SACCSIV – blog ortodox

Presedintele ceh Vaclav Klaus: “Intalnirea Natiunilor Unite privind clima a fost propaganda”

Posted in UE, UNIUNEA EUROPEANA, Vaclav Klaus by saccsiv on octombrie 1, 2009

   Conform articolului U.N. climate meeting was propaganda: Czech president:

   Presedintele ceh Vaclav Klaus a criticat aspru o intalnire a UN privind schimbarile climatice, intalnire la care Presedintele american Barack Obama a fost printre principalii vorbitori, descriind-o ca fiind propagandistica si nedemna.

    “A fost trist si frustrant” a declarat Klaus, unul dintre cei mai vociferanti sceptici din lume privind subiectul incalzirii globale.

    “Este un exercitiu propagandistic in care niste fetite de 13 ani dintr-o tara de pe undeva departe performeaza o poezie exersata”, a spus el. “Pur si simplu e nedemn

   In deschiderea summit-ului la care au participat aproape 100 de lideri mondiali, Yugratna Srivastava, in varsta de 13 ani, din India, a spus auditoriului ca guvernele nu fac suficient de mult pentru a combate amenintarea schimbarii climei.

   Klaus a declarat ca exista dubii serioase si din ce in ce mai multe in comunitatea stiintifica legate de faptul ca intr-adevar oamenii sunt cauza schimbarii climatice, sau daca nu cumva schimbarile vremii sunt pur si simplu niste fenomene naturale.

   Dar politicienii, spune el, par sa se apropie de consens pe subiectul schimbarii climei.

    “Trenul nu mai poate fi oprit si eu o consider o mare greseala” a mai spus Klaus

   Secretarul general al UN Ban Ki-moon  a organizat summitul legat de clima pentru a ajuta la crearea unui momentum inaintea intalnirii UN din Copenhaga ce va avea loc in decembrie, pentru a ajunge la un accord privind noile obiective de reducere a asa-numitelor emisii de gaze de sera.

   Totusi, noile propuneri ale Chinei si chemarea la adunare a presedintelui Barack Obama au facut prea putin pentru a debloca impasul in care se afla UN privind masurile ce ar trebui luate.

   Klaus a publicat o carte in 2007 despre Campania internationala de a stopa schimbarile climatice, intitulata “Planeta Albastra in Lanturi Verzi: Ce este amenintata: clima sau liberatea?” In acea carte, Klaus a declarat ca incalzirea globala s-a transformat intr-o noua religie, o ideologie ce ameninta sa submineze libertatea, economia si ordinea sociala a lumii.

   Cititi va rog si:

Schimbarile climei au intrat pe agenda securitatii nationale

Sfârşitul negocierilor referitoare la SCHIMBARILE CLIMATICE

London School of Economics: CONTRACEPTIA este cea mai ieftina modalitate de a combate INCALZIREA GLOBALA

Propaganda pentru folosirea geoingineriei pentru incetinirea incalzirii globale

VIDEO si transcrierea documentarului „EARTH 2100”, ultima mare productie pro DEPOPULARE

   Recalcitrant acest ceh … Si nu doar in aceasta privinta. Potrivit articolului Presedintele ceh testeaza rabdarea UE:

   Vaclav Klaus, presedintele cu puteri limitate de la Praga, pare hotarat sa descopere care este capatul rabdarii liderilor Uniunii Europene: el intentioneaza sa tergiverseze ratificarea Tratatului de la Lisabona – textul care vizeaza reformarea institutiilor UE – chiar si dupa o eventuala aprobare a textului de catre electoratul irlandez, in speranta ca o victorie a conservatorilor in alegerile de anul viitor din Marea Britanie va duce la organizarea unui plebiscit in care textul pe care il dezavueaza sa fie respins.  

   Potrivit cotidienelor britanice The Times si Telegraph, premierul interimar ceh, Jan Fischer, si-a avertizat omologii europeni, la summitul informal de saptamana trecuta, ca presedintele Klaus planuieste sa se foloseasca de un grup de senatori loiali pentru a trimite Tratatul de la Lisabona – aprobat deja de guvernul si legislativul ceh – pentru o noua analiza a Curtii Constitutionale, a doua in decurs de un an. In virtutea procedurilor constitutionale cehe, procedura initiata de senatorii fideli lui Klaus ar amana ratificarea textului – atat in Cehia, cat si in intreaga UE – cu trei pana la sase luni. Planurile lui Klaus ar viza, in fapt, tergiversarea intrarii in vigoare a Tratatului pana dupa alegerile generale din Marea Britanie, in luna mai 2010, cand, o data cu o posibila victorie a conservatorilor lui David Cameron, noul guvern ar putea organiza un referendum pe tema ratificarii, chiar daca Regatul Unit a ratificat deja textul.

   Data fiind cunoscuta rezerva a populatiei britanice fata de UE si de orice tratat care, si numai aparent, sporeste puterile Bruxelles-ului, plebiscitul din Regatul Unit ar putea insemna sfarsitul irevocabil al proiectului constitutional al UE sau, in extremis, iesirea Marii Britanii din blocul comunitar. Oricare dintre cazuri echivaleaza insa cu o implinire a visului politic al lui Klaus, autodeclaratul „disident european” care acuza „deficitul democratic” al UE, „o entitate esuata si falimentara” pe care nu ezita sa o compare cu URSS.

   Lupta de gherila dusa de Klaus, care in ciuda puterilor politice limitate a reusit sa se impuna ca un opozant constant al integrarii politice a UE, a starnit mania presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, la summitul de saptamana trecuta. Unul dintre artizanii compromisului prin care Constitutia Europeana respinsa in Franta si Olanda a fost reambalata sub forma Tratatului de la Lisabona, Sarkozy ar fi avut o adevarata izbucnire nervoasa, amenintand ca intreaga Cehie, unde majoritatea fortelor politice, dar si populatia sustin Tratatul, va suporta „consecinte” in cazul in care „disidentul UE” isi va pune planurile in aplicare.

   Cititi va rog si:

Vaclav Klaus: „Alegerile europarlamentare nu sunt necesare”

Documentare celebre: „Vladimir Bukovsky: Uniunea Europeana , Noua Uniune Sovietica”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 1, 2009 at 2:41 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. parereamea said, on octombrie 2, 2009 at 11:49 am

  Sa nu uitam ca azi e referendumul din Irlanda.

  Apreciază

 3. […] Presedintele ceh Vaclav Klaus: “Intalnirea Natiunilor Unite privind clima a fost propaganda” […]

  Apreciază

 4. […] Presedintele ceh Vaclav Klaus: “Intalnirea Natiunilor Unite privind clima a fost propaganda” […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: