SACCSIV – blog ortodox

APEL CATRE CUNOSCATORI: Cand va incepe urgia, cum vom supravietui? Cu ce ne vom hrani?

Posted in APOCALIPSA, tehnici de supravietuire, vremurile din urma by saccsiv on octombrie 25, 2009

  La sectiunea comentarii a articolului A INCEPUT … Obama a declarat STARE DE URGENTA nationala in SUA, din cauza gripei porcine, cititorul Radu vine cu urmatoarea propunere:

   „Draga Saccsiv,
   Te rog sa faci un apel catre cititorii tai care au cunostinte de botanica pentru a alcatui un ghid al plantelor comestibile din tara noastra. Daca se apropie timpuri grele e bine sa stim cu ce radacini sa traim macar o vreme
.”

   Acest articol poate fi considerat o continuare a:

Cum actionam dupa ce autoritatile vor interzice blogurile anti SISTEM?

INTREBARE FUNDAMENTALA: Ce facem DUPA CE refuzam actele cu cip incorporat?

Ce mancam dupa ce refuzam noile acte cu cip incorporat?

   Va rog sa cititi cu atentie cele scrise la articolele de mai sus.

   Desigur, importanta este rugaciunea, propovaduirea Cuvantului, marturisirea si mucenicia. Dar fiecare e cu talantii sai si cu puterea sa. Vremurile ce vin vor fi mai grele decat cele din timpul prigoanei la care a fost supusa biserica primara. Iar atunci multi au luat cununa muceniciei. Sa ne amintim insa ca nici aceia nu deveneau mucenici in acelasi „ritm”: unii, la primul ordin al conducatorilor tarii de a se inchina toti cetatenii la idoli, ieseau curajosi in fata, declarandu-se crestini si erau supusi la cumplite munci. Altii, mai intai fugeau in alta tara sau se ascundeau sau efectiv ii scapa Dumnezeu printr-o minunea. Pana cand sosea si clipa lor, de Dumnezeu stiuta.

   Cam asa va fi si in viitorul apropiat. Unii vor fi mucenici mai devreme, altii mai tarziu si altii deloc. Ca atare, acest „ghid de supravietuire” il consider util, mai ales pentru cei din „al doilea val”, care inca nu sunt suficient de pregatiti sa iasa acum in fata. Repet insa, ceea ce am mai spus destul de des in acest blog: doar fuga si tehnicile de supravietuire, nu asigura mantuirea. Ele pot fi considerate eventual doar o etapa pregatitoare, timp in care obligatoriu nu trebuie uitata rugaciunea, propovaduirea Cuvantului, marturisirea, fapta buna. Si bine ar fi sa incepem de acum sa urmam poruncile Domnului nostru Iisus Hristos:

   „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.  

   Aceasta este marea şi întâia poruncă.  

   Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.  

   În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii.”

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 25, 2009 at 2:40 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. aaa said, on octombrie 25, 2009 at 3:40 pm

    Cel mai bun ghid pentru vremurile care au venit si care vor veni este cumpatarea ,iar restul de la sine cu ajutorul Mintuitorului si a Maicii Domnului.

    Apreciază

  3. dana stefan said, on octombrie 25, 2009 at 3:41 pm

    draga sacciv, si eu ma gandiesc de mult timp la supravietuire. sigur ca totul este dupa voia Domnului, dar tot Domnul spune ca vor scapa cei care se vor ascunde in crapaturile pamantului sau in pesteri. sunt , de asemenea, nenumarate profetii care spun asta, asa ca am inceput sa ma gandesc care dintre pesteri ofera conditii de viata , astfel incat sa poti rezista. ma mai gandesc, la ce sisteme performante de supraveghere au, oare nu vom fi identificati din satelit? eu zic ca ar trebui sa ne adunam intr-o , nu stiu, asociatie, organizatie, orice, a oamenilor care se impotrivesc cu orice pret cipuirii si NOM. eu as vrea sa ma binecuvinteze Dumnezeu cu curaj si credinta sa pot lupta si rezista atunci cand va incepe.sunt f f f convinsa ca vom trai acele clipe apocaliptice ( dupa ce povestiti in carte, cred ca suntem cam de-o varsta). sunteti , lcar, un pol in lupta asta.ati captat atentia multora , asa ca eu zic sa incercam sa ne gandim, pana sa inceapa totul, la o forma de organizare. e posibl, la un momnet dat, sa nu mai putem comunica prin internet ( probabil ca veti fi interzis, ca multe alte bloguri similare). atunci, cum vom mai sti unii de altii? cu dl victor roncea ati vorbit? as vrea sa ii cereti parerea si dlui danion vasile despre propunerea mea.toti cei implicati in lupta asta ar trebui consultati ( roncea, av rapcea, parintii parvu, filotheu, sismanian, etc). daca se poate, astept un raspuns din partea dvs, fie aici, fie pe blogul meu:http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/, sau prin mail. sa va las adresa? Domamne-ajuta! cu multa stima,
    dana

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 25, 2009 at 3:55 pm

      dana stefan

      Defineste te rog ce intelegi prin „a scapa”?

      De ce consideri ca trebuie sa ne organizam intr-o asociatie? Ca se ne ajutam unii pe altii cand va fi mai greu? Sau in speranta ca vom lupta si vom invinge NOM?

      Eu nu ma consider un luptator impotriva NOM, ci unul din cei ce se straduie sa trezeasca pe cat mai multi. Dar nu doar sa-i trezeasca, ci sa-i si indrume spre ORTODOXIE.

      Apreciază

      • dana stefan said, on octombrie 25, 2009 at 5:47 pm

        Cuvant al Sfantului Efrem Sirul :”Ca vor fi multi cei ce se vor arata bine placuti lui Dumnezeu, care vor putea scapa prin munti si dealuri si locuri pustii, cu multe rugaciuni si plangeri nesuferite. Ca vazandu-i Dumnezeu in asa plangere nemangaiata si intru credinta curata, se va milostivi spre dansii ca un Parinte milostiv, iubitor de fii, si-i va pazi pe ei unde se vor ascunde. Ca prea pangaritul nu va inceta sa caute pe sfinti pe pamant si pe mare, socotind ca stapaneste tot pamantul. Si pe toti ii va supune, si va socoti ca se poate impotrivi lui Dumnezeu din cer, nestiind ticalosul neputinta sa si mandria pentru care a cazut.”
        Deci multi din sfintii care se vor afla atunci vor varsa rauri de lacrimi cu suspinuri catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa fie izbaviti de balaur, si cu mare sarguinta vor fugi in pustietati, in munti si in pesteri si cu frica se vor ascunde. Si li se va darui aceasta de la Dumnezeu Cel Sfant, si-i va povatui pe ei harul in locuri hotarate si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui Antihrist. Ca celor ce au cunostinta, cu lesnire le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea permanent la lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, nu vor crede, si urasc pe cei ce le-ar spune. Pentru aceasta sfintii primesc putere de a scapa, pentru ca toata invaluirea si grijiile vietii acesteia le-au lepadat.

        …”atunci cei din iudeeasa fuga in munti…”matei , cap 24/16.

        schimonahia Nila:
        „- Atunci când vor începe prigoanele asupra creştinilor, grăbiţi-vă să plecaţi în exil cu primul şuvoi, faceţi-vă luntre şi punte, dar să nu rămâneţi. Cei care vor pleca primii se vor mântui. Toate acestea le veţi vedea cu ochii voştri, generaţia voastră va întâlni venirea lui antihrist. Copilaşii mei, cât de milă îmi este de voi – plângea maica spunând acestea. Dar adăuga: totuşi, slavă Domnului pentru toate!”
        mai sunt si alte profetii in acest sens. eu ma gandesc avem 2 variante: sa acceptam cipul implntat, ceea ce echivaleaza cu lepadarea de Hristos, ori fugim in munti. in oras nu vom putea rezista fara documente, apa, electricitate, carburant, etc.daca nu le vom putea cumpara, cum sa rezisti? eu stiu ca nu vreri sa luptati fizic impotriva sistemului nici eu nu vreau pt ca e imposibil, asa e scris, asa se va implini, dar ne putem gandi de acum la variante. ce ziceti?
        Doamne-ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 25, 2009 at 5:54 pm

        dana stefan

        Cele doua variante sunt:

        NU ACCEPTI

        sau

        ACCEPTI

        A nu accepta, nu implica obligatoriu fuga in munti.

        Apreciază

      • dana stefan said, on octombrie 25, 2009 at 6:02 pm

        cum poti rezista fara acte si fara bani, in oras? daca nu ai cip, nu existi, pt ca nu ai practic nici un act, nici asigurari sociale, nici cont bancar. se pune problema ca si masinile, in viitor, sa citeasca cipul biometric al soferului, altfel sa nu porneasca.

        Apreciază

      • JC said, on octombrie 25, 2009 at 6:21 pm

        A nu accepta, nu implica obligatoriu fuga in munti.

        E si nu e.

        http://www.razbointrucuvant.ro/2009/03/06/proorociile-schimonahiei-nila-10-ani-de-la-adormire-6-martie/

        Atunci când vor începe prigoanele asupra creştinilor, grăbiţi-vă să plecaţi în exil cu primul şuvoi, faceţi-vă luntre şi punte, dar să nu rămâneţi. Cei care vor pleca primii se vor mântui. Toate acestea le veţi vedea cu ochii voştri, generaţia voastră va întâlni venirea lui antihrist.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 25, 2009 at 6:37 pm

        JC

        „Şi când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o
        Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ?
        Şi fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veşmânt alb şi li s-a spus ca să stea în tihnă, încă puţină vreme, până când vor împlini numărul şi cei împreună-slujitori cu ei şi fraţii lor, cei ce aveau să fie omorâţi ca şi ei.”
        (Apocalipsa 6, 9-11)

        Deci vor fi foarte multi mucenici si in timpul vremurilor apocaliptice. Dintre care oameni anume? Dintre cei ce au ramas? Dintre cei ce au fugit? Sau din ambele categorii?

        Apreciază

      • JC said, on octombrie 25, 2009 at 7:47 pm

        Eu prefer sa nu ma prinda la oras. Daca te prind aici risti sa te lege si sa iti bage cip-ul fortat… etc.

        Dar daca te prind fugind, cele mai mari sanse sunt sa … te omoare.
        As prefera sa evit lagare, inchisori, torturi prelungite, experimente si alte grozavii dar … cum o vrea Domnul.

        PS: Cine nu ar vrea sa fie mucenic sa mai spele din pacatele vetii printr-o moarte placuta / dedicata Domnului?

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 25, 2009 at 7:52 pm

        JC

        O mica observatie:
        Daca esti legat si insemnat, ce pacat ai? Ca atare, semnul nu va fi pus astfel. Ei au nevoie de acceptul persoanei, chiar daca acesta este smuls prin teribile torturi.

        Apreciază

      • Alexandru said, on octombrie 26, 2009 at 12:26 pm

        Dintre toti care marturisesc un Sfant Botez intru Sfanta Treime, Pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Sfintele icoane. Indiferent de unde si cand sunt omorati. Oricum „cand” si „unde” sunt coordonate prea mici si insignifiante fata de Atotputernicia Domnului.Doamne ajuta!

        Apreciază

    • constantin said, on octombrie 31, 2009 at 6:53 am

      Doamne ajuta,
      Cu privire la necesitatea de a ne constitui in asociatii am scris pe forumul privat de la sectiunea ,,ce mancam si ce bem cand vom refuza documentele electronice” de pe acest site.In unele zone s-a si pus in practica acest lucru.Dispun si de ghiduri de supravietuire.Roaga administratorul sa-ti dea acces la forumul privat,unde ai acces la adresa de e-mail a mea ,dupa care vom putem colabora.Daca nu poti obtine adresa scrie pe acest site si voi gasi o solutie pentru a inlesni comunicarea ,,fara bruiaje”.

      Apreciază

  4. Radu said, on octombrie 25, 2009 at 3:48 pm

    Multumesc ca nu ai ramas indiferent la apelul meu. Sunt convins ca omul nu traieste numai cu mancare si bautura, ghidul respectiv daca va exista vreodata as vrea sa fie util in caz de foamete. Este foarte posibil ca dupa acesta criza economica sa vina o criza de alimente asa cum s-a scris in presa de multe ori. Nu consider ghidul doar ca un manual de supravietuire ci si un manual pentru a invata ceea ce strabunii nostri stiau si pazeau atunci cand fugeau in munti pentru perioada de timp cat tara era cotropita. Este bine ca noi cei din mediul urban sa cunoastem ciupercile, fructele salbatice, radacinile sau tuberculii comestibili. Cat despre vremurile acelea cand va putea cumpara/vinde/fi cetatean doar cine are semnul fiarei atunci cu siguranta Dumnezeu va avea grija de cei ce-L slujesc.

    Apreciază

  5. Alina said, on octombrie 25, 2009 at 4:00 pm

    O planta buna la vreme de foamete e topinamburul (nap porcesc in Moldova, picioici in Ardeal). Creste si pe sol arid si e rezistenta la temperaturi scazute. Se consuma tuberculii, incepand cu luna octombrie. Mai multe detalii: http://www.bioproduct.ro/articole/topinamburul-cartof-cu-gust-de-anghinare.htm

    Apreciază

  6. orwell said, on octombrie 25, 2009 at 4:10 pm

    off topic
    inca 4 victime ale vaccinului contra gripei porcine.
    http://www.mediafax.ro/externe/moarte-suspecta-a-patru-batrani-suedezi-dupa-vaccinarea-impotriva-gripei-porcine-5043663

    Apreciază

  7. dana stefan said, on octombrie 25, 2009 at 5:57 pm

    eu ma refer la faptul ca , atunci cand va sosi vremea, sa ne anuntam , sa ne ajutam, sa vestim cat putem sosirea antihristului ( pt ca multi vor fi amagiti) si sa ne retragem. probabil ca sunt multi oameni simpli, fara acces la internet, care ar dori sa fie in aceasta comunitate, de aceea am zis eu sa ne organizam cumva.oamenii trebuie sa stiu unde sa vina, cu cine sa ia legatura in acele zile. nu ca sa luptam am zis sa ne organizam, pt ca va fi imposibil, e clar.noi de toti trebuie sa avem grija, pe toti trebuie sa-i anuntam. cei care vor sa ne urmeze sa stie unde ne pot gasi. mi se pare o idee buna cea a lui marian, dar e cam greu acum sa facem asta. insa exact asa ne indemna si par paisie aghioritul. nu e potrivit, dupa parerea mea, citatul lui proortodoxia, desi urmaresc zilnic blogul. IIsus se refere la faptul ca nu trebuie sa ne facem griji materiale, ci spirituale. dar, in acele zile, daca vom ramane in orase, avfi imposibil de rezistat. asa cum v-am citat, si Isus spune sa plecam in munti. Doamne-ajuta!

    Apreciază

  8. dana stefan said, on octombrie 25, 2009 at 6:04 pm

    scz, era proortodox, nu proortodoxia.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 25, 2009 at 6:12 pm

      dana stefan

      Daca nu ai cip se cheama ca l-ai refuzat. Daca l-ai refuzat, ori vei fi prigonit, ori vei muri de foame. Adica vei fi un mucenic.

      Daca mai multi se vor organiza prea bine, vor fi gasiti si vor ajunge in situatia de mai sus.

      Spun asta, pentru a se intelege ca organizarea asta nu este o solutie sigura. Dar este bine sa ne pregatim pentru fuga. De aceea am si postat articolul. De asemenea este bine sa stim unii de altii.

      Apreciază

  9. es said, on octombrie 25, 2009 at 6:16 pm

    Văd că unii vă pregătiţi rău de tot pentru un război atomic, eu zic că trebuie să fugim în Gobi şi să ne procurăm AKuri şi iatagane ca să ne apărăm de oamenii sistemului care o să umble după noi să ne cipuiescă.

    Voi chiar nu realizaţi că lupta nu o să fie în planul fizic ? Nu o să vă forţeze nimeni, doar o să fiţi privaţi de confort, o să primim hrană dar o să fim luaţi în rîs.

    Era o discuţie a Sfinţilor Părinţi la unul din sinoadele ecumenice şi au zis ceva de genu: „Cei dinaintea noastră s-au mîntuit prin sîngele vărsat, noi o să ne mîntuim prin suferinţă, cei care vin după noi se vor mîntui mai uşor, iar cei din urmă trebuie doar SĂ REZISTE ca să se mîntuiească.”

    Apreciază

  10. dana stefan said, on octombrie 25, 2009 at 6:25 pm

    sacciv, asta era ideea: sa stim unii de altii, sa fim uniti. va fi cea mai mare prigoana a crestinilor de la inceputuri, va fi si suferinta pe plan spirutual, dar si suferinta fizica. iar eu nu vad cum ai putea rezista in oras fara cip. eu poate ca gresesc, dar ma gandesc ca doar fuga in munti si rugaciunea intensa catre bunul Dumnezeu vor fi singurele noastre sanse.asta e parerea mea. cert e, ca , indiferent de optiune, doar credinta ne va salva.

    Apreciază

  11. john said, on octombrie 25, 2009 at 6:48 pm

    Stau si ma intreb,

    oare citi dintre noi chiar fac ceeace promoveaza, adica plecare in munti, sau mai ales POT s-o faca? Ce te faci cu cei care n-au ce sa vinda si deci care nu prea au ce sa cumpere- o casa la tara cu gradina, teren de pasune si altele? Nu e si cazul meu ce-i drept, dar ma intreb…Pe de alta parte majoritatea celor nascuti si crescuti la oras n-au nici cele mai elementare cunostinte de supravietuire in mediu montan; ce te faci cu frigul, cu epuizarea si mai ales cu foamea, cu umiditatea din pesteri,etc,etc.

    Si am sa fiu sincer cu mine insumi, scriind din comfortabilul meu scaun, la un calculator de (aproape) ultima generatie, ascultind zgomoteles strazii de afara a celor care se duc la distractiile si vizitele de sfirsit de saptamina, dupa o masa copioasa (am avut niste vizitatori) am o acuta senzatie de neverosimil discutind despre fuga in pesteri, foame si prigoana. Stau si ma intreb, oare citi dintre noi nu simt si ei ne-verosimilul asta. Si cu toate astea nimic nu este mai real decit faptul ca sintem foarte aproape de acele vremuri!!!! Este ca si cum traiesti in doua lumi, una actuala aparent normala, si una care parca sta sa vina infricosatoare, vrei sa crezi ca e un cosmar dar observi cum in plina zi, si treaz fiind ai flash-uri din ce in ce mai multe ale acestui cosmar….Imi scuzati elucubratiile dar simt nevoia sa marturisesc cuiva sentimentul meu, asta foarte ciudat.

    Concluzia ar fi ca accelerarea inaintarii in rugaciune si a unei reale schimbari interioare, atit de greu de facut in conditii normale este singurul raspuns si singura solutie la ceea ce va sa vie. Geaba faci planuri de vinzare a casei si de retragere in munti daca atunci cind chiar vor veni vremurile nu vei fi pregatit spiritual ca sa faci fata si intri in colaps. IAr asta nu v-o spun voua, ci mi-o spun mie insami.

    Pe de alta ma rog lui Dumnezeu sa nu prind acele vremuri desi la cum evolueaza lucrurile si la anii mei tineri inca, tare mi-e frica ca n-o sa am sansa asta asa ca mai bine sa ma prinda pregatit. Inca o data scuze pentru diatribele astea dar cred ca sint intr-o pasa sumbra… oarecum.

    Apreciază

    • cezara said, on ianuarie 31, 2010 at 3:03 pm

      din cauza asta a ajuns sistemul sa ne ofere comfort ca sa ne fie greu pe urma sa refuzam cipurile.totul a fost facut cu cap

      Apreciază

  12. Alina said, on octombrie 25, 2009 at 7:00 pm

    john,
    sentimentul pe care il descrii e, cred, comun multora dintre noi. Suntem constienti de grozavia timpurilor pe care e posibil sa le traim dar suntem inca prinsi in cotidianul nostru confortabil de care ne e greu sa ne desprindem. Deocamdata teoretizam, ne informam, imaginam diverse scenarii, dar cum va fi exact acel moment, cand vom fi pusi in fata faptului implinit, e greu de anticipat. Singura solutie e cea descrisa de tine. In acel moment, Dumnezeu ne va lumina ce sa facem sau ne va da taria sa induram mucenicia. Acum nici macar nu ma pot gandi la asa ceva. Sper sa ne intelepteasca si sa ne intareasca Dumenzeu pe toti.

    Apreciază

  13. andrei said, on octombrie 25, 2009 at 7:02 pm

    Eu totusi as crede ca in 2012(datorita faptului ca se tot pune accentul in intreaga lume pe acest an) sau in aproprierea acelui an ,din ceea ce am mai citit si ai postat daca nu ma insel si tu saccsiv un articol cu buncarele construite in Norvegia,ca mai intai se va omora o buna parte din populatia acestui glob nu stiu prin ce metoda ,a spus ceva Cleopa de bomba cu neutroni,iar mai apoi pentru cei ramasi va fi mai usor sa spuna elitele ca ar trebuii sa se renunte la banii lichizi ,ca ar trebuii sa se uneasca etc…, de asemenea se tot spune ca in 2012 se va izbii planeta nibiru de pamant ,asa cum au mai spus-o si altii cofoumisti acest lucru poate sa fie un „paravan”,un cod pentru genocidul care il vor face lansand nenumarate bombe de ce fel nu stiu ca nu ma pricep…ce ziceti?

    Apreciază

  14. dana stefan said, on octombrie 25, 2009 at 7:03 pm

    din ce ma citit eu, mucenicii vor fi mai mult dintre cei care au ramas. antihristul va porni o asa mare prigoana si va fi asa de nemilos cu cei care nu-l vor accepta ca dumnezeu, incat va curge mare sange nevinovat. o parte dintre cei care se vor ascunde, vor fi , probabil ,si ei, prinsi de armata antihristului si siliti sa se inchine fiarei. astea numai bunul Dumnezeu le poate sti. noi trebuie sa fi pregatiti, si spiritual , si psihic si material pt zilele din urma. asta e opinia mea.

    Apreciază

    • Alexandru said, on octombrie 26, 2009 at 12:03 pm

      Stateam si ma intrebam, toti parintii mari spun ca nu isi doresc sa prinda vremurile din urma. Dupa cum putea vedea, cu voia Domnului s-au imputinat si ei acum. Totusi noi ne cautam o ascunzatoare cat mai confortabila undeva la munte. Unii merg pana acolo incat invata despre ciuperci si seminte. Ok, e bine sa fi planificat, dar pana la un punct. Eu stiu ca vreau sa fac voia Domnului si daca Domnul Va gasi de cuviinta sa ma tina in viata asta si dupa acest razboi o Va face cu siguranta si imi Va arata cum sa fac asta. Intr-un fel am impresia ca ne cautam un mod de a ne prelungi viata caldicica de acum. Si asta mie unuia mi se pare foarte gresit. E doar perspectiva mea. Oare cati din noi ne dorim cu adevarat sa prindem vremurile acelea?…Eu unul nu as avea destule lacrimi in fiecare clipa a vietii mele de dupa.D-apai sa mai am pofta de mancare….Si daca trupul trebuie sa traiasca o trai si cu o turta buna de nisip.
      Dumnezeu sa ne miluiasca, Sfanta Treime sa ne apere si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria sa ne ia sub Sfant Acoperamantul ei!

      Apreciază

  15. dana stefan said, on octombrie 25, 2009 at 7:29 pm

    par paisie aghioritul:
    „De aceea, daca fiecare se va ingriji sa traiasca de pe acum simplu, in cumpatare, va putea trai in acei ani. Sa aiba un ogoras, sa cultive grau, cartofi. Sa puna putini maslini si atunci, cu vreun animal, cu vreo capra, cu putine gaini va putea infrunta nevoile familiei sale. Pentru ca si provizii de ar face, nu-i vor folosi mult, deoarece alimentele nu tin mult, ci se strica repede. Fireste, greul va dura putin, trei-trei ani si jumatate. Pentru cei alesi se vor scurta zilele (Vezi Mt. 24,22; Mc. 13,20). Nu-si vor da seama cand au trecut. Dumnezeu nu va lasa pe om neajutorat. ”
    „Vin ani grei, vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. Si uita-te: oamenii nici nu inteleg ca traim in semnele vremurilor, ca pecetluirea inainteaza. Traiesc ca si cum nu s-ar intampla nimic. De aceea spune Scriptura ca va cauta sa insele, de va fi cu putinta, si pe cei alesi (Mt. 24,24; Mc. 13,22). Cei care nu vor avea intentie buna, care nu vor fi luminati, se vor insela in anii apostaziei. Pentru ca cel ce nu are harul dumnezeiesc, nu are claritate duhovniceasca, asemeni diavolului.”

    Apreciază

  16. nea anderthal said, on octombrie 25, 2009 at 9:20 pm

    …un semn mare va fi acesta:femeile vor intra in Sf.Munte Athos !Atunci va incepe prigoana mare !…abia astept!…oricum daca as muri de moarte buna nu am sanse sa ma mantuiesc !…asa poate voi avea sansa sa marturisesc Adevarul/Hristos ..etc

    Apreciază

  17. razbointrucuvant said, on octombrie 25, 2009 at 9:49 pm

    „Dorinta de a trai pana la venirea antihristului este una gresita. Atunci vor fi dureri atat de mari, incat se spune ca cel drept abia se va mantui. Iar a cauta si a dori suferinte este un lucru primejdios si gresit.. Aceasta se intampla din cauza mandriei si a nesocotintei”. (Sfantul Nicon de la Optina)

    Apreciază

  18. razbointrucuvant said, on octombrie 25, 2009 at 10:05 pm

    @ Dana Stefan:

    Iertare, dar lupti pentru ortodoxie impreuna (virtual vorbind, desigur) cu membrii MISA (adica Rapcea et co.) si cu lalti FALSI luptatori anti-sistem de la noi renumiti prin pregatirea pentru sfarsitul lumii prin scandaluri si abjectii pe bloguri? Si speram ca ai scris numele Mantuitorului „Isus” numai din greseala astfel, cu un singur i. Iarta-ne! Doamne, ajuta!

    Apreciază

  19. vio said, on octombrie 25, 2009 at 10:44 pm

    Traim cele mai frumoase vremuri din istoria omenirii! Am emotii!

    Apreciază

  20. daniel said, on octombrie 26, 2009 at 5:12 am

    asta este cel mai bun raspuns (cum a formulat John):

    accelerarea inaintarii in rugaciune si a unei reale schimbari interioare, atit de greu de facut in conditii normale este singurul raspuns si singura solutie la ceea ce va sa vie

    va iubesc, Daniel

    Apreciază

  21. betelgeuse said, on octombrie 26, 2009 at 7:00 am

    pai, evreii ce au mancat si ce au baut patruzeci de ani in desert?

    INSA

    nu cred ca starea de urgenta decretata de obama marcheaza intrarea in faza finala a apocalipsei… sa fim seriosi…
    insa asta nu inseamna ca nu sunt multe alte lucruri neplacute care se pot intampla

    acu’, sa va zic niste chestii de supravietuire:

    jirul ( fructul fagului) poate fi consumat asa cum este, din cate stiu

    ghinda poate fi consumata dupa ce este procesata in felul urmator: fiarta in mai multe ape, pana ii dispare amareala, sau lasata la inmuiat (cojita) intr-o apa curgatoare timp de mai multe zile – pentru eliminarea taninului. unele soiuri de stejari produc ghinde care nu necesita acest tratament, dar nu stiu care specii anume

    radacina brusturelui (scaiete) este comestibila; in evul mediu, brusturele era cultivat

    papadia, frunzele sunt bune de mancat, sunt foarte sanatoase

    untisor

    arnica, plina de vitamine

    seva de mesteacan poate fi colectata si bauta (nu stiu precis cand, toamna sau primavara)

    cele binecunoscute: fragi, mure, alune, ciuperci comestibile ( cu conditia sa le cunosti,… :D) conuri de pin

    graul se poate manca incoltit sau doar inmuiat… cred ca se poate traii pe termen nedefinit doar cu grau incoltit.
    probabil ca exista mai multe seminte ce pot fi mancate in felul asta

    o alta problema poate fi apa:
    apa poate fi procurata in felul urmator: se pune o punga astfel incat sa inglobeze crengile cu tot cu frunze ale unui copac; frunzele transpira, iar apa se colecteaza in interiorul pungii; este indicat ca in interiorul pungii sa se puna un furtun ( tub chirurgical, de ex. ), astfel incat apa sa poata fi bauta fara a demonta „instalatia”

    intr-o situatie de supravietuire, hrana animala este esentiala, adica doar cu plante, mori de foame. cel mai usor mod de procurare a hranei animale sunt capcanele si pescuitul. in general, inafara de pesti, rozatoarele si pasarile sunt cea mai accesibila hrana. de pilda, o pasare poate fi doborata cu o sarbacana ( o teava cu cornete cu o tzeapa serioasa in varf).
    !!!ATENTIE!!!
    trebuie avuta mare grija, caci animalele salbatice ( rozatoarele in special) sunt purtatoare de boli si paraziti, asa ca trebuie manipulate cu grija, evitand orice contact cu fluidele corporale ale animalului si cu fecalele acestuia, si trebuie gatite foarte bine inainte de a fi consumate. cel mai bine este sa fie apucate cu bete, si aruncate direct pe jar, asa am vazut prin documentarele de supravietuire… 🙂

    carnea mai poate fi procurata prin braconare in rezervatiile de vanatoare (ale lui tiriac, de exemplu.. :d); interesati-va din timp unde sunt astea.

    este foarte importanta cunoasterea topografiei, climatului si a activitatilor umane ale regiunii in care va stabiliti

    o posibilitate despre care am citit intr-o carte de self-reliance este cresterea de iepuri: sunt o sursa foarte buna de carne.

    un alt aspect de care trebuie tinut seama este ascunderea, fapt ce implica camuflajul, atat individual, cat si al facilitatilor de locuit si al urmelor de activitate ( fecale, gunoaie, urme, etc, etc). asa ca camuflajul este o chestiune ce trebuie studiata din timp

    plannificarea din timp a rutelor de evadare si dotarea lor cu capcane si/sau obstacole in calea eventualilor urmaritori.

    stabilirea de posturi de observatie (camuflate) pentru detectarea din timp a intrusilor. stabilirea unor modalitati de comunicare (inclusiv coduri de alarma)

    cainii de urmarire pot fi contracarati intr-un singur mod: prin ranirea lor; cainii de urmarire inceteaza urmarirea daca sunt raniti, chiar si foarte usor. acest lucru poate fi facut lasand sticle sparte in urma (nu va pierdeti vremea cu capcane elaborate…), de exemplu.

    adapostul este foarte important. cea mai importanta cauza de deces in situatii de supravietuire nu este setea, foamea sau boala, ci frigul din timpul noptii…

    gata, am fantazat destul :)…

    Apreciază

  22. kosk said, on octombrie 26, 2009 at 9:43 am

    eu daca o sa apuca timpurile nu o sa fug, ci voi sta in fata furtunii fara nadejde si speranta de victorie, caci biruinta a Domnului este. Confortul de care scriu unii useri cu regret ca trebuie parasit mi’a lipsit dintotdeauna si oricum locuiesc in zona semi montana, nu am ce pierde ca altii. Si daca tot daţi citate din Scriptura cu ingaduinta adminului dau si eu 3/..Daniel_11:32-35, Apoc12:17, Apoc13:7-9…atat.

    Apreciază

  23. dana said, on octombrie 26, 2009 at 10:58 am

    scrierea numelui Mantuitorului cu un singur i a fost o greseala de scriere, din graba, pt ca niciodata nu Ii scriu numele cu un singur i, asa cum fac sectanti. cat despre asociere, chiar nu ma stiut. e greu sa cerni graul de neghina. eu sper ca Dumnezeu ne va lumina mintea sa fim in stare sa discernem adevarul de minciuna.Doamne-ajuta!

    Apreciază

  24. john said, on octombrie 26, 2009 at 2:46 pm

    Apropo insa de vremurile din urma. Vreau sa mai fac o mica marturisire. In ultimul timp si cu frecventa si intesitate din ce ince mai mare imi vin niste ginduri si ami ales niste senzatii si stari atit de negative si deprimante absolut din senin, cu totul pe neasteptate si fara un motiv aparent ca abia mai am puterea sa ma ingrozesc de ele si incep sa spun Doamne Iisuse dar nu se rezolva lucrurile atit de usor desi se rezolva pina la urma. Ma rog mai greu decit ma rugam inainte, adica ma concentrez mult mai greu si fac un efort mult mai mare decit inainte ca sa termin o rugaciune cu mintea la rugaciune si nu in alta parteIn timpul acestor stari ciudate singurul gind care imi vine inminte este ca sint sub un „atac demonic”, insa am sentimentul ca nu este vorba pur si simplu de farmece sau de pacatele mele, care de bine de rau imi permit totusi dupa o spovedanie facuta cit pot eu de sincer, sa iau Sf. Impartasanie.
    Interesant este ca in ultimul timp am auzit alte presoane si prieteni plingindu-se de ceva asemanator sub diverse forme si cu diverse intensitati.
    Si , nu stiu de ce, dar senzatia mea este ca nu va trebui sa infruntam numai foamea , firgul si prigoana dar ceva cu mult mai subtil si mai cumplit in acelasi timp, atacuri demonice la nivel psihologic -spiritual de o intensitate mult mai mare decit inainte. Nu stiu cum sa le numesc altfel, decit ‘atacuri demonice”, dar ma gidnesc ca pina acum avem totusi protectia Bisericii noastre Ortodoxe, a Sf. Liturghii, dar incep sa inteleg, foarte vag, ce-i drept ce vor insemna acei trei ani incare se spune in Biblie ca diavolul va fi dezlegat pe pamint. Adica d’aia zic eu ca mai important decit orice este spovedania facuta asa cum trebuie, participarea laSf. Liturghie (cit om mai avea-o) si rugaciunea intensa si chimbarea launtrica, d-asta spun ca nu vreau sa ma prinda vremuirle alea nepregatit!! Iataq de ce mi-e cua devarat frica.Ori tocmai frica asta ar putea sa ne propulseze spre o transformare spirituala mai rapida si mai adinca decit am crede noi, pentru ca altfel , cu toti muntii si cutoate pesterile nu vom supravietui….Scuze din nou pentru tonul sumbru dar e mai bine sa fim constienti de anumite lucruri din timp….

    Apreciază

    • constantin said, on octombrie 31, 2009 at 7:30 am

      Din pacate si eu dar si prieteni de-ai mei trec prin aceleasi simtome.Atacurile sunt dure.Ma gandesc uneori la alte ipostasuri care vor fi reale;Cand vom vedea ca toata lumea merge intr-o directie si numai cativa merg in alta directie(opusa) nu-mi voi pune problema asa:oare nu am eu cumva o problema?Oare nu am interpretat eu ceva gresit si sunt in ratacire?
      Ma gandesc la aceste lucruri deoarece un prieten a trecut prin probleme mai grele de ordin dogmatic si toata lumea (aproape)era impotriva lui,atunci am simtit in inima lui acest sentiment.Cand suntem incercati reactiile pot fi imprevizibile,de aceea nu trebuie sa ne bazam pe propriile forte ci prin rugaciune sa cerem ajutorul Domnului.

      Apreciază

  25. oracol said, on octombrie 26, 2009 at 8:22 pm

    iertata sa-mi fie intrebarea, dar credeti ca veti putea rezista la torturi? si unii din cei care au trecut prin pitesti au renegat si chiar si dintre primii crestini mucenici.

    Apreciază

  26. geo said, on octombrie 27, 2009 at 5:54 pm

    Fratilor , sa nu ne temem . Rau cu adevarat va fi pt .cei care nu cred si nu stiu ce se intampla. Pt .noi care ne dorim a fi fratii mai mici ai Lui Iisus este suficient sa dam curs sfaturilor Lui . ”Cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti , sa stiti ca s-a apropiat pustiirea lui .Atunci cei din Iudeea sa fuga in munti ” .S-ar parea ca distrugerea partiala a Ierusalimului face parte din plan .Templul lui Omar va fi diistrus de ”inamic”. Care este momentul ?
    Stim ca deja in toate tarile din jurul Israelului sunt montate baterii de rachete antibalistice americane .In Qatar , Bahrain ,Kuwait ,Iraq ,Arabia Saudita .Egypt . Nave americane cu armament nuclear in Marea Rosie ,probabil si in Mediterana ,distrugatoare rusesti cu rachete nucleare in portul sirian Tartous .Oare acesta este momentul ? Sa ne rugam” sa nu fie fuga noastra iarna ”..
    Parintele Arsenie Papacioc , vorbind despre pacate ,spune ca trebuie sa ne ferim de pacatul care este cel mai aproape de noi . In situatia de care vorbim eu consider ca pericolul cel mai apropiat este razboiul .Pana nu se consuma razboiul nu ar trebui sa sa ne preocupe problema antihristului sau a pecetii lui .Se vrea ca din 2011sa avem buletine cu cip .Asa ceva nu va fi niciodata .In 2011 conflictul va fi in toi si nu se va mai preocupa nimeni de asa ceva . Vorbesc de buletinul de identitate . Cine vrea pasaport sa plece in America e problema lui .Urgenta noastra ar fi sa ne gasim cate o casuta intr-un sat de deal , munte ,in comunitate , nu in locuri izolate . Dar intr-un anumit fel .Pregatindu-ne si pregatind pe cei foarte tineri pentru ce va urma dupa terminarea razboiului. Atunci va incepe pericolul cel mare .Dar vom fi pregatiti . Vom fi ca o societae secreta in mijlocul unei comunitati .Sa ne preocupam intens de rugaciunea lucratoare a mintii ghidandu-ne dupa informatiile din ” Sbornic” sau din invatatura Sf. Cuvios Vasile de la Poiana Marului .Marea majoritate a duhovnicilor nu recomanda ”RUGACIUNEA LUI iISUS ”dar este singura care ne va salva in acele vremuri. Insistand in lucrarea acestei rugaciuni vom intelege ce inseamna ”pe fiecare in parte il va invata Dumnezeu ”. Ne va invata si ce plante sa u radacini sa mancam si cand sa mergem in pestera , tot .Noi nu trebuie sa ne temem .Va fi rau de cei ce nu vor sa stie ,saracii de ei .Sa incercam sa salvam cat mai multi . Iertati-ma !
    Doamne ajuta !

    Apreciază

  27. oracol said, on octombrie 27, 2009 at 7:18 pm

    ar trebui sa ne mutam in Rusia.Ei au nevoie disperata de populatie,noi avem nevoie de o tara.

    Apreciază

  28. Ioan dan said, on octombrie 27, 2009 at 8:15 pm

    In Biblie avem pilda lui Iosif care a inteles din visul lui faraon a fost luminat ca sa stranga roadele pe cei 7 ani de belsug pentru a avea ce manaca in cei 7 ani de seceta. Daca ar fi sa ne lasam pe ideia ca ne da Dumnezeu si trebuie sa ne rugam, ar trebui nici sa mai muncim ca ne da Dumnezeu si mancare si bani de intretinere, etc. Nu cadeti in inselarea ca nu trebuie sa. ne ingrijim de nimic ca ne da Dumnezeu El ne lumineaza pentru a gasi cele mai bune cai si mijloace, dar noi nu ne place sa ne lipsim de confort sau sa ne vindem apartamentul si sa trecem de la statutul inalt de proprietar la cel degradant de chirias.

    Sunt de acord cu dana stefan si-i impartasesc ingrijorarea.

    Apreciază

  29. constantin said, on octombrie 31, 2009 at 8:11 am

    Sa presupunem urmatorul scenariu:preocupati de activitatile curente, brusc se aude o explozie groaznica.Frica paralizeaza circulatia sanguina iar minea refuza sa gaseasca solutii de iesire din impas.In jurul nostru doar groaza si oameni ucisi.Nu are cine sa-i ingroape fiind putini supravietuitori,iar fiecare ar vrea sa gaseasca solutia de a scapa de acest tablou macabru.Unde sa mearga,si ce sa faca?Parca organismul si-a gasit resursele de a se adapta situatiei,dar unde sa mearga neavand alte proprietati?sau locuri pregatite din timp pentru conditii de acest gen?Stirile oficiale tradeaza neputinta organismelor statului de a face ceva pentru ajutorarea populatiei,amenintarile cu alte necazuri vin necontenit,de altfel si stirile controversate.Ma gandesc cu regret ca nu am facut ceva inainte pentru a fi pregatit de acest eveniment,care era previzionat ca va fi.Despre rugaciune nu mai vorbesc.Mintea este paralizata din cauza neputintei de a iesi din situatie.Oricum nici inainte nu o puteam tine in frau prea bine.Ce voi face fara rugaciune,adapost,instrumentele necesare acestei situatii?
    Sunt barbat.Se difuzeaza stirea ca toti trebuie sa ne inrolam in armata pentru a contracara amenintarile impotriva statului si pentru a ingropa mortii ramasi pe strazi si in locuinte.Trebuie sa ma supun ,dar ce voi face cu familia pentru ca prin voia Domnului si ea a scapat cu zile?Nu am gasit solutii nici pentru mine nici pentru familie,pe care acum trebuie sa o parasesc mergand la armata.Intrebari:Pe noi cui ne lasi?………….
    Acesta poate fi debutul unui eveniment groazic care ne asteapta.Al treilea razboi mondial.
    Incercati sa va transuneti in locul acestor personaje dar tinand cont de contextul descris,mai ales daca va gasiti in orase cu populatie numeroasa.
    Si acum va intreb:Cum este mai bine; sa fim pregatiti pentru situatii previzibile sau sa mergem pe ideea ca ne vom descurca in functie de situatia concreta a momentului respectiv?Oare sfintii parinti au atras atentia despre cele ce se vor intampla doar ca fapt divers?Sau pentru a ne pregati spiritual si material dar si emotional?

    Apreciază

  30. Metodios said, on decembrie 3, 2009 at 1:32 pm

    Fratilor,chiar de-ti va pune semnul cu forta,tot esti vinovat.Trebuie sa ne opunem cu pretul vietii.Marturisirea trebuie sa fie completa,pana la moarte.Ca exemplu,unei femei i se pune pacat daca e violata,chiar daca a fost fortata.Deoarece a fost slaba si nu a luptat pana la moarte.Sa fim atenti.Nu va temeti de cei ce ucid trupul,ci de cei ce ucid sufletul si trupul,ducandu-l in focul ghenei.Cat despre mancare,apa,ascunzatoare,are Dumnezeu grija,noi doar sa-L ascultam si sa facem ceea ce trebuie,adica sa fugim din fata antihristului si sa marturisim cu pretul vietii.La o adica in Biblie spune ca omul sfant chiar de ar manca otrava cazuta din cer nu va pati nimic.Crestinii vor fugi din lume,deoarece nu vor mai putea trai(crestineste)in ea.Asta scrie clar si apostolul cand ne spune categoric sa fugim in munti.Nu exista alta varianta,oricat ar vrea unii.Una din doua,ori in lume,ori in munti.In ortodoxie nu exista decat doua variante.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 3, 2009 at 3:40 pm

      Metodios

      Trebuie sa definim foarte clar termenul „cu forta”. Daca te leaga si ti-l pune atunci ce vina ai?

      Apreciază

  31. Metodios said, on decembrie 4, 2009 at 9:10 am

    Probabil ati auzit de cazuri prin alte tari,ca S.U.A.,unde cipul a fost implantat unor pacienti din spitale in timpul operatiei,sau in spitale de psihiatrie,puscarii.Multi vor spune ca ei nu au vina,ca nu au stiut sau au fost fortati.Asta NU este motiv.Cum sa nu stii,cand se intampla pe fata si e atat de evident?Cum au fost fortati?Are cineva impresia ca antihristul va fi asa dragut incat sa ne intrebe cum sa ne omoare?Sau daca acceptam semnul?In Biblie spune ca ne va sili,deci ne va forta,prin orice mijloc.Nu uitati,ca daca am primit semnul,nu conteaza cum,suntem pierduti,ne asteapta iadul.Nu va dati seama ca va fi cea mai mare prigoana din istoria lumii?Stiu ca nu ne vine sa credem,dar asa va fi.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 4, 2009 at 9:23 am

      Metodios

      Ratacesti grav.

      Apreciază

      • Metodios said, on decembrie 6, 2009 at 11:18 am

        Nici nu stii cat as vrea eu sa ma insel.Problema e ca noi,desi vedem ce se intampla,nu ne vine sa credem,ni se pare ireal,e ca un cosmar…dar din cosmar te mai trezesti.Dar noi vedem ca e realitatea si tot nu putem crede…refuzam sa credem ca se intampla asa ceva.De aceea multi nu vor fugi in munti…

        Apreciază

      • Metodios said, on decembrie 6, 2009 at 12:28 pm

        Asta e o forma de eschivare.Te lasi prins si insemnat si apoi ai motiv.NU exista asa ceva.Pai atunci inseamna ca toti care ar fugi,daca vor fi prinsi,se vor lasa insemnati in ideea ca au fost fortati.Ce convenabil,nu-i asa?Deja se pot declara martiri.Pai asta inseamna martir?Martir inseamna sa-ti sacrifici viata.Asta e o balmajeala,asta nu e credinta…in nici un caz ortodoxa.Lumea se tot invarte in jurul cozii si cauta sa scape pe alaturi,pe langa calea cea stramta.Dar nu stie ca daca ai facut un pas alaturi,la stanga sau dreapta,ai cazut in prapastie.Esti ca pe creasta unui munte.Adica apostolul spune clar sa fugim in munti si altii spun ca poti sta si in oras?Adica ei sunt mai mari decat apostolii.Ei,cine sunt ei?
        Nu uitati ca cine va vrea sa-si salveze viata si-o va pierde,iar cine si-o va pierde in Hristos si-o va afla.Eu vad ca toti vor sa si-o salveze…

        Blestemate vremuri.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.