SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: LA MULTI ANI, parinte Arsenie Papacioc!

Posted in ARSENIE PAPACIOC by saccsiv on august 15, 2009

   Pe 15 august 1914 s-a nascut marele duhovnic Arsenie Papacioc, unul din stalpii inca in viata ai ortodoxiei. Va invit sa urmariti cateva din multele materiale filmate ce se gasesc pe internet:

   Despre ECUMENISM:

   Despre ROMANO-CATOLICISM

   Despre ALEGEREA NOULUI PATRIARH

   Despre IERTARE

   SA NU JUDECAM PREOTII

Reclame

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on august 15, 2009 at 12:01 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. razbointrucuvant said, on august 15, 2009 at 1:25 pm

  http://www.razbointrucuvant.ro/2009/08/15/parintele-arsenie-papacioc-95-de-ani-sub-ocrotirea-maicii-lui-dumnezeu/

  Totusi, inainte sa fie ziua marelui parinte Arsenie, astazi este DUMNEZEIESCUL si marele praznic al Adormirii Maicii lui Dumnezeu:

  http://www.razbointrucuvant.ro/2009/08/14/intru-adormire-lumea-nu-ai-parasit/

  Apreciază

 3. elena said, on august 15, 2009 at 3:06 pm

  La multi ani!Parintelui nostru Arsenie!In marea Sa bunatate,Dumnezeu il lasa inca,in mijlocul nostru,pe Parinte,pentru a ne intari duhovniceste,pentru lupta ce ne asteapta!Parintele Arsenie,la fel ca Parintele Iustin Parvu,a intors generatii intregi de crestini la Adevar!Sa ne traiti,Parinte si rugati-va lui Dumnezeu pentru poporul nostru dreptcredincios!

  Apreciază

 4. Adrian said, on august 15, 2009 at 10:43 pm

  Ii doresc Parintelui Arsenie La multi ani,sanatate si putere ca sa ne mai lumineze si mangaie sufletele cu lumina pildei si invataturilor prea Sfintiei sale. Si tot odata ii multumesc pentru raspunsul indirect pe care ni l-a dat la polemica de ieri in legatura cu Prea Sfintitul Bartolomeu Anania in video de mai sus intitulat-Despre Romano-Catolicism (citez mai complet sau incomplet din ceea ce afirma in legatura cu catolicismul)Si spunea Sfintia Sa ca la dinsul vin pina si turci si ii cer sa faca rugaciuni pentru ei si nu ii da afara ci chiar considera ca pina si un acatist poate sa spuna pentru ei doar ca nu poate sa ii pomeneasca la Sfantul pahar(proscomidie)dar pentru un catolic?Cu toate ca tot dinsul afirma ca ar desfiinta catolicismul daca ar avea putere pentru mine personal a fost un raspuns de folosinta la nedumeririle din articolul de ieri.
  Multumesc iubite Parinte Arsenie.

  Apreciază

 5. Student crestin said, on august 16, 2009 at 6:12 am

  Sa nu judecam preotii ?
  Eu va propun un articol preluat de pe blogul parintelui ieromonah Savatie Bastovoi din Basarabia si pe urma sa reflectam daca putem judeca un preot sau un ierarh :

  „Slava Armatei ruse,slava Sfintei Rusiii!”

  Patriarhia Moscovei s-a aliat cu muftiatele din Caucaz, cu liderii evreimii şi ai sectanţilor împotriva Georgiei Ortodoxe

  Patriarhia Moscovei s-a angrenat cu totul în măsluirea războiului din Caucaz. Ca o fată de cazarmă, povesteşte tuturor cît de buni sînt soldaţii ruşi. Site-ul oficial al Patriarhiei s-a transformat într-un buletin de război, oferind ştiri despre faptele măreţe ale ierarhilor şi preoţilor ruşi implicaţi în „salvarea” Abhaziei şi Osetiei de Sud. De pildă, ieri au fost aduşi într-o tabără din Rostov peste o sută de refugiaţi abhaji care vor fi supravegheaţi de un preot al Patriarhiei Moscovei. Şi asta pentru că „mulţi dintre ei şi-au exprimat dorinţa de a se boteza”. Bună manevră de a alimenta presa moscovită cu reportaje despre copiii din Abhazia bombardaţi de cumplita armată georgiană.

  Însă ceea ce depăşeşte orice închipuire, este declaraţia liderilor religioşi din Caucaz care condamnă Georgia şi cer implicarea armatei ruse pentru instaurarea păcii în Abhazia. Declaraţia a fost citită într-o conferinţă organizată de ITAR-TASS de către arhiepiscopul Stavropolului şi Vladicavcazului, Teofan. Discursul ierarhului, care a fost invitat pe post de specialist aflat în teritoriu, a durat mai bine de jumătate de oră. Cu tonul unui colonel în misiune, vlădica a vorbit cu multă hotărîre despre „regizorii” din spatele lui Sacaşvili care au scopul să învrăjbească poporul rus cu cel georgian şi, desigur, să distrugă Ortodoxia.

  Întrebat de un jurnalist dacă nu i se pare că războiul se duce, de fapt, între două popoare ortodoxe, ierarhul rus a răspuns: „După un secol de ateism, acolo şi dincolo au rămas doar rădăcinile ortodoxe, dar mentalitatea nu e ortodoxă”. Motiv pentru care ierarhul-strateg a preferat să se alieze cu muftiul Abhaziei, dar şi cu cel al Ceceniei (duşmanii de moarte ai Rusiei pînă mai ieri), cît şi cu liderul religios al evreilor aflaţi în teritoriu. Liderii neoprotestanţi din zonă au fost primiţi şi ei în alianţă, necătînd la originea lor americană. Această coaliţie religioasă, care duhneşte a cerneală sovietică, a fost reprezantată la Moscova de către ierarhul ortodox Teofan. Patriarhia Moscovei păstrează înregistrarea video a discursului respectivului ierarh ca pe un fel de mărturisire de credinţă şi nu m-aş mira dacă în viitorul apropiat arhiepiscopul Teofan va fi ridicat la rang de mitropolit pentru meritele sale în faţa sfintei biserici.

  Luat de valurile monologului său atît de lung, arhiepiscopul Teofan a scăpat o afirmaţie care a curmat cursivitatea lui de mai departe. Încrezîndu-se în puterea sa de persuasiune, ierahul a minţit, cum au minţit şi alţii, că Patriarhul Ilie al Georgiei ar fi cerut ca Sacaşvili să înceteze războiul pornit asupra populaţiei paşnice din Abhazia. Întrerupîndu-l, un jurnalist din sală, a întrebat: „Unde pot găsi această declaraţie?” „Dumneavoastră, ca jurnalist, ştiţi să folosiţi internetul” – a replicat vlădica încurcat. „Am căutat-o, vlădica, dar n-am găsit-o decît pe cea în care catholicosul Ilie cere Rusiei să înceteze agresiunea asupra Georgiei”. Apoi a urmat întrebarea devastatoare a aceluiaş jurnalist: „Aţi avut pînă acum vreo întrevedere sau vreun contact în acest sens cu Patriarhul Ilie sau cu reprezentanţii Bisericii Georgiei?” „Nu – a răspuns ierarhul rus fără să se jeneze – dar am avut mai înainte. Acum lucrul acesta este imposibil”.

  Aşadar, după ce, vreme de douăzeci de minute, arhiepiscopul Patriarhiei Moscovei aflat în zona de conflict povesteşte cu mult patos cît de repede s-a solidarizat cu liderii musulmani, evrei şi sectanţi din zonă, avînd întîlniri la vîrf pînă la nivel de miniştri, afirmă spre stupefacţia jurnaliştilor de la ITAR-TASS că nu a avut nici o încercare de dialog cu reprezentanţii Patriarhiei Georgiei.

  Slavă Armatei Sovietice! Slavă Sfintei Rusii!

  Apreciază

 6. Andreea said, on august 16, 2009 at 6:42 am

  Student crestin,intre Parintele Arsenie Papacioc si Parintele Savatie,ar fi mai indicat sa asculti de Parintele Arsenie,Parintele Savatie este foarte tanar si mai are mult de urcat,duhovniceste,pana sa ajunga ca Parintele Arsenie,ceea ce-i doresc,dintoata inima!Si nu compara situatia Bisericii Ruse cu cea de la noi,intotdeauna au fost conjuncturi diferite!Si nu inteleg ce treaba avem noi,romanii,cu Biserica Rusiei?!!Nu ne dam seama de imensul dar pe care ni l-a dat Dumnezeu,prin astfel de mari duhovnici…si sa nu uitam ca,la varsta Parintelui Savatie fiind,Parintele Papacioc indura chinurile fara sfarsit ale inchisorilor comuniste sau vietuia in pustia Neamtului,impreuna cu Parintele Cleopa,rugandu-se pentru poporul roman si pentru lumea intreaga!Citeste in Pelerinul roman cum,ramanand fara Sfanta Impartasanie,pe care o luau zilnic,rugandu-se fierbinte la Dumnezeu,Acesta a facut cu ei o minune,aceea ca Sf.Impartasanie,pe care o tineau la piept,intr-un mic saculet,nu s-a mai terminat niciodata!Deschide-ti inima,nu mintea,catre cuvintele Avvei de la Techirghiol!Minte luminata!
  Si ne intereseaza atat de mult ce se petrece in ograda altora si uitam de Sfintii nostri…cati crestini si-au adus aminte ca ieri a fost ziua Martirilor Brancoveni?Ziua Adormirii Maicii Domnului fiind si ziua martiriului lor,la Constantinopole,cand au ales apostaziei,moartea?Nu ceea ce se intampla in alte biserici surori ne mantuieste pe noi,ca neam,ci astfel de sfinti si rugatori ai neamului romanesc!

  Apreciază

  • Raluca T. said, on august 16, 2009 at 4:25 pm

   „Si nu compara situatia Bisericii Ruse cu cea de la noi,intotdeauna au fost conjuncturi diferite!”

   Sa inteleg din ce spuneti dvs ca etalonul crestinatatii si al ortodoxiei in particular nu se aplica la toata lumea; ci e mai degraba o chestie relativa care se „muleaza” pe circumstantele istorice… Ca si cand adevarul ortodox/crestin n-ar fi unic. Hmmm….

   Apreciază

 7. george cismaru said, on august 17, 2009 at 7:22 am

  Sa luam aminte la Sf Parinti , la marturiile de credinta crestin-ortodoxa ale inaintasiilor nostri care acum se bucura in ceruri cu Mantuitorul Iisus Hristos si cu toti sfintii, sa stam drepti , sa luam aminte, sa avem ravna si sa ne rugam neancetat la toti martirii care sunt fericiti intr-unul Domnul, printe acestia sunt si Sf Martiri Brancoveni, adevarati aparatori ai credintei noastre si ai neamului nostru crestinesc, ziditori de lacasuri sfinte pe tot cuprinsul acestui pamant, din toata tara Olteniei, pana la Bucuresti, de la muntele Sinai, pana la muntele Athos, in stanci, in paduri peste tot avem marturii ale crestinismului.
  Sa pastram vie flacara credintei in inimile noastre, sa avem mintile brici,sa nadajduim la Domnul pentru ca El este CALEA, ADEVARUL SI VIATA!

  Apreciază

 8. parereamea said, on august 18, 2009 at 4:51 pm

  Cred ca nu gresesc daca remarc ca saccsiv a fost singurul care a amintit de parintele Arsenie Papacioc, iar de SF. Martiri Brancoveni nu am vazut nimic pe nici un site ortodox. Oare sa fie atat de putini importanti?

  Apreciază

 9. Andreea said, on august 19, 2009 at 6:25 pm

  Parerea ta,Parereamea,in ceea ce-i priveste pe Sfintii Martiri Brancoveni….am citit la fratii de la Razboi intru cuvant niste texte minunate…iti recomand cu caldura sa intri pe site-ul lor,eu am aflat foarte multe noutati,de pilda,nu stiam ca Voievodul Mucenic este ingropat la biserica Sf.Gheorghe Nou,din inima capitalei…
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 10. […] VIDEO: LA MULTI ANI, parinte Arsenie Papacioc! […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: