SACCSIV – blog ortodox

Imbecilizarea prin MANELE

Posted in EVREI, manele, Romania, TIGANI by saccsiv on mai 21, 2009

   Conform articolului Spune-mi ce asculti, ca sa-ti spun cat de destept esti, de curand, Virgil Griffith, un student al universitatii California Institute of Technology, a realizat un studiu mai mult decat interesant. Acesta pune in legatura preferintele muzicale cu rezultatele SAT-urilor elevilor americani (acele examene pe care le dau la sfarsitul liceului si cu care se lauda in toate filmele). Astfel, elevii cu cele mai joase performante scolare, cu un scor mediu de 889 (ceea ce inseamna ca doar vreo 20% dintre elevi au luat mai putin), declara plini de mandrie ca trubadurul lor preferat este Lil’ Wayne. In vecinatatea lor se mai afla si confratii ascultatori de T.I., Beyonce si tot ceea ce inseamna reggaeton. Intregul tabel in gasiti la:

http://musicthatmakesyoudumb.virgil.gr/music.php

   Bine ar fi ca un asemenea studiu sa-l faca si un grup de specialisti. Probabil insa ca rezultatele nu vor diferi spectaculos. Consider ca in Romania este obligatoriu realizarea unuia asemanator, insa probabil ca nu se va realiza datorita politicului corect si al unor puternice interese in promovarea manelelor. Sper totusi ca poate niste studenti entuziasti vor face un studiu precum al colegului lor american.

   Eu insa mi-am format o parere clara pe baza experientei mele de viata si pot spune ca nu am intalnit iubitori de manele capabili de o minima capacitate de analiza. Mai mult, am observat o chestiune extrem de interesanta si va propun sa experimentati si dumneavoasta: incercati, ascultand diferite fonduri musicale, inclusiv manele, sa va concentrati pe analizarea profunda a unei oarecare probleme, sa faceti exercitii de matematica sau orice activitate ce implica o inteligenta peste medie. Nu vreau sa va influentez si sa porniti de la o idee preconceputa, de aceea va las sa faceti singuri acest experiment, insa ar fi util sa comentati observatiile dumneavoastra in cazul manelelor. Sa analizam insa si alte chestiuni legate de acest tip de muzica:

   Limbajul de mahala , propriu pana nu de mult ghetoului si penitenciarelor a invadat limbajul comun o data cu explozia acestora. Muzica de petrecere mai mult sau mai putin tiganeasca se canta pe aceste meleaguri de mult timp, insa de cativa ani se petrece o actiune voita (dar neconstientizata de multi) de dezromanizare si imbecilizare a maselor (de care am mai vorbit cu alta ocazie, facand parte dintr-un proiect mai amplu, la nivel global de cimentare in material si indepartare de Dumnezeu a individului).

   Manelizarea societatii romanesti este una din cele mai distructive si eficiente actiuni de stricare a acestui neam. Acele cuvinte nu sunt tocmai goale de continut, ele reprezinta o rasturnare a valorilor reale si indeamna la razbunare, mandrie, goana dupa bani, desfranare.

   Manelizarea a inceput cand CNN, trambita politicii corecte mondiale, a criticat autoritatile romane ca tiganii nu-si pot exprima “creatiile artistice“ in mass-media de la noi. Imediat PRO TV s-a aliniat si a inceput o intensa promovare a “artistilor“ si a subculturii lor.

   CNN , a fost fondat de catre Ted Turner, cel ce numea crestinismul ca fiind religia invinsilor iar pe opozantii avortului prin absortie ii poreclea “bozos“(prosti, incompetenti, mascarici). În 1998, Ted Turner a făgăduit solemn că va da mai mult de 1 miliard pentru ONU ca să fie cheltuiţi în implementarea planurilor de reducere a populaţiei la scară planetară. Intr-un interviu în Audubon Magazine, acesta spunea:

O populaţie totală de 250-300 de milioane de oameni o reducere de 95% din prezentul nivel, ar fi ideal.”

   Cititi va rog si articolul:

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

   Ca o paranteza, tot de numele lui se leaga indobitocirea prin anumite desene animate a copiilor. Nu intru in detalii, dar cred ca toti ati observat cam ce promoveaza ele … Ma refer la cele marca Cartoon Network.

   Interesant de studiat este si TED TURNER’S REMARKS
Presenting The Synergos Institute’s Annual Award for Outstanding Leadership in Bridging Divides to David Rockefeller

   Cat despre PRO TV, sa vedem cine ii este stapanul:

   Ronald Steven Lauder (1944-), evreu, controleaza Central European Media Enterprises (ce include si Pro TV) si Israeli TV. In 1987, Lauder a intemeiat Ronald S. Lauder Foundation, ce se dedica reconstructiei comunitatilor evreiesti din centrul si estul Europei. De asemenea, numele sau este legat de numeroase organizatii civice:

   Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations

   Jewish National Fund

   World Jewish Congress

   American Jewish Joint Distribution Committee,

   Anti-Defamation League ( chestiuni de defaimare si discriminare ale evreilor )

   Jewish Theological Seminary ( unul dintre centrele academice si spirtituale ale iudaismului conservator )

   Brandeis University

   Abraham Fund

   Membru Council on Foreign Relations

   FAMILIA LAUDER

   Lauder este fiul cuplului Estée Lauder si Joseph Lauder. De asemenea, este fratele mai mic al altui domn deosebit, Leonard Lauder. Putem face referire si la fiica sa, d-na Jane, maritata cu d-nul Kevin Warsh.

   Valorosul tanar domn Kevin Warsh este membru al consiliului de conducere al guvernatorilor Federal Reserve, nominalizat fiind de catre George W. Bush.

   Despre mega presa mondiala, cine ii sunt stapanii si care este relatia lor cu PAPUSARII planetari, cititi va rog articolul:

Mass-media, industria de filme, EVREI, elite, NOUA ORDINE MONDIALA, GUVERNUL MONDIAL

   Exista un interes major in chestiunea „traditiilor” tiganesti. La initiativa evreilor George Soros si James Wolfensohn, prin Institutul pentru o Societate Deschisa si BANCA MONDIALA s-a demarat programul deceniului de incluziune sociala a rromilor (2005–2015) la care participa si guvernele a noua tari (Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Macedonia, Serbia, Romania, Muntenegru, Slovacia).

   Citind in site-ul Deceniului de Incluziune Socială a Romilor 2005-2015 gasim:

   Pagina 16

  „In cadrul unei Europe unite este de neacceptat prezenta unei minoritati rome numeroase , aflate in crestere numerica , si care are o situatie mult mai precara decat a majoritatii aflate in regres numeric . Din punct de vedere al stabilitatii si securitatii pe termen lung a Europei, acest fapt este unul de neacceptat din punct de vedere moral si de neconceput din punct de vedere politic.„ a declarat James Wolferson.

   Pagina 22

   „Prin intermediul deceniului de incluziune sociala a romilor se vor face toate eforturile necesare atat din partea guvernelor cat si din partea reprezentantilor societatii civile pentru a include pe reprezentantii romilor in structurile administratiei locale si centrale.

   Toate organizatiile internationale implicate si-au reafirmat vointa de a sprijini deceniul de incluziune sociala a romilor, atat financiar (CE) cat si tehnic (Banca Mondiala si Soros)

   Pagina 29

   Modalitati concrete prin care sa se combata rasismul si intoleranta fata de romi .

   Monitorizarea rasismului si xenofobiei .

   Pagina 30

   Rolul cheie al UE in procesul deceniul de incluziune sociala a romilor

   Pagina 39

   Catherine Magnant de la Directia Ocupare a prezentat „ Anul 2007 – An European al sanselor egale pentru toti „indiferent de sex, orientare sexuala, etnie, religie.

   Pagina 40

   Colin Wolfe : locuinte pentru romi , antidiscriminare

   Pagina 41

   Vladimir Spidla: bani pentru antidiscriminare

   Pagina 42

   Romii, prioritate de varf in campania anti discriminare

   Pagina 48

   In Romania, intre 1,8 si 2,5 milioane de romi

   Cred ca cele scoase in evidenta mai sus, vorbesc de la sine despre scopul si modalitatilor lor de lucru. Ele sunt insa de natura a NU ADUCE NICI O SCHIMBARE in comportamentul tiganilor … Cititi va rog mai multe in articolul:

TIGANI, TIGANESC, TIGANIME, TIGANIZARE, istoric , George Soros, deceniul de incluziune sociala a rromilor ( 2005 – 2015 ), Pro TV, manelizare

  Observam deci ca ELITELE evreiesti se folosesc din plin de chestiunea tiganeasca pentru implementarea politicii corecte si pentru crearea unor ziduri concentrice protectoare formate din tot soiul de minoritati: etnice sau sexuale plus si de ceea ce mai gasim in dictionarul de elemente periculoase pentru SISTEM, pe care il gasiti la:

In ritmul acesta, in cateva luni planeta va deveni o cusca. Iata o noua actiune marca „The Department of Homeland Security”

   In plus, extinderea la nivelul populatiilor majoritare a metehnelor si traditiilor tiganesti negative are avantajul crearii unui ghiveci imbecilizator. Mai mult, generalizarea conceptiei “traieste clipa” (in care exceleaza aceasta etnie) are darul de a-i face pe oameni sa traiasca intr-o transa ce-i impiedica sa-si puna prea multe intrebari despre cine ii stapaneste. Si nu in ultimul rand, este vorba despre ceea ce dr. Mandelstein spunea la Zionist International Congress, 1897:

   „ Evreii isi vor folosi toata influenta si puterea pentru a preveni progresul si prosperitatea tuturor celorlalte natiuni si sunt decisi sa adere catre destinul lor istoric , acela de a cuceri puterea mondiala

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. strongvaleriana said, on mai 21, 2009 at 3:54 pm

    Dupa umila-mi parere maneaua e o forma de regasire ieftina in valori imediate la care adera neconditionat oricine se simte apartinator unui anturaj in care posibilitatile de culturalizare sunt nule, reusindu-se astfel ca pe ritmul si apogiaturile orientale (foarte placute pt urechi needucate) sa se induca un mesaj ce se constituie intr-un ” ba pe-a ma-tii ” adresat societatii ”cuminti” incadrata-n anumite tipare sociale, societate care mai mult simuleaza deschiderea catre integrarea paturilor defavorizate.

    Mesajul simplu de pe suportul artistic (pan’ la urma si asta-i o arta) ce targeteaza categoriile sociale susceptibile la ”reteta succesului peste noapte” nu este altceva decat o copie fara pretentii, a ideii de ”valoare” promovata si pe la case (cu mult)
    mai mari !

    Apreciază

  2. […] Saccsiv: Imbecilizarea prin MANELE […]

    Apreciază

  3. Negoita Paul said, on mai 23, 2009 at 10:17 am

    Din punctul meu de vedere, maneaua este o cale de -afirmare fictiva- a celor care fac parte din atlasul de mitocanie urbana. Acestea scot la iveala o puternica hotarare… aceea de a deculturaliza intreaga Romanie! Asa-zisele valori care rasar de aici sunt complet aducatoare cultura ”mahalageasca”.

    Apreciază

  4. shade said, on mai 25, 2009 at 5:31 am

    frumos blog .Parerea mea despre manele : muzica de prost gust ce promoveaza valorile materiale,prostia si imoralitatea.Cel mai bine este sa o evitam.Cat despre razboi va recomand siteul asta : http://www.globalresearch.ca/
    Sunt destul de sigur ca in cativa ani va avea loc cel deal 3lea razboi mondial si ca va incepe printrun atac impotriva iranului.Iranul este membru SCO(candidat da rusii ii apara) iar Israel eh Israel conduce america.

    Apreciază

  5. Getodak said, on mai 25, 2009 at 4:03 pm

    Surprinzator sau poate nu nici eu nu am o parere buna despre manele. Efectul de imbecilizare pe care il are asupra fanilor acestui gen de muzica le-am sesizat de mult.
    Dar cand am comentat critic laadresa acestui gen de muzica si fanilor sai am fost atacat si etichetat drept cinic , mult prea elitist in preferintele muzicale uneori rasist , rautecios sau ca nu stiu sa inteleg acest gen de muzica
    Mai ingrijorator este efectul pe care acest gen de muizca il are asupra tinerilor, adolescentilor care inca se afla in scoli si licee.Unul foarte nociv care mi se pare ca le afecteaza negativ posibilitatile de a se dsezvolta in plan intelectual. Nu mai au nici o dorinta de a se realiza prin munca sau educatie ci prefera calea mult mai usoara a manelistilor.
    De fapt punctul meu de vedere este destul de clar si pe blogul meu unde incerc sa trag un semnal de alarma asupra imbecilizarii tinerilor.

    Apreciază

  6. Iuliana said, on mai 25, 2009 at 9:14 pm

    Subscriu! Aveti dreptate. Experienta mea la catedra confirma concluziile dumneavoastra. Dar necazul este ca sunt atrasi in cercul iubitorilor de manele mai toti tinerii care se tem de respingere din partea grupului si, dusi de val, imita comportamentul degradant si mimeaza aderenta la falsele valori promovate prin acest tip de „muzica” . Varsta si schimbarea anturajului mai corecteaza ceva, dar nu pot sterge complet urmele mentalitatii maneliste si a filosofiei de viata a propagatorilor ei.

    Apreciază

  7. oana said, on iunie 1, 2009 at 1:40 pm

    imbecil esti tu si toti care au scris pe situ asta fiecare asculta ce gen de muzika ii place si nu cred ca este normal sa ne faceti voi prosti doar pentru ca ascultam alt gen fata de al vostru si voi va dati rotunzi si destepti si daca se intalneste cineva fata in fata cu voi nu mai stiti sa scoateti un cuvant invatati sa numai jicniti oamenii si sa va credeti asa superiori mai vedeti-va de ale voastre ;)si tu o sa te imbecializezi prin ura pa care o ai ;)si rasism si o sa mai arzi si in iad ca judeci asa aiurea

    Apreciază

  8. saccsiv said, on iunie 1, 2009 at 3:11 pm

    Oana

    Nu ma pot abtine:
    „situ”
    „muzika”
    „jicniti”
    „imbecializezi”
    Sa mai adaugam si ca n-ai nici o treaba cu semnele de punctuatie.
    Tigancusa mica, du-te si baga una la maxim sa auda vecinii ce boxe bengoase ai, una pentru fete de fete de asfalt, una din acelea suparate (ca te-am enervat) si lase-ne.

    Apreciază

  9. […] Imbecilizarea prin MANELE […]

    Apreciază

  10. dorian said, on ianuarie 3, 2010 at 4:45 am

    sacciv cu ultimul comment ai cam sarit calul. am incredere ca ti-ai dat seama de asta pana acum.

    Apreciază

    • RMaria said, on ianuarie 5, 2010 at 4:49 pm

      dorian draga, nu te supara…io zic ca nu e cal ce a sarit saccsiv….cel mult ponei 🙂
      pai te rog sa observi ce continut, limbaj (sa nu zic duhu’) are articolul…si cu ce atac la persoana vine fetita aia care pare sa fi lipsit si de p-acasa, si de pe la scoala. dar poate a avut absente motivate de vreo gripa porcina.

      porcina am spus, nu ? 🙂 sau ti se pare domneasca? (cat timp la un articol cu trimiteri stiintifice si de bun simt se trezeste cineva cu musca pe caciula sa omoare mesageru’….mi se pare un q.e.d. al mesajului articolului….)

      saccsiv, stiu ca „de gustibus non disputandum”…dar sa stii ca mi-a placut verbu’ „a se imbecializa”. nu mai zic ca e si foarte „tematic”.

      iertati-mi, va rog patima cu care am scris, dar locuiesc in Giulesti…

      Apreciază

  11. Unde-s haiducii? - OrtodoxINFO said, on iunie 28, 2019 at 9:02 am

    […] crestin nu e bine sa asculte manele sau rock sau clasica. Dar folk o fi bine sa asculte? Sau macar o parte din muzica folk? Voi […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.