SACCSIV – blog ortodox

Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o stapaneste?

Posted in JP Morgan Chase by saccsiv on iunie 25, 2009

   Potrivit articolului JP Morgan Chase este cea mai puternică bancă din lume: „grupul american JPMorgan Chase este cea mai puternică bancă din lume, iar Royal Bank of Scotland (RBS) a înregistrat anul trecut cele mai mari pierderi din industria bancară, aproximativ 60 de miliarde dolari.

   Profiturile industriei bancare mondiale au scăzut cu 85% anul trecut, la numai 115 miliarde de dolari, de la 781 miliarde de dolari în 2007, iar randamentul capitalului propriu s-a prăbuşit la 2,69%, de la 20%, estimează revista.

   JPMorgan Chase a urcat în topul The Banker al celor mai „puternice” 1.000 de bănci din lume, de pe poziţia a patra pe care a ocupat-o anul trecut. Clasamentul, aflat la a 39-a ediţie, este fundamentat prin soliditatea capitalului, respectiv situaţia capitalului de rang întâi.

   Bank of America s-a plasat pe poziţia a doua, Citigroup pe locul trei, în timp ce RBS ocupă poziţia a patra, în pofida problemelor de anul trecut.

Grupul britanic HSBC, cea mai mare bancă europeană, a pierdut prima poziţie din top, coborând până pe locul al cincilea, însă este singura instituţie de credit dintre primele cinci din clasament care nu a primit ajutoare de stat. HSBC ar ocupa poziţia a treia, dacă nu s-ar ţine cont de sprijinul guvernamental obţinut de rivali.

   Mitsubishi UFJ, cel mai mare grup financiar din Japonia, este cea mai bine plasată bancă asiatică, ocupând poziţia a şaptea, urmată de grupul chinez ICBC, pe poziţia a opta.

   Pe de altă parte, ICBC a fost cea mai profitabilă bancă anul trecut, cu un câştig net de 21,3 miliarde de dolari, reprezentând aproape o cincime din profitul total al sectorului bancar mondial.

   Pe poziţia a doua în topul profiturilor s-a plasat tot o bancă din China, China Construction Bank, cu un rezultat net de 17,5 miliarde de dolari, urmată de Santander (Spania), cu 15,8 miliarde de dolari, Bank of China (12,6 miliarde de dolari) şi BBVA (9,6 miliarde de dolari).

   Astfel, băncile din China au obţinut anul trecut aproape jumătate din profitul total al sistemului bancar.

   Intregul sistem financiar-bancar este condus de catre ELITE, prin urmare nu conteaza de principiu care banca pierde si care castiga. Totusi, uneori batranele reptile tin la blazonul lor. Asa se face ca JP Morgan Chase este in top.

   Anul trecut, Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), organismul ce protejeaza depozitele depunatorilor in caz de faliment bancar in SUA, declara ca JPMorgan Chase achizitoneaza operatiunile bancare ale Washington Mutual, incluzand active evaluate la 307 miliarde de dolari si depozite de 188 miliarde. Activele bancare ale grupului au fost vandute JPMorgan pentru 1,9 miliarde de dolari.

   JPMorgan devenea astfel a doua mare banca din SUA, cu 5.410 unitati in 23 de state americane, imediat in urma Citigroup Inc.

   La inceputul anului 2008, prabusirea actiunilor Bear Stearns a determinat JPMorgan Chase sa-si anunte interesul de preluare a acestei companii. La 18 martie 2008, interesul a devenit realitate, prin achizitia Bear Stearns pentru 236 milioane de dolari.

   JPMorgan a anuntat, intre timp, ca l-a numit in board-ul sau de consilieri internationali pe Anatoli Ciubais, fost vicepremier Rusia, devenit astfel primul rus care se alatura consultantilor JPMorgan .

   Ciubais a fost numit insa de presedintele rus Dimitri Medvedev sa conduca Rosnanotech, firma de nanotehnologie ce se numara printre companiile infiintate de Rusia pentru a propulsa investitiile in diverse sectoare, pentru a reduce dependenta economiei ruse de sectorul energetic. Ciubais este cunoscut drept artizan al procesului anarhic de privatizare a activelor sovietice, in anii ’90, proces in urma caruia a fost creata patura de oameni de afaceri foarte bogati, cunoscuta drept „oligarhia rusa”.

   Numirea lui Ciubais in board-ul de consilieri internationali aducea, astfel, o nota de controversa pentru JPMorgan Chase, grup implicat cel putin tangential, in istoria recenta, in scandaluri rasunatoare precum prabusirea WorldCom sau falimentul Enron.

   Cititi va rog si articolul:

“CADEREA COMUNISMULUI“, RUSIA, OLIGARHIE, EVREI, NOUA ORDINE MONDIALA

   Pentru a intelege insa mai bine ce-i cu aceasta banca, sa facem o scurta incursiune in istorie:

   James Stillman, impreuna cu W. H. Harriman, Jacob Schiff si William Rockefeller controla cele mai importante cai ferate (Texas and Pacific Railroad, Southern Pacific Railroad, International-Great Northern RailroadUnion Pacific Southern RailwaySt. Louis, Brownsville and Mexico RailwayMexican National Railroad) precum si National City Bank of New York.

   Fetele lui, Sarah Elizabeth Stillman si Isabel Goodrich Stillman s-au maritat cu William Goodsell Rockefeller si Percy Avery Rockefeller, fii asociatului, prietenului si presedintele Standard Oil, William Rockefeller.

   Unul din descendentii astfel rezultati, James Stillman Rockefeller, a fost presedintele  National City Bank of New York, acum Citibank dar a lucrat si pentru Brown Brothers Harriman. Tot el a incorporat si First National Bank. 

    Dar legaturile nu se opresc aici. Unul din directorii National City Bank of New York a fost Jacob Schiff. Acesta a devenit si capul Kuhn, Loeb & Co. Iar numele acestei banci este strans legat de Paul Warburg cel ce impreuna cu J. P. Morgan si John D. Rockefeller, Jr. au pus bazele … Federal Reserve.

   In 1946, David Rockefeller devine singurul bancher al familiei (Chase National Bank). Pe atunci presedinte era unchiul sau, Winthrop Aldrich, fiul gigantului Nelson W. Aldrich, si fratele mamei sale, Abby Aldrich. Banca devine Chase Manhattan Bank in 1955, acum denumita  JPMorgan Chase.

   Banca joaca astfel rolul de rivala a National City Bank of New York , devenita First National City Bank , acum Citibank, parte a Citigroup. In fapt, National City a avut o lunga asociere cu familia Rockefeller. James Stillman Rockefeller si David au fost inscaunati la conducerea celor doi giganti in 1959 , respectiv 1960. CURAT “RIVALI“.

   Acesta este unul din exemplele UNITATII IN DIVERSITATE din lumea bancilor . Opinia publica are insa impresia ca sunt multe si rivale. Cititi va rog si articolele:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

   Cat despre China, ELITELE au planuri mari cu ea … Cititi va rog si articolul:

CHINA , sinistru laborator al NOII ORDINI MONDIALE

   NOTA:

   Cuvintele scrise cu litere rosii, ingrosate si subliniate sunt hiperlink-uri spre articole din acest blog si care detaliaza activitatea respectivelor personaje, organizatii sau evenimente

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iunie 25, 2009 at 5:45 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. […] Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o stap… […]

  Apreciază

 3. […] Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o sta… […]

  Apreciază

 4. […] Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o sta… […]

  Apreciază

 5. […] Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o sta… lasă un comentariu « VIDEO SOCANT: O tanara distrusa de un vaccin […]

  Apreciază

 6. […] Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o sta… […]

  Apreciază

 7. […] Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o sta… […]

  Apreciază

 8. […] Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o sta… […]

  Apreciază

 9. […] Unora criza le prieste: JP MORGAN CHASE este cea mai puternică bancă din lume. Ghiciti cine o sta… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: