SACCSIV – blog ortodox

O particula pe care Dumnezeu nu vrea sa o descoperim? CIUDATENII la proiectul CERN Large Hadron Collider (LHC)

Posted in CERN, EVREI, Large Hadron Collider, LHC, particula lui Dumnezeu by saccsiv on octombrie 20, 2009

Foto: http://michaelgr.files.wordpress.com/2008/10/cern-lhc-large-hadron-collider-001.jpg

   Citez din articolul A particle God doesn’t want us to discover:

   Ar putea fi posibil ca Large Hadron Collider sa se saboteze singur din viitor, asa cum afirma unii fizicieni

   Explozii, cercetatori arestati pentru presupus terorism, avarii misterioase – recentul proiect CERN (the European Organization for Nuclear Research) Large Hadron Collider (LHC) a inceput sa arate ca experimentul cel mai de rau augur din intreaga lume.

   Este cu adevarat doar ghinion, sau este ceva mai ciudat la mijloc? O astfel de specutatie apartine in general celor fanatici, dar cercetatorii seriosi au inceput sa sugereze faptul ca frecventa accidentelor si problemelor CERN este mai mult decat o simpla coincidenta.

   LHC, sugereaza ei, s-ar putea sabota singur din viitor – intorcand timpul pentru a genera o serie de esecuri stiintifice care sa impiedice masinaria sa isi implineasca destinul.

   La o pima vedere, aceasta teorie se potriveste in mod comfortabil  traditiei de capricii legate de initierea LHC, ce va avea ca rezultat teribile dezastre. Cel mai  cunoscut este dezastru legat de crearea unei gauri negre de catre acceleratorul de particule de 3 miliarde de lire, gaura capabila sa inghita pamantul. Cercetatorilor le face placere sa rada de aceasta.

   Totusi, de data aceasta, batjocura lor a fost cam imperceptibila – deoarece ideea calatoriei in timp a venit din partea a doi fizicieni de vaza, care au insotit-o de demonstratii riguroase de matematica.

   Ce sugereaza Holger Bech Nielsen, de la Niels Bohr Institute din Copenhaga si Masao Ninomiya de la Yukawa Institute for Theoretical Physics din Kyoto, este ca Bosonul Higgs, particula pe care fizicienii spera sa o produca cu LHC, ar putea fi “odios pentru natura”.

   Ce inseamna aceasta? Conform spuselor lui Nielsen, inseamna ca realizarea bosonului intr-un anume moment al viitorului ar putea sa reactioneze inapoi prin timp pentru a opri ceea ce l-a creat.

   Acest lucru, afirma Nielsen, ar putea explica de ce LHC a fost influentat de intamplari nefericite, incepand cu prima explozie din timpul construirii sale pana la a doua explozie ce a urmat pornirii sale. Nu este sigur daca si arestarea recenta a fizicianului ce era la conducere pentru presupuse legaturi cu Al-Quaeda este luata in considerare.

   Ideea lui Nielsen a fost legata de omul ce calatoreste inapoi in timp si isi ucide bunicul. “Teoria noastra sugereaza faptul ca orice masinarie ce incearca sa creeze particule Higgs va avea ghinion, “ a firmat acesta.

   “Se bazeaza pe matematica, dar ati putea-o explica spunand mai degraba ca Dumnezeu uraste particulele Higgs si incearca sa le evite. “

   Avertizarile sale au loc intr-o perioada mai dificila pentru CERN, care urmeaza sa desfasoare a doua incercare de a porni LHC. Ideea este sa accelereze protonii aproape de viteza luminii in jurul pistei circulare de 17 mile sub pamant a masinariei si apoi sa ii ciocneasca intre ei.

   Teoretic, masinaria va crea replici micute ale primului “big bang“ despre care se crede ca a fost la baza crearii universului. Dar daca Nielsen si Ninomiya au dreptate, aceasta ultima pornire nu va duce nicaieri, la fel ca si cele ce vor urma dupa – pana cand eventual CERN va abandona ideea in totalitate.

   Aceasta, bineinteles, este departe de a fi prima sperietura stiintifica legata de LHC. De-a lungul anilor, acesta a fost tinta protestelor, speculatiilor si ordinelor de tribunal.

   Scriitorii de fictiune au speculat acest subiect. In “Ingeri si Demoni“, Dan Brown imagineaza un plan diabolic, prin care Vaticanul este amenintat cu anihilarea printr-o bomba bazata pe antimaterie, bomba furata de la CERN.

   Blasfemie, un roman al lui Douglas Preston, autorul celor mai vandute romane de science-fiction, inchipuie o tema similara, cu o poveste despre un fizician nebun ce vrea sa foloseasca un generator de particule pentru a comunica cu Dumnezeu. Fizicianul poate fi american iar masinaria sa localizata in America, mai degraba decat in Elvetia, dar legaturile sunt clare.

   Chiar si canalul TV Five a intrat in joc, reluand un serial american, FlashForward, serial bazat pe romanul cu acelasi nume al lui Robert Sawyer, unde pornirea LHC cauzeaza pierderea cunostintei pentru doua minute a intregii populatii a pamantului, timp in care toata lumea are viziunea vietii pentru urmatorii 21 de ani. Acest lucru le da posibilitatea schimbarii acelui viitor.

   Cercetatorii urasc in mod normal sa isi vada ideile pervertite si rasucite de cei ignoranti, dar in ultimii ani multi fizicieni au invatat sa intampine cu bratele deschise felul in care LHC a devenit o parte a culturii populare. CERN chiar incurajeaza producatorii de filme pentru a folosi masinaria ca fundal pentru productiile lor, adesea chiar fara a le lua bani.

   Nielsen le-a prezentat o dilema. Ar trebui sa trateze aceasta sugestie ca adevar sau fictiune? Multi ar vrea sa il concedieze, dar inseamna astfel sa ii ofere dovezi contrare bazate stiintific.

   James Gillies, un fizician cu experienta ce conduce departamentul de comunicatii CERN a afirmat ca ideea lui Nielsen este o teorie interesanta “dar noi stim ca acest lucru nu se intampla in realitate“.

   El a explicat faptul ca daca previziunile lui Nielson ar fi corecte atunci orice ar opri LHC ar opri de asemeni si razele de mare energie ce ating atmosfera. De vreme ce cercetatorii pot detecta direct multe astfel de raze, “Nielsen se inseala“, a afirmat Gillies.

   El, impreuna cu alti cercetatori, cred de asemeni ca, cu toate ca astfel de idei au un element de amuzament, ele risca sa distraga atentia de la ideile mult mai uimitoare pe care LHC le va genera odata pornit.

   Bosonul Higgs, de exemplu, se crede ca va da masa sa celeilalte materii, masa fara de care gravitatea nu ar functiona. Daca LHC va gasi bosonul, va deschide calea pentru rezolvarea a tot felul de mistere legate de originea si natura materiei. O alta linie a cercetarii doreste sa detecteze materia neagra, despre care se crede ca este alcatuita din aproximativ un sfert din masa universului, dar este facuta dintr-un fel de particula care pana acum s-a dovedita a fi imposibil de detectat.

   Oricum, probabil cea mai ciudata dintre toate aspiratiile CERN pentru LHC este sa investigheze extra dimensiunile spatiului. Aceasta ideea, cunoscuta ca teoria corzilor, sugereaza ca sunt mult mai multe dimensiuni in spatiu decat cele patru pe care le putem percepe noi.

   In prezent, aceste alte dimensiuni sunt ascunse, dar ciocnind protonii intre ei in LHC s-ar putea produce anomalii gravitationale, efectiv gauri negre micute, care ar arata existenta acestora.

   Unii dintre fizicieni sugereaza ca atunci cand miliarde de lire au fost cheltuite pe un kit ce probeaza astfel de idei, exista nevoia de a inventa noi idei despre calatoria in timp si sabotaj de sine.

   Oricum, istoria arata ca nu este intelept sa inabusi prea repede ideile care sunt vazute la inceput ca science-fiction. Peter Smith, un istoric in domeniul stiintei si autor al Doomsday Men, care cerceteaza legaturile dintre stiinta si cultura populara, arata ca ceea ce a inceput ca science-fiction adesea a devenit inspiratia pentru marile descoperiri.

   “Chiar si ideea originala despre ‘bomba atomica’ nu a venit de fapt de la cercetatori, ci de la H G Wells prin romanul lui din 1914 The World Set Free“, a afirmat el.

   “Un cercetator, ce se numeste Leo Szilard, a citit acest roman in 1932 si astfel i-a venit ideea sa cerceteze cum sa realizeze reactia nucleara in lant necesara pentru a construi o bomba. Astfel bomba atomica isi are originile in literatura. “

   Cativa dintre cercetatorii de la conducerea CERN l-au luat de asemeni pe Nielsen in serios. Brian Cox, profesor de fizica in domeniul particulelor al Manchester University, a afirmat: “Ideile lui sunt teoretic valide. Ceea ce face el este ca se joaca cu cunostintele noastre, ceea ce este un lucru bun. “

   “El arata ca inca nu avem o teorie cuantica a gravitatii, deci inca nu am dovedit cu precizie ca trimiterea informatiilor in trecut nu este posibila. “

   “In orice caz, daca cei ce calatoresc in timp chiar patrund in camera de control LHC si il deconecteaza, atunci ma voi referi la articolul care sustine teoria lui Nielsen, articol pe care l-am scris in 2025. “

   Deoarece interesul fata de aceasta teorie continua sa creasca, in acest weekend Nielsen parea mai precaut. “Noi propunem aceasta idee cu seriozitate, dar este doar o teorie ambitioasa, atata tot“, a afirmat el. “Deja stim ca nu prea e posibil sa fie adevarata. Daca LHC reuseste cu adevarat sa descopere bosonul Higgs, cred ca va trebui sa ne gandim din nou. “  

   Comentariu saccsiv:

   Nu sunt fizician, nu inteleg exact ce fac ei acolo, dar nu-mi place „joaca” lor. Nu cred in posibilitatea calatoriilor in timp, asa cum sunt ele prezentate in SF. Pe de alta parte, nu cred nici in coincidente. Care este explicatia seriei de accidente de la CERN, nu-mi dau seama. Dar ceva este. Vom vedea.

   Va mai amintiti? Acum un an, motoarele mass-mediei au fost turate la maxim in prezentarea “celui mai mare experiment  stiintific realizat de om “, proiect in care cercetatorii Noului Babilon s-au adunat pentru a recrea in laborator momentul de inceput al formarii universului, pentru a descoperi particula lui Dumnezeu …

   Sa vedem ce aflam din site-ul oficial al CERN ( Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire ) realizatorul mega acceleratorului de particule Large Hadron Collider (LHC):

   Robert Oppenheimer , Niels Bohr si Lew Kowarski (devenit mai apoi director CERN) au fost pionierii, vizionarii crearii unui laborator de cercetari in fizica atomica la nivel european. Apoi in 1950, laureatul Nobel Isidor Rabi a facut lobby la Conferinta Generala UNESCO de la Florenta pentru incurajarea formarii unui astfel de laborator stiintific international. Astfel, in 1951 la Paris s-a adoptat iar doua luni mai tarziu 11 state au semnat. Asa s-a nascut CERN. In aceeasi perioada in care a aparut si embrionul numit mai apoi Uniunea Europeana.

   In 1959 li se alatura Georges Charpak cel ce in 1992 va castiga premiul Nobel.

   Intre 1961 – 1965 Director-General of CERN devine Victor Weisskopf.

   In 1968 li se alatura Jack Steinberger, castigator al premilui Nobel in 1988, cunoscut pentru studiile sale privind neutrino. 

   De-a lungul timpului s-au construit mai multe acceleratoare de particule iar prima ciocnire proton – proton s-a efectuat in ianuarie 1971 .

   Pe baza teoretizarilor lui Steven Weinberg din anii ‘ 60, se descopera mai apoi particulele W si Z.

   Tematica principala a cercetarilor devine crearea de particule de anti-materie, precum si studierea ciocnirii dintre acestea si cele de materie. Inceputa initial cu ciocnirea proton – anti proton, s-a ajuns dupa un timp la crearea de anti hidrogen. Cercetatorii au mai calculat o asimetrie in univers intre materie si anti-materie, nefiind in parti egale cum au presupus ei ca ar fi fost la Big Bang. 96 % ar fi partea invizibila. 

   In februarie 1985 incep excavarile pentru constructia Large Electron-Positron (LEP), cel mai mare accelerator de particole de pe planeta, cu o circumferinta de 27 km.

   In 1989 Tim Berners-Lee concepe ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web . Inventie realizata in cadrul CERN, acestia isi dau acordul pentru ca Web sa poata fi folosit de publicul larg. Tim Berners-Lee se muta apoi la Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C).

   In 1992 premiul Nobel ii este decernat lui Georges Charpak din staff-ul CERN.

   In septembrie 1995 se declara crearea primului atom de anti-hidrogen, dar cu o viata foarte scurta. Se spera sa i se lungeasca existenta in conditii de frig extrem, pentru a fi studiat pe indelete. Apoi se va trece la studiul ciocnirii hidrogen – anti hidrogen. FASCINANT, NU-I ASA?

   Sa vedem acum cine sunt personalitatile stiintifice de mai sus:

   J. Robert Oppenheimer (1904–1967), evreu american, director al Manhattan Project, supranumit “tatal bombei atomice“ a depus eforturi deosebinte pentru realizarea ei la Los Alamos National Laboratory.
   In 1933 invata sanscrita si citeste Bhagavad Gita scrisa in limba de origine. Invatatura aceasta orientala avea sa-i devina filosofia vietii.
   Referitor la Trinity test (denumirea primei testari a unei explozii nucleare realizate pe teritoriul SUA pentru studierea grozaviei ce va fi la scurt timp lansata asupra civililor japonezi), Oppenheimer cita din Bhagavad Gita:
   “Dacă lumina a o mie de sori ar exploda odată pe cer, ar fi ca frumuseţea celui puternic. Acum am devenit Moartea, distrugătorul lumilor
   Tot in anii 30 este influentat de idei comuniste.

   Niels Bohr (1885–1962), evreu danez, premiul Nobel 1922. Participant principal la Manhattan Project. Cunoscut ca fiind prim consultantul “tatalui bombei atomice“
   Lew Kowarski (1907–1979), evreu rus, incepe studiile energiei nucleare in 1939. A lucrat in Anglia, Canada, dupa razboi in Franta. 

   Isidor Isaac Rabi (1898–1988), evreu din imperiul austro-ungar, laureat Nobel, director asociat din 1940 la Massachusetts Institute of Technology, in cadrul departamentului ce a dezvoltat constructia bombei atomice. Fost student al lui Oppenheimer. Era unul din putinele exceptii caruia i se permiteau intrari – iesiri din ultra secretul Los Alamos.

   Steven Weinberg (1933-), evreu american, laureat Nobel. Cartile sale de popularizare a stiintei sunt un amestec de istorie, filisofie, stiinta si ATEISM. Intr-una din ele spunea:

   “Religia este o insulta a demnitatii umane. Fara religie, oamenii buni ar face lucruri bune iar oamenii rai ar face lucruri rele. Ca sa convingi un om bun sa faca lucruri rele ai nevoie de religie

   Victor Frederick Weisskopf (1908-2002), evreu din imperiul austro-ungar, ATEU , a lucrat la Los Alamos, in cadrul Manhattan Project.
   Jack Steinberger (1921-), evreu germano-american, premiul Nobel 1988 , a studiat indrumat de evreul Edward Teller (“parintele” bombei cu hidrogen):

Personalitati si organizatii: EDWARD TELLER

   Georges Charpak (1924-), evreu polonez, in 1959 intra in staff-ul CERN. 

   Deci astia sunt oamenii, unii dintre ei sigur fara scrupule, care se joaca cu energii terifiante  … Putem avea incredere in ei? Si pana la urma ce urmaresc de fapt? Observam ca savantii ce au construit bomba atomica s-au straduit mai apoi sa infiinteze si acest CERN.

   In anii 1930 Rockefeller Foundation incepe o masiva aducere a evreilor bine pregatiti sau cadre universitare din Europa. Desi aveau mijloace financiare sa scoata toti evreii, n-au facut-o insa … Cititi va rog si articolul:

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

   Albert Einstein (1879–1955), evreu german, considerat un geniu si cel mai mare om de stiinta din istoria moderna il convinge (impreuna cu evreul Leo Szilard) pe presedintele american Franklin Delano Roosevelt de necesitatea fabricarii bombei atomice, iar acesta in AUGUST 1939 autorizeaza inceputul cercetarilor (Manhattan Project). Dar razboiul a inceput in SEPTEMBRIE … Bomba este functionala de abia in 1945 si pe ultima suta de metri a razboiului este lansata asupra civililor din Hiroshima si Nagasaki. Daca mai intarziau putin, nu mai aveau motiv s-o foloseasca …

   SUBLINIEZ: nu guvernul a cerut savantilor descoperirea unei super arme, ci savantii au cerut guvernului construirea ei. Asta este TERIBILA REALITATE.

  Acest Albert Einstein, ateu, socialist si un oponent aprig al nationalismului declara intr-o scrisoare deschisa catre Adunarea Generala a ONU, 1947:
   “Pentru a atinge scopul final – care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta împotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial însusi.“ 

   Ce savanti s-au mai ocupat cu realizarea teribilei arme, cititi va rog la:

BOMBA ATOMICA, o afacere a elitei EVREIESTI?

   General Electric Company, pe vremea cand avea sloganul “noi aduce lucruri bune pentru viata “, au fost principalii furnizori ai suportului tehnic pentru fabricarea bombelor atomice lansate asupra Japoniei.

   Este cotata a sasea companie pe plan mondial si s-a format in 1892 prin unirea Edison General Electric Company si Thomson-Houston Electric Company printr-un aranjament al gigantului J. P. Morgan. Sediul se afla in Rockefeller Center. Companie membra a Council on Foreign Relations.

   Acum au sloganul “imaginatia la lucru “. La ce sa ne asteptam?

   Cateva cuvinte despre :

   World Wide Web

   Dupa cum spuneam mai sus, in 1989 Tim Berners-Lee concepe ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web. Inventie realizata in cadrul CERN, acestia isi dau acordul pentru ca Web sa poata fi folosit de publicul larg. Tim Berners-Lee se muta apoi la Massachusetts Institute of Technology:

   In 1994 acolo infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C) cu suportul DARPA (pionieri ai internetului)

   De-alungul timpului, acest Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) a initiat si dezvoltat (coordonand companii precum Bell Labs, General Electric, MIT, etc.) intre altele: internetul, inteligenta artificiala, realitatea virtuala.

   Subordonari directe directorului DARPA:

Defense Sciences Office (DSO)

Information Processing Techniques Office (IPTO)

Microsystems Technology Office (MTO)

Strategic Technology Office (STO)

Tactical Technology Office (TTO)

   Dar cel mai important a fost US Information Awareness Office:

Foto: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/IAO-logo.png

   Acest organism a dovedit un tupeu dincolo de limite iar mesajul era atat de clar incat incepusera sa-si puna intrebari si sa se trezeasca si dintre cei adormiti de indoctrinarea SISTEMULUI . De aceea l-au si oprit oficial .

   Information Awareness Office (IAO) a fost intemeiat de Defense Advanced Research Projects Agency in ianuarie 2002 si se ocupa cu proiecte tehnologice si informatice foarte avansate la nivel global pentru o asa zisa securitate nationala. A fost o consecinta directa a evenimentelor din 11.09.2001 si crea oportunitatea unei supravegheri totale de tip Big Brother.

   Chiar daca a fost desfiintata, proiectele sale le-au preluat alte organizatii.

   Nu doar activitatile acestui organism erau edificatoare, dar pana si emblema sa cuprindea aproape intregul spectru de semne de care tot vorbesc “teoriile conspiratieI”:

   Piramida cu ochiul.

   Motto-ul scientia potentia est (informatia inseamna putere) a fost folosit prima data de masonul Sir Francis Bacon.

   Initialele I.A.O. sunt folosite ca formula magica de Hermetic Order of the Golden Dawn, care primea indicatii de la “sefi secreti“ non umani despre care puteti citi la:

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

   Conform

 http://www.golden-dawn.com/temple/displaycontent.aspx?pageid=263

   Ar insemna: Isis, Apophis si Osiris

   Citez din site-ul oficial:

   Proclaim: „Virgo, Isis, mighty Mother. Scorpio, Apophis, destroyer. Sol, Osiris, slain and risen. Isis, Apophis, Osiris.” Vibrate: „IAO.” 

   O puteti auzi la IAO

   Un mare impact asupra Hermetic Order of the Golden Dawn l-a avut Eliphas Lévi (1810 – 1875). Acesta spunea:

   „Ce este mai absurd si mai lipsit de evlavie decat sa i se atribuie numele de lucifer diavolului. Intelectul lui lucifer este spiritul inteligentei si dragostei. Este (nu pot scrie cea mai mare hula, cea impotriva DUHULUI SFANT). Iar lucifer corporal este cel mai mare agent al magnetismului universal„

   Tot DARPA gestioneaza si … HAARP. Cititi va rog si:

VIDEO: HAARP, arma meteorologica (si nu numai)? Detalii importante despre finantatori

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

   Prieteni, mie nu-mi plac acesti savanti anti crestini ai Noului Babilon. Lor li se adauga mase de cercetatori care se pun in slujba lor, dar care nu realizeaza ca sunt simple unelte …

   Proiectul pentru care mass-media a facut atata tam-tam a costat enorm. Se putea face altceva cu ei. Sunt 800 000 000 de malnutriti pe planeta. Dar PAPUSARII n-au interes sa-i hraneasca.

   Anul trecut, intr-o emisiune dedicata inaugurarii experimentului, realizatorul de la Realitatea TV incerca sa ne convinga ca nu se poate intampla nimic din moment ce se lucreaza cu particule atomice si sub atomice. De parca pentru bomba atomica este nevoie de manevrat petroliere … Tot el alatura criticile la adresa acestui experiment cu urmatoarele „teorii conspirationiste„:

   Evreii conduc mega bancile din New York

   Si

   Atacurile de la 11.09.2001 nu sunt conforme cu varianta oficiala

   De fapt, fara sa vrea, a spus un mare adevar. Le-a alaturat pe toate trei intr-o categorie, dar nici una nu este teorie a conspiratiei …

   NOTA:       

   Cuvintele scrise cu litere rosii, ingrosate si subliniate sunt hiperlink-uri spre articole din acest blog si care detaliaza activitatea respectivelor personaje, organizatii sau evenimente

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 20, 2009 at 7:30 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. spellmaker said, on octombrie 20, 2009 at 7:32 pm

  17 mile sub pamant?mi se pare cam mult.

  Apreciază

 3. Veaceslav said, on octombrie 20, 2009 at 7:51 pm

  In presa rusa circula un mesaj ca acest experiment a ESUAT TOTAL, adica nu au gasit nimic si nici nu vor gasi nicio particula ca bosonul Higgs (nu exista anti-materie, nici materie neagra) si pentru a mai castiga timp sustrag atentia asupra altor lucruri, nascocesc diferite versiuni de neregularitati, pentru a mai castiga timp si fonduri (caci oamenii de stiinta nu se dau batuti niciodata).

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 20, 2009 at 7:54 pm

   Daca a spus treaba asta un savant, tradu te rog unul din aceste articole

   Apreciază

 4. Diego said, on octombrie 20, 2009 at 8:32 pm

  saccisiv chiar asa toti aceia erau de origine evreica, inseamna ca evrei daca sunt atat de inteligenti sunt o rasa superiora
  si asa e ca si basescu si obama sunt si ei evrei?

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 20, 2009 at 8:37 pm

   Cei la care fac referire in articol SUNT EVREI. Poti verifica daca nu te obosesti prea tare.

   Nu-i asa ca tare inteligent te crezi daca spui „si asa e ca si basescu si obama sunt si ei evrei?”

   Apreciază

 5. john said, on octombrie 20, 2009 at 8:51 pm

  Foarte bun subiect de discutie mai ales ca arunca o lumina interesanta apropo de natura stiintei secolului XX si XXI. Intimplator am cunoscut pe cineva care isi face doctoratul pe fizica cuantica, incercind sa demonstreze existenta gluonilor (particule care se presupune ca au „tinut” materia universului actual concentrata intr-un punct de maxima densitate, chestie intimplata inainte de presupusul „Big Bang”. Persoana isi bazeaza cercetarea foarte mult pe rezultatele acestui experiment, la care a si participat (sau mai degraba a invatat unele lucruri din el). Spunea o chestie interesanta: „particula lui Dumnezeu” este o inventie grosolana a presei dar preluata din zbor si deloc contrazisa de cei care lucreaza la CERN. Mai mi-a spus ca nu se asteapta descoperirea acestei particule primordiale dar ca de fapt cercetarile au oarecum alta directie, care vizeaza mai mult teoria corzilor si capacitatea de a crea si manipula o cantitate uriasa de energie. Cu alte cuvinte scopurile sint multiple

  Apreciază

  • cAsAndrA said, on octombrie 22, 2009 at 1:23 am

   Teoria Big Bang vine din cabala (Maimonides sau Nachmanides, sec.XII sau pe-acolo). Gerald Schroeder scrie in cartea The Age of Universe. Foarte „stiintific”, ce sa zic.

   Apreciază

 6. john said, on octombrie 20, 2009 at 9:12 pm

  pentru diego

  Problema cu marea inteligenta a evreilor… e o problema. Oare si-a pus cineva intrebarea de ce cam pina in secolul XIX majoritatea zdrobitoare a oamenilor de stiinta reputati erau ne-evrei(facind o exceptie pentru Isaac Newton). Mergind si mai departe in timp: de ce din antichitate si pina in zorii Evului Mediu nu gasesti picior de evreu in stiintele care sint net dominate de greci, romani (buni inginieri), chinezi si arabi? Evreii in schimb au fost renumiti pentru altceva: pentru unitatea lor, fanatismul religios si credinta in exceptionalismul lor ( un fel de arianism avant la lettre), pentru capacitate de organizare (foarte important) si, last but not least- even the first, pentru abilitatea de a face bani- care evident necesita inteligenta: un anumit tip de inteligenta insa. S-a observat in diverse teste de inteligenta ca evreii puncteaza foarte bine la inteligenta limbajului- adica stiu sa dea dingura foarte bine- doar asta-i trebuie comerciantului nu? In schimb in materie de matematici, ne-evreii puncteaza mult mai bine (vezi testele facute in SUA). Nu mai intru in amanunte dar, ca si Einstein, „inteligenta” nemaipomenita a evreilor este un alt mit pus la punct meticulos si promovat in stil evreesc pe scara larga de mass-media. Evreii promoveaza si trag dupa ei aproape in exclusivitate numai evrei. Nu intimplator cei mai buni iluzionsiti sint de origine evreiasca. Ei sint buni in a crea iluzii si in … a plagia… adica a fura munca altuia (vezi Einstein) si a se impauna cu ea fara rusine sustinuti de liota de co-nationali aciuati in presa, prin diverse comitete de premii Nobel, institutii academice cu faima,etc…Cam asta e treaba cu „inteligentii” evrei. Este mai usor, sa furi, sa plagiezi, sa mistifici si sa minti decit chiar sa creezi ceva real. De altfel munca stiintifica este una dintre cele mai dificile si mai consumatoare de neuroni, ori evreii au avut de mii de ani oroare de munca de orice fel, cu exceptia celei care implica efort putin si bani cit mai multi.

  Apreciază

 7. Narcis said, on octombrie 21, 2009 at 4:59 am

  Am studiat si eu problema CERN …. intr-adevar sunt detul de multe coincidente nefaste … s-ar putea sa avem mari probleme cu aceast noua tentativa a umanitatii de a se ridica luciferic deasupra Creatorului.
  CERN se afla situat ca si baza linga localitatea Saint Genis Pouillly. Acest mic orasel se numea Apolliacum in timpul ocupatiei romane dupa templul inchinat lui Apollo (Apollyion).
  Recititi referirile la trimbita a cincea din Apocalipsa si incercati sa gasiti eventuale similitudini cu ceea ce reprezinta atit locatia cit si intentia celor de acolo…
  Doamne Ajuta!

  Apreciază

 8. Svetlana said, on octombrie 21, 2009 at 12:51 pm

  Evreii se inmultesc (combina) prin incest, o stiu toti. O teorie tot de-a lor de-a jidanilor spune ca din astfel de combinatii incestuoase rezulta copii sau genii sau debili – ceea ce este total absurd- din astfel de incesturi ce vrei reiese numai nu genii mai mult ca sigur – niste monstri de tot soiul dracesc. Evident ca nimic sanatos (mai ales intelept) din acest neam nu are cum sa se nasca. Ei sunt una cu Apollyon(Abaddon-Satana). Nici nu au cum sa se ridice deasupra Creatorului – au luat-o in directia exact opusa – infernul. Satana nu creaza, ci distruge.

  Apreciază

 9. Cosmin Ştefanescu said, on octombrie 21, 2009 at 8:07 pm

  Îmi place mult articolul acesta. Vii cu o mulţime de date despre un proiect al unor oameni care au cu totul alte interese… contrare sufletului nostru care este o scânteie de divin. Sunt mulţi cei care nu se gândesc la consecinţe şi încearcă să îl prindă pe Dumnezeu într-o lampă şi să se folosească de el cum le trece prin cap. Dumnezeu nu este duhul din lampa vreunui alchimist… El este chiar chintesenţa a tot ce reprezintă lumea şi universul locuit. Numai bine!
  P.S. Dacă ai timp şi plăcere te invit să intri şi pe blogul meu http://cosminstefanescu.wordpress.com
  Mulţumesc anticipat!

  Apreciază

 10. douaceaie said, on octombrie 21, 2009 at 9:42 pm

  Wow

  http://douaceaie.wordpress.com

  Apreciază

 11. cAsAndrA said, on octombrie 22, 2009 at 1:29 am

  Collider-ul a fost hacked de niste copii destepti imediat ce a fost pornit. In loc sa raceasca asa cum ar fi trebuit, l-au facut sa se incalzeasca atat de tare incat s-au topit magnetii si s-a facut o mizerie de milioane. Le-a trebuit luni de zile sa curete si sa repare.

  Apreciază

 12. blogideologic said, on octombrie 22, 2009 at 2:12 am

  Supranumit “God’s particle”, bosonul Higgs este o particulă elementară căutată de o jumătate de veac. De fapt nu este decât în concreteţea sa materială un experiment de fizică. Fără îndoială, maşina de la CERN (Geneva) se bazează pe foarte mulţi bani şi incorporează tehnologia cea mai avansată. De altminteri la CERN a fost inventat Internetul şi brain scanner-ul care „citeşte gândurile” (altă manieră de a speria oamenii!). Tehnologia laboratoarelor se bazează pe filosofia existenţialistă. La CERN se face nu atât un experiment de fizică, –deşi arată pregnant aşa–, cât un experiment de filosofie existenţialistă. Reamintesc că Peter Higgs este un fizician teoretician scoţian. De altminteri fizica teoretică a fost inventată în secolul XIX în Scoţia de către James Clerk Maxwell. Şi nu întâmplător în Scoţia. În Epoca Luminilor clasică, adică secolele XVII şi XVIII, Iluminismul scoţian şi Iluminismul francez erau legate prin „vase comunicante” spirituale. Revoluţia din 1789 distrugea Iluminismul francez, dar lăsa intact Iluminismul scoţian. Care continuă şi în secolul XIX. La fel ca ideologii Junimismului de la noi, ideologul scoţian Thomas Carlyle (1795 – 1881) insista pe incorporarea dinamismului culturii germane, a ideologiei germane. Filosoful scoţian David Hume (1711 – 1776) influenţase ideologia clasică germană (prin Immanuel Kant), dar şi matematica germană (prin Leonhard Euler). Hume are un celebru discurs despre realitate şi cauzalitate, reluat şi explicat la noi abia în secolul XX de către Nae Ionescu (în prelegerile anului 1926). Dar în secolul XVIII, Immanuel Kant relua discursul lui David Hume şi propunea conceptul de noumen sau „lucrul în sine” pentru explicarea cauzalităţii şi realităţii. Iar Leonhard Euler, –singurul matematician sanctificat!–, propunea conceptul de funcţie ca un ersatz pentru descrierea matematică a cauzalităţii. În secolul XIX, fizicianul scoţian James Maxwell pleacă de la cele două surse de idei pentru a uni teoria electricităţii şi teoria magnetismului într-o singură teorie a electromagnetismului. Pentru aceasta el foloseşte un „lucru în sine” pe care îl numeşte „curentul de deplasare”. Curentul electric se defineşte operaţional drept „ceea ce se măsoară cu ampermetrul”, dar nimeni nu a măsurat vreodată „curentul de deplasare” cu un ampermetru! De fapt aceasta este caracteristica „lucrului în sine”*, el nu se poate determina experimental. Tot în contextul Iluminismului scoţian, continuat, iată!, şi în secolul XX, fizicianul Peter Higgs propunea bosonul supranumit God’s particle pentru a explica apariţia masei la toate celelalte particule la care se poate măsura o masă. Spuneam deja că experimentul iniţiat la CERN este un experiment de filosofie existenţialistă. El vrea să verifice dacă bosonul Higgs este, –sau nu–, un „lucru în sine”. *Pentru a sublinia importanţa conceptului Kantian, fizicianul german Heinrich Hertz (1857–1894) comenta: “Ecuaţiile fizicii matematice sunt mai inteligente decât oamenii care le-au scris”.

  Apreciază

  • Mihaela said, on octombrie 22, 2009 at 8:44 pm

   Cum poti evita un brain scanner? Suna interesant dar si periculos….

   Apreciază

 13. […] O particula pe care Dumnezeu nu vrea sa o descoperim? CIUDATENII la proiectul CERN Large Hadron Coll… […]

  Apreciază

 14. […] dea de capat unor lucruri imaginare sau presupuse ca ar exista, in tot felul de maga-experimente (https://saccsiv.wordpress.com/2009/10/20/o-particula-pe-care-dumnezeu-nu-vrea-sa-o-descoperim-ciudat…). Este aceasta complicatie de vreun […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: