SACCSIV – blog ortodox

COMUNICAT DE PRESA: campania nationala de vaccinare impotriva virusului AH1N1 (GRIPA PORCINA) incepe in DECEMBRIE

Posted in gripa AH1N1, GRIPA PORCINA, Ministerul Sanatatii, vaccin, vaccinare in masa, vaccinari, vaccinuri by saccsiv on septembrie 9, 2009

   Conform Comunicat Ministerul Sanatatii ia noi masuri in cazul gripei AH1N1:

   “Astazi,  9 septembrie 2009, Comitetul de coordonare si actiune al MS in cazul gripei AH1N1 s-a intrunit pentru a stabili noi masuri pentru prevenirea infectarii cu noul virus gripal. Comitetul a decis stabilirea unor proceduri suplimentare de monitorizare, preventie si reactie in cazul imbolnavirilor cu AH1N1 in sistemul de invatamant. Procedurile vor fi finalizate maine, 10 septembrie, si vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Sanatatii.

   De asemenea, in cadrul intalnirii, Comitetul a stabilit categoriile de populatie cu risc ridicat de imbolnavire si raspandire si prioritizarea lor in campania de vaccinare care va avea loc imediat dupa finalizarea producerii vaccinului pandemic de catre Institutul Cantacuzino. Astfel, primele categorii prioritare la vaccinare sunt cadrele medicale, personalul din cadrul serviciilor esentiale, copiii din sistemul de invatamant si gravidele.

   Institutul Cantacuzino a raportat Comitetului stadiul producerii vaccinului pandemic. Potrivit acestuia, Romania va demara campania de vaccinare impotriva virusului AH1N1 la inceputul lunii decembrie. Institutul va putea produce pana la sfarsitul anului un lot de circa 5 milioane de doze, urmand de anul viitor productia se se desfasoare cu o cadenta de aproximativ  1 mil. de doze pe luna.”

   Asadar, intram si noi in randul lumii, asta daca isi inchipuia cineva ca pe noi ne ocoleste. Cititi va rog si:

Aproape totul despre GRIPA PORCINA si vaccinarea in masa ce va urma

Aproape totul despre GRIPA PORCINA (partea 2)

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 9, 2009 at 12:17 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Vaccinelul said, on septembrie 9, 2009 at 12:27 pm

    Vreau sa multumesc pe aceasta cale guvernantilor care au grija de sanatatea noastra si se asigura de faptul ca ne vom imbolnavi ulterior vaccinarii de niste boli inimaginabile. Este foarte bine ca au ales aceste categorii de populatie: copiii si gravidele, doar aceastea contribuiau in pricipal la popularea masiva a Terrei nu?

    Apreciază

  3. b said, on septembrie 9, 2009 at 12:40 pm

    eu nu ma voi vaccina chiar daca ma obliga statul. impuscatii pe toti francmasonii

    Apreciază

  4. iulian said, on septembrie 9, 2009 at 12:41 pm

    propun sa se inceapa cu presedintele si familia prezidentiala+intreg aparatul prezidential si familiile lor,guvernul asijderea,la fel si parlamentul s.a.m.d.Si ca circul sa fie complet ,totul trebuie neaparat televizat si difuzat in direct!Cineva trebuie sa dea un bun exemplu populatiei reticente NU?

    Apreciază

  5. parereamea said, on septembrie 9, 2009 at 12:49 pm

    Era clar ca la noi avea sa fie anuntat pe ultima suta de metri, ca si cu cipul. Oricum, e interesant ca nu se precizeaza cuvantul „obligatoriu” in text. Dar nici in privinta asta nu imi fac iluzii…

    Oricum de copilul meu nu se va atinge nimeni. Mai greu e cu cei care au copii mici la gradinita. Pe aceia cum sa-i inveti sa nu lase pe nimeni sa se atinga de ei?
    Trebuie ca parintii sa discute despre asta clar la scoli si gradinite, sa se ia atitudine.

    Mi-a spus o prietena, preoteasa, ca s-a trezit in anul scolar trecut ca-i vine copilul de clasa a IV-a de la scoala vaccinat antigripal ! Atunci s-a enervat, dar nu a facut mare caz. Abia acum isi da seama…
    Tot ea mi-a spus ca la analizele obligatorii care se faceau acum vreun an, asistenta care o cunostea bine i-a spus (probabil ca o lauda…) ca pentru aceste analize au venit SERINGI SPECIALE! A mai auzit cineva despre asta ? Iarasi, abia acum isi pune intrebarea cat de „speciale”. Atunci doar s-a mirat…

    Apreciază

    • Vlad said, on septembrie 10, 2009 at 3:40 am

      Nu stiu de ce atata panica. E un plan absolut normal in conditiile in care e declarata pandemie de ceva vreme. Si grupele prioritare sunt la fel de firesti. Si in urma cu 20-30 de ani existau (si inca mai exista) vaccinuri obligatorii pentru copii si nu aud pe nimeni sa se planga de acelea.

      Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 10, 2009 at 3:59 am

        Daca citesti articolele

        Aproape totul despre GRIPA PORCINA si vaccinarea in masa ce va urma
        Aproape totul despre GRIPA PORCINA (partea 2)

        te lamuresti

        Apreciază

      • parereamea said, on septembrie 10, 2009 at 6:43 am

        Nu au existat niciodata in RO vaccinuri OBLIGATORII pentru copii. NU exista inca legea asta in Ro.

        Apreciază

  6. kosk said, on septembrie 9, 2009 at 12:55 pm

    astia tot intind coarda…si o tot intind…pana se rupe..si cand se va rupe..ii va plezni.

    Apreciază

    • parereamea said, on septembrie 9, 2009 at 1:00 pm

      Intind coarda ca nu au nimic de pierdut. Mai mult, razmerita e ceea ce ei abia asteapta!
      Dar eu cred ca romanul, cel putin, e inventiv….

      Apreciază

  7. proscrisul said, on septembrie 9, 2009 at 1:30 pm

    „First they came for the Communists, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Communist. Then they came for the Jews, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Jew. Then they came for the Catholics, and I didn’t speak up, because I was a Protestant. Then they came for me, and by that time there was no one left to speak up for me.” is just one of many variations of a poem attributed to Pastor Martin Niemöller (1892–1984) about the inactivity of German intellectuals following the Nazi rise to power and the purging of their chosen targets, group after group.

    Apreciază

  8. horia said, on septembrie 9, 2009 at 1:53 pm

    refuzul vaccinarii copiilor = retragerea/eliminarea din sist. de invatamant = periclitarea dreptului copilului(!) la educatie si/sau asistenta medicala = autosesizarea protectiei copilului = decaderea din drepturile parintesti.

    doar un scenariu sinistru, deloc imposibil in viitor….

    Apreciază

    • parereamea said, on septembrie 9, 2009 at 2:53 pm

      Corect, un scenariu foarte posibil in SUA deocamdata. Sa speram ca va fi cat mai tarziu la noi, sau poate nu mai apuca sa-l puna in aplicare, caci o sa vina vremurile din urma…

      Apreciază

  9. Cristi said, on septembrie 9, 2009 at 3:38 pm

    intrebare cum scap nevacinat ?fara sc nu pot sa scap…………..deci in acelasi timp tre sa merg si la sc numi miroase a bn :|de ala contra gripei normale am scapat(mi sa zis ca nu o sa fiu primit la liceu porcarii din astea da pana acu nu am avut vreo problema).Desigur sar putea sa existe si metoda numita spaga da asta doar la medicu de familie……………

    Apreciază

    • parereamea said, on septembrie 9, 2009 at 3:51 pm

      Deocamdata in Ro nu exista lege care sa te oblige sa te vaccinezi. Iar chestia cu vaccinarile obligatorii pentru scoala, gradinita, e o tactica bine pusa la punct, dar e ilegala de fapt. Asa ca fara grija poti refuza orice vaccin pana ai sa auzi ca s-a schimbat legea. Stiu copii care nu s-au vaccinat si nu i-a dat nimeni afara din scoala. De altfel, pe motive religioase unele categorii de persoane nu se vaccineaza niciodata, absolut deloc, incepand de la nastere. De exemplu, asa-zisii „pocaiti”. De ce crezi ca si-au facut policlinicile lor, maternitatile lor, gradinitile si scolile lor. Doar noi ortodocsii dormim in papusoi, ni se pare ca ne tine statul pe palme.

      Apreciază

  10. Aquarius said, on septembrie 9, 2009 at 4:44 pm

    Ce sa-i zic prietenei mele care este la liceu? Sau verilor mei? Clar voi incerca sa-i conving sa nu se vaccineze! Dar daca nu ma asculta? Ma intristeaza toata situatia asta!

    Apreciază

  11. […] COMUNICAT DE PRESA: campania nationala de vaccinare impotriva virusului AH1N1 (GRIPA PORCINA) incepe… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.