SACCSIV – blog ortodox

COMUNICAT: Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon va începe după 15 octombrie a.c. COMENTARIUL ZILEI

   Reiau integral http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1802:

   Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon  derulata de  Ministerul Sănătăţii va începe după 15 octombrie a.c.

   Aceasta se va derula înaintea campaniei de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 şi va viza reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon

   Comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii a stabilit astăzi, 6 octombrie a.c., un plan de acţiune, pentru perioada imediat urmatoare, în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva gripei.

   Conform acestuia, Ministerului Sănătăţii va derula, în perioada 15 octombrie – 1 decembrie a.c.,imunizarea gratuită împotriva gripei de sezon.

   Comitetul de coordonare a stabilit ca cele două campanii de vaccinare, cea sezonieră şi cea împotriva virusului gripal A/H1N1 să fie corelate. În acest fel, anul acesta, vor putea fi imunizate diferentiat, in functie de gradul de risc, toate categoriile de persoane cu risc de îmbolnăvire prin gripă.

   În 2009, pentru campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere, Ministerul Sănătăţii are în plan utilizarea unui număr de 1.600.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu varsta peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, veterani şi văduve de război, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

   Ministerul Sănătăţii va demara în luna decembrie a.c. şi campania de vaccinare împotriva gripei A/H1N1. Primele doze de vaccin vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medical, urmând ca din 4 ianuarie 2010, odată cu începerea orelor de curs în şcoli să înceapă şi vaccinarea elevilor, după care se va continua vaccinarea celorlaltor categorii de risc stabilite.

   De asemenea, Comitetul a stabilit modul in care vor fi utilizate substantele dezinfectante si mastile de protectie pe care Ministerul Sanatatii, prin Institutul de Sănătate Publică Bucuresti, le va achizitiona până la finele lunii decembrie a.c.

   Majoritatea substantelor dezinfectante vor fi directionate catre scolile din mediul rural care au probleme in aprovizionarea cu apa curenta. Direcţiile de sănătate publică judetene au obligaţia de a identifica aceste şcoli în perioada urmatoare.

   Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atenţia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.

   Iata si comentariul cititorului Parereamea:

   „Stiri de pe front:                            

Vaccinarea gratuita impotriva gripei de sezon va incepe dupa 15 octombrie

   Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon derulata de Ministerul Sănătăţii va începe după 15 octombrie a.c.
   Deci va mai fi o campanie de vaccinare anterioara celei de gripa porcina despre care nu se zice nimic, nu se face tam-tam prin canelele de stiri. La scoli au inceput sa vina dozele pentru vaccinul sezonier si multi copii vor fi vaccinati fara ca parintii lor macar sa afle ca s-a intamplat asta. Nu am nici un motiv sa cred ca vaccinul sezonier e mai putin nociv ca cel porcin! In scoli profesorii sunt cu pluta, nu stiu nimic, se merge din inertie.
   S-au trimis deja acasa copiii sa dea o foaie la parinti sa semneze legat de vaccinul sezonier. Nu li s-a explicat nimic, ca nu e de fapt obligatoriu, ci doar sa semneze si nu apare nicaieri o rubrica in care sa poata scrie NU SUNT DE ACORD!
   Oamenii sunt prostiti in fata, tavalugul vaccinurilor se vrea a merge mai departe cu orice pret, sunt dispusi cei ce conduc afacerea la orice mojicii.
Parintii care sunt constienti de ce se intampla ar trebui sa mearga personal la scoala sa vorbeasca cu dirigintele si sa spuna explicit copiilor din clasa respectiva macar ca nu sunt obligati sa se vaccineze si sa nu se lase cu orice pret vaccinati. Cine are posibilitatea ar trebui sa listeze ceva pliante legat de vaccinare care se gasesc pe siturile provita si sa le dea prin scoli.”

   Comentariu saccsiv:

   Este interesant ca in comunicat, Ministerul Sanatatii dovedeste ca se alatura autoritatilor din vest care efectiv baneaza informatiile despre actiunile benefice ale vitaminelor si plantelor:

   „Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atenţia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.”

   Adica spalat pe maini si vaccin … Cititi va rog si:

In SUA se va interzice specificarea actiunilor benefice ale produselor naturale asupra infectatilor cu virusul GRIPEI PORCINE (AH1N1)

CONSPIRATIA TACERII in legatura cu remediile naturiste impotriva gripei porcine, O SOLUTIE PENTRU REDUCEREA POPULATIEI?

GRAV: s-a acordat imunitate juridica producatorilor vaccinului anti GRIPA PORCINA (AH1N1)

GRAV: Canada ii protejeaza pe producatorii de VACCINURI ANTI-GRIPA PORCINA de eventualele procesele legale

 

 

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 8, 2009 at 8:07 am

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. daxinte said, on octombrie 8, 2009 at 8:16 am

    Deci incearca ceva de genul:
    Faceti vaccin pt raceala de sezon dar…..ce are daca mai faceti unul si pt gripa porcina….
    🙂

    Apreciază

  3. Cosmin S said, on octombrie 8, 2009 at 11:38 am

    eu cred ca vaccinul pentru gripa sezoniera va fi cel care va provoca epidemia de gripa porcina.
    asa imi spune gandul: cei care vor fi vaccinati impotriva gripei sezoniere vor fi infectati cu virusul gripei porcine asa cum il numesc astia.iar atunci OMS o sa strige: „na…, v-am spus ca o sa aveti o epidemie, acuma luati si vaccinul asta caci daca primul v-a scapat de gripa sezonera asta va va scapa de gripa porcina”
    oricum ar fi…..tre’ sa fii nebun sa-ti injectezi ADN strain in sange…

    Apreciază

  4. ela said, on octombrie 8, 2009 at 1:03 pm

    pana acum nu s-a facut vaccinare antigripala in scoala, sau cel putin nu la scoala unde e copilul meu.
    sa inteleg ca anul asta se face?
    unde e scoala unde s-au trimis parintilor formulare, de care vorbeste parerea mea?

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 8, 2009 at 3:55 pm

      S-a facut si anul trecut campanie de vaccinare gratuita pentru gripa sezoniera in scoli. Stiu sigur asta de la prieteni de ai mei buni, preot si preoteasa, care au 2 baieti de clasa a V-a si I-a anul trecut. Intr-un sat. Posibil sa nu fi fost peste tot in tara.
      Scoala unde s-au trimis formulare este Liceul de Informatica Suceava, care are si clase de la a V-a in sus. Astept sa vad ce se va intampla si la scoala unde e fata mea. Luni merg la diriginta sa intreb direct.

      Apreciază

  5. Mihaela said, on octombrie 8, 2009 at 7:44 pm

    @inteleptul,
    cam impulsive raspunsurile dvs. si nitel stereotipe as spune. Nu contest faptul ca exista profesori responsabili si informati , dar nici dvs. nu puteti afirma ca TOTI profesorii sunt asa. Si eu am o experienta la activ si anume, copilul meu a venit vaccinat AR (antirujeolic) in cls a 3-a, fara ca eu sa fi stiut despre aceasta campanie (ma refer la data). In momentul in care copilul mi-a spus ca a fost vaccinat, mi s-a facut negru in fata ochilor, deoarece lucrez in domeniul medical si cunosc regula care spune ca, parintii trebuie informati inaintea oricarei vaccinari. Asadar , iata ca sunt cadre didactice care nu respecta regulile, din ignoranta si/obedienta. Daca sunteti profesor, inseamna ca sunteti la curent cu faptul ca, de cele mai multe ori, nu este prezent un medic in scoala. Dat fiind faptul ca invatatorii si dirigintii (si nu numai) raspund de copiii prezenti la scoala, cred ca ar fi necesar ca fiecare cadru didactic sa posede un minim de cunostiinte despre vaccinuri – mai ales reactiile adverse. Ce s-ar fi intamplat daca unul dintre copiii vaccinati AR ar fi facut o reactie anafilactica, avand in vedere ca vaccinul este preparat pe embrion de ou? O sa-mi spuneti ca informatiile privind morbiditatea copilului (afectiuni, alergii) sunt trecute in fisa medicala. Eu o sa va spun ca o alergie poate sa apara oricand, asadar nu este obligatoriu ca cel care nu are in fisa notat faptul ca prezinta alergii, sa nu fie alergic.
    In alta ordine de idei, este dreptul parintelui de a fi informat CORECT si COMPLET asupra a ceea ce i se administreaza copilului (curativ/profilactic) – in cazul discutiei de fata, asupra vaccinului. Va asumati o mare responsabilitate acceptand derularea unei campanii de vaccinare in scoli, fara sa puteti prezenta informatii complete si corecte asupra vaccinurilor. Pentru o semnatura valabila, parintele trebuie sa cunoasca compozitia vaccinului si reactiile adverse (minore si majore).
    Gasesc interesant ca , desi reprosati, dati dovada de autosuficienta. De ce spun asta. Pentru ca aduceti ca exemplu vaccinul AP. Intr-adevar, dovezile stiintifice sprijina vaccinarea AP . Ce va scapa din vedere. Studiile stiintifice asupra reactiilor adverse (care in ultimul timp s-au inmultit) si corelatiile cu conditiile socio-economice si de mediu. O gandire nestereotipa, ar fi admis ca fiind logic faptul ca s-a pus in studiu impactul pe care-l au vaccinurile la un organism deja tarat de atacurile chimice venite prin alimentatie, mediu, stres si nivel de trai. Daca statisticile existente au ca rezultat eficacitatea vaccinarii antipolio (eradcare ) , ca profesor ar trebui sa stiti ca aceste studii au ca element si comparatia – comparatie pe diferiti itemi (socio-demografici, comorbiditati, etc). Daca pe populatia x, nevaccinata, existau „x” cazuri de polio, dupa vaccinare, cazurile de polio au scazut, astazi boala fiind eradicata in majoritatea zonelor geografice. Sunt rezultate pe care nu le putem ignora. Ok.
    Problema actuala se pune vis-a-vis de impactul pe care-l are procesul de obtinere a vaccinurilor asupra organismului. Cei care contesta vaccinarea, contesta NU vaccinarea in sine ci, tehnologia de obtinere a vaccinurilor , impactul ei asupra unui organism slabit de factorii pe care i-am enumerat mai sus, lipsa de transparenta si nu in ultimul rand, asocierea intre LIPSA DE TRANSPARENTA SI OBLIGATIVITATE!
    Si daca as corela acest articol cu unul precedent, as putea sa-i dau dreptate lui Saccsiv cand spune ca prin vaccinarea obligatorie „EI” impusca 2 iepuri deodata. Adica si implementarea unui stat politienesc. De ce spun asta? Pentru ca, daca s-ar fi dorit doar o vaccinare toxica, dar cu pastrarea ideii de libertate, aveau puterea de convingere prin campanii media. Fara sa ne oblige. Puteau spune doar ce bine si indicat este, dar ca nu e obligatoriu. Si lumea, incantata de grija guvernelor, mergeau cu voiosie catre vaccinare. Obligativitatea este introdusa pentru a scandaliza populatia, pentru a o imparti in 2 categorii: obedienti si anarhisti, pentru divide et impera (spun asta pentru ca sunt incurajate in egala masura si obligativitatea si si campania antivaccinare). Sau poate si mai mult de atat. Mult mai pervers. Ce regret eu este ca nu sunt inca specialisti cu mintea deschisa care sa verifice ambele variante si sa o intuiasca pe a 3-a…a 4-a. Este mult mai simplu sagandim in sabloane!

    Apreciază

    • înţeleptul said, on octombrie 8, 2009 at 8:01 pm

      doamna, domnisoara tocmai ca sunteti cadru medical va inteleg perfect faptul ca nu ati inteles la ce ma refer. nici eu nu sunt expert in medicina nici dvs in anliza discursului asa ca va rog sa pastram proportiile. eu ma refer la generalizare care poate duce in psihoze iar dvs imi vorbiti de reactii adverse.

      doamna , domnisoara eu am facut o reactie adversa odata la eritromicina. o fi fabricata de elite? ar trebui sa nu o mai folosesc?

      numai de bine. cat despre judecatile dvs de valoare asupra propriei mele persoane (fara sa ma cunoasteti si doar din 3 comentarii) reflecta exact ceea ce am scris mai sus.

      Apreciază

  6. Mihaela said, on octombrie 8, 2009 at 7:55 pm

    PS – nu stiu ce aveti cu traficul lui Saccsiv (probabil o obisnuinta in a invidia cu sau fara motiv – ortodox ar fi sa se inteleaga ca de fapt nu este motiv de invidie – ) dar daca aruncati chiar o scurta priviri, o sa vedeti ca Saccsiv NU are nicio RECLAMA pe site, in afara de cartea dumnealui care desi se vinde in librarie, are un pret modic de 6 lei si, in plus, este si la LIBER. Deci, nu prea inteleg ce vreti sa sugerati (tuturor, care poate va cred :D) cu traficul. In rest, sa auzim de bine!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  7. Mihaela said, on octombrie 8, 2009 at 8:27 pm

    @inteleptul,
    sa stiti ca nu ma intimidez atat de usor. Vis-a-vis de judecatile de valoare, trebuie sa recunoasteti ca, fata de performanta dvs de a cataloga la prima vedere ( „guru”, „kkturi”) eu cataloghez dupa 3 comentarii. Comentariul meu a fost pertinent si mulat pe reprosurile dvs. Exemplul cu eritromicina este tendentios si scos din context. Incercati sa lasati orgoliile personale si sa meditati putin asupra unor aspecte reale.
    Retorica dvs. nu ma impresioneaza. Am vorbit despre reactii adverse intr-un context potrivit si ca raspuns la cea ce dvs spuneti ca nu am inteles. Mi se pare pueril ca intr-un raspuns la un text , sa aduceti ca prim argument incapacitatea unui cadru medical de a avea un discurs si de a intelege limba romana. Venind cu un astfel de raspuns , v-ati ridiculizat singur, caci, firesc ar fi fost (dupa conceptia dvs.) ca un profesor de limba romana sa fie capabil sa-si comunice mesajul oricui. Ideea este ca, nu se pune problema ca nu am inteles mesajul dvs. Stiti prea bine ca l-am inteles. De altfel, chiar si un elev de cls a 8-a, ar avea capacitatea de a analiza si sintetiza informatia pe care am dat-o in mesajul perecedent si ar trage clz. corecta – > ca nu toate vaccinarile sunt rele, ca in momentul actual problema este de tehnologie. In schimb, dvs. o tineti una si buna -minimalizati esentialul ( asa cum ati facut si cu userul parereamea) si exagerati chestiunile mai putin importante. Iar cand afirmati isterie, va rog sa va documentati asupra temenului si sa-i intelegeti semnificatia. Comentariile de pe acest blog nu au nicio caracteristica care sa sugereze isteria, ci reflecta doar o ingrijorare a populatiei si o lipsa de informare. Daca v-as intreba cat la suta sunteti responsabil pentru asta, v-ati supara. Apropo, lucrez si eu in invatamantul universitar si nu vi-o spun ca sa ma dau desteapta , ci ca sa intelegeti ca nu scriu aici ca pinguinul , ci fiindca chiar imi doresc ca oamenii sa nu pice in panze de paianjen.

    Apreciază

  8. claudiu said, on octombrie 9, 2009 at 5:36 am

    @Mihaela

    Doamna, am un singur cuvant pentru d-tra: RESPECT!!!

    Apreciază

  9. claudiu said, on octombrie 9, 2009 at 5:43 am

    apropos de vacc antigripal sezonier, am fost curios si am mers la farmacie sa-l vad. nu am fost incantat deloc, si din discutiile cu mai multe cadre medicale (inclusiv din domeniul cercetarii) am dedus ca daca bei ceai din plante cu lamaie, te imbraci corespunzator cu vremea de afara, nu stai in curent si la nevoie folosesti „banala” aspirina….efectul este mult superior vaccinului antgr sezonier sau a „porcusorului zburator”.

    cu stima,

    Apreciază

  10. înţeleptul said, on octombrie 9, 2009 at 5:54 am

    @ Mihaelea

    Este imposibil sa se dialogheze cu dumneata cand eu vorbesc despre un lucru, repet generalizarea unui fapt (foile de vaccinare), iar dumneata o tii cu efectele adverse ale vaccinului.

    Va rog cititi-va discursul retoric si vedeti ca desi e logic este PE LANGA ceea ce am spus eu.

    Vreti sa fiu tendentios? Am sa fiu, va dau satisfactia spunandu-va ca daca sunteti si cadru universitar si vorbiti si pe langa subiect atunci nu mai avem scapare.

    Eu nu am sa mai postez pe acest blog tocmai pentru ca inca o persoana imi demonstreaza ca nu conteaza daca spui prostii sau faci afirmatii aiurea conteaza ca te-ai dat ortodox iar dumneata tocmai asta ai facut.

    Si ca sa va treasez un fir rosu ca totusi sa nu plecati neluminata va repet:

    1. s-a afirmat ca fara niciun dubiu vaccinul sezonier e si el compromis. Dvs ca cadru medical (cacofonia e voita) ar fi trebuit sa veniti sa imi spuneti: asa este, analizele facute de noi au demonstrat acest lucru. In plus s-a afirmat, legat de acest lucru, ca foile cu vaccinuri ai ajuns la scoli. La mine nu au ajuns , doamna. Punct. Daca se spunea (vezi postul de mai sus) ca la unele scoli au ajuns era alta treaba.

    2. guru inseamna si mentor spiritual (daca nu ma credeti consultati dictionarul); in momentul in care citezi pe cineva apoi sustii ceea ce a spus si postezi pe un blog cu trafic mare si foarte citit e clar ca vrei sa intaresti ceva si ii acorzi persoanei respective toata increderea.

    3. in concluzie conform judecatii mele de mai sus am considerat ca afirmatiile sunt kkturi adica prostii pe care nu le pot inghiti. Inghit cu placere multe alte lucruri de pe blog care sunt documentate. Asta nu si am considerat-o un kkt , o prostie.

    Ati priceput doamna/domnisoara? V-am facut deconstructia logica a ceea ce am spus. Manata de dorinta de a da in cap si de a va auzi vorbind ati postat 2 comentarii care erau pe langa ceea ce am spus si m-ati si judecat.

    Acum intelegeti doamna? Mai simplu de atat nu am putut spune, iertati-ma. Va las dvs placerea ultimului cuvant – sunt sigur ca nu refuzati asemenea placere – pentru ca eu nu am sa mai comentez pe acest blog.

    Numai de bine si Doamne ajuta!

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 9, 2009 at 6:53 am

      Spui: „s-a afirmat ca fara niciun dubiu vaccinul sezonier e si el compromis”
      GRESIT.
      Am spus : „Nu am nici un motiv sa cred ca vaccinul sezonier e mai putin nociv ca cel porcin!”
      Este doar „parerea mea”.
      Imi dau seama ca nu intelegi deloc diferenta dintre „generalizare: si „o exprimare generala”
      Eu nu am generalizat nimic.
      Nu am adaugat peste tot „unii, unele”, dar nici nu am pus NICAIERI cuvinte ca : „toti, toate”.
      Am spus : „S-au trimis deja acasa copiii sa dea o foaie..” Daca asta inseamna pt. tine ca am spus „toti copii din toata tara”… atunci imi pare rau. Cred ca ai o problema de intelegere a limbii romane, a discursului celorlalti.
      Deja am pierdut prea mult timp cu despicarea firului in 4.
      As prefera sa fi crezut toti la fel ca tine, ca am spus ceva valabil pentru toti copiii si pentru toata tara, si sa se PANICHEZE toti, dar macar sa faca ceva, sa se agite si sa se duca la scoli sa intrebe care e mersul campaniei de vaccinare, sa anunte si pe altii.
      Pacat ca nu ai remarcat din text ceea ce trebuia: „Oamenii sunt prostiti in fata, tavalugul vaccinurilor se vrea a merge mai departe cu orice pret….”
      Asta e ceea ce am vrut sa scot in evidenta cu faptul ca se fac lucruri fara stirea parintilor, ca asta e foarte suspect, ca nu trebuie sa avem incredere oarba in guvern si sistemul medical, ca lumea merge din inertie, iar cineva de sus da ordine. Ca ar trebui fiecare sa inceapa sa-si puna intrebari, ca ar trebui sa ne ingrijoreze ce se va intampla si cu ceilalti, nu e de ajuns ca mie mi-e frica sa nu mi se vaccineze copilul cand vrea statul. Nici macar vaccinul asta gripal nu e un dezastru, poate fi ceva rau, poate sa nu fie, depinde de fiecare organism, ideea principala e: NE MAI LASAM MULT SPALATI PE CREIER? NE LASAM MANATI CA O MASA DE OI PROASTE CU TOTII? NU AVEM DREPTUL SA DECIDEM CAND SI CUM FAC CEVA?
      La aceste intrebari sa te framanti sa dai raspuns. Lasa-ma cu generalizarile si istericalele.

      Apreciază

  11. Mihaela said, on octombrie 9, 2009 at 1:45 pm

    @inteleptul,
    1. Dvs spuneti;
    „saccsiv lumea se vaccineaza sezonier de dinaintea griperi porcine si aviare. acum brusc utilizatorul “parereamea” zice ca n-are niciun dubiu cum ca si ala e compromis. am citit multe la viata mea, am apreciat acest blog al tau ptr informatiile pe care le publica avant-la-lettre. Incep insa sa cred ca manipulezi constient pentru a face trafic pe blog..ce mai urmeaza?” (din primul comentariu)
    Unde vorbiti aici despre foile de vaccinare? Ce credeti ca demonstrati afirmand ca lumea se vaccina de diinaintea…? Pentru dvs. asta este o dovada a faptului ca vaccinul este eficient sau ineficient? Daca da…

    2. Mai spuneti:
    „inseamna ca nu esti de acord nici cu vaccinul poliomelitei pe care ti l-au facut parintii cand erai mic si care intamplator te-a salvat. daca pentru tine utilizatorul parereamea e un guru si de acolo iti iei tu informatiile inseamna ca n-are sens sa te mai deranjez. si ca fapt divers si ptr tine si ptr parereamea sunt profesor stiu care e treaba cu vaccinurile, stiu ce intra in cancelarie si ce nu, ce semneaza parintii copiilor si ce nu si multe alte lucruri pe care tu le iei de-a gata de la niste amarati cu gura mare.

    asa ca citeaza-ma pe mine daca-ti da mana.” (al doilea comentariu)

    Nu observ nici aici ca vorbiti despre foile de vaccinare, in schimb aminti de AP, si mai afirmati doar ca stiti ce intra in cancelaria dvs. si ca mai stiti si care-i treba cu vaccinurile. Apropo, care e treba? Daca dvs. stiti, de ce nu ne spuneti si noua?

    3. Cum catalogati afirmatia:”amarati cu gura mare”?
    4. parerea mea afirma: „Nu am nici un motiv sa cred ca…”- nu credeti ca acest enunt exprima o parere personala? Echivoca? Persoana NU afirma – sunt SIGURA ca , ci nu am niciun motiv! Deci, de unde trageti clz ca persoana nu are dubii? Tocmai ca are, asteptand un motiv (explicatie) care sa o faca sa admita necesitatea vaccinarii antigripale.
    5. Spuneti:
    „s-a afirmat ca fara niciun dubiu vaccinul sezonier e si el compromis. Dvs ca cadru medical (cacofonia e voita) ar fi trebuit sa veniti sa imi spuneti: asa este, analizele facute de noi au demonstrat acest lucru. In plus s-a afirmat, legat de acest lucru, ca foile cu vaccinuri ai ajuns la scoli. La mine nu au ajuns , doamna. Punct. Daca se spunea (vezi postul de mai sus) ca la unele scoli au ajuns era alta treaba.”
    Observ ca procedati exact in modul pe care-l contestati. In acest caz, dupa logica dvs., pot spune si eu ca daca la dvs. in scoala nu a ajuns nimic, nu inseamna ca este la fel in toate scolile. Punct.
    Ma asteptam sa intelegeti ca si cadrele medicale au specializare. E ca si cum v-as cere dvs . sa faceti o demonstratie de matematica,la nivel de facultate.
    Ca cineva sa poata afirma fara echivoc ca vaccinul este compromis, trebuie sa fie specialist si in plus sa lucreze intr-unul dintre laboratoarele producatoare de vaccinuri. Nu o sa vedeti o astfel de persoana postand aici. Puteti cauta insa statistici care se fac in legatura cu ineficacitatea vaccinarii antigripale. Uitati un link http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/26/Flu-Vaccine-Exposed.aspx (daca o sa urmariti si linkurile pe care autorul le da in articol, o sa vedeti studiile de care va spuneam).
    Daca nu ati fi citit pe diagonala ceea ce am scris eu, ati fi reusit sa faceti legatura intre textele dvs. si ale mele, ati fi inteles ca primii care au observat ca este ceva in neregula cu vaccinurile sunt specialistii care au initiat studii in acest sens. Niciun specialist (de buna credinta) nu-si poate permite sa faca afirmatii pe care nu le poate demonstra stiintific.
    6. Sunt de acord cu parereamea in legatura cu faptul ca va isterizati degeaba si ca , rostul acestui articol este de a prezenta un caz si de a avertiza parintii sa fie atenti la modul in care se va desfasura campania de vaccinare antigripala in scoli. In plus, rezultatul acestei „dezbateri” are o latura pozitiva, si anume, cititorii au inteles inca o data ca cel mai sanatos este sa incerci sa te informezi singur.

    Apreciază

  12. Mihaela said, on octombrie 9, 2009 at 2:08 pm

    in urma citirii articolului consider ca este necesar sa va spun ca:
    – parintilor trebuie sa li se comunice data la care incepe vaccinarea, ziua in care copilului i se administreaza vaccinul, tipul de vaccin administrat;
    – nu poate fi vaccinat copilul care are contraindicatii , cel ai carui parinti nu si-au dat acordul / au refuzat in scris vaccinarea lui.
    – obtinerea acordului scris se face doar pe baza informatiilor CLARE si COMPLETE asupra vaccinului.
    – mergeti la scoala si anuntati invatatorii/dirigintii, optiunea dvs. in legatura cu vaccinarea (faceti-o in scris), dar numai dupa ce vi s-a comunicat ce fel de vaccin se administreaza.
    Model:
    1. Subsemnatul…, in calitate de parinte al elevului „x” , inscris la scoala/liceul, cls., declar ca nu sunt de acord sa i se administreze copilului meu vreun vaccin pana ce nu sunt informat asupra tipului de vaccin ce urmeaza a i se administra (asta ca sa preveniti vaccinarea fara instiintare)
    2. Subsemnnatul…, in calitate de parinte al elevului „x”, inscris la scoala/liceul, cls., declar ca am fost informat asupra tipului de vaccinare (compozitie, beneficii, contraindicatii si reactii adverse) si ca refuz , pe proprie raspundere, vaccinarea cu (numele vaccinului) a fiului/ficei mele. In cazul in care sunteti de acors, veti scrie – declar ca sunt de acord cu vaccinarea fiului/ficei mele. La sfarsit: Localitatea, data si semnatura dvs.
    Indiferent de tipul de declaratie pe care o faceti, inregistrati-o la secretariat si cereti numarul de inregistrare.

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 9, 2009 at 4:51 pm

      Interesanta ideea cu declaratia la secretariat. Nu stiam sa se poate face. Planul meu era sa ma duc luni la ora de dirigintie si sa aflu ce se stie in scoala deja si ce nu. Nu ma astept la prea multe, tinand cont sa tocmai s-a schimbat ministrul…
      In prima saptamana de scoala s-a facut o sedinta de „informare” doar legat de vaccinul HPV in care am fost pusi sa semnam pe un proces verbal ca am fost prezenti la informare. Parintii au intrebat explicit diriginta daca e vorba de aprobarea vaccinarii sau nu si ea a spus ca e vorba doar de prezenta la informare, ceea ce si scria pe foaie, iar despre cand si cum se va cere acordul sau refuzul vaccinarii nu se stia nimic in scoala. Ca dovada ca a ramas balta campania de vaccinare HPV, au intrat pe rol aceste 2 campanii de gripa.
      15 oct. data lansarii primei campanii e joi, deci ar trebui deja luni sa se stie ceva in scoala. Pana la aceasta ora copilul meu nu a venit cu nici o informatie de la scoala.
      Voi reveni luni cu informatii.
      Teama mea cea mai mare e ca se poate face vaccinarea copiilor absolut fara nici o avertizare prealabila nici a lor, nici a parintilor, ceea ce s-a mai intamplat si in anii anteriori in unele locuri („unele locuri” e adaugat special pentru carcotasii de serviciu gen „inteleptul”…).
      Copilul meu e mare deja, am instruit-o sa iasa urgent din clasa daca vede ceva cadre medicale ca ii ia la rost. Dar altii mai mici ce vor face?

      Apreciază

  13. Mihaela said, on octombrie 9, 2009 at 2:10 pm

    Si cateva informatii despre vaccinuri:
    1. Vaccin gripal trivalent purificat inactivat, fiole – produs de Institutul Cantacuzino si avand in compozitie tulpini de virus gripal apartinand tipului A si o tulpina tip B, cu o structura antigenica asemanatoare tulpinilor ce se apreciaza ca vor circula perioada pentru care urmeaza sa se faca imunizarea; este conditionat in fiole cu administrare intramusculara, indicat la adulti si copii peste 6 luni.
    Compozitie
    In compozitia vaccinului intra, conform recomandarilor anuale facute de O.M.S., tulpini de virus gripal apartinand tipului A (subtipurile H1N1 si H3N2) si o tulpina tip B, cu o structura antigenica asemanatoare tulpinilor ce se apreciaza ca vor circula in perioada pentru care urmeaza sa se faca imunizarea. Este conditionat in fiole ce contin un volum de 0,5 ml.
    Prezervant: Tiomersal 1/10 000, iar ca stabilizant aldehida formica max. 0,04 mg/0,5 ml. Nu contine antibiotice. (http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/vaccin-gripal-trivalent-purificat-inactivat-fiole_10536 )

    2. Vaxigrip, suspensie injectabila (pediatric) – vaccin antigripal cu virus splitat inactivat, pentru copii intre 6-36 de luni.
    Compozitie
    Compozitia antigenica a vaccinului se modifica in fiecare an si urmeaza recomandarile O.M.S. si Comisiei Comunitatii Europene.
    Fiecare doza de 0,5 ml vaccin contine: virus gripal cultivat pe ou, splitat cu 9-Octoxynol, inactivat cu formaldehida, purificat, 15 g hemaglutinina, pentru fiecare din cele trei tulpini recomandate. Vaxigrip indeplineste cerintele O.M.S. pentru substantele biologice si vaccinurile gripale, precum si cerintele Farmacopeei Europene pentru vaccinurile gripale.

    3. Vaxigrip, suspensie injectabila – vaccin antigripal cu virus splitat inactivat, pentru adulti si copii peste 6 luni, cu administrare intramusculara sau subcutanat profund. http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/vaxigrip-suspensie-injectabila_10554
    Compozitie
    Compozitia antigenica a vaccinului se modifica in fiecare an si urmeaza recomandarile O.M.S. si Comisiei Comunitatii Europene.
    Fiecare doza de 0,5 ml vaccin contine: virus gripal cultivat pe ou, splitat cu 9-Octoxynol, inactivat cu formaldehida, purificat, 15 g hemaglutinina, pentru fiecare din cele trei tulpini recomandate. Vaxigrip indeplineste cerintele O.M.S. pentru substantele biologice si vaccinurile gripale, precum si cerintele Farmacopeei Europene pentru vaccinurile gripale. http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/vaxigrip-suspensie-injectabila_10554 si https://www.vaccineshoppecanada.com/secure/pdfs/ca/vaxigrip_e.pdf (pagina 4)
    Asta este ce am gasit eu. Daca cineva poate veni cu alte informatii, ar fi foarte bine.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  14. spellmaker said, on octombrie 9, 2009 at 8:22 pm

    Sa facem PACE

    Apreciază

  15. flor said, on octombrie 11, 2009 at 6:46 am

    nu v-ati intrebat de ce se face o vaccinare dubla – prima cu virusul „sezonier” si a doua cu virusul specific gripei porcine?

    Apreciază

  16. spellmaker said, on octombrie 11, 2009 at 6:55 pm

    Ce tara sunt.E PACE. Acum vreau si eu PREMIUL NOBEL. Am reusit ceva ceva nu?

    Apreciază

  17. […] COMUNICAT: Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon va începe după 15 octombrie a.c. COMEN… […]

    Apreciază

  18. apologetica.lx.ro said, on octombrie 13, 2009 at 11:00 am

    S-a initiat o petitie privitoare la vaccinul A1H1. Cei care vor s-o semneze, o pot face aici:

    http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/stop_vaccinarii_obligatorii_impotriva_ah1n1_nu_acceptam_sa_fim_cobaii_vaccinului_ah1n1_in_romania_-p31364045.html

    Apreciază

  19. apologetica.lx.ro said, on octombrie 13, 2009 at 11:08 am

    Erata:

    In loc de „A1H1” se va citi „AH1N1”

    … cu scuzele de rigoare 🙂

    Apreciază

    • mariana said, on ianuarie 13, 2010 at 4:25 pm

      Am auzit ca mai multi oameni mor pentru ca fac vaccinuri nu pentru ca au gripa in vaccinurile pentru gripa porcina se pune mercur si sunt ffff periculoase …..

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.