SACCSIV – blog ortodox

Scrisoarea deschisa a Parintelui IUSTIN PARVU catre Presedintele Traian Basescu prin care cere REFERENDUM national

Posted in CIPURI, Fundatia Pentru Romania, Iustin Parvu, REFERENDUM, Victor Roncea by saccsiv on septembrie 18, 2009

Domnule Presedinte,

In numele Sfintei Predanii a Bisericii noastre Ortodoxe si in numele suferintei neamului din ultimele zeci de ani, am incercat sa ducem mai departe tezaurul de sfintenie si de bunastare al acestui popor greu incercat. In intreaga noastra viata si mai ales in ultimii douazeci de ani, de cind am ctitorit Manastirea Petru Voda, am dus o lupta continua pentru trezirea si constientizarea poporului fata de valorile milenare ale sfintei credinte si ale neamului nostru.

De aceea, socotim ca promulgarea unor acte normative precum OUG 184/2008, OUG 207/2008, OUG 55/2009, Legea 298/2008 si adoptarea ilegala a Directivei 126/2006 a UE de catre M.A.I., care, toate, promoveaza implementarea cipurilor electronice in actele de identitate românesti, pe linga incalcarea flagranta a unor articole din Constitutia Romaniei si a unor norme de drept intern si international, aduce atingere constiintei religioase a neamului nostru. Legatura dintre aceasta tehnologie si citeva semne apocaliptice, ca si renuntarea la libertatile cucerite cu singe in Decembrie 1989, nu se poate face in Romania decit prin adoptarea legilor mai sus mentionate, departindu-ne, prin impunere de sus, oficiala, de implinirea misiunii noastre in istoria de 2000 de ani de crestinism a acestui popor.

Asteptam de la domnia voastra o rezolvare favorabila, pe cit se poate, a dorintei noastre de abrogare a tuturor acestor masuri legislative mai sus mentionate. Domnia voastra sunteti reprezentantul acestei natiuni si direct si indirect: Direct pentru ca sunteti ales de natiune ca reprezentant in lupta cu greutatile si nevoile momentului istoric prin care trecem, si indirect, pentru ca este la mijloc constiinta morala a domniei voastre fata de poporul care va iubeste. Crestinii nostri au sugerat inca de la inceput organizarea unui Referendum pe tema actelor si supravegherii electronice ca posibila solutie pentru abrogarea acestor legi. Va stau inainte implicarea directa si personala sau alegerea responsabilitatii populare pentru implinirea setei de libertate si adevar a neamului nostru.

Socotim ca acum este momentul prielnic sa prezentati un raspuns celor aproape un milion de Romani care au semnat impotriva actelor si supravegherii electronice, alaturi de manastirea noastra, de foarte multe manastiri si parohii ortodoxe din tara si din strainatate, si de multe organizatii ale societatii civile care ne-au sustinut si ajutat, dar mai ales – ca o dovada a interesului pe care il avem fata de dumneavoastra si fata de acest neam crestin ortodox. Este un moment prielnic sa va deschideti in mod oficial fata de asteptarile poporului, si sa fiti cit se poate de aproape de aspiratiile noastre.

Socotim ca este un moment prielnic si pentru prezenta dvs in viitor ca presedinte ales al acestui popor, nascut crestin-ortodox. Ceea ce facem astazi nu ne reprezinta atit politic, cit mai ales istoric, fiecare gest pe care il facem trebuind sa fie pe linia inceputa de inaintasi de a urca poporul român pe culmile unei biruinte crestine. Domnia voastra sunteti un urmas al Sfintului Voievod Constantin Brincoveanu, si al marilor voievozi Matei Basarab si Mihai Viteazul, care si-au scris cu litere de aur numele in istoria neamului nostru. Acesta este momentul in care domnia voastra va puteti arata cit mai aproape de duhul si cit mai in asentimentul poporului si in special al batrinei noastre Ortodoxii din Europa de Rasarit. Domnia voastra reprezentati Tara si Neamul intr-un moment istoric deosebit, si va cerem sa fiti alaturi de milioanele de romani care ne sunt alaturi, dar mai ales de acel milion de crestini care s-au informat si au semnat alaturi de noi impotriva actelor electronice. Va cerem sa fiti alaturi de noi mai degraba decit alaturi de interesele politice globalizante si nivelatoare. Ca neam crestin ortodox, cerem sa fim respectati cu credinta si traditiile noastre milenare, de la care nu se cuvine sa ne abatem citusi de putin, avindu-i pilda pe inaintasii mai sus pomeniti.

Solutia ceruta de crestini, Referendumul asupra actelor si supravegherii electronice, s-ar putea organiza in acelasi timp cu alegerile prezidentiale, economisind timp si bani pentru organizarea sa si pentru informare, candidatii la cea mai inalta functie in stat trebuind sa se implice activ in dezbaterea acestui subiect atit de fierbinte la nivelul intregului popor. Credinta noastra este ca raspunzind favorabil dorintelor noastre si ale celor un milion de români care au semnat alaturi de noi si ale caror semnaturi in original vi le punem la dispozitie, va veti bucura si de binecuvintarea lui Dumnezeu, si de pretuirea si sprijinul intregului nostru popor iubitor de libertate si de adevar.

Cu pretuire,

Staret al Manastirii Sfintii Arhangheli,

Arhimandrit Iustin Pirvu

Din partea Fundatiei Pentru Romania,

Victor Roncea

   Text preluat de pe blogul fratelui Apologeticum

Reclame

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 18, 2009 at 5:32 am

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Stefan said, on septembrie 18, 2009 at 9:22 am

  Este un simplu gest, al parintelui ,care nu vafi luat in seama niciodata de putere.

  Apreciază

  • Ostrov said, on septembrie 18, 2009 at 9:37 am

   Aceasta impresie o am si eu, dar am nadejdea ca rugaciunile care se fac la fiecare liturghie pentru conducatorii nostrii, sa aiba ascultare, si sa lumineze inima si mintea presedintelui.
   I-l rog pe Saccsiv sa faca publica cea mai simpla si sigura cale de comunicare cu presedenia, si sa retrimitem toti acest mesaj.
   Cum a fost blocat e-mailul lui Boc cu nemultumiri privid programul Prima casa, sa blocam si noi circulatia in fata la Cotroceni cu masinile Posti Romane pline de scrisori.

   Apreciază

 3. JC said, on septembrie 18, 2009 at 3:18 pm

  Nu stiu cum sa o spun ca sa nu sochez pe cei care spera ca se vor abroga legile mai sus mentionate dar NEO o spune mai bine decat mine: It was inevitable!.

  Apreciază

 4. † marturisitor ortodox said, on septembrie 19, 2009 at 3:22 am

  Cine este însă Traian Băsescu?

  Este un evreu care-şi ascunde identitatea sa naţional-rasială, şi o slugă servilă a sioniştilor, promotor al intereselor evreieşti în România şi în lume, chiar în dauna intereselor româneşti.

  Ofiţer de Securitate, pe timpul lui Ceauşescu, pe când comanda cel mai mare petrolier românesc, protejat de Flota a 6-a a S.U.A., alimenta cu petrolierul său Armata de Sud a Israelului, care invadase sudul Libanului.

  Este acolitul C.I.A., dar şi a Sörös & Comp.

  În 1981 era informator al Securităţii, ca apoi, în 1984 să devină informator în reţeaua „Centrului de Informaţii Externe” al Securităţii în subordinea col. Silvian Ionescu, în cadrul Direcţiei I. În 1987 este numit şef al Agenţiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, sub directa coordonare a aceluiaşi Silvian Ionescu.

  Odată cu lovitura de stat din decembrie 1989, se alătură evreului Petru Roman, mai întâi în FSN, apoi în PD – primul partid evreiesc din România – condus de evreii clandestini.

  Odată ce a avansat politic, s-a implicat tot mai mult şi în afaceri. Începutul a fost vânzarea pe nimic a flotei României către unii prieteni evrei mascaţi în spatele unor firme norvegiene. În Registrul Comerţului Constanţa, familia Băsescu apare cu 8 firme, Traian Băsescu fiind acţionarul principal. Iată firmele:

  – S.C. PROD CROS SR (înfiinţată în 1994; asociaţi Maria Băsescu 20%, Mircea Băsescu 41% şi Anca Luciana Ivaşcu 39%) – fabrică de îngheţată. Firma a achiziţionat în 1994 fabrica de îngheţată, printr-un credit extern luat prin Banca Agricolă, credit pe care nu l-a returnat în totalitate, restanţele de plată fiind ulterior preluate la datoria de stat. Îngheţata se numeşte ELION;

  – S.C. A.M.C. CROS SRL (înfiinţată în 1994; aceeaşi asociaţie acelaşi sediu) – produce lactate şi brânzeturi;

  – S.C. STAR SEA CO (înfiinţată în 1991);

  – S.C. STAR MARINE SRL (înfiinţată în 1992) – produce îngheţată;

  – S.C. TRITON COMPANY SRL – 1994 – asociaţi: Traian Băsescu, Paul Brânză, Dorel Popa, D-tru Ionescu;

  obiectiv activ: reparaţii navale;

  – S.C. ICE AGE SRL – deţinută integral de Raluca Băsescu, are sediul în Zona liberă Constanţa Sud şi se ocupă cu manipulări de bunuri;

  – S.C. MIRAL AND CROSS SHIPS SUPPLY SRL – 2001;

  – SC M.B. CONSULT COMPANY – 2002 – consultanţă în afaceri.

  Ca primar al Capitalei, a demolat chioşcurile micilor afacerişti. Motivaţia: sumele foarte mari primite de Traian Băsescu pentru campania electorală din 2000 de la două mari firme: CAREFFOUR şi BILLA.

  Tot el a fost acţionar al firmei SC STIROM SA PRAHOVA, ce a avut un rol important la falimentarea băncii Credit Bank. De falimentul Credit Bank se leagă numele mai multor lideri ai PD, în frunte cu Radu Berceanu: Petre Partal, Adrian Videanu, etc..

  A acordat fără licitaţie lucrări de modernizare şi asfaltare a drumurilor, exclusiv câtorva firme apropiate lui, a închiriat 648 de wc-uri ecologice a căror întreţinere costa 7 miliarde de lei lunar.

  Prin libanezi „creştini” Nassar şi Ghadban, agenţi ai Mossad-ului, intră în colaborare – indirectă – cu celebrul serviciu secret al Israelului.

  E implicat alături de evreul Victor Babiuc la preluarea Fabricii de Zahăr „Bod” de la Braşov, de către oameni ai PD -ului.

  În septembrie 2005, ca preşedinte al României, pleacă în SUA, într-o vizită organizată de evreul Răzvan Ungureanu. Acolo are întâlniri cu toate marile organizaţii evreieşti mondiale, afiliate mişcării sioniste: Anti-Defamation League, American Jewish Committee, B’nai B’rith International, World Jewish Congress etc..

  e clar ce raspuns va avea Basescu la initiativa Parintelui Iustin

  Apreciază

 5. […] Scrisoarea deschisa a Parintelui IUSTIN PARVU catre Presedintele Traian Basescu prin care cere REFER… […]

  Apreciază

 6. […] Scrisoarea deschisa a Parintelui IUSTIN PARVU catre Presedintele Traian Basescu prin care cere REFER… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: