SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Pe fata despre unirea popoarelor, o viitoare putere mondiala, justitie globala si ‘identitate postnationala’ in Parlamentul European

   In cadrul sedinţei plenare din 2009-05-06 „Noul rol şi noile responsabilităţi ale Parlamentului care decurg din Tratatul de la Lisabona – Impactul Tratatului de la Lisabona asupra dezvoltării echilibrului instituţional al UE – Dezvoltarea relaţiilor dintre Parlamentul European şi parlamentele naţionale, în temeiul Tratatului de la Lisabona – Aspecte financiare ale Tratatului de la Lisabona – Punerea în aplicare a iniţiativei cetăţenilor”, un interesant discurs a avut deputata portugheza Maria da Assunção Esteves, membra a grupului politic Partidul Popularilor Europeni si al Democratilor Europeni (PPE_DE), a carei inregistrare (dublata in limba romana) puteti gasi AICI.

   Nu stim cine o gadila pe traducatoarea romanca ca abia se abtine din ras, insa mesajul deputatei portugheze este de o gravitate maxima. Iata mai jos discursul tradus ce a aparut scris la fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT:

“(…) Va veni ziua cand parlamentele federale si cosmopolite se vor uni pentru a conduce lumea. Visul unei omeniri comune, fara frontiere, se naste chiar acum, aici, in acest loc al reprezentativitatii, in care libertatea devine mai puternica, iar democratia – mai vasta. Ideea vizionara a Iluminismului, a unei uniuni a popoarelor, reprezinta primii pasi in magia salilor [de reuniune] si a dezbaterilor noastre. In aceasta uniune, Macchiavelli isi pierde din putere, caci noi am stiut sa inlocuim suveranitatea popoarelor cu suveranitatea oamenilor. Paradigma cosmopolitismului devine tot mai mult o constanta in institutiile noastre si in deciziile pe care le luam si incepe sa se manifeste si in actiuni.

Se naste in prezent o noua viziune, antropocentrica, a dreptului si a politicii, iar printre oamenii de rand din Europa prinde viata identitatea postnationala. Sublima demnitate a omului este acum principiul care reuneste dreptul national si cel international. Este regula suprema si in sistemul nostru original de coordonare. Ceea ce reprezinta Uniunea Europeana si Parlamentul sau este o viziune morala fara precedent in istoria omenirii – o viziune morala colectiva, care si-a croit drum in strategiile statelor europene si sta la baza integrarii acestora.

Angajamentul recriproc al popoarelor europene este adevarata temelie a umanitatii lor comune. De fapt, izolarea si egoismul s-au prabusit in ziua semnarii Tratatului de la Roma. Acum, dreptatea se naste tocmai din virtutea politicii, ca o punte intre Kant si Aristotel, intre libertate si fericire. Popoarele Europei stiu ca singura legitimitate este aceea care decurge din drepturile omului si singura autoritate este cea a autoritatilor care le respecta. Ele stiu ca emanciparea istoriei nu este posibila decat printr-un proiect politic comun si printr-o justitie globala.

Va veni ziua cand popoarele din Asia, America de Nord, Centrala si de Sud si Africa se vor uni. Demnitatea oamenilor va transcende culturile, de la Goethe la Pessoa, de la Bach la Tchaikovsky, de la Mohammed la Buddha. Drepturile omului sunt drepturi universale, ca o norma comuna dincolo de orice diferente, iar Europa, pentru a putea reprezenta un exemplu, are nevoie in mai mare masura de constitutie, are nevoie de mai multa descentralizare, de mai multe politici, de mai multa extindere.

In acest moment de ramas-bun, tin sa va spun ca sunt mandra ca am participat, impreuna cu dumneavoastra, la aceasta aventura.

(Aplauze)”

   Discrepanta dintre amuzamentul romancutei si gravitatea mesajului spune, precum intr-o parabola, multe: GUVERNUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE vine peste noi iar multora dintre noi nici ca le pasa.

   AICI gasiti si inregistrarea discursului lui Adrian Severin. Inregistrarea intregii sedinte o gasiti AICI.

   Cititi va rog si articolul:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. bl000g said, on mai 10, 2009 at 7:38 am

  E mai usor sa conduci o lume intreaga, daca ai doar un singur Parlament si un singur Guvern…

  Apreciază

 2. dan said, on mai 10, 2009 at 5:35 pm

  @bl000g … Din pacate diavolul s-a gandit mai inainte de noi la asta. Dar nu-i nimic…noi sa ne pregatim sufletele de judecata ca dupa antihrist vine stapanul nostru Hristos…si atunci sa vedem noi „justitie globala”. Doamne iarta-ne.

  Apreciază

 3. waszlaw said, on mai 11, 2009 at 8:47 am

  de ce nu va internati?

  Apreciază

 4. shade said, on mai 11, 2009 at 9:36 am

  @wazzlaw daca tot esti asa superior dc iti pierzi timpul cu noi.Faptul ca vi si jignesti ne arata,intradevar,superioritatea ta fi sigur de asta

  Apreciază

 5. marochin said, on mai 11, 2009 at 9:47 am

  Proiectul lui Barack Obama – O solutie la actuala criza economica = eliminarea notiunii de mostenire

  In seara zilei de 16.02.2009 in cadrul emisiunii Stirea Zilei de la Antena 3 Ion Cristoiu face o afirmatie incredibila depre posibila lansare a proiectui “A treia cale” a presedintelui Barack Obama. Acest poiect ce ar veni ca solutie la actuala criza economica si se va baza pe punerea în valoare a fiecărui individ din societate; încurajarea inovării şi iniţiativei individuale ca instrumente decisive ale progresului personal şi colectiv; eliminarea notiunii(dreptului) de mostenire,mostenitor ori existenta acestuia in baza unei taxe uriase.

  http://gandeste.org/politica/proiectul-lui-barack-obama-o-solutie-la-actuala-criza-economica/752/

  Apreciază

 6. mihai said, on mai 11, 2009 at 10:28 am

  @waszlaw dupa tine

  Apreciază

 7. […] VIDEO: Pe fata despre unirea popoarelor, o viitoare putere mondiala, justitie globala si ‘identita… […]

  Apreciază

 8. […] VIDEO: Pe fata despre unirea popoarelor, o viitoare putere mondiala, justitie globala si ‘identita… […]

  Apreciază

 9. […] VIDEO: Pe fata despre unirea popoarelor, o viitoare putere mondiala, justitie globala si ‘identita… […]

  Apreciază

 10. […] VIDEO: Pe fata despre unirea popoarelor, o viitoare putere mondiala, justitie globala si ‘identita… […]

  Apreciază

 11. […] VIDEO: Pe fata despre unirea popoarelor, o viitoare putere mondiala, justitie globala si ‘identita… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: