SACCSIV – blog ortodox

Buna Ziua Iasi: “Minunea sfintilor din inchisori”

Posted in Buna Ziua Iasi, Danion Vasile, minunea izvorarii de mir de la Iasi, minuni by saccsiv on martie 27, 2009

   Reiau din articolul Minunea sfintilor din inchisori al editiei on-line al ziarului Buna Ziua Iasi:

   ● Aproape 100 de ieseni sustin ca au fost martorii unei minuni petrecute in urma cu cateva zile la Iasi ● Din osemintele unor preoti si scriitori prigoniti de regimul comunist a iesit mir ● Osemintele erau depuse intr-o cutie de dimensiuni reduse si, dupa ce fiecare credincios le-a sarutat si s-a inchinat la ele, din acestea a izvorat mir ● Minunea s-a petrecut in timpul unei conferinte in care se discuta despre noile reguli pe care le impune Uniunea Europeana in materie de religie ● Toti cei prezenti in sala in care s-a petrecut minunea au strans semnaturi prin care se cere canonizarea celor care au murit pentru Hristos in timpul regimului comunist ● „Trebuie sa treaca timp suficient pentru a se confirma sfintenia si evlavia”, a spus ieri parintele Constantin Sturzu, reprezentantul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

   Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei nu au comentat aceasta intamplare. „Nu pot sa am nici o parere in momentul de fata, pentru ca nu am fost acolo. Nu pot sa am nici o parere despre ceva ce nu am vazut. Din ceea ce stiu eu, pana in prezent, nu a fost anuntata o asemenea intamplare la Mitropolie”, a precizat ieri parintele Constantin Sturzu, purtatorul de cuvant al institutiei de cult mentionate.

   La conferinta mentionata mai sus au participat peste 500 crestini care au umplut sala cea mare. Scopul conferintei era acela de a reactiona cu privire la modul in care Uniunea Europeana abordeaza credinta ortodoxa. La modul concret, s-a discutat despre solicitarile Uniunii Europene pentru Romania: scoaterea orelor de religie din scoli, promovarea ecumenismului prin controversata Charta ecumenica, adoptarea legislatiei privitoare la drepturile homosexualilor, dezincriminarea incestului, introducerea actelor de identitate biometrice cu microcip. De asemenea, spre sfarsitul conferintei, s-a discutat despre cinstirea marturisitorilor ortodocsi care au luptat impotriva regimului comunist.

   „Toti cei care au murit pentru Hristos sunt sfinti, indiferent de procedurile de canonizare. La mucenici, nu este nevoie decat de dreapta credinta”, a spus Vasile Danion. Pe de alta parte, parintele Constantin Sturzu sustine ca exista discutii chiar dupa anii 1990 care privesc canonizarea celor care au murit pentru credinta in perioada comunismului. „In general, canonizarile nu se fac foarte repede. Trebuie sa treaca timp suficient pentru a se confirma sfintenia si evlavia. Spre exemplu, la parintele Cleopa avem evlavie, insa mai trebuie sa treaca un timp pana la canonizare”, a spus parintele Sturzu.

   Aceasta campanie de obtinere a canonizarii il are ca patron pe Noul Mucenic Valeriu Gafencu, cunoscut deja ca sfantul inchisorilor.”

 

   Cititi va rog tot articolul aici.

   Filmari din timpul minunii gasiti in articolul:

 

Filmari cu minunea izvorarii de mir la conferinta teologului Danion Vasile de la Iasi

 

   E bine ca a inceput sa se scrie in presa despre minune, chiar daca deocamdata doar in cea locala. Nu cunosc daca a aparut ceva in mass-media centrala, dar probabilitatea este foarte mica, caci este tipul de stire de care in general ea se fereste.

   Consider ca nu este o coincidenta momentul producerii minunii, legat de tema conferintei: Noul Babel reprezentat de UE. Cititi va rog si articolul:

PAPUSARII – Uniunea Europeana

 

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gil said, on martie 29, 2009 at 11:05 am

  izvorarea de mir cu ocazia conferintei antiue,anticip trebuie luata ca binecuvanterea dumnezeiasca a acestor eforturi depuse de cei ce lupta!!cu sfintenia celor din inchisori trebuie sa vedem ce credinta au avut si vedem ca sant eroi,martiri…dar cu ortodoxia de stil papistasesc,cu salariile…si alte favoruri ale satanistilor de regi e clar ca nu vedem ca s au opus,ii superrespect,ii superadmir,imi sant exemple dar un sfant adevarat e Glicherie!Nu e momentul sa vorbim contradictoriu vreau sa spun ce e revelat!!sa nu se supere nimeni va rog!!!!!!

  Apreciază

 2. […] Buna Ziua Iasi: “Minunea sfintilor din inchisori” […]

  Apreciază

 3. […] Buna Ziua Iasi: “Minunea sfintilor din inchisori” […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: