SACCSIV – blog ortodox

INTREBARE FUNDAMENTALA: Ce facem DUPA CE refuzam actele cu cip incorporat?

Posted in 666, antihrist, APOCALIPSA, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, NOILE PASAPOARTE, ORTODOXIE, RFID, SEMNUL FIAREI by saccsiv on februarie 4, 2009

   Dupa cum ati observat, majoritatea eforturilor luptatorilor anti-sistem s-au canalizat in ultima vreme pe mitinguri, petitii, actiuni judecatoresti. SA PRESUPUNEM CA:

         se vor unii pe un front comun toti cei ce se declara impotriva cipurilor: ortodocsi, alte culte crestine, yoga, neo-pagani, atei, etc.

         se va reusi urnirea a sute de mii de participanti la diferite manifestatii

         se vor umple de semnaturi petitiile

         vor apare noi si multe procese pe rol

         dar puterea va hotara emiterea de noi carnete de soferi, pasapoarte si acte de identitate cu cip incorporat

 

   CE VOM FACE? Indemnul ar fi sa le refuzam. Simplu de spus. Intre timp a mai aparut o problema: cei ce n-au stiut de existenta cipului in momentul in care le-au ridicat. Teologul Danion Vasile ne spune ca aceasta nu este o problema de acceptare, caci au facut-o din nestiinta. DUPA CE-AU AFLAT INSA, CE VOR FACE? Raspunsul logic ar fi sa renunte la ele. Iar simplu de spus.

   Daca pasapoartele pot parea pentru multi un moft la care se poate renunta, in privinta carnetelor de soferi chestiunea se complica iar in cazul actelor de identitate obligatorii ea devine deja dramatica. Un om are carnet de soferi in doua cazuri: are (sau are de gand sa aiba) cel putin o masina sau are un serviciu care depinde de acel carnet. In primul caz ar trebui sa apeleze la cei ce au carnet vechi, pana si-l schimba toti, apoi sa renunte la acel vehicul. In al doilea caz insa, e greu tare, caci ramane fara serviciu. Dar in momentul in care orice act nou de identitate va avea incorporat un cip, a-l refuza inseamna a incalca legea, caci va fi obligatoriu, apoi foarte multe lucruri nu vei mai putea face. Nu te vei mai putea angaja decat teoretic „la negru”, nu vei mai putea sa ai o afacere legala, sa faci o tranzactie ce implica acte notariale, nu vei mai putea lasa si lua mosteniri si lista este foarte lunga. Adica, esti la un pas de celebrul „nu vei putea vinde si nici cumpara”. Iar acestea de mai sus nu sunt decat prima etapa. Va urma „unificarea” tuturor documentelor intr-unul singur, apoi un proces de implantare in corp a unui cip cu toate datele acestuia iar tot acest proces se va petrece concomitent cu disparitia banilor lichizi. Acel moment va fi cumplit.   

 

   Ideea acestui articol a venit in urma comentariului cititorului Ioan Dan, pe care il redau mai jos:

   Deschide un topic pe subiectul: Pregatirea la modul concret de supravietuire in conditii extreme a celor ce se vor refugia in pesterile si vagaunile muntilor pentru a scapa de prigoana antihristului dupa cum spune Sfantul Efrem Sirul:
Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde. Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti şi iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist. Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat.”

 

   Prin urmare ma voi stradui sa promovez aceasta tema si ii rog pe toti cei ce o considera importanta sa faca la fel. Observam ca insemnarea cu 666 va cuprinde importante etape premergatoare, deci si abordarea chestiunii propun sa se faca in doua componente: 1) carnete de soferi, pasapoarte, acte de identitate si 2) semnul ca atare. Deocamdata suntem in etapa 1), un fel de examen pregatitor pentru toti crestinii marturisitori. Este important caci reprezinta o trecere de la vorbe la fapte. Vom vedea cati dintre noi vor face acest pas: REFUZUL cu grele si imediate neplaceri. Nu este insa un examen doar pentru cei ce ar fi nevoiti sa-si schimbe vechile acte expirate, ci si pentru ceilalti, care sunt inca „in regula”. Acum vom vedea in ce masura Biserica reprezinta un trup fiecare membru al ei fiind un madular, unul deget, altul ureche, limba, ochi, etc., fiecare cu darul sau de la bunul Dumnezeu, trup in care daca se bucura unul, se bucura toti de bucuria lui, daca il doare pe altul , de asemenea toti sufera. Sau daca nu cumva suntem doar o gramada de indivizi egoisti ce se roaga fiecare pentru el lui Dumnezeu. Spun asta deoarece cel ce va face pasul si va refuza noile acte va depinde in mare masura de intelegerea fratilor sai care sunt inca “in regula”. Il vor ajuta acestia cand acela va incepe sa intampine inerentele piedici ale sistemului? Care au posibilitati, il vor ajuta cu un serviciu? Vom fi cu totii o comunitate precum cei din biserica primara? Cei foarte bogati ii vor ajuta pe cei foarte saraci? Sau vor ramane doar sa teoretizeze? Vom vedea.

  

   In concluzie, invit pe toti cei ce au ceva de spus in privinta aceasta, s-o faca neintarziat. Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne invete ce sa facem, studiem Sfanta Scriptura, scrierile Sfintilor Parinti si ale marilor duhovnici adormiti. Sa-i intrebam pe duhovnicii actuali.

 

  Doamne ajuta!

122 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ANTIP MARIA said, on martie 27, 2009 at 9:37 pm

    Catre Edecul _le-a turtit _fesul ,
    Ideea cu fantanile e buna , insa ce te vei face daca se va accepta si in Romania legea conform careia nimeni nu are voie sa bea apa din fantana , ci doar de la sistemul public ??? Raspunsul ti-l dau si actualii duhovnici ” CRUCEA MARE CA DRACU-I BATRAN” . Rugaciune frate ,pe rupte , dintr-aceea cu lacrimi , insa cine o are(or fi pustnicii) , asa ca la rugaciune si post 🙂 .

    Apreciază

  2. ANTIP MARIA said, on martie 27, 2009 at 9:52 pm

    Catre r . E o idee buna sa spui ca ti-ai pierdut buletinul , dar da-mi voie sa te anunt ca ACTUALELE BULETINE NU MAI SUNT VALABILE DECAT 5 ANI . Pin urmare ,daca tu iti scoti buletin cu un an inainte de cele cu cip (2010) s-ar putea sa ai marea SURPRIZA ca buletinul tau sa fie valabil doar un an . TOTUL E BINE PUS LA PUNCT DE SATANISTII ASTIA . ASA CA PAZEA !!! :). Dracul bate la usa , tu nu-i deschide :).

    Apreciază

  3. Alin said, on martie 27, 2009 at 10:10 pm

    Binenteles ca nu au nici un „666” si nici o lepadare, dar le surade mult unora ideea sa fie mai degraba „martiri” de pasaport si buletin si a crezului in puterea malefica a cifrei „666” decat o trairea autentica a credintei in Iisus Hristos.

    Mai fain sa stai pe Internet sa zici „nu primesc pasapoartul” (pentru ca oricum nu pleci in strainatate) sau „n-am sa iau buletinul” (ca o sa vina abia peste doi ani) decat sa renunti acum la vorbaria desarta si cuvantul rau impotriva aproapelui.
    Chiar daca suntem in Postul Mare.

    Si astepti si crezi ca problema o sa se rezolve cumva, eventual vine Hristos si ridica la cer pe toti „drepcredinciosii” fara pasaport si buletin, sau o sa-ti trimita mana din cer pentru virtutea ta cea mare, si nu-ti pui intrebarea daca ai sa poti muri de foame cand nici 3 zile de post negru nu poti tine decat cu crunta suferinta..

    Apreciază

  4. ANTIP MARIA said, on martie 29, 2009 at 2:41 pm

    Hmmm……
    Draga Aline ,
    Idee de a muri de foame nu surade nimanui , si crede -ma e mai grea decat sa te abtii de la vorbirea de rau a aproapelui .

    Sunt atatea articole , atatea documentare , care dovedesc pericolul noilor documente , incat mi-e sila sa le repet si eu .
    Cei care sunt cu adevarat crestini stiu ce au de facut , iar tu iti poti mentine optiunea de a le accepta , nu depinde de optiunea ta mantuirea omenirii , dar trebuie sa te gandesti serios la decizia ta , pentru ca CHINURILE IADULUI SUNT VESNICE !!!

    Apreciază

  5. Alin said, on martie 29, 2009 at 9:47 pm

    Maria,

    Calitatea nu deriva din cantitate asa cum nici adevarul nu deriva implicit din multimea cuvintelor cu care cineva incearca sa convinga pe altii de justetea punctului sau de vedere.
    Asa cum nici o bibliografie consistenta nu da valoare unei lucrari ci continutul sau.

    Cunosc foarte bine ceea ce a circulat si ce circula, asa ca nu cred ca mi-ai spune nimic nou.

    Insa cred ca ceva din vasta bibliografie ti-a scapat.
    Si anume ma refer la asta:

    http://www.sophia.ro/The-Seal-of-Antichrist-the-Barcodes-and-theA-SignsA-ofA-Times-by-Deacon-Andrei-Kuraev-carte-en-166.htm

    Daca ai citit-o, as fi interesant sa aud niste comentariile obiect.

    Apreciază

  6. Alin said, on martie 29, 2009 at 10:02 pm

    Si inca ceva, materialul de mai jos ti se pare cunoscut?

    „De asemenea, dorim să facem limpede cunoscut: nu trebuie să ne temem de simboluri şi semne exterioare, căci nici o ispită a vrăjmaşului sufletelor oamenilor nu este în stare să biruiască harul lui Dumnezeu, care se află din belşug în Sfânta Biserică. Nimeni şi nimic nu poate sa clintească credinţa omului care petrece cu adevărat în Hristos şi care se împărtăşeşte cu Sfintele Taine ale Bisericii. Sfântul Apostol Petru scrie: «Şi cine vă va face vouă rău, dacă sunteţi plini de râvnă pentru bine? Dar de veţi şi pătimi pentru dreptate, fericiţi veţi fi. Iar de frica lor să nu vă temeţi, nici să vă tulburaţi. Ci pe Domnul, pe Hristos, să-L sfinţiţi în inimile voastre şi să fiţi gata totdeauna să răspundeţi oricui vă cere socoteală despre nădejdea voastră». (I Petru 3, 13-15). Unii preoţi au inclus din proprie iniţiativă problema acceptării numărului fiscal în rândul problemelor care se pun la spovedanie, punând refuzul înregistrării fiscale drept condiţie a primirii la Sfânta Împărtăşanie. Celor care încearcă să lege numerele de identificare de pecetea lui antihrist le reamintim că, în predania Sfinţilor Părinţi, o astfel de pecete este înţeleasă ca semn, care întăreşte (confirmă) lepădarea conştientă de Hristos. Conform cuvintelor lui Ipolit Romanul, această pecete va glăsui: «Ne lepădăm de Ziditorul cerului şi al pământului, mă lepăd de Botez ; mă lepăd de toată slujirea lui Dumnezeu şi sunt de acord cu tine şi cred în tine». La fel spune şi cuviosul Nil Izvorâtorul de Mir: «Pe pecete vor sta scrise următoarele: «Eu sunt al tău» – «Da, tu eşti al meu». În pofida acestei predanii, oamenii, uneori, susţin că acţiunea tehnologică poate, pesemne, să provoace o întorsătură în cele mai ascunse adâncimi ale sufletului omenesc, ducându-l la uitarea lui Hristos. O astfel de superstiţie se deosebeşte de tâlcuirea ortodoxă a Apocalipsei Sfântului Ioan Bogoslovul, conform căreia «semnul fiarei» se pune celor care cred de bunăvoie în ea (fiara) «numai pentru minunile ei mincinoase» (Sfântul Ioan Hristostomul). Nici un semn extern nu tulbură sănătatea duhovnicească a omului dacă nu se face ca urmare a trădării de bunăvoie (conştiente) a lui Hristos şi batjocorirea credinţei.”

    Apreciază

  7. ANTIP MARIA said, on martie 31, 2009 at 4:01 pm

    A spus bine Sfântul Apostol Petru „Şi cine vă va face vouă rău, dacă sunteţi plini de râvnă pentru bine? Dar de veţi şi pătimi pentru dreptate, fericiţi veţi fi. Iar de frica lor să nu vă temeţi, nici să vă tulburaţi. Ci pe Domnul, pe Hristos, să-L sfinţiţi în inimile voastre şi să fiţi gata totdeauna să răspundeţi oricui vă cere socoteală despre nădejdea voastră”

    Asta trebuia sa fie ATITUDINEA Sinodului fata de documente :obiectiva , transanta , FARA TEMERE DE RAU , asa cum a facut Patriarhul Greciei . La acest tip de RAVNA se REFEREA SF. APOSTOL , LA RAVNA PTR. HRISTOS , NU PENTRU SATANA , LA RAVNA PTR. LIBERTATE , NU PENTRU INCHISOARE IN PROPRIU-L STAT .NU INERPRETA DUPA BUNUL PLAC ;vezi continuarea, nu? „dacă sunteţi plini de râvnă pentru bine ” … si unde e ravna ptr bine , dreptate d-le Alin ??? In ce consta aceasta ravna ? in a accepta viitorul sistem satanist ??? In a fugi ca o femeie in fata razboiului ??? (scuza-ma si femeile sunt mai curajoase decat unii din Sinodul nostru ) . CE FACE PARINTELE CU COPILUL ABIA NASCUT ??? il inregistreaza la notar , CE FAC ASTIA ACUM ??? ne inregistreaza cu un numar in calculatorul de la Bruxelles. CARE E URMATORUL PAS PE CARE-L FACE PATRINTELE CRESTIN SI IUBITOR DE HRISTOS ??? isi boteaza pruncul . CARE ESTE A DOUA ETAPA A SATANISTILOR ??? ne implanteaza cipul in numele satanei . ASA CA REFUZ SA URMEZ CALEA „BINECUVANTARII ” SATANISTE !!!

    Mersi ptr. bibliografia ce contine carti ” bine argumentate ” , am citit carti care spun adevarul despre actualul sistem , una dintre acestea este „STARETII DESPRE VREMURILE DIN URMA ” cartea asta spune TOTUL . Nu am nevoie de „contraargumente” la ea .

    Apreciază

  8. Alin said, on aprilie 1, 2009 at 8:33 am

    Curajul si nebunia nu de putine ori se confunda insa ce e mai tragic chiar se pot substitui.
    In mod destul de evident notiunea de „bine” inca nu ti-e cunoscuta asa ca nici indemnul la „ravna pentru bine” n-are cum sa-ti spuna prea multe.

    Indemnul era pentru membrii activi (nu formali) ai Bisericii, care stiu de ce sunt crestini si ce inseamna a fi crestin si „rava pentru bine” care e mult mai mult decat sa fii botezat ortodox si sa-ti botezii copii ortodocsi.

    Este normal ca cei care se afla in afara ei sa se teama de orice, chiar si de umbra lor iar credinta sa devina superstitie, numerologie, etc.

    Personal, nu cred ca am cum sa te lamuresc, fie ca Domnul sa-ti descopere „ravna pentru BINE”, adevaratul BINE, de care spunea Ap. Pavel.

    Apreciază

  9. ANTIP MARIA said, on aprilie 1, 2009 at 2:21 pm

    Personal cred ca ar trebui sa gandesti de doua ori inainte de ati da cu parerea , si bineinteles sa analizezi mai mult viata sfintilor , ai ce invata de acolo .

    E frumos ca stii la nivel teoretic ce e de facut ptr a obtine mantuirea ” sa nu judeci ” aproapele , se pare insa, ca mai greu iti este sa pui in practica 🙂 .Cu atat mai nepoliticos este sa pui etichete oamenilor , cu cat nu stii nimic despre ei 🙂

    Prefer sa fiu o NEBUNA si o NESTIUTOARE , in gandirea celor ca tine , decat o TRADATOARE in fata lui Hristos .

    Fie ca Domnul Dumnezeul nostru sa ne lumineze pe toti ! Amin !

    Apreciază

  10. Alin said, on aprilie 6, 2009 at 11:29 am

    M-am gandit si am analizat.
    Sigur ca am ce invata de acolo.

    N-am etichetat pe nimeni, am expus o situatie generica si am incercat sa arat cat de precara este argumentarea matale.

    In ceea ce priveste tradarea, ea nu vine acolo unde te astepti ci unde NU te astepti.
    Cam asa si in povestea cu „cipusoarele”..

    Apreciază

  11. ANTIP MARIA said, on aprilie 24, 2009 at 1:14 pm

    Pentru Alin ,
    Fie cum zici , nu am timp sa contrazic , dar nu uita ca ” cine se scuza se acuza ” , iar tu te-ai scuzat indirect 🙂 : „N-am etichetat pe nimeni, am expus o situatie generica si am incercat sa arat cat de precara este argumentarea matale”.
    Cat despre utilizarea lui ” matale ” multam’ bre ‘ , deja simt ca am o varsta generoasa din modul tau de adresare :)) .
    „In ceea ce priveste tradarea, ea nu vine acolo unde te astepti ci unde NU te astepti.” -asta e parerea ta , dar asta nu inseamna ca e si adevarata intru totul .
    Cat despre argumentarea mea , am zis eu ca vrea sa argumentez ceva ??? Daca asta ai dedus din ce am scris , inseamna ca e o argumentare buna , asa incat , numai bine „matale ” :)) .

    Apreciază

  12. […] INTREBARE FUNDAMENTALA: Ce facem DUPA CE refuzam actele cu cip incorporat? […]

    Apreciază

  13. Mircea said, on octombrie 25, 2009 at 4:34 pm

    Persecutia finala a crestinilor de unde credeti ca va veni? Din afara, pe plan politic, sau din interiorul bisericii? Si atunci, cum vom mai putea indeplini Evanghelia si ascultarea de mai mari?

    – Pana la erezie… Ea va veni si din afara si dinlauntru, pentru ca diavolul va lucra si dinauntru si dinafara. exemplu din Pateric. La un parinte foarte induhovnicit a venit diavolul. Si l-a intrebat: tu esti monahul Ioan (sa zicem)? Si el a zis da. Tu esti mincinosul ala care propovaduiesti adevarul si rabdarea si umilinta si dragostea, si tu urasti si faci toate prostiile? Da. Tu esti lacomul acela care mananci pe ascuns si ucenicii tai tin post? Da, eu sunt acela. Tu esti pacatosul care te uiti dupa femei si propovaduiesti castitatea? Da, eu sunt acela. Tu esti ereticul Ioan? Nu, asta nu! Pana acolo trebuie sa ascultam pe ierarhi. http://www.razbointrucuvant.ro/2008/07/28/parintele-gh-calciu-inedit-poate-ca-vom-intra-in-catacombe-din-nou/

    Apreciază

  14. gil said, on octombrie 26, 2009 at 7:26 am

    pentru cine refuzam actele astea?pentru HRISTOS!caci EL ne aspus sa nu le luam,deci EL va avea grija de noi cand noi ascultam de EL!Ca traim ca murim sa fim cu EL,caci cine moare intru HRISTOS are viata vesnica in rai !!

    Apreciază

  15. Ion said, on ianuarie 12, 2010 at 10:37 am

    Scuzati-mi lipsa de informare. Care-i problema cu cipurile astea? Ce ne fac astea?
    Intrebarea este de buna credinta si nu este la misto. Recunosc nu sunt la curent cu subiectrul, iar aici toata lumea spune ca nu sunt bune, ca trebuie sa ne ferim de ele si chiar cum sa le refuzam. Dati-mi si mie, va rog, motivele pentru care trebuie sa ne ferim (ca dracu’ de tamaie de ele).

    Apreciază

  16. cineva said, on aprilie 15, 2011 at 10:58 am

    Sa imi raspunda si mie cineva, ce efecte are asupra familiei, daca un membru, care nu prea stie cum sta trb, si nu a avut de ales are card de salariu cu cip, ce se intampla mai exact daca ai asa cv in casa..???? Doamne ajuta!

    Apreciază

  17. ion adrian said, on aprilie 16, 2011 at 8:06 am

    Saccsiv, Revin la o observatie mai veche pe care mi-ai facut-o caci am reintrat pe firul asta unde se mai scrie inca:

    Renuntarea la cetatenie nu inseamna abjurarea de la neam sau tara ci de la structura juridica statala temporar existenta. Si eu am spus doar sa analizati asta. Desigur este o idee novatoaresi tot ce este novator sperie mai mult decat 666. 🙂

    PS Si uitandu-ma eu la ce a fost pe aici in acesti peste dpoi ani, pot spune, fara falsa modestie, ca cele mai relevante si cel mai putin batatoare de campiii, sunt observatiile si sugestiile mele care, ca peste tot pe unde trec si le prezint, putini le inteleg(ii scuz ca nu au cu ce din dotare naturala sau divina caci daca trupul ti-l da regnul animal, nu stiu daca „intelegerea inteligenta” nu vine in urma asemanarii cu EL) si mai putini din cei ce le inteleg din invidie sau rautate le baga efectiv in seama.

    Exista astfel sansa sa nu ramana intrun grup unde ma exprim nici macar unul cu care sa pot purta un dialog real cum se pare ca este cazul si acestui blog.
    Dar daca asa vrea Dumnezeu asta este caci dragoste si intelepciune cu fortza nu se poate. 🙂

    Apreciază

  18. ion adrian said, on aprilie 16, 2011 at 8:12 am

    @ cineva,

    Azi nu se intampla nimic, decat ca se poate sti ca persoana este acasa. Poate, dar nu cred, ca se poate auzi si vedea, ce este acolo unde se afla el, desi nu cred ca tehnologic este inca posibil, dar maine cu siguranta va fi. 🙂

    Apreciază

  19. ion adrian said, on aprilie 16, 2011 at 8:13 am

    PPS. Si asa in concluzie cum vad pe multi speriati: Cred ca prostia acel pacat capital ar trebui sa ne sperie cel mai mult dar ca sa-l observam trebuie sa ne situam in exteriorul sferei sale si asta este aproape imposibil.

    Apreciază

  20. Alin said, on ianuarie 5, 2014 at 12:08 pm

    Singura solutie este sa mergem la manastiri dar in grupuri nu de unii singuri,asa cum scrie in Cartile Sfinte. Ca aici nu o sa mai putem trai asa cum scrie si in articol nu ne vom putea angaja si restul si cel mai mare necaz este ca nu ne vom putea casatorii si nici a avea copii in primul rand ca nu o sa avem servici si nu o avem cu ce ii intretine. Iar pentru casatorie iti trebuie celebrul buletin si daca o sa aibe cip nu il voi accepta in vecii vecilor! Pentru credinta ganditi-va ca va fi si cazul sa ne departam de familie in cazul in care mergem prin pustie sau in manastiri pentru ca multi vor lua si multi o sa ne impiedice si pe noi sa luam,dar trebuie sa fim tari in credinta si sa nu cedam,asta este cel mai important! Stiu si ma documentez de cipuri in acte si in mana sau frunte din anul 2008 am chiar si un canal de Youtube unde uploadez diverse cipuri de informare ca sa afle mai multa lume si sa se razgandeasca daca ii va lumina Dumnezeu. https://www.youtube.com/user/spiritul10/videos
    Doamne ajuta-ne pe toti!

    Apreciază

  21. […] INTREBARE FUNDAMENTALA: Ce facem DUPA CE refuzam actele cu cip incorporat?. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.