SACCSIV – blog ortodox

Doua comentarii la acelasi articol (RAZBOI INTRU CUVANT si MISA) ce dovedesc ca a sosit vremea separarii graului de neghina

Posted in Altermedia, Bataiosu Marian, Mihai Rapcea, MISA, RAZBOI INTRU CUVANT by saccsiv on octombrie 26, 2009

   Iata doua postari edificatoare, la sectiunea comentarii a articolului FITI FOARTE ATENTI DE UNDE VA INFORMATI! Global Research.ca, meditatia si religia …:

razbointrucuvant:

Si de pe la noi:

http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/cum-combatem-noua-ordine-mondiala_15504.html
http://rapcea.blogspot.com/
si, numai, pentru cine rezista la sminteli si la limbaj obscen….
http://rapcea.blogspot.com/2008/12/un-pic-de-biografie-i-cte-ceva-despre.html

http://bataiosu.wordpress.com/2009/06/08/discursul-care-nu-a-mai-avut-loc/#comment-11383

http://vestitorul.blogspot.com/2009/10/sfantul-antonie-cel-mare-si-desfranata.html (nu tot blogul, doar postarea asta, cu autorul “pildei” cu tot, din pacate…)

yogi (adica Yoghinii MISA blog):

Trebuie sa alungam din inima momeala gandului, prin impotrivire cucernica in vremea rugaciunii, ca sa nu ne aflam cu buzele vorbind cu Dumnezeu, iar cu inima cugetand cele necuvenite. Caci nu primeste Dumnezeu rugaciune tulbure dispretuitoare de la cel ce se indeletniceste cu linistea. Scriptura ne indeamna pretutindeni sa pazim simturile sufletului. De se va supune voia monahului legii lui Dumnezeu si dupa legea Lui va ocarmui mintea cele supuse ei (inteleg toate miscarile sufletului, dar mai ales mania si pofta, caci acestea sunt supuse puterii ratiunii), am savarsit virtutea si am implinit dreptatea, indreptand pofta spre Dumnezeu si voia spre voile Lui, iar mania impotriva diavolului si a pacatului. Spre ce lucrare nazuim prin urmare? Spre meditatia cea ascunsa. (Isaia Pustnicul)23
http://www.filocalia.ro/referat/56/Meditatia

”Domnul nostru este foc mistuitor” (Evrei 12,29) caci precum focul topeste ceara si usuca noroiul, asa si meditatia ascunsa topeste gandurile urate si departeaza patimile sufletesti, lumineaza mintea, da stralucire intelegerii si bucura inima. Fiindca meditatia ascunsa loveste demonii si alunga gandurile urate. (Meditatia este reflectia la tainele dumnezeiesti nemarginite care se afla mai presus de gandurile referitoare la placerile trupesti. Cugetarea la acele taine da omului adevaratul sens al existentei, il lumineaza si-l umple de putere de la Dumnezeu.) Caci ceea ce lumineaza omul launtric si-l inarmeaza prin reflectia (meditatia) ascunsa se intareste de catre Dumnezeu, se imputerniceste de ingeri, se slaveste de catre oameni. Meditatia si citirea ascunsa este casa de nedefaimat a sufletului, turnul neclatinat si tarmul cel linistit care pastreaza sufletul netulburat. Caci demonii sunt greu loviti cand monahul se intrarmeaza cu meditatia si cititul. Meditatia este faclia mintii si desteptarea constiintei, ea topeste desfraul, slabeste iutimea, alunga mania, departeaza rautatea si scoate afara nedreptatea. Meditatia da stralucire conducerii mintii, alunga lenevia, naste strapungerea inimii, aduce frica de Dumnezeu, pricinuieste lacrimile, naste smerita cugetare, privegherea bucuroasa de noapte si rugaciunea netulburata. Reflectia alunga gandurile murdare, biciuieste demonii, curateste trupul. Aceasta il invata pe om indelunga rabdare, aduce infranarea si pregateste intelegerea mortii. (Fil. XII)
http://www.filocalia.ro/referat/34/Rugaciune

   Edificatoare, deoarece dovedesc ca a sosit vremea separarii oilor de capre si a celor din dreapta de cei din stanga.

   Asa precum cei ai lui Alex Jones sau cei de la Global Research.ca, se dovedesc a fi luptatori impotriva falsei NOI ORDINI MONDIALE, asa si in Romania, exista astfel de activisti care, constienti sau nu, duc un razboi gresit si promoveaza concepte si “solutii” ce nu fac altceva decat sa pregateasca terenul antihristului. Pentru a intelege insa mai bine ce-i cu aceasta fNOM, trebuie sa cititi cu rabdare articolul:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Spre deosebire insa de fratii lor din vest, cei de pe la noi par mai periculosi, deoarece doresc cu tot dinadinsul sa para ortodocsi. Si din nefericire, reusesc sa pacaleasca pe multi dintre incepatori.

   Fratilor, a sosit clipa separarii, a delimitarii. De aceea am inceput seria de articole care avertizeaza asupra site-urilor ce desi par a ataca SISTEMUL, ofera “solutii” cu totul ratacitoare. Si multumesc fratilor de la RAZBOI INTRU CUVANT ca ma sustin in aceasta actiune.

   Acest articol doresc sa fie si o chemare catre cei ce (poate din nestiinta) pricinuiesc un mare rau atat lor cat si celor pe care ii smintesc. Asa precum i-am spus lui Mihai Rapcea: “scuipa pe ratacirea ta yoghina si alatura-te credinciosilor din jurul Parintelui Iustin de la Manastirea Petru Voda”, asa le spun si celorlalti: TREZITI-VA. Mihai Rapcea nu a vrut sa iasa din ratacirea sa, deoarece practica yoga spunea ca ii face bine … Ma rog pentru el si va rog si pe voi sa va rugati pentru el sa vina in mod real la ortodoxie. De asemenea si pentru ceilalti.

   Pana cand isi vor reveni (daca isi vor reveni), feriti-va de “invatatura” lor.

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 26, 2009 at 6:59 am

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. spellmaker said, on octombrie 26, 2009 at 7:07 am

    MISA=yoga=urinoterapie=fara impartasanie (cel care isi consuma excretiile nu se poate impartasi ,iar daca se impartaseste,ascunzandu-si practica la spovedanie,comite un pacat si mai mare)

    Apreciază

  3. Stefan said, on octombrie 26, 2009 at 11:36 am

    In scripturi exista o intimplare demna de luat in seama in aceste vremuri cind multi dintre incepatori cred ca LUPTA CEA BUNA este revolta, revolutia care sa produca schimbarea.Aceasta intimplare este intilnirea dintre mantuitor si viteazul Baraba ,care nu era un simplu anarhist ci un fel un fel de Iancu Jianu de pe la noi care lupta realmente pentru o viata mai buna si pentru asta era si iubit de gloata. Baraba credea cu tarie in misiunea lui de eliberator si doarea ca si Mintuitorul sa adere la miscarea lui . Mintuitorul era de asemenea constient de calitatile de leader ale lui Baraba il admira intr-un fel pentru intentiile lui bune insa i-a spus ca nu aceasta e calea.Nu asa poti invinge raul, prin revolta de strada sau revolutii. Calea adevarata de a stirpi raul este DRUMUL CRUCII, urmat de JERTFA. Baraba cind a auzit a ramas profund deceptionat . El luptatorul ,eliberatorul ,nu putea pricepe cum e posibil sa invingi raul dindu-te sa fi rastignit ,fara lupta…asa cum nici azi unii dintre crestini nu inteleg cum e posibil sa biruiesti raul prin rugaciune, prin smerenie…urmand pur si simplu drumul crucii. Ceea ce nu inteleg multi dintre crestini este ,ca schimbarea spre o viata mai buna S-A PRODUS DEJA odata cu jertfa mantuitorului ,care cu moartea pe moarte a calcat.Nu avem decit sa urmam CALEA LUI (a lui Isus). Razboiul impotriva raului s-a dat deja si a fost cistigat ! De Isus ! Iar El este cu noi pina la sfirsitul timpurilor.

    Apreciază

  4. Un creştin_ortodox said, on octombrie 26, 2009 at 11:53 am

    @ Stefan
    Isus = măgar
    Iisus = Mântuitor

    Apreciază

    • claudiu said, on octombrie 26, 2009 at 12:35 pm

      @ Un crestin_ortodox

      cred ca ai vrut sa-l atentionezi pe Stefan cu inima curata, pentru ca in lb. romana Isus nu inseamna magar, iar cnfm DEX Isus=Iisus (sau mai este folosit Cristos=Hristos=Mesia=Mantuitor fara a se face confuzie). Te rog sa ma ierti daca am facut aceasta precizare si te asigur ca numai in sensul bun am scris.

      Apreciază

  5. JC said, on octombrie 26, 2009 at 12:59 pm

    Offtopic:

    Cred ca cititorii ortodocsi se vor ‘distra’ citind un blog: maya_ra.ablog.ro scris probabil de o clienta fidela de a lui Oreste.

    PS: Stiu ca nu se cade dar eu ma distrez citind si ma intristez cand ma gandesc la socul pe care il va avea chiar dupa ce va inchide ochii cand ‘sferele de lumina’ se vor ‘intuneca’.

    Apreciază

  6. bătăiosu said, on octombrie 26, 2009 at 1:13 pm

    @saccsiv,

    nu inteleg, daca blogul meu te sminteste, pentru ce sminteti la randul tau pe altii afisand feed-ul cu ultimele 3 articole postate? Si unde ai intalnit pe blogul meu cuvinte obsece?

    recunosc ca sunt pacatos, mandru si orgolios, dar de aici si pana la a ma plasa in tabara celor care ii induc pe altii in eroare, e cale lunga!

    te sfatuiesc sa lasi de-o parte atitudinea de atoatestiutor, si sa nu mai imparti TU lumea in grau si neghina, ca esti departe de a te afla in situatia de a judeca drept.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 26, 2009 at 1:24 pm

      Bataiosu

      Este citat comentariul fratilor de RAZBOI INTRU CUVANT.

      Parerea mea o stii, caci ti-am scris inca dinainte de a candida tu la presedintie. Nu vedem la fel chestiunea prezicatorilor, a extraterestrilor, a vremurilor apocaliptice.

      Te voi sterge de la feed, de indata ce rezolv o chestiune tehnica.

      Apreciază

      • bătăiosu said, on octombrie 26, 2009 at 1:47 pm

        saccsiv,

        nu te ascunde in spatele „comentariului fratilor de RAZBOI INTRU CUVANT”, fii barbat!

        una e ca „nu vedem la fel chestiunea prezicatorilor, a extraterestrilor, a vremurilor apocaliptice” si alta e sa faci tu pe judecatorul impartind bloguri care se declara anti-sistem in cele false si cele autentice. Iar eu nu am afirmat nicaieri ca as crede in existenta extraterestrilor, ci ca nu stiu, ori daca tu nu faci diferenta intre a crede si a stii, e grav! Cat despre prezicatori, postarea unor declaratii de-ale babei Vanga si a unor prognoze ale unor astrologi rusi, ele au rost lor, dar trebuie sa ai si un bun simt interior pentru a-l percepe. Mai citeste Patericul, si poate vei intelege ca si dracul poate spune adevarul… Despre vremurile apocaliptice, in rezerv dreptul doar sa-mi dau cu parerea, si nu sa fac pe profetul.

        Sterge-ma, ma mir ca nu ai facut-o pana acum! Nu e de ajuns ca ortodocsii sunt divizati, ca nu au fost in stare sa dea un candidat crestin pentru Presedintie, acum ne atacam si intre noi. Deh, unora ni s-a urcat la cap audienta.

        Apreciază

      • Veaceslav said, on octombrie 26, 2009 at 2:05 pm

        Batasoiu ma ierti, dar tre sa fii tare naiv sa crezi ca vei ajunge presedinte fara acordul CUIVA, asa ca iti dau un sfat: Lasa-te de politica, caci e murdara si daca iti impotmolesti mainele in gunoi ramai cu ele murdare. Stii daca esti sus la putere atunci trebuie sa saturi multe „GURI” care te sustin, de nu te dau jos repede. Iarta-ma daca te supar cu ceva, dar sa fim reali politica de astazi nu este pentru un crestin adevarat, daca intelegi ce vreau sa spun. Numai bine.

        Apreciază

      • bătăiosu said, on octombrie 26, 2009 at 2:25 pm

        @Veaceslav,

        de iertat te iert, dar daca tu crezi ca putem schimba ceva in tara asta doar plangdu-ne pe la colturi de situatia dezastruasa a Romaniei, tu esti cel naiv! E vina noastra ca ne lasam incalecati de altii, si tot vina noastra pentru vremurile apocaliptice pe care le traim. Daca cei care se declara crestini ar fi sustinut un candidat crestin, nici o forta din lume nu l-ar fi putut opri sa ajunga presedinte, si sa faca voia Domnului. Dar crestinii autentici sunt o raritate in vremurile nostre, doar dupa un mare catactism poate ne vom veni in simtiri.

        Recunosc ca am fost naiv doar intr-o privinta, si anume atunci cand am crezut ca voi fi sustinut de fratii mei ortodocsi care scriu atat de frumos pe bloguri si de cei care se declara nationalisti si patrioti. Cand unul ca Remus Cernea va strange in jurul lui anticrestinii, sa nu uitati ca e si vina voastra!

        Apreciază

      • Veaceslav said, on octombrie 26, 2009 at 3:11 pm

        @Bătăiosu,
        Chiar crezi ca este posibila varianta pe care o vrei tu? ti-am zis esti naiv si te rog nu te supara, nu o spun cu rau, doar stii ca crestinii nu prea merg la vot, ei merg la biserica, pe ei nu-i intereseaza o viata mai buna imbelsugata cu de toate, bani, case si altele, pe care le promit toti liderii politici. Un crestin adevarat e multumit cu putin. Caci stie ca bogatia il va impovora si-l va inpatimi. Ai uitat oare ce a zis Iisus:
        „Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.”
        Atunci cum vrei sa te sustina crestinii adevarati? Ce prmoisiuni ai faci tu? oare nu vezi ca lumea in ziau de astazi nu este cu adevarat crestina?
        Russia tot a cazut din cauza starii materiale, a slabit credinta, si Dumnezeu a mustart pe ei cu comunismul, pentru ca sa nu piara toti si sa-si revie.
        TE ROG FRUMOS, nu visa la o schimbare acum caci e timp pierdut!
        sunt inca multe de spus……
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  7. Un creştin_ortodox said, on octombrie 26, 2009 at 1:17 pm

    Iisus o fi însemnând Isus în dex, dar în creştinism (ortodoxie) nu.

    Apreciază

  8. Vizitator said, on octombrie 26, 2009 at 1:34 pm

    Nu te poti distra daca citesti toate smintelile si daca vezi oameni dusi in rataciri cumplite, care-L mai si hulesc pe Dumnezeu. Ceea ce nu iese direct si clar pe gura yoghinilor, cu exceptia cazului in care vorbele se adreseaza unuia de-al lor, este ca, cel putin pentru membrii gruparii Bivolaru, „seful” lor este mai „luminat” decat Mantuitorul Hristos. Cunosc o persoana care a stat de vorba cu cativa asemenea insi si, spunandu-le ca vrea sa mearga la Biserica, i-au raspuns ca e o „tampenie” si nu cumva sa faca asa ceva, caci „Grig” ar fi mai „puternic”, sa se roage lui.

    Ocoliti astfel de site-uri si de persoane, caci nu puteti avea nici un folos de la ele. E suficient faptul ca vin ei pe site-uri ortodoxe si arunca mizerie in ambalaj de floricele, nu trebuie intoarsa vizita. Doar nu o sa intram acum si in temple pagane doar ca sa vedem toate ratacirile si spurcaciunile.

    Apreciază

    • JC said, on octombrie 26, 2009 at 1:57 pm

      @Vizitator:
      Eu unul cred ca este bine sa stii si de cine te feresti. Ca sa recunosti mai usor…
      Sa compari un site deraiat cu un templu e cam mult.

      PS: Vezi sa nu vina vreo sfera de lumina sa te salveze cand va incepe distrugerea si tu sa zici: Am fost ales si ma salveaza cei ‘luminosi’

      Apreciază

      • un.oarecare said, on octombrie 26, 2009 at 2:19 pm

        Nu rade de altii, ca s-ar putea sa iti vina randul si tie, sa ti se incerce credinta..

        Apreciază

  9. […] Lui Saccsiv i s-a urcat succesul la cap! Barbatii de la razbointrucuvant.ro ii calca pe urme 2009 octombrie 26 tags: razboi fratricid by bătăiosu Nu era de ajuns ca ortodocsii sunt divizati si nu au fost in stare sa dea un candidat crestin si patriot la Presedintia Romaniei, acum asistam si la un razboi fratricid, pornit de unii care se cred instantele Inchizitiei ortodoxe. Saccsiv, dupa ce a inregistrat un important succes cu blogul lui, a ajuns sa se creada atoatestiutor si sa se joace de-a Dumnezeu, impartind blogurile anti-sistem in cele false si cele autentice, iar pe luptatorii antisistem in oi si capre (Doua comentarii la acelasi articol (RAZBOI INTRU CUVANT si MISA) ce dovedesc ca a sosit vremea separ…). […]

    Apreciază

    • comentator said, on octombrie 26, 2009 at 4:52 pm

      Bataiosule esti cel mai tare! bravo! as vrea sa te ating si eu cu un deget sa-ti spun: du-te ba d’aici si lasa-ne! Mult ne mai plictisesti cu politica ta!!! Dupa cum te rogi pe bloguri dupa voturi ai fost toata viata ta un ahtiat dupa putere! Karate-sa ii bat pe toti, muschi-sa am putere fizica, presedentie-pentru a stapani oamenii! Du-te si stapaneste-o in continuare pe Laica sau cum o cheama pe cateaua aia a ta!

      Apreciază

  10. Cineva said, on octombrie 26, 2009 at 3:52 pm

    Ma bucur ca ai luat atitudinea aceasta , era si timpul 🙂 .

    Apreciază

  11. saccsiv said, on octombrie 26, 2009 at 3:55 pm

    Cineva

    La cine te referi?

    Apreciază

    • JC said, on octombrie 26, 2009 at 4:58 pm

      Cred ca se referea la tine, saccsiv. Eu unul te felicit pentru observatiile tale si nici mie nu-mi place dublul-limbaj al unora care ‘propovaduiesc’ credinta.

      Nu am incredere intr-un luptator anti-sistem (si credincios) care vrea controlul sistemului. Cum isi imagineaza ca se va opune intregului sistem un singur om? Naivitate sau doar dorinta de putere.

      PS: http://www.teoriaconspiratiei.com/articole/60/ – inca o referire la un text suspect al lui Bataiosu’.

      Apreciază

  12. comentator said, on octombrie 26, 2009 at 4:59 pm

    „inima au si crestinii, si paganii… Din pacate multi crestini cunosc crestinismul mai mult din carti, decat din propria lor experienta duhovniceasca. Dar credinta conteaza, deoarece nu poti gasi Calea catre Dumnezeu daca nu exista cine sa ti-o arate. Lucrurile sunt atat de simple, atat de firesti, ca mie imi este greu sa inteleg cum de exista atat de multi oameni orbi. Doar cobori mintea in inima, chemi numele Domnului si lasi norii sa treaca, iar Soarele va straluci in toata spendoarea lui, tu insuti devenind o raza de Lumina, o particica din Oceanul nesfarsit de Iubire si Pace. Atat, si nimic mai mult!

    Trebuie sa revenim la simplitate si firesc.” – asta este un comentariu a lui Bataiosu…asta a ajuns la rugaciunea inimii… dar nu s-a cautat, sarmanul! Esti plin de pace Bataiusule… Sa-mi mai arati un singur om ce are lucrarea inimii si isi doreste sa fie presedinte… Mergi pe blogul tau si fraiereste-i pe cei de acolo…

    Apreciază

  13. sCuM.asd said, on octombrie 26, 2009 at 5:35 pm

    saccsiv ai grija , fii barbat , ca de nu iti da bataiosu o bataie de s-o tii minte toata viata… ai grija , nu te pune cu el … (tentativa de caterinca)

    Apreciază

  14. claudiu said, on octombrie 26, 2009 at 9:52 pm

    Dragilor, va rog sa nu continuati cu aceste comentarii de invinuire, pot genera dispute inutile, rautacioase, poate (degenerand) chiar pline de ura sau dusmanie. Va rog sa lasati totul asa cum este si sa treceti peste asta. Saccsiv si Bataiosu sunteti oameni care credeti in ce faceti, urmati-va calea si nu va abateti pe drumul altcuiva ca astfel cararea voastra este lasata deoparte pentru a muncii la distrugerea si impiedicarea altei carari. Si-asa este ingust drumul crestinilor, nu va abateti de la el, incercati sa o urmati fiecare pe a voastra si noi, multimea cautatoare, o sa alegem pe ce cale sa mergem, indrumati de Domnul Dumnezeu.

    Imi permit sa mai fac cateva observatii privitoare la noi, multimea care cautam, cei care ne alimentam cu informatii in cautarea noastra: suntem aici pe blog (sau pe alte bloguri-saituri) pentru ca ne pasa, avem credinta dar nu stim cum sa o dovedim, ne e teama sa nu ne inselam in credinta nostra si sa descoperim ca totul este altfel, suntem indoiti de vremuri dar speram in Dumnezeu ca ne va arata Calea. Ne e frica de noi si de ce este in noi. Ne bucuram ca suntem romani, ortodocsi. Ne bucuram de inaintasii nostrii si de credinta noastra dreapta. Referitor la mine
    sunt convins si sper in drumul pe care l-am ales, dar intaririle si sustinerea imi vin de la cei care incearca sa ma abata de la drumul meu oferindu-mi alternative si semne de intrebare. Intrebari si alternative la credinta mea care toate au un singur raspuns si o singura certitudine: Exista Dumnezeu si este Singurul in masura sa ma ajute sa merg pe Calea spre Mantuire. Ma bucur sa vad ca exista oameni care cred la fel ca mine, la fel ma bucur ca exista oameni care or sa se pocaiasca si or sa gaseasca aceasta Cale. Ma intristeaza cand vad oameni mandrii si orgoliosi, caci acesta este cel mai mare pacat (mandria-trufia) si are felurite forme de a intra in sufletul si purtarile noastre. Mi-e mila de mine ca si eu sunt pacalit si cad in acest pacat al trufiei. Mi-e mila de mine ca fac lucruri rele care nu-mi ajuta la nimic (minciuni, rautati, trufie, etc) si incerc din rasputeri sa ma feresc de ele…dar sunt prea perfide pentru mine si nu imi dau seama , imi inegresc sufletul dupa ce le fac si am mare parere de rau. Singura speranta este in Domnul nostru Iisus Hristosca vede ca nu am vrut sa fac rau, ca nu am gandit de rau.
    Va multumesc pentru citire si va doresc numai de bine.

    Apreciază

  15. spellmaker said, on octombrie 26, 2009 at 11:10 pm

    @stefan…in privinta lui Baraba te inseli.Nu era tocmai luptator impotriva romanilor.Era un talhar , care isi facuse un paravan din patriotism.Un talhar si un criminal.Era mai mult interesat de bani decat de libertate.

    Apreciază

  16. horia said, on octombrie 27, 2009 at 11:19 am

    important este sa-si afle fiecare masura prin rugaciune si ascultare.

    Apreciază

    • agerstress said, on octombrie 27, 2009 at 4:23 pm

      Acesta mi se pare cel mai pertinent, si desi scurt, cel mai cuprinzator comentariu.

      Apreciază

  17. Cineva ( cel dintai cineva ) said, on octombrie 27, 2009 at 2:26 pm

    JC ti-a raspuns inaintea mea . Ma refeream la dvs.

    Apreciază

  18. sCuM.asd said, on octombrie 27, 2009 at 3:11 pm

    Cineva said, on octombrie 26, 2009 at 10:27 pm

    Nenea Bataiosu’ e un politician-wanna-be demn de vremurile noastre, cu nimic mai prejos decat “concurenta” la tot ce tine de suceala-invarteala.

    Am postat (nu o data) cateva opinii incomode pe blogul dumnealui cel “deschis” la dialog si au disparut rapid, marele viitor-inchipuit-lider-ortodox nu prea sufera se pare sa-i fie puse la indoiala judecatile.

    Alegerea pefercta, ce mai..

    si eu la fel, si l-au deranjat destul de mult :)) (i-am vorbit frumos)

    Apreciază

  19. Marius said, on octombrie 27, 2009 at 4:26 pm

    Cand ma uit la ce candidati ni se ofera ma apuca graoza si teama pentru viitor. Speranta o am in Cel de Sus dar exista o vorba la noi: Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista”.

    Eu unul l-as fi votat pe Marian. Daca nu era periculos pentru sistem nu era ignorat, nu-i erau puse bete in roate, nu era marginalizat dar asa…..

    Dar de….o sa fim subjugati tot de aceeasi oameni care ne-au subjugat pana acum ……

    Apreciază

  20. agerstress said, on octombrie 27, 2009 at 4:51 pm

    Am observat de la un timp o stare de irascibilitate generala, mai ales printre fratii de credinta ortodocsi. Nu voi aborda problema adeptilor altor credinte deoarece nu ma preocupa in aceeasi masura. Suntem de la o vreme mult prea generosi in exagerari si mult prea zgarciti in intelegere fata de aproapele nostru. Suntem mult prea atenti la propria sensibilitate si mult prea neglijenti fata de sensibilitatea celuilalt, desi stim bine ca nici unul nu este perfect. Tot o exagerare este si obsesia de a ne categorisi fratii in „oi” si „capre” pentru simplul motiv ca mai face cate unul o gresala sau o afirmatie pe care nu o putem intelege pe moment. In tot acest timp adevaratele „capre” isi fac in voie de cap pe seama noastra a tuturor. Criticile si mustrarea trebuie sa fie bineprimite de catre orice crestin, mult mai dubios este cel ce te lauda decat cel ce incearca a indrepta ceea ce crede ca este gresit la tine (chiar daca i se pare doar ca este gresit, actiunea sa trebuie sa fie una care consolideaza in bine ci nu una care demoleaza) dar si aceste critici sau mustrari nu trebuie sa vina sub forma de insulta. Cum crezi ca poti vindeca provocand o rana si mai mare decat cea initiala? Poporul roman este un popor predominant pro crestin dar asta nu inseamna in realitate mare lucru fata de adevarata traire crestina. De la a fi pro crestin pana la a fi crestin in adevaratul sens al cuvantului e cale lunga. Dupa ce ca sunt putini aceia care se ostenesc sa fie cu adevarat pentru ce trebuie sa mai fie si dezbinati intre ei? Pentru ce este mai tentant sa se imbranceasca in loc sa se sprijine, pentru ce trebuie mai degraba sa se hartuiasca decat sa se completeze reciproc?
    Aceste cuvinte nu sea adreseaza oricui, daca vei simti un ecou in inima ta inseamna ca se adreseaza si tie, daca nu, ignora-le. Nu se potriveste orice cheie la orice usa.

    Apreciază

  21. MONICA said, on decembrie 8, 2009 at 5:03 pm

    TRUFIA PANA LA DUMNEZEU DOMNESTE PE SITE-URILE ORTODOXE SI IN INIMILE AUTORILOR DE LA SACCSIV SI RAZBOI INTRU CUVANT.
    SITE-URILE SUNT F BUNE DIN PUNCT DE VDERE AL INFORMATIILOR ,INSA AUTORII IMI AMINTESC DE CEI DIN SINDEDRIU ,CARE SE CREDEAU MAI PRESUS DE TOATA LUMEA.

    Apreciază

  22. MONICA said, on decembrie 8, 2009 at 5:07 pm

    „Şi mulţi dintre cei dintâi vor fi pe urmă, şi din cei de pe urmă întâi. „-Marcu 10.

    Apreciază

  23. elena said, on decembrie 27, 2009 at 12:37 pm

    Monica, este exact ceea ce gandesc si eu.Comentarii mai rautacioase si comentatori sau autori mai plini de ei nu am prea vazut. Orice comentariu care nu se incadreaza pe o linie laudativa a articolului este calcat in picioare de ceilalti iar autorul lui invitat sa plece. Asa cred ca se iubeste aproapele ca pe tine insuti (insati).

    Apreciază

  24. […] Doua comentarii la acelasi articol (RAZBOI INTRU CUVANT si MISA) ce dovedesc ca a sosit vremea separ… […]

    Apreciază

  25. […] Doua comentarii la acelasi articol (RAZBOI INTRU CUVANT si MISA) ce dovedesc ca a sosit vremea separ… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.