SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (subtitrare in limba romana): “How To Brainwash A Nation” (CUM SE SPALÃ CREIERUL UNEI NAŢIUNI), un excelent interviul luat de Edward Griffin lui Yuri Bezmenov

Posted in G. Edward Griffin, Yuri Bezmenov by saccsiv on septembrie 15, 2009

   Transcript:

   „Vă gândiţi că  controlul mental şi condiţionarea socială reprezintă doar o mare teorie a conspiraţiei?

   Interviul acesta a fost realizat  în anul 1985 cu un antrenat agent subversiv  KGB, Yuri Bezmenov.  El expune cei 4  paşi folosiţi pentru a schimba gândirea şi comportamentul unei întregi naţiuni, de-a lungul generaţiilor. 
 
   ED GRIFFIN:  Purtăm o conversaţie cu Domnul Yuri Alexandrovici Bezmenov. Domnul Bezmenov  s-a nascut în anul 1939 într-o suburbie a Moscovei.  Este fiul unui ofiţer  de rang superior din armata sovietică. A fost educat la şcolile de elită din Uniunea Sovietică şi a devenit un expert în cultura şi limba indiană.

   A avut o cariera strălucitoare la Novosti, care era, şi încă mai este aş putea să spun, arma de presă sau agenţia de presă a Uniunii Sovietice, dovedindu-se a fi, de asemeni, un front pentru KGB.

   A fugit în vest în 1970 după  ce a ajuns total dezgustat de sistemul sovietic şi a făcut aceasta punându-şi viaţa în mare pericol. Cu siguranţă este unul dintre experţii de seamă din lume în legătură cu subiectul propagandei sovietice; dezinformări şi măsuri active.

   ED GRIFFIN:  Când sovieticii folosesc expresia  “subversiune ideologica”, ce vor să exprime cu aceasta?

   YURI BEZMENOV: Subversiunea ideologica este un proces legal, deschis. Îl poţi vedea cu proprii tăi ochi. Tot ce are de făcut mass- media americană este să işi scoată căşţile din urechi, să işi deschidă ochii şi ar putea vedea acest proces. Nu este nici un mister.

   Nu are nimic a face cu spionajul. Ştiu că întrunirea inteligenţelor spionajului pare mai romantică. Probabil de aceea producătorii voştri de la Hollywood sunt atât de innebuniţi după tipurile de filme gen James Bond. Dar în realitate accentul principal al KGB-ului nu este deloc în domeniul inteligenţei.

   După părerea mea şi conform părerilor multor dezertori de calibrul meu, numai aproximativ 15% din timpul, banii şi forţa de muncă se cheltuie cu  spionajul ca atare. Restul de 85% este un proces lent pe care noi îl numim subversiune ideologica, măsuri active sau război psihologic. Ce înseamnă în esentă este: să schimbi percepţia realităţii fiecărui american cum că  în ciuda abundenţei informaţiilor nimeni nu este capabil să ajungă la concluzii înţelepte despre cum să se apere pe ei înşişi, familiile lor, comunitatea lor şi ţara lor.

   Este un mare proces de spălare a creierului ce se derulează foarte lent şi este impărţit în patru etape de bază.

   Prima etapă este demoralizarea. Durează între 15 şi 20 de ani pentru a demoraliza o naţiune. De ce atât de mulţi ani? Pentru că acesta este numărul minim de ani necesar pentru a educa o generaţie de studenţi în ţara inamicului  tău expus la ideologia duşmanului său.Cu alte cuvinte, ideologia marxist-leninistă este pompată în creierele moi ale cel puţin 3 generaţii de studenţi americani, fără a concura sau a se contrabalansa cu valorile de bază americane, cu patriotismul american.

   Procesul de demoralizare în Statele Unite este în esenţă deja terminat chiar din ultimii 25 de ani. De fapt, este îndeplinit în totalitate deoarece demoralizarea atinge zone în care nici măcar tovarăşul  Andropov şi toţi experţii săi nu au visat vreodată să aibă un succes atât de mare. În cea mai mare parte, procesul este desfăşurat de către americani asupra americanilor, mulţumită lipsei de standarde morale. Aşa cum am menţionat mai devreme, accesul la informaţia adevărată nu mai contează în zilele noastre. Un om care a fost demoralizat nu este capabil să evalueze informaţia adevărată. Faptele reale nu ii spun nimic, chiar dacă l-aş umple de informaţie, de dovezi adevărate, de documente şi fotografii. Chiar dacă l-aş lua cu forţa şi l-aş duce în Uniunea Sovietică şi i-aş arăta lagărele de concentrare, el ar refuza să creadă, până când va primi un şut în fundul lui cel gras. Când bocancii militari vor zdrobi, atunci se va trezi. Dar nu înainte. Aceasta este tragedia demoralizării.

   A doua etapă este destabilizarea. De data aceasta, subminatorului nu ii pasă de felul cum vezi tu  consumul. Dacă mănânci junk food şi devii gras şi moale nu mai contează.

   Durează numai între 2 şi 5 ani pentru a destabiliza o naţiune. De data aceasta, ce contează sunt lucrurile esenţiale: economia, relaţiile externe şi sistemul de apărare. Şi se poate vedea foarte clar că în anumite zone… sensibile, cum ar fi apărarea şi economia, influenţa ideilor marxist-leniniste în Statele Unite este absolut fantastică. Nu mă gândeam acum 14 ani când am aterizat în această parte a lumii că procesul se va derula atât de rapid.

   Următoarea etape este, bineînţeles, criza; poate dura până la 6 săptămâni să aduci o ţară în pragul crizei. Se poate vedea în America Centrală acum; şi după criză, cu schimbarea violentă a structurii puterii şi a economiei, avem perioada de aşa zisă normalizare, care poate să dureze nedefinit. Normalizare este o expresie cinică, împrumutată din propaganda sovietică.

   Când tancurile sovietice s-au mutat din Cehoslovacia în 1968, tovarăşul Brezhnev a spus: “Acum situaţia cu fraţii din Cehoslovacia este normalizată“. Acest lucru se va întâmpla şi în Statele Unite dacă le permiteţi tuturor nerozilor să aducă ţara în criză, să le promită oamenilor tot felul de bunătăţi şi paradisul pe pământ, să vă destabilizeze economia, să elimine principiul competiţiei libere de pe piaţă şi să instaleze un guvern de tip ‘big brother’ în Washington DC cu dictatori binevoitori ca Walter Mondale, care vor promite multe lucruri – fără să conteze dacă promisiunile sunt îndeplinite sau nu.

   De exemplu, stângiştii voştri din Statele Unite; toţi aceşti profesori şi toţi aceşti apărători ai drepturilor civile. Ei sunt instrumente în procesul de subversiune, doar pentru a destabiliza naţiunea. Când scopul este atins, nu mai este nevoie de ei. Ei ştiu prea multe. Unii dintre ei, când sunt dezamăgiţi – când constată că marxist-leninismul vine la putere – evident că se simt ofensaţi. Ei cred că ei vor veni la putere. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată, bineînţeles; vor fi aliniaţi la perete şi împuşcaţi. Dar ei ar putea să devină cei mai acerbi duşmani ai marxist-leniniştilor când ajung la putere; şi acest lucru s-a întâmplat în Nicaragua. Vă amintiţi că majoritatea acestor foşti marxist-leninişti au fost ori închişi ori unul dintre ei s-a desprins şi acum luptă  împotriva sandinistaşilor. S-a întâmplat şi în Grenada când Maurice Bishop, care era deja marxist – a fost executat de noii marxişti care erau mai marxişti decât el. La fel s-a întâmplat în Afganistan când Taraki a fost ucis de Amin şi apoi Amin a fost ucis de Karmal cu ajutorul KGB-ului. La fel a fost şi în Bangladesh unde Mujibur Rahman, un stângist foarte pro-sovietic a fost asasinat de tovarăşii săi marxişti-leninişti. Este la fel peste tot.

   Recapitulare:

   Cei patru paşi ai subversiunii sunt:

   demoralizarea

   destabilizarea

   criza

   normalizarea

   … după care…

   Ei vor fi aliniaţi la perete şi împuşcaţi. 

   Aţi observat faptul că nimic nu pare sa mai meargă bine?

   Educaţia, economia, etc?

   Totul se darâmă şi acum ştiţi de ce.

   Tot ce se întâmplă urmăreşte exact aceşti patru paşi.

   Şi dacă nu v-aţi dat seama…. Ne aflăm la pasul 3: CRIZA!”

    Tare … Aceasta actiune de spalare a creierului se desfasoara din plin si in zilele noastre iar cei care o coordoneaza nu fac parte din KGB … Este o reteta folosita de mult timp de catre ELITE.

    G. Edward Griffin este un personaj interesant. Iata-l ce spune despre Federal Reserve

   Pentru o mai buna intelegere a celor de mai sus, cititi va rog si articolele:

NOUA ORDINE MONDIALA – rezumatul blogului (partea 1)

NOUA ORDINE MONDIALA – rezumatul blogului (partea 2)

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 15, 2009 at 4:23 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Cristi said, on septembrie 16, 2009 at 7:44 am

  vezi ca am dat un mesaj cu doua linkuri 😛

  Apreciază

 3. Celesta said, on septembrie 16, 2009 at 9:55 am

  Foarte interesant! Multumesc pentru dezvaluiri!

  Apreciază

 4. Sorin said, on septembrie 16, 2009 at 12:16 pm

  M-ar interesa, daca exista, mai multe detalii despre cum se implementeaza „demoralizarea” si „destabilizarea”. Ma refer la genul de informatii practice care te ajuta sa iti poti face un „diagnostic” legat de cat de efectat esti de operatiunile astea si, pe mai departe, pentru a sti sa descifrezi cat de cat capcanele ideologice ce apar.

  De exemplu, un indiciu este: „Un om care a fost demoralizat nu este capabil să evalueze informaţia adevărată. Faptele reale nu ii spun nimic, chiar dacă l-aş umple de informaţie, de dovezi adevărate, de documente şi fotografii.” Cam de asta ne lovim cu totii zi de zi daca incercam sa le aratam celor din jur informatii care nu mai circula decat prin canale „alternative”. Constatam ca aproapele nostru a fost legat la ochi si la urechi de o mana nevazuta. Intrebarea este in ce masura avem noi insine aceste simptome. De aici si cererea de la inceputul mesajului.

  Sorin

  Apreciază

 5. Cristi said, on septembrie 16, 2009 at 5:13 pm

  yuri are o lectie de o ora cauta pe youtube sigur o sa gasesti.Iam dat lui sacssiv linkul 😛

  Apreciază

 6. […] VIDEO (si transcriptul): “How To Brainwash A Nation” (CUM SE SPALÃ CREIERUL UNEI NAŢIUNI), un … […]

  Apreciază

 7. Adrian said, on septembrie 18, 2009 at 6:34 am

  @Sorin Daca nu te poti desprinde din fata protv-ului deja esti „demoralizat” si „destabilizat”…asa ca ferea.Toate spoturile alea tv dinaintea reclamelor au ceva f „destabilizator” tot ce e normal si bun la tv devine bana,l asa fara rost, oricum cei mai tari prelucratori de minte mi se par cei din spatele orange si coca de fapt toti au ceva vrajmasesc.

  Apreciază

 8. Adrian said, on septembrie 18, 2009 at 6:58 am

  Auzi asta „Lapte mai gustos si mai fulga nu exista” .Ce parere iti dai ?Cuvinte „deturnate” eu nu as zice ca e chiar „nevinovata” respectiva reclama, parerea mea.

  Apreciază

 9. […] Cititi va rog si: VIDEO (si transcriptul): “How To Brainwash A Nation” (CUM SE SPALÃ CREIERUL UNEI NAŢIUNI), un … lasă un comentariu « RASPANDITI: Mastile si esarfele nu protejeaza impotriva gripei. […]

  Apreciază

 10. […] VIDEO (si transcriptul): “How To Brainwash A Nation” (CUM SE SPALÃ CREIERUL UNEI NAŢIUNI), un … […]

  Apreciază

 11. seby said, on aprilie 19, 2010 at 11:47 am

  cred ca ar fi de vazut si asta http://www.youtube.com/watch?v=R5cjTEhnUYE&feature=related

  Apreciază

 12. Roxie said, on iunie 17, 2010 at 9:57 pm

  cum adica numarul lor este legiune?

  Apreciază

 13. […] […]

  Apreciază

 14. […] […]

  Apreciază

 15. […] Cu peste 10 ani in urma postasem pe blog inregistrarea “How To Brainwash A Nation” de pe un oarecare cont de youtube. Intre timp a disparut, asa ca o mai pun o data: […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: