SACCSIV – blog ortodox

RAPORT: 1 din 4 locuitori ai planetei ESTE MUSULMAN …

Posted in musulmani by saccsiv on octombrie 10, 2009

   Conform articolului Nearly 1 in 4 people worldwide is Muslim, report says:

   Aproape 1 din 4 oameni din lumea intreaga sunt musulmani – si nu sunt neaparat acolo unde v-ati gandi ca sunt, conform unui nou studiu extins ce doreste sa cartografieze toata populatia musulmana de pe glob.

   India, o tara cu populatie in majoritate hindusa, are mai multi musulmani ca orice alta tara cu exceptia Indoneziei si Pakistanului si mai mult de jumatate la fel de multi cum are Egiptul.

   China are mai multi musulmani decat Siria.

   Germania are mai multi musulmani decat Libanul.

   Si Rusia are mai multi musulmani decat Iordanul si Libia la un loc.

   Aproape doi din trei musulmani din lume sunt in Asia, o extensie din Turcia catre Indonezia.

   Orientul Mijlociu si Africa de Nord, ce impreuna gazduiesc unul din cinci musulmani din lume, sunt pe locul doi, la o distanta foarte mica.

   Sunt aproximativ 1,57 miliarde de musulmani in lume, conform raportului “cartografierea populatiei musulmane la nivel global“ realizat de Organizatia Pew din domeniul vietii publice si religioase. Aceasta cifra reprezinta aproximativ 23 de procente din populatia globala de 6,8 miliarde.

   Conform datelor din 2005 ale Bazei de date Religioase a Lumii sunt aproximativ 2,25 miliarde de crestini in lume.

   Brian Grim, cercetator senior la proiectul Organizatiei Pew, a fost oarecum surprins de numarul musulmanilor din lume, a declarat la CNN.

   “Per total, numarul este mai mare decat ma asteptam“, a afirmat el, estimand ca populatia globala musulmana a ajuns de la 1 miliard la 1,8 miliarde.

   Raportul poate – si ar trebui – sa aiba implicatii asupra politicii Statelor Unite, a afirmat Reza Aslan, autorul iraniano-american al best seller-ului “Nici un Dumnezeu, ci Dumnezeu“ (“No God but God“).

   Statistica:

   Raport: Primele 10 tari musulmane, dupa populatie:

   1. Indonezia: 202.867.000 (tara este 88,2% musulmana)

   2. Pakistan: 174.082.000 (tara este 96,3% musulmana)

   3. India: 160.945.000 (tara este 13,4% musulmana)

   4. Bangladesh: 145.312.000 (tara este 89,6% musulmana)

   5. Egipt: 78.513.000 (tara este 94,6% musulmana)

   6. Nigeria: 78.056.000 (tara este 50,4% musulmana)

   7. Iran: 73.777.000 (tara este 99,4% musulmana)

   8. Turcia: 73.619.000 (tara este 98% musulmana)

   9. Algeria: 34.199.000 (tara este 98% musulmana)

   10. Maroc: 31.993.000 (tara este 99% musulmana)

   Sursa: “cartografierea populatiei musulmane la nivel global“,Organizatia Pew din domeniul vietii publice si religioase.

   Din ce in ce mai mult, populatia din Orientul Mijlociu reprezinta un procentaj din ce in ce mai mic al comunitatii musulmane din lume“, a afirmat catre CNN prin telefon Reza Aslan.

   “Cand vine vorba de probleme de raza de actiune a lumii musulmane, aceste numere vor indica faptul ca aceasta nu poate fi concentrata    limitandu-ne la Orientul Mijlociu“, a afirmat el.

   “Daca obiectivul este o mai buna intelegere intre Statele Unite si lumea musulmana, trebuie sa ne concentram pe Asia de sud si de sud-est si nu pe Orientul Mijlociu“, a afirmat el.

   Reza Aslan a vorbit la CNN inainte ca raportul sa fie facut public si fara a-i vedea continutul, dar era familiar cu tendintele generale pe care acest raport le-a identificat.

   Echipa de la Organizatia Pew si-a petrecut aproape trei ani analizand “cele mai bune date disponibile“ din 232 de tari si teritorii, a afirmat Grim.

   Dorinta lor a fost sa obtina cel mai bine documentat raport ce s-a realizat vreodata asupra populatiei globale musulmane la un anumit moment al timpului.

   Astfel ca au luat datele pe care le-au adunat din cercetarile si sondajele nationale si le-au folosit in continuare, bazandu-se pe cunostintele despre cresterea populatiei din fiecare tara.

   Ei descriu raportul final ca fiind “cel mai mare proiect de acest fel din zilele noastre“.

   Acest proiect este plin de detalii pe care chiar si cercetarorii ce l-au realizat le gasesc surprinzatoare.

   “Exista aceste tari pe care nu le consideram musulmane si totusi  au un numar considerabil de musulmani“, a afirmat Alan Cooperman, directorul asociat al proiectului Organizatieie Pew, referindu-se la India, Rusia si China.

   Unul din cinci musulmani din intreaga lume traiesc in tari unde musulmanii sunt considerati minoritati.

   Si in timp ce majoritatea oamenilor cred ca populatia musulmana din Europa este formata din emigranti, acest lucru este adevarat numai in Europa de vest“, a afirmat Cooperman.

   “In restul Europei – Rusia, Albania, Kosovo, de exemplu – musulmanii reprezinta populatia bastinasa.“, a spus acesta. “ Mai mult de jumatate din musulmanii din Europa sunt bastinasi.“

   Cercetatorii au fost surprinsi de asemeni sa gaseasca populatia musulmana din Africa  Subsahariana (regiunea din continentul african care se afla la sud de Desertula Sahara) atat de scazuta, a afirmat Cooperman.

   Aceasta zona are aproximativ 240 de milioane de musulmani – in jur de 15% din musulmanii din intreaga lume.

   Se crede ca islamul va creste rapid in regiune, cu tari cum ar fi Nigeria, care are un mare numar de populatie atat crestina cat si musulmana, ivindu-se violente intre cele doua grupari.

   Cercetatorii organizatiei Pew au ajuns la concluzia ca Nigeria este mai mult de jumatate musulmana, fiind astfel a sasea tara cu populatie musulmana din lume.

   Circa noua din zece musulmani din lume sunt sunniti si unul din zece este shiit, au estimat ei.

   Au avertizat ca nu sunt la fel de siguri pe aceste numere ca pe cele generale deoarece este mult mai greu de obtinut informatia despre grupele sectante.

   “Numai unul sau doua recensaminte din lume…. au primit raspuns la intrebarea legata de gruparea religioasa“,  a afirmat Grim.

   “La musulmani este o intrebare foarte sensibila. Daca sunt intrebati, cei mai multi raspund ‘Sunt doar musulman’ – nu pentru ca nu stiu, ci pentru ca este o intrebare delicata in multe feluri“, a spus acesta.

   Unul din trei musulmani shiiti din lume traiesc in Iran. Ceilalti sunt in Irak, Azerbaidjan si Bahrain.

   Oricat de urias este proiectul cartografierii populatiei musulmane de pe glob acesta este doar primul pas in actiunea organizatiei Pew.

Anul viitor organizatia intentioneaza sa realizeze un raport prin care sa prognozeze cresterea dezvoltarii populatiei musulmane in viitor si apoi cercetatorii intentioneaza sa faca acelasi lucru cu crestinii, urmati apoi de alte grupari religioase.

   “Nu ne intereseaza doar musulmanii“, a spus Grim.

   De asemeni, cerceteaza si ceea ce oameni cred si practica, de vreme ce analiza actuala nu cuprinde aceasta.

   “Aceasta analiza nu reflecta sentimenul religios manifestat prin indeplinirea scrupuloasa a practicilor bisericii, ci analizeaza doar apartenenta oamenilor la o anumita grupare“, a afirmat Grim. “Incercam sa obtinem vederea de ansamblu a religiilor din lume.“

   Cititi va rog si:

Daca tendintele demografice actuale vor continua si in viitor, Europa va deveni musulmana – video. Aceasta teoretic, caci practic nu mai este timp …

PROFETIE? Un staret rus: AL TREILEA RAZBOI MONDIAL va începe în curând si va dura 3 ani

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 10, 2009 at 4:01 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. parereamea said, on octombrie 11, 2009 at 5:40 am

    Pakistan, Bangladesh, Myanmar s-au desprins din India pe motive religioase. Devenind musulmani, aceste extremitati ale Indiei s-au separat, fiind acum state aproape in totalitate musulmane, in India ramanand inca majoritari hindusii. E interesant de observat „puterea” musulmanilor (proaspat convertiti in general) de a forma noi state doar pe criteriul religios. De unde le vine aceasta putere?

    Apreciază

  3. Florin said, on octombrie 11, 2009 at 8:48 pm

    Pai si nu inteleg. E ceva rau in asta ? Eu ma refer strict la titlu.

    Apreciază

  4. Adrian.V said, on octombrie 12, 2009 at 6:58 am

    Saccsiv, da-mi te oprg o adresa de mail unde sa-ti pot scrie cateva randuri.
    Merci

    Apreciază

  5. vladp9 said, on octombrie 12, 2009 at 8:49 pm

    de documentarul What the West Needs to Know ce spui?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.