SACCSIV – blog ortodox

Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN

Posted in DAN BROWN, MASONERIA, MASONERIE, THE LOST SYMBOL by saccsiv on septembrie 16, 2009

   Reiau articolului Freemasons await Dan Brown novel `The Lost Symbol’:

   „Sediul Lojei Naval Masonic Hall este un obiectiv plin de culoare şi întrucâtva enigmatic pentru nonmembrii, cu pereţii săi albaştri, simbolurile egiptene, pardoseala  imprimată cu model cadrilat în centru şi plafonul înalt pictat cu stele de aur.

   Se presupune că au fost împărtăşite nenumărate secrete în această cameră şi în mii de alte camere similare ale masonilor din întreaga lume. Fapte din viaţă au fost dezbătute, au fost acordate onoruri, s-au desfăşurat ritualuri. Ar trebui să aparţii unei loje pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat.

   Sau ai putea foarte simplu să întrebi.

   “Sublinierea caracterului secret îi tulbură pe oameni“, afirmă  Joseph Crociata, un bărbat  zdravăn, cu voce profundă, de profesie avocat dar, în rest, Junior Grand Warden la Grand Lodge of Free and Accepted Masons din Districtul Columbia.

   “Dar nu este nici o problemă în a izbuti să îi faci pe masoni să vorbească despre masonerie. Câteodată este o problemă în a-i face să se oprească din povestit.“

   În ciuda tuturor cărţilor si site-urilor dedicate francmasoneriei , Ordinul Masonic a fost acoperit cu mister, ispitind indeajuns pentru a-I revendica pe Mozart şi pe George Washington ca membri, suficient de negru pentru ca să provoace teamă Vaticanului, oficialilor islamici, naziştilor şi comuniştilor. În Statele Unite, candidaţii pentru o funcţie în platformele anti-masonice din secolul 19 şi John Quincy Adams au declarat: “Masoreria ar trebui desfiinţată pentru totdeauna.“

   Şi acum apare Dan Brown.

   La şase ani după ce Brown a intrigat milioane de cititori şi a înfuriat savanţi şi oficialităţi religioase cu “Codul lui Da Vinci“, a scos la lumină noul său roman, “Simbolul Pierdut“, în Washington arătând ordinului frăţesc faptul că i se potriveşte  foarte bine pasiunea pentru secrete, semne şi simboluri.

   A fost anunţat faptul ca această nouă carte a lui Brwon va avea un tiraj de 5 milioane de copii la început şi că  va depăşi listele de bestselluri de pe Amazon.com şi Barnes & Noble online. La Kramerbooks, în Washington, au fost cumpărate aproximativ două duzini în dimineaţa în care a fost pusă la vânzare şi magazinul aşteaptă să vândă cu uşurinţă comanda sa de 150 de cărţi.

   În “Simbolul Pierdut“, simbolistul Robert Langdon are misiunea să găsească o piramidă masonică ce conţine un cod care vă dezlega un secret din vechime  al “puterii de nepătruns“.  Este o poveste a istoriei secrete din capitala naţiunii, cu masonii reprezentând cel mai mare puzzle.

   Studiul lui Brown pentru “Codul lui Da Vinci“ a fost criticat foarte tare de câţiva catolici pentru faptul că sugera că Iisus şi Maria Magdalena ar fi conceput un copil şi pentru că ar fi înfăţişat organizaţia Opus Dei – un ordin religios conservator – ca o sectă sângeroasă şi avidă de putere.

   Reacţia masonilor ar putea fi mai binevoitoare. Brown continuă în “Simbolul Pierdut“ să prezinte loja ca fiind în esenţă blândă şi înţeleasă  greşit. Masonii sunt elogiaţi pentru toleranţa lor religioasă, iar ritualurile lor elaborate nu sunt văzute că ar fi mai neobişnuite decât cele din religiile oficiale. Complotul este centrat în parte asupra unei “nedrepte“ înregistrări antimasonice din care “teoreticienii conspiraţiei s-ar hrăni…. ca rechinii“, spune Langdon.

   “Am un respect enorm pentru masoni“, a declarat Brown către Associated Press în timpul unui interviu recent. “În termenii cei mai fundamentali, cu toate culturile diferite care se omoară între ele ca să demonstreze ce versiune a lui Dumnezeu este mai corectă, aici avem o organizaţie mondială care spune în mod esenţial: ‘Nouă nu ne pasă cum îl numiţi pe Dumnezeu, sau ce credeţi voi despre Dumnezeu, ci doar ne înteresează faptul ca voi credeţi într-un dumnezeu, deci haideţi să stăm împreună ca fraţii şi să ne uităm în aceeaşi direcţie’.“

   “Cred că va fi un număr enorm de mare de oameni care vor fi interesaţi de masoni după ce această carte va fi scoasă la lumină,“ a afirmat Brown.

   Crociata şi alţi masoni din Washington şi-au exprimat amuzamentul, îngrijorarea şi emoţia în legătură cu romanul lui Brown. Crociata anticipează o “ficţiune“, la fel ca şi “Codul lui Da Vinci“ şi presupune, de dragul unei “bune lecturi“, ca Brown îi va arăta pe masoni mai interesanţi decât sunt în realitate.

   Camaradul mason Kirk McNulty abia aşteaptă să citească romanul: “Dan Brown este un scriitor de ficţiune; nu scrie un articol pentru Enciclopedia Britanică. Orice spune el este bine. Dar ar fi mai bine dacă ar spune ceva frumos despre francmasonerie.“

   Masonul Michael Seay afirmă faptul că o parte din membri nu sunt “încântaţi în legătură cu publicitatea“, dar consideră această atenţie ca fiind o şansă de a “prezenta povestea noastră de partea cealaltă“. Membrul lojei, Darryl Carter spune că se aşteaptă la un fel de “licenţă artistică“ şi accepţiuni, din conversaţiile cu alţi masoni asupra a ceea ce se aşteaptă să beneficieze de pe urma acestei atenţii.

   “Întâmpinăm cu bucurie ceea ce face Dan Brown, deoarece masoneria nu a mai avut această popularitate pe cere i-o conferă o lucrare a cuiva de calibrul lui Dan Brown, care lucrare ar putea cu adevărat să atragă oamenii către masonerie“, a afirmat Carter.

   Francmasonii datează din Evul Mediu, când erau asociaţii de muncitori care construiau catedrale în Britania, cu toate că unii credeau într-o legătură în vremurile străvechi cu minele de unde Regele Solomon şi-a luat material pentru Templul său. Francmasoneria a dăinuit şi s-a transformat. Britanicii au început să primească membri ce nu erau pietrari şi, prin anii 1700, lojele erau numite “speculative“, societăţi filosofice mai degrabă decât asociaţii de muncitori.

   Masonii, Crociata şi alti care sunt scoşi în evidenţă, nu reprezintă o organizaţie politică sau religioasă. Nu este cerută nici o teologie în spatele credinţei într-o divinitate şi nici o justificare nu este cerută milioanelor de dolari ce sunt investiţi în contribuţii anuale în spitale de copii, în secţiile de cancer şi în alte acte caritabile.

   “Este cea mai veche frăţie din întreaga lume şi are o istorie veche şi deosebită“, a afirmat Crociata. “Se găseşte multă frumuseţe în ritualul ei. Pe de altă parte, este o frăţie, nu o religie. Este un loc unde te întâlneşti cu oameni pe care îi cunoşti, în care ai încredere, în care doreşti să ai încredere. Un loc unde poţi vorbi din inimă, dacă doreşti.“

   Nu are loc nicio adunare oficială  în această dupa-amiază, aşa că nu este nici o problemă ca un reporter să studieze puţin sala. Camera Naval Masonic are înfăţişarea la fel ca celelalte loje, cum ar fi de exemplu emblema masonică, echerul şi compasul şi litera G (atât de la God-Dumnezeu cât şi de la Geometrie) şi câteva imagini decorative, cum ar fi ochii de tip egiptean şi şerpii pictaţi pretutindeni.

   Cartea lui Brown se deplasează repede prin astfel de puncte de reper cum sunt Librăria Congresului şi Monumentul din Washington şi readuce către public prezenţa  masonilor în Washington, prezenţă ce datează de mai mult de 200 de ani.

   George Washington a folosit ciocănelul şi paleta masonice în 1793 şi a pus bazele Capitolului din Statele Unite. Aceeaşi paletă va fi folosită 55 de ani mai târziu când preşedintele James K Polk, mason, a oficiat punerea bazei Monumentului din Washington şi din nou, în 1907 când preşedintele Theodore Roosevelt, de asemeni un mason, a pus temelia unui templu masonic.

   Conform cărţii “Freemasons for Dummies“, de autorul Christopher Hodapp (această carte este atât de bine văzută la loja Naval din Washington încât este ţinută  într-un dulap de sticlă din afara sălii de şedinţă), comunitatea a slăbit în Statele Unite imediat după al doilea război mondial, când erau aproape 5 milioane de masoni.

   Numărul a scăzut în 1960, când masonii le păreau generaţiilor rebele nişte demodaţi fără speranţă şi a scăzut din nou în 1980 când au murit membrii mai vechi. Hodapp, el însuşi un mason din Indianapolis, spune că sunt  în jur de 1,5 milioane în Statele Unite şi 3 milioane în lume.

   “Dar numarul creşte din nou, parţial datorită oamenilor ca Brown şi (romancier) Brad Meltzer (“Cartea Minciunilor“, “Cartea Destinului“). Tinerii găsesc referinţe publice la masonerie. De asemeni, vedem oameni ce provin din cămine cu un singur părinte, care nu au avut parte de acel sentiment  de frăţie pe care îl ai în lojă“, afirmă Hodapp.

   Întâlnirile de la Naval Masonic Room sunt prezidate de un Maestru (Master) care şade într-un scaun cu spetează înalt în partea de est a încăperii, respectând astfel partea în care răsare soarele. Pe parţile de sud şi vest sunt scaunele ajutoarelor de vârf, administratorul senior şi cel junior. Doar nordul, “locul întunericului masonic“ (o credinţă legată de iluminarea Templului lui Solomon) nu este reprezentat.

   Fiecare lojă are un altar unde se află o carte sfântă sau mai multe. O Biblie este de obicei acolo, dar din cauză că este cerută numai o credinţă într-o fiinţă superioară, un Coran sau un alt text religios pot fi găsite, conform credinţei religioase a membrilor prezenţi. Careurile negre şi albe de pe  pardoseala  imprimată cu model cadrilat de sub altar reprezintă “binele“ şi “răul“, termeni pe care masonii nu doresc să îi definească prea detaliat.

   “Până la ce este bine şi rău pentru fiecare individ… ideea este să inspire reflecţii legate de întrebările importante din viaţă în minţile membrilor noştri astfel încât ei să se poată gândi acasă şi să poată trage singuri concluziile,“ afirmă Crociata.

   Membrii imaginari trec prin trei grade de acceptanţă: Ucenic Începător, Camarad Mason şi Maestru Mason. În “Simbolul Pierdut“, Brown descrie o ceremonie de iniţiere despre care Hodapp spune că este în esenţă corectă. Un bărbat se află cu ochii legaţi, are un pumnal apăsat pe piept şi este iniţiat să voteze că, “nesilit de mercenari sau de oricare alt motiv nesemnificativ“, el se va oferi ca “un candidat pentru misterele şi privilegiile acestei frăţii.“

   Brown nu este un mason, dar a afirmat că munca la roman l-a ajutat să işi imagineze o vreme în care prejudiciile religioase ar dispărea şi a adăugat că filosofia masonică i s-a părut a fi o “frumoasă fotocopie pentru spiritualitatea umană.“

   El a fost tentat sa se înscrie dar “daca te alături masonilor depui jurământul de păstrare a secretului. Nu aş fi putut scrie această carte dacă aş fi fost mason“, spune el.

   Şi acum?

   “Mi-au adus la cunoştinţă ca uşa este mereu deschisă.“” 

   Ati citit mai un elogiu adus masoneriei … Care este insa teribila realitate?

   Albert Pike (1809 – 1891), mason, gradul 33 Ritului Scotian Antic si Acceptat (rit pe care de fapt el l-a transformat dintr-o societate minuscula, la influenta enorma pe care o stim astazi) a formulat dogma divinităţii lui lucifer în „Morals and Dogma„:

   „Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu

   „ Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu şi misterios al celui ce este Spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii! Este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste. „

   Despre francmasonerie Albert Pike sustinea in lucrarea sa „DOGMĂ ŞI RITUAL” ca: „Francmasoneria are două doctrine, dintre care una este ascunsă, cunoaşterea sa fiind rezervată doar Maeştrilor…, iar cealaltă este publică…”

   Cititi va rog si:

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA”

Analiza interviului din Forum masonic prilejuit de implinirea a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington

VIDEO: Parintele Amfilohie despre masonerie si evrei

Lista cu loje masonice implicate in Child Identification Program

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

SILVIU PRIGOANA recunoaste ca este MASON, ataca crestinismul si promoveaza cipurile – video

VIDEO (si transcriptul): “MASONERIA romana isi retrage sprijinului fata de toate institutiile fundamentale ale statului”

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Skappaluda said, on septembrie 16, 2009 at 9:22 pm

  Masoneria este intr-un oarecare declin(in strainatate) din cauza varstei inaintate a membrilor(care mor indiferent de gradul de „iluminare” in care au ajuns) si face o campanie mediatica pentru a recruta „orbi” in lojile lor. Mi-e sincer sila de ignoranta cititorilor si de lipsa de spirit critic. Cum sa poti citi un BEST SELLER si sa te astepti sa gasesti informatii adevarate?Chiar crede cineva ca traim intr-o lume libera? Dan Brown nu se ridica peste nivelul unui pup-in-curist si pseudo-intelectualitatea sa ma lasa rece. Oricum e clar ca le face jocul..

  Apreciază

 2. parereamea said, on septembrie 16, 2009 at 9:47 pm

  „…câteva imagini decorative (!!!), cum ar fi ochii de tip egiptean şi şerpii pictaţi …” Buna gluma!

  „Maestru care şade într-un scaun cu spetează înalt în partea de est a încăperii, respectând astfel partea în care răsare soarele.” – altfel spus sta pe scaun cu spatele la est! Nu respecta estul, ci sta cu spatele la soare, la lumina, la locul unde crestinii isi pun icoanele.

  Apreciază

 3. fane said, on septembrie 17, 2009 at 5:42 am

  saccsiv ,
  avand in vedere ce fierbere s-a declansat in randul celor cu putina credinta sau atei dupa prima carte a lui Brown inclin sa cred ca si aceasta carte a fost comandata . Personal mi-as dori sa citesc un articol in care iti expui parerea despre motivul real al aparitiei cartii . Poate ca n-ar fi rau daca ai deschide subiectul pe forumul gratuit sa vedem si alte pareri in acest sens .

  Apreciază

 4. saccsiv said, on septembrie 17, 2009 at 7:14 am

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 5. blogideologic said, on septembrie 17, 2009 at 12:51 pm

  „Se presupune că au fost împărtăşite nenumărate secrete”
  Corect, „se presupune”. În realitate ei nu au nici prea multe secrete, nici prea multă ştiinţă. Aşa că nu prea au ce să spună 🙂

  Apreciază

 6. † marturisitor ortodox said, on septembrie 18, 2009 at 1:53 am

  Masoneria este doctrina oculta prin care evreii (cu ajutorul masonilor= papusarii evreilor) conduc lumea. Ce sistem simplu. Eu sunt mare smecher banos si crez o doctrina dupa care cumpar cu bani si cu diferite servicii un numar de prosti din diferite domenii (finante, politie, armata, parlament, etc) dupa care ii indoctrinez la greu prin diferite tehnici de brainwashing si mind control (ritualurile masonice), ca sa-i protestec deajuns pentru a-i avea in permanenta sub control. Apoi le dau si grade( in functie de cat de spalati la creier sunt) si ii odata indoctrinati ii pun in pozitii cheie de conducere in diferite domenii. Simplu nu ? Apoi il pun pa unu ca Dan Brown (tot omu meu) sa-mi faca reclama la organzatia mea de maimute teleghidate ca sa atrag un numar mai mare de prosti. Simplu nu ? Dovada ca masonii sunt prosti o da faptul ca pana la anumite grade ei nici macar nu stiu ca se inchina si slujesc diavolului, ce sa mai zic ca habar n-au cine ii conduce (cine sunt sefi lor cu adevarat). Alta dovada ca sunt prosti este faptul ca lojile jidanilor( gen B’nai B’rith= Fii Aliantei ) au grade mai mari decat 33 in comparatie cu cele ale goimilor care sunt de maxim 33 (parca aia de york rite). Si asta pe langa faptul ca doctrinele masoneriei se trag din sau au la baza talmudul babilonian jidovesc. Si pana la urma nici macar bancherii gen Rockefeller, Rotschild, etc., nici macar astia nu sunt sefii. Adevaratii conducatori aia din varfu piramidei sunt defapt rabini talmudisti,aia dau oridenele. Aia invoca demoni cu ajutorul carora conduc lumea. Dovada o da faptul ca astia o sa rezideasca Templul lui Solomon unde va fi incoronat Atihristul, deci se vede clar cine trage sforile. Astia de alde Rockfeller si altii nu au treaba cu chestii de astea legate de treburile rabinilor dar pentru ca cu ajutorul lor conduc ei lumea, trebuie sa li se supuna lor. Oricum ce am vrut sa zic ca… ce zice Dan Brown sunt povesti de gradinita, evident prin ce afirma, arata cat de sclav este, ca si restul de fapt, pioni pe tabla de sah.

  Apreciază

 7. † marturisitor ortodox said, on septembrie 18, 2009 at 2:08 am

  Din 99 la suta dintre cei care spun adevarul 98.99% sunt mincinosi. 0.1% mai spun inca adevarul: marturiile si scrierile Sfintilor Parinti. Din alte surse e bine sa luam numai ce se potriveste cu profetiile sfintilor,restul sunt basini de strut (scuzati de expresie).

  Apreciază

 8. […] Saccsiv: Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN […]

  Apreciază

 9. […] Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN […]

  Apreciază

 10. […] Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN […]

  Apreciază

 11. […] Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN […]

  Apreciază

 12. amadeus said, on mai 18, 2010 at 9:31 pm

  „Careurile negre şi albe de pe pardoseala imprimată cu model cadrilat de sub altar reprezintă “binele“ şi “răul“, termeni pe care masonii nu doresc să îi definească prea detaliat.”

  Rog referinte despre cine sau unde putem afla mai detaliat despre definitia binelui si a raului daca „astia” se feresc sa o faca

  Apreciază

 13. CUPRINS A – N « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:54 pm

  […] Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN […]

  Apreciază

 14. […] Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: