SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (02.06.2009): Veti face puscarie daca refuzati sa declarati simptomele gripei AH1N1

Posted in gripa AH1N1, GRIPA PORCINA, Romania by saccsiv on iunie 2, 2009

   Conforma articolului Noile formulare privind raspunderea penala in cazul gripei porcine vor fi distribuite in aeroporturi in 2-3 zile, „noile formulare privind raspunderea penala in cazul celor care refuza sa declare la intrarea in tara daca prezinta simptomele gripei AH1N1 vor fi distribuite in aeroporturi in doua, trei zile, a declarat, luni, subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, potrivit Mediafax.
   El a precizat ca pana acum au fost distribuite mii de formulare, ele fiind tiparite de Imprimeria Ministerului de Interne. „Pana acum nu au fost sesizari privind sincope in aprovizionarea cu aceste formulare”, a mai spus subsecretarul de stat pentru situatii de urgenta.
   Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a cerut intensificarea masurilor la punctele de frontiera. Astfel, pentru cursele directe, care incepand de luni au fost introduse pe ruta SUA- Romania, se va realiza de catre echipe medicale triajul epidemiologic al pasagerilor. Pentru celelalte curse se mentin procedurile aplicate pana in prezent. De asemenea, pentru cursele care vin din tarile afectate de gripa, respectiv Mexic, Canada si SUA, vor fi ghisee speciale, unde se vor completa obligatoriu formularele de intrare in tara.
  
Toti cei care vor refuza, din diferite motive, completarea formularelor vor raspunde conform articolului 308 din Codul Penal. Potrivit articolului, coroborat cu articolele 180, 181, 182, 184 si 179, actiunea de zadarnicire a combaterii bolilor molipsitoare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la doi ani. Totodata, conform articolului 18, punctul I din Legea 98/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, constituie contraventie si se sanctioneza cu amenda de la 200 la 500 de lei nerespectarea, de catre persoanele suspecte si convalescente de boli transmisibile, purtatorii sanatosi de germeni patogeni, a masurilor prevazute de normele in vigoare, in scopul prevenirii si combaterii bolilor transmisibile.”

 

   Deci se aplica niste legi dure pentru un tip de gripa a carei rata a mortalitatii este mai mica decat a unei gripe „normale”. Chiar din datele OMS reiese ca, pana in acest moment, rata de mortalitate in Mexic este cuprinsa intre 1,4 si 1,5% in cazurile de „gripa porcina”. Spre comparatie, rata de mortalitate în randul persoanelor care sufera de gripa „normala” depaseste 2,5%.

   Este foarte probabil ca aceste legi sa nu ramana aplicabile doar la nivelul celor ce intra in tara, ci sa se extinda la nivelul intregii populatii. Se spune ca „unde-i lege, nu-i tocmeala”. Dar daca insa unele minti decizionale considera, intr-un viitor apropiat, oportuna o vaccinare obligatorie si un sistem de carantina draconic? Unii se pare ca deja s-au gandit si la aceasta:

Franta va incepe in toamna VACCINAREA OBLIGATORIE anti GRIPA PORCINA (AH1N1) pentru pentru toti cetatenii de la varsta de 3 luni in sus

   Cam multa agitatie cu gripa asta … Cititi va rog si articolele:

GRIPA PORCINA a fost creata in laborator? Indiferent de raspuns, faptele dovedesc ca teama de o pandemie va fi folosita pentru vaccinare in masa si declararea starii de urgenta

GRIPA PORCINA: in caz de pandemie, se va declara legea martiala? Ce va insemna acesta?

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. anonimul pamantean said, on iunie 2, 2009 at 12:42 pm

    Ministerul „Sanatatii” a uitat TBC-ul! (dar el nu prezinta pericol de pandemie, nu?!)

    Buna ridicare la fileu: daca vom fi, astfel, obligati sa ne vaccinam?!
    Volens-nolens, bea Grigore aghiasma!

    Apreciază

    • Terra Mater said, on iunie 2, 2009 at 4:29 pm

      La origini toate gripele si diversele tipologii de cancer au fost create in laborator. O multitudine de disfunctii si dereglari ale diferitelor organe apar in urma unor terapii care ar trebui sa vindece fie chiar si banale gripe. Acestea nu numai ca nu vindeca (adorm simptomele pentru o perioada oarecare de vreme, ca apoi sa revina mai puternice si mai extinse) dar intrand in organism, aduc cu ele te miri ce scarbaciuni (ex. mucus de maimuta) care infecteaza organismul cu microbii sau virusii altor boli si mai de temut. Iar medicii nostri ( ca de altfel din intreaga lume- cu mici exceptii- ca si politicienii, si-au vandut constiinta si in schimbul diverselor beneficii personale, s-au pus in slujba asasinilor umanitatii. Personal am cunoscut raspunsul un medic de la Fundeni cum ca personal nu crede ca anumite sinptome atipice pot fi cauzate de anumiti virusi, ca in mod exagerat se arunca vina pe virusi. Dupa cateva luni am avut surpriza sa gasesc un apel catre populatie ca aceasta sa accepte vaccinarile, motivand ca, doar asa se poate lupta, crea o bariera , un scut in jurul corpului nostru care sa ne protejeze de atacurile anumitor virusi destul de temuti si distrugatori.
      Deci, manifestari evidente, care probeaza ca infectii cu anumiti virusi au dat peste cap sistemul imunitar si l-au zapacit incat a inceput sa atace propriile celule sanatoase, nu sunt luate in considerare, dar, ne legam la cap si ne punem pe bocit uitandu-ne la drobul de sare, ca asa suna directivele transmise de cei care conduc omenirea; marile case farmaceutice, bancherii, magnatii petrolului si altor tipuri de energie.

      Apreciază

  2. ANTIP MARIA said, on iunie 2, 2009 at 12:55 pm

    Refuz sa declar ca am simptome ale gripei AH1N1 :))))))))))))))

    Apreciază

  3. […] Veti face puscarie daca refuzati sa declarati simptomele gripei AH1N1 […]

    Apreciază

  4. Fabian said, on iunie 2, 2009 at 3:24 pm

    Si eu refuz si voi refuza sa declar orice simptom al gripei! – vreau sa vad cine se va lega de mine si libertatea mea!! :)))

    Apreciază

  5. Radu said, on iunie 2, 2009 at 5:28 pm

    De ce nu si pentru SIDA? Faci puscarie daca nu declari gripa insa cei cu SIDA pot umbla nestingheriti peste tot.

    Apreciază

  6. Nina Fedoroffa said, on iunie 2, 2009 at 6:36 pm

    Hai alinierea pt. vaccinare, porc….pardon, dragi cetateni…

    Apreciază

  7. […] Veti face puscarie daca refuzati sa declarati simptomele gripei AH1N1 1 comentariu « Articolul zilei (02.06.2009): Veti face puscarie daca refuzati sa declarati simptomele gripei AH1N1 […]

    Apreciază

  8. asd said, on iunie 2, 2009 at 7:22 pm

    eu , unu , nici nu cred k exista gripa asta porcina :)) incep din ce in ce mai mult sa n-am incredere in mass-media ..

    Apreciază

  9. […] Veti face puscarie daca refuzati sa declarati simptomele gripei AH1N1 […]

    Apreciază

  10. […] Articolul zilei (02.06.2009): Veti face puscarie daca refuzati sa declarati simptomele gripei AH1N1 […]

    Apreciază

  11. […] Veti face puscarie daca refuzati sa declarati simptomele gripei AH1N1 […]

    Apreciază

  12. […] Articolul zilei (02.06.2009): Veti face puscarie daca refuzati sa declarati simptomele gripei AH1N1 […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.