SACCSIV – blog ortodox

Nespalatii pe creier vor avea inca o problema. Obiectivul proiectului INDECT: “detectarea automată a comportamentului ameninţător, anormal sau violent“

Posted in Big Brother, proiectul INDECT by saccsiv on septembrie 25, 2009

   Stiti desigur reclama „Obiectivul Colgate: nici o carie”. Voi, nespalatilor pe creier, sunteti cariile SISTEMULUI. Ca atare, impotriva voastra, neabatut, se vor lua masuri in continuare:

Foto: http://sound.eti.pg.gda.pl/images/indect3.png

   Cititi va rog CU FOARTE MARE ATENTIE traducerea prezentarii proiectului INDECT, aflata pe site-ul oficial http://www.indect-project.eu/

Bine aţi venit la pagina INDECT

Aceasta este pagina de start a proiectului INDECT EU FP7.

Proiectul INDECT UE FP7: “Sistem inteligent de informaţie ce ajută la supraveghere, căutare şi detectarea pentru securitatea cetăţenilor din mediul urban.“

Acord de finanţare nr.: 218086

Instrument: PROIECT DE COLABORARE

Aria de cercetare: SEC-2007-1.2-01 Sistem de supraveghere inteligent pentru mediul urban.

Durata: 60 luni

Pentru mai multe informaţii oficiale accesaţi  aici.

Pentru partenerii INDECT, va rugăm să vă logaţi pentru a avea acces la toate informaţiile legate de proiect.

Descrierea proiectului

Sistem inteligent de informaţie ce ajută la supraveghere, căutare şi detectare pentru securitatea cetăţenilor din mediul urban.

Principalele obiective ale proiectului INDECT sunt:

 • dezvoltarea unei platforme pentru: înregistrarea şi shimbul de date operaţionale, achiziţionarea de conţinut multimedia, procesarea inteligentă a tuturor informaţiilor şi detectarea automată a ameninţărilor şi recunoaşterea comportamentului anormal şi violent,
 • dezvoltarea prototipului unui sistem integrat şi centru de reţea ce să poată asigura suportul pentru activităţile operaţionale ale ofiţerilor de poliţie, furnizarea tehnicilor şi instrumentelor de observaţie a diverselor obiecte mobile,
 • dezvoltarea unui nou tip de motor de căutare ce combină căutări directe de imagini şi înregistrări video bazate pe conţinut ascuns şi memorarea metadatelor sub forma watermarking-ului digital (n.t. Watermarking-ul digital este o tehnică ce permite ascunderea de informaţii legate de copyright sau alte mesaje de verificare in documente digitale video, audio sau în imagini).

Principalele rezultate ce se aşteaptă de la proiectul INDECT sunt:

 • realizarea unui echipament experimental pentru sistemul de monitorizare şi supraveghere în diverse locuri de aglomerare urbană şi probarea prototipului sistemului în 15 puncte cheie,
 • implementarea unui sistem de distribuţie computerizată ce este capabil de colectare, înmagazinare şi punere efectivă la dispoziţie la cerere a datelor ca şi procesarea inteligentă a lor,
 • construirea unui grup de modele de instrumente folosite pentru urmărirea obiectelor mobile ,
 • realizarea unui motor de căutare pentru depistarea rapidă a persoanelor şi pentru depistarea documentelor ce au la bază tehnologia watermarking şi utilizarea căutării extinse cu tehnologia watermarking folosită pentru căutarea semantică,
 • construirea de puncte de monitorizare automată şi continuă a resurselor publice cum sunt: sit-urile web, forumurile de discuţie, grupurile UseNet, serverele de fişiere, reţelele p2p ca şi sistemele  individuale,
 • elaborarea unui sistem de internet bazat pe colectarea inteligentă, atât activă cât şi pasivă şi demonstrarea eficienţei sale într-o manieră măsurabilă.

   Sa vedem cum sunt analizate cele de mai sus in articolul 

EU funding ‘Orwellian’ artificial intelligence plan to monitor public for „abnormal behaviour”

   „UE finanţează  planul ce foloseşte inteligenţa artificială  de tip “Orwell“ pentru a monitoriza publicul în domeniul “comportamenului anormal“

   Uniunea Europeană cheltuieşte milioane pentru dezvoltarea tehnologiei de tip “Orwell“ destinată a curăţa internetul şi imaginile CCTV de “comportamentul anormal“.

   Un program de căutare vechi de cinci ani, denumit Proiectul Indect, intenţionează să dezvolte programe informatice care funcţionează ca “agenţi“ ce monitorizează şi procesează informaţia de pe sit-urile web, de pe forumurile de discuţie, fişiere, reţelele peer-to-peer (n.t. tehnologii cunoscute pentru descărcarea de filme, muzică şi soft piratat) şi chiar de pe computerele individuale.

   Principalele sale obiective includ “detectarea automată a comportamentului ameninţător şi anormal sau violent“.

   Proiectul Indect, ce a primit o finanţare de aproxiamativ 10 milioane de lire din partea Uniunii Europene, antrenează Serviciul Poliţiei din Irlanda de Nord (PSNI) şi ceretători în domeniul informaticii de la Universitatea din New York, în afară de colegi din alte nouă tări europene.

   Directorul grupului Liberty pentru drepturile umane, Shami Chakrabarti, a numit introducerea acestei tehnici de supraveghere în masă ca fiind un “pas sinistru“ pentru orice ţară, adăugând că este “înfiorător“ la scală europeană.

   Cercetarea Indect, ce a început anul acesta, este rezultatul presiunii UE pentru a extinde rolul său în lupta împotriva crimei, terorismului şi în coordonarea emigrării, mărindu-i  bugetul  pentru aceste domenii cu 13,5% la aproape 900 de milioane de lire.

   Comisia Europeană face apel la dezvoltarea unei “culturi comune“ de constrângere legală  pe întreg teritoriul UE şi doreşte ca o treime din ofiţerii de poliţie – mai mult de 50 000 doar din Marea Britanie – să fie instruiţi în domeniul afacerilor europene în următorii cinci ani.

   Conform organizaţiei Open Europe, accentul crescut asupra cooperării şi folosirii în comun a mijloacelor inteligente  prin care forţele de poliţie se apropie tot mai mult de accesul la informaţia sensibilă deţinută de poliţia Marii Britanii, inclusiv la baza de date britanică DNA. De asemeni se aşteaptă să se tripleze numărul de cetăţeni extrădaţi prin controversatul mandat de arestare european.

   Stephen Booth, un analist european ce a ajutat la compilarea dosarului despre agenda justiţiei Europene, a afirmat că proiectele de genul Indect se aseamănă cu genul “Orwell“ şi ridică  întrebări serioase în legătură cu libertatea individuală.

   “Toate acestea îmi par destul de înspăimântătoare. Aceste proiecte ar implica o mare încălcare a vieţii private şi cetăţenii ar trebui  să se întrebe dacă UE poate să cheltuiască  în acest mod taxlele plătite de ei“, a afirmat el.

   “UE duce lipsă de cecuri şi solduri satisfăcătoare şi nu este nici o dovadă că cineva ar fi întrebat: ‘este acest lucru în favoarea cetăţenilor noştrii?’“

   Miss Chakrabarti a afirmat: “Monitorizarea întregii populaţii în locul monitorizării suspecţilor individuali este un pas sinistru în orice societateEste suficient de periculos la nivel naţional, dar la nivelul întregii Europe ideea devine înfiorătoare.“

   Conform sit-ului oficial pentru Proiectul Indect, ce s-a deschis anul acesta, principalele sale obiective includ “dezvoltarea unei platforme pentru înregistrarea şi shimbul de date operaţionale, achiziţionarea de conţinut multimedia, procesarea inteligentă a tuturor informaţiilor şi detectarea automată a ameninţărilor şi recunoaşterea comportamentului anormal şi violent“.

   Acesta vorbeşte despre “construirea de puncte de monitorizare automată şi continuă a resurselor publice cum sunt: sit-urile web, forumurile de discuţie, grupurile UseNet,serverele de fişiere, reţelele p2p ca şi sistemele  individuale, elaborarea unui sistem de internet bazat pe colectarea inteligentă, atât activă cât şi pasivă“.

   Sit-ul departamentului de ştiinţă în domeniul informaticii al Universităţii York detaliază sarcina sa de a dezvolta “tehnici lingvistice computerizate pentru a aduna informaţia şi cunoştinţele de pe web“.

   “Ne concentrăm asupra tehnicilor noi pentru inducerea sensului cuvântului, rezoluţia entităţii, însemnătatea relaţiilor, analiza reţelei sociale şi a sentimentelor“, spune acesta.

   Un proiect separat de cercetare finanţat de UE denumit Adabts – detectarea automată a comportamentului anormal şi a ameninţărilor în spaţiile aglomerate – a primit aproximativ 3 milioane de lire. Baza sa este în Suedia dar printre parteneri  se află UK Home Ofice şi BAE Systems.

   Se doreşte să se realizeze modele de “comportament suspect“ astfel încât acestea să fie detectate automat folosind CCTV sau alte metode de supraveghere. Sistemul ar analiza intensitatea vocilor umane, felul mişcării corpurilor şi ar putea urmări diverşi indivizi prin mulţime.

   Coordonatorul proiectului, Dr. Jorgen Ahlberg, de la Agenţia Suedeză de Cercetare în domeniul Apărării, a afirmat că acest lucru pur şi simplu i-ar ajuta pe operatorii CCTV să observe momentul declanşării problemei.

   “De obicei oamenii nu se încaieră la început“, a afirmat el. “Ei încep cearta şi se împing unii pe alţii. Nu este vorba de faptul că „a, vă împingeţi, trebuie să vă arestăm”, ci doar prin aceasta supraveghere se alertează acel agent de pază că se întâmplă ceva“.

   “Dacă se întâmplă într-un mall, ai putea trimite un agent de pază şi acest lucru (violenţa) poate nu s-ar întâmpla“.

Open Europe crede că Proiectul Indect şi alte sisteme asemănătoare ar putea fi folosite de un organism puţin cunoscut, EU Joint Situation Centre (SitCen), despre care pretinde că este “efectiv începutul unui serviciu secret UE“. Criticii spun că s-ar putea dezvolta în “CIA-ul Europei“.

   Dosarul prezintă: “EU Joint Situation Centre (SitCen) a fost prima dată realizat pentru a monitoriza şi evalua evenimentele din lumea întreagă şi situaţiile, 24 de ore din 24, concentrându-se asupra regiunilor de potenţială criză, terorism şi cele cu arme nucleare.“

   “Cu toate acestea, din 2005, SitCen a fost folosit pentru a distribui informaţii împotriva terorismului“.

   “Un alt rol al SitCen ar trebui să ne îngrijoreze, de vreme ce acesta are un caracter atât de secret.“

   “Dezvoltarea a ceea ce este considerat acum începutul unui ‘serviciu secret’ al UE ridică întrebări fundamentale în legătură cu supravegherea statelor membre.“

   “Directorul PSNI (Police Service of Northern Ireland), Gerry Murray, a afirmat că principalul rol al poliţiei ar fi să testeze dacă sistemul , despre care afirmă că ar putea opera în întreaga lume sau la nivel european, ar putea fi o unealtă de folos pentru poliţie. 

   “O mare parte din el este foarte academic şi la nivel de ştiinţă deocamdată. Bugetele noastre sunt mici, resursele umane sunt puţine şi avem nevoie de tehnologie IT să ne ajute în procesul de reducere a  crimei şi de combatere a grupurilor de criminali“, a afirmat el.

   “Pentru acest Proiect Indect este o barieră etică de care trebuie să ţinem seamă: cine este stabilit în mod legal în fiecare ţară să îl folosescă, cine să îl controleze şi dacă ţine cont de drepturile oamenilor.“

   Mentionez ca subiectul este abordat si de fratele Apologeticum, in articolul

Proiectul INDECT: Indosarierea celor cu comportament violent(sau ce considera ei ciudat)

   Consider ca cele de mai sus fac parte dintr-un sinistru ansamblu de actiuni ce au loc la nivel planetar. Cititi va rog si:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

Va iesi dupa cum vrea JAY ROCKEFELLER? Senatul american îi dă lui Obama CONTROLUL ASUPRA INTERNETULUI

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

Dupa model american, UE doreste si ea un ‘Mister Cyber Security’ al internetului precum si pedepse aspre cu inchisoarea pentru cei ce comit infractiuni informatice

Catre toate blogurile anti SISTEM: aprobarea unei legi va poate baga la puscarie

In ritmul acesta, in cateva luni planeta va deveni o cusca. Iata o noua actiune marca „The Department of Homeland Security”

Un nou “manual” de lupta impotriva terorismului ii indica a fi periculosi inclusiv pe militantii anti NOUA ORDINE MONDIALA …

Obama ofera oficial NSA (National Security Agency) posibilitatea de a verifica intregul trafic privat spre si dinspre site-urile guvernamentale

BIG BROTHER in Cluj-Napoca: 200 de camere video în oraş

VIDEO: ATENTIE MAXIMA – nu va logati la site-ul oficial al Cars.gov. Datele din computerul vostru vor deveni proprietatea guvernului american …

Articolul zilei (07.05.2009): “Zorii cenzurii neo-bolsevice asupra internetului”

Cum actionam dupa ce autoritatile vor interzice blogurile anti SISTEM?

“If you suspect it, report it”, campania anti-terorista paranoica si orwelliana a politiei londoneze

In Marea Britanie, fiecarei 1000 de camere de supraveghere ii revine cate o singura infractiune solutionata

   Sugestiv este si ochiul supraveghetor din emblema proiectului. Inchei amintindu-va de:

US Information Awareness Office:

 

Foto: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/IAO-logo.png

   Acest organism a dovedit un tupeu dincolo de limite iar mesajul era atat de clar incat incepusera sa-si puna intrebari si sa se trezeasca si dintre cei adormiti de indoctrinarea SISTEMULUI. De aceea l-au si oprit oficial .

   Information Awareness Office (IAO) a fost intemeiat de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) in ianuarie 2002 si se ocupa cu proiecte tehnologice si informatice foarte avansate la nivel global pentru o asa zisa securitate nationala. A fost o consecinta directa a evenimentelor din 11.09.2001 si crea oportunitatea unei supravegheri totale de tip Big Brother .

   Chiar daca a fost desfiintata, proiectele sale le-au preluat alte organizatii.

   Motto-ul scientia potentia est (informatia inseamna putere) a fost folosit prima data de masonul Sir Francis Bacon.

   Cititi va rog mai multe la:

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 25, 2009 at 3:29 am

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. daniel said, on septembrie 25, 2009 at 6:06 am

  se observa ca pe zi ce trece stiinta si cercetarea se afunda tot mai mult in intuneric.
  daca „avem nevoie de tehnologie IT să ne ajute în procesul de reducere a crimei şi de combatere a grupurilor de criminali” intelegem cat de ofensatoare si de tradatoare este aceasta stiinta moderna fata de Domnul nostru Iisus Hristos.
  cine este atent observa intunericul transformat intr-o lumina falsa, lumina care a inceput sa invaluie si sa insele din ce in ce mai multe suflete distrate, razvratite si orgolioase.
  cine este atent isi da seama de minciuna cu chip de adevar care inunda toata societatea contemporana si se alipeste mai vartos de Domnul Iisus.

  Apreciază

 3. czc said, on septembrie 25, 2009 at 6:54 am

  Buna ziua,

  Avand o anumita cunoastere a proiectelor europene de acest tip, cred ca lucrurile nu sunt chiar atat de tragice – proiectele europene de cercetare sunt, in mare masura, doar mijloace care permit unor categorii parazitare sa traiasca bine pe bani de la Bruxelles, fara a face mai nimic:

  1/ Nu poti obtine decat foarte greu finantare de la UE pentru un astfel de proiect daca nu ai pe „cineva” acolo. Chiar daca ai pe cineva, nu este sigur ca obtii finantarea, pentru ca este o adevarata arta sa impanezi propunerea cu cuvintele cheie necesare.

  2/ Odata finantarea obtinuta, singurul lucru care este obligatoriu este buna completare a rapoartelor si altor documente care se trimit la Bruxelles. Nu verifica nimeni daca activitatile planificate chiar s-au facut sau daca rezultatele sperate chiar s-au obtinut, important este ca din rapoarte sa reiasa ca s-au facut/obtinut. Bineinteles, cifrele din rapoarte trebuie sa iasa asa cum erau planificate, iar documentele trebuie scrise in limba de lemn bruxelleza pentru a fi bine primite.

  Deci sunt bune sanse ca respectivul proiect sa reprezinte de fapt o sinecura pentru cateva firme/universitati obisnuite sa traiasca din bani comunitari si nu un pericol adevarat pentru libertatea noastra.

  Toate cele bune si felicitari pentru acest site.
  Doamne ajuta !

  Apreciază

  • gil said, on septembrie 25, 2009 at 6:43 pm

   pt czc: adica dracu nu e asa negru ?adica doar vor sa ne chinuie si nu sa ne omoare? va multumim mult domnule cunoscator in ale ue,dar va rugam sa cantati la alta masa! noi nu ne speriem pe aici ci doar aratam cine sant criminalii care spun ca ne vor binele!la fel ca dvs! multumim dar NU ! nu ne mai anesteziati asa d tare ca patim ca M JACKSON!

   Apreciază

 4. agerstress said, on octombrie 21, 2009 at 8:04 pm

  Apropos de titlu:
  Spalatii pe creier uita un lucru esential – nespalatii pe creier si-au pastrat si capacitatea de a gandi si de a se adapta, capacitatea de a simula si capacitatea de a induce in eroare in mod inteligent orice masina de calcul sau orice spalat pe creier care asculta convorbirile telefonice sau urmareste imaginile pe un monitor. „inteligenta” masinii se reduce la o logica secventiala, programata, mai mult sau mai putin complexa. Inteligenta umana libera se ridica mult mai presus de acest nivel iar cea a spalatilor pe creier se coboara aproape de cea a masinii de calcul (nu si ca viteza insa). Pericolul acestui proiect nu vine din aplicarea lui conform cu linia declarata. Orice terorist s-ar tavali pe spate de ras vazandu-l. Pericolul vine din exploatarea acestui sistem pentru a santaja, pentru a corupe, pentru a atenta la viata privata a cetateanului de rand sau a anumitor personalitati, mai ales atunci cand acest cetatean devine deranjant pentru cei ce trag sforile.
  Inteligenta artificiala nu exista cu adevarat si nici nu va exista – este doar o simulare la scara mica, un automatism. Calculatorul nu gandeste, calculatorul proceseaza, ruleaza un sir de instructiuni in mod programat fie el „rasnita” mea din sufragerie fie supercomputerul de la IBM.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: