SACCSIV – blog ortodox

Dupa model american, UE doreste si ea un ‘Mister Cyber Security’ al internetului precum si pedepse aspre cu inchisoarea pentru cei ce comit infractiuni informatice

   La 27 aprilie 2009, in articolul CE: O intrerupere a intenetului timp de o luna in Europa sau SUA ar aduce pierderi economice de peste 150 miliarde euro se putea citi:

   Daca un atac cibernetic ar cauza o intrerupere de o luna a internetului in Europa sau SUA, pagubele economice ar fi de cel putin 150 miliarde euro, a spus Comisarul European pentru telecom Viviane Reding. Ea a adaugat ca statele Uniunii sunt cam neglijente in domeniul protectiei contra atacurilor cibernetice, iar solutia ar fi un tar, un „Mister Cyber security” care sa actioneze imediat daca un atac se produce.
   „Atacurile cibernetice au devenit o unelta in mainile crimei organizate, un mijloc de a santaja companiile si organizatiile, de a profita de slabiciunile oamenilor”, spune comisarul Reding.
   Ea considera ca cele 27 de state membre au fost neglijente in acest domeniu si, desi exista o agentie de securitate a retelelor, ENISA, ea e folosita mai mult pentru schimb de informatii si nu poate fi centrul apararii impotriva atacurilor informatice.
   Protectia retelelor informatice din UE este o prioritate, deoarece atacurile recente impotriva Estoniei, Lituaniei si Georgiei dovedesc ca in urmatorul deceniu exista o probabilitate de 10-20% ca retelele informatice sa fie tinta unui atac de proportii.
   Reding spune ca trebuie sa existe un ‘Mister Cyber Security’, un „tar” al securitatii care sa detina autoritatea de a actiona imediat daca un atac se produce. E nevoie de un „jandarm” al securitatii care sa coordoneze fortele de securitate si sa puna la punct tactici care sa imbunatateasca nivelul de rezistenta al retelelor
.”

   Era de fapt o luare de pozitie europeana a ceea ce incepuse peste ocean in martie:

Jay Rockefeller: “INTERNETUL ESTE RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

JAY ROCKEFELLER a depus proiectul de lege pentru instituirea The Cybersecurity Act of 2009, ce va oferi posibilitatea INCHIDERII INTERNETULUI in “interesul securitatii nationale”

   Iar la sfarsitul lui mai deja se punea in aplicare:

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

   La 15 iunie 2009, in articolul CE vrea pedepse cu inchisoarea mai aspre pentru cei care comit infractiuni informatice gasim:

   „Comisia Europeana vrea sa impuna pedepse mai aspre cu inchisoarea pentru cei care comit infractiuni utilizand internetul, de la o medie de unu-trei ani in prezent, la peste cinci ani, declara oficiali europeni, citati de Financial Times. EU vrea sa existe si un sistem pan-european de alertare in domeniul infractionalitatii electronice.
   Legile pentru cybercrime trebuie sa fie mai dure, atacurile sunt tot mai multe, dar pedepsele nu sunt suficient de dure pentru a-i determina pe infractori sa nu mai comita faptele, e de parere Radomir Jansky, unul dintre oficialii de rang inalt de la Directoratul General pentru Justitie din cadrul Comisiei.
   El a mai declarat ca infractionalitatea informatica e tot mai costisitoare pentru firme si pentru autoritati, astfel ca trebuie luate masuri rapid. Atacuri la scara mare au avut ca tinta Estonia si Lituania in ultimii doi ani, si de aceea trebuie luata o pozitie mai radicala in Europa, spune Jansky.
   In afara de atacurile care pot paraliza in totalitate unele sisteme informatice, europenii se confrunta cu actiunile unor bande criminale care raspandesc virusi informatici pe o serie de computere si fura date bancare. Un raport recent al Symantec estima ca circa 4,7 milioane de computere din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au fost infectate. Datele arata ca in 93% din companiile europene este utilizat internetul iar 51% din cetatenii Uniunii il folosesc in mod regulat.
   Si in SUA infractionalitatea informatica e tratata ca prioritate, presedintele Obama anuntand ca doreste sa numeasca un „tar” al luptei impotriva criminalitatii informatice, deoarece acesti infractori au produs in SUA pagube de 8 miliarde dolari in ultimii doi ani.
   EU nu vrea doar pedepse mai dure, ci si o mai buna comunicare intre tarile membre. Se doreste crearea unui sistem pan-european prin care statele sa se anunte reciproc cand apar atacuri informatice. Asta deoarece Estonia si Lituania s-au plans ca atunci cand au fost atacate au incercat sa dea alarma, dar nu au primit raspuns.

   Dupa cum am tot repetat, totul trebuie privit in ansamblul mai larg, al marilor „reforme” pe care SISTEMUL doreste sa le aduca internetului. Cititi va rog si articolele:

Zorii cenzurii neo-bolsevice asupra internetului

Catre toate blogurile anti SISTEM: aprobarea unei legi va poate baga la puscarie

Mogulul evreu Barry Diller: “INTERNETUL va deveni un sistem cu plata”

Cum actionam dupa ce autoritatile vor interzice blogurile anti SISTEM?

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 15, 2009 at 5:13 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Dupa model american, UE doreste si ea un ‘Mister Cyber Security’ al internetului precum si pedep… […]

    Apreciază

  3. Adrian P said, on iunie 16, 2009 at 7:57 am

    @Remus Cernea
    Domnule, chiar nu mai sunt alte situri umaniste/atee pe unde sa-ti versi veninul pe religie ?
    Ai venit si aici ?

    Acesta este un site cu orientare crestina iar debuseele dumitale nu sunt binevenite. Te invitam sa ne parasesti.

    Apreciază

  4. George said, on iunie 16, 2009 at 9:42 am

    Eu cred ca modul in care ai ales sa gandesti nu-I place lui Dumnezeu. Si, conform cu ceea ce mintea te duce, El castreaza pe toti care nu-I sunt pe plac.
    Intreb si eu: te-a castrat?
    De-aia iti defulezi injuriile si problemele psihosexuale pe-aici?

    Din faptul ca te rabda INCA… nu deduci nimic legat de „agresivitatea” acestui Dumnezeu pe Care nu L-ai cunoscut DELOC?
    Si, apropos, noi nu suntem Dumnezeu sa-ti rabdam tampeniile jalnice la nesfarsit.

    …Mai du-te si la alta masa. La masa satanei, ca tot ii canti in struna.

    Apreciază

  5. Adrian P said, on iunie 16, 2009 at 10:32 am

    @Remus
    Nu are nimeni cum sa te convinga pentru ca tu NU VREI sa crezi.
    Citeste acest material: http://florinm.wordpress.com/2009/06/14/credinta-act-de-vointa/

    Citez din el:
    „Nici un argument din lumea aceasta nu-mi poate schimba felul de a gândi dacă eu nu vreau. Nimic nu se poate impune cu forţa asupra minţii mele, indiferent cât de adevărat şi argumentat este, pentru că eu sunt liber. Sunt liber să fac ce vreau, bine sau rău.
    Din acest motiv credinţa nu poate fi schimbată prin argumente ci prin voinţă.”

    Daca ai vrea, ai cauta si ai gasi in interiorul tau si motivele pentru care nu crezi.
    Poate ca ai intalnit multi oameni care cu atitudini gresite care nu fac cinste crestinismului si care te-au indepartat.
    Poate ca vrei sa alungi mustrarea constiintei pentru greselile tale si de aceea lupti impotriva celor care le numesc greseli.
    Poate ca … multe.

    Daca ai vrea.
    Dar cum nu vrei nu putem face nimic pentru tine.

    Apreciază

  6. Adrian P said, on iunie 16, 2009 at 1:17 pm

    @Remus
    Am inteles. Tu nu ai intrebari, doar raspunsuri. Stii clar ca Dumnezeu nu exista, ca scopul religiei e doar o linistire sufleteasca, …
    Acum fa bine si lasa-ne.

    Apreciază

  7. […] Dupa model american, UE doreste si ea un ‘Mister Cyber Security’ al internetului precum si pedep… […]

    Apreciază

  8. […] Dupa model american, UE doreste si ea un ‘Mister Cyber Security’ al internetului precum si pedep… […]

    Apreciază

  9. […] In aprilie 2009, dupa model american, UE a stabilit ca doreste si ea un ‘Mister Cyber Security’ al internetului p…. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.