SACCSIV – blog ortodox

GRAV. Adrian Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate împotriva HPV, FARA AVIZ DIN PARTEA PARINTILOR

   Citez din articolul Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate împotriva HPV fără aviz din partea părinţilor. Cum comentaţi?:

   Elevele de 13 ani vor fi vaccinate împotriva HPV fără aviz din partea părinţilor a anunţat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la videochat-ul REALITATEA.NET LIVE.

   ”Nu se mai cere aviz pentru vaccinare. Se va proceda ca la orice campanie de vaccinare şcolară. Se anunţă cu o zi înainte, iar cine este bolnav anunţă  că nu se prezintă la şcoală. Luăm în discuţie să dăm posibilitatea şi celor care nu au participat anul trecut la campanie să se vaccineze acum”, a spus secretarul de stat.

   România are o problemă foarte gravă cu cancerul de col uterin. ”Ministerul Sănătăţii cheltuieşte anual 60 de milioane de euro pentru a menţine viaţă nişte femei care mor de cancer de col uterin inclusiv la vârste de 25-30 de ani”, susţine Adrian Streinu-Cercel. 

   ”Până la vârsta de 50 de ani, peste 80% dintre femei trec prin infecţia cu HPV”, a mai spus secretarul de stat.

   Ministerul Sănătăţii recomandă astfel tuturor femeilor din România să consulte un medic ginecolog şi să îşi facă testul Papanicolau o dată pe an. 

   Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim o foarte scurta stire, dar de o mare importanta, ce a aparut in presa. Citez din articolul Sondaj privind imunizarea anti-HPV:

   DECIZIE. Părinţii fetiţelor de clasa a VI-a şi a VII-a vor participa la un sondaj privind vacccinarea contra HPV, comandat de Ministerul Sănătăţii.
   Dacă jumătate dintre cei o mie de părinţi chestionaţi vor fi de acord să îşi vaccineze fetiţele şi înţeleg în ce constă imunizarea, MS va începe campania de vaccinare.
   Până în acest moment, în aproape toate şcolile au fost distribuite pachete cu materiale informative adresate copiilor şi părinţilor.

   Comunicatul integral il puteti citi la:

http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1814
   Deci SISTEMUL, in dorinta sa turbata de a ne vaccina fetele, a hotarat, dupa esecul de acum un an, sa faca un sondaj de opinie in randul parintilor. Eu n-am nici cea mai mica incredere in corectitudinea sondajului lor … Citind declaratia lui Adrian Streinu-Cercel, nu imi este insa clar daca deja au facut acest sondaj sau daca acesta stie dinainte “rezultatul”.

   Asadar, va propun sa studiati un articol pe care apoi va rog sa-l faceti cunoscut cat mai multor parinti sau tinere majore, astfel incat acestia sa ia o hotarare cunoscand toate datele problemei:

VIDEO: Marturii zguduitoare despre tinere ucise sau a caror sanatate a fost distrusa de catre vaccinul GARDASIL. RASPANDITI!

   Dupa cum observati, sunt turbati cu totul sa inceapa vaccinarea, de au ajuns la asemenea „solutii”.

   Detalii despre istoricul companiei Merck si relatia lor cu greii planetei, cititi va rog la:

SISTEMUL nu se lasa. Nici SLUGOII sai. A inceput campania de informare-promovare a „vaccinului impotriva cancerului de col uterin”

   Cititi va rog si:

In cazul vaccinarii cu GARDASIL s-au inregistrat de patru ori mai multe decese decat in cazul altor vaccinuri

Cunilingulus si sexul anal duc la infectii cu HPV in cavitatea bucala si anus. Concluzia specialistilor: VACCINATI-VA BAIETEII …

SUA a aprobat folosirea vaccinului Gardasil anti-HPV si la baieti

   Toate acestea in timp ce se vorbeste foarte putin despre ceea ce este de fapt cel mai important lucru de stiut pentru limitarea extinderii acestei boli, anume ca infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere sexuala. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale:

Human Papilloma Virus (HPV) si REVOLUTIA SEXUALA

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 29, 2009 at 10:55 am

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. john said, on octombrie 29, 2009 at 12:03 pm

    OFF TOPIC da’ URGENT!!!

    Are cineva idee cum sa fac sa ajung la parintele Proclu? Stiu ca e pe linga un sat MAgazia Cracauani sau ceva de genu’ asta. Dar cum pot sa ajung acolo mai exact, presupunind ca nu vin cu masina mea??
    Stiti si daca se organizeaza pelerinaje pe la el si cui sa ma adresez?

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 29, 2009 at 12:14 pm

      Stiu de asta vara din iulie ca parintele Proclu nu mai primeste. Stiu asta sigur de la niste calugari de la Putna care au fost la el atunci si nici pe ei nu i-a mai primit. Am inteles ca e si tare slabit.

      Apreciază

  3. daniel said, on octombrie 29, 2009 at 12:11 pm


    pai durerea este ca statul prapadeste 60 de milioane de euro anual pentru NISTE FEMEI …
    asta doare sistemul: cheltuie banii aiurea, cand de fapt se preocupa pentru sanatatea oamenilor, pentru siguranta si protectie.

    ati vazut inselarea. si cate inselari („binefaceri”) nu ne vor servi pe tava.
    sa ramanem vigilenti si cu nadejde la Domnul nostru Iisus Hristos.
    asa sa fie.

    va iubesc,
    Daniel

    Apreciază

  4. Alina said, on octombrie 29, 2009 at 12:17 pm

    Lipsa avizului inseamna prezenta obligativitatii? Vaccinurile care se fac in mod obisnuit in scoli sunt obligatorii?

    Apreciază

  5. cami said, on octombrie 29, 2009 at 12:31 pm

    Am o fetita Cum sa o apar?!!!!

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 29, 2009 at 10:04 pm

      In primul rand ii dai un telefon mobil la ea la scoala. La cel mai mic semn ca se anunta ceva despre vaccinare in scoala sa te sune. Daca se anunta cu o zi inainte ca e vaccinare, a doua zi o lipsesti de la scoala pur si simplu. Dar fetita trebuie sa stie ca sa nu se lase atinsa de nimeni cu nici un pret. Sa iasa imediat din clasa cu orice pret, lasand toate in urma, chiar cu pretextul ca se duce pana la baie. Sa-si ia mobilul cu ea si sa te sune. Trebuie sa ajungi la ea la scoala cat mai repede. Asta ar fi un scenariu de ultima urgenta, dar in mod normal toate mamele din clasa ar trebui sa fiti unite si sa va opuneti in grup.
      Am inteles ca o masura ar fi sa faci o declaratie precum cea de la
      http://eufrosin.wordpress.com/2009/10/28/atentie-vaccinarea-fortata-in-romania/
      Am intrebat un jurist si mi-a spus ca aceasta declaratie e legala si valabila conform legilor actuale… dar nu te poti baza numai pe asta, desi ar trebui facuta si aceasta declaratie macar ca semn de protest. Evident ca aceasta presupune sa-ti expui din start copilul la tot felul de suspiciuni din partea profesorilor… In prima faza sfatul meu e sa adopti „eschiva”. Informeaza pe cat mai multi, dar fara bravura. Pastreaza actele de curaj pentru ultima instanta. Nu se stie ce le mai trece prin cap, sa incercam sa ne pastram in limitele unui „normal” aparent si sa nu le dam satisfactia de a ne panica cu totii.
      Lucrul cel mai de nesuportat diavolului, este sa nu-l bagi in seama.

      Apreciază

    • lehamitea said, on octombrie 29, 2009 at 10:23 pm

      Cati ani are? Acum doi ani cand venisera sa ne faca niste vaccine le-am spus pur si simplu nu si m-au lasat in pace (bine, dupa faze de genu „hai… , dee cee nuu? da toata lumea isi face…). Doar nu o sa o ia si sa o lege de scaun cu forta.
      Explica-i si ei de ce ar trebui sa spuna nu la asa ceva si celorlalti parinti si elevi, eventul dirigintei.

      Apreciază

  6. Mircea said, on octombrie 29, 2009 at 1:42 pm

    @ cami.sunt multi parinti impotriva vaccinarii.. trebuie sa luam atitudine prin biserica,asociatii s.a.m.d. titlul de obligativitate la un astfel de vaccin nu poate fi legal. Dumnezeu sa ne lumineze!

    Apreciază

  7. cami said, on octombrie 29, 2009 at 3:14 pm

    sunt mai noua pe acest blog si trebuie sa recunosc ca sunt de-a dreptul infricosata
    de stirile zilnice… imi vine greu greu sa cred ca omul se ridica impotriva omului coborind atit de jos atacindu-i pe copii! nici animalele nu-si omoara puii! ce-am ajuns fratilor!
    Pt. mircea
    la biserica mi s-a spus ca nu suntem singura religie mintuitoare…m-ai departe am tacut. de atunci sunt intoarsa pe dos! cit despre asocciatii nu stiu nimic (daca exista.)

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 29, 2009 at 9:50 pm

      What? nu suntem singura religie mintuitoare????
      Ce biserica? Adica la una ortodoxa?

      Apreciază

  8. Alexandra said, on octombrie 29, 2009 at 4:51 pm

    @ Cami,

    Biet suflet…schimba biserica…daca acel preot care spune asa ceva e duhovnicul tau spune-i ca greseste amarnic, incearca sa-l lamuresti, o data de doua ori apoi fugi…asa spune Apostolul Pavel. Intre timp cauta alt duhovnic, om cu frica de Dumnezeu si sfatuieste-te cu el cum sa pleci de la cel care spune ca este mantuire si in alte credinte.

    PROVITA este una din asociatii foarte buna in combaterea tuturor aberatiilor astora.

    Dumnezeu sa te ajute si sa te lumineze!

    Apreciază

  9. elena said, on octombrie 29, 2009 at 6:53 pm

    John,
    Intr-adevar,am inteles ca Parintele este bolnav de ceva vreme si nu mai primeste…Oricum, Mitocul Balan,unde vietuieste Parintele,este pe soseaua Piatra-Neamt–Tg.Neamt iar in localitatea Cracaoani(este o comuna),ai un indicator spre Mrea Horaita si Mitocul Balan.Daca vii cu trenul pana in Piatra,de acolo poti lua sigur un microbuz sau o ocazie,spre Tg.Neamt.Si daca nu reusesti sa intri la Parintele Proclu,cu siguranta gasesti la Mrea Sihastria,care este la vreo 30 de km,mari duhovnici,care sa te ajute.Dumnezeu sa-ti lumineze drumul!

    Apreciază

  10. john said, on octombrie 29, 2009 at 9:34 pm

    Multumesc elena si parereamea.

    Inca ceva care vreau sa-mi lamuresc:

    Sa inteleg ca din Tg. Neamt exista microbuze care duc la Cracaoani si eventual la Mitocul Balan? stiti cam cit de departe e Mitocul de Cracaoani?

    Apreciază

  11. Mircea said, on octombrie 29, 2009 at 11:01 pm

    pentru Cami: important e sa nu deznadajduim. Probabil multi ne intristatam de ceea ce vedem si auzim ca se petrece in aceasta lume.multe lucruri care se petrec ne afecteaza in mod direct. E necesar sa ne rugam mai mult,sa ne punem increderea in Domnul nostru Iisus Hristos, sa gasim duhovnici buni care nu se tem sa ia atitudine, sunt convins ca avem inca destui. Imi pare rau ca ai dat de un astfel de preot care sa-ti spuna ca nu suntem singura religie mintuitoare. daca nu-si schimba parerea..e bine sa te duci la alt preot. Domnul nostru Iisus Hristos sa ne lumineze!

    Apreciază

  12. cami said, on octombrie 30, 2009 at 5:12 am

    petru parereamea si tuturor celor care au raspuns problemei mele,

    multumiri!!

    nu prea am dormit de ginduri si griji asta noapte…am cumparat un film de la metro: (fatal contact:bird flue in america-scenariul e paroxistic, masurile de siguranta sunt draconice si dau posibilitatea fara drept de apel la incalcarea flagranta a drepturilor omului; intr-un timp scurt oamenii ajung sa traiasca intr-un stat totalitar…. filmul costa doar 9,9 lei si e facut special sa sperie!!!! chiar daca , dupa parerea mea e un film f slab; ideea e ca, traim intr-o cultura a fricii si ei se straduiesc din rasputeri sa o intretina) ;de vorbit cu alti parinti am vorbit: i-am avertizat cit mai discret posibil de pericolul la care-si expun copiii; i-am dat si tel mobil fetite-i ca sa ma poata suna in caz de urgenta; am vorbit si cu invatatoarea explicindu-i clar de ce ma opun vaccinarii impotriva gripei porcine(fetita are 9,5 ani). credeti-ma am intilnit parinti care -si vor vaccina copilul fara sa clipeasca, convinsi fiind ca fac un lucru bun. de nenumarate ori a vorbit cunoscutilor
    despre situatia in care suntem: fara neam, fara credinta, fara identitate. am ajuns niste zombies de mall sedati si fericiti cu care sistemul face ce vrea!

    sanatate si pace tuturor!

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 30, 2009 at 8:17 am

      Apropo de zombie…
      De ce sa cumparam de la mall cand putem cumpara din piata mancare (inca….)
      Iar de fiecare data cand ai ocazia, sa argumentezi in fata altora de ce nu vrei tu sa cumperi de la mall, spunand ca mancarea e mai sanatoasa in piata la tarani, ca e mai bine sa le dai si taranilor un ban sa aiba si ei din ce trai, nu numai mall-urilor, incurajand importurile.
      Poti gasi o multime de argumente „decente” prin care sa trezesti interesul cuiva daca nu chiar sa-l convingi din prima, deci sa-i dovedesti macar ca ai o atitudine clara, si asta fara sa te definesti in mod explicit antisistem.
      Pentru restul produselor, poti incerca sa gasesti magazine mai mici unde inca se mai aduc produse fabricate in Romania. Promoveaza aceste magazine si produse cunostintelor tale pe cat posibil.
      Ce vreau sa spun este ca putem prin exemplul nostru sa cream o atitudine si celorlalti, dar in mod inteligent, incat sa nu le dai ocazia sa fie suspiciosi si sa-ti sara in cap ca esti dus cu pluta, etc. Exista un instinct de conservare pervertit la majoritatea, si el trebuie pacalit in prima faza, nu vad alta solutie. Acestia trebuie dusi cu zaharelul, din aproape in aproape, gandeste-te la ei ca la niste copii si sigur vei gasi metode similare cu cele pe care le foloseai cu copilul tau. Si mai presus de orice metoda, trebuie sa avem dragoste fata de ceilalti. Nu se poate sa ne pese de ei doar la modul teoretic. Nu vom reusi sa-si schimbam daca nu ne pasa cu adevarat de ei.

      Apreciază

  13. cami said, on octombrie 30, 2009 at 12:16 pm

    pt parereamea:

    cu adevarat cei care nu s-au trezit se aseamana unor copii si trebuie luati cu binisorul. apropo de atitudini, am vazut si la yogini si atei aceeasi atitudine antimall, antisistem etc. adica toti constientizeaza
    ca este vorba de o situatie critica, numai ca modul in care vad rezolvarea problemei e diferit de abordarea ortodoxa adica in functie de opiniile prefabricare ale cultului din care fac parte( uni cu astrograme, altii
    cu tot felul de povesti cu ingeri, in orice caz tot arsenalul de credinte si practi new age ).

    si aici e marea mea durere si intrebare in acelasi timp: adevarul nu poate fi decit unul , cel exprimat clar in Evanghelii : Eu, sunt Calea, Adevarul si Viata; mai pot exista alte cai?

    Apreciază

  14. Fiu de tina said, on decembrie 1, 2009 at 7:01 pm

    referitor la campanie, mi se pare destul de periculos sa fie vaccinate niste fete de 12-14 ani care probabil si-au inceput deja viata sexuala. Bine, nu toate fac sex, dar o parte din ele tot sunt active sexual, asta inseamna ca au sanse mari sa aiba si virusul (tinand cont cat de des se schimba partenerii la varsta aia si ca nu se foloseste prezervativul). Or eu tot nu am reusit sa ma dumiresc ce se intampla daca se face vaccinul unei persoane care are deja una din tulpini (acoperite sau nu de vaccin). Unii doctori spun ca nu se intampla mare lucru, pur si simplu nu va mai avea protectie pentru acea tulpina. Dar nimeni nu pare sa stie ceva despre riscuri si posibile interactiuni. Asa ca mi se pare normal ca inainte de vaccinare sa fie facut testul ADN HPV pentru a afla daca fata e infectata. Dar nu e in interesul nimanui, de vreme ce costa cat aproape jumatate din vaccin. In fine, sa speram ca fetele astea nu vor fi afectate in vreun fel de acest lucru

    Apreciază

  15. […] GRAV. Adrian Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate împotriva HPV, FARA AVIZ DIN PARTEA PARINTIL… […]

    Apreciază

  16. […] GRAV. Adrian Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate împotriva HPV, FARA AVIZ DIN PARTEA PARINTIL… […]

    Apreciază

  17. […] GRAV. Adrian Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate împotriva HPV, FARA AVIZ DIN PARTEA PARINTIL… […]

    Apreciază

  18. […] GRAV. Adrian Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate împotriva HPV, FARA AVIZ DIN PARTEA PARINTIL… […]

    Apreciază

  19. […] GRAV. Adrian Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate împotriva HPV, FARA AVIZ DIN PARTEA PARINTIL… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.