SACCSIV – blog ortodox

ROBOTII AUTONOMI MILITARI, cosmarul civililor in viitoarele razboaie

Expert Warns Of 'Terminator' Robot ...

   Conform articolului Expert Warns Of ‘Terminator’ Robot Threat, in viitoarele razboaie civilii se vor confrunta cu un pericol extrem din cauza dezvoltarii fara nici un discernamant a robotilor ucigasi.

   Prof. Noel Sharkey declara ca tehnologia masinariilor de tip Terminator exista deja si considera ca este o nevoie disperata de a se discuta la nivel international despre aceste aplicatii militare criminale.

   Profesor la University of Sheffield, acesta cheama la actiuni ce trebuie rapid luate pentru a limita dezvoltarea robotilor “ce gandesc”.

   Gandesc, insa insuficient, “caci nu au abilitatea necesara de a face distinctie intre combatanti si civili”, a adaugat acesta.

   Unii considera ca programe de tip “legi ale razboiului” pot fi puse in computerele robotilor pentru a le crea contiinta de a nu trage intr-un civil, insa “in cazul unui robot, pentru a recunoaste un civil, ii trebuie o specificare exacta si una din probleme este aceea ca nu exista o definitie specifica pentru civil”.

   Arme de tip robot, precum Predator, au fost deja folosite in Irak si Afganistan. Avioane fara pilot, dotate cu bombe si rachete sunt de asemenea din ce in ce mai des folosite, iar in cazul lor, numarul civililor victime colaterale este mai mare decat in cazul utilizarii aviatorilor.

   Deocamdata aceste masinarii folosite pe campurile de lupta sunt totusi controlate de om, insa Prof Sharkey avertizeaza asupra progresele facute in laboratoare pentru crearea de roboti autonomi si ca armata dispune deja de tehnologie de tip SF.

   “Ceea ce se pregateste, si aceasta ma sperie cu adevarat, sunt robotii autonomi inarmati, construti pentru a ucide.”

   Ca si in cazul avioanelor “invizibile”, care au fost facute cunoscute publicului mult timp dupe ce au fost create, consider ca robotii existenti deja in laboratoarele militare sunt de natura sa ne inspaimante. Si nu cred ca vor apare reglementari internationale in acest sens, iar daca totusi se vor face, probabil ca nu vor fi respectate in viitorul mare razboi ce se pregateste. Cititi va rog si articolul:

Al treilea razboi mondial

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on august 5, 2009 at 12:14 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. parereamea said, on august 5, 2009 at 1:23 pm

  „…nu exista o definitie specifica pentru civil”. Posibil ca aceasta va fi inca o justificare pentru introducerea cipului uman. Pentru ca viitorii „Terminator” sa faca, cica, distinctia intre inamic si civili.
  Am ajuns la concluzia ca scenariile asa-ziselor filme de actiune, SF, triller sunt umbre pale ale adevaratelor scenarii legate de viitorul omenirii. Tot ce creaza laboratoarele diabolice ale celor ce conduc lumea – tehnologie, scenarii, strategie – este initial folosit sub forma de divertisment in lumea actuala. Nu cred ca exista vreo teorie a conspiratiei care sa nu fie folosita macar intr-un film. Nu cred ca exista vreo amenintare reala din prezent care sa nu fi fost anterior exploatata ca subiect de film, incat expresia „viata bate filmu” nu-si mai are sens, nici intr-un sens.

  Apreciază

 3. razvanserbu said, on august 5, 2009 at 2:33 pm

  Scenarii apocaliptice exista de mult. Mi se pare mult exagerat acest scenariu. Sunt la curent cu dezvoltarea tehnologica in domeniul IT si va spun ca in urmatorii 20-30 de ani cyber robotii criminali cu inteligenta proprie nu vor exista.
  In plus, majoritatea conflictelor de astazi se desfasoara in localitati populate si se duc impotriva teroristilor care prin definitie sunt civili.

  Apreciază

 4. […] ROBOTII AUTONOMI MILITARI, cosmarul civililor in viitoarele razboaie […]

  Apreciază

 5. intrus117 said, on august 6, 2009 at 12:26 pm

  razvanserbu.ABAR NU AI DE TEHNOLOHIE..TOATA TEHNOLOGIA DE ULTIMA GENERATIE CARE IESE LA IVEALA ACUM INCLUSIV PC-URI ETC ERAU IN DOTARILE ARMATEI AMERICANE ACUM 20 DE ANI…CEL MAI PERFORMANT PC AXISTEN CA SI COMPONENTE LA VINZARE IN MAGAZINE ERA IN DOTAREA N.A.S.A ACUM 25 DE ANI…TU ESTI O MAMALIGUTA CARE ABAR NU AI DE CE TEHNOLOGIE SE DEZVOLTA IN SECRET IN LABORATOARELE ARMATEI AMERICANE…MULTA BAFTA…

  Apreciază

 6. Zalmoxys said, on august 6, 2009 at 5:28 pm

  Drone ucigașe, dotate cu inteligență proprie operează deja în Afganistan și Pakistan. Publicului i se spune însă că sunt „pilotate” de la distanță. În fapt, numeroasele „victime colaterale”, atribuite erorilor umane sunt erori de raționament ale inteligenței artificiale aflată la bordul dronelor. Link: http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8184734.stm

  Apreciază

 7. Aquarius said, on august 6, 2009 at 7:45 pm

  Astfel de tehnologii exista. Amintiti-va de farfuriile zburatoare, inventia germanilor, si acuma cerul din cand in cand este brazdat de testele lor. Sau de Nikola Tesla, ce tehnologii revolutionare a dat omeniri. Unde se afla acestea?

  Apreciază

 8. chimiasufletuluibizonu said, on august 30, 2009 at 7:37 am

  Puteti fi siguri ca exista…daca in 1929 exista tehnologia farfuriilor zburatoare. Pentru cine stie engleza cat de cat..http://www.bibliotecapleyades.net/ufo_aleman/rfz/index.htm#menu

  Apreciază

 9. Mircea said, on octombrie 20, 2009 at 11:15 pm

  The Army’s Totally Serious Mind-Control Project http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1841108,00.html

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: