SACCSIV – blog ortodox

International Energy Agency (IEA): urmeaza o “CRIZA CATASTROFALA DE ENERGIE”

Posted in criza economica, CRIZA FINANCIARA, PETROL by saccsiv on august 4, 2009

   Conform articolului Warning: Oil supplies are running out fast, criza energetica va fi catastrofala, reducand drastic sansele mult asteptatei redresari economice, si aceasta deoarce majoritatea campurilor petroliere din lume au trecut de varful lor de productie.

   Fatih Birol, economistul sef al International Energy Agency, a declarat intr-un interviu acordat ziarului The Independent ca publicul si multe guverne par a fi orbi si nu constientizeaza faptul ca petrolul de care depinde civilizatia moderna se epuizeaza mult mai rapid decat in trecutul apropriat, iar criza energetica se va declansa cu zece ai mai devreme decat au estimat guvernantii.

   Peste 800 de campuri petroliere, reprezentand trei sferturi din rezervele mondiale, deja au trecut de varful lor de productie si se epuizeaza intr-un ritm de doua ori mai accelerat decat se estimase acum doi ani.

   “Intr-o buna zi vom ramane de tot fara petrol si trebuie sa ne debarasem de el inainte de a se debarasa el de noi. Trebuie sa ne pregatim pentru ziua aceea. Trebuie sa incepem curand deoarece toata economia si sistemul nostru social se bazeaza pe petrol, iar trecerea la altceva va cere mult timp si multi bani.” a adaugat Birol.

   “Multi oameni considera ca va urma o redresare economica in cativa ani, insa va fi una inceata si fragila si exista riscul major ca ea sa fie ratata din cauza viitorului pret ridicat al petrolului.”

   “Doar pentru ca petrolul se epuizeaza mult mai rapid decat s-a considerat pana acum, nu inseamna ca presiunea asupra schimbarii climei s-a oprit”, a adaugat Jeremy Leggett, fost consultant in industria petroliera.

   Petrolul este folosit nu doar ca combustibil, ci si in fertilizarea agriculturii, mase plastice, medicamente, chimicale se mai precizeaza in articol.

   Exista doua tabere in aceasta dezbatere. Unii spun ca petrolul este pe sfarsite, altii ca nici pe departe, doar ca se ascunde acest fapt de catre cei ce controleaza aceasta mega industrie. Oricum ar fi, in contextul dat, chiar daca ultimii au dreptate, nu prea conteaza, caci, vorba lui Henry Kissinger:

   „Cine controlează petrolul controlează naţiunile.”

   De fapt, cei ce controleaza petrolul, controleaza si sectorul finante-banci si astfel controleaza natiunile. Iar aceasta nu se intampla de ieri sau de azi, ci de cand s-a declansat revolutia industriala. Sa ne amintim ca Mayer Amschel Rothschild (1744 – 1812), fondatorul imperiului bancar Rothschild, cea mai de succes familie din istorie, impreuna cu fii sai au creat un imperiu cu intindere europeana determinand explozia revolutiei industriale pe continent, au influentat dezvoltarea economica a sa pe directia deja cunoscuta a folosirii combustibililor fosili, inclusiv dezvoltarea transporturilor, au modernizat si stapanit sistemul bursier, bancar, financiar, au influentat direct politicul, au finantat mereu ambele tabere ale unui razboi, au pus la punct un sistem continental de informatii rapide, etc. La sfarsitul secolului 19 controlau peste jumatate din intreaga bogatie a planetei. Desigur, ei au fost varful unui ice-berg, partea vizibila a unui sistem piramidal in care au fost ajutati de prieteni mai putin vizibili opiniei publice. In SUA i-au finantat pe colosii Rockefeller (petrol), Andrew Carnegie (otel), Harriman (cai ferate), J. P. Morgan si pe bancherii ce au pus bazele Federal Reserve.

   John Davison Rockefeller (1839 – 1937) fondeaza in 1870, impreuna cu fratele sau William Rockefeller (1841 – 1922), cel mai mare monopol, mega colosul Standard Oil stramosul:

   Standard Oil of New Jersey (SONJ) , redenumita Exxon acum parte a ExxonMobil, corporatie membra Council on Foreign Relations  

   Standard Oil of New York , redenumita Mobil , acum parte a ExxonMobil.

   Standard Oil of California  , redenumita Chevron , corporatie membra Council on Foreign Relations

   Standard Oil of Indiana , redenumita Amoco , acum parte a BP , corporatie membra Council on Foreign Relations

   Standard Oil of Ohio sau Sohio , acum parte a BP.

   Anglo-American Oil Co. , acum Esso UK.

   South Penn Oil Co. , devenita Pennzoil acum parte Shell , corporatie membra Council on Foreign Relations

   Sa mai mentionam ca este considerat a fi fost cel mai bogat om al tuturor timpurilor. S-a casatorit cu Laura Celestia („Cettie”) Spelman in 1864 , avand patru fete si un baiat , John D. Rockefeller, Jr.  Este de asemenea fondatorul The University of Chicago si al  Rockefeller University in 1901, denumita initial Rockefeller Institute for Medical Research, care a “produs“ 23 de laureati ai premiului Nobel. In 1913 este creata Rockefeller Foundation.

   Pe glob par a exista forte petroliere care conteaza, natiuni exportatoare ale aurului negru ce creaza iluzia ca au un cuvant de spus. Fals. Au un cuvant de spus atata timp cat este identic cu cel al stapanilor lor, altfel, patesc precum Irakul … Oricum, in ecuatie nu conteaza prea mult statul de unde se extrage de titei, ci unde ajuge si ce se face cu el. Bine se specifica mai sus ca intreaga societate depinde actualmente de petrol. Dar asa s-a dorit si de aproape doua sute de ani, nu s-au vrut alternative, caci doar astfel ELITELE puteau controla economiile natiunilor.

   Prin urmare, asa cum acesti PAPUSARI au declansat voit criza economica (cititi va rog si Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE), asa o vor declansa si pe cea energetica, deoarece o pot face si o doresc. Totul pentru a crea un cumul teribil de crize (ce va include si razboiul si foametea si marile miscari de strada) dupa care sa vina cu solutia: GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE.   

   NOTA:

   Cuvintele scrise cu litere rosii, ingrosate si subliniate sunt hiperlink-uri spre articole din acest blog si care detaliaza activitatea respectivelor personaje, organizatii sau evenimente

   Pentru o mai buna intelegere a celor de mai sus, cititi va rog si articolele:

NOUA ORDINE MONDIALA – rezumatul blogului (partea 1)

NOUA ORDINE MONDIALA – rezumatul blogului (partea 2)

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on august 4, 2009 at 11:47 am

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. […] International Energy Agency (IEA): urmeaza o “CRIZA CATASTROFALA DE ENERGIE” […]

  Apreciază

 3. Aquarius said, on august 5, 2009 at 10:17 am

  Solutii exista. Nikola Tesla a dat lumii solutia, dar lumea (evreiasca) nu a dorit energia inepuizabila si gratuita. Stim de ce!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: