Saccsiv – Weblog

Ce mancam dupa ce refuzam noile acte cu cip incorporat?

   In articolele:

 

INTREBARE FUNDAMENTALA: Ce facem DUPA CE refuzam actele cu cip incorporat?

 

   si

 

Previziuni sumbre asupra viitorului foarte apropriat (ascunse de catre autoritati)

 

   dezbateam impreuna cu cititorii cateva chestiuni esentiale ale acestor vremuri. Propun acum dezvoltarea uneia din cele mai importante: hrana. In articolul APOCALIPSA, traim vremurile din urma ? veti gasi multe citate ale unor Parinti si Mari Duhovnici ce ne tot invatat ca in timpul prigoanei finale, ca forma de rezistenta si subzistenta pentru cei ce refuzam semnul fiarei, este necesar sa ne cam intoarcem la formele primare de existenta si prin urmare si la vechiul tip de agricultura. Insa majoritatea dintre noi cei ce totusi parem a intelege si ne opunem cipurilor, nu facem concret nimic in acest sens, ci ne preocupam strict cu lupta de tip miting, petitii, actiuni judecatoresti, parca inadins dorind sa-i dam SISTEMULUI cat mai mult timp la dispozitie … Parca nu le vine a crede unora dintre noi ca este foarte posibil ca sa asistam la inceputul sfarsitului. Ei sunt dintre cei care considera ca pot amana acest sfarsit si de obicei dau exemplul cetatii Ninive. Uita insa un aspect esential, faptul ca nu prin mitinguri a fost iertata cetatea, ci deoarece de la imparat si pana la sclav, toti s-au imbracat in sac si si-au pus cenusa in cap ca semn ca isi regreta pacatele iar de la oameni si pana la dobitoace, toti au postit. Vi se pare a se petrece ceva asemanator pe planeta? Daca acestea nu li se par argumente suficiente, ar putea cel putin sa se gandeasca la faptul ca cei ce au declansat voit mega criza in care ne aflam, doresc si o mare foamete pe pamant si razboi si tulburari, pentru ca mai apoi sa poata veni cu solutia: GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE … 

   Insa ELITELE acestui sistem au luat cat se poate de in serios si posibilitatea acestei portite de scapare de tip retragere in munti, luand masuri inca de foarte mult timp si lovind exact acolo unde doare mai tare: au reusit ca agricultura si cresterea traditionala a animalelor sa devina aproape imposibila.

   In 1960 Banca Mondiala creaza International Development Association (IDA),  foarte controversata, deoarece a fost folosita pentru ingradirea dezvoltarii economice independente si reale a tarilor din lumea a treia. IDA a jucat insa si un rol determinant in implementarea „Green Revolution„. Se cuvine a aminti aici ca ROCKEFELLER FOUNDATION a declansat si finantat aceasta “revolutie verde”, constand din reforme in agricultura pe plan mondial, introducandu-se noi tehnologii pentru cresterea productivitatii, hibridizari, modificari genetice. Deci daca sunteti bucurosi ca actualmente ardeiul gras este cat dovleacul iar ambele au gust a nimic, sa stiti cui sa-i multumiti. A cooptat in actiune si Bill & Melinda Gates Foundation. Cititi va rog si articolul:

Personalitati si organizatii : ROCKEFELLER FOUNDATION

 

   Revolutia verde a mai rezolvat insa o problema presanta a ELITELOR, anume s-au asigurat ca o agricultura de tip izolat, ca forma de subzistenta a grupelor mici umane ce s-ar putea teoretic refugia in zonele cat de cat departate de civilizatie din tarile dezvoltate, pe timp de criza economica sau doar ca forma de rezistenta anti-sistem, sa fie aproape imposibila, deoarece “noile plante” nu se pot inmulti firesc … Altfel spus, nu poti folosi pur si simplu semintele lor pentru o viitoare recolta. Toti cei ce actualmente s-au axat pe astfel de culturi, folosesc seminte “tratate”, care in conditii de izolare evident ca nu se mai pot achizitiona. Ba mai mult, plantele in sine nu mai au o minima rezistenta naturala, aidoma suratelor “primitive” si prin urmare, in scurt timp se alege praful de orice recolta.     

   Iar in privinta animalelor, cam cum credeti ca le vom putea creste cand sunt obligatoriu … “cipuite”.

   E greu fratilor daca nu incepem de acum sa luam masuri, cat inca mai gasim “vechituri” pe care sa le putem cultiva. E si mai greu daca nu incepem sa ne pregatim “psihologic” ca in curand vom fi considerati de SISTEM niste calcatori de lege si de fapt asta si vom fi, din moment ce vom refuza inclusiv viitoarele acte de identitate obligatorii, vom creste animale “la negru” si nu vom plati taxe la “stat”.

 

 

113 Răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ion adrian said, on martie 6, 2009 at 3:25 pm

  Saccsiv,
  Ce vrei tu nu se poate individual. Am mai spus cred pe un fir pe aici.
  Se poate creea pe langa manastiri poate o concentrare de suprafete agricole in zona respectiva proprietate privata desi nici ata nu este o protectie reala si pe care sa se cultive plante in mod clasic pastra samanta etc.
  O asemenea comunitate ar trebui sa adune diferite specializari.
  intr-o prima faza s-ar putea face ca un soi de relaxare, turism agricol adica doar antrenament dar organizarea ar trebui inceputa.
  Cine s-o faca? Evident niste lideri credibili, cred ca niste preoti sau persoane care sunt recomandate de acestia, caci si pe langa acest subiect vor apare tot felul de excroci.

  Infine sunt multe de discutat dar nici data trecuta cand am spus cateva vorbe la acest subiect nu am avut reactii…

  Apreciază

 2. ion adrian said, on martie 6, 2009 at 3:47 pm

  Pentru notify

  Apreciază

 3. kosk said, on martie 6, 2009 at 8:26 pm

  saccsiv/cu toata amicitia îti spun:nu sti agriculturâ…pe suprafete de „supravietuire”se poate cultiva inclusiv”modificate”si din seminte primare ai recoltâ 6-7 ani(pe cicluri anuale de cultura folosind seminte din plantele precedente).cu teren bun maxim 10 ani.da’asta doar daca va incepe in viitor prigoana(model francez rev).

  Apreciază

 4. Mirela said, on martie 6, 2009 at 8:27 pm

  Sambata, 7 martie 2009 intre orele 12.30 – 16.30 va avea loc un mars de protest impotriva implementarii cipurilor biometrice in documente (pasapoarte, premise de conducere auto, carti de identitate). Mitingul va incepe in Piata Universitatii la ora 12.30, in scuarul de pe partea Spitalului Coltea. La ora 13.30 se va porni in mars catre Piata Unirii – in dreptul crucii de la poalele Dealului Mitropoliei, unde mitingul va continua cu discursuri, pana la ora 16.30.

  Apreciază

 5. saccsiv said, on martie 6, 2009 at 9:49 pm

  kosk

  Eu altfel am auzit de la agricultori. Sau poate nu vorbim de aceleasi plante.

  Apreciază

 6. kosk said, on martie 6, 2009 at 10:55 pm

  saccsiv/porumb,radacinoase,plante de consum obisnuite…ma pricep sa fi sigur.

  Apreciază

 7. Mike said, on martie 6, 2009 at 11:28 pm

  1. Nu cunosc kegea privind cipuirea animalelor dar stiu ca nu am vazut in gospodarii sa fie cipuite acele vite pentrul uzul propriu.
  2. M-am interesat si de fiabilitatea seminteor pentru diferite culturi – cartofi, grau, porumb. Din cate mi s-a spus de catre tarani, eu locuinmd la oras, acelea sunt valabile de pe un an pe altul, asadar, ceea ce spune Saccsiv ca deja a venit timpul de a ne lua masuri, e bun. Seminte naturale pot fi luate de la gospodarii satelor. Acum. Peste 2 ani nu stiu dak se mai poate.
  3. Dumeneze ne-ainzestrat cu puterea de a lupta pentru viata. Noi vom onora aceasta lupta alaturi de El. Cand el va hotari mucenicie, asa sa fie! Doamne ajuta!

  Apreciază

 8. […] Saccsiv: Ce mancam dupa ce refuzam noile acte cu cip incorporat? […]

  Apreciază

 9. constantin said, on martie 7, 2009 at 6:24 am

  Fratilor,
  Trebuie sa adunam documentatie cu privire la supravietuirea in paduri si teren muntos.Padurea ofera mijloace de subzistenta dar trebuie sa cunosti flora si fauna care se poate consuma.Nu neglijati cartofii salbatici care cresc singuri,fara tratamente si lucrari agricole,sunt foarte rezistenti si se pot consuma si cruzi.Studiati tehnici de conservare a produselor prin uscare(uscatoare solare construite individual) a se consulta lucrarea Manual de supravietuire autor Serban Derlogea dar si altele.Eu lucrez la un astfel de material.
  Din punct de vedere social,se impune procuarea unor locuinte la tara in locuri apropiate de paduri in regiuni muntoase pentru a se pregati din timp retragerea in pustiu.Cu aceasta ocazie se realizeaza pregatirea psihologica a membrilor familiei cu traiul mai simplu.Daca neglijam aceste aspecte,cand va veni momentul retragerii,nu se poate realiza adaptarea brusca la noul tip de viata,de mediu ,etc si se vor produce adevarate drame sociale(care sunt prezise de Sfintii parinti in prorocii) in sensul ca sotul opteaza sa nu primeasca pecetea iar sotia si copii nu se pot desprinde de modul de viata obisnuit.De aceea adaptarea trebuie facuta din timp si gradual.
  Indemn spre a studia tot ce gasiti in materie de profetii ai Sfintilor parinti(nu altele) pentru ca acolo se scrie tot ce avem de facut.
  Cea mai importanta pregatire trebuie facuta din punct de vedere spiritual.Studiind atent vietile si martirajul sfintilor, rezulta ca doar cei care aveau permanent rugaciunea deci era prezent Duhul Sfant in ei, puteau sa suporte orice forma de teroare,cu atat mai mult cu cat chinurile pe care vor trebui sa le suportam vor fi mult mai mari decat au fost vreodata pe fata pamantului.Ca urmare si pregatirea spirituala trebuie sa fie pe masura.Nu putem face nimic fara Dumnezeu.Sa nu uitam ca Dumnezeu in situatii speciale a hranit personal(prin Sfintii ingeri) pe cei placuti Lui(vezi Ilie si altii).Asa va proceda si acum in cazul persoanelor care se vor ruga continuu si vor varsa lacrimi(profetiile Sfintilor parinti) .
  Asadar sa rascumparam timpul scurt pe care il mai avem.Rugaciunea mintii sa nu dispara si sa fie inlocuita de activitati trecatoare,posturile sa fie tinute cu regularitate, sa ne obisnium cu un trai simplu,sa invatam retete de mancare vechi care nu necesita resurse mari de bani.Sa ne documentam cum traiau batranii in trecut in conditiile in care era foamete si nu aveau bani.Nu uitati!Daca prima cadere a protoparintilor nostri a fost datorita poftei pintecelui,asa va fi si acum.Sa ne reamintim(citim) cum erau organizate primele asociatii crestine (vezi Faptele apostolilor)pentru ca va fi nevoie de o asemenea organizare.Ar fi multe de scris dar ma opresc aici.Iertare pentru rabdare si post cu multe impliniri duhovnicesti.Doamne ajuta.

  Apreciază

 10. grau said, on martie 7, 2009 at 9:09 am

  Folositoare dezbatere. dar red ca nu pe blog. nu ne divulgam singuri planurile?

  Apreciază

  • ROrtodox said, on iunie 3, 2009 at 5:41 pm

   Si eu vreau acea adresa pe care vorbiti , forumul .. Trimiteti-mi va rog un mail pe rortodox@yahoo.com . Va multumesc anticipat si un mic sfat .. nu are rost sa cumparati propritetati la tara in speranta ca veti fi retrasi fiindca asa cum spunea Sfantul Lavrentie de la Cernigov daca nu ma insel vor batea din usa in usa pentru votul conducatorului global … si o data ce sunteti inregistrati ca avand o locuinta statul va stii de aceea si va va ‘vizita’ . Cel mai bine este in munti / pesteri si ce faceau si fac pustnicii nostri , locul unde ne vom duce traiul nu trebuie inregistrat in nici un fel la stat . Cel mai bine este sa disparem complet pentru ceea ce inseamna bestia , statul . Chiar imi doresc un raspuns despre acel forum .

   Apreciază

 11. Mike said, on martie 7, 2009 at 2:32 pm

  Multumim Constantin!
  @Grau – de ce nu? Asa ne putem cunoaste, putem sa-l rugam pe Saccsiv sa ne inlesneasca schimbul de id-uri de messenger, etc. O solutie trebuie gasita iar teama exagerata nu face decat sa ne impiedice.
  @Saccsiv – care este parerea ta concreta si la ce solutii te-ai gandit tu? Dak nu vrei sa raspunzi aici , nepoti raspunde pe e-mail(apropodeceeace spune Grau).
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 12. saccsiv said, on martie 7, 2009 at 2:43 pm

  mike

  Doamne ajuta! E o idee buna. Ce parere au ceilalti? Propun sa facilitez acest schimb de adrese (prin e-mail, desigur, nu aici) tuturor celor care isi dau acceptul. Prin urmare, dupa ce fiecare comentator raspunde afirmativ (aici la comentarii), eu ii voi face cunoscuta adresa celorlalti din grup (care sper sa devina din ce in ce mai mare).

  Apreciază

 13. Costel said, on martie 7, 2009 at 2:57 pm

  despre – mei- planta pe care o cultivau romanii in vechime , mai stie cineva ceva?

  cred ca o intoarcere la traditie e solutia

  or traditia noastra stramoseasca este : crestini (ortodocsi) , olarit ,cultura pamantului , razboaie de tesut etc . cu cat poti fi independent de sistem cu atat e mai bine.

  dar cred ca pe primul plan trebuie sa stam bine din pct de vedere duhovnicesc

  sa nu uit , evitarea pe cat posibil a medicatiei … si folosirea alternativei taranesti …plante medicinale …etc

  Apreciază

 14. ion adrian said, on martie 7, 2009 at 3:36 pm

  ma bucur ca sunt reactii concrete, desigur de amatori, dar e mai mult decat nimic si orice profesionist incepe prin a fi amator.

  Apreciază

 15. ion adrian said, on martie 7, 2009 at 4:16 pm

  PS. Referitor la adrese, cred ca mai intai ar trebui sa facem un serios antrenament de selectie chiar aici.Eu cam depind de hipotensive :) ….

  Apreciază

  • MARIANA said, on ianuarie 3, 2010 at 11:07 am

   PT CEI CARE DORESC MATERIALE REFERITOARE LA PLANTE SI ALTE VEGETALE NECESARE SI HRANEI SI TRATARII DIVERSELOR BOLI-DE EX.CEAIUL DE CIMBRU ESTE CEL MAI BUN ANTIBIOTIC-CONTACTATI-MA,DISPUN DE O BIBLIOTECA INTREAGA DE ASTFEL DE MATERIALE PE CARE LE-AM STRANS DE-A LUNGUL ANILOR PT CA STIAM CE VA VENI.

   Apreciază

   • robescu robe said, on martie 26, 2010 at 11:58 am

    i ti multumim daca ai putea trimite materiale plante med.si cele pt hrana ce cresc la noi in tara robert

    Apreciază

   • Emanuel said, on mai 7, 2010 at 3:50 pm

    as vrea de la Mariana fisierele cu plante daca le mai poate da ……

    Apreciază

   • andreic said, on iunie 1, 2010 at 5:05 pm

    uite e-mailul meu va rog contactatima urgent carligeanu.andrei # yahoo.com

    Apreciază

   • Viorel said, on septembrie 13, 2010 at 7:14 pm

    Buna seara,

    Va multumesc anticipat pentru impartasrea cunostintelor dvs.

    Apreciază

   • Viorel said, on septembrie 13, 2010 at 7:16 pm

    Buna seara ,

    va multumec anticpat
    Trimteti mi va rog cat mai multe din materialele dvs !

    Apreciază

 16. Mike said, on martie 7, 2009 at 4:26 pm

  D-le/d-na Ion Adrian:D- asteptam ideile dvs!!! ;)
  PS – eu stau fb cu sinceritatea. Probabil de aici si naivitatea. Desi stiu ca si pe e-mail pot fi probleme, stiu ca se pot infiltra persoane. Boon. Atunci ce ne ramane de facut? Poate veniti dvs cu o idee mai matura. Numai bine si Doamne ajuta!

  Apreciază

 17. constantin said, on martie 7, 2009 at 5:35 pm

  Nu vad sensul de ce asa neincredere.In fond sa stiti ca cei care planifica venirea lui antihrist o fac in conformitate cu profetiile din Apocalipsa.Si stiti de ce?Pentru a putea sa ne invinuiasca la Infricosata judecata ca am stiut ce urmeaza sa se intample si nu am luat seama.
  Ca urmare ei stiu si prin ce mijloace urmeaza sa ne aparam, de aceea s-au grabit sa substituie semintele autohtone cu cele modificate genetic,precum si alte masuri.
  Cu toate astea este bine sa comunicam prin E-mail si sa facem schimb de idei.

  Apreciază

 18. Mike said, on martie 7, 2009 at 5:40 pm

  @ Constantin – sunt de acord cu tine. Ca sa nu mai zic ca, oricat ne ascundem noi, ei tot vor afla. Spuneam si mai sus – DUmnezeu ne-a dat puterea sa trecem relele avandu-l pe Iisus. Ne-a dat dorinta si puterea sa luptam pentru viata noastra. Atat timp cat viata noastra are folos, adik e pilda pentru salvarea unui alt suflet, TRAIM. Cand misiunea noastra s-a sfarsit plecam acasa. Asadar, care-i teama?

  Apreciază

 19. gideon said, on martie 7, 2009 at 6:08 pm

  Fratilor dragi, nu este chiar atat de greu sau complicat sa subzistati.
  Este chiar foarte simplu, este la indemana oricui ! Este adevarata libertate !
  Ne-a dat Bunul Dumnezeu prilejul sa ne intoarcem la o viata libera, sa ne rupem de acest sistem satanic care i-a dezvatat pe multi sa subziste si i-a invatat sa se hraneasca cu „otravurile” lui.
  Daca intelegem cu adevarat aceste lucruri, ii vom multumi Domnului pentru dreptatea Lui.
  Nu va spun povesti, chiar traiesc in natura si lucrez pamantul.
  Dumnezeu sa va ajute !

  Apreciază

 20. ion adrian said, on martie 7, 2009 at 8:19 pm

  NU e vorba de neincredere, pot sa-mi dau acum maillul, ca „diabolicii” il poseda cu siguranta. Dar nu cred ca e fertil sa facem discutii in doi.
  Cred ca daca luam in serios propuneri de acest gen, s-ar putea face un fir special si care sa fie anuntat si pe alte bloguri, si unde se pot analiza solutii posibile.
  Eu deja am spus ca doar pe langa manastiri vad o astfel de organizare si desigur cu cumparat terenuri in jurul acestora. Nu e vorba de codrii ,munti si pesteri ca nu sunt nicaieri teritorii libere bune de colonizat.
  Ar trebui contactati oameni cu posibilitati financiare care poate ca nu sunt dornici de cipuiri.
  Rfidul probabil ca va fi in final acceptat si de aceea m-as ocupa de niste conditionari legale, cum ar fi posibilitatea ca cei care nu-l accepta din motive religioase, sa poata sa primeasca alte feluri de legitimare. Personal nu am nimic contra amprentelor digitale, ca nu pot fi pozitionat si urmarit dupa ele ci doar imi certifica identitatea cea adevarata asociata fiintei mele care poseda si respectiva amprenta si asta nu am e ce s-o ascund.
  Ar trebui garantat dreptul de a nu fi privat nsub nici-un motiv de a folosi cashul si sa existe magazine de orice soi unde acesta sa fie acceptat si infine ptr cei care incearca o negociere pe aceasta tema, mai pot fi multe alte lucruri de negociat.
  Daca nu vrei sa negociezi nimic, ramane sa apelezi de pe acum la masura ultima si anume separarea de ceea ce azi se numeste civilizatie si retragerea in ceea ce s-ar putea numi un fel de „falanstere crestine”.

  Apreciază

 21. irina said, on martie 7, 2009 at 8:27 pm

  dragii mei cel mai dureros este pt copilasii cind ne va cere si nu vom avea de unde sa le dam,oricit de greu a fost pina acum,greul abea incepe sa vina.vom putea sa facem ceva in privinta nr fiariei,asa scrie in carti asa cred ca va fi.voi ce credeti?

  Apreciază

 22. Ioan dan said, on martie 7, 2009 at 9:06 pm

  In sfarsit ati inteles ca trebuie sa ne pregatim de acum pentru vremurile ce vor veni.
  ion adrian trebuie sa stii ca in si pe langa manastiri vor fi multi crestini de toate felurile care vor aduce multe ispite si neintelegeri. Sfantul Efrem Sirul nu vorbeste de manastiri ci de pesteri:
  . Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde. Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti şi iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist. Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat.

  Apreciază

 23. Nicu said, on martie 7, 2009 at 9:08 pm

  Salut! Vad ca va faceti „planuri de supravietuire”.Nu asta trebuie sa faceti ci :1)sa ne rugam la Dumnezeu cat mai multi,cat mai mult si cu cat mai multa sinceritate (bineinteles la biserica, nu acasa ) .2) sa ne marturisim si sa ne impartasim (sa avem permanent pe Hristos alaturi de noi). Sa dam dovada adevarata catre DUMNEZEU ca suntem crestini ,nu doar cu numele .V-ati dat seama ca multi dintre noi stam de mitinguri,vizionari de filme,planuri etc. numai de cele de mai sus scrise sus ,nu.Eu cred ca facand cele ce trebuie sa faca un adevarat crestin,bunul Dumnezeu va avea grija de noi,pentru a va intari , cititi aceste versete din Evanghelia de la Matei : ” Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!
  24. Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.
  25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea?
  26. Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?
  27. Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?
  28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
  29. Şi vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia.
  30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
  31. Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
  32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.
  33. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.
  34. Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale.

  Apreciază

 24. Ion de la Chiuiesti said, on martie 7, 2009 at 9:33 pm

  Cred ca depinde de fiecare cum isi va duce crucea in vremurile grele ce vor veni. E usor sa dam sfaturi. Important e sa nu ne batem cu pumnii in piept. Si Petru a spus: „Si de-ar fi sa mor cu tine, nu te voi tagadui” si tot s-a lepadat de Iisus. Sa ne miluiasca Domnul dupa mare mila sa!

  Apreciază

 25. ion adrian said, on martie 7, 2009 at 10:08 pm

  Nicu,
  Poate ca tu ai dreptate…

  Apreciază

 26. Nicu said, on martie 7, 2009 at 10:39 pm

  Nu eu am dreptate ci Dumnezeu ,de ce spun asta ?pentru ca eu in timp ce citeam ce ati scris voi mi-a venit in cap o frantura din acele versete de mai sus fara ca eu sa vreau cumva sa scriu vreun comentariu ,(mai bine zis sa stau sa „clocesc” vreun raspuns !). @ION”Si Petru a spus: Si de-ar fi sa mor cu tine, nu te voi tagadui” si tot s-a lepadat de Iisus”Noi nu suntem fara de pacat sa reusim intru totul asta nu inseamna sa nu ne straduim la ce ne-am propus.Dumnezeu nu se asteapta ca noi sa facem totul perfect ci asteapta ca noi sa ne straduim sa ne apropiem mai mult de El.Fie ca TATAL nostru din ceruri sa aiba grija de noi toti !

  Apreciază

 27. Mike said, on martie 7, 2009 at 11:17 pm

  @ TOTI, deci, eu ce sa inteleg? facem sau nu o comunitate? Acolo unde vor fi multi,voi si eu in mijlocul lor. Mai trebuie? :)
  saccsiv – cred k e subantelesfaptul ca sunt de acord cu a da adresa mea de e-mail celorlalti. Cele bune. Doamne ajuta!

  Apreciază

 28. Mircea Suta said, on martie 8, 2009 at 1:38 am

  Dragii mei,

  Si eu sunt perfect de acord cu voi in ce priveste sa incepem a ne pregati pentru vremurile grele care se apropie. In primul si primul rind eu cred ca trebuie sa invatam a iubi toate sufletele si a ne ruga pentru mintuirea lor ! Sa ne fie sincer mila de orbii care slujesc satanei si sa ne rugam si pentru ei ca sa-i lumineze Dumnezeu ! Si sa-i mintuiasca ! Este o lupta cu noi insine pe care trebuie, cu ajutorul lui Dumnezeu, s-o cistigam !!! Sa indepartam de la noi frica si sa ne punem nadejdea toata in Dumnezeu care toate le poate si care ne iubeste pe toti cu o Dragoste mai presus de fire !
  Sa traim prezenta vie a lui Hristos ! Existenta noastra sa fie o continua rugaciune ! Mintea si inima sa ne fie permanent la Dumnezeu !
  Apoi bineinteles, sa nu stam cu miinile in sin ! Sa hotarim a iesi din minciuna in care traim, dependenti de sistem, adica de lucrarea diavolului. Sa ne retragem la tara, sa incepem a trai simplu, numai din truda miinilor noastre si din Mila lui Dumnezeu ! Sa incepem a trai intr-o dependenta constienta de Dumnezeu !!!!
  Sa lucram curatia inimii si a gindurilor noastre asa cum vom lucra pamintul. Toate cu ajutorul si prin Mila lui Dumnezeu !!!

  Ma bucur nespus sa citesc comentariile voastre aici ! Multumesc lui Dumnezeu ca existati ! Purtati pe Hristos in inimile voastre ! Pe Hristos biruitorul mortii !!!!

  BUNUL DUMNEZEU SA VA INTAREASCA IN CREDINTA SI SA VA DEA MINTUIREA ! AMIN !

  Mircea pacatosul

  Apreciază

 29. gil said, on martie 8, 2009 at 11:35 am

  aoleuuu!!!!mai fratilor dar daca noi pt HRISTOS nu vrem cip credeti ca nu ne va ajuta HRISTOS!???lasa ti ce sa bagati in burta!!!o sa vedeti!!!!!dar spune clar dar nu ati citit inca:inger va va da mancare!!!!ca acum in primavara asta va fi 3 lea razboi si ce mancare sa fie dupa un razbel atomic,hhhiii?tot l viata asta va e gandul?dar la cea viitoare?//mai moale cu spiritul de supravietuire!!!tot murim dar treb sa ne ducem in rai!

  Apreciază

 30. constantin said, on martie 8, 2009 at 12:50 pm

  Avand in vedere faptul ca Sfintii parinti au prorocit despre vremurile care vor veni ,au facut-o pentru a ne pregati din toate punctele de vedere deci si material (Dumnezeu iti da dar nu iti pune si in traista).Asadar sunt necesare si pregatiri de subzistenta.De ce credeti ca pe tabla de sah s-a mai facut o mutare(vezi razboiintruncuvant ,,in curand va fi interzis consumul de lemne si carbuni”).Trebuiesc anihilate si mijloacele de subzistenta a manastirilor,pusnicilor,etc.
  Pentru ca ingerul sa ne dea de mancare ,este o cale lunga pana acolo.In primul rand trebuie sa facem primul pas;adica sa rabdam cu propriile forte,sa nu ne demoralizam,sa ne razvratim.Daca rabdarea noatra merge pana la sacrificiul suprem ,atunci intervine si Domnul si ne ajuta sa ducem crucea. Sa nu uitam totusi;este vremea marturisirii credintei.De regula acest lucru se face cu sacrificiul -suprem.Va veni domnia lui antihrist.Ce mai speram ca dupa ce va trece aceasta va fi din nou prosperitate?atunci la ce mai speram?
  Intr-adevar va fi razboiul cat de curand.Nu inseamna ca pentru noi totul s-a terminat.Citind profetiile par. ARSENIE BOCA rezulta faptul ca totusi Romania va fi afectata intr-o masura mai mica.
  Cand scriu despre mijloace de supravietuire ma refer la perioada pana la instaurarea lui antihrist.Dupa aceasta perioada nu se va mai putea subzista decat in munti pentru a nu vedea grozaviile pe care le va face(asazise minuni).In acea perioada crestinii scrisi in Cartea vietii vor putea fi desemnati pentru una din cele trei ipostase scrise mai jos:
  -cei mai putin curajosi dar care au suflet curat si au rugaciune cu lacrimi multe, vor sfarsi prin boli astfel vor merge la Domnul nevazind in continuare alte grozavii.
  -cei care au darul rugaciunii profunde cu multe lacrimi,vor fi protejati si nu vor fi gasiti de autoritati si vor fi hraniti de Domnul;
  -in sfarsit a treia categorie de crestini care sunt curajosi si se vor lupta cu antihrist.Dupa cum poate fi usor desus din cele prezentate,curajul este o calitate cu mare cautare in vremurile din urma.Nu stim care sunt cei alesi si scrisi in Cartea vietii care vor face parte din aceste trei categorii de crestini.Dar exista totusi un semnalment:,,dupa faptele lor ii ve-ti cunoaste”(si pe cei rai si pe cei buni).
  Deci sa avem nelinistea cea buna sa priveghem cand va veni ceasul, si sa lua pilda maslinului pentru ca sa nu fim gasiti fara ulei in candele.
  (Apropo de bietii copilasi care prind aceste vremuri:si copii lui Constantin Brancoveanu au prins vremuri de marturisire.A fost acuzat oare ca nu a fost un bun parinte?Sa nu fie.

  Apreciază

 31. morosanu said, on martie 8, 2009 at 12:50 pm

  va citesc demult dar va scriu pt prima data pt ca nu sant prea iscusit la scris si sa mi iertati nepriceperea. de ce nu ne inspiram de la secta amish din sua care traieste de multa vreme fara curent telefon internet etc. si va mai intreb cand o sa reusim sa facem o comunitate crestina in spiritul EVANGHELIEI iar BISERICA ORTODOXA o sa ne declare secta ce o sa facem ? si de NOE au ras cand a urcat in corabie asa ca o sa fie o dubla presiune materiala si morala si daca osa fim bolnavi cum o sa ne ingrijim?

  Apreciază

 32. lidia said, on martie 8, 2009 at 1:31 pm

  Doamne ajuta!
  Sa ne rugam la Dumnezeul nostru Bun si Bland sa ne lumineze ce avem de facut in vremurile acestea . Raspunsul poate sa vina prin duhovnici. Doamne iarta-ne si ajuta-ne!

  Apreciază

 33. denisa said, on martie 8, 2009 at 3:59 pm

  si adresa mea!

  Apreciază

 34. Mariana D said, on martie 9, 2009 at 8:30 am

  Pe mine nu hrana ma ingrijoreaza, caci cu radacini s-au hranit multi oameni sfinti si si-au potolit foamea.
  Dar sa vorbim si de cei care necesita ingrijiri medicale!
  Ce se va intampla cu copii care se pot imbolnavi? cu batranii suferinzi?

  Apreciază

 35. marina said, on martie 9, 2009 at 12:29 pm

  Comentariile lui Constantin mi se par foarte solide. Se vede ca studiaza „tema sfarsitului” in amanuntime. Recomand celor care nu au apucat sa citeasca cartea PROFETII SI MARTURII CRESTINE PENTRU VREMEA DE ACUM. Citez ceea ce Sfanutul Antonie Marturisitorul spunea: „Se apropie asa niste vremuri incat, fara implinirea pravilei de rugaciune, nimeni nu va rezista” (p. 114).

  In plus, trebuie sa avem un manual de supravietuire.Rugaciunea trebuie impletita cu munca/asigurarea unui trai minim.

  Sa nu uitam ca suntem inca „caldicei” in credinta. Datoria noastra este sa evoluam, sa nu stagnam. Pana va ajunge sa ne hraneasca Domnul trebuie sa demonstram ca suntem vredinici de asta. La fel ca un soldat in lupta. Fara cicatrici nu poti zice ca ai experienta si ca esti incercat.

  Ma bucur mult ca am dat peste voi. Saccsiv, bravo tie pt ce faci aici.

  Apreciază

 36. Mike said, on martie 9, 2009 at 1:25 pm

  Este o placere sa va citesc de fiecare data. Multumesc mult pentru cuvintele tuturor si in special pentru cele ale lui Mircea si Constantin care sunt incurajatoare si mangaietoare.
  @Gil – eu cred ca Dumnezeu nu ne vrea moartea si mai cred ca trebuie sa ne traim toate zilele pe care nu le-a dat. Sa stii ca noi lucram voia Domnului si faptul ca ne straduim , cu inima curata, sa avem grija de trupurile noastre poate sa insemne intelegerea faptului ca noi nu traim doar pentru noi ci si pentru semenii nostri. Atunci, supravietuirea noastra poate insemna ajutarea unui suflet ca sa-l primeasca pe Hristos. Domnul ne stie inimile si daca inimile noastre sunt in El, nimic nu e murdar. Stii ca El ne spune ca , pentru Mine mancati si tot pentru Mine postiti,etc.
  Or sa fie si bolnavi. A fost prorocit dar, nu uitati ca asa cum vom invata despre radacini si plante pentru a ne hrani, asa Domnul va aduce in comunitati oameni care au practicat medicina (fie medici, fie asistente). E adevarat ca ingrijirea se va face cu sufletul mai mult dar, sa nu uitam ca inca cunoastem despre puterile lecuitoare ale plantelor. Cei care stiu cat de cat sa recunoasca o boala sau macar ce face bine la febra, infectie,samd, vor fi in aceste comunitati. Cred acest lucru.
  Cele bune tuturor si Doamne ajuta!

  Apreciază

 37. ruxi said, on martie 9, 2009 at 8:26 pm

  Sunt convinsa ca in aceste comunitati vor fi si agricultori si constructori si medici si profesori si croitori si tot ce ar fi necesar pentru un trai cu mult mai sanatos, fizic si spiritual, decat ce traim acum.

  Apreciază

 38. Ciobanu said, on martie 11, 2009 at 1:41 pm

  Si daca acestea nu sunt de-ajuns…

  HR 875 The food police, criminalizing organic farming and the backyard gardener, and violation of the 10th amendment
  http://www.campaignforliberty.com/blog.php?view=12671

  Apreciază

 39. mateea said, on martie 12, 2009 at 10:58 am

  Un text extrem de bine scris

  http://gandeste.org/religie/un-text-extrem-de-bine-scris/9/

  „Intregul premerge partea. Totalitarismul ne bate la usa. Usa deja intredeschisa. Cipurile, incarcerarea birocratica, “hipnoza” culturii de masa, eliberarea femeilor ( distrugerea familiei ca taina a Domnului), reducerea puterii in piata a intreprinzatorului liber si cate altele ne duc usor-usor spre pierderea demnitatii umane. Pe vremea comunismului oamenii sperau sa vina America sa ne salveze. Aveau unde fugi, aveau spre ce spera. Acum nu mai ai unde sa fugi (totul e in miinile lor sau va fi in timp) nu mai ai ce sa speri. Nu mai ai cum sa impui in spatiul tau imediat o alternativa demna, umana, caracterizata de puterile tale. Pentru ca ti s-a soptit de sute de ani ca esti un nimic, o intamplare a evolutiei si cum tu esti “superior” anticului esti de fapt inferior omului ce se va naste dupa tine. Demnitatea omului este ultimul camp de batalie. Daca aceasta se va stinge se va stinge Frumosul. Incarcerarea tehnologica, precum si promisiunea idealului acesteia, este noua eshatologie a istoriei. De fapt este cea din toate timpurile. Hristos Iisus spune ca Imparatia este in inima noastra si ca ea va veni in plinatate. Cam asta este diferenta. Ca Domnul ne-a spus ca noi suntem deja in Imparatie, dar doar in Biserica (unica realitate comunitara, de dragoste si de creatie). Omul inteligent nu accepta Adevarul, este de nesuportat sa ti se spuna de fapt cum esti cand tu crezi despre tine ca esti Don Juan, si il arunca mereu inainte pentru a-si face mendrele ACUM. Nimeni nu crede intr-un Adevar ce va veni/ fi dar este placut sa-ti poti darui ceva timp pentru joaca. Asa ca problema cipurilor nu este o problema monahala/ crestina/ feudala ci este o problema UMANA. Si cum Dumnezeu Treimea a creat omul si l-a chemat spre asemanare cu el NEFORTANDU-L la nimic, lasandu-l chiar sa pacatuiasca liber alegand calea dupa vointa lui, nu pot accepta eu sa vina un ochios inhamat sa ma introduca intr-un plan dement creat de cineva pentru ceva.”

  Apreciază

 40. Adrian S said, on martie 13, 2009 at 1:41 pm

  De acord cu Nicu. Eu zic ca Dumnezeu va avea grija ce vom manca si bea, cu ce ne vom imbraca, atata timp cat traim in rugaciune si cu credinta in Domnul nostru Iisus Hristos care si-a dat viata pentru noi. Cand evreii condusi de Moise au plecat din Egipt si au trait in pustie isi faceau griji ca vor muri de foame, iar Dumnezeu le-a dat sa manance. La Domnul nostru totul e cu putinta, noi sa fim tari in credinta si sa ne rugam, sa avem sufletele curate si sa nu ne fie frica de ce va fi. Iisus a hranit peste cinci mii de oameni cu cinci paini si doi pesti. Eu zic sa avem grija de sufletele noastre si sa deschidem ochii celor care sunt pierduti, sa-i aducem pe calea mantuirii, chiar daca vom indura batjocura lor, unul din o mie conteaza. Sa fim placuti inaintea Domnului. Eu personal am trecut peste multe tocmai atunci cand eram calm si nu-mi faceam griji de problemele respective, se rezolvau ‘de la sine’. Faca-se voia Domnului.

  Apreciază

 41. […] Ce mancam dupa ce refuzam noile acte cu cip incorporat? […]

  Apreciază

 42. constantin said, on martie 15, 2009 at 3:34 pm

  Ar fi fost bine sa continuam discutii punctuale pe forumul de discutii privat,creat deja.Ar fi multe de discutat pe aceasta tema,unele subiecte fiind oarecum private.Va astept acolo.Doamne ajuta.

  Apreciază

 43. DUHUL said, on martie 16, 2009 at 9:26 am

  Si adresa mea. Un manual de supravietuire in salbaticie e de bun simt si foarte necesar pentru omul obisnuit sa aiba totul de-a gata in orase. Mi-am pus problema inclusiv a unui pachet de supravietuire minim necesar, ce punem in el? Cand trebuie sa pleci in graba, ai stiu eu o suma de bani, si spui acum fac ultimele cumparaturi si am plecat. Ca de nevoie…avem nevoie de multe -> arc, sageata, cutit,topor, medicamente, foc, sfori,sarma, cuie, pansamente, haine, conserve,ce trebuie sa urmarim sa includa mancarea noastra, chiar si sapunul, cu ce il inlocuim, daca vrem sa ramanem sanatosi, apa, cum ne fabricam obiecte mici din metal, cum inlocuim cele stricate/consumate?!! cum inlocuim cele necesare daca avem idei si un pic de cunostinte? Toate astea ar trebui cuprinse intr-o carte care se va dovedi in curand extrem de importanta

  Apreciază

 44. nick said, on martie 16, 2009 at 10:00 am

  saccsiv, am si eu o intrebare. daca toate aceste lucruri sunt scrise in apocalipsa sa se intample, oare le putem evita ??

  imi doresc din suflet sa nu se indeplineasca profetia apocalipsei, macar la noi in tara, nush ce sa zic… astept un raspuns. putem sa schimbam profetiile din apocalipsa ?? avem aceasta putere ??

  Apreciază

 45. saccsiv said, on martie 16, 2009 at 11:09 am

  Nick

  Apocalipsa nu este o profetie de tipul „daca locuitorii tarii X nu se indreapta, atunci se va intampla cu ei asa si asa”.

  Sfântul Simeon Noul Teolog spunea :

  „ Lumea asta atât o ţine Dumnezeu până se va împlini numărul îngerilor căzuţi, din sufletele drepţilor. „

  Si nici o clipa mai mult. Evenimentele descrise acolo TREBUIE SA SE INTAMPLE. Cand? Doar Tatal stie. Dar noi trebuie sa fim pregatiti, precum a fost si biserica primara, ca si cum de maine ar incepe. Cu atat mai mult cu cat de 2000 de ani, niciodata ceea ce se petrece pe glob nu a fost mai apropriat de cele descrise in Apocalipsa, ca acum.

  Noi sa ne rugam Domnului nostru Iisus Hristos sa trecem cu bine. Si mai este o chestiune de o mare insemnatate: mare va fi cununa celor ce vor reusi!

  Apreciază

 46. ion adrian said, on martie 16, 2009 at 11:59 am

  Nick,
  Si IIsus urma sa fie rastignit si El chiar spune: ce urmeaza sa se intample se va intampla ,dar vai de cel prin care se va intampla(acesta fiind Iuda).
  Noi trebuie sa facem ce trebuie in permanenta, adica sa fim pregatiti nu pentru sfarsitul lumii ci pentru ceva mult mai simplu, adica sa murim caci asta este singurul lucru cert, dar sa ne vedem de treaba si treaba noastra este sa luptam pentru libertatea si demnitatea Omului, creatia lui Dumnezeu si sa nu ne supunem Anticristului. Asta cred eu…

  Apreciază

 47. […] Ce mancam dupa ce refuzam noile acte cu cip incorporat? […]

  Apreciază

 48. ion adrian said, on martie 16, 2009 at 12:00 pm

  Constantin,
  Care este firul de discutii privat?

  Apreciază

  • Constantin said, on iulie 24, 2009 at 5:23 pm

   Roaga administratorul sa-ti dea acces la forumul logat.

   Apreciază

 49. constantin said, on martie 17, 2009 at 2:44 pm

  Catre Ion Adrian
  Administratorul a creat posibilitatea tehnica pentru a comunica pe un forum privat.Daca accepti sa ne fie comunicat ID-ul atunci putem inlesni comunicarea.

  Apreciază

 50. vero said, on martie 18, 2009 at 4:10 am

  Buna. As dori sa intru in legatura cu voi, cei de pe site. Mi-ar face o mare placere sa ma cu cine sa discut despre aceste lucruri, avand in vedere ca nu maprea poate intelege nimeni, iar gandurile ma topesc cu fiecare zi ce trece. Va multumesc anticipat !

  Apreciază

 51. razvan said, on martie 18, 2009 at 12:59 pm

  APOCALIPSA
  INTERPRETARE – PREVIZIUNI

  1. Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire. Şi se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, văzând pe fiară că era şi nu este, dar se va arăta – GRUPUL G7.

  ARGUMENTE :

  Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi – GRUPUL CELOR 7 TARI INDUSTRIALIZATE – deasupra cărora şade femeia – UNIUNEA EUROPEANA.

  2. Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme.

  CEI 7 IMPARATI SUNT CEI SAPTE PRIM MINISTRII AI CELOR 7 TARI INDUSTRIALIZATE : Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia).

  3. Cinci tari au cazut din cauza crizei financiare din America si Europa: Germania, SUA, Franta, Marea Britanie si Italia.” Unul mai este”: Canada nu a fost afectata de criza financiara.”Celalalt inca nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme ».Este vorba de Japonia care inca nu a ajutat financiar America si Europa, dar care va ajuta, insa va fi exclusa din planul globalizarii, va fi inlaturata, va sta putina vreme.

  Ministrii economiei si finantelor ai tarilor G7 au declarat ca „s-au angajat sa ia masuri decisive si sa se foloseasca de toate mijloacele disponibile” pentru a face fata crizei financiare si au anuntat un plan in cinci puncte pentru pentru a scoate economia mondiala din criza, anunta BBC. Ministrii economiei si finantelor si guvernatorii bancilor centrale din tarile G7 s-au reunit vineri, la Washington, in plina accelerare a crizei care face ravagii pe pietele financiare din intreaga lume.

  Dupa inchiderea burselor, Grupul celor 7 a declarat ca este nevoie de adoptarea unor „masuri urgente” pentru a stabiliza sistemul financiar din intreaga lume. Reprezentantii G7 au precizat ca analizeaza diverse mijloace pentru a preveni falimentul celor mai importante institutii financiare si au asigurat ca bancile pot atrage capital si din surse publice, si din surse private.

  La intalnirea din capitala americana au participat ministrii economiei si finantelor si guvernatorii bancilor centrale din tarile G7 (Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia).

  Japonia va propune G7 crearea unui fond de urgenta de circa 200 miliarde de dolari (146 miliarde de euro) pentru a imprumuta tarile mici afectate de criza financiara mondiala, scrie vineri presa japoneza citata de AFP.
  SURSA: EXTRAS DIN HOTNEWS.RO

  4. Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire.

  AL OPTULEA IMPARAT ESTE RUSIA CARE S-A ALATURAT GRUPULUI G7.

  “Intrunirea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din grupul G7 plus Rusia a dus la crearea unui plan de actiune pentru stabilizarea pietelor financiare. Stategia prezentata publicului, structurata in cinci puncte majore, nu a oferit insa si detalii asupra modului de implementare ».
  SURSA : EXTRAS ARTICOL – ALEXANDRA POPA – http://WWW.CONSO.RO

  5. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care încă n-au luat împărăţia, dar care vor lua stăpânire de împăraţi, un ceas, împreună cu fiara.

  Dupa umila mea parere, cei zece imparati sunt urmatoarele state : Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia, Rusia, China si Vatican.

  6. Aceştia au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei – grupului G7si Uniunii Europene.

  7. Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi.

  Urmarile crizei financiare vor fi devastatoare.Oamenii vor declansa revolte ne mai intalnite impotriva guvernelor tarilor mentionate, datorita crizei financiare profunde din intreaga lume.Acesti oameni sunt cei care au participat la sustinerea guvernelor si care au profitat de toate bogatiile fiarei, cei care au acceptat semnul fiarei( microcipul de identificare ).Prabusirea sistemului financiar mondial va conduce la disparitia banilor si iminenta implantare a oamenilor cu microcipul de identificare(sclavie).Cei care nu vor accepta semnul sunt alesii mielului – Isus Cristos – si armatele tarilor implicate in acest dezastru planetar, in cele din urma vor porni razboi impotriva acestora, deci, implicit impotriva lui Isus Cristos – fiul lui Dumnezeu.Se va declansa, in cele din urma, cel de-al 3-lea razboi mondial care va fi si ultimul.Isus Cristos impreuna cu cei alesi vor invinge coalitia fiarei, indiferent de forta acesteia care este insignifianta fata de forta lui Dumnezeu.

  8. Şi mi-a zis: Apele pe care le-ai văzut şi deasupra cărora şade desfrânata, sunt popoare şi gloate şi neamuri şi limbi.

  Acest paragraf din Apocalipsa descrie ceea ce am mentionat mai sus: Multimea de oameni din intreaga Europa va declansa revolta( mentionez ca in Europa se vor declansa mari revolte populare).

  9. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe desfrânată şi o vor face pustie şi goală şi carnea ei o vor mânca şi pe ea o vor arde în foc.

  Cele zece state – Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia, Rusia, China si Vatican – nu vor mai ajuta financiar Europa, datorita revoltelor populare foarte puternice si in cele din urma, continentul european va fi distrus.Orasele mari din Europa vor arde si vor fi pustiite de furia multimii.

  10. Căci Dumnezeu a pus în inimile lor să facă voia Lui şi să se întâlnească într-un gând şi să dea fiarei împărăţia lor, până se vor împlini cuvintele lui Dumnezeu.

  Cei care conduc aceasta lume nu realizeaza nici acum in al 12 – lea ceas ca indeplinesc voia lui Dumnezeu si se indreapta spre pierzanie.

  11. Iar femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare care are stăpânire peste împăraţii pământului.

  Femeia, asa cum am aratat mai sus reprezinta UNIUNEA EUROPEANA care stapaneste toti sefii de state si de guverne din intreaga lume.

  12. Şi a strigat cu glas puternic şi a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare şi a ajuns locaş demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, şi închisoare tuturor păsărilor spurcate şi urâte.

  13. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit.

  INTR-ADEVAR, IN URMA REVOLTELOR POPULARE, UNIUNEA EUROPEANA SE VA PRABUSI DATORITA FAPTULUI CA TOTI BOGATII – BANCHERI, SEFI DE STATE, SEFI DE CORPORATII MULTINATIONALE, FRANCMASONI, SIONISTI – TOTI S-AU IMBOGATIT PE SEAMA POPOARELOR PE CARE LE-AU ASUPRIT SI LE-AU TINUT IN STADIUL DE SCLAVAGISM, DIN CELE MAI VECHI TIMPURI SI PANA IN PREZENT.

  14. Şi am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieşiţi din ea, poporul meu, ca să nu vă faceţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi de pedepsele sortite ei;

  15. Fiindcă păcatele ei au ajuns până la cer şi Dumnezeu Şi-a adus aminte de nedreptăţile ei.

  DUMNEZEU II AVERTIZEAZA PE CEI CREDINCIOSI INTRU ISUS CRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU, PE CEI CARE NU VOR ACCEPTA SEMNUL FIAREI(MICROCIPUL), SA NU SE FACA PARTASI LA PACATELE SAVARSITE DE CEI CARE AU ACCEPTAT SEMNUL SI CARE AU PROFITAT IMPREUNA CU CEI BOGATI LA DESFRAU SI LACOMIE. SA NU SE ALATURE LA REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC( CACI REVOLTELE VOR FI DECLANSATE DE CATRE CEI CARE AU ACCEPTAT ACEASTA SITUATIE, CARE AU AVUT DE PROFITAT DE PE URMA CELOR BOGATI PRIN FUNCTII, PRIVILEGII SI BOGATII SI PE CARE, IN CELE DIN URMA, LE-AU PIERDUT DATORITA CRIZEI FINANCIARE).DE NOI CEI SARACI CARE NU AM FOST PARTASI LA INFAPTUIREA ACESTUI DEZASTRU, DUMNEZEUL ARE GRIJA PRIN SIMPLUL FAPT CA, NU AM DEVENIT SCLAVII FIAREI SI NU AM ACCEPTAT SEMNUL EI(MICROCIPUL).DE ACEEA, VA SFATUIESC SA NU VA IMPLICATI IN REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC CURAND IN INTREAGA EUROPA.

  16. Daţi-i înapoi, precum v-a dat şi ea şi, după faptele ei, cu măsură îndoită, îndoit măsuraţi-i; în paharul în care v-a turnat, turnaţi-i de două ori.

  DUMNEZEUL NE SFATUIESTE SA-I DAM EUROPEI CEEA CE NE-A DAT SI EA : SARACIE, HAOS, CRIME, DESFRANARE SI MULTE ALTE PACATE.SA-I DAM CHIAR INDOIT.ACEASTA INSEAMNA SA-I LASAM PE CEI BOGATI SA DEVINA SI EI DE DOUA ORI MAI SARACI DECAT NOI.SA-I LASAM PE TOTI ACEIA CARE AU SAVARSIT ACESTE FAPTE SA DEVINA DE DOUA ORI MAI DESFRANATI, CRIMINALI, IDOLATRII.SA NU PARTCIPAM ALATURI DE ACESTIA LA REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC CHIAR DACA VOM AVEA MULT DE SUFERIT.SA NE INTARIM IN CREDINTA.DUMNEZEU VA AVEA GRIJA DE NOI SI NE VA OCROTI.VOM AVEA VIATA VESNICA ALATURI DE DUMNEZEU SI FIUL SAU ISUS CRISTOS.

  17. Pe cât s-a mărit pe sine şi a fost în desfătări, tot pe atâta daţi-i chin şi plângere. Fiindcă în inima ei zice: Şed ca împărăteasă şi văduvă nu sunt şi jale nu voi vedea nicidecum!

  EUROPA, IMPREUNA CU SEFII DE STATE, CU CEI BOGATI SI TOTI CEI CARE I-AU ACEPTAT PE ACESTIA, AU FOST AROGANTI, S-AU CREZUT DUMNEZEI INVINCIBILI, S-AU DEDAT LA DESFATARI SI LACOMIE DE BOGATII, NE-AU PRIGONIT PE NOI CEI SARACI SI CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS.DUMNEZEU NE SFATUIESTE SA-I LASAM SA SE DISTRUGA, SA SE CHINUIE LA FEL CUM NE-AU CHINUIT SI EI.SA-I LASAM SA-SI PLANGA PROPRIILE LOR FAPTE.BOGATII LUMII SI AI EUROPEI NU AU VAZUT SAU NU AU VRUT SA VADA BATJOCURA LA CARE NE-AU SUPUS.

  18. Pentru aceea într-o singură zi vor veni pedepsele peste ea: moarte şi tânguire şi foamete şi focul va arde-o de tot, căci puternic este Domnul Dumnezeu, Cel ce o judecă.

  PRIN VOIA LUI DUMNEZEU, TOTUL SE VA IMPLINI FOARTE RAPID.REVOLTELE POPULARE VOR FI INECATE IN SANGE DE CATRE ARMATELE FIAREI PENTRU APARAREA PRIVILEGIILOR CELOR BOGATI.EUROPA VA ARDE LA PROPRIU DE FURIA OARBA A CELOR NECREDINCIOSI IN ISUS.

  19. Iar împăraţii pământului, care s-au desfrânat cu ea şi s-au dezmierdat cu ea, se vor jeli şi se vor bate în piept pentru ea, când vor vedea fumul focului în care arde,

  Stând departe de frica chipurilor ei, şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, Babilonul, cetatea cea tare, că într-un ceas a venit judecata ta!

  BOGATII STATELOR LUMII CARE S-AU IMBOGATIT DE PE URMA RESURSELOR EUROPEI VOR REGRETA ENORM DISTRUGERILE PE CARE EI INSISI LE-AU DECLANSAT.

  20. Şi neguţătorii lumii plâng şi se tânguiesc asupra ei, căci nimeni nu mai cumpără marfa lor,

  Marfă de aur şi de argint, pietre preţioase şi mărgăritare, vison şi porfiră, mătase şi stofă stacojie, tot felul de lemn bine mirositor şi tot felul de lucruri de fildeş, de lemn de mare preţ şi marfă de aramă şi de fier şi de marmură,

  Şi scorţişoară şi balsam şi mirodenii şi mir şi tămâie şi vin şi untdelemn şi făină de grâu curat şi grâu şi vite şi oi şi cai şi căruţe şi trupuri şi suflete de oameni.

  Şi roadele cele dorite de sufletul tău s-au dus de la tine şi toate cele grase şi strălucite au pierit de la tine şi niciodată nu le vor mai găsi.

  Iar neguţătorii de aceste lucruri, care s-au îmbogăţit de pe urma ei, vor sta departe, de frica chinurilor ei, plângând şi tânguindu-se,

  Şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, cea înveşmântată în vison şi în porfiră şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare! Că într-un ceas s-a pustiit atâta bogăţie!

  Şi toţi cârmacii şi toţi cei ce plutesc pe mare şi corăbierii şi toţi câţi lucrează pe mare stăteau departe,

  Şi strigau, uitându-se la fumul focului în care ardea, zicând: Care cetate era asemenea cu cetatea cea mare!

  Şi îşi puneau ţărână pe capetele lor şi strigau plângând şi tânguindu-se şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, în care s-au îmbogăţit din comorile ei toţi cei ce ţin corăbii pe mare, că într-un ceas s-a pustiit!

  IN URMA ACESTOR REVOLTE POPULARE SI A RAZBOIULUI CARE SE VA DECLANSA, EUROPA VA FI PARJOLITA.TOTI CEI CARE S-AU IMBOGATIT DE PE URMA RESURSELOR EUROPEI, A BOGATIILOR EI, TOTI BANCHERII, COMERCIANTII, INDUSTRIASII CARE AU FACUT AVERI INCOMENSURABILE, FARA SA REDISTRIBUIE ACEASTA BOGATIE IN MOD ECHITABIL TUTUROR OAMENILOR PE CARE I-AU TRANSFORMAT IN SCLAVI, SE VOR TANGUI DIN CAUZA PIERDERII ACESTOR BOGATII SI SE VOR TINE DEPARTE DE ACESTE EVENIMENTE.VOR ASISTA CU UIMIRE LA DISTRUGEREA SI PUSTIIREA EUROPEI.

  21. Veseleşte-te de ea, cerule şi voi sfinţilor, şi voi apostolilor, şi voi proorocilor, pentru că Dumnezeu a pronunţat judecata voastră asupra ei.

  TOTI OAMENII CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS, TOTI APOSTOLII, SFINTII SI PROROCII LUI DUMNEZEU VOR FI RAZBUNATI PRIN ACEASTA DREAPTA JUDECATA.

  22. Şi glasul celor ce cântă din chitară şi din gură şi din flaut şi din trâmbiţă nu se va mai auzi de acum în tine şi nici un meşteşugar de orice fel de meşteşug nu se va mai afla în tine şi huruit de mori nu se va mai auzi în tine niciodată!

  Şi niciodată lumina de lampă nu se va mai ivi în tine; şi glasul de mire şi mireasă nu se vor mai auzi în tine niciodată, pentru că neguţătorii tăi erau stăpânitorii lumii şi pentru că toate neamurile s-au rătăcit cu fermecătoria ta.

  Şi s-a găsit în ea sânge de prooroci şi de sfinţi şi sângele tuturor celor înjunghiaţi pe pământ.

  IN EUROPA, DATORITA REVOLTELOR POPULARE SI A RAZBOIULUI DEVASTATOR, TOTUL VA FI DISTRUS SI PARJOLIT.NIMENI NU VA MAI PRODUCE SI VA VINDE, BOGATII LUMII VOR DISPAREA, NU VOR MAI EXISTA ASUPRITI SI ASUPRITORI.

  SA NE BUCURAM NOI CEI CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS, CACI DREAPTA VA FI JUDECATA LUI DUMNEZEU PENTRU CEI CARE AU LUAT IN BATJOCURA NUMELE DOMNULUI.

  Apreciază

 52. Maria P said, on martie 19, 2009 at 8:35 pm

  Cel mai intelept raspuns este al lui Nicu (7 martie 09) ,
  pt ca sunt Cuvintele Mintuitorului .

  Apreciază

 53. […] Ce mancam dupa ce refuzam noile acte cu cip incorporat? […]

  Apreciază

 54. Maria P said, on martie 20, 2009 at 9:09 pm

  sfatul parintelui este f bun si pt vremurile de acum si pt cele de pe urma,

  „… nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă. Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale.”

  deci, cautam mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, restul vine de la sine, ştie Tatăl nostru Cel ceresc că avem nevoie de ele.

  cred ca ar trebui sa ne lepadam de duhul lumesc si sa practicam neincetat rugaciunea,
  in felul acesta devenim bine placuti lui Dumnezeu si nu ne lasa la nevoie,
  altfel oricit ne-am strofoca, ceva nu ne iese … nu-i bine.

  cred ca asta a facut si parintele de a reusit.

  Apreciază

 55. timisorean1 said, on martie 20, 2009 at 9:16 pm

  Ma bucur sa vad ca nu sunt singur. La modul fizic, in jurul meu nu am pe nimeni cu care sa pot vorbi cum se vorbeste pe acest blog si nu numai. Si eu cred ca intr-o prima faza supravietuirea(asa cum o intelegem noi) va fii la sate. Sper sa formam mici grupuri si sa supravietuim. Dar este doar pt prima faza a finalului. Nu uitati: „mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi”; ce e scris trebuie sa se intample. In ultima faza(3 ani jumate dupa unele explicatii) se va trai doar ascuns si pe fuga, hraniti cu ajutorul direct al lui Dumnezeu.

  saccsiv, de acord cu discutii si in afara blog-ului

  Apreciază

 56. vero said, on martie 21, 2009 at 5:53 pm

  Cum pot face sa obtin si eu id-ul celor interesati de acest subiect ? Nu as vrea sa il dau direct pe acest site, dintr-un motiv bine cunoscut de multi dintre noi.

  Apreciază

 57. Vladut S said, on martie 23, 2009 at 2:42 am

  Va salut frati crestini si ma bucur din inima ca am descoperit si acest blog pe langa toate celelalte cateva care mai sus folositoare pt suflet ! As dori sa ma alatur tuturor celor care lupta pt mantuire si sunt „prezenti” si constienti ca traim vremurile de pe urma. Daca putem lua legatura in vreun fel dati-mi de stire !

  Doamne ajuta !

  Apreciază

 58. Marieta said, on martie 23, 2009 at 4:21 pm

  Doamne ajuta,
  Si eu as dori sa pot participa la dialog pe forumul privat. Ce trebuie sa fac?
  Am nevoie de intarire si sprijin moral. In jurul meu o singura prietena e in acelasi gand cu mine. Nici macar cei apropiati nu cred, desi le-am adus argumente de pe siteurile ortodoxe si din scrierile Sf. Parinti. Numai spovedindu-ma si impartasindu-ma reusesc sa nu ma tulbur de avalansa de informatii pe aceste subiecte.

  Apreciază

 59. Gim said, on martie 25, 2009 at 3:31 pm

  http://apologeticum.wordpress.com/2009/02/24/nedumerirea-oamenilor-din-bisericile-din-romania/
  Asta schimba un pic datele problemei.

  Apreciază

 60. Stanciu cristina said, on martie 25, 2009 at 5:45 pm

  si adresa mea

  Apreciază

 61. Stanciu cristina said, on martie 25, 2009 at 5:50 pm

  Noi suntem 2 familii care suntem in asentimentul celor de mai sus ,va rog sa ne contactati si pe noi pentru a afla cat mai multe informatii si ce sa facem pe viitor.Ne bucuram ca am gasit acest blog si ca nu suntem singuri.Doamne ajuta !

  Apreciază

 62. Mike said, on martie 26, 2009 at 7:37 pm

  @ Marieta, sunt in aceeasi situatie ca si tine. Putem vorbi pe mess?
  @Cristina – idem ; poate ne putem sustine unii pe altii.
  @Vladutz – putem lua legatura daca spui asta aici – adik sa fii de acord sa primim si noi adresa ta de e-mail.
  Numai bine tuturor. Doamne ajuta.

  Apreciază

 63. vali said, on martie 26, 2009 at 9:18 pm

  pentru a pastra legatura cu voi este posibil si pe mess.

  Apreciază

 64. gil said, on martie 27, 2009 at 9:44 am

  Mai fratilor nu spune Hristos sa nu ne facem plan ce o sa vorbim cand va fi sa marturisim???(daca santem hotarati sa marturisim adevarul)-pai sa vrem noi sa nu luam cipuri si are de grija Dumnezeu!!!!Chiar spun sfintii ca inger vazut va da hrana celor ce refuza semnul fiarei!!!Daca nu ati citit profetiile nu stiti pt cine faceti gestul d refuz?Pt DUMNEZEU!!!Pai nu a fost Dumnezeu alaturi d toti sf mucenici???Pai o sa fie si alaturi d voi daca santeti hotariti sa fiti cu EL!!!CURAJ!!!!

  Apreciază

 65. Gheo said, on martie 29, 2009 at 8:25 pm

  Pentru ca asa e etic si de buna cuviinta, incep prin a ma prezenta: am fost botezat la inceputul vietii ca si crestin ortodox, insa nu sunt practicant si nici excesiv de credincios. Si va spun asta ca un aviz, pentru ca nu mi doresc sa induc nimanui vreo ratacire. Imi voi exprima opiniile relativ la subiectul pus in discutie, pe care va invit sa le priviti critic. Nu am intentia sau pretentia de a mi impune parerile. Vreau doar sa particip la acest dialog si sa (ne) ajut, atat cat pot, cu buna mea credinta.

  Motivul pentru care va scriu e acela ca ingrijorarile voastre au o cauza care afecteaza pe toata lumea, indiferent de religie, credinta, sau loc de rezidenta. Implicit, ma afecteaza si pe mine.

  Pentru mine conteaza mai putin daca apartin generatiei vremurilor din urma sau a celor din mijloc, atata timp cat se vede cu ochiul liber cum starea Lumii se inrautateste de la an la an.

  Atunci cand analizez situatia de la noi, ma raportez la perioada de dinainte de ’90, pe care cu totii o acceptam ca fiind una nefasta in istoria noastra. Ingrijorator este ca perioada contemporana este mult mai rea. In unele domenii, efectele negative a jumatate de secol de comunism tind sa fie eclipsate de efectele negative a primei sau a oricarei jumatati de deceniu de democratie originala. Astazi, dupa 20 de ani de deriva si deruta, inca ne aflam in plina reforma si tranzitie, o tranzitie care nu ne va aduce vreun folos, care, cel putin pentru noi, nu are nici directie si nici obiective ci doar obiect, iar acesta se pare ca este sufletul nostru.

  Unele dintre preocuparile voastre sunt si ale mele, si inainte sa gasesc acest punct de intalnire cu voi, incercam sa gasesc o modalitate de a contacta persoane cu aceleasi opinii. De aceea salut initiativa voastra.

  Am citit pareile voastre referitoare la tema despre viitorul alimentatiei si alte subiecte conexe. Si cred ca printre ele nu exista idei sau solutii gresite, cel mult unele sunt dezvoltate sau continuate cu modalitati inadecvate de a le pune in practica. De asemenea cred ca hrana e doar un aspect al stilului de viata, care de la an la an sufera schimbari, dintre care unele poate ca bune, insa marea majoritate nedorite de nimeni altcineva decat de cei care le intiaza exclusiv in folosul lor propriu.

  Nu cred ca exista o solutie unica pentru toate aceste probleme. Marele vostru avantaj cred ca e tocmai diversitatea solutiilor pe care le-ati gasit. Totul e sa ajungeti sa le si dezvoltati si, mai important, sa le puneti in practica. In cele ce urmeaza am sa incerc sa comentez succint cateva dintre ele.

  Pentru cei preocupati de „lupta de tip miting, petitii, actiuni judecatoresti”, foarte bine. Sa o faca. Personal nu cred ca mitingul in forma practicata la noi va rezolva ceva. In general schimbarile au loc sub presiunea unor constrangeri. Simplificand: consumatorii accepta produsele „junk” constransi de lipsa alternativelor sau a posibilitatilor; politicenii accepta sa schimbe ceva constransi de nevoia de a obtine voturi; corporatiile si concernele comerciale accepta sa faca concesii cosnstranse de perspeciva pierderii clientilor, etc. Totusi, in lume exista si cazuri in care cei care s-au angajat in astfel de lupte au avut castig de cauza. Este important sa cunoasteti precedentele. Unele dintre ele va pot oferi solutii viabile. Acum aveti posibilitatea de a va informa, pe internet sau din alte surse. Fara a avea pretentia de a le epuiza, am sa va sugerez doar cateva teme de cautare (puncte de plecare), sperand ca voi veti gasi mai multe, dupa inspiratia si interesul fiecaruia:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nonviolent_resistance

  http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_disobedience

  http://en.wikipedia.org/wiki/Boycott

  http://en.wikipedia.org/wiki/McLibel

  Pentru cei care vor sa faca agricultura de subzistenta, sa o faca! Aceasta forma de agricultura a fost mult blamata in ultima vreme, si pe buna dreptate. Ea nu este productiva, nu este capabila sa concureze cu formele moderne de agricultura si mai ales nu este profitabila. Are insa o singura calitate: asa cum ii spune si numele, asigura subzistenta! Desigur, este nepotrivita cu scopurile celor care vor sa castige (multi) bani si sa intre in vreun top numit din 3 cifre. Pentru cei care nu isi propun decat sa traiasca, e minunata. In plus, sistemul se preteaza de minune la cultivarea unor „soiuri locale traditionale”, la obtinerea unor produse de tip „bio”, la obtinerea unor produse „cu gust”, intr-o idee: la obtinerea calitatii si varietatii sortimentale.

  Din pacate astazi gasim in Romania „rosiile cu gust, ale bunicilor”, „merele bune ale copilariei”, etc, mai mult in discutiile unor nostalgici care apar la televizor ori in publicatii. Ele insa nu au disparut complet. Exista tarani care inca le mai cultiva.
  Avantajul acestor soiuri este ca ele sunt foarte bine adaptate local si foarte putin pretentioase. Aceste ecotipuri sortimentale sunt asa-numitele soiuri locale sau „landrace”, vezi:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Landrace

  In alte tari aceste soiuri sunt considerate comori/resurse genetice, si sunt protejate in ferme conservatoare sau in banci de gene, pentru ca pot fi folosite la realizarea unor hibrizi comerciali adaptati la conditii specifice. Exemple de astfel de organizatii/centre de prezervare:

  http://www.rebelfarmer.org/ferme-conservatoire.html

  http://www.lesvallees-lacour.fr/ferme-conservatoire.html

  http://www.ferme-conservatoire.com/

  http://www.albc-usa.org/

  Un alt exemplu despre cum altii recupereaza, conserva si valorifica soiurile si rasele locale/primitive este:

  http://clynton.collettgroup.com/index.html

  Si la noi au fost initiative similare insa cu rezultate discutabile. Pentru conservarea soiurilor de cultura vegetala:

  http://www.evenimentul.ro/articol/unica-in-tara-banca.html

  Pentru rasele de animale:

  http://www.adevarul.ro/articole/2002/banca-de-gene-pentru-animale-de-rasa-la-balotesti-ilfov.html

  Cel mai adesea insa, situatia din teren arata altfel. Vezi si:

  http://www.formula-as.ro/2008/824/spectator-38/dr-biolog-silvia-strajeru-o-comoara-salvata-semintele-taranesti-9756-print

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/823282/O-suta-de-rase-de-animale-din-Romania-pe-cale-de-disparitie/

  http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/coruptia-usuca-si-colectia-de-duzi-1892.html

  Soiurile/rasele locale sunt, daca nu inlocuite dintr-o data cu exemplare importate (solutie scumpa datorita pretului mare al animalelor cu inalt potential genetic), cel putin inlocuite treptat, prin absobtie, care la animale are loc prin insamantarea artificiala, metisare/hibridare, etc. Pentru cei care nu cunosc, daca de exemplu femelele dintr-o rasa autohtona de animale sunt insamantate/imperecheate sistematic cu material seminal/masculi dintr-o rasa straina, in 5 generatii (de animale, adica mai putin de o generatie umana) rasa autohtona este transformata in intregime in rasa cu care a fost incrucisata. Soiurile de plante sunt insa inlocuite mult mai usor si mai radical. Costurile pentru a schimba samanta/soiul la o singura generatie sunt mai mici si in consecinta permit asta cultivatorului roman.

  Situatia la care ma refer mai sus vizeaza segmentul de subzistenta al agriculturii romanesti. Desigur ca in marile exploatatii agricole se folosesc exclusiv soiuri si rase foarte productive, aduse din import.

  Avantajul lor este ca sunt productive si deci profitabile. Conditia ca ele sa si atinga potentialul e „casa-masa-rasa”. Cu alte cuvinte, o rasa se importa la pachet. Pentru a fi productiva trebuie sa i se asigure hrana si adapost corespunzator. Aceste rase nu produc bine in orice conditii. Se tot vorbeste ca uneori nu se adapteaza la conditiile noastre pedoclimatice. Nu este adevarat. Majoritatea sunt rase provenite din europa si s-au adaptat in conditii variate de mediu incepand cu cele din Australia si Noua Zeelanda si pana in Canada si SUA. Problema a fost ca noi nu ne-am adaptat acestor rase, nu le-am crescut in conditiile pentru care ele au fost create si selectate. Astfel, tratate ca rasele autohtone rustice, aceste animale cu inalt potential genetic au dat productii la fel de slabe sau chiar mai rau, s-au intregistrat pierderi datorita sensibilitatii lor. La randul lor soiurile vegetale au nevoie de ierbicidare si fertilizare cu ingrasamintele in tandem cu care au fost create/dezvoltate.

  In ceea ce priveste conservarea soiurilor locale de plante, asa cum spuneam, inca le mai gasiti la tarani (si pentru ca presupun ca sunteti din regiuni diferite ale tarii, acelasi soi il veti gasi in variante sau ecotipuri diferite, adaptate local, pentru ca de regula nu exista omogenitate la nivelul intregii populatii; fiecare zona are varianta ei, dezvoltata in consonanta cu conditiile locale si cu viziunea, preferintele, obiectivele, traditia, obiceiurile de consum, etc. ale cultivatorilor din acele zone), la banca de resurse genetice vegetale din Suceava (BRGV), asta daca mai exista aceasta institutie, sau mai rar, in unele parcuri si gradin botanice din tara. Rasele locale de animale prezinta o variabilitate la fel de mare.

  In ceea ce priveste semintele certificate si animalele hibride pentru carne cum ar fi puii broiler vezi:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Broiler

  Acestea de regula sunt metisi/hibrizi, adica nu sunt rase pure ci combinatii de doua sau mai multe rase sau soiuri (in cazul plantelor). Asta inseamna ca, spre deosebire de rasele pure, nu au caractere genetice stabile si previzibile de la o generatie la alta. In cazul hibrizilor intre specii diferite, acestia pot sa nu fie nici macar fertili, fiindu-le imposibil sa se reproduca mai departe, asa cum sunt spre exemplu catarii (=cal+magar). Vezi si:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Haldane%27s_rule

  La prima generatie, adica cea pe care o cumparati, hibridul depaseste in unele privinte rasele din care provine datorita unor fenomene cum e factorul heterosis sau „hybrid vigor”. La generatia urmatoare insa animalele tind sa degenereze, sa involueze si sa isi piarda calitatile. Astfel ca e nevoie de mai multe generatii pana cand caracterele lor pot fi stabilizate si se poate crea eventual o noua rasa. Acesta este motivul pentru care ingrasatoriile de animale folosesc populatii terminale, pe care nu le reproduc mai departe, iar cultivatorii vegetali isi cumpara anual samanta si nu o retin de la o recolta la alta. Probabil ca la nevoie, pentru subzistenta, s-ar putea face si asta, insa pentru exploatatiile comerciale nu este profitabil. Ar mai fi multe de detaliat aici. O discutie ar putea fi facuta pe cazul concret al fiecarei specii crescute traditional la noi in tara.

  Ion Adrian cred ca spunea, ca asemenea initiative care au ca scop rezistenta/supravietuirea, nu au sanse daca sunt facute individual. Eu nu cred ca trebuie pariat totul pe o carte. Cei care simt ca pot dezvolta individual o gospodarie, sa o faca. Cei carora li se potriveste o forma asociativa, sa o faca. Important este ca per ansamblu sa se creeze o retea, sa se pastreze legatura, sa existe intrajutorare si solidaritate, sa se impartaseasca experienta, rezultatele, esecurile si succesele, astfel ca toti sa poate invata din aceste exemple. Cu cat mai multi incearca mai multe, cu atat se scurteaza timpul in care pot fi gasite solutii viabile si modele adecvate. Nu avem de unde sa stim care solutii sunt cu adevarat viabile, si oricum ceea ce e potrivit pentru unii nu e potrivit pentru toti.
  Inca inainte de a afla de initiativa si preocuparile voastre, unul din visele mele era sa am o gospodarie individuala, asemenea celor care existau in zonele periurbane si care mai exista si acum, cu toate ca tind sa dispara (satul copilariei mele spre exemplu e qvasi-urbanizat, locuitorii lui asigurandu-si de la supermarket mai mult de jumatate din consum; acolo, cazul sau „chestiunea laptelui” e si mai dramatica: inainte de ’90, cu toata colectivizarea, CAP-ul crestea cca 300 de vaci, iar in gospodariile particulare se cresteau cam tot atatea, in ciuda faptului ca in mare parte pamantul fusese rechizitionat de stat si populatia nu avea mijloace tehnice de productie. Astazi nu se mai creste nici o vaca, singurul loc de unde poti cumpara lapte fiind magazinul, cu produse brandate, UHT, etc.). Revenind, imi doream o „casa la sol”, cu putin teren fertil in jur, nu atat de teama unui cataclism, ci de teama ca, atunci cand voi avea copii, acestia vor creste crezand ca vacile sunt mov ca la televizor si ca dau lapte cu gust de ciocolata, vanilie sau fructe de padure. Desigur ca nu imi propun sa cresc animale mari, cum sunt vacile, insa mi-ar place sa imi cultiv singur legumele si fructele pe care le consum, sau macar o parte din ele. Eventual sa am pasari de curte vezi sectiunea Backyard coops din:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_coop

  In plus, pe mine gradinaritul ma destinde, si petrec cate 2-3 vacante pe an, de cate o saptamana fiecare, ocupandu-ma de livada de langa casa in care am copilarit. Sper ca intr-o buna zi sa imi permit aceasta locuinta-gospodarie, in livada careia sa ma pot plimba descult si de unde sa pot culege personal, cu mana, fructe, fiecare in sezonul lui de rod. Asta pentru ca, pentru mine, casele/vilele din cartierele rezidentiale, care nu au un minim teren pe langa ele, sunt nimic mai mult decat blocuri de locuinte translatate orizontal.

  Cei care mai au case ale bunicilor si care sunt acum poate dezafectate, ar putea sa le reactiveze pentru vremuri mai grele. Cei care nu au posibilitatea asta, pot incerca alte forme. Cautand in graba pe internet, am gasit urmatoarele concepte, create de altii, in alte tari:

  http://www.times.ro/node/2849

  http://en.wikipedia.org/wiki/Urban_agriculture

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hobby_farm

  http://cookingupastory.com/show/organic-foods-backyard-agriculture/

  Ca o paranteza, o specie animala care se preteaza la situatii de criza este iepurele. Vezi:

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/02/01/AR2007020101797.html

  Desigur, nu va invit sa va construiti pe balcon un complex zootehnic pentru cresterea iepurilor, pe care eventual sa ii sacrificati apoi in chiuveta de la bucatarie. Puteti insa sa adoptati ca animal de casa un iepuras, asta pentru ca tot vine „sarbatoarea iepurasului”, care de obicei se suprapune ca perioada cu Pastele ortodox pe care il sarbatorim noi, si care face ca in piete si pet shop-uri sa fie scosi la vanzare iepurasi, boboci, pui. Asta va va ajuta sa va obisnuiti cu specia, sa ii intelegeti nevoile, etc; experienta utila pentru cei care nu au mai avut un animal al lor. Vezi si:

  http://en.wikipedia.org/wiki/House_rabbit

  Bineinteles ca unele din conceptele de mai sus pot parea excentrice. Ele nici nu au fost create pentru „vremurile din urma”. Vi le-am dat ca exemplu tocmai pentru ca mi s-au parut deosebite, in speranta ca va vor inspira si ca va vor ajuta sa creati propriile concepte, adecvate obiectivelor voastre. Cred ca cel mai bine ar fi ca sa se creeze cat mai multe modele. Nu toti vor alege sa traiasca in varf de munte. De aceea cred ca e bine sa existe proiecte dedicate fiecarui mediu, rural sau urban, de la munte pan’ la mare. Nu imi fac iluzii ca o persoana singura va putea face agricultura mare in centrul orasului. Dar va putea sa faca ceva, ceea ce e mai mult decat a nu face nimic. De asemenea cred ca daca veti alcatui o comunitate, care nu e musai sa fie ingramadita pe un metru patrat, atata timp cat pastreaza legatura, membrii ei pot face schimburi prin care isi pot compensa reciproc lipsurile. Nu toti vor fi buni la toate. Asta nu se intampla nici la tara. Unii tarani produc lapte si il vand si la vecini, altii vand porci, altii nutreturi. Pentru asta s-au inventat targurile si iarmaroacele. Iar daca voi veti pastra legatura, veti putea „vinde” intre voi fara bani, carduri si cipuri.

  Pentru cei care vor sa se adune intr-o comunitate care sa alcatuiasca o localitate, e foarte bine. Sa o faca. Cei care gasesc loc pe langa manastiri, cu atat mai bine. Totul e sa gaseasca o solutie pentru finantarea acestor proiecte.

  Morosanu propunea un proiect inspirat de comunitatea Amish. Bun si ala. Insa cred ca e bun in situatii de criza. Si ca ar trebui pastrat ca „plan B” asa cum unii pastreaza in cabane o lampa cu gaz, pentru eventualitatea in care se intrerupe curentul electric. Nu cred ca e necesar ca cineva sa traiasca ca amish daca situatia nu o impune, e foarte important insa ca la o adica sa poata transforma gospodaria, comunitatea etc, intr-una care poate subzista autonom.
  Daca tot vreti sa creati o comunitate, cred ca cel putin pentru moment, si mai ales pentru inceput, un model mai bun decat amish ar fi cel al kibbutz-urilor israeliene, vezi:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Kibbutz
  In ceea ce priveste cadrul legislativ din tara noastra, care reglementeaza formele asociative de agricultura, vezi printre altele:
  http://www.ojcaialomita.ro/index.php?page=content&p=42&id=147
  In ceea ce priveste modele de intrajutorare autohtone, validate istoric , vezi modelul vecinatatilor sasesti (si nu numai) din Transilvania:
  http://www.provincia.ro/pdf_roman/r000146.pdf
  http://www.ceeol.com/aspx/issuedetails.aspx?issueid=a921e942-481d-4e43-b7e8-705d4256b742&articleId=ba48d543-c0b8-40e1-b769-6d6da63c8974
  Practicarea agriculturii, zootehniei si a intregului trai, in maniera celui traditional „nu e asa de simplu cum cred unii”, ca sa citez un spot publicitar care promoveaza mezelurile. Ceea ce scapa unii din vedere est faptul ca taranul roman, e drept, la un nivel bazal, era policalificat. El era de toate si se pricepea de la culturile vegetale si zootehnie si pana la obstretica si eventual ginecologie, pentru ca tot rimeaza. Iar ce spun acum nu e o gluma. Am copilarit la tara, intr-o familie in care ambii parinti sunt din acelasi sat, iar in familia mea, eu reprezint prima generatie nascuta intr-un spital. Parintii mei au fost nascuti, fiecare, in casa in care locuiau parintii lor/bunicii mei. Fiecare dintre bunicile mele au fost asistate la nastere de catre moasa „arondata” strazii lor. Aceasta era o practica comuna in acele vremuri. Femeile se asistau una pe alta, fara sa aiba studii de specialitate. Va intreb cate dintre fetele/femeile pe care le cunoasteti, s-ar descurca sa asiste o nastere si sa fie de un real ajutor, nu doar sa priveasca?
  Intr-un mesaj spunea cineva ca intr-o comunitate trebuiesc adunate diferite calificari. Asa cred si eu. Sunt convins ca printre voi sunt absolventi de diferite scoli si implicit practicanti de diferite specialitati. Indiferent ce fel de proiect veti dezvolta, este foarte important sa colaborati. Pentru inceput aveti nevoie de cineva care cunoaste management de proiect, cineva care poate alcatui un plan de afaceri, cineva care are experienta de santier si care eventual a condus un santier. De asemenea veti avea nevoie de specialisti in agronomie, zootehnie, medicina veterinara, medicina umana si farmacie, etc. Nu asteptati ca in comunitatea pe care o veti creea sa cada, ca din intamplare, oameni calificati in domeniile care va intereseaza. Cautati-i intre voi, sau gasitii crestini care va impartasesc viziunea si care sunt deja calificati si practica acele meserii. Stabiliti si pastrati contacte cu ei. Veti avea nevoie unii de altii. Eventual alegeti-va fiecare o a doua, a treia, etc, calificare spre care simtiti predilectii si pe care sa o deprindeti. Desigur ca nu veti ajunge cu totii doctori in stiinte in cate 10 domenii diferite, insa veti dezvolta mai multe competente si va veti fi mult mai utili, atat fiecaruia dintre voi cat si tuturor celorlalti. Iar asta va va spori sansele de reusita.
  Fiecare dintre voi trebuie insa sa invete cat mai multe si mai ales sa practice cat mai mult. Cei care au rude la tara e bine sa incerce sa ajute la lucrari agricole, macar pentru ca sa isi faca o idee. Cei care pot face „stagii de pregatire” pe langa manastirile care sunt in constructie, care se dezvolta cu noi incinte sau care au gospodarii, sa o faca. De asemenea, pentru ca vine primavara, au aparut tot felul de actiunii si campanii ecologice. De curand am vazut la televizor o campanie de impadurire intr-o zona desertificata din judetul Dolj. Cred ca astfel de manifestari sunt un bun prilej pentru a va cunoaste fortele. Nu conteaza cauza pe care o sustin cei care organizeaza evenimentul. Important e ceea ce veti invata voi acolo, asa ca, daca va cunoasteti interesul, nu e cazul sa aveti prejudecati. Nu in ultimul rand: in cadrul unor astfel de manifestari si actiuni, veti avea ocazia sa va adunati mai multi, sa va cunoasteti intre voi „pe viu” si nu online; asta va va da prilejul sa consolidati echipa, sa invatati sa conlucrati, sa deveniti cu adevarat o comunitate. Asta daca nu a-ti facut-o deja, insa oricum e un bun exercitiu si o folositoare experienta.
  Un model interesant pentru cei convinsi ca urmeaza vremuri de prigoana, ar trebui sa fie oieritul transhumant. Are avantajul ca, fiind un sistem cvasi-nomadic, va ofera posibilitatea sa va delocalizati impreuna cu toate valorile si „activele” pe care le detineti, inclusiv a sursei principale de subzistenta. Acum nu cunosc exemple, insa am auzit pe undeva ca omogenitatea culturala romaneasca s-a pastrat tocmai datorita contactelor mentinute de ciobanii care in calatoriile lor acopereau un spatiu vast, intins din Ucraina si pana in Grecia, si chiar pana in Moravia, daca e sa ne luam dupa istoricul rasei de oi Walachenschaf(=oaia valaha), vezi:
  http://www.ansi.okstate.edu/breeds/sheep/
  http://www.sheep101.info/breedsW-Z.html#Valachian
  (Printre altele, asta e un alt exemplu despre cum isi protejeaza altii diversitatea si resursele genetice!)
  Spre deosebire de oile moderne de tip „meat” sau „mutton”, dintre care cele mai productive au musculatura dublu dezvoltata (muscular hyperplasia sau fenomenul Coulard), rasa Turcana este una mai putin productiva. Insa aproape toate varietatile de Turcana (exceptii facand doar unele varietati izolate din Apuseni, care e posibil ca intre timp sa fi disparut si care s-au adaptat in timp unui sistem de crestere sedentar) se preteaza la transhumanta, lucru care pe rasele productive, foarte grele si relativ sensibile, le-ar omora. O vizita la o stana si o discutie cu un baci v-ar putea aduce foarte multe informatii despre aceasta tema.
  Cei, si mai ales cele, care doresc sa isi creeze deprinderi gospodaresti ar face bine sa invete din toate sursele posibile. Puteti gasi aceste surse prin manastiri, mai putin prin muzee de tehnica populara, simpozioane si targuri de produse traditionale, biblioteci, dar mai ales printre rudele, bunicii si parintii vostri. Foarte multe din elementele care apartin culturii populare incep sa se piarda. Ceea ce nu a putut distruge comunismul, reuseste sa distruga noul sistem. Daca se continua asa, in curand, bucataria traditionala romaneasca, ca sa luam doar un exemplu, va include in meniu doar „mici, bere si manele”, iar peste alti 20 de ani, poate doar mancaruri cu specific, fast food, italian si chinezesc. In alte tari se incearca pastrarea traditiilor, un exemplu bun fiind initiativa celor de la „Home Food Association”, vezi:
  http://www.deliciousitaly.com/prodotto.php?id=387&regione_id=5
  Iarasi, am dat exemplul bucataiei traditionale pentru ca hrana este subiectul principal al acestui forum. Cred insa ca ar trebui discutate toate aspectele vietii de zi cu zi.
  Probabil ca multi dintre voi nu aveti posibilitati si valori materiale deosebite. Poate gresesc. Eu nu am, si de aceea sunt inclinat sa fac aceasta presupunere. Este important insa sa constientizati ca un lucru de valoare este si civilizatia traditionala. Stramosii vostrii, bunicii si chiar parintii au asimilat-o au trait-o si au transmis-o mai departe, poate a ajuns si la voi si poate ca o practicati si traiti in spiritul ei. Eu nu mai locuiesc demult la tara, motiv pentru care nu mai sunt un taran practicant. Daca ar trebui sa fiu, probail nu mi-ar fi usor. Nu mi-ar fi insa nici imposibil. As putea invata ceea ce nu stiu si as putea sa-mi reamintesc ceea ce am uitat. Este important pentru toti sa constientizeze ca civilizatia romaneasca rurala nu este un exponat de muzeu, sau vreun produs estetic, pe baza caruia se poate face o emisiune gen „Floarea din gradina”. Ea este o sursa de solutii practice pentru problemele pe care le ridica traiul in mediul acestui spatiu. Unele elemente ale acestei civilizatii s-au transmis si perfectionat in timp zeci, sute si poate chiar mii de ani. Poate ca aceasta civilizatia nu e cea mai avansata si adecvata la tendintele moderne. Dar, la fel ca si soiurile si rasele rustice de animale, ea ofera solutii care va pot asigura autonomia si subzistenta si, eventual daca sunteti abili, chiar o sursa de venit, asa cum au reusit sa faca cei care isi conserva si chiar valorifica traditiile culinare prin Home Food Association. Pentru acest domeniu vedeti si conceptul slow food:
  http://www.vinul.ro/slow_food.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Slow_Food
  Mi se pare minunata si deosebit de inspirata si aplicata ideea lui Ion Adrian, de a incepe totul ca hobby, pentru antrenament. Asa se pot invata foarte multe. Cei care au posibilitatea ar face bine sa dezvolte astfel de hobby-uri care le vor fi de folos mai tarziu.
  Pentru Constantin si altii care sunt interesati de tehnici de supravietuire. La fel ca agricultura, supravietuire in padure poate fi complicata. Eu nu am acum cunostintele necesare, iar daca ar trebui sa ma ridic noaptea din pat si sa ma refugiez in padure, mai ales daca s-ar nimeri intr-un anotimp rece, as avea o reala problema. E adevarat ca muntele si padurea ofera multe produse comestibile, insa sunteti siguri ca le cunoasteti? Ganditi-va doar la cazurile de intoxicatii cu ciuperci care apar la stiri in fiecare sezon in care rasar ciupercile. De aceea cred ca abilitatea de supravietuire in padure trebuie invatata mai ales in teren, decat in teorie. La o cautare rapida am gasit concepte ca: survivalism, survival skills, bushcraft, woodcraft, woodcraft (youth movement), scoutcraft. Vezi:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Survivalism

  http://en.wikipedia.org/wiki/Survival_skills

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bushcraft

  http://en.wikipedia.org/wiki/Woodcraft

  http://en.wikipedia.org/wiki/Woodcraft_(youth_movement)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Scoutcraft

  In Romania sunt destule cluburi care reunesc montaniarzi, alpinisti, speologi. La acestea se adauga organizatiile de tineret de genul celei a cercetasilor. Iarasi cred ca nu e cazul sa aveti prejudecati. Sunt modalitati practice de a va antrena in teren si de a invata tehnici specifice de supravietuire, de la persoane care le cunosc si le aplica deja. Petreceti-va concediile si timpul liber in acest mod si asta va va pregati. In opinia mea este foarte important sa intalniti, sa va lasati ghidati, instruiti si sa invatati de la persoane care cu adevarat se pricep! Oricat ar parea de romantic, nu e in folosul nimanui sa va lansati in actiuni de tip kamikaze, indrumati doar de articolele despre supravietuire pe care le gasiti. Ele sunt importante pentru a va informa. Pentru a experimenta cred ca este necesara supravegherea unor persoane calificate. Pentru cei nedeprinsi cu acestea, natura, muntele, padurea, pot fi periculoase si periodic fac victime! Asa ca, dupa cum spun si rusii: Do not do/try this at home!

  De asemenea invatati sa pescuiti iar cine poate, eventual sa se inscrie intr-o asociatie de vanatoare. Cei care mizeaza pe solutia asta trebuie sa se antreneze din timp, pentru ca intr-o situatie de criza nu mai e timp pentru a invata. Unii din voi vor invata foarte bine aceste tehnici si chiar vor deveni pasionati, altii mai putin. Este important sa fie macar cativa foarte priceputi, pentru ca atunci cand e cazul, sa preia conducerea unei operatiuni de salvare si sa poata sa ii ajute si pe ceilalti.

  Pentru cei care cred ca singura si suficienta solutie este sa se roage, marturiseasca si impartaseasca, asa sa faca. Poate ca au dreptate. Personal cred insa ca e nevoie de mai mult. Ganditi-va la Noe. Daca s-ar alcatui un top al celor mai credinciosi oameni care au trait vreodata pe Pamant, s-ar numara cu siguranta in primii zece, poate chiar in primii cinci. Asta nu l-a impiedicat sa se foloseasca de solutii tehnice pentru a se salva de potop. Ba din contra, credinta l-a motivat sa isi construiasca arca, impotriva tendintelor majoritatii, care nu a crezut potopul posibil. Si din cate vad eu, spre deosebire de mine sunteti convinsi ca noi suntem cei care vor trai „acele vremuri teribile”. E posibil sa aveti dreptate. Nu am de unde sa stiu. Cred insa ca daca e asa cum spuneti, ar fi bine sa profitati de perioada asta de acalmie si sa gasiti solutii. Daca va inselati, castigul vostru oricum va fi, pentru ca veti dezvolta un sistem alternativ care va va face independenti. In plus veti avea stilul de viata frumos si sanatos la care visam cu totii, perspectiva care mie imi pare incantatoare.

  In ceea ce priveste oamenii sfinti care s-au hranit cu radacini, nu cred ca au plecat din shaorma-rie direct in pustie. Acei oameni si-au pregatit intai sufletul, iar mai apoi trupul i-a urmat. Daca aveti ocazia sa invatati de la un eremit sa traiti asa, e minunat. Invatati si mai ales practicati periodic; veti vedea astfel cat puteti sa va adaptati si veti ajunge sa va cunoasteti punctele slabe si sa le gasiti remedii. Nu cred insa ca daca astazi vreunul din voi se refigiaza in padure, ar avea 100% sanse de supravietuire pe termen lung. Ca o paranteza, am vazut la inceputul postului acesta stiri cu persoane care au ajuns la spital cu lipotimii din cauza alimentatiei. O persoana cu un stil de viata modern cred ca are nevoie de o perioada de adaptare pentru a reusi sa functioneze bine cu radacini. In plus, ganditi-va ca nu toti dintre voi vor fi adolescenti cu tensiune de aviator si sanatate impecabila, credeti ca radacinile sunt un regim adecvat pentru suferinzi sau persoane in varsta? Desigur, daca e facut cu cap si mai ales cu suflet, totul este posibil! Ganditi-va ca suntem o specie care la un moment dat in istorie avea ca principal „job/calificare profesionala” aceea de „vanator-culegator”. Poate ca intre timp „conditiile de mediu/locul de munca” s-a mai schimbat, noi insa nu prea; avem acelasi „echipament genetic”!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hunter-gatherer

  Poate ca unele dintre parerile mele sunt naive si inadecvate. Poate toate. Nu am experienta practica in domeniul vostru de interes, insa am spus ceea ce am crezut cu adevarat despre temele ridicate de voi. Discutand aceste pareri, criticandu-le si confruntandu-le cu experienta voastra, veti putea sa le le recunoasteti pe cele bune, iar pe celelalte sa le imbunatatiti sau sa le inlocuiti cu unele idei viabile, pe care sa le validati apoi prin incercare in practica. Link-urile pe care le-am postat duc la prezentari succinte si strict informative. Daca vi se par interesante acele subiecte sau daca va ajuta sa descoperiti alte noi solutii inventate si care au fost practicate si verificate deja de altii, puteti sa gasiti documentatii mai stufoase.

  In incheiere doresc sa va spun ca ma bucur ca existati, ma bucur ca v-ati intalnit unii pe alti si mai ales sunt bucuros ca v-am intalnit.

  Va imbratisez cu gandurile mele bune,

  Dumne ajuta!

  Ps: sunt de acord sa-mi fie comunicat id-ul, e-mailul, etc, desigur cu masurile de precautie pe care le luati si pentru voi. In limita timpului de care dispun, doresc sa particip la forumul privat. Va multumesc!

  Apreciază

 66. Nina said, on martie 31, 2009 at 11:52 am

  Ma bucur nespus ca existati si nu sant singura! a ne cunoaste si a ne unii fortele in scopul de a rezista vremurilor cu demnitate , cu credinta si dragoste fata de apropele, asa cum ne indeama si marele si iubitul nostru parinte Iustin Parvu. Doresc sa particip la forumul privat. Doamne ajuta si intelepteste!

  Apreciază

 67. constantin said, on aprilie 5, 2009 at 5:28 pm

  Cu adevarat informatiile,sugestiile lui Gheo sunt de o valoare deosebita.Ma impresioneaza si modestia lui(ei).Eu cred ca este un bun crestin,pentru ca percep anumite calitati la el pe care le are sau trebuie sa le aiba un crestin.Bine ai venit pe acest forum.Avem nevoie de oameni ca tine.Cat priveste ideile mele cu privire la tehnicile de supravietuire in locuri izolate,am reluat ideea pe forumul privat.Este departe de a fi epuizata,Cunosc problematica expusa de tine cu privire la aceasta chestiune,dar am incercat sa lansez in discutie un subiect care urmeaza sa fie dezvoltat,daca internetul va mai constitui un mijloc de comunicare in viitorul apropiat.Mai discutam pe celalalt forum.
  Doamne ajuta.

  Apreciază

  • Fabian said, on martie 8, 2010 at 8:18 pm

   doresc si eu sa pot intra pe forumul privat ,am fost crescut protestant si usor dar sigur incep sa descopar adevarata religie ,ortodxia.

   Apreciază

 68. Gheo said, on aprilie 8, 2009 at 6:00 pm

  Multumesc pentru aprecieri. Eu insa nu ma consider atat de „bun crestin”. Parerea mea este ca botezul nu te invredniceste sa fii ceea ce tu insuti nu te ai invrednicit. Asta cu atat mai mult cu cat eu sunt crestin in virtutea unui botez pentru care, datorita varstei la care l-am primit, nu am nici un merit. In plus imi lipsesc unele reflexe si atitudini crestine, cum ar fi intoarcerea obrazului in loc de riposta. Toate astea insa nu ma opresc sa apreciez valorile crestine, in principiu, cat si ori de cate ori le intalnesc, concret, in viata cotidiana. Asa ca situatia mea e ceva mai complicata…

  Imi reafirm dorinta de a participa la discutiile lansate de voi pe forumul privat.

  Apreciază

 69. Dorica said, on aprilie 8, 2009 at 11:56 pm

  Si eu as vrea sa particip la discutii.

  Apreciază

 70. madalina said, on aprilie 9, 2009 at 5:18 pm

  Doamne ajuta !

  Dumnezeu sa va rasplateasca tuturor buna intentie de a face cunoscute aceste aspecte foarte importante. As vrea sa particip si eu la discutiile de pe forum.

  Post cu folos !

  Apreciază

 71. ella said, on aprilie 9, 2009 at 6:48 pm

  Nu pot sa cred ca mai sunt oameni care au citit „Profetii despre vremurile din urma” si ce au mai spus sfintii parinti ca ne asteapta. Ma bucur sincer ca am gasit „o comunitate” aici pe blog si sper ca Dumnezeu sa ne deschida mintea si sufletul si sa sa ne lumineze aratandu-ne calea pe care trebuie sa mergem spre mantuire.

  Din ce cunostinte am eu, ma refer din cele citite de mine din cartile despre profetii ale sfintilor parinti se pare ca va urma un razboi inainte de a veni Antihristul. Turcii vor ataca pe greci, iar rusii vor veni in ajutorul lor. Si de aici incolo vor urma altele, dar despre toate astea putem vorbi pe forumul privat. Va rog sa treceti si adresa/id-ul meu pentru a putea participa la discutii.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 72. Carmen said, on aprilie 10, 2009 at 5:55 am

  Ma linisteste sa va citesc si sa aflu ca exista crestini adevarati, oameni care sunt dispusi sa se ajute intre ei cu un sfat si chiar concret, la nevoie.
  Am o singura ingrijorare, poate cineva imi va explica: daca refuzam cipul care are inglobate absolut toate actele noastre (act de identitate, card bancar, etc), cum vom putea dovedi proprietatea asupra acelor pamanturi pe care spuneti ca le vom lucra? Nu vom fi oare „goi”, asa cum ne-am nascut, neavand decat trupul si un suflet inchinat Domnului?
  Multumesc pentru un raspuns si in general pentru ca ati format aceasta comunitate, anticipand in spatiul acesta virtual, viitoarele grupuri de crestini marturisitori.

  Apreciază

 73. chefa said, on aprilie 10, 2009 at 9:05 am

  se platesc taxe pe orice proprietate, casa, masina, teren, cand nu vom accepta cipul nu vom putea plati nimic, asa ca vor veni si ne vor lua tot, degeaba va faceti planuri de supravietuire, oriunde v-ati duce din satelit veti fi vazuti, am auzit ca niste cultivatori de marijuana au fost depistati prin google earth. o moneda de 50 de bani poate fi fotografiata din spatiu.
  daca nu ai cip o sa fie rau, daca o sa-l ai o sa fie si mai rau.
  cu voia lui Dumnezeu o sa trecem peste ele, totul va dura cam 3 ani si jumatate conform bibliei in care scrie de 42 de luni.
  voi va pregatiti ca pentru o invazie de zombie, dar nu o sa puteti face nimic, decat sa credeti in Dumnezeu si in faptul ca numai el ne poate salva si poate daca vom fi vrednici ne va trimite si mana din cer sa ne astamparam foamea.

  Apreciază

 74. cristina vanro said, on aprilie 10, 2009 at 10:29 pm

  Buna ziua tutuor,
  si Dumnezeu sa ne miluiasca
  Scriu pentru prima oara pe acest site. Eu m-am mutat de aproape un an la tara, dar la totusi in strainatate, unde traiesc de vreo 8 ani. „Providenta” as putea zice ca din raul cel mai mic, fiind aici,… Duhul lui Dumnezeu… Am gradina pe care o pun deja al doilea an… Planul ar fi fost, ca pe langa pomii plantati, zmeuri, si alti fructferi mici, sa facem cam tot ce se poate , comestibil.
  Dar, tot mereu imi doresc sa ma intorc acasa, adica in tara… Inca nu intrevad iesire…Astept, poate iar un semn… As dori si sa traiesc alaturi de crestini.. Aici, din pacate… Pentru detalii, am multe de spus, as dori sa dati adresa mea pe forumul privat. Am citit f mult despre agricultura bio, si pus in practica si da roade..

  pentru @chefa
  ai dreptate, si eu ma gandeam la fel, orice teren e impozabil, daca nu platim pt el, il vom mai putea folosi? Doar DuhulDomnului ne va face invizibili in reteau ce s-a creat si se va perfectiona.. Spune undeva Domnul IIsus Hristos ca vremea lui antihridt, va veni ca o mreaja! Nu e chiar si acest internet chiar o mreaja? Net=retea, dar poate fi si navod, mreaja?
  Rugaciune si post, si sac si cenusa, fuga…
  Domane ajuta! Si sa ne continuam postul intariti in nadejdea INVIERII
  MA gandeam, si plangeam, daca?! ne va mai da Dumnezeu un ragaz, si generatiile noastre vor trece , ce vor face copilasii care vor veni? Ce vor face generatiile care vor creste intr-o lume care nu va mai vrea sa stie de Dumnezeu. Cine ii va povatui? unde vor mai citi de Dumenzeu? e ingrozitor când nu vor mai avea reperul de ce e CALE, ADEVAR, VIATA
  Macar noi , in toate pacatele si neputintele si necredinta noastra, tot Il cunoastem pe Adevaratul Dumnezeu, Dumnezeul parintilor nostri, dar ei….
  Doamne ai mila de toti ai tai!

  Apreciază

 75. Tiberiu said, on aprilie 11, 2009 at 2:13 pm

  Poate ca nu trebuie sa ne ingrijoram prea mult pentru partea materiala cat pentru cea spiritulala, dar este foarte important sa fim uniti. Ma alatur comunitatii. Aceasata este adresa mea. Astept mail

  Apreciază

  • Nina said, on mai 13, 2009 at 4:57 pm

   Hristos a inviat!
   Este important sa comunicam si sa fim uniti.Problema actelor biometrice este reala si acuta. Nu vad cum se poate face orice plan ,cand totul va fi controlat si implicit obstructionat?

   Apreciază

 76. eugen said, on aprilie 12, 2009 at 10:09 pm

  Doamne ajuta !

  @Saccsiv & Constantin: As vrea sa particip si eu la discutiile de pe forum-ul de care zici tu Constantin. Ce trebuie facut? Multumesc.

  Apreciază

 77. ion adrian said, on aprilie 19, 2009 at 9:32 am

  Hristos a Inviat!

  Apreciază

 78. Rosu said, on mai 25, 2009 at 3:23 pm

  pentru razvan

  Ai o imaginatie bogata frate cu interpretarea aia a ta…

  Apreciază

 79. Cristiana said, on iunie 5, 2009 at 9:42 pm

  Cand suntem bolnavi, nu avem nevoie de nici un medicament din farmacii. Dumnezeu este DOCTORUL CEL MARE, el ne salveaza daca vede ca ne straduim sa nu mai repetam greselile alimentare. Toate bolile intra in organism din cauza noastra, pentru ca nu rezistam tentatiilor frumos ambalate, dar tot asa ies cu post si rugaciune care sunt esentiale mai ales in cazurile foarte grave. Cu atat mai mult El ne va invata ce sa facem, atunci cand va incepe prigoana, bineinteles aducandu-ne fiecare contributia cu o pregatire facuta din timp. Satisfactia vindecarii fara medicamente este fara margini, iti da putere si credinta nestramutata, iti dai seama ca pentru orice boala Dumnezeu are un leac. Nu ne ramane, decat sa intindem mana sa-l luam si sa multumim din tot sufletul pentru luminarea mintilor. Doamne ajuta!
  Doresc sa particip la discutiile dupa forumul privat.

  Apreciază

 80. emanuel said, on iunie 19, 2009 at 4:32 pm

  pai taxele pe varfu muntilor sunt foarte mici ca sunt taxe pe pasuni … sunt cele mai mici taxe posibile … practic nu asta e problema , ca cu cateva milioane rezerva ai bani de platit taxele astea pe toata viata , chiar si daca ele o sa mai creasca de multe ori …

  apoi , incalzirea cu carbuni au interzis-o ei , dar nu se va aplica aceasta lege ( la fel si cu legea restrictiei wc-urilor si fantanilor neracordate la reteaua de canalizare publica ) decat in comunitati , adica in orase si sate , dar nicidecum pe varful muntilor ; aceasta lege e prevazuta sa opreasca incalzirea cu carbuni in locuri unde exista energie electrica , ca adica oameni pot trece la incalzire electrica … insa pe varfu muntilor unde nu exista energie electrica , nu au cum sa aplice aceasta lege , ca asta ar echivala cu a interzice prin lege viata pe munti si asta ar condamna la moarte milioane de ciobani care traiesc pe munti … dar si iara dar … mai sunt posibilitati : chiar si daca ar interzice ei ( nu are cum sa fie asta da sa zicem asa la absurd ) incalzirea cu lemne pe varful muntilor mai sunt doua solutii la problema asta :
  – ori ne apucam sa adunam la venirea iernii lemne cazute pe jos cu scopul de ” a curata padurea ” , lucru care nu numai ca nu este ilegal ci chiar laudabil , si cu acele lemne cazute pe jos ( mari sau mici ) nu ne va putea interzice nimeni sa ne incalzim pe varful muntilor , mai ales ca pe varfurile muntilor supravegherea este aproape inexistenta ; eu am locuit 5 ani pe varful unui munte , si intr-o chilie mica foloseam numai trei roabe de lemne intr-o iarna ( aveam soba de teracota mica )
  – a doua solutie e sacul de dormit : cumparati-va saci de dormit , ca sunt saci cu care puteti dormi in zapada si la -25 de grade , sau daca vreti si la -40 de grade , asa ca incalzirea nu e o problema

  problema care ramane e alimentarea cu hrana ; apa o gaseti pe munti , no problem … insa mancarea trebuie sa ti-o faci singur : ori ai o capra , ori cultivi cartofi sau alte legume , ori ai gaini , poti avea pe pamantu tau si nuci ca nucile rezista si ani de zile si nu se strica si sunt foarte hranitoare , sau chiar iti poti face provizii de fasole si orez pe ani de zile , ca acestea nu se strica … apoi pe munti nu te opreste nimeni sa culegi mure , zmeura , afine , care nu sunt ale nimanui … mai sunt si diferite tipuri de ciuperci comenstibile ; in cateva zile de cules ciuperci iti pui un butoi de 60 de kile de ciuperci cu sare , si din asta te poti hrani jumate de an … apoi pe munte munca se plateste bine : daca te duci sa ajuti la coasa o batrana sau o familie , coasa se plateste cu 1 milion pe zi , si faci bani mai usor ca la oras … oricum , va zic din proprie experienta , viata la munte are mult mai multe posibilitati decat cea de la oras , chiar daca pare mai salbatica …

  deci eu cred ca exista solutii pentru supravietuirea pe munti , si cred ca ar trebui sa discutam aceasta problema mai in serios … eu , oricum , saptamana viitoare plec la munte sa imi cumpar pamant si sa imi fac o chilie , insa as avea propunerea ca si altii sa se gandeasca la aceasta , si poate ca vom reusi sa facem o mica comunitate undeva pe un munte , sa cumparam pamant si sa construim ceva acolo , pentru supravietuirea noastra … e ieftin , nu ar costa mai mult de cateva zeci de milioane pentru fiecare …

  Apreciază

  • ena said, on iulie 2, 2009 at 8:22 pm

   tot ce am citit pana acum mi se pare desprins din viata monotona a unor oameni care nu vor sa stie decat cum sa isi indeplineasca rolul unic, sa isi indeplineasca acel destin special care sa le certifice ca sunt total diferiti de ceilalti si au o misiune de indeplinit, o misiune dedicata special lor.
   am auzit vorbindu-se despre toate astea in America si mi se pare ridicol sa va preocupati atat de mult pentru ceea ce veti manca.Ce importanta are? Ce conteaza mai mult supravietuirea, conservarea sau sa gasiti credinta adevarata?
   Oricum daca intradevar vom fi noi martorii acestor evenimente altele ne vor fi preocuparile.
   Sfarsitul lumii este tema care a preocupat omenirea obsesiv, oriunde , indiferent de timp ,exista teama acestui sfarsit si isteria ca ei vor fi actorii acelui grand final.
   Evenimente nefaste, interpretari ale bibliei sau ale lui Nostradamus, comete care au dus la sinuciderea in masa a sectantilor si alte presupuneri nu grabesc sfarsitul lumii si nu il aduc mai aproape in constiinte decat in cazul celor care isi doresc asta.
   In concluzie nu trebuie sa asteptati si sa va temeti si nu trebuie sa va faceti provizii sau sa planuiti unde sa va refugiati.
   Cred ca trebuie sa fim morali,si sa avem credinta.
   Mi se pare o slabiciune faptul ca va gasiti acest refugiu in contemplarea sfarsitului lumii in loc sa traiti , sa simtiti si sa lasati ceva in urma voastra .
   Si poate nu toti suntem asa speciali, poate suntem oameni simpli, comuni care nu au nicio misiune mareata.
   Foarte probabil veti fi extrem de lezati insa acesta nu este un atac la persoana sau la credinta voastra ci doar o parere personala.

   Apreciază

 81. emanuel said, on iunie 20, 2009 at 8:21 am

  desigur , sunt si eu de acord sa intru in schimbul de adrese messenger , insa nu mai am timp ca miercurea viitoare eu deja plec la munte sa imi iau pamant si sa imi fac o chilie ; daca cineva vrea sa ma contacteze pana atunci sa o faca la adresa de messenger

  rafaelos_nep@yahoo.com

  Apreciază

 82. emanuel said, on iunie 20, 2009 at 2:31 pm

  da , cum se intra pe forumu ala pe care se discuta problema supravietuirii ? ca vreau si eu sa particip la discutii … insa daca imi inlesniti intrarea faceti-o rapid ca eu plec miercuri si ma intorc abia la toamna …

  Apreciază

 83. emanuel said, on iunie 20, 2009 at 2:33 pm

  deja am mai vb cu o persoana care vrea sa mearga pe munte si sa isi faca o casa acolo , dar care nu a putut sa intre in legatura cu forumu ala , adica cu persoanele de mai sus care zic ca vor acelasi lucru … ???

  Apreciază

 84. corneliu said, on iunie 21, 2009 at 1:10 pm

  SACCSIV doresc sa particip si eu la discutiile de forumul privat.Pentru a-mi afla intentiile, „mergeti „va rog pe ” Razboi intru Cuvant” la „marturisire de credinta impotriva ecumenismului” , unde sub numele Radu Cornel Paul mi-am facut aratata si eu opinia. Va multumesc ca ma primiti si pe mine.
  DUMNEZEU SA VA AJUTE!

  Apreciază

 85. Ioan dan said, on iunie 22, 2009 at 2:36 pm

  Corneliu ma gasesti la:
  http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243&page=6
  sub numele de Iustin 32. poti sa -mi trimiti pe mesaje private sa discutam

  Apreciază

 86. Ioan dan said, on iunie 22, 2009 at 3:09 pm

  saccsiv te rog sa-mi dai si mie adresa celor care doresc un loc in muntii Buzaului ,atat ca am schimbat-o la urma cu 44 in loc de 32

  Apreciază

 87. elena said, on august 11, 2009 at 2:47 pm

  Sunt cateva luni de cand urmaresc cateva site-uri, blog-uri (cunostintele mele in ceea ce priveste modul de organizare al internetului sunt limitate si deprinse empiric).Uneori simt ca vibrez in acelasi ritm cu persoanele ale caror postari le citesc , alteori sunt trista si contrariata pentru ca nu reusesc sa inteleg sau sa selectez ceea ce ar trebui sa inteleg.
  Credinta mea nu este atat de adanca si profunda ca a multora dintre voi ,nu pot sa elimin momentele de indoiala si intrebari si ma intristez si-mi dau lacrimile.Nu am cu cine sa vorbesc, nu stiu cum sa-mi caut un duhovnic si uneori ma gandesc ca nu a fost sa fie, ca daca as fi fost pregatita , Dumnezeu mi-ar fi trimis un semn. @Gheo , ai toata simpatia si aprecierea mea.
  Daca credeti ca pot participa la discutiile voastre , eu abia astept. Multumesc.

  Apreciază

 88. Constantin said, on august 15, 2009 at 6:15 pm

  Cat priveste ideea ca pe acest forum se discuta doar problema hranei,este usor deplasata.Hrana este doar o preocupare a crestinilor pana in momentul in care ai hotarat sa marturisesti dreapa credinta (cand vei fi obligat sa faci acest lucru).Dupa ce ai decis sa mergi pe aceasta cale Dumnezeu se va ingriji de noi ,mai ales ca intr-adevar nu vor fi multe optiuni pentru hrana.Pana atunci mai exista niste etape intermediare unde se impune un regim de subzistenta la tara .Faza in care se ajunge la un blocaj financiar va fi odata cu scoaterea banilor de pe piata si inlocuirea lor cu o moneda de cont scripturala .Acest eveniment se va intampla dupa marele razboi si intronarea lui antihrist.(Mai multe aspecte despre aceste faze am scris pe forumul privat).
  Eu as inclina sa discutam alte probleme cu privire la infiintarea unei comunitati crestine.Apar o sumedenie de probleme ,de la acceptarea celor din jurul nostru(familie) pina la chestiuni de compatibilitate intre membri,relatii,sistem social,comunicare etc.
  Problema nu este simpla.Dupa parerea mea,aceste comunitati nu trebuie sa depaseasca 15 indivizi,iar locul stabilit trebuie sa indeplineasca anumite conditii cumulative.Aceste probleme ma tem ca nu se pot discuta intr-un astfel de cadru,ci s-ar impune intalniri locale.De la teorie la practica este un drum lung.Numai prin impartasirea experientei se poate progresa.Ori acest lucru(intalniri locale) nu s-a reusit a se face.Se pare ca doar teoretizam problema.Pe forumul de discutii privat au fost unele propuneri fara rezultate concrete.Ce asteptam 2010?Cititi aceasta radiografie si vedeti daca trebuie sa fim optimisti:
  http://mariobalint.blogspot.com/2009/08/2010-anul-razboaielor-si-revoltelor.html

  Apreciază

 89. Cami said, on septembrie 8, 2009 at 3:01 pm

  interesandu-ma de alte probleme am dat din una in alta de documentarele care ilustreaza un viitor deloc bun… ba mai mult, atat de rau incat sincer nu imi vine sa cred!!!, apoi de acest blog. am citit comentariile postate pana acum si doresc, daca se poate sa iau si eu parte la discutiile de pe forumul privat.
  multumesc si Dumnezeu sa ne ajute!!

  Apreciază

 90. geo said, on octombrie 27, 2009 at 1:43 pm

  Fratilor , sa nu ne temem . Rau cu adevarat va fi pt .cei care nu cred si nu stiu ce se intampla. Pt .noi care ne dorim a fi fratii mai mici ai Lui Iisus este suficient sa dam curs sfaturilor Lui . ”Cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti , sa stiti ca s-a apropiat pustiirea lui .Atunci cei din Iudeea sa fuga in munti ” . Care este momentul ?
  Stim ca deja in toate tarile din jurul Israelului sunt montate baterii de rachete antibalistice americane .In Qatar , Bahrain ,Kuwait ,Iraq ,Arabia Saudita .Egypt . Nave americane cu armament nuclear in Marea Rosie ,probabil si in Mediterana ,distrugatoare rusesti cu rachete nucleare in portul sirian Tartous .Oare acesta este momentul ? Sa ne rugam” sa nu fie fuga noastra iarna ”..
  Parintele Arsenie Papacioc , vorbind despre pacate ,spune ca trebuie sa ne ferim de pacatul care este cel mai aproape de noi . In situatia de care vorbim eu consider ca pericolul cel mai apropiat este razboiul .Pana nu se consuma razboiul nu ar trebui sa sa ne preocupe problema antihristului sau a pecetii lui .Se vrea ca din 2011sa avem buletine cu cip .Asa ceva nu va fi niciodata .In 2011 conflictul va fi in toi si nu se va mai preocupa nimeni de asa ceva . Vorbesc de buletinul de identitate . Cine vrea pasaport sa plece in America e problema lui .Urgenta noastra ar fi sa ne gasim cate o casuta intr-un sat de deal , munte ,in comunitate , nu in locuri izolate . Dar intr-un anumit fel .Pregatindu-ne si pregatind pe cei foarte tineri pentru ce va urma dupa terminarea razboiului. Atunci va incepe pericolul cel mare .Dar vom fi pregatiti . Vom fi ca o societae secreta in mijlocul unei comunitati .Nu pot continua in acest cadru .Ii dau dreptate lui Constantin .Trebuiesc stabilite intalniri .
  saccsiv as vrea sa particip si eu la discutiile de pe forumul privat

  Apreciază

 91. acadennis said, on decembrie 29, 2009 at 5:16 pm

  Cei intelepti vor lumina ca stralucirea cerului si cei care vor indruma pe cei multi spre dreptate vor straluci ca stelele, in veac si in veci de veci.
  Daniel 12:3
  Multi vor fi curatiti, albiti si lamuriti; cei rai for face raul si nici unul din cei rai nu vor intelege, dar cei intelepti vor intelege.
  Daniel 12:10

  Apreciază

 92. acadennis said, on decembrie 29, 2009 at 5:36 pm

  Deschideti-va un account pe http://www.scribd.com
  si descarcati gratuit materiale ajutatoare pentru supravietuire.
  Exemplu:

  Sfant sa fie Isus Christos.Amin

  Apreciază

  • parereamea said, on mai 6, 2010 at 9:37 pm

   Daca ai reusit sa descarci aceasta carte pune-o undeva, te rog, sa o iau si eu. Eu nu reusesc sa o iau, imi da eroare.
   Multumesc.

   Apreciază

 93. acadennis said, on mai 7, 2010 at 8:14 am

  @parereamea
  Da-mi emailul tau si o sa-ti trimit cartea, si deasemenea pot sa-ti dau referinte pentru a viziona filme pe teme de supravietuire.
  Iar daca intelegi engleza mai bine pentru tine :)

  Apreciază

 94. Emanuel said, on mai 7, 2010 at 3:51 pm

  as vrea de la Mariana fisierele cu plante daca le mai poate da ……

  Apreciază

 95. Sara said, on mai 14, 2010 at 4:14 pm

  Ce greu va fi pentru mamele cu copii! Daca refuza actele cu cip incorporat unde se vor duce? Cum vor rezista copiii?

  Apreciază

 96. gheo said, on iulie 20, 2010 at 2:10 pm

  AM PRIMIT UN E-MAIL, CU GANDUL CA POATE INTERESEAZA PE CINEVA… IL POSTEZ AICI:

  Către:
  (Cei care nu stiu cine este Cezar Aanicai sa caute pe net !)

  Mai jos este un material care TREBUIE SA CIRCULE. E singura forma de protest deocamdata. Sunt informatii despre Rosia Montana si despre valoarea ei fizica, despre valoarea spirituala a zonei si mai ales despre valoarea romanului si a Romaniei, aici si in lume. Am decis sa anexez citeva fotografii facute de subsemnatul in zona acum circa 3 ani. AM VAZUT GALERIILE DACO-ROMANE DE PESTE 2000 ANI! EXISTA! NU SUNT O MINCIUNA!
  Acolo se ascunde un tezaur urias ce nu va putea fi masurat nicicind in bani! Am gasit ghidul local recomandat (clandestin, in soapta, la ureche! – dureros!) care stie foarte multe (nu din presa!) si care ne-a dus in adincurile pamintului. Si mai ales ale istoriei. Si cind am iesit la suprafata ne-am dat seama in ce hau fara fund de fapt suntem pe cale sa fim aruncati.

  Cezar Aanicai
  Iasi , mai 2010

  ” …Rosia Montana este cea mai veche localitate din Romania , atestata de la anul 131 dupa Hristos.

  ..De-a lungul istoriei, ispita aurului a atras aici toate neamurile Europei, facand din Rosia un orasel cosmopolit.

  ..Din Rosia s-au ridicat, de-a lungul timpului, multi luptatori ardeleni, cum au fost Simion Balint, George Gritta, luptator in revolutia de la 1848, alaturi de Avram Iancu..

  ..In Rosia, stradutele inguste si pietruite, casele de patrimoniu, construite in stil baroc de arhitecti italieni (Strada siciliana), in urma cu aproape doua sute de ani, te transporta in alt timp..

  …Ultimele 330 de tone de aur si 1680 de argint vor sa fie exploatate, pana la ultima roca de minereu, de compania Gold Corporation, careia i-a fost concesionata exploatarea.

  ..Doar douazeci de mii de dolari pe an plateste statului roman compania Gold Corporation, chiria pentru concesiunea a 520 de kilometri patrati, inima de aur a Apusenilor.
  Concesiunea s-a facut pe 20 de ani, din 1997, deci ar mai fi inca sapte ani de-acum incolo.

  ..Vedem zilnic cum angajatii companiei intra in galerii, sub pretextul ca iau probe si fac masuratori, pana ce vor incepe oficial exploatarea, dar nimeni nu-i controleaza daca iau sau nu iau aur de-acolo…

  ..Uraniul ni l-au exploatat rusii in totalitate, iar acum vom ramane si fara aur, daca romanii nu se trezesc la timp.

  De la Bucuresti sau din alta parte a lumii nu-si dau seama de dimensiunile reale ale tragediei de la Rosia Montana , iar cand vin aici si afla adevarul, sunt izbiti de anormalitatea acestei situatii, de lipsa de reactie a Guvernului si a administratiei locale, fata de aceasta stare de lucruri.
  Toti scriu acolo ca nu-si pot inchipui ca vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile si cimitirele istorice, bucati intregi de munte s-ar narui intr-un iaz de cianura.

  Toti ne incurajeaza sa rezistam! Toti vor sa fie de folos cu ceva, un lucru cat de marunt. Solidaritatea aceasta de la om la om face mai mult decat orice gest politic din departare, si acesta indelung asteptat.

  „Rezistati! Rezistati!” ne indeamna toata lumea, dar nu e usor, sa stiti, sa-ti traiesti viata ca in vitrina, observat, filmat si fotografiat tot timpul, pandit din fata casei, spionat obstructionat in orice faci sau ai intentia sa incepi. E o tensiune continua care slabeste numai de vineri dupa amiaza pana luni dimineata, atunci cand „observatorii” Gold-ului se aduna de pe ulite, unde se plimba in costumele lor spilcuite si cu ochelari negri la ochi,
  plini de emfaza (vezi Doamne, au cumparat aproape tot si ei sunt stapanii Rosiei), si pleaca cu masinile lor scumpe in week-end. Abia atunci, noi putem sa lasam garda jos si sa traim, sa ne strigam bucuriile sau sa ne plangem necazurile, pe un ton de normalitate.

  Si cum sa nu ravneasca la aurul Apusenilor, cand in el sunt, in procente mai mari decat oriunde in lume, si metalele rare atat de cautate de industria constructoare de nave spatiale: titan, vanadiu, wolfram, molibden.

  Daca macar un singur om va ramane aici si nu-si va vinde proprietatea, compania nu va putea sa treaca peste el. Cred cu tarie ca nu ne luptam cu morile de vant si ca lupta noastra nu e in zadar.Nu se poate sa scoti o localitate in afara existentei, pentru ca vrea o companie straina sa le ia acest drept in numele lacomiei. Daca litigiul cu Gold ar mai tine o suta de ani, rezistenta Rosiei s-ar stinge, treptat. Probabil, asta urmareste compania. Poate daca romanii si-ar lua un petic de pamant pe dealurile acestea si nu l-ar ceda in ruptul capului, atunci ei nu vor avea sorti de izbanda, in vecii vecilor. Iata, membri ai organizatiei mondiale „Green Peace” si-au cumparat loturi fie si de cativa metri patrati in Rosia Montana, pe care nu le vor vinde companiei cu nici un pret, ba chiar au confectionat tablite pe care scrie: „Aceasta proprietate nu este de vanzare”, pe care le-au impartit rosienilor, ca sa descurajeze orice tentativa a companiei de a-i ispiti sa ii vanda casele. Acum, Gold Corporation (Gabriel Resources si alte companii subsidiare dupa care se ascunde) si-a angajat cea mai mare companie de publicitate din Bucuresti, a regizorului Bogdan Naumovici, ca sa le faca propaganda proiectului minier de la Rosia Montana. Chiar daca mult prea tarziu, reclama a fost oprita,
  in cele din urma, pentru minciunile continute in ea. O lovitura dura pentru companie.

  Avem nevoie de exprimarea solidaritatii cu lupta noastra. Sa vina aici cei care cunosc drama noastra, sa ne sprijine moral, sa aratam Gold-ului ca nu suntem asa putini, ca avem si pe altii de partea noastra. Sa facem si noi actiuni de intimidare, asa cum fac ei, nu doar sa tacem si sa inghitim. Noi suntem vreo 20 de familii, ultimii luptatori impotriva Gold-ului, care nu vom pleca nici in ruptul capului. Oricati bani ne-ar da, cu orice ne-ar tenta, noi nu plecam. Mie sa-mi dea America toata sa fie a mea, si eu nu plec din Rosia Montana .”
  Eugen Cornea, capetenia rezistentei antigoldiste de la Rosia Montana

  am fost astazi la o intalnire cu profesori universitari si alti oameni pregatiti in diferite domenii care-si bat capul cum sa salveze muntii Apuseni de explatare si de distrugere totata. Sincer, nu pot sa stau nepasatoare la ce se intampla si simt ca daca eu nu ma ridic,tu nu te ridici, ala nu se ridica, nu ne ridicam cu totii, tragedia se va intampla si nepasarea de acum ne va costa enorm. Oamenii sunt constienti de amploarea situatiei de faptul ca astia care ne conduc stau sluj in fata banilor,ca au vandut tara pe nimic

  in principiu, s-a recunonsut ca sunt multi Romani care vor bine, dar care nu il pot realiza, pentru ca, urmare a manipularii, au reusit astia sa ne demoralizeze si sa ne dezbine

  fiecare invitat, specialist pe felia lui a vorbit despre efectele, numai negative , ale explaotarii miniere pe care vor sa o inceapa la Rosia Montana

  prof. univ. dr. Ion Brad – membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, biochimist a explicat clar care sunt efectele cianurilor rezultate din exploatare asupra organismelor vii: moarte sigura pentru mediu plante, animale si oameni pe o raza de sute de km (inclusiv in tarile vecine)
  din cauza vaporilor de cianura care se ridica in aer

  prof. dr. Vasile Boroneant, istoric, a povestit despre valoarea siturilor dacice, a galeriilor romane vechi de peste 2000 de ani si despre pierderea identitatii Poporului Roman si a intregului sau certificat de nastere Dacic

  s-a vorbit despre faptul ca asta este rezarva strategica de aur a Romaniei, de care se stie de mii de ani, pe care dacii au exploatat-o cu masura
  si pe care au lasat-o mostenire urmasilor pt gestionaterea independenta a Poporului Roman si despre faptul ca in Muntii Apuseni pe langa cea mai mare rezerva de aur si argint din europa, aur de o calitate ridicata, mult superioara, ar fi si o rezerva uriasa de wolfram metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, foarte necesar, in industria militara si spatiala si in economie in general

  sunt multe care se invart in jurul regiunii Apuseni pe care vor sa ii distruga e plin de zacaminte, si pe toate vor sa le exploateze, statul roman primeste nimic, adica 1 miliard de dolari in 20 de ani de exploatare, adica 15 % iar explatatorii iau restul de 85 %, si lasa in urma distrugeri istorice, ecologice, umane, NATIONALE , economice inestimabile

  pentru pamantul asta au murit Dacii, au murit marii Domnitori Romani, milioane de Romani de-a lungul secolelor ca sa il apere de asupritori
  si ca sa il dam noi degeaba astazi.

  pasivitatea o sa ne coste scump

  eu cred ca nu putem sta indiferenti fata de mostenirea pe care o avem, care e a noastra.,nu a canadienilor sau a altora. E ca si cum vine unu sa iti ia casa cu tot ce ti-au lasat parintii, pamantul, hainele, amintirile, si tu te uiti la el cum o face si il lasi in pace.

  ce e de facut ? cum putem incepe sa ajutam ?

  cred ca trebuie, in primul rand, ca toata lumea sa afle despre asta sa afle adevarul. oamenii nu stiu ce se intampla. apoi impreuna oamenii trebuie sa spuna NU !!

  pentru asta rebuie sa ne gandim repede, pentru ca nu e timp, la ce anume putem sa facem, cum putem sa contibuim cu resursele pe care le avem,
  si aici ma gandesc sa punem in aplicare totul pentru scopul asta care ne priveste direct. sa punem in miscare pe toata lumea
  pe care o cunoastem, care, la randul ei va angrena mai departe alte roti.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 97. acadennis said, on iulie 25, 2010 at 7:41 pm

  Lucrurile lumesti care se epuizeaza, ruginesc, etc sunt pentru oameni, noi trebuie sa-L cautam doar pe Dumnezeu si sa ne facem comoara in ceruri caci timpul este aproape.

  Apreciază

 98. Camelia said, on septembrie 2, 2010 at 6:39 pm

  Este un pericol cardul bancar cu cip?.. Am auzit ca in unrma protestelor s-a renuntat la folosirea nr. 666 in cip-uri. Imi e greu sa cred, insa.. Dar cip-urile bancare au 666?

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 3,821 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: