SACCSIV – blog ortodox

AUDIO (si transcriptul): IPS BARTOLOMEU ANANIA despre Papa Ioan Paul al doilea

Posted in IPS BARTOLOMEU ANANIA, Papa Ioan Paul al II-lea by saccsiv on august 14, 2009

   Audio:

http://www.trilulilu.ro/Crucea/18514fef3a0d85

   Transcriptul:

   „Un om care si-a luat asupra-si si a purtat o astfel de cruce, avand chipul lui Hristos cel biruitor, dar pe dinlauntru purtand crucea renuntarilor, a fost si cel care aseara a adormit in Domnul, Papa Ioan Paul al doilea.

   L-am pomenti astazi in rugaciunile noastre, asa cum ati ascultat iubitii mei, si am spus arhiereul Ioan Paul al doilea. Catolicii se roaga pentru sufletul papei Ioan Paul al doilea, pe buna dreptate, pentru ca este seful bisericii lor. Noi ne-am rugat si ne rugam pentru arhiereul Ioan Paul al doilea pentru ca este fratele nostru intru Hristos, avand succesiune apostolica intocmai ca orice arhiereu din Biserica Ortodoxa Romana.

   Administrativ, distantele dintre noi sunt sau pot parea foarte mari, dar ca arhierei ai lui Hristos, suntem egali in acea slujire. De aceea, fara sa vreau sa-i fac biografia, ne-am rugat pentru ca a purtat toata viata o cruce grea, si in conditiile grele ale comunismului din Polonia, impotriva caruia a luptat fatis, si apoi conducandu-si biserica sa, cautand si aproprierea de celelalte confesiuni crestine, asa cum a facut-o si cu vizita pe care in 1999, in mai, a facut-o in tara noastra. Cel care va vorbeste s-a imbratisat atunci frateste pe aeroport si in palatul patriarhiei cu cel care ne-a parasit. Si ne-am infatisat nu ca mai mari sau mai mici ci ca egali in aceeasi slujire intru Iisus Hristos. De aceea am hotarat ca liturghia de astazi sa facem eftenie pentru pomenirea lui si l-am pomenit si la iesirea cu sfintele daruri. Pentru ca trebuie sa ne aducem aminte de el.

   Daca n-am ajuns inca cele doua biserici, catolica si ortodoxa, sa atingem comuniunea euharistica, catre care tindem si care va fi cand va vrea Dumnezeu, am ramas si suntem in comuniune de rugaciune. De aceea am facut-o linistiti, duhovniceste, launtric si fara televiziunea care mai mult desacralizeaza persoana si personalitatea unui om, decat o slujeste. Am facut-o in biserica, in fata lui Dumnezeu si in fata inimilor noastre. Am urmarit si eu emisiunile interminabile de aseara. Toti pana la urma ne rugam pentru el dar nu reiesea ce fel anume de rugaciune. Se stia ca omul este muribund, avizul medicilor, era hranit artificial, respira printr-o sonda, era absurd sa te rogi pentru sanatatea sau insanatosirea sfantului parinte. Am ascultat marturirea unei doamne, a unei femei din catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti si care a marturisit ca este ortodoxa dar care mersese si ea sa se roage. „Pentru ce va rugati?”. „Pentru ca Dumnezeu sa-i dea sfarsit usor.” Aceasta a fost marturirea adevarata. Noi in Ortodoxie avem o rugaciune speciala pentru usoara iesire a sufletului, atunci cand muribundul nu poate sa-si dea sufletul, ar voi sa termine si nu poate. Si atunci cheama duhovnicul, ii citeste aceasta rugaciune care se gaseste in molitfelnic si de indata el se usureaza. Usoara despartire a sufletului de trup. Aceasta este adevarata rugaciune si sincera si eficienta pe care o poti face in asemenea imprejurari. Iar dupa ce sufletul s-a despartit de trup, ne rugam asa cum am facut-o si noi astazi, pentru vesnica lui odihna, pentru ca Dumnezeu sa-l aseze in loc luminat, acolo unde toti sfintii se odihnesc.” 

   Consider ca un ortodox incepator ascultand cuvintele de mai sus va considera cu totul normal sa intre si intr-o biserica catolica sa se roage. Astfel de mesaje incurajeaza femeile ortodoxe sa puna pe langa icoane si reprezentari catolice, „caci sunt frumoase”. Si uite asa, ascultand si discursuri precum cele de la  VIDEO: Elogiu ECUMENISMULUI in discursurile conferinței prilejuite de aniversarea a 10 ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România, vazandu-si si ierarhul impartasindu-se la catolici (precum la Timisoara), exista posibilitatea ca incepatorii sa cada in bratele ecumenismului, despre care Iustin Popovici spunea ca este panerezia timpului nostru, iar Dumitru Staniloae ca este produsul masoneriei.

   Cititi va rog si articolul:

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

   Daca gresesc fratii mei, va rog sa-mi spuneti.

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dorel said, on august 19, 2009 at 6:38 am

    @ saccsiv si toti cei care il judecati pe IPS Bartolomeu Anania,va intreb: voi nu ati gresit niciodata? De ce defaimati si judecati pe acela care sa pocait de gresalele din trecut? Nu cumva sunteti voi ma drepti de cat Domnul Slavei si Domnul Milei? Aveti voi toti grije ca, sunteti pe un nisip miscator, grabiti-va sa puneti piciorul pe Stanca pana nu e prea tarziu,ca Domnul e bun si iarta pe toata lumea care isi recunoaste pacatul si se pocaeste. Trebuie sa fim UNITI. Parintele IPS Bartolomeu Anania este singurul stalp deocamdata pe fata al BOR,( probabil mai sunt si altii care asteapta un moment mai prielnic sa-si marturiseasca dreapta credinta) dar pana atunci ,haideti sa ne rugam toti ca Bunul Dumnezeu sa i dea sanatate ,intelepciune si curaj ca in aceste vremuri care se anunta tulburi sa ne calauzeasca la mantuire pe calea ce-a ingusta.
    Doamne ajuta !
    Va rog sa ma iertati !

    Apreciază

  2. Iubesc Patriarhul said, on august 19, 2009 at 7:09 am

    Intrebarea mea este de ce este numit domnul Ioan Paul II arhiereu. Din putinele mele cunostinte un arhiereu este facut de doi sau mai multi arhierei. Catolicii nu mai au arhierei inca de la marea schisma.
    De rugat, trebuie sa se faca rugaciune pentru toti. Si la ecteniile bisericii se fac rugaciuni generale pentru toti. Deci prin aceste rugaciuni generale se implineste porunca Domnului de a ne ruga pentru toti.

    Apreciază

  3. horia said, on august 26, 2009 at 6:18 am

    postarea lui alexandru din data de 15 detine cheia lumeasca a intregii discutii, o reiau: „Este o veche strategie de manipulare sociala pe care o cunoaste oricine care a studiat experimentele sociale ale regretatului deja secol trecut… Nu poti lua controlul asupra unui grup daca nu controlezi leaderii lui. Astfel in momentul in care ai preluat conducerea lui si impui decizii contrare vointei membrilor grupului trebuie sa ai un leader informal (care este in opozitie cu sistemul dar inclus in el) in jurul caruia sa se adune toti e se opun dinauntrul sitemului. Astfel ca odata polarizata opozitia din sistem in jurul acestui leader informal calul troian care a fost de la inceput leaderul informal schimba retorica si devine prosistem. Astfel rezistenta contra sistemului si pierde sensul, coeziunea si devine factor neglijabil statistic. Singura Ortodoxia a fost de la inceput oroarea masonilor si ateilor.Pentru ca se supune unei reguli sociale (influenta minoritarilor) si unei influente si prezente Divine: Revelatia Dumnezeiasca continua din momentul nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos (as spune chiar mai devreme gandindu-ma la vechii prooroci al lui Israel care L-au vestit pe Mesia) si pana in zilele noastre prin preoti, arhierei, arhimandriti, si unii dintre Patriarhi.
    Frate Saccsiv, iarta teoriile lumesti dar unora le merg mai bine astea la minte decat predania Sfintiilor Parinti.
    Doamne ajuta si Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti ce cu credinta si lacrimi fugim la ea in ceas de restriste!”
    am mai auzit scenariul asta la unii intelectuali si preoti ortodocsi din cluj. foarte posibil sa se confirme in viitorul apropiat. nu stiu daca toti dintre voi inteleg, dar poate e mai bine asa…
    duhovniceste insa, nu cred ca-i sanatos deocamdata.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.