SACCSIV – blog ortodox

AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC

Posted in ARSENIE PAPACIOC, ECUMENISM, IPS SERAFIM JOANTA by saccsiv on septembrie 8, 2009

   ASCULTA MP3         

   Transcripul:

   „… de cativa zeci de ani de zile cu aceasta miscare ecumenica atat de blamata, atat de … controversata … pentru ca toooti vorbesc de ecumenism dar nimeni nu stie ce-i ala ecumenism. Dar toti condamna ecumenismul, toti … absolut … si daca intrebi pe cineva „Ce e ecumenismul?” … zice: „tradarea ortodoxiei, asta e ecumenismul, compromisul, melanjul, cum se cheama? … sincretismul”. Dar nici vorba de asa ceva – pentru cine stie ce e ala ecumenism, pentru cine e angajat, sa zicem asa, in ecumenismul acesta. Ecumenismul nu este nici pe departe … nu e tradarea ortodoxiei, nu e nici sincretism, nici tot ce se colporteaza pe ici, pe colo … in anumite medii monastice … Si se duc unii, care sunt tineri, care sunt foarte opusi ecumenismului … se duc la mari Parinti Duhovnici, cum este Parintele Arsenie … Parintele Arsenie imi spune copilul lui, pentru ca il cunosc de treizeci si … de cand o iesit din inchisoare. In anii 64 a iesit el si eu in 67 deja l-am cunoscut si de atuncea l-am urmarit … si se duc la Parintele Arsenie si spun: „Parinte Arsenie, uite, ecumenismul vrea asa: sa tradeze ortodoxia, sa renunti la adevarurile tale si asa mai departe. Sunteti de acord cu asa ceva?” „Pai cum … bineinteles ca sunt impotriva ecumenismului asa cum il descrii tu” dar Parintele Arsenie nu stie nici el, ca nici el nu a avut contact [rade] cu lumea asta mare, cu Europa asta … ce e cu adevarat ecumenismul asta si asa mai departe. Si atuncea de aicea, vedeti … apar niste discutii totaaal neziditoare, in afaaara realitatii, sa spun asa, e o stare asa de, de, de, cum sa spun, de invalmaseala, de, de, de ceata, de negura. Si ne angajaaam si vorbiiim fara sa stim in fond si ne temem cand nu este teama si unde-i teama cu adevarat, o neglijam.”

   Dupa cum observati, ierarhul considera ca Parintele Arsenie nu prea stie ce-i cu ecumenismul, iar putinul care-l stie este in fapt format din informatiile false ce i le aduc tinerii … Vedeti ce inseamna sa fii scolit si plimbat prin luminata Europa? Te „destepti” daca ai contact cu „lumea asta mare” si incepi sa dai lectii batranilor calugari ce stau cuminti in chilia lor.

   Nascut la 4 septembrie 1948 in Boholţ, judeţul Braşov, iluminatul sinodal face intre 1982-1985 studii de doctorat la Institutul Saint Serge din Paris, unde va fi lector intre 1986-1989. Revine în România cu puţin timp înainte de revoluţia din decembrie 1989 si in perioada 1989-1990 este asistent la Facultatea de Teologie din Sibiu.

   La data de 17 februarie 1990 este tuns în monahism şi hirotesit arhimandrit. Este hirotonit întru arhiereu la 11 martie 1990 de către mitropolitul Antonie Plămădeală.

   Primeşte o însărcinare specială din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care îi încredinţează conducerea activităţii Asociaţiei Misionare Ortodoxe „Oastea Domnului” care număra în acea perioadă circa 300 000 de membri.

   La data de 16 octombrie 1993 este ales Arhiepiscop al Berlinului şi Mitropolit pentru românii din Europa Centrală, de către o Adunare eparhială întrunită la Aachen. Este confirmat de Sfântul Sinod la 12 ianuarie 1994, instalat la München la 5 iunie 1994 când a preluat efectiv conducerea Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Germania şi Europa Centrală şi de Nord purtând titlul de Arhiepiscop de Berlin şi Mitropolit pentru Germania şi Europa Centrală şi de Nord. În responsabilitatea lui canonică intrau la acea vreme 15 ţări din Europa.

   Dupa cum vedeti, n-a avut prea multa treaba cu calugaria, insa a avut o ascensiune ierarhica rapida si este foarte scolit si foarte umblat. Dar batranii nostrii stalpi ai ortodoxiei sunt mai destepti (asa, in calugaria lor fiind) decat multi dintre ierarhii ecumenisti si stiu si ne spun multe si mari adevaruri:

IOANICHIE BALAN: Comunismul si evreii, “TRAIM VREMURI APOCALIPTICE“ – video

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM

Parintele pustnic Proclu: “Antihristul s-a nascut!”

   Cat despre Parintele Iustin Parvu, gasiti foarte multe materiale la CUPRINS.

   Daca esti umblat insa, nu inseamna neaparat ca te indoctrineaza „lumina” iluminatilor. Totul e sa-l iubesti pe Dumnezeu. Si astfel poti ajunge un mare teolog care sa vada realitatea:

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism, analiza fenomenului

   Acestia sunt stalpii reali ai ortodoxiei, pe acestia ii urmeaza turma si in urma carora ramane ceva. Dumitru Staniloae a lucrat vreme de 45 de ani la traducerea lucrării „Filocalia” . Ceilalti raman in amintirea credinciosilor prin cuvintele lor pline de invatatura. Pe unii ii mai tine Dumnezeu in viata chiar si dupa ce au trecut de 90 de ani, tocmai ca sa nu ne ratacim cu totul. Ierarhi asemenea IPS SERAFIM JOANTA insa, nu fac decat sa lucreze de zor la pregatirea religiei antihristului. Cititi va rog si:

Despre ECUMENISM

   Preiau mai jos, de pe IPS Serafim Joantă : Răspunsuri despre mişcarea Focolarelor – înregistrare din 21 sept. 2008 de la Torino, o parte din raspunsul dat de IPS SERAFIM JOANTA la intrebarea:

   Cum comentaţi afirmaţia următoare, ce aparţine părintelui Arsenie Papacioc :
“Adevăratul creştin este un ascultător desăvârşit faţă de cele spuse de Hristos, iar Hristos este ortodox, pentru că Îl cinsteşte drept pe Tatăl Său. Ortodox înseamnă a fi dreptslăvitor, dreptcinstitor. Aceasta e părerea mea”.
(Părintele Arsenie Papacioc, Mănăstirea Sfânta Maria, Techirghiol mai 2008)

   Răspunsul IPS Serafim Joantă:                                       

   „Si P. Arsenie care e un om al lui Dumnezeu, un sfant in carne si oase, cica ar fi afirmat aici ca cica “adevaratul crestin este un ascultator desavarsit fata de cele spuse de Hristos“. Clar, daca nu asculti de Hristos din toata inima ca nu esti adevarat crestin. Dar zice iar ca “Hristos este ortodox“, n-am mai auzit expresia asta, “pentru ca il cinsteste drept pe Tatal sau, ortodox inseamna a fi drept-slavitor, drept-cinstitor. Aceasta este parerea mea“. Deci, mie mi se pare acuma ca am numit ca Hristos este ortodox, un pic parca nepotrivit, dar, inca o data, el explica, pentru ca Hristos il cinsteste drept pe Tatal sau, caci Hristos a spus mereu “n-am venit sa fac voia Mea ci voia Tatalui Meu care M-a trimis“, “nu Eu spun aceasta de la Mine, ci Tatal cel ce M-a trimis Mi-a spus sa va spun“, deci Mantuitorul ca om, a fost ascultator desavarsit fata de Tatal si l-a cinstit drept pe Tatal. Si cum cuvantul “ortodox” inseamna drept-cinstitor, drept-maritor, ai putea sa spui ca Hristos a fost ortodox, in sensul acesta, dar nu in sensul ca Hristos e numai al ortodocsilor, el este al tuturor.

   Iar P. Arsenie, sa stiti ca era asa un om larg la inima, sigur ca daca se ducea cineva si-i spunea parintelui Arsenie: “Parinte, vedeti, ca miscarea asta ecumenica, si asa, dialogul asta, duce la relativizarea credintei”, atuncea parintele sarea dintr-o data in sus. Nu se poate sa relativizam, nu se poate sa diminuam Ortodoxia, ortodoxia e adevarul lui Dumnezeu noi trebuie sa o pastram asa cum este, dar trebuie sa stim noi aici, ca in aceasta miscare ecumenica, dialog ecumenic, nu se pune problema targului credintei, nu se pune problema sa renuntam noi la ceva, sa primim de la altul ceva, nu se pune asa problema. Se pune problema ca toti sa avem aceeasi credinta pe care a avut-o biserica dintotdeauna de la inceput, iar Biserica noastra Ortodoxa a pastrat cu sfintenie, cu fidelitate adevarul de la inceput, de 2000 de ani. Biserica Ortodoxa este cea mai fidela Adevarului de la Sf. Apostoli, adevarului lui Hristos, a Sf.Parinti, intr-o continuitate absoluta pana in ziua de azi.

   Si toata lumea recunoaste si protestantii recunosc asta si catolicii recunosc, si anume ca Ortodoxia este biserica cu continuitatea desavarsita. In Biserica Ortodoxa n-au fost reforme, nu au fost bulversari cum au fost aici in apus, aici in sec.16 a venit protestantismul si a dat totul peste cap, razboaiele religioase si asa mai departe. Istoria crestina in occident a fost mai tumultuoasa, cu razboaie cu reforme. In Ortodoxie nu au existat astfel de reforme si de aceea Ortodoxia pentru toate celelalte confesiuni este un punct de reper, de referinta: “Cum au pastrat ortodocsii acestia intr-o continuitate neintrerupta pana astazi Adevarul evanghelic? Inseamna ca noi putem sa ne inspiram si sa invatam ceva de la ortodocsi”. Iar noi, ortodocsii, cand suntem in discutii cu catolicii, cu protestantii, vedem ca si eu au niste parti pozitive, foarte frumoase pe care noi nu le avem. Iata, de pilda nu vedeti ca ei cand se aduna la biserica, cat sunt de disciplinati, cat sunt de atenti, cum vin de la inceputul slujbei pana la sfarsit, cum participa toti, canta toti, sunt toti prezenti in trup si suflet; noi vedeti, unu’ vine altu’ pleaca, unu’ face asa, si asa mai departe; daca am fi si noi ca ei, cu disciplina lor, Doamne, ce s-ar intampla in lumea aceasta, intelegeti?

   Deci si noi putem sa invatam foarte mult de la catolici, foarte multe chiar de la protestanti si atunci in miscarea asta ecumenica, inca o data, fiecare vine si pune inainte ceea ce are el, identitatea lui, dar nu ca pierdem noi identitatea sau mai stiu eu ce, dar unii asa inteleg si atunci daca tu ii spui parintelui Arsenie, care nu stie, ca n-a fost aici in Occident, sa vada ce discuta ortodocsii cu catolicii si cu protestantii, daca tu ii spui parintelui Arsenie, pai vezi ca daca ortodocsii se duc si stau de vorba cu catolicii isi pierd identitatea lor ortodoxa, o sa-ti zica Parintele Arsenie ca nu se poate asa ceva, nu putem sa ne pierdem identitatea noastra, sa devenim altceva decat ceea ce suntem noi, prin traditia noastra de 2000 de ani. Dar suntem deschisi ca sa vorbim, sa transmitem din bogatia noastra, ii invatam si noi ce putem sa invatam pe altii si acesta este sa zicem asa duhul ecumenic din zilele noastre, deci nimeni sa nu se teama sau sa creada ca a te apropia de catolici sau de protestanti inseamna sa devii si tu catolic sau protestant, azi esti ortodox, maine esti catolic si asa…. Fiecare ramane… Focolarii spun aceasta foarte frumos: “draga, nu trebuie sa ne convertim unii pe altii, tu sa devii catolic pentru ca eu is catolic, sau tu sa devii ortodox ca sunt eu ortodox“. Nu, fiecare ne pastram identitatea noastra dar sa incercam sa-l traim pe Hristos asa cum trebuie, fiecare in propria sa confesiune.

   Tema asta a ecumenismului „bun” o regasim si la:

IPS BARTOLOMEU ANANIA 2008: ecumenismul „bun”, impartasirea a doi preoti greco-catolici, Virgil Ardelean

   Ce-i cu focolarii astia, cititi va rog la:

S.O.S.: INSELAREA FOCOLARELOR SI PS SOFRONIE AL ORADIEI

   Batranul stalp al ortodoxiei o tine insa pe a lui:

Parintele ARSENIE PAPACIOC: „SINGUR ORTODOXIA”          

   Va prezint in incheiere un material filmat care de la minutul 3 devine extrem de interesant …

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. † marturisitor ortodox said, on septembrie 9, 2009 at 2:27 am

    IPS Serafim e cu totul pe dinafara ortodoxiei si cam pe dinauntru ecumenismului. Cica Parintele Arsenie nu stie ce inseamna ecumenismul, asta numai un drac batran si viclean( ma refer la cel care vorbeste prin el) putea sa o spuna. Vicleanul nu stie cum sa o coteasca si sa-si impauneze speech-ul mai bine,in asa fel incat sa puna la indoiala experienta duhovniceasca si credibilitatea Parintelui Arsenie. Cum poate sa afirme ca Parintele Arsenie nu stie ce este ecumenismul ? O basina (scuzati expresia) mai mare ca asta nu cred ca ar fi putut afirma nici IPS Daniel. Apoi vine si zice (asa subtil cum le place lor) ca nu ar fi prea corecta afirmatia Parintelui cum ca Hristos ar fi ortodox. Dar ce e frate, budist? Catolic ? Pocait ? Baptist ? Martor al lui Iehova ? Musulman ? Ce e Hristos ? Nu se opreste aici si zice ca Hristos este pentru toti. Oare sa fie chiar asa ? Hristos a murit pentru toti dar nu este pentru toti ,dovada o dau Sfintii Parinti. Cum daca este pentru toti, de ce oare numai crestinii ortodocsi au moaste sfinte ? De ce numai crestinii ortodocsi au sfinti ? Ca daca Hristos ar fi fost pentru toti ar fi trebuit ca toate religiile si credintele sa dea sfinti. Apoi zice IPS Serafim ( vicleanul nu e viclean destul pana nu e si fudul ) ca orotdocsi ar trebui sa invete si ar avea ce invata de la catolici si protestanti. Normal ca ei sunt organizati si linistiti, „baietasi de cartier”, pentru ca la ei totul e de imagine, de fatada, ca sa nu-si piarda adeptii (asta mai ales la protestanti). Ce folos mare este ca e liniste in biserica catolica daca nu au dreapta credinta. Pai du-te nene la cinematograf ca acolo e si mai multa liniste si disciplina dar poti sa spui ca te mantuieste cinematograful ? Si ca e galagie la noi in biserica, asta nu e vina ortodoxiei ca multi crestini orotdocsi sunt doar cu numele si mai putin cu fapta. IPS Serafim mai degraba a facut „putina” publicitate antihristului ( ala e pentru toti ) si altor religii decat sa vorbeasca impotriva ecumenismului. Felicitari frate saccsiv pentru panarama asta de articol sau mai bine zis propaganda ecumenista.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Nihil sine Deo said, on septembrie 9, 2009 at 5:57 am

    „LUP ÎMBRĂCAT ÎN PIELE DE OAIE” cred că acestea sunt cuvintele care-l pot caracteriza cel mai bine pe IPS Joantă. Nu mai am nimic de zis. Sunt mut de uimire. Ăştia ne sunt păstorii (de fapt ai mei nu mai sunt de mult), dar este mare păcat pentru cei care au credinţa ortodoxă vie, pentru că fără voia lor cad în plasa aceasta a ecumenismului.

    Apreciază

  3. sherlock_holmes said, on septembrie 9, 2009 at 3:25 pm

    Nihil

    Tu ai plecat din BOR si lupti cu ecumenismul din afara bisericii. Noi suntem inca in BOR si luptam cu el dinauntru ei. Atata timp cat nu se ating de Taine si nu ne impartasim la Sfanta Liturghie cu ereticii,inca suntem ok. Dupa ce se vor unii,vom pleca si noi din biserica (ca edificiu) si vom purta biserica mai departe,in inimile noastre. Voi a-ti gresit pt. ca v-ati rupt mult prea devreme. Harul inca lucreaza in BOR pt. ca dupa cum ti-am mai spus,harul nu se amesteca cu pacatele ierarhilor. Noi mergem la biserica pentru Hristos, pentru a ne uni cu El, nu cu ierarhii. Evident ca atunci cand se vor unii si vor modifica Liturghia,vor desfiinta taina spovedaniei a botezului, se vor impartatasii cu ereticii,evident ca atunci Domnul Iisus nu va mai sta in biserica. Dar va ramane mai departe inauntrul celor care isi pastreaza dreapta credinta,acolo va fi biserica vie,in inimlie celor credinciosi. Domnul sa ne lumineze si sa ne pastreze tari intru pastrarea si marturisirea adevarului pana la capat.

    Apreciat de 1 persoană

    • Marius said, on iulie 13, 2011 at 7:00 pm

      Amin!
      Doamne ajuta!
      Frumos spus. O singura completare: vor fi si duhovnici care vor merge in munti.

      Apreciază

  4. Marian said, on septembrie 11, 2009 at 11:39 am

    Habar nu aveti ce vorbiti. Nu cunoasteti oamenii si nu va dati interesul sa ii cunoasteti. Judecati dupa carte si nu cu inima. Credeti ca stiti adevarul cand nu ascultati nici odata ce spune altul, si nu aveti ureche decat pentru cele ale voastre si vorbele altora asemenea voua.

    Ce stiti voi despre cine este Pr. Serafim sa il criticati aici? L-ati vazut voi vreodata? Stiti voi ce face? Habar nu aveti ce spuneti. Oameni care se chinuie sa apropie turma care si asa e ratacita ii criticati fara nerusinare !!! Ce e asa rau sa te apropii de altul? Am vazut eu neamt care are o credinta simpla si care va da clasa.

    Nu meritati mustrarea ca nu aveti minte sa o intelegeti. Doamne ajuta de numai bine. Sa va dea Domnul cele necesare.

    … da stiu, ma semnez, un lup in piele de oaie !!!

    Apreciază

  5. Teo said, on noiembrie 26, 2009 at 10:10 am

    Haideti, dom’ne, si mai terminati odata cu speculatiile!! ‘rade ciob de oala sparta!’… Mai bine si-ar vedea fiecare barna din propriul ochi, inainte de a se apuca sa faca tot felul de interpretari inepte si de a judeca pe aproapele (mai ales preotii si ierarhii bisericii ortodoxe, care, oricum, ei insisi vor da socoteala in fata lui Dumnezeu pt. propriile lor fapte, si nu voi, noi sau altcineva). Ecumenisti, ne-ecumenisti, stie numai Bunul Dumnezeu, nu este al vostru a judeca (si mai ales in mod cu totul nefondat). Mai bine luati seama la voi insiva, cei care tot stiti sa ‘aratati cu degetul, sa judecati si sa criticati atata, ca majoritatea sunteti crestini doar cu numele – voi sunteti, de fapt, ‘lupii imbracati in haine de oi’, potrivit zicalei: ‘hotzul care striga „hotzii”‘…

    La fel se-ntampla si pe cand era in viata PF Patriarh Teoctist (Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace), multi erau impotriva dansului, aducandu-i tot felul de critici, barfe si minciuni aberante etc, iar dupa ce a raposat, probabil ca tot ei au fost aceia care s-au apucat primii sa-l ‘ridice in slavi’ si sa-si ‘exprime/arate regretul’ s.a.m.d….

    Apreciază

  6. socat said, on ianuarie 6, 2010 at 12:36 pm

    Ati impanzit aceste articole cu texte scripturistice si cu citate din Sfintii Parinti, pe care ii stiti foarte bine.Iiar acum v-ati gandit sa faceti niste servicii Bisericii cu atata smerenie de m-ati lasat cu gura cascata.
    Sunteti buni ortodocsi. Mult mai buni erau insa fariseii odinioara, care stiau despre ce vorbesc si mai putin ipocriti decat cei care scriu aceste articole si cei ce le aproba cu atata convingere.

    Apreciază

  7. Vasile C said, on martie 6, 2010 at 5:40 pm

    @socat, Teo & altii:

    Un comentariu preluat de la un articol de pe blogul lui Laurentiu Dumitru (http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/02/03/unde-am-ajuns-un-patriarh-ortodox-daruieste-un-coran/comment-page-1/), foarte folositor!

    „Pr Timotei :
    Ii iubim pe toti oamenii, chiar daca au alte convingeri decat noi, fie ca sunt musulmani, evrei, eretici, sectanti iehovisti!
    Dumnezeu este primul care ii iubeste si Si-a varsat Sangele pentru ei! si pentru noi!

    Ii iubim atat de mult incat nu vrem sa le ascundem Adevarul, cand Sfantul Nicolae i-a dat o palma lui Arie, oare a incetat sa fie ‘Chip al Blandetelor’ asa cum era supranumit?
    Oare cand Sfantul Maxim Marturisitorul a refuzat pomenirea si recunoasterea patriarhului de Constantinopol nu a avut dragoste?
    Oare atunci cand Sfantul Cosma Etolianul a spus: Pe papa sa il blestemati , caci este izvor a tot eresul! nu a avut dragoste?
    Oare Sfintii Parinti care condamna ereziile in Sinodiconul Ortodoxiei nu au dragoste?
    Oare Sfantul Apostol Iuda nu a avut dragoste cand a afirmat ca: De omul eretic dupa intaia si a doua vorbire sa iti fie ca un pagan si ca un vames, la masa cu el sa nu mananci si sa iti fie scarba si de camasa spurcata de pe el?
    Asa cum doctorul nu ii ascunde bolnavului boala sa ci i-o aduce la cunostinta ca sa ia medicamentele potrivite cu boala, alteori i se tae madularul ce putrezise, asa si Sfintii Parinti arata ca Biserica este Una , ea exista, nu e ‘in curs de formare’ ea este Biserica Ortodoxa, care este singura ce detine Adevarul si Harul, restul sunt turme fara pastor ce umbla in ratacire! Reprezentantii actuali ai Bisericii ascunzand acest adevar fac un mare rau celor de alte religii pentru ca ii priveaza de la Adevar, ii intaresc in convingerile lor bolnave care, nu duc la mantuire!

    Cu dragoste,
    Pr Timotei”

    Apreciat de 1 persoană

  8. Amalia said, on martie 19, 2010 at 4:10 pm

    @Marian

    de ce nu ne aduci niste argumente logice pentru care acuzele sunt nefondate? Adu citate din Sfintii Parinti care dovedesc altfel. Ce neam ai vazut care „ne da clasa”? La ce ne da clasa? (interesanta expresie nu stiam ca exista in limba romana)

    Apreciat de 1 persoană

  9. socat said, on martie 19, 2010 at 7:35 pm

    dragii mei apologeti ai Ortodoxiei,

    ma bucur nespus ca va pasa, dar…
    (Doamnă Amalia, ma bucur ca sunteti prima (si probabil singura) persoana din Romania care nu foloseste deloc expresii de tipul argoului. Felicitari!)
    sincer nu va inteleg. vreti sa ii faceti pe toti eretici. foarte bine! dar de ce nu cititi putin Scriptura ca acolo veti gasi raspunsuri la aceste probleme atat de clare incat toate aceste polemici nu si-ar avea sensul. Doamna Amalia, ma bucur ca sunteti prima (si probabil singura) persoana din Romania care nu foloseste deloc expresii de tipul argoului. Felicitari! va reamintesc tuturor de farisei (care erau mult mai ordocşi in mozaismul lor, decat ortodocşii de aici) si de faptul ca Iisus nu i-a dat exemplu pe ei, ci pe unii vamesi si samariteni (sper ca stiti sa faceti diferenta intre ei si farisei). ca sa nu mai vorbim de sfantul Pavel, care si-a pus in cap o multime de „ortodocşi” pentru a se face tuturor toate si pentru a sluji cu timp si fara timp Evanghelia. s.a.m.d.
    Va rog sa imi iertati ironia. intentia mea e de a accentua barna NOASTRA, nu paiul.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 19, 2010 at 7:42 pm

      socat

      Cei ca tine pregatesc terenul antihristului, cel ca va figura in ochii gloatelor a fi solutia tuturor crizelor, cel ce cica va aduce iubirea si pacea pe acest pamant, conducatorul imperiului global si seful religiei universale (un ghiveci de ecumenism total) …

      Apreciază

  10. socat said, on martie 24, 2010 at 3:17 pm

    nu inteleg exact de ce mi s-a sters comentariul precedent. daca m-am inselat de ce nu am fost contrazis. prin stergerea comentariului meu inclin sa cred ca cei de aici nu doresc sa apere Ortodoxia ci sa creeze una noua, in care doar ei sa aiba dreptate.
    nu am folosit cuvinte jignitoare, ci am adus argumente serioase pentru afirmatiile mele, ceea ce nu se vede in afirmatia domnului „saccsiv”. acesta ne arata foarte clar ca nu are habar ce e ecumenismul, nu are habar in ce consta antihristul si nu cunoaste nimic despre activitatea ips serafim, care face o misiune putenica in occident atat intre ortodocsi cat mai ales intre neorotocsi. celui ce a sters comentariul precedent sa-i fie rusine. decat cu astfel de farisei, mai bine cu vamesii.

    Apreciază

  11. […] AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC […]

    Apreciază

  12. CUPRINS A – N « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:35 pm

    […] AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC […]

    Apreciază

  13. scorilo said, on ianuarie 18, 2011 at 12:43 pm

    socat am o veste trista pentru tine sunt un simplu crestin care merge la biserica nu de ieri de azi si sunt tanar cred ca m-am obisnuit sa vad multe fete.
    Mama mea era greco-catolica tatal meu ortodox botezul pe vremea vechiului regim era o blasfemie si se reusea numai in clandestinitate daca erai membru de partid caci daca se afla te aruncau astia afara.Puteai sa fii foarte bun profesionist dar nu puteai sa reusesti pe scara sociala.
    Am dat de preoti greco-catolici de o calitate extraordinara la fel si de preoti ortodoxi oameni cu adevarat har de ambele parti.Am multi prieteni preoti dar nu am auzit de notiunea de ecumenism decat de vreo2-3 ani.Si sa-ti dau un exemplu.La o slujba in anul acesta la o biserica din HAR-DEAL s-a decernat crucea Transilvaniei care o consider cea mai mare distinctie din cadrul B.O.R-ului din tara unui foarte mare franc-mason cu titulaturi super grele urmarit si de dna si de revista atac mii s-a facut scarba cum intrati voi ecumenistii in sanul adevaratei biserici adevarate si pure si o stricati in favoarea voastra.
    Nici nu mai incercati sa postati nimic ca imi vine sa vars pe ideea de ecumenism

    Apreciază

  14. socat said, on ianuarie 27, 2011 at 8:17 pm

    ce merit avem noi ca suntem ortodocsi? ne-am nascut asa. poate ne-am isusit ortodoxia ca atare, dar tot nu avem nici un merit. dar cei care nu s-au nascut asa?
    noi (eu si voi) avem multa mandrie de aceea ne duelam in bloguri. nu stiu daca acesta e modul de a apara ortodoxia, doar contestand orice nu intelegem (ceea ce e valabil si pt mine).
    va rog sa va rugati lui Dumnezeu pentru noi „ecumenistii” si pentru pacea din lume, caci iata cum, in loc sa ne ajutam reciproc, ne batem de pomana.
    iertati-ma! iertati-ne! (o spun cu toata sinceritatea).

    Apreciază

  15. […] Syncretism … “. […]. Ecumenism is no betrayal of Orthodoxy, no syncretism[…] (https://saccsiv.wordpress.com/2009/09/08/audio-si-transcriptul-ips-serafim-joanta-despre-ecumenism-si&#8230😉 45. SOFIAN BRAŞOVEANUL, Auxiliary Bishop al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania si Europa […]

    Apreciază

  16. ultimate2050 said, on decembrie 26, 2016 at 2:29 pm

    Fratilor!- Daca la ,, sinodul din Creta, mai marii Bisericii au fost inspirati si luminati ,, de Duhul Sfant ,in ceea ce au hotarat, de ce m-ai trebuiesc imbunatatite si diortosite acele hotarari ? Dumnezeu este desavarsit .Asa si lucrarile si raspunsurile Lui , sunt desavarsite si fara greseala . Dumnezeu ,daca vrea, isi poate corecta creatia dar creatia nu il poate corecta pe creator .Cine face acest lucru ,inseamna , ca relatia pe care o are cu Dumnezeu si viata religioasa pe care o duce , este bazata pe -ratiune si logica- !!! Dumnezeu este deasupra ratiunii si logici .Ca sa putem sa il intelegem pe Dumnezeu in lucrarile Lui si sa ii intelegem raspunsurile, trebuie ca mintea si inima noastra sa fie deasupra- ratiunii si logici -. Un om care , in viata lui religioasa, se bazeaza numai pe aceste doua lucruri ,este un om mort spiritual ( mormant varuit -Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia. Sf.Ev. dupa Matei cap. 23 , vs.27 ) , pe cand cel care , in viata lui religioasa isi pune nadejdea doar in Dumnezeu , este un om viu ( ca un pom rasadit langa izvoarele apelor – psalmul 1 vs.1-3 : 1. Fericit barbatul, care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut;
    2. Ci in legea Domnului e voia lui si la legea Lui va cugeta ziua si noaptea.
    3. Si va fi ca un pom rasadit langa izvoarele apelor, care rodul sau va da la vremea sa si frunza lui nu va cadea si toate cate va face vor spori: ) . In Biserica lui Dumnezeu nu oamenii hotarasc dogme si canoane ! Ci insusi Dumnezeu care este Stapanul Bisericii si Capul Bisericii : IISUS HRISTOS DUMNEZEU . Cum ? Prin – ADEVARATII LUI SLUJITORI SI PASTORI AI BISERCII : SFINTII LUI DUMNEZEU .Ori daca ei ne spun noua ca m-ai poate fi imbunatatite si diortosite acele hotarari din Creta,nu cumva ceea ce sa hotarat in Creta, are la baza ratiunea si logica unor oameni si nu inspiratia Duhului Sfant .Daca asa stau lucrurile inseamna ca avem niste hotarari, votate de niste morminte varuite adica -moarte-.Fara viata .Ori Biserica este Vie. Ingradita si intarita de Duhul Sfant care este Dumnezeu ( cum marturisim la crezul de credinta ortodox : si intr-u Duhul Sfant DOMNUL DE VIATA FACATORUL), prin cele SAPTE SFINTE SINOADE ECUMENICE (si nu ecumeniste ).Lucrurile facute fara Dumnezeu nu sunt dela El . Sunt din alta parte !!! Crestinii cu adevarat ortodocsi , traiesc, slujesc si marturisesc:- UN DUMNEZEU INCHINAT SI SLAVIT IN SFANTA TREIME, SINGURUL SI ADEVARATUL BOTEZ- CRESTIN ORTODOX- SI SINGURA CREDINTA ADEVARATA ,MANTUITOARE SI DREPTMARTURISITOARE- CREDINTA ORTODOXA- . AMIN. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca in aceste vremuri grele de incercare -SA STAM DREPTI ! SA STAM CU FRICA ! SA LUAM AMINTE ! – pe Dumnezeu sa nu tradam , credinta noastra sa o marturisim chiar de ar fi sa si murim ! Amin.

    Apreciază

  17. […] AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC […]

    Apreciază

  18. […] AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC […]

    Apreciază

  19. […] AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC […]

    Apreciază

  20. […] AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACI… […]

    Apreciază

  21. […] AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC […]

    Apreciază

  22. […] AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.