SACCSIV – blog ortodox

SPURCAREA PLANETEI CONTINUA: luteranii primesc si homosexuali activi in randul clerului

Posted in Biserica Evanghelica Luterana, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on august 23, 2009

   Conform articolului Lutherans to allow sexually active gays as clergy, cea mai mare confesiune luterana din SUA a primit vineri cu inima deschisa clerici homosexuali in biserica sa, ca lideri ai Bisericii Evanghelice Luterane din America, votati pentru a ridica prohibitia ce interzicea  ca homosexualii activi si lezbienele sa poata sluji ca preoti. 

   Conform noii politici, congregatiile individuale din cadrul Bisericii Evanghelice Luterane din America (ELCA) vor avea acordul sa angajeze in randul clerului homosexuali implicati in relatii active. Pana acum homosexualii si lesbienele trebuiau sa fie celibatari pentru a putea face parte din cler. 

   Schimbarea a avut loc cu acordul a 68% din cei aproximativ 1 000 delegati la consiliul national ELCA. Aceasta face ca grupul, cu aproximativ 4,7 milioane de membrii in Statele Unite, una dintre cele mai mari confesiuni crestine (?I) americane, sa adopte o atitudine mai prietenoasa fata de homosexuali. 

   “Am constatat ca aceste relatii intre cei de acelasi sex functioneaza in acelasi fel ca cele heterosexuale – aducand bucurii si binecuvantari ca si mahniri si dificultati”, a afirmat in timpul orelor de dezbatere Rev. Leslie Williamson III, pastor asociat la Biserica Luterana Sfanta Treime din Des Plaines. “Cuplurile de acelasi sex pe care le cunosc traiesc in dragoste si credinta si toti sunt chemati sa vesteasca cuvantul Domnului la fel ca noi.” 

   Parohiile mai conservatoare nu vor fi fortate sa angajeze homosexuali in randul clerului. Totusi, cei care se opun schimbarii au criticat acest lucru ca o abatere de la calea cea dreapta a Scripturii si au avertizat ca ar putea conduce la despartirea din ELCA a unor parohii si a unor credinciosi mireni. 

   “Acest lucru va cauza o mare pierdere atat din punct de vedere a  membrilor cat si financiara. Nu imi vine sa cred ca biserica pe care am iubit-o si am slujit-o timp de 40 de ani poate sa ierte ceea ce Dumnezeu condamna”, a afirmat Rev. Richard Mahan, pastor la Biserica Luterana Sfantul Timotei din Charleston. “Nu scrie nicaieri in Scriptura ca homosexualitatea si casatoria intre oamenii de acelasi sex sunt acceptate de Dumnezeu. In schimb, spune ca homosexualitatea este imorala si perversa.” 

   David Keck, un delegat al Sinodului din Ohio de Sud, a afirmat ca temerea sa legata de permiterea primirii in randul clerului a partenerilor de acelasi sex este ca prin acest lucru ELCA va hotari in cele din urma ca “binecuvantarea unirii celor de acelasi sex sa ajunga a fi politica acestei bisericii”. 

   Manhan a afirmat ca dupa parerea sa majoritatea enoriasilor vor dori sa se separe de ELCA. 

   Si alti lideri si-au exprimat intentia de a pleca, dar Presedintele ELCA, Episcopul Mark Hanson, dupa votare, si-a manifestat credinta ca oponentii noii politici vor ramane totusi in ELCA.

   “Starui pe langa credinciosi sa ramana cu noi in timpul acestor dezbateri”, a spus Hanson. 

   In septembrie, Coalitia pentru Reforma (Lutheran CORE) – grupul ce a condus lupta impotriva schimbarilor – tine un congres in Indianapolis pentru a discuta despre pasii urmatori. De asemeni, acest grup a incurajat membrii ELCA si parohiile sa redirectioneze finantarile de la organizatiile ELCA din lumea intreaga catre “preotii credinciosi din interiorul dar si din afara ELCA”. 

   Alte denominatiuni crestine din Statele Unite s-au luptat pentru a ramane unite in fata acestor dezbateri. In 2003, Biserica Episcopala din Statele Unite, ce detine 2 milioane de membrii, a hirotonisit primul episcop homosexual, miscare ce a instrainat  Biserica Episcopala Americana de biserica sa mama din intreaga lume, Comuniunea Anglicana. Diviziunea a condus la formarea unei Biserici Anglicane mai conservatoare in America de Nord, ce revendica a avea 100 000 membrii.  

   Rev. Katrina Foster, pastor la Biserica Evanghelica Luterana Fordham din Bronx, a afirmat ca luteranii au fost avertizati in acelasi mod in legatura cu batjocorirea Scripturii cand au facut schimbari in trecut, schimbari ce acum par a fi fost cu folos – indeosebi hirotonisirea femeilor. 

   “Trebuie sa ne invatam sa nu ne mai definim prin negare”, a afirmat Foster, care este lesbiana. “Nu doar prin a spune asupra a ce suntem impotriva, ceea ce intotdeauna pare a fi acelasi lucru – impotriva homosexualitatii. Ar trebui sa fim impotriva saraciei. Mi-as dori sa avem acelasi zel si in acest domeniu.” 

   Tim Mumm, un homosexual si un delegat al consiliului din Whitewater, a afirmat ca Scriptura ce ii ghideaza pe oponentii politicii mai liberale a fost scrisa de muritori, intr-o perioada trecuta si nu mai reflecta ceea ce multi crestini cred in zilele noastre

   “Cred ca daca m-as casatori acum cu o femeie ar fi gresit – chiar pacatos”, a spus Mumm. Cateva parohii ELCA deja nu au luat in considerare interdictia asupra preotilor homosexuali celibatari, angajand pastori ce se afla in relatii de homosexualitate. Cateva sinoade s-au facut ca nu vad, in timp ce altele i-au transferat din serviciu pe acesti preoti. 

   Conform acestei noi politici, clerul heterosexual si angajatii mireni inca vor trebui sa se abtina de la relatiile sexuale din afara casniciei. Schimbarea propusa se va referi la “relatiile de o viata, monogame si dintre aceleasi sex

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 23, 2009 at 11:38 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Iubesc Patriarhul said, on august 24, 2009 at 5:25 am

    Mai , oare astia or fi citit vreodata biblia? Oare ce raspuns isi dau cand citesc despre Sodoma si Gomora? Daca n-ar fi de plans, ar fi de tot rasul. Cred ca si nepotelul meu de 3 ani daca ii dau sa citeasca intelege.

    Apreciază

  3. […] SPURCAREA PLANETEI CONTINUA: luteranii primesc si homosexuali activi in randul clerului […]

    Apreciază

  4. Raluca said, on august 24, 2009 at 6:11 pm

    Credeti-ma nu sunt o extremista si nici provocatoare,dar m-am saturat sa traiesc intr-o lume murdara.Nu m-am referit la moartea fizica ci la pedeapsa Domnului.Retractez: perversii sexuali sa se duca in fundul gheenei nu sa ne tulbure si sa ne incurce vietile!!!
    Luati aminte,voi,cei care „luptati”pentru drepturile minoritatilor sexuale-va asteapta satan,stapanul vostru,sa-i lingeti talpile in iad!!!!Nu mai am nimic de comentat!!!Am suferit destul din cauza voastra,desfranatilor!Imi cer scuze fata de ortodocsii care citesc cuvintele dure din mesajul meu.

    Apreciază

  5. […] SPURCAREA PLANETEI CONTINUA: luteranii primesc si homosexuali activi in randul clerului […]

    Apreciază

  6. […] SPURCAREA PLANETEI CONTINUA: luteranii primesc si homosexuali activi in randul clerului […]

    Apreciază

  7. filomen said, on februarie 22, 2010 at 7:58 pm

    protestantii se ratacesc cu scripturile sub brat…

    Apreciază

  8. […] SPURCAREA PLANETEI CONTINUA: luteranii primesc si homosexuali activi in randul clerului […]

    Apreciază

  9. […] SPURCAREA PLANETEI CONTINUA: luteranii primesc si homosexuali activi in randul clerului […]

    Apreciază

  10. […] SPURCAREA PLANETEI CONTINUA: luteranii primesc si homosexuali activi in randul clerului […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.