SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (17.09.2009): Comunicatul Ierarhiei Bisericii Greciei referitor la dialogul dintre ortodocşi şi romano-catolici

   Ierarhia Bisericii Greciei în şedinţa ei din după-amiaza zilei de 15 octombrie a.c., ca şi în prima parte a şedinţei de astăzi, la propunerea Preafericitului Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi a toată Grecia, a dezbătut tema dialogului dintre ortodocşi şi romano-catolici.

   Reiau de pe blogul fratilor de la RAZBOI INTRU CUVANT, punctul 6: 

   6. Ierarhia Bisericii Greciei urmăreşte şi va continua să urmărească veghind asupra temei dialogurilor Bisericii Ortodoxe cu eterodocşii, fapt pentru care consideră că un text ca „Mărturisirea de Credinţă” este un excedent [adica ceva „in plus”, „de prisos”, nu este nevoie de ea – n.n., Razboi intru Cuvant]. Îi roagă dar pe credincioşi să aibă încredere în Păstorii lor şi să se abţină de la acţiuni, care s-ar putea ca pe viitor să creeze probleme. [Acesta este, evident, punctul cel mai grav din tot comunicatul sinodal, care arata desconsiderarea si aruncarea la cos a „Marturisirii de credinta”, dand satisfactie Patriarhului ecumenic si Mitropolitului Zizioulas, prin punerea la punct discreta, dar ferma, a semnatarilor, ale caror demersuri sunt nu doar inutile, ba chiar sunt susceptibile de „a crea probleme” – ce fel de probleme si cui sunt create ele? – n.n., Razboi intru Cuvant].

   Cititi va rog restul la:                                                                      

Comunicatul Ierarhiei Bisericii Greciei referitor la dialoguri si la „Marturisirea de credinta”

   Iata si ce anume contine acest „excedent”:

IMPORTANT DOCUMENT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI (Mărturisirea de credinţă din Volos, aprilie 2009)

   Cititi va rog si:

DOCUMENTUL DE LA RAVENNA

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 17, 2009 at 12:12 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Alt creştin-ortodox said, on octombrie 17, 2009 at 12:40 pm

    Acelaşi lucru lar fi făcut şi sinodul B.O.R…

    Apreciază

  3. Vizitator said, on octombrie 17, 2009 at 12:40 pm

    „In materie de credinta ortodoxa, nu exista pogoramant. Distrugerea credintei obstesti este pierzarea de obste a tuturor. Chestiunile credintei ortodoxe nu admit iconomia. Niciodata nu s-au indreptat cele bisericesti prin solutii de mijloc. Intre lumina si intuneric poate cineva sa spuna ca exista ceva de mijloc, numit inserare sau amurg; dar impreunare intre adevar si minciuna nu poate nimeni sa gandeasca, oricat s-ar stradui. Mijloc de impacare intre adevar si minciuna nu exista! In problemele de credinta nu incape pogoramantul, nici iconomia, deoarece pogoramantul provoaca imputinarea credintei. Asta ar fi egal cu a spune: Taie-ti capul si du-te unde vrei.

    Noi pentru nimic altceva nu ne-am despartit de latini, decat pentru ca sunt nu numai schismatici, dar si eretici. Pentru aceasta nu trebuie nicidecum sa ne unim cu ei! Acela care il pomeneste pe papa ca arhiereu ortodox este vinovat si latino-cugetatorul trebuie considerat un tradator al credintei. Prin urmare, fugiti de ei, fratilor, ca si de impartasirea cu ei, pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lupi vicleni. Nu este altceva de mirare daca si ispititorii lui Satana se preschimba in ingeri ai dreptatii, al caror sfarsit va fi dupa faptele lor.” (Sf. Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului, +1444, Scurta scrisoare, PG 159, 1931C).

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.