 9. […] Parintii britanici au mai pierdut un drept: elevii vor participa la CURSURI OBLIGATORII de promovare… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: