SACCSIV – blog ortodox

NU VOTATI la actualele alegeri europarlamentare 2009

   Se estimeaza pentru 7 iunie o participare la vot de 20-30%, ceea ce ne-ar situa cam pe locul 5 in Europa din acest punct de vedere. Enorm. Prea mult. Ca atare imi aduc si eu aportul meu (si sper ca la randul lor si cititorii asemenea) in a lamuri pe cat mai multi sa nu mearga la urne.

   Orice vot, indiferent pentru cine, reprezinta din partea celui care isi exercita acest drept, o recunoastere a imperiului. Un imperiu construit nu prin cucerire armata ci prin inselatorie si prin tradarea castei conducatoare a fiecarei natiuni in parte. Inclusiv cea din Romania, care chiar a excelat in acest sens.

   Mai grav, este vorba de fapt despre un imperiu-intermediar, una din ultimele etape inaintea crearii GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE. Prin urmare, indirect, oricine va vota, va recunoaste imperiul global.

   Unii spera ca poate totusi cativa dintre candidati, odata ajunsi acolo, vor putea intreprinde ceva bun, poate chiar anti-sistem. Este o speranta desarta, atat din partea ipoteticilor candidati (daca o fi vreunul de acest tip) cat mai ales din partea celor ce-i voteaza. Trebuie inteles ca avem a face cu un bulgare ce a inceput sa se rostogoleasca la vale acum peste 200 de ani iar acum a ajuns la proportiile unei cumplite avalanse si mai are putin si ajunge la baza muntelui. Sa facem o scurta incursiune in istorie:       

   In toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politica europeana. Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertatii si Securitătii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv ca este mult prea conservator. In viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialisti si ecologisti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmatia facuta in cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un pacat. Confruntat cu opozitia furibunda a majoritatii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa intregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. In locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, si se parea că toate controversele vor fi date repede uitarii.

   Inainte insa de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzandu-l pe inlocuitorul sau de apartenenta la o societate secreta. In momentul felicitarii pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicanul crestin-democrat a afirmat:

   ”Sper ca audierile lui sa mearga bine si nimeni sa nu il întrebe daca este francmason. ”

   Ulterior, in cadrul unei dezbateri desfaşurate la Milano, Buttiglione a spus despre principiul dupa care functioneaza institutiile europene

   “Uniunea Europeana se indreapta spre un totalitarism care doreste sa devina o religie de stat, o religie ateista, nihilista – o religie, care va deveni obligatorie pentru toti.„

   Ce este cu aceasta religie, cititi va rog in articolul:           

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

   UE se transforma in ritm galopant intr-un Big Brother de STANGA. La PAPUSARI totul este bine planificat si se respecta intocmai schemele prestabilite. Sa vedem ce se spunea in textul declaraţiei adoptate la întâlnirea Consiliului European de la Laeken din 15 decembrie 2001, cand s-a pregăti următoare Conferinţă interguvernamentală. Convenţia s-a intrunit (cum altfel?) sub preşedinţia domnului Valéry Giscard D’Estaing:

    „După căderea Zidului Berlinului, ne aşteptam cu toţii la o lungă perioadă de stabilitate, fără conflicte, bazată pe respectarea drepturilor omului. După doar câţiva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, o dată cu evenimentele din 11 Septembrie. Forţele opozante încă nu au dispărut: FANATISMUL RELIGIOS , NATIONALISMUL , rasismul şi TERORISMUL sunt în creştere.„ (…)

   „Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE.„ (NOTA 1)

   CONDITIILE ADERARII ROMANIEI LA UE

   Din punct de vedere economic, Romania a trebuit sa indeplineasca doua mari conditii: 1) privatizarile strategice si 2) liberalizarea contului de capital.

   1) Privatizarile strategice

    Au reprezentat in primul rand … bancile. Dar nu numai. Trebuie inteles insa un adevar teribil, un joc de teatru grotesc, anume ca ELITELE conducatoare ale UE doreau in fapt extinderea, dar totul era prezentat opiniei publice exact pe dos, cum ca Romania trebuie sa indeplineasca anumite conditii daca vrea sa intre in marea familie europeana. 

   Potrivit prestigiosului istoric César Vidal, pentru a inţelege ce se intampla in Europa trebuie luat in consideratie fenomenul francmasoneriei. Vidal documenteaza rolul discret dar imens jucat de acestia in formarea Uniunii Europene.

   Spre exemplu, afirma ca “proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing”, fost presedinte al Frantei in perioada 1974-1981, presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional, ca “masonii controleaza Internationala Socialista si s-au infiltrat puternic in partidele de dreapta” si ca acestia exercita “o influenta masiva in lumea comunicatiilor si in special in educatie, justitie si fortele armate.”

   Referirile rolului jucat de Valery Giscard d’Estaing in geneza tratatului UE si-au gasit o confirmare si in marturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. Intr-o alocutiune rostita la Bruxelles, Bukovsky a dezvaluit ca, in ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale (NOTA 2), formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi BANCA MONDIALA. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov: “Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.” Bukovsky nu si-a putut retine uimirea fata de capacitatile profetice ale lui d’Estaing:”Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat. Cititi va rog si articolul:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   Este evident ca la acea vreme putini stiau. Dar in perioada preaderarii Romaniei la NATO si UE, deja stiau mult mai multi, deja se vorbea ca se doreste extinderea. Dar toti care s-au perindat la putere in tara noastra, mass-media, “elitele“ si evident UE prezentau situatia exact pe dos. Adica noi ne straduiam sa intram si ei ne impuneau conditii. Si multi romani s-au lasat pacaliti. Se vorbea mult atunci de tot felul de reforme necesare si obligatorii. Azi multi recunosc ca nici acum nu s-a reformat ce trebuia si totusi am intrat in cele doua organizatii. Si asta pentru ca pe stapanii vestului ii interesa cu totul altceva. Privatizarea sectoarelor strategice bancar, energetic plus eventual maruntisuri. Iar asta autoritatile romane au realizat. Si asta era tot ce conta, tot ce interesa. Interesul “investitorilor“ din vest in Romania a fost minim in alte domenii. Sperantele romanilor indoctrinati cu himerice iminente masive investitii in tara noastra s-au spulberat. Doar cate un mastodont isi mai deschidea din cand in cand cate o sucursala aici, deoarece isi permitea sa plateasca mana de lucru locala in bataie de joc.  Dar si acestia, cand gaseau o tara cu mana de lucru si mai ieftina, nu mai stateau mult pe ganduri si plecau …

   Tot ce s-a privatizat pana acum in Romania a costat aproximativ 12 miliarde dolari. Se gandea cineva cat de ieftina este o tara? Ba ne-am si grabit sa dam drepturi peste drepturi homosexualilor pe chestia asta, pentru ca aceasta era una din “conditiile de baza ale aderarii“.

   Astfel casta conducatoare din Romania (in fapt marionete ale PAPUSARILOR mondiali) ce se tot roteste la putere de aproape 20 de ani, a instrainat pe nimic sectorul energetic si de materii prime (strategic pentru orice stat), a distrus industria si agricultura (pentru a devenit o tara consumatoare bazata aproape strict pe importuri), a distrus unul din cele mai bine puse la punct sisteme de irigatii, vinde lemn si importa mobilier, etc. Si uite cum tara asta a devenit un soi de frunza uscata plutind de colo-colo pe apa, functie de cum bate vantul. Firesc, caci statul nu mai are aproape nici o parghie, pe care orice tara ar trebui in mod firesc s-o aiba.

    2) Liberalizarea contului de capital

    Adica ridicarea restrictiilor la libera circulatie a capitalurilor. Si asta spune de la sine, in cateva cuvinte, esentialul … Mai ales in legatura cu proaspatul acord de imprumut cu FMI.

    Desigur cu totii ati remarcat cum in campania electorala pentru alegerile interne, cu toate ca criza deja incepuse si era cat se poate de vizibila in vest, partidele actualmente la guvernare n-aveau nici o frana in a face promisiuni, ba mai si minteau la modul ticalos ca mare lucru nu va fi. Apoi, spre surprinderea electoratului (neinformat de o mass-media ce nu se preocupa decat de circul mediatic si de prezentarea unei false lupte intre elementele decizionale ale partidelor) s-a format alianta cu cea mai mare majoritate parlamentara din ultimii 20 de ani. Pentru cei informati nu era insa nimic intamplator, caci esicherul politic nu este decat o simpla unitate in diversitate. Au aceleasi interese si aceeasi stapani. De ce au renuntat la teatrul de pana atunci? Deoarece era necesara o guvernare cu o larga sustinere fatisa in parlament datorita nepopularelor decizii care urmau a fi luate. Intre timp criza a navalit si la noi, insa guvernantii n-aveau nici o treaba in ceea ce priveste masurile anti-criza. O lalaiau cu bugetul si parca asteptau ceva … Iar acel ceva a venit si s-a numit imprumutul de la FMI si a fost prezentat ca o necesitate, ca o centura de siguranta, ca ceva pe care Romania se lupta sa-l obtina. Aceeasi minciuna insa ca si in cazul aderarii la UE, caci in fapt ELITELE camatariei mondiale l-au dorit, iar unii dintre politicieni au si recunoscut. Cititi va rog si articolele:

Adrian Nastase: “Se fac presiuni din exteriorul tarii pentru realizarea acordului de imprumut cu FMI”

ROMANIA a intrat in COLAPS. Cine sunt vinovatii? Ce va urma?

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

   NOTE:

   (toate cuvintele din articol scrise cu rosu, ingrosate si subliniate reprezinta hiperlink-uri catre articole din acest blog ce prezinta detalii importante)

   (NOTA 1)

   „Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE.„

   Fraza asta este definitorie …

Foto: http://www.echoesofenoch.org/Illumanati.jpg

   La 1 mai 1776, sub conducerea lui Mayer Amschel Rothschild (in traducere SCUTUL ROSU – inainte chemandu-l Mayer Amschel Bauer, dar si-a schimbat numele in mod special pentru ce avea in plan sa faca), cu sprijinul altor familii de evrei germani bogati – Wessely, Moses, Mendelsson – si a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondeaza in secret societatea „Vechii cautatori de lumina din Bavaria”, care va deveni mai cunoscuta sub denumirea „Ordinul Iluminatilor”. Weishaupt a sustinut ca numele provenea din vechi scrieri si insemna „cei care detin lumina”. 

   Primul profet al „Ordinului”, cel care intocmise o doctrina de la care mai tarziu s-au inspirat alte societati secrete influente – „Carbonarii” lui Giuseppe Mazzini, „Liga Dreptilor” lui Karl Marx  sau „Decembristii” lui Cernisevski – a fost Adam Weishaupt, din acest punct de vedere poate cel mai influent om al secolului XIX. Doctrina lui, Novus Ordo Seclorum, a supravietuit veacului si a schimbat lumea in secolul XX.

   1) Abolirea monarhiei si a oricarei puteri ordonate;

    2) Abolirea proprietatii private;

   3) Abolirea mostenitorilor;

   4) Abolirea patriotismului;

   5) Abolirea familiei (a casniciei si instruirea in comun a copiilor);

   6) Abolirea tuturor religiilor.

   Intre 16 iulie si 29 august 1782, la Wilhelmsbaden a avut loc al doilea Congres Masonic, sub presedintia baronului de Braunswick. Congresul de la Wilhelmsbaden a incercat sa faca o conciliere intre diverse secte francmasonice: rosicrucieni, necromanti, cabalisti si umanitaristi. La Congres a fost prezent si Adam Weishaupt, care a reusit sa fuzioneze Ordinul Iluminatilor cu masonii din lojile engleze si franceze. Congresul mai este important si pentru ca a coincis cu emanciparea evreilor din Imperiul Habsburgic. Totodata, a fost pus la punct in mare secret planul Revolutiei franceze care se va declansa sapte ani mai tarziu . Contele de Virieu, un mason care a participat la congresul secret de la Wilhelmsbaden , i-a dezvaluit ulterior unui prieten:Nu pot sa-ti spun ce s-a hotarat acolo. Pot doar sa-ti spun ca este mult mai grav decat iti inchipui tu. Conspiratia care s-a pus in miscare la Wilhelmsbaden este atat de perfect organizata, incat nu au scapare nici monarhia, nici biserica„.

   Aceasta doctrina este baza celei de STANGA . De aceea si simbolurile … Rosu caracteristic stangismului, 1 mai celebrata de intreaga stanga, etc.

   Cititi va rog mai multe in articolul:

PAPUSARII – inceputuri

   Mayer Amschel Rothschild:

   Dati-mi controlul banilor unei natiuni si nu-mi mai pasa cine ii face legile

Foto: http://coltonspointtimes.blogspot.com/2008/03/jp-morgan-chase-buyout-of-bear-stearns.html

    Mayer Amschel Rothschild (1744 – 1812), este fondatorul imperiului bancar Rothschild, cea mai de succes familie din istorie. Acesta si mai apoi fii sai au creat acest imperiu cu intindere europeana determinand explozia revolutiei industriale pe continent, au influentat dezvoltarea economica a sa pe directia deja cunoscuta a folosirii combustibililor fosili, inclusiv dezvoltarea transporturilor, au modernizat si stapanit sistemul bursier, bancar, financiar, au influentat direct politicul, au finantat mereu ambele tabere ale unui razboi, au pus la punct un sistem continental de informatii rapide, etc. La sfarsitul secolului 19 controlau peste jumatate din intreaga bogatie a planetei. Desigur, ei au fost varful unui ice-berg, partea vizibila a unui sistem piramidal in care au fost ajutati de prieteni mai putin vizibili opiniei publice. In SUA i-au finantat pe colosii Rockefeller (petrol), Andrew Carnegie (otel), Harriman (cai ferate), J. P. Morgan si pe bancherii ce au pus bazele Federal Reserve.

   Sa vedem cine au fost fii sai :

   Salomon Mayer (1774-1855) – fondatorul Rothschild banking family of Austria, care a determinat dezvoltarea economica a Austriei.

   Nathan Mayer (1777-1836) – fondatorul Rothschild banking family of England. Ca o paranteza, s-a casatorit cu o ruda a lui Karl Marx. In afara de domeniul financiar-bancar pe care au ajuns sa-l stapaneasca in insula, a colaborat direct cu guvernul in politica externa si de securitate a statului. De asemenea au dezvoltat un serviciu de informatii privat. Au finantat tabara anti Napoleon.

   Folosindu-se de sistemul propiu de informatii, de influenta si de credibilitate, dupa batalia de la Waterloo, pierduta de francezi, au adus in Anglia stirea falsa ca ar fi fost de fapt invers, panicand populatia. Bursa a cazut si ei au cumparat pe nimic tot ceea ce i-a interesat. La scurt timp stirea adevarata a venit. Astfel averea lor a crescut fabulos. La scurt timp, influenta lor in Bank of England era deja determinanta. A mai lucrat cu guvernul prusac si cel spaniol.

   Fiul lui Nathan Mayer, Lionel de Rothschild (1808-1879), a finantat si influentat guvernul britanic in chestiunea Canalului Suez. A investit masiv in Franta. Fiul sau, Alfred de Rothschild (1842-1918), a devenit director of the Bank of England si a reprezentat guvernul britanic la International Monetary Conference din Bruxelles in 1892.

   Au mai dezvoltat afaceri in Africa de Sud.

   Calmann (Carl) Mayer (1788-1855) – fondatorul Rothschild banking family of Naples (Napoli).

   James Mayer de Rothschild (1792-1868) – fondatorul Rothschild banking family of France. A determinat transformarea Frantei intr-o putere industriala. La vremea sa a fost cel mai bogat om al planetei.

   A fost sustinatorul lui Gioacchino Rossini, Frédéric Chopin, Honoré de Balzac, Eugène Delacroix si Heinrich Heine.

   SPECIFICATIE:

   Cand cititi mai sus ca au facut afaceri, ganditi-le ca pe ceva mega, la nivel national sau continental.

   In tarile unde erau prezenti direct, reprezentau o forta bancara mult superioara intregii „concurente„ luate la un loc. 

   Familia avea obicieiul sa se casatoreasca intre membrii sai. In cazul in care pe o line a arborelui genealogic aceasta practica o faceau consecutiv 2-3 generatii, rezultau sinucigasi sau nebuni. 

   Cei mai sus numiti au fost prieteni cu conducatorii politici din tarile respective.

   Dupa dramaticul al doilea razboi mondial si aflarea de catre intreg mapamondul a ororilor HOLOCAUSTULUI, familia a intrat intr-un OBLIGATORIU si NECESAR con de umbra, lasand unui grup prieten o buna parte a domeniului de activitate. Asta nu inseamna ca au devenit minusculi.

   Actualmente, banca Rothschild este una din cele mai mari banci de investitii din lume.

   http://www.rothschild.com/

   Putem aminti si cateva din interesele mega familiei in Romania ultimilor ani , atat prin patrunderea pe piata a ABN AMRO Rothschild dar si prin achizitii sau implicare in privatizari strategice sau importante : BCR– Erste Bank , Banca Ion Tiriac – HVB Bank , Romportmet – Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic  Arcelik , Luxten , Terapia  Advent , Enel – pentru Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban , etc. Proiecte finalizate sau in curs de finalizare .

   Ca o paranteza , interesanta a fost numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan (Rockefeller ) si ABN AMRO Rothschild.

   (NOTA 2)

  Comisia Trilaterala a fost creata in 1973 la initiativa lui David Rockefeller. Alti membri fondatori au fost Alan Greenspan si Paul Volcker, ambii fosti capi ai Federal Reserve. De asemenea si Zbigniew Brzezinski, care a fost si director.

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. kosk said, on iunie 5, 2009 at 3:40 pm

  la cine te referi cand scri si nu se mearga la vot??,ca sarmanii care voteaza pe mancare,bani,ajutoare,tot o sa mearga,la fel si militantii partidelor si asa iasa procentul, jocurile’s facute(macar sa iasa partide anti,da nu cred).

  Apreciază

 2. MARIA said, on iunie 5, 2009 at 3:41 pm

  Stai linistit , nu merge nimeni la vot , e asa bine acasa :))))

  Apreciază

 3. maria said, on iunie 5, 2009 at 5:52 pm

  eu am totusi o nelamurire.treaba la mine e exact asa cum ati descris dumneavoastra la inceputul articolului:ma gandesc ca oricum unii or sa mearga la vot..si decat acestia sa aleaga oamenii gresiti..mai bine ma duc si eu si votez pe cineva care stiu ca totusi o sa apere omul cat de putin.ma gandesc ca asa aleg raul cel mai mic…ma gandesc ca oricum or sa fie alesi europarlamentari..si decat sa fie aleasa domnisoara eba..mai bine cineva care are totusi capul pe umeri.nu prea stiu cum sa fac..eu la asta ma gandeam.ce ati spus dumneavoastra e corect…dar nu stiu..m-ati putea lamuri mai bine in problema asta pana duminica?multumesc.

  Apreciază

 4. asd said, on iunie 5, 2009 at 6:46 pm

  mda , eu presupun ca prin actuala neparticipare la vot , in alegerile urmatoare or sa fie si amenzi dak nu iti exerciti acest drept … speram sa nu se ajunga la asa ceva dar Romania e Romania ….

  Apreciază

 5. saccsiv said, on iunie 5, 2009 at 7:49 pm

  Maria

  Pentru cei ca dumneavoastra am scris indemnul si l-am argumentat. Ori e corect ce am spus eu si atunci nu mergeti la vot, ori nu e corect si atunci alegeti, va citez: „pe cineva care stiu ca totusi o sa apere omul cat de putin”.

  Mai reiau odata cele scrise in articol:

  “Orice vot, indiferent pentru cine, reprezinta din partea celui care isi exercita acest drept, o recunoastere a imperiului. Un imperiu construit nu prin cucerire armata ci prin inselatorie si prin tradarea castei conducatoare a fiecarei natiuni in parte. Inclusiv cea din Romania, care chiar a excelat in acest sens.
  Mai grav, este vorba de fapt despre un imperiu-intermediar, una din ultimele etape inaintea crearii GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE. Prin urmare, indirect, oricine va vota, va recunoaste imperiul global.
  Unii spera ca poate totusi cativa dintre candidati, odata ajunsi acolo, vor putea intreprinde ceva bun, poate chiar anti-sistem. Este o speranta desarta, atat din partea ipoteticilor candidati (daca o fi vreunul de acest tip) cat mai ales din partea celor ce-i voteaza. Trebuie inteles ca avem a face cu un bulgare ce a inceput sa se rostogoleasca la vale acum peste 200 de ani iar acum a ajuns la proportiile unei cumplite avalanse si mai are putin si ajunge la baza muntelui”

  Restul articolului este argumentarea celor spuse mai sus.
  Desigur, nu-i greu de gasit un candidat mai cu capul pe umeri decat eba. Dar va intreb: si ce daca? Dv. ati inteles mecanismele Parlamentului European? Stiti un singur candidat care sa aiba curajul de a spune cel putin cele ce le-a spus Rocco Buttiglione? Daca nu, la ce bun va dati votul? Votul dv. pentru cineva doar oleaca mai bunicel decat eba nu reprezinta decat acordul dv. cu o institutie mega statala ce militeaza impotriva crestinismului, a familiei, a traditiilor si care promoveaza globalismul de tip stup de albine consumatori-sclavi, sodomia, avorturile, implanturile cu cip si toate spurcaciunile pamantului.

  Apreciază

 6. saccsiv said, on iunie 6, 2009 at 5:14 am

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 7. anonimul pamantean said, on iunie 6, 2009 at 6:50 am

  Saccsiv, ar fi mai bine sa mergem la vot iar votul nostru sa anuleze buletinul de vot. Pe el sa scriem NU AM CU CINE VOTA (acest lucru este valabil numai daca cel ce voteaza considera ca nu are cu cine sa voteze).
  Trebuie sa demonstram ca ne pasa, ca ne-am saturat, ca… GATA! 20 de ani au fost suficienti, au avut timp destul sa-si faca de cap. E timpul sa plece.

  Eu votez: NU AM CU CINE SA VOTEZ!

  Apreciază

 8. saccsiv said, on iunie 6, 2009 at 7:36 am

  anonimul pamantean

  In aceasta privinta am o opinie oarecum contrara celei a unor frati pe care ii cunosc, ii iubesc si carora le apreciez activitatea. Suna frumos a mentiona pe buletinele puse in urna diferite mesaje anti cip, de blamare a UE, etc. Trebuie inteles insa ca si daca vor fi 100 000 de astfel de buletine, nimeni nu va avea interes sa le contabilizeze ca atare si prin urmare in mass-media nu vor apare stiri de genul: „atat la suta si-au exprimat indignarea si dezaprobarea, etc.” In schimb, in loc sa se diminueze procentul total al celor ce s-au prezentat la vot, acesta va creste iar SISTEMUL o va prezenta opiniei publice ca pe o victorie a politicienilor si a „analistilor” ce au iesit si au indemnat populatia sa se prezinte la urne.

  Apoi trebuie stiut ca nu va semnati pe acele buletine, ci separat, deci odata puse in urna ele devin „anonime”. Nu fac un proces de intentie comisiilor sau oricui altcuiva, insa daca tot se vorbeste de o temere de fraudare, opiniez ca in cazurile exceptionale in care cineva s-ar aventura s-o faca, i-ar fi mai usor sa inlocuiasca niste buletine de acest gen decat sa se complice sa si semneze in locul celor ce nu s-au prezentat.

  Apreciază

 9. anonimul pamantean said, on iunie 6, 2009 at 10:29 am

  Saccsiv, e pertinenta argumentatia ta. Dar, gandeste-te, daca ne-am duce toti (TOTI) si ar scrie toti: NU AM CU CINE VOTA, cam ce impact ar avea.
  Daca nu ne prezentam la vot, se va interpreta ca si pana cum: „dezinteresul romanilor”, „deceptia romanilor”, „simtul civic lipa” etc.
  In cazul in care cei care nu activeaza in vre’un partid nu s-ar duce la vot, raman cei care activeaza in partide, vor vota ei, alegerile se vor solda cu castigul celui care a „donat” mai multi mici, bere, excursii, promisiuni etc.

  cum o dai, tot nu-i bine. Solutii sa iasa din „rahat” vor gasi, pentru ca de-atata timp, obisnuiti cu el, vor sti sa inoate-n el.

  Apreciază

 10. maria said, on iunie 6, 2009 at 4:33 pm

  multumesc pentru raspuns.chiar aveam nevoie.acum am alta nelamurire insa..si din pacate.citeam cu cateva minute inainte pe site-ul domnului roncea ca daca nu te duci la vot e tradare de tara si etc..pentru ca daca romanii nu se duc la vot vor fii multi europarlamentari unguri si acestia vor pleda pentru autonomia transilvaniei in parlamentul european..chiar daca spunea si dumnealui ca nu exista oricum sansa de a vota bine..indeamna sa se duca romanii la vot..la asta chiar ca nu ma gamdeam.

  Apreciază

 11. saccsiv said, on iunie 6, 2009 at 6:14 pm

  Maria

  Eu sustin in continuare cele ce le-am scris mai sus. Iata si un clip care imi place, preluat de pe

  http://apologeticum.wordpress.com/2009/06/06/euroalegeri-anulati-voturile/

  Insa spre deosebire de fratii de la Apologeticum, pentru motivele din clip indemn sa nu ne prezentam la vot.

  Cat priveste pe unguri, ca vor fi 1 sau 7, cu totul neinteresant. Nu ei decid desprinderea Ardealului de Romania, altele sunt mecanismele. Daca UE nu are in agenda asa ceva, pot fi toti 33 unguri, ca tot degeaba. Si invers, daca UE vrea un Kosovo in Ardeal, o pot face si fara sa existe un europarlamentar ungur. Iar cand spun UE, ma refer la cei ce in fapt decid, nu la marionetele trimise de fiecare stat in parte.

  Apreciază

 12. Vlad said, on iunie 6, 2009 at 8:58 pm

  E corect ce spui. Problema e, insa ca suntem divizati. Unii au pornit o campanie,altii sustin altceva. Roncea are un punct de vedere pertinent. Dan Puric este atacat peste tot;eu l-am vazut ca pe un marturisitor. Peste tot numai contradictii. E clar ca trebuie sa fim impotriva a tot ce reprezinta UE-Noul Babilon. Dar trebuie sa „tinem aproape”, caci multi lupi in piei de oi au aparut. Miine sunt Rusaliile. Sa ne rugam ca Duhul Sfint sa pogoare asupra noastra si sa ne lumineze.

  Apreciază

 13. Mari said, on iunie 7, 2009 at 12:26 pm

  „Cat priveste pe unguri, ca vor fi 1 sau 7, cu totul neinteresant. Nu ei decid desprinderea Ardealului de Romania, altele sunt mecanismele. Daca UE nu are in agenda asa ceva, pot fi toti 33 unguri, ca tot degeaba. Si invers, daca UE vrea un Kosovo in Ardeal, o pot face si fara sa existe un europarlamentar ungur. Iar cand spun UE, ma refer la cei ce in fapt decid, nu la marionetele trimise de fiecare stat in parte.”

  Sunt din Ardeal, din fosta zona ocupata. M-am gandit mult daca se poate marsa pe ideea cu ungurii, sa particip sau nu la vot pt. ca sa fie inca un vot in plus pt. romani. Extrem de adevarat ceea ce zice d-ul Roncea. Numai cei care locuiesc acolo stiu ce eforturi depun in fiecare zi sa REZISTE si sa nu-si paraseasca casuta. Insa eu cred ca problema cu libraria etc. se poate rezolva DE CATRE ACTUALII REPREZENTANTI AI GUVERNULUI IN TERITORIU. DACA se doreste. N-are a face una cu alta.

  Perfect de acord cu ideea postata mai sus de fratele saccsiv. Poate gresesc insa la acest moment atat ma duce capu’. Iertati. Pana la urma fiecare trebuie sa judece si sa puna in balanta fiecare dintre indemnuri. Exact ca la final. Fiecare va decide pt. el si va raspunde cu viata.

  Apreciază

 14. […] NU VOTATI la actualele alegeri europarlamentare 2009 […]

  Apreciază

 15. parereamea said, on iunie 7, 2009 at 1:34 pm

  Intradevar, in cazul in care isi propun sa falsifice voturile, cea mai complicata varianta e sa falsifice incapand de la semnatura. Dar si acest lucru se poate realiza destul de usor. Exemplu: in primavara aceasta m-am trezit in 3 randuri la usa cu persoane care imi cereau sa semnez ceva, ceea ce nu mi s-a mai intamplat pana acum niciodata. O semnatura pentru nu stiu ce sedinta de asociatie (degeaba m-am uitat pe foaie ca nu am priceput la ce se referea), o semnatura pentru un protest ca s-au taiat copacii din jurul blocurilor, o semnatura ca am primit revista metro! A mai trebuit cineva sa semneze pana acum ca a primit revista metro? Deci e usor de facut rost de semnaturi, si inca in 3 exemplare, ca sa fie siguri. De aceea prefer sa ma duc sa imi pun eu semnatura acolo si sa votez un minoritar, un independent, care si asa nu are sanse mari sa iasa probabil, dar macar nu votez pe aia grasi, mari si asta inseamna un vot contra ungurilor.

  Apreciază

 16. sebbast1an said, on iunie 7, 2009 at 2:38 pm

  Noi, astia mai treji… degeaba mergem la vot protestand cumva, sau degeaba anulam nu stiu ce buletin de vot… caci putini suntem in comparatie cu ceilalti, cei care ar vota si pentru un mic si o cana de vin. Unii ar face-o pentru asta chiar daca au si acasa destul.. pentru ca sunt vrajiti de „traditia asta”.

  Noi, astia mai treji… ar trebui sa dam NOI micii si vinul „ca sa…”! Ar trebui sa luptam prin aceleasi mijloace ca ale „lor”, papusarii… Ar trebui sa ne punem niste blanuri de lupi peste lana noastra curata de oaie… sa ne unim caci presupun ca suntem mai multi ca papusarii. Ca altfel degeaba protestam… Daca se va gasi vreodata unu care sa detina destula ambitie si putere sa impiedice „papusarismul” fiti sigur ca va fi asasinat in ultima instanta(adica daca nu vor avea papusarii alta solutie, si cred ca sunt suficiente exemple, iar unii din voi cred ca le stiu pe toate…), deci nu vom ajunge decat cel mult niste martiri, dar asta desigur, tot cu voia papusarului. Asa ca hai sa ne adunam OFICIAL SI PUBLIC**. NU VIRTUAL!

  Asadar, trebuie sa ne dezvoltam in primul rand o Constiinta a Prezentei Reale(fiecare „membru” trebuie sa fie pe deplin constient de existenta „oilor cu blana de lup**”). Acesta este primul si cel mai greu pas de realizat; apoi…

  [eu am 28 de ani, si nu am votat in viata mea niciodata, dar nu mai cunosc pe nimeni asemenea]

  Apreciază

 17. MARIA said, on iunie 7, 2009 at 2:38 pm

  Catre Asd ,
  Bine, mai astept amenda pentru neparticiparea la vot .
  Chiar crezi ca am ajuns niste marionete in mainile unor papusari ???
  Eu cum as putea amenda la randul meu pe toti cei care au dezamagit acest popor ???
  Crezi ca amenda e o AMENINTARE atat de buna ??? GRESIT asta nu ma face decat sa-mi intaresc decizia .
  Abia astept sa colectionez amenzi :)))))))))

  Apreciază

 18. sebbast1an said, on iunie 9, 2009 at 11:03 am

  cine vrea o clasa politica pura si virtuasa in sensul nealterat al expresiei sa se adune la un loc si sa se sfatuiasca.
  Vorba aia: unde-i unu nu-i putere…

  Acesta este inceputul.
  Personal am si o idee destul de buna despre cum am putea continua.

  Apreciază

 19. sebbast1an said, on iunie 12, 2009 at 7:41 am

  Din blogul lui Marcus, “Capraru si Ordonanta”, imi “rescriu” frustrarea:

  “Ceva misterios s-a intamplat dragilor cand am decis sa postez comentul meu anterior si in blogul domnului George Serban. La fel ca si aici, dupa ce am vazut ca nu am primit nici un raspuns, m-au apucat toate frustrarile si am gasit cu cale sa ma racoresc postand fabula cu porcusorul Prikoke. Cer mii de scuze pentru asta, dar cine se simte are tot dreptul sa ma mustruluiasca bine. Va rog chiar!

  “Misterul” este ca aici a aparut postul meu, s-a si raspuns oarecum, dar acolo desi a fost acceptat primul “comentariu” frustrarea nu mi-a fost primita.(”George Serban – PCR … PDM, PD, (deputat ‘96-2000), PNL, AP, PNL – in opozitie, chiar si la Putere
  “)

  Ma doare Romania!

  Iar cu privire la ce vom face mai departe este inutil sa scot vorbele acum, pentru ca mai intai trebuie sa facem primii pasi, si sa intelegem cat de dificil sau simplu poate fi… Insa pentru o motivare in plus voi cita dintr-o postare recenta de pe alt blog:

  “…DACA dorim o clasa politica pura si virtuasa in adevaratul sens al expresiei TREBUIE SA NE ADUNAM LA UN LOC…

  trebuie multa intuitie sa inteleaga omu?!…

  Deci cine vrea politica[nu scenete de mahala sau alte porcherii] sa faca asa fel incat sa fie la un loc cu ceilalti care doresc acelasi lucru.
  Acesta este primul pas. In continuare se va proceda in concordanta cu analiza rationala a fiecarui gand din acest anturaj.

  Nu sunt eu “nu stiu care” dar stiu un singur lucru cu certitudine. SA NE ADUNAM LA UN LOC SI SA NE SFATUIM!

  Asadar, pentru toti cei care vor sa locuiasca intr-o tara curata SA NE ADUNAM SI SA NE SFATUIM.” S.C.

  Dar sa n-o mai lungesc.
  Draga Faptura Sibilina a zis ca nu se poate, ba mai mult, a si argumentat. Insa eu merg mai departe desfiintand acel argument. De fapt la desfiintat singura afirmand “Nu au nimic sfant!”
  Deci cine nu ne lasa? Astia de nu au nimic sfant? Dar de ce? Pentru ca ei au putere? Cum au ei putere? Chipurile electoratu le-a dat-o?!? Cinstit acum… chiar crezi ca astia de “nu au nimic sfant in ei” or sa ramana acolo unde sunt chiar daca vom face noi ceva?! Si “ceva” sigur putem face, dar trebuie sa NE ADUNAM SI SA NE SFATUIM.

  DECI SA NE ADUNAM OAMENI BUNI. ACESTA ESTE PRIMUL… SI CEL MAI DIFICIL PAS,
  Dar imi vine greu sa cred suntem destui care cu adevart vrem sa facem macar asta, pentru ca desi avem cele mai bune ganduri si intentii NOI ramanem la ele pentru ca este mai comod, mai confortabil. Ei bine, in acest caz v-as recomanda o fabula .[…]

  Sunt nimeni… dar ma doare Romania!![…]

  […]Nu doar un partid oarecare… pentru ca lumea e satula de partide. Sunt convins ca stii: romanii au inceput sa aibe alergii la auzul acestui cuvant.
  Iar despre “ilegalistii pcr” ce pot sa spun? Ma tem ca nu pot spune mare lucru, probabil stii mai bine ca mine.

  Intradevar, se poate sesiza o tenta comunista in “propaganda” mea. Pacat ca nu sesizam diferenta intre comunism si Dictatura Comunista. Desi unii romani ar imbratisa cu drag chiar si o Dictatura Comunista subliniez faptul ca marea majoritatea a romanilor, si in special cei care au nevoie ca nu mai pot duce, si-au dezvoltat un mecanism similar cu reactiile alergice la auzul cuvantului partid.

  Asadar, nu un partid oarecare. Am curaj sa sustin ca ar fi vorba de Partidul! Pentru ca ar fi singurul partid care ar avea ca principal punct in dogma sa – politica unei economii care se autosustine… Dar mentionez ca sunt constient, pentru ca imi dau seama ca Nicolae a inceput sa aibe probleme majore doar dupa ce a reusit sa-si pladeasca datoriile si deci sa nu mai depinda de “Umbre”. Si acesta este doar un exemplu din multe alte cazuri…

  Un partid adevarat, draga Marcus, este imaginea vointei unei natiuni, de fapt REZULTATUL rational analizat, REZULTATUL VOINTEI UNEI NATIUNI!! Caci tocmai aia e problama acum! Indiferent cum ai lua-o, dragul meu, in prezent partidele “noastre” nu reprezinta decat imaginea vointei romanilor. O vointa schizofrenica, si mi-e ciuda de mor. Omul se naste sa fie fericit, sa fie sanatos, iar fericirea inseamna evolutie, caci acesta este scopul vietii in sine.

  Ma doare Romania dragilor! Daca mai doare pe cineva eu propun sa ne adunam si sa ne sfatuim pentru bunele acestei natiuni, si mai tarziu poate pentru binele intregii omeniri. Deh… cuvinte mari, stiu… Dar stiu ca se poate daca vrem.[…]

  […]Da… vezi cum judeci?… en fin dragule… “sa-mi ajute dumnezeu”, mie(sau ne ajute dumnezeu noua zic eu)… Numai ca dumnezeu nu prea are treaba cu politica ca el “da” ploaie si peste cei buni si peste cei rai. Vezi ca in final se ajunge tot la fabula cu Prikoke. DE CE!?? de o mie de ori pana asa zisii intelepti s-or trezi.

  Te-as ruga cel mult sa ma descurajezi cat de rational poti, caci sa imi dai impresia ca am iluzii desarte e o meschinarie(si adaug ca sunt convins ca nu din rea vointa ai procedat asa, sau en fin, mai stiu eu, ca adevaru e ca nu prea stiu multe, insa ce stiu e ca trebuie sa ne luam la un loc toti cei care vor curatenie; si nu intr-un spirit extremist, in Nici Un Caz NU!!… ci cu analiza rationala a fiecarei idei izvorate din sufletele romanilor adevarati).

  Vreau Neaparat sa subliniez faptul ca un partid adevarat este REZULTATUL VOINTEI UNEI NATIUNI!! Iar ca sa fie mai clar VA INDEMN LA O RATIUNE CURATA.
  Mai mentionez deasemenea ca nu te contrazic cu nimic deoarece in aproape tot ce ai afirmat in “discutia” noastra AI DREPTATE, insa ma doare lipsa ta de vointa, desi probabil ar trebui sa fiu intelegator fiindca presupun ca ti-e lehamite de atata f#tangeala “politica”…

  In final vreau sa relatez un exemplu extrem pe care l-au dat fermierii greci politicienilor irosind recolte considerabile sub nasul lor, pastrand strictul necesar pentru ei si familiile lor, si amenintandu-i astfel cu o criza de toata jena. Nu vreau sa instig la ceva cu asta, ci doar vreau sa subliniez ca exista solutii, insa trebuie sa ne adunam si sa ne sfatuim, caci vorba aia “intelepciunea se afla in adunarea sfetnicilor”…

  Sa avem vointa romani!”

  Apreciază

 20. […] NU VOTATI la actualele alegeri europarlamentare 2009 […]

  Apreciază

 21. Mari said, on noiembrie 14, 2009 at 9:53 pm

  Am cautat un subiect cu tag-ul alegeri, n-am gasit, asa ca postez aici. Daca nu e de acord ca am intrat ca un intrus aici, il rog pe fratele saccsiv sa mute intrebarea sau sa creeze o categorie aparte. In caz ca nu considera ca e demn de luat in seama intrebarea mea pe un site cu specific ortodox, e ok, o sa incerc sa imi formulez singura un raspuns.
  Ce faceti, mergeti la alegerile prezidentiale? Si daca da, cu cine v-ati hotarat sa votati?
  Adoptati aceeasi politica a strutului si nu votati, ca si la alegerile europarlamentare? Merita sa le punem pe toate in aceeasi oala sau sunt notiuni divergente?

  Apreciază

  • parereamea said, on noiembrie 17, 2009 at 1:15 pm

   Votez cu cine e independent caci nu are nici o sansa. Important e sa nu votez nici cu mogulii zilei, sa nu am constiinta patata. Este un singur independent cu adevarat Eduard Manole, pacat ca nu isi declina religia, dupa aspectul siteului sau pare a fi pocait.
   Asta e, daca nu am fost in stare sa ridicam nici un ortodox „de sacrificiu” in fata, il votez pe asta, caci nu am incredere in chestia cu anularea votului, nici in absenta de la vot, ambele pot si speculate pentru a fi transformate in vot real pentru cineva. In schimb, un vot pentru un nesemnificativ personaj nu va alarma pe nimeni si va fi trecut pe raboj.

   Apreciază

 22. Mihail said, on mai 15, 2010 at 3:14 pm

  Sacciv, acesta este primul meu comentariu pe webblog-ul tau!
  De aceea doresc sa iti multumesc pentru bogatia de informatii dar si pentru conexiunile interesante, si dupa parerea mea corecte si pertinente,pe care le faci intre date si informatii.

  In ceea ce priveste participarea sau nu la vot…
  Parerea mea e ca discutia chiar contradictorie pe acest subiect nu va duce prea departe.
  In procesul asa-zis „democratic” sunt foarte multe parghii cu ajutorul carora se pot deturna voturile si/sau manipula masa de oameni.

  Un comentator spunea ca sa ne adunam si sa ne sfatuim.
  Aceasta solutie pare a fi buna.
  Sa nu uitam insa ca manipulatorii maselor au gasit solutia si la aceasta strategie.
  Solutia este: In momentul cand miscarea noastra este bine organizata si puternica manipulatorii vor avea foarte multe soutii pentru a deturna energia aceasta:
  – vor putea corupe liderii
  – vor putea acuza si denigra liderii
  – vor putea instiga masele impotriva miscarii
  – vor putea provoca violente pentru a denigra miscarea si liderii ei
  – etc.
  – etc.
  – etc.

  Singura solutie pe care eu o vad este urmatoarea;
  Voi incerca o descriere in mare a acestei solutii.

  Deci solutia este sa ne adunam, dar sa fim invizibili.
  Adica sa actionam fara sa ne cunoastem (de exemplu prin internet) si sa discutam subiecte, sa luam pozitii, sa propunem strategii, etc.

  Caci invizibilitatea ne da forta si asa nu putem fi chiar asa usor destramati de manipulatorii din umbra.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: