SACCSIV – blog ortodox

BRAVO LOR: Doua milioane de spanioli au protestat impotriva legalizarii avortului

Posted in avort, proteste, Spania by saccsiv on octombrie 18, 2009

   Citez din articolul Peste un milion de spanioli au protestat impotriva legalizarii avortului (VIDEO):

   Mai mult de un milion de oameni au participat la un protest, in Madrid, impotriva Guvernului care isi doreste sa liberalizeze legea avortului din Spania, anunta duminica, news.bbc.co.uk. Mai multi reprezentanti ai opozitiei de centru-dreapta s-au alaturat demonstrantilor.

   Primu-ministrul socialist, Jose Luis Rodriguez Zapatero vrea sa introduca o noua lege conform careia avortul sa fie permis tuturor femeilor, pana in a 14-a saptamana de sarcina. Mai mult de atat, noua lege le va permite adolescentelor de peste 16 ani sa faca avort fara a avea acordul parintilor, ceea ce a starnit numeroase controverse in randul unor spanioli. Momentan, legea spaniola permite intreruperea unei sarcini doar in conditii speciale, cand bebelusul sufera de malformatii grave sau cand femeia a fost violata.

   Nu este pentru prima data cand Guvernul spaniol starneste furia reprezentantilor bisericii catolice. Legalizarea casatoriilor intre cuplurile homosexuale si usurarea procedurii de divort au starnit, de asemenea, numeroase dispute.

   La protest au participat reprezentantii a circa 40 de organizatii religioase din toata tara dar si oameni de rand. Conform cifrelor neoficiale, aproximativ doua milioane de oameni ar fi participat la mars.

   Reprezentantii Guvernului au declarat ca noua lege nu face decat sa apere drepturile femeilor si ca inainte de a se face interventia de intrerupere a sarcinii, acestea vor primi consiliere, pentru a fi sigure de optiunea lor. Ei au mai declarat ca aceasta lege va face si ca avorturile sa fie mai sigure pentru reprezentantele sexului slab. In ultimii ani, presa spaniola a scos la iveala cazuri socante in care doctorii au facut operatii de intrerupere a sarcinii in luna a opta a sarcinii, pe motiv ca sarcina ameninta sanatatea mintala a viitoarei mame.”

   Deci reprezentantii bisericii catolice scot in strada milioane de oameni impotriva legalizarii casatoriilor intre cuplurile homosexuale si a avortului. Cei ai BOR ce fac? Nimic … Cititi va rog si:

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC, homosexualitatea si Patriarhul

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 18, 2009 at 6:01 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. parereamea said, on octombrie 19, 2009 at 7:39 am

  La noi avortul a fost una din primele legi date dupa revolutie. Nici nu exista comparatie…

  Mai nou la scoala copiii sunt invatati (ma intreb dupa ce programa, ca nici manuale nu au!) la ora de Tehnologie(ce-i aia??) de exemplu, ca exista trei tipuri de familii:
  – traditionala (adica astia noi invechitii, barbat si muiere, care inca procream)
  – homosexuala (fara comentarii…)
  – musulmana (un mascul si mai multe femele disponibile)

  Deci se pregateste si la noi terenul pentru aprobarea in curand a legii casatoriilor homosexuale. Pe cand cea musulmana in RO?

  Apreciază

 3. Mircea said, on octombrie 19, 2009 at 9:29 am

  Parintele Arsenie Papacioc – Despre avort si responsabilitate http://avort.ro/ – articole, documentare, mărturii şi sfaturi

  Apreciază

  • Mircea said, on octombrie 27, 2009 at 1:55 am

   VA PREZINT CATEVA STATISTICI TRISTE gasite pe site-ul: http://www.abortionno.org/Resources/fastfacts.html
   Numarul de avorturi pe an: Aproximativ 42 de milioane
   Numarul de avorturi pe zi: Aproximativ 115000 ( nota personala* : => circa 80 de avorturi pe minut )

   -varsta:
   sub 25 de ani 52% ( Femeile în varstă de 20-24 – 32% ; adolescente – 20% şi fete sub 15 – 1,2%)

   -starea civila:
   64,4% -femeile necasatorite; femeile casatorite reprezintă 18,4% din totalul avorturilor şi femeile divorţate – 9,4%. (nota pers. lipsesc niste procente* )

   -religie:
   Femeile identificate ca protestanti – 37,4% din totalul avorturilor din SUA; femeile catolice = 31,3%, femeile de nationalitate iudaica – 1,3%, iar femeile cu nici o afiliere religioasa – 23,7% din totalul avorturilor. 18% din avorturi sunt efectuate de femei, care se identifică ca Born-again/Evangelica.

   -venituri:
   Femeile cu venituri de familie mai mici de 15.000 dolari = 28,7% din toate avorturi; Femeile cu venituri de familie între 15.000 dolari si 29.999 dolari = 19,5%; Femeile cu venituri de familie între 30.000 dolari si 59.999 dolari = 38,0%; Femeile de familie cu venituri de peste 60.000 dolari = 13,8%.

   De ce au femeile avort :
   1% din totalul avorturilor apar din cauza unui viol sau incest; 6% de avorturi apar din cauza problemelor de sănătate(ale mamei sau copilului), şi 93% din totalul avorturilor apar din motive sociale (de exemplu, copilul este nedorit sau inconvenient).* -> ( *nota personala: defapt din lipsa DRAGOSTEI SI A CREDINTEI IN DUMNEZEU ) In 2006, la grupa de varsta 15-19 ani s-au inregistrat 16.656 intreruperi de sarcina legale, ceea ce inseamna aproximativ 11% din totalul avorturilor din acel an. Daca numarul de sarcini in randul adolescentelor pare sa aiba o tendinta constanta din anii 1990 pana in prezent (580 in 1990 si 551 in 2006), in ceea ce priveste numarul de avorturi la cerere vorbim de diferente semnificative intre aceleasi perioade: 992.265 total in Romania in 1990 si 149.598 in 2006. Dintre acestea, 49.575 reprezentau in 1990 avorturi in grupa de varsta 15-19 ani si 16.656 adolescente si tinere in 2006. Procentual si raportat la totalul de avorturi din Romania, grupa de 15-19 ani reprezinta 5% in 1990, dar 11% in 2006. In plus, de-a lungul vietii sale, o femeie din Romania face in medie 3-4 avorturi, fata de o femeie din Europa Occidentala, care are experienta a mai putin de 1 avort. trebuie sa ne implicam mai mult, prin tacere il tradam pe Dumnezeu.VIATA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU

   Apreciază

 4. Alexandra said, on octombrie 19, 2009 at 4:41 pm

  Iti dai seama „parerea mea” ca multi barbati vor alerga spre al treilea tip (in Franta deja multi trec la mahomedanism tocmai pentru asta)…si ce nu au reusit turcii timp de 500 ani de razboaie vor reusi acum „maimutele” lui Darwin…sa ne aduca ultimele jegosenii de destrabalari…unde? nu la televizor, ci in familiile noastre. Daca se mai poate vorbi de o familie in conditiile astea.
  De cate atacuri avem parte….Doamne apara si pazeste…vine vremea marturisirii si muceniciei

  Apreciază

  • Diego said, on octombrie 20, 2009 at 7:12 am

   ca sa vezi de ce acum multi se convertesc la mahomedesm, chiar ca nu stiam aspectul acesta …

   Apreciază

 5. NihilSineDeo said, on octombrie 22, 2009 at 8:01 pm

  Cu parere de rau observ ca intr-o tara catolica procedura divortului dureaza cativa ani iar o legislatie mai permisiva in ceea ce priveste avortul scoate in strada cateva milioane de oameni. In Romania, tara ortodoxa, se poate divorta in doua luni iar noul Cod penal prevede ca „nu se pedepseste femeia insarcinata care isi intrerupe cursul sarcinii” – art. 201 al.7. Nu a iesit nimeni in strada atunci cand s-a votat Codul penal. Sau au iesit atat de putini incat nici nu s-a aflat. De asemenea, luarile de pozitie in mod public ale papei pe aceste teme sunt mult mai ferme decat cele ale patriarhului. Nu poti sa spui ca detii dreapta credinta, dar sa stai inchis in camera,sa strecori tantarul dar sa inghiti camila ! Apocalipsa 3:1 „Îngerului Bisericii din Sardes, scrie-i: „Iată ce zice Cel ce are cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu şi cele şapte stele: „Ştiu faptele tale: că îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort.
  Apocalipsa 3:2 Veghează, şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte, căci n-am găsit faptele tale desăvârşite înaintea Dumnezeului Meu.

  Apreciază

 6. Cezar said, on octombrie 24, 2009 at 10:58 pm

  Recomand următoarele două bloguri :

  http://www.augustincezar.blogspot.com/
  Acest blog conţine: Argumente ştiintifice şi religioase că omul este om din momentul concepţiei. Noua lege adoptată prin care s-a extins acordarea indemnizaţiei şi pentru mamele eleve şi studente. Adrese, numere de telefon şi site-uri ale unor asociaţii care oferă ajutor material, consiliere şi soluţii alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Mărturii ale unor medici care au renunţat să facă avorturi. Filme documentare. Consecinţe fizice şi emoţionale ale avortului asupra femeii. Legături cu multe site-uri asemănătoare.

  Puteţi intra şi pe blogul următor:

  http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
  Pe blog găsiţi: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, filme documentare, legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conţin şi posturi TV on-line şi radio), articole, cărţi foarte interesante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator), adrese, numere de telefon şi site-uri ale unor asociaţii din Iaşi şi din alte localităţi care oferă servicii caritabile.

  Vă rog intraţi pe bloguri şi trimiteţi-le mai departe ca să folosească şi altora.

  După cum am arătat şi pe blogurile recomandate mai sus, este dovedit fără nici un dubiu, cu argumente clare, biologice şi religioase, că omul este om din momentul concepţiei, atât trupeşte, cât şi sufleteşte. Trupeşte, chiar de la concepţie, adică de la fecundaţie, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman şi propriu, diferit de codul genetic al mamei şi de cel al tatălui, deci chiar de la concepţie este fiinţă umană unică. Toate trăsăturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane şi conţine: sexul copilului, culoarea părului şi a ochilor, înălţimea, nuanţa tenului, forma feţei, forma nasului, chiar şi firele de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepţiei. Iar sufleteşte, Dumnezeu crează sufletul copilului tot în acel moment al concepţiei.
  Viaţa umană este sacră şi inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stăpânul vieţii. Nu avem dreptul să ne atingem de viaţă în nici un fel. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepţiei, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinţa lui Dumnezeu. Viaţa vine de la Dumnezeu şi trebuie primită ca un dar al său. Părinţii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieţii, nu stăpâni ai vieţii. Nu există dreptul la moarte, există numai DREPTUL LA VIAŢĂ!

  DE CURÂND S-A VOTAT NOUA LEGE PRIN CARE S-A EXTINS ACORDAREA INDEMNIZAŢIEI ŞI PENTRU MAMELE ELEVE ŞI STUDENTE

  Prin Legea 240 / 2009 publicată în MOF nr. 403 din 15/06/2009, toate mămicile care urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar PRIMESC BANI (600 RON) ÎN FIECARE LUNĂ PENTRU CREŞTEREA COPILULUI. Pentru detalii puteţi vizita următoarele adrese de internet :

  http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-09-10/precizari-referitoare-la-indemnizatiile-pentru-gemeni-si-tripleti-1376-articol.html

  http://www.provitabucuresti.ro/Legislatie/indemnizatie-maternitate-concediu-maternitate-alocatie.html

  sau puteţi trimite un e-mail la adresele de e-mail:
  relatiicupublicul@mmuncii.ro

  mgrecu@mmuncii.ro

  Nici un motiv nu justifică avortul : nici sărăcia, nici alt motiv. Însă adoptarea acestei noi legi prin care se acordă ajutor maternal mamelor eleve şi studente este încă un motiv în plus pentru a nu face avort.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 25, 2009 at 6:12 am

   Cezar

   Acesta este un blog ortodox. De ce faci reclama la bloguri catolice?

   Apreciază

 7. Cezar said, on octombrie 26, 2009 at 12:00 am

  Cele doua bloguri la care am facut referire nu sunt bloguri exclusiv catolice, ci sunt bloguri crestine. Daca ai observat, pe bloguri sunt legaturi atat cu site-uri catolice, cat si cu site-uri ortodoxe. Ma inteleg foarte bine cu multi preoti ortodocsi care apreciaza aceste bloguri. Un preot ortodox mi-a spus, de exemplu, ca el stie faptul ca Bisericile Catolica si Ortodoxa sunt de fapt una. Diferentele sunt mentinute mai mult in mod artificial. Totusi, dincolo de diferente, ierarhii celor doua Biserici se inteleg foarte bine, se viziteaza, dialogheaza, au intalniri ecumenice, iau masa impreuna.

  Chiar daca blogurile ar fi exclusiv catolice nu ar fi nimic rau in asta, dar cu atat mai mult ca sunt facute in stil ecumenic, cu referiri si linkuri din ambele Biserici. De exemplu si pe site-ul http://www.catholica.ro este o sectiune dedicata Bisericii Ortodoxe Romane si chiar radio Trinitas anunta cu ceva timp in urma ca preia stiri inclusiv de pe http:www.catholica.ro

  Din orice Biserica am face parte, important este sa fim crestini autentici, care punem in practica preceptele crestine, nu crestini doar cu numele, doar de forma, de spoiala. Din pacate, la noi in tara este mult formalism, „forme fara fond”. Multi merg doar pe forme, fara continut. Ce i-ar folosi cuiva ca se numeste ortodox sau catolic daca nu ar trai ca un adevarat ortodox sau catolic?

  Ar trebui sa te bucure faptul ca sunt oameni ca mine care incearca „sa stranga randurile” in lupta pentru bine, din orice Biserica ar face parte. Ca un exemplu, in inchisorile comuniste se rugau impreuna catolici, ortodocsi si protestanti, fara a tine cont de diferente si fara dispute dogmatice, avand cu totii un prigonitor comun: regimul comunist. Tot la fel si azi, trebuie sa strangem randurile si sa luptam impreuna, pentru ca si azi este un prigonitor comun (chiar daca nu fatis, totusi la fel de distructiv) si anume secularismul. Unirea face puterea. Atunci cand cineva incearca sa rupa o nuia, o poate rupe usor daca e una singura, dar cand sunt mai multe nuiele intr-un manunchi, nu le mai poate rupe. Asa e si cu Bisericile: daca luptam in unitate avem spor si suntem de neinvins.

  Bisericile Catolica si Ortodoxa sunt Biserici surori, care merg spre refacerea unitatii din primul mileniu crestin. Invatatura Bisericilelor Catolica si Ortodoxa este aproape la fel, diferentele dogmatice fiind foarte putine, mai mult fiind diferente de ritual. Insa pe bloguri nu m-am legat de diferentele dogmatice, ci am prezentat ceea ce este comun, ceea ce ne uneste, care este cu mult mai mult decat ceea ce ne desparte.

  Diavolii vor sa ne tina separati, ca sa nu fim puternici, dar Dumnezeu doreste unitatea. Cuvantul „diabolos” in limba greaca inseamna „cel care divide”, „cel care separa”. Una dintre principalele actiuni ale diavolilor este de a introduce diviziunea, separarea in Biserici, in societate, in familii, etc. Separarea Bisericilor e actiune distructiva, facuta de diavoli prin oameni, dupa principiul „divide-i si stapaneste-i”. Actiunea benefica este inversa separarii, este actiunea ecumenica de deschidere si dialog, care, cu timpul, poate duce la unitate. Unii resping ecumenismul deoarece il confunda cu dialogul religios dintre religiile lumii. Tin sa subliniez, in acest sens, ca ecumenismul este numai intre confesiunile crestine, pe cand intre Bisericile crestine si religiile necrestine este doar dialog religios care nu poate duce la unitate. Deci ecumenismul este cu totul diferit de sincretismul religios de tip „ghiveci” dintre religiile lumii, pe care il incearca unii in mod artificial.

  In plus, chiar actualul Patriarh Daniel, pe cand era inca Mitropolit, la una dintre intalnirile ecumenice a spus ca NUMAI IN UNITATE PUTEM FACE FATA PROVOCARILOR ACTUALE. Deci, numai in unitate, numai luptand impreuna suntem puternici si putem face fata mult mai bine in lupta impotriva avorturilor, homosexualitatii, prostitutiei, pornografiei, cipurilor si altor rele de astazi. Tot IPS Daniel a mai spus ca doar aici pe pamant suntem separati, insa Biserica cereasca este dincolo de separarile noastre, fiind in unitate.

  Un exemplu concret de ecumenism este faptul ca acum cativa ani, un tanar ortodox, care suferea de o boala grava, a fost ajutat sa se opreze in strainatate cu fonduri din partea Bisericii Catolice. Si mai pot fi multe exemple de acest fel.

  Tinand cont de toate acestea, cred ca trebuie sa constientizam ca a trecut timpul inchistarii si exclusivismului, timp in care Bisericile erau cu spatele una la alta. In anul 1964, cand a avut loc stergerea anatemelor reciproce dintre Bisericile Catolica si Ortodoxa iar papa Paul al VI – lea s-a imbratisat cu patriarhul ortodox Atenagoras I, a sosit in mod oficial timpul deschiderii, dialogului si colaborarii si de atunci incoace s-au facut pasi importanti pe aceasta cale, pasi care vor continua.

  Apreciază

 8. NihilSineDeo said, on octombrie 26, 2009 at 4:42 pm

  Cezar are mare dreptate cand spune :
  ” Din orice Biserica am face parte, important este sa fim crestini autentici, care punem in practica preceptele crestine, nu crestini doar cu numele, doar de forma, de spoiala. Din pacate, la noi in tara este mult formalism, “forme fara fond”. Multi merg doar pe forme, fara continut.”
  Se insala insa amarnic daca crede ca ecumenismul promovat la vedere de capii bisericilor (din umbra de catre francmasoni, iluminati) va conduce la reinvierea bisericii crestine primare, apostolice. Ecumenismul este doar o dreapta pentru distrugerea definitiva a bisericii si instaurarea noii „religii” globale „New Age” promovata intens de la Bruxelles (UE),i Washington (USA) si New York (ONU, Banca Mondiala FMI etc.) De altfel New Age proclama tocmai unitatea spirituala prin eliberarea de dogme, si impacarea dintre religie si stiinta.
  Saccsiv, fii linistit, in scurt timp nu vom mai fi ortodocsi, catolici, protestanti. Vom fi crestini („teroristi”, „extremisti”) sau anticrestini („oameni normali”). Atunci se va alege bobul de neghina…Eu zic ca aceasta este singura clasificare la care trebuie sa ne raportam de acum incolo.
  Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul si pe tot poporul Tau ! Da-ne puterea sa nu dam inapoi in ziua incercarii !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: