SACCSIV – blog ortodox

Moldova: revolutie Twitter sau o revolutie portocalie?

Posted in miscari de strada, Moldova, revolutia Twitter, Twitter by saccsiv on aprilie 10, 2009

   S-ar parea ca totul a izbucnit dupa ce un numar foarte mare de tineri a primit SMS-uri cu mesajul “Vino sa lupti impotriva comunistilor in fata cladirii guvernului. Da mesajul mai departe”, acesta fiind si motivul pentru care la un moment dat serviciile de telefonie n-au mai fost accesabile.

   Insa pentru cei cu acces la internet, chemarea a fost lasata prin Twitter si Facebook, folosindu-de keyword #pman, dupa numele Pietii Marii Adunari Nationale din Chisinau. Astfel, datorita numarului foarte mare de astfel de mesaje, s-a ajuns ca miscarea de protest sa fie denumita revolutia Twitter.

   Interesant este ca formula SMS-urilor a fost folosita si in 2004 in cazul revolutiei portocalii din Ucraina sau cu ocazia protestelor din Belarus din 2006.

   Dar Moldova este probabil cea mai saraca tara de pe continent, cu un venit mediu de 2532 lei ($230), iar pentru folosirea Twitter-friendly iPhone au nevoie de 6,599 lei. Desigur, pot fi folosite si calculatoare la mana a doua, dar chiar si asa, numarul celor cu acces la ele este limitat, raportat la intreaga populatie. Prin urmare s-a urmarit un segment tinta bine delimitat: tinerii.

   Nu stim inca gradul de implicare al organizatiilor non-guvernamentale din Moldova, insa daca se va adeveri amestecul lor in toata tarasenie, este trist. Stim insa ca unele dintre ele au primit sustinere Internet Access Training Program (IATP), un program al Bureau of Educational & Cultural Affairs (ECA) din cadrul US Department of State finantata in conformitate cu Freedom Support Act. Aceasta ar insemna inca un joc marca George Soros si Zbigniew Brzezinski, precum cele din Ucraina sau Georgia. Nu sunt inca sigur, dar imi permit sa lansez si aceasta ipoteza, ca tot se discuta intens pe tema Moldovei in aceasta perioada.

   Inca de la inceput nu mi-a placut miscarea deoarece vedeam fluturate steagurile UE si auzeam strigandu-se lozinci pro europene. Cu alte cuvinte, se dorea schimbarea unui rau cu un altul. In plus, nu vad deloc ca ceva bun o astfel de manifestare violenta de protest, in conditiile in care ELITELE planetare exact de asa ceva au nevoie in aceasta perioada: extinderea la maxim a tulburarilor stradale.

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. IronLung said, on aprilie 10, 2009 at 10:27 am

  da…si pe mine m-a intristat treaba cu steagurile europene…:(, dar macar a fost un semnal de alarama zic eu, pentru cei extra-entuziasti..

  Apreciază

 2. sceptik said, on aprilie 10, 2009 at 10:35 am

  Elitele, elitele… Deasupra tuturor e Dumnezeu. Au vrut sa faca o criza a petrolului anul trecut si nu le-a iesit. in schimb s-au ales cu ce nu se asteptau, o altfel de criza, de care vor sa profite pentru instaurarea NWO. Dar nu poti sti cum actioneaza Dumnezeu. Cu Moldova nu e mana americanilor CI A RUSILOR care au vrut sa transnistrizeze Republica si sa spulbere pentru totdeauna visul unionist. Au declansat si in Georgia ample manifestari impostriva actualului presedinte, care este pro-american. Insa si aici, vor lua teapa pentru ca in final – cand nimeni nu se asteapta – Basarabia se va uni cu Romania. Mai e un pic, iar vestea nu e chiar asa de buna cum ar parea, din punct de vedere atat economic cat si politic. Depinde de cum vor sti guvernantii sa gestioneze momentul…

  Apreciază

 3. quintus said, on aprilie 10, 2009 at 10:37 am

  Saccsiv,pe langa lozinci pro-europene mai strigau si lozinci pro-romanesti…Nici cu acestea nu esti de acord?Lasand deoparte manipularea kaghebista ,vizibila cu ochiul liber ,acolo sunt FRATI CARE SUFERA sub jugul mongoloizilor de la rasarit ,indivizii aceia care vorbesc o limba diareica si se pretind crestini ortodocsi.

  Apreciază

 4. saccsiv said, on aprilie 10, 2009 at 11:35 am

  Sceptik

  Eu consider ca ELITELE au planificat recesiunea ca parte componenta a unui cumul de crize: foamete, ample miscari de strada, razboi mondial. Totul pentru oferirea solutiei: GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

  https://saccsiv.wordpress.com/2008/12/16/%e2%80%a2criza-financiara-din-sua-etapa-principala-in-edificarea-noii-ordini-mondiale/

  Cat despre manifestatiile din Moldova, eu am emis o ipoteza. Vom vedea cat de curand cine este in spatele actiunii.

  Quintus

  Tocmai pentru ca “manipularea kaghebista este vizibila cu ochiul liber” eu imi pun intrebari. Ca sunt peste Prut frati care sufera este indubitabil, insa si rusii cei „care vorbesc o limba diareica si se pretind crestini ortodocsi” au suferit cumplit din cauza aceluiasi monstru rosu, a carei nastere s-a datorat tot ELITELOR de care vorbesc in cuprinsul acestui blog.

  https://saccsiv.wordpress.com/2009/01/30/ioanichie-balan-comunismul-si-evreii-%e2%80%9c-traim-vremuri-apocaliptice-%e2%80%9c-%e2%80%93-video/

  De ce Romania n-a ramas intreaga dupa al doilea razboi mondial? Din cauza stapanilor “aliatilor” ce ne-au vandut. De ce nu s-a intreprins NIMIC dupa caderea comunismului pentru reintregire? Din cauza marionetelor de la Bucuresti, ai caror sforari nu au pe agenda o Romanie mare.

  Sigur ca optez pentru unire, dar sunt sceptic fata de initiatorii acestei miscari stradale. Nu ma entuziasmez ca au agitat steaguri romanesti, caci era normal s-o faca, indiferent cine este in spatele lor.

  Deja se vorbeste despre revolutia florilor si asta nu imi suna bine, pentru ca imi suna cunoscut.

  Inchei spunand ca e rau si daca in spate este KGB, si daca sunt “americanii” iar mai rau este daca sunt ambele “parti”. Trebuie inteles ca la nivel foarte inalt serviciile rusesti au fost mereu controlate de cine trebuie, inclusiv pe vremea razboiului rece. Revolutia bolsevica creata si finantata de catre ELITE n-a fost niciodata scapata in mod real din mana. Am in lucru un amplu articol in acest sens. Pana atunci consider util de citit:

  “CADEREA COMUNISMULUI“, RUSIA, OLIGARHIE, EVREI, NOUA ORDINE MONDIALA

  https://saccsiv.wordpress.com/2008/12/13/implicarea-elitelor-in-%e2%80%9c-democratizarea-%e2%80%9c-rusiei-si-formarea-oligarhiei/

  Acolo se poate constata cum la momentul oportun, a ajuns la conducerea Uniunii Sovietice exact cine trebuie pentru inceputul sfarsitului blocului comunist si cum „dusmanii” KGB si serviciile vestice si-au dat mana pentru realizarea acestui lucru si in statele satelite.

  Apreciază

 5. […] Saccsiv: Moldova: revolutie Twitter sau o revolutie portocalie? […]

  Apreciază

 6. nicu said, on aprilie 10, 2009 at 1:26 pm

  Ai dreptate,Saccsiv!Vom trai si vom vedea cum se vor implini proorociile Sf.Parinti atat cu Rusia,caci elitele de fapt in ea vor sa loveasca,prin aceasta „revolutie”,cat si cu intreaga lume,care va fi cuprinsa inevitabil in ghearele viitorului si ultimului razboi mondial.La DUMNEZEU este salvarea,scaparea,nu la Uniunea Europeana.
  Parintele Arsenie Boca spunea:”Daca vreti sa aveti pace intre voi,faceti mai intai pace cu DUMNEZEU”.Pace fara DUMNEZEU nu exista,caci Insusi DOMNUL este Printul Pacii.Iar pace cu DUMNEZEU nu avem decat lepadandu-ne de pacate si” imbracandu-ne” intr-o viata noua,in HRISTOS!AMIN!

  Apreciază

 7. sceptik said, on aprilie 10, 2009 at 2:15 pm

  Elitele au vrut sa provoace niste crize dar nu le-au iesit toate nici cum au vrut nici cand au vrut. La fel si Moldova. Se vede de la o posta ca e mana rusilor NU a americanilor, nu ca americanilor nu le-ar conveni incercuirea Rusiei. Avem o vorba, cred ca o stii: unde dai si unde crapa. Sufletul omului e ca vantul frate, greu de prezis in ce directie sufla.

  Apreciază

 8. Stiri de criza « Zona de criza said, on aprilie 10, 2009 at 4:41 pm

  […] greşiţi, odată intraţi în hora acordului cu FMI > Ortodoxia – inamicul numarul 1 > Moldova: revolutie Twitter sau o revolutie portocalie? > O SCHEMA DE RETEA din Basarabia. Cine pe cine. Care pe care. > Reguli a la UE pentru […]

  Apreciază

 9. Ala said, on aprilie 11, 2009 at 6:31 am

  Din toata tarasenia asta cel mai mult are de suferit poporul simplu. Au inceput sa fie arestati tineri de pe strada, pana si o batrana a fost acuzata de provocari. Eu personal creed ca am asistat la compromiterea unei noi generatii, care au vrut sa iasa de subt un tiran. Ei nu mai erau de acord sa dea mite pentru fiecare examen, ei vroiau sa se simta liberi. Dar totul a fost compromis. Si vom astepta iar 20 ani, cand vom avea o noua generatie. Dar sper ca totusi trezirea spirituala va fi una puternica, astfel incat pacea cu Dumnezeu sa fie legamantul nostru, cel al romanilor de pretutindeni.

  Apreciază

 10. Ala said, on aprilie 11, 2009 at 6:35 am

  http://www.youtube.com/watch?v=bGo61r5suGc&feature=channel_page Urmariti ce fac diavolii cu tinerii nostri. Noi in Moldova nu am avut pe cine sa alegem, iar sintagma sa alegem un rau mai mic de cat altul, a echivalat cu a alege un drac mai mic decat altul, iar dracul peste noapte a crescut…

  Apreciază

 11. cassius said, on aprilie 13, 2009 at 8:25 am

  1. Cu scuzele de rigoare ca o sa fiu offtopic, insa fiind prima data cand comentez pe blogul tau tin sa te salut calduros si sa iti spun ca iti apreciez munca.
  Iti urmaresc de peste un an ceea ce scrii si sa nu ai indoieli cu privire la decizia de a publica o carte cu continutul site-ului. Motive sunt multe si chiar daca nici unul dintre ele nu iti da curajul, atunci macar din respectul fata de munca ta si acesta ar trebui sa fie principalul impuls.
  2. Cat priveste situatia din R. Moldova, cu siguranta se cauta un conflict in zona de est a Europei. Cred ca lucrurile trebuiesc luate in seama si analizate impreuna cu alte situatii -coincidente si aici trebuie sa ne aducem aminte ca abia se rasuflase incidentele diplomatice dintre Romania si Ungaria iar imediat au aparut cele cu R. Moldova. Apoi toata tevatura cu gazul rusesc si tranzitul prin Ucraina si cel din Transnistria.
  Toate cele bune! Si spor.

  Apreciază

 12. calu balan said, on aprilie 13, 2009 at 12:35 pm

  Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei

  Trei entitati distincte? Nu e o aberatie? Nu ar trebui sa vorbim despre aceeasi entitate si, din toate punctele de vedere, sa existe o pozitie unitara in dialogul cu presedintele comunist Voronin? Din nefericire, raspunsul nu se da cu sufletul ci, asa cum se intampla de obicei, in functie de reactiile dictate de Realpolitik. Repet aceeasi observatie fundamentala a lui Otto von Bismark: statele nu au prieteni, au doar interese. Si, din aceasta perspectiva, reactiile privind evenimentele din Moldova sunt deosebit de instructive.

  Intre timp InsA, din punctul de vedere al intereselor si credibilitatii Romaniei, va trebui sa fim foarte atenti la miscarea de recuperare pe care o incearca acum Voronin. Declaratia sa incendiara: “Romania este implicata in toate aceste procese, insa rabdarea are limitele ei. Ii cunoastem pe autorii acestor evenimente, dar, in parte, ei au fugit” este o bomba prin care se vrea detonarea unei explozii enorme: Romania tara membru UE si NATO instigatoare de incercare de lovitura de stat. Urmarea logica: de ce sa admitem interventia viitoare a UE? Atentie, aici se construieste un scenariu care nu mai este al lui Voronin si apartine unei scoli de productie de mare clasa in materie de intoxicare in care lectia numarul unu vorbea despre ruperea preventiva a picioarelor adversarului prin mutarea centrului de interes. Simplu, eficace si profesionist. Cine stie la noi sa iasa la contraatac?

  http://gandeste.org/general/who-is-behind-moldova%E2%80%99s-twitter-revolution/2241/

  Apreciază

 13. […] Alte post-uri interesante: aici […]

  Apreciază

 14. […] Saccsiv: Moldova: revolutie Twitter sau o revolutie portocalie? […]

  Apreciază

 15. […] Moldova: revolutie Twitter sau o revolutie portocalie? […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: