SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM

Posted in ARSENIE PAPACIOC, ECUMENISM, ECUMENISMUL by saccsiv on august 29, 2009

   Cititi va rog si articolul

IMPORTANT DOCUMENT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI

   The Conference of European Churches (Conferinţa Bisericilor Europene) a carei ultima reuniune a avut loc la Lyon este afiliata World Council of Churches (Consiliul Mondial al Bisericilor), ambele cu sediul la Ecumenical Centre din Geneva, Elvetia. Ca si sora lor americana, National Council of the Churches of Christ in the USA (Consiliul National al Bisericilor lui Hristos din SUA), au fost infiintate imediat dupa al doilea razboi mondial (1948, 1950, 1959), caci nu se putea rata extinderea conceptului de unire globala (pe care se pedala intens atunci) si la nivelul confesiunile crestine, odata cu crearea ONU (pas important in constructia edificiului viitorului GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE)
   Prieteni, cand studiezi SISTEMUL, descoperi cat de frumos se leaga lucrurile. Legatura intre viitorul GUVERN MONDIAL (uniunea tuturor natiunilor planetei) si viitoarea RELIGIE MONDIALA (uniunea tuturor religiilor, actiune in cadrul careia ecumenismul este doar o etapa) nu este doar o speculatie. Ne putem da seama de aceasta si cercetand cine le finanteaza pe amandoua:

Consiliul National al Bisericilor lui Hristos din SUA finantat de … ROCKEFELLER

   Iata ce inseamna un astfel de dialog … Desi recunosc identintatea fiecarei religii, totusi aceste consilii ecumeniste nu ascund faptul ca bisericile membre sint chemate:

1.      sa realizeze o unitate vizibila de credinta si o singura comuniune euharistica;

2.      sa promoveze o marturie comuna in lucrarea misionara si de evanghelizare;

3.      sa se angajeze in slujirea crestina a trebuintelor omenesti, doborind barierele dintre oameni, cautind justitia si pacea si prezervind integritatea creatiei;

4.      sa intretina innoirea in unitate, colaborare, misiune si slujire.

Cititi va rog si:

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

   Fratilor, feriti-va si de falsii stalpi ai ortodoxiei care promoveaza asa zisul ecumenism bun. Cititi va rog si articolul:

IPS BARTOLOMEU ANANIA 2008: ecumenismul „bun”, impartasirea a doi preoti greco-catolici, Virgil Ardelean

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 29, 2009 at 4:13 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Fred said, on august 29, 2009 at 5:09 pm

    Parintele Papacioc nu intelege Catolicismul. Mai bine ar vorbi despre blasfemiile neoluteranismului, hinduismului si ale tuturor acestor guru. Sunt si catolici care parcurg acest blog, si nu e bine ca postati stimate domn, documente anticatolice. Religia crestina a fost mistificata de protestanti, nu de catolici. Nu vorbiti despre ceva ce nu cunoasteti, nu intelegeti. Mai bine vorbiti despre tulburarile si dezastrul din cadrul ortodoxiei…… In crestinism se intra pe o singura poarta, iar poarta este la Roma, nu aici. Mai bine, pregatiti-va pentru sfarsit, lasati critica anticatolica, mai ale ca nu-i intelegeti dogmele imuabile.

    Apreciază

  3. Fred said, on august 29, 2009 at 5:19 pm

    Iar despre Inchizitie, procesul lui G. Galilei, arderea pe rug a satanistului Giardano Bruno, nu mai cititi carti scrise de evrei, masoni, protestanti, etc. Mergeti la surse sigure.
    Una dintre ele este „The Spanish Inquisition: A Historical Revision” scrisa de profesorul Henry Kamen; dar mai sunt si altele. Daca vreti sa aflati adevarul, nu intoarceti spatele si surselor catolice care s-au ocupat de acest domeniu, cautati pe forumuri catolice, site-uri catolice, etc. Nu va marginiti la o singura parere pentru ca poate fi inselatoare.

    Apreciază

  4. † marturisitor ortodox said, on august 29, 2009 at 6:14 pm

    Fred

    O mare diferenta dogmatica (vizibila) intre catolocism si ortodoxie este ca, capul bisericii catolice este Papa si nu Hristos. La catolici Papa este cel care imparte harul fiecaruia,dupa cum i se pare lui iar nu Sfantul Duh. Sa numai vorbim despre indulgentele papale prin care Papa sterge pacatele celor ce se „pocaiesc cu arginti”.

    Intrebare de baraj: Daca spui ca voi detineti adevarul atunci de ce „capul vostru” vrea sa se uneasca cu toate religiile lumii,inclusiv cu ortodocsii ?

    Si o completare:

    Care sunt diferentele intre catolici si ortodocsi?
    1. filioque: Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul. (Ioan)

    2. suprematia papala: Papa este considerat de ei capul suprem al Bisericii crestine, adica loctiitorul lui Hristos pe pamant! Mai mare decat toti patriarhii! Ceea ce n-a facut Biserica Universala. Mandrie draceasca. Papa se numeste urmasul Sfantului Petru!

    3. infaibilitatea papala: Ei zic ca Papa nu poate gresi ca om, in materie de credinta, cand predica el ceea ce iarasi este o dogma noua respinsa de Biserica Ortodoxa

    4. purgatoriul: Ei zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare unde sta sufletul cateva sute de ani si se curata, apoi se duce in Rai. Nu scrie in Sfanta Scriptura asa ceva; nu-i prevazuta nicaieri aceasta invatatura.

    5. azimile: Ei nu slujesc cu paine dospita, ci cu azime, ca evreii

    6. imaculata conceptie: Ei zic ca Maica Domnului ar fi nascuta de la Duhul Sfant. Nu-i adevarat. Este nascuta in chip firesc din dumnezeiestii Parinti, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii.

    7. substantialitatea: La sfintirea Sfintelor Daruri catolicii nu fac rugaciunea de invocare a Sfantului Duh, cum facem noi la Sfanta Epicleza. Ei zic ca Darurile se sfintesc singure, cand se zice: Luati mancati… si celelalte. Nu au rugaciunea de pogorare a Duhului Sfant, peste Daruri

    8. celibatul preotilor: Preotii catolici nu se casatoresc. Sunt celibatari, impotriva Sinoadelor ecumenice care au hotarat ca preotii de mir sa aiba familie

    9. indulgente papale: Alta ratacire. Papei, daca-i dai parale multe, poti sa faci oricate pacate te iarta, te dezleaga. Sfintii lor au prea multe fapte bune, n-au ce face cu ele, le da papei, iar el vinde aceste merite prisositoare spre iertarea pacatelor oamenilor care nu au destule fapte bune

    10. mirungerea: Catolicii nu miruiesc copii imediat dupa Botez, ci la sapte-opt ani si numai arhiereii ii miruiesc.

    Noi avem liturghiile constantinopolitane ale Sfantului Vasile cel Mare, Grigore Dialogul si Sfantul Ioan Gura de Aur, iar catolicii au liturghia romana si cea ambroziana.

    Alte diferente:

    Adormirea Maicii Domnului: catolicii zic ca Maica Domnului nu a murit si ca a fost ridicata cu trupul la cer fara a cunoaste moartea;

    contraceptia naturala: catolicii accepta metoda de contraceptie a calendarului;
    evolutionismul: Vaticanul accepta evolutionismul (detalii);

    statuile: catolici cinstesc si statuile, se inchina si le saruta ca pe icoane;

    casatoria: la catolici taina casatoriei este administrata de miri, preotul este doar un martor. la noi preotul este cel care face taina.

    etc,etc,etc.

    Apreciază

  5. daniel said, on august 30, 2009 at 3:58 pm

    dragi copii,

    Credeti ca sunteti mai buni in fata lui Dumnezeu daca stiti mai multe despre dogme, despre deosebirile si asemanarile dintre biserica Ortodoxa si biserica Catolica?
    Nu este mai bine ca fiecare sa isi traiasca mai bine religia in care s-a nascut, cautand sa traiasca cu viata sa personala Cuvantul Divin din Evanghelie?
    Pentru mantuire nu ajuta cu nimic sa stii despre dogme, sa combati alte dogme.
    Dumnezeu nu vrea oameni destepti ci vrea oameni smeriti, plini de iubire unul pentru altul.
    Unitatea nu inseamna ca desfiintam ceva ca sa ramana altceva ci inseamna ca fiecare in credinta lui sa corespunda unui singur scop: sa Ii placem Domnului Iisus, asa cum vrea El de la noi sa ne comportam, sa traim.

    Apreciază

  6. daniel said, on august 31, 2009 at 9:16 am

    Sfintii Parinti ne-au lasat invataturi dogmatice nu pentru ca noi sa fim mai buni decat ceilalti care nu au invataturi dogmatice ci pentru ca noi sa corespundem mai bine Iubirii lui Dumnezeu.
    Astazi, s-a ajuns ca mai mult sa iubim invataturile dogmatice decat sa Il iubim pe Dumnezeu.

    Apreciază

  7. daniel said, on septembrie 1, 2009 at 4:53 am

    dragi frati si surori in Domnul nostru Iisus Hristos,

    va spun o problema strict personala pentru persoana fiecaruia.
    nu are legatura cu viata lumii, cu viata aceasta, cu Biserica, cu Dumnezeu.
    cine are iubirea in sine acela va recunoaste Iubirea adevarata adica pe Iisus Dumnezeu.
    cine are iubirea de sine acela nu va recunoaste Iubirea adevarata adica pe Iisus Dumnezeu.
    aceste cuvinte ( iubirea in sine si iubirea de sine ) nu pot fi intelese decat de inimile smerite si pline de linsite.
    uniunea dintre Bisercica Ortodoxa si Biserica Catolica se va realiza intre inimile cu iubire in sine.
    uniunea dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica niciodata nu se va realiza intre inimile cu iubire de sine.
    cine are iubirea in sine, acela petrece cu Iisus.
    cine are iubirea de sine, acela apartine iadului.

    mereu rob lenes si netrebuioncios,

    Daniel

    Apreciază

  8. daniel said, on septembrie 1, 2009 at 12:50 pm

    pentru tutunes

    Uniunea Bisericilor Ortodoxa si Catolica se va face de la inima la inima, nu de la ierarh la ierarh.
    timpul, incercarile au acest scop: sa uneasca inimile care au iubirea in sine.
    numai aceste inimi vor auzi Glasul Mielului, Iisus Dumnezeu.

    ca sa vezi roadele iubirii de sine (care este opusa iubirii in sine – iubirea in sinea omului este adanc inradacinata in chip nevazut de catre Mana Ferma si Sigura a Domnului Iisus) hai sa numaram casatoriile anapoda si divorturile.
    si cate si mai cate au izvorul in iubirea de sine: stiinta care distruge umanitatea, vulgaritatea luata ca divertisment, violenta, teoriile despre Dumnezeu care dau slava desarta celor care nu sunt cu luare aminte, desteptaciunea de a face bani, vaccinari anormale care slabesc imunitatea naturala, falsificari ale organismului uman etc.

    asa ca unirea trebuie sa o vedem in primul rand spiritual: inima cu inima.
    cine are inima deschisa si smerita, luminata si hranita de Iubirea si Bucuria Domnului Iisus, cine castiga razboiul cu el insusi acela intelege ce semnificatie infinita are iubirea in sine si iubirea de sine.

    iubirea de sine este foarte departe, complet departe de Iisus.
    rasplata iubirii in sine este chiar Iisus.

    atat pentru astazi, dragul meu Tutunes

    mereu rob lens si nefolositor,

    Daniel

    Apreciază

  9. † marturisitor ortodox said, on septembrie 2, 2009 at 5:00 am

    @ Daniel

    Unirea Bisericii Catolice cu unirea Bisericii Orotdoxe se poate face NUMAI DACA catolicii se intorc la ortodoxie(de care s-au rupt la 1052) prin botez in Biserica Ortodoxa si renunta la toate dogmele mentionate mai sus,printre care amintesc din cele mai grave:filioque,primatul papal,infaibilitatea papala si imaculata conceptie.

    Se pare ca Papa are un plan cam asemanator, adica sa treaca la ortodoxie(lepadandu-se de ereziile sale) cu conditia sa fie din nou cap al Bisericii Ortodoxe (cum era si inainte de 1052). Numai ca vicleanul odata ce se va vedea cap al BO, atunci treptat va incepe sa introduca o serie de inavaturie ecumeniste(mult mai grave decat cele din catolicism),adica va pregati calea anntihristului prin contopirea religiilor inr-una singura ecumenista. Asa ca draga Daniel,pana nu e prea tarziu, wake up si incearca sa pasesti pe urma invataturilor Sfinilor Parinti,caci in vremurile din urma NUMAI acestea te pot mantuii.

    Apreciază

  10. daniel said, on septembrie 2, 2009 at 5:10 am

    @tutunes

    bine imi pare ca iti pot scrie

    nu ai observat notiunea de iubirea de sine = egoism etc
    si nici notiunea de iubire in sine = este iubirea care iubeste crucea
    aceste doua notiuni au semnificatii infinite si ne trebuie un timp foarte lung sa le putem intelege, traindu-le prin viata si comportamentul nostru.
    daca spui ca esti antiecumenism te minti singur, pentru ca iti iubesti aproapele.
    ecumenismul este bun acolo unde inimile vor sa fie bune si ecumenismul este rau acolo unde inimile nu vor sa fie bune.
    calea care duce spre desavarsire: smerenia si iubirea activa.
    bineinteles ca pe pamant sufla acum cu multa putere un uragan devastator iar blestematul are Ingaduinta Divina sa isi joace ultima carte.
    se poate salva cel care are o vointa ferma in bine si care doreste acest lucru: va primi toate Harurile de care are nevoie.
    acest timp contemporan este un timp de alegere: ceea ce vrea are, ceea ce isi pregateste va avea orice om.
    trebuie sa ne abandonam in Unda Suava a Iubirii lui Dumnezeu, sa ne lasam purtati de Iubirea Sa Minunata: El vede si prevede totul.
    impreuna sa laudam Numele Preasfant.
    sa multumim sa adoram

    va iubesc pe toti

    mereu lenes si nefolositor

    Daniel

    Apreciază

  11. daniel said, on septembrie 2, 2009 at 5:25 am

    @ marturisitor ortodox

    dragul meu marturisitor,

    tu crezi patriarhul Daniel ?
    tu crezi ca Domnul Nostru Iisus Hristos te va intreba sa reciti din Sfintii Parinti ?
    nu observi ca acestea (si altele) iti magulesc ratiunea (iubirea de sine) cand de fapt inima ta geme ?
    de ce nu traiti in profunzime cu inima ? asa cum cere Domnul nostru Iisus Hristos ?

    este adevarat ca cel Rau are permisiune sa incerce Biserica pana in strafunduri dar niciodata nu o va putea birui.

    ce trebuie sa facem noi ?

    intreaba-ti inima si in liniste ea iti va raspunde.

    impreuna sa laudam Numele Preasfant. sa multumim sa adoram

    va iubesc pe toti

    mereu lenes si nefolositor
    Daniel

    Apreciază

  12. daniel said, on septembrie 2, 2009 at 12:43 pm

    @tutenes

    religia mea este ortodoxa !

    dupa cum ai vazut, cand vorbim de ecumenism, deocamdata pasim pe ape instabile.
    nu avem un pamant ferm si tare pe care sa pasim.
    de aceea este de recomandat sa lasam deoparte ecumenismul.
    eu, robul lenes si total nefolositor, caut pacea inimii.
    vezi si tu: in ziua de azi cea mai mare intelepciune este sa ne abandonam in fiecare clipa a vietii in Mana Ferma a Domnului nostru Iisus.
    dimineata trebuie chemat in inima.
    furtunile pe care trebuie sa le evitam (cu pacea si atentia la Iisus se invinge orice obstacol !) izvoresc mai mult din iubirea de noi insine, din mandria noastra si din nesupunere.
    din perspectiva duhovniceasca, vremurile contemporane sunt vremuri pline de Har.
    cela mai mari Haruri se obtin in timpul Sfintei Liturghii.
    incercarile, semnele si evenimentele sunt in viata fiecaruia si in colectivitate: decisive si la obiect din dispozitia directa a lui Dumnezeu numai si numai pentru salvarea sufletelor.
    Maica Domnului ne supravegheaza si ne ajuta neincetat din dispozitia Divina.

    Impreuna sa laudam Numele Preasfant. Sa multumim. Sa adoram

    va iubesc pe toti

    Daniel

    Apreciază

  13. † marturisitor ortodox said, on septembrie 2, 2009 at 2:54 pm

    @ Daniel

    Spui mai sus,asa:

    „daca spui ca esti antiecumenism te minti singur, pentru ca iti iubesti aproapele.
    ecumenismul este bun acolo unde inimile vor sa fie bune si ecumenismul este rau acolo unde inimile nu vor sa fie bune”.

    Ori nu sti ce inseamna ecumenism,ori te prefaci ca nu sti si incerci sa-i dai o valoare carismatica de : iubire, pace, fraternitate, libertate, implicand ca daca ai aceste calitati poti iubi si in unitate cu alte religii si credinte, ceea ce este complet fals. Este adevarat ca putem iubi pe toti,indiferent de credinta dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne si unim cu ei. Sper sa nu te incadrezi cumva printre acesti new ageisti si carismatici:

    Conform fostului consilier de stat american Zbygniev Brzezinski (actualmente membru al Trilateralei ,Bilderberg, grup ce este creditat a fi un super guvern mondial), ,,Trebuie (a avea) o religie personala.” Ca urmare a acestor directive ideologice si a aplicarii lor în practica potrivit unui sondaj Gallup în februarie 1978, 10 milioane de americani, tineri de toate categoriile erau adeptii unor religii orientale; 9 milioane erau angrenati în ceea ce se cheama ,,spiritual healing” (vindecare spirituala – o forma tipica a practicilor terapeutice de tip New Age inspirata din religiile orientale si practicile samanilor nord americani). În anul urmator, 1979, 500 000 de catolici americani erau practicanti ai healing-ului carismatic de influenta penticostala. Aici este cazul sa mentionam apriga concurenta dintre new ageri si carismatici, conflictul si contradictia lor datorându-se mijloacelor lor diferite folosite în acelasi scop: bunastarea pamânteasca aici si acum.

    Apreciază

  14. daniel said, on septembrie 2, 2009 at 6:56 pm

    sunteţi ca nişte călători în Alpi înconjuraţi de ceţuri groase.

    Apreciază

  15. Andreea said, on septembrie 3, 2009 at 2:56 pm

    La ortodocsi nu exista termenul de adorare,specific spiritualitatii catolice,nu mai incercati sa ne pacaliti!Ecumenismul este panerezia acestor vremuri iar Biserica Una,Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca,adica cea Ortodoxa,nu este sora cu cea catolica,nu incercati in numele unei false iubiri,a unei iubiri care desparte pe om de Hristos,sa induceti in mintile unora sentimente de vinovatie!Cum sa fie Biserica Ortodoxa si cea catolica surori,cand capul Bisericii noastre este Mantuitorul Hristos iar cap al bisericii Romei este papa?Nu va mai mintiti si nu mai incercati sa-i mintiti si pe altii!De la marea schisdma din 1054,catolicismul este intr-o continua deriva iar in timpurile noatre,mai mult ca oricand,se observa prapastia cascata intre catolicism si Dumnezeu!Preocuparile „la varf”acum sunt pur si simplu impotriva lui Dumnezeu,din moment ce importante sunt studiile asupra ozn-urilor sau asupra evolutionismului crestin(o „imbinare”a teoriei demonice darwiniste cu creationismul,ca si cum cele doua nu ar fi total opuse) ,inventii diabolice,de altfel…si ramane,constant,lupta impotriva Ortodoxiei,cu tot felul de arme,care mai de care mai viclene!
    Domnul nostru Iisus Hristos nu ne va pune sa recitam din Sfintii Parinti,dar cu siguranta nu vom avea mantuire daca nu vom urma Sfanta Traditie si predania Sfintilor Parinti!Nu exista cale de mijloc si nici false compromisuri,care despart de calea cea dreapta!Chiar daca ne etichetati drept habotnici sau mai stiu eu cum,acesta este adevarul!Exista CALEA,adica cea a talharului de-a dreapta,calea manturii,calea stramta,pe unde va trece turma mica(„Nu te teme,turma mica…”) si calea pierzatoare de suflete,a talharului de-a stanga,mare,larga,ademenitoare…nu exista cale de mijloc…

    Apreciază

  16. daniel said, on septembrie 6, 2009 at 12:29 pm

    dragi copii,

    cine citeste toate comentariile, mai putin cele ale mele, intelege disputa pentru ca fiecare sa aiba dreptate.
    fratii mei ortodocsi sunt deja farisei (fiind plini de multa carturie) si devin sclavi literei si iubirii de sine.
    fratele meu Fred raspunde indreptatindu-se pe sine.
    oare eu, am cautat cuvinte care sa ma laude pe sine?
    ce am facut cu cea mai mare discretie dar cu hotarare: Chemarea Ortodoxa a Vesniciei: predati-va inima in Inima cetate de nebiruit a Domnului nostru Iisus.
    voi nu sunteti liberi asa cum trebuie sa fie lucratorii viei (din Duminica de astazi) de aceea spiritele voastre nu pot gusta mai mult decat bolovanii grei din farfuria voastra duhovniceasca.
    puneti toate ale vostre in TOTUL care este Iisus.
    aratati bucurie, pacea, credinciosia, fiti pregatiti pentru EL in orice moment.
    ramanem docili si ascultatori si sa indeplinim chiar de acum prin viata noastra Cuvantul Divin. astfel pe langa alte bune si folositioare pentru mantuire vom fi gasiti vrednici si de Sfanta Liturghie.
    sa privim totul in echilibru, in pace si cu neincetata dorinta si neincetatul entuziasm sa corespundem, sa placem Inimii minunate a Domnului Iisus.
    sa traim ortodox, nu sa stim ortodox.
    sa fim clipa de clipa in suspine neintrerupta catre Iisus, implorand indurarea si iertarea.
    sa fim harnici, treji, curajosi, liberi, smeriti, plini de iubire, cu inimile usoare in Iisus dar care sunt greu incercate si tintuite pe Cruce.

    Impreuna sa laudam Numele Preasfant. Sa multumim. Sa adoram

    va iubesc pe toti

    Daniel

    Apreciază

  17. daniel said, on septembrie 7, 2009 at 8:35 am

    dragi copii,

    deja sunt multe intrebari inutile.
    intrebati-va inimile, in linistea interioara voastra, nu pe mine, mereu rob lenes si nefolositor.
    am vrut sa sesizez ca ortodoxia nu este traita din inima, adica cu duhul, ci este traita dupa cum gadila mai placut urechile, adica dupa litera.
    v-am spus: pe Dumnezeu nu Il impresioneaza cat de sfinte si placute, de duhovnicesti este tezaurul nostru ortodox si nici noi daca cantam nu Il impresionam pe El.
    El priveste cu detasare si rabdare atat faptele virtuoase ale oamenilor cat si faptele rele si malefice ale oamenilor. ceea ce deschide Inima Tatalui este „duhul umilit, inima infranta si smerita”.
    de exemplu cantecul „Pentru Tine Doamne”
    Pentru Tine Doamne, stele stralucesc
    florile infloresc
    picura ploaia
    etc

    Apreciază

  18. daniel said, on septembrie 7, 2009 at 8:39 am

    stelele sunt inimile sunt oamenii vrednici de Imparatie, florile la fel, sunt inimile blande si smerite, ploaia care picura este Harul Duhului Sfant.
    toate trebuiesc privite in semnificatia lor duhovniceasca si ele sa ajute la renasterea spirituala in inima a fiintei omului caci numai asa Viata Eterna, Iisus Dumnezeu, da viata vesnica in viata omului.

    Apreciază

  19. daniel said, on septembrie 7, 2009 at 8:41 am

    Impreuna sa laudam Numele Preasfant. Sa multumim. Sa adoram

    va iubesc pe toti

    Daniel

    Apreciază

  20. […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază

  21. daniel said, on septembrie 18, 2009 at 10:45 am

    dragi prieteni,

    privitor la ecumenism, noi trebuie sa folosim doar partea buna, aceea care ne ajuta pe noi in progresul duhovnicesc, spiritual.
    partea sa cea rea trebuie sa fie neglijata de noi.
    nu trebuie sa ne aratam ca suntem asa si asa ci trebuie sa ii tratam pe fratii nostri din alte confesiuni, alte credinte cu iubire, cu smerenie, cu umilinta, cu entuziasm ca suntem si apartinem Domnului nostru Iisus Hristos, cu bucurie, cu pace, cu stapanire de sine, dezinvoltura, cu toata fiinta nostra.
    trebuie sa ne comportam ca stejarii bine infipti in pamant nu ca trestiile pe care uraganul care bate cu putere pe pamant la aceasta ora sa le franga.

    deci pana ala urma este ingaduita existenta ecumenismului numai si numai pentru binele nostru: din el putem extrage, daca avem inima la EL, tot ceea ce ne este noua de folos, ajutandu-i si pe altii sa descopere, prin propria lor traire interioara si experienta de viata pe Domnul nostru Iisus Hristos care laudat si adorat in veci.
    Asa sa fie.

    Apreciază

  22. […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază

  23. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 6:06 pm

    […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază

  24. […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază

  25. […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază

  26. […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază

  27. […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază

  28. […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază

  29. […] VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.