SACCSIV – blog ortodox

Ortodoxia si “teoria conspiratiei”, tabloidizarea si goana dupa traffic a unor site-uri ortodoxe

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 2, 2009

   Cand m-am pocait (in sens orotodox evident) am considerat BISERICA precum un trup, asa cum am invatat de la Sfantul Apostol Pavel, fiecare membru al ei fiind un madular, unul deget, altul ureche, limba, ochi, etc. Fiecare cu darul sau de la bunul Dumnezeu. Si daca se bucura unul, se bucura toti de bucuria lui, daca il doare pe altul , de asemenea toti sufera. Prin extensie, am considerat ca astfel trebuie sa fie si cu informarea. Ca ochiul nu-i va spune degetului: “n-am nevoie de informatiile tale venite prin pipait “, urechea nu-i va spune limbii: “n-am nevoie de informatiile tale venite prin gust “, limba nu-i va spune ochiului: “ n-am nevoie de informatiile tale venite prin vaz“ iar degetul nu-i va spune urechii: “n-am nevoie de informatiile tale venite prin auz “.

   M-am bucurat cand o personalitate luptatoare precum maica Ecaterina Fermo a citat masiv din blogul meu in cadrul conferintei “SFÂRŞITUL LUMII – ÎNTRE PROFEŢII ŞI OBSESII” din 27. 01. 2009. Era limpede astfel ca enorma munca pe care o depun pentru articolele din cuprinsul acestui blog este utila si necesara. Tot domnia sa indemna auditoriul sa caute informatii pentru a descoperi si a intelege lucrarea seculara a marionetelor satanei. Pentru a se dumiri ca ideea cipurilor nu le-a venit acum ELITELOR planetare ci este componenta a unui plan vechi de peste 200 de ani. Este insa extrem de dificil unui cititor neavizat sa se descurce cu pescuirea acestor informatii de pe internet iar mai apoi sa le puna cap la cap. De aceea am creat acest blog si am inceput sa scriu o carte. Pe de alta parte, tot de aceea acest blog este unic in Romania, caci necesita o stradanie deosebita. Imi petrec des pana la 12 ore pe zi cu ochii in calculator iar pretul a inceput deja sa se vada: slabirea vederii. Dar am considerat ca acest pret merita, caci el duce la INFORMAREA publicului. Asta este darul, unul din talantii ce i-am primit de la Dumnezeu si doresc fierbinte sa-i inmultesc. Altii au primit alte daruri, si inmultesc talantii lor sau unii din nefericire ii ingroapa.

   Cu tristete observ insa ca unii frati ai mei administratori de site-uri cu traffic foarte mare considera munca mea neutila, „o avalansa de date, de informatii, pe care nu le resimt necesare si de folos sufletului” (dupa cum mi-au spus unii dintre ei) si ca atare la rubricile lor de tip „link-urile zilei” nu mai promoveaza blogul meu. Curios insa este faptul ca pana in octombrie au facut-o. Ce s-a intamplat intre timp? Simplu, toti au devenit peste noapte specialisti in SISTEM, dar la modul „este mult mai importanta viziunea de ansamblu care se desprinde” (citandu-i iar). Astfel rubricile lor de tip „link-urile zilei” au devenit un soi de revista a mega presei corporatiste la care se adauga din ce in ce mai des trimiteri catre site-uri new age sau direct catre yoga esoteric, plus o stricta promovare a unui grupuscul de site-uri prietene.

   Unul din deficientele acestui tip de gandire este LIMITAREA la un anumit numar de cititori deja existenti plus indirecta ratacire a unora din ei. Ce facem insa cu cei sceptici? Cui ii lasam? Si ei cauta raspunsuri la intrebari de tipul „ce-i in spatele perdelei de ceata oferite de oficialitati?” Si cautandu-le pe google dau peste documentare de tip Zeitgeist sau peste site-uri yoga, care dau franturi de informatii ascunzandu-le insa pe cele importante si care picura strategic rataciri, astfel incat prin bruma de dezvaluiri ce le ofera isi fac prozeliti.

   Inainte de a incepe lucrul la blogul vechi, postam masiv la rubricile de comentarii ale ziarelor on-line cu orientari anti-crestine iar unii din cititorii mei ma cunosc de acolo. Si acum o mai fac insa rar, din lipsa de timp. Pe majoritatea comentatorilor nu-i scoteai din amorteala in care s-au format, altii insa dovedeau o sete enorma de cunoastere, se dovedeau asemenea unor bureti uscati ce absorb cantitati uriase de apa. Am observat atunci ca uneori este necesara impletirea cuvintelor Sfintei Scripturi si a Sfintilor Parinti cu ceea ce gresit se numeste a fi “teoria conspiratiei”, dar nu la modul simplist de tip “masonii fac rau”, ci cu informatii clare. Si astfel, multumita bunului Dumnezeu cativa s-au trezit. Articolele mele sunt utile nu doar pentru crestinii convinsi ca exista ELIETE practicante ale cultului paladin si care doresc sa cunoasca detalii despre lucratura lor, ci si ca argumente folosite de unii dintre ei in incercarea de a-i trezii pe cei din cercul lor de rude sau cunostiinte. Cel mai cunoscut exemplu este analiza pe care am facut-o documentarului Zeitgeist si care i-a ajutat pe multi, multumita bunului Dumnezeu. Dar a fost extrem de greu sa promovez aceasta analiza … Am sesizat pericolul acestui film de acum un an precum si faptul ca va ajunge sa fie promovat chiar in mass-media. Ca atare am batut la “usa” multor luptatori ortodocsi anti-sistem ce aveau minimele posibilitati tehnice si materiale necesare pentru a produce pe baza acelei analize un documentar anti-Zeitgeist cu subtitare in engleza ce ar fi fost util in intreaga lume ortodoxa. Am vorbit insa in vant. Nici macar n-au promovat in site-urile lor articolul ca atare. Tarziu, in toamna, dupa ce Prigoana incepuse deja sa promoveze filmul la OTV, doar doua site-uri au promovat articolul Pericolul ZEITGEIST . Din nefericire unele din usile celor la care am batut s-au dovedit intre timp a fi a unora ce sunt intrusi in miscarea ortodoxa si pe care o folosesc pentru cu totul alte scopuri decat mantuirea.

   Cele de mai sus le-am scris observand indarjirea cu care aceste site-uri mari au decis de curand sa nu mai promoveze NIMIC din ceea ce postez, fie ele chiar filme. Mai rau, bloguri prietene lor observa cand postez un film, o fac si ei iar mai apoi site-urile mari le promoveaza. Trista aceasta viziune asupra familiei ortodoxe. Probabil ca dupa acest articol nu voi mai putea nici comenta la unele din ele …

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lucian said, on februarie 2, 2009 at 5:38 pm

  Iti multumesc pt toate aceste informatii. Sunt f putini oameni, din pacate, care mai gandesc liber si cauta sa se informeze. Dar macar unul daca a deschis cat de cat ochii si cauta sa se indrepte si tot a meritat… Doamne ajuta!

  Apreciază

 2. kosk said, on februarie 2, 2009 at 6:00 pm

  m-am uitat de curios pe aia de la’hot news’,o asemenea dezlantuire de ura a satanistilor si ateilor turbati n-am citit decat in carti despre rev.franceza pe timpul prigoanei crestinilor din vandeea sau la anarhistii bolsevici ai lui mahno.aia de pe forum daca scapa din lant,ne asteapta vremuri cumplite.

  Apreciază

 3. ion adrian said, on februarie 2, 2009 at 10:36 pm

  Este trist saccsiv , dar noi suntem poporul format sub blestemul Mioroitei in interpretarea mea originala in m Miorita mit constitutiv al nemului nostru doi frati il omoara pe al treilea ceea ce duce la un procentaj mult mai rau decat cel primordial umanitatii de 1 la 1 (Cain si Abel) asa ca nu te mira.
  Eu de altfel nici nu cunosc siturile respective si sunt convins ca situl tau si al parintelui Savatie sunt de referinta si m-a adus Dumnezeu si pe mine pe aici. Observi cate umbre am dupa mine?

  Apreciază

 4. Ioan dan said, on februarie 3, 2009 at 8:39 am

  Mergi inainte, eu te citesc si te apreciez pentru ce faci mai ales ca e in duh ortodox. Si eu ca profesor de religie sunt dezamagit de elevii mei dar merg inainte. Inca nu le-am vorbit copiilor de aceste lucruri, am s-o fac doar celor mai mari dar mi-e teama ca vor gandi sa se bucure de viata(sex, bauturi, distractie) decat sa se pregateasca. Da-mi un sfat!

  Apreciază

 5. saccsiv said, on februarie 3, 2009 at 12:14 pm

  Multumesc mult fratii mei. Domnul fie cu noi!

  Ioan dan

  O idee foarte buna cea pe care ai postat-o la „CUPRINS”. Ma voi ocupa de acesta chestiune extrem de importanta.

  Ce varste au cei mari? Oricum, e greu tare cu pubertosii si adolescentii in jur de 15 ani. A fost mereu dificil, cu atat mai mult in zilele noastre. Este o tema ce merita o abordare laborioasa, prin urmare voi deschide si pentru aceasta o pagina sub „CUPRINS”, sa fie vizibila indiferent de articolul pe care il vor citi vizitatorii blogului. Imi voi expune acolo o parere si ii voi invita si pe altii s-o faca.

  Pana atunci, in cateva cuvinte:
  Din timpul fiecarui tanar, tu ai la dispozitie maxim o medie de o ora din 24, pe cand SISTEMUL si familia restul de 23. Prin urmare consider ca este obligatoriu ca la fiecare inceput de zi sa te rogi Domnului Iisus sa te invete ce sa-i spui fiecaruia in parte (e foarte important sa nu abordezi totul strict ca de la dascal la grup) si sa te rogi pentru ei sa vina la Ortodoxie. Vei vedea cum lucrurile se simplifica dar si cum apar ispite si piedici ale diavolului. Cu timpul vei vedea cum se formeaza un grupuscul de tineri (eventual adunati de la mai multe clase) dispusi cat de cat sa asculte Cuvantul. Atunci este momentul sa mai inviti din cand in cand cate o personalitate carismatica cu succes pe la conferinte ortodoxe.
  Pentru a-i castiga, uneori are succes in prima faza o abordare usor atipica si bazata pe insasi structura mentalului lor: VOR SA FIE ALTFEL. Prin urmare, unora li se poate pune intrebarea: daca majoritatea formeaza o turma in goana dupa alcool, droguri, cluburi, sex, obraznicii, atunci cum ar putea iesi in evidenta? Ca daca beau mai mult sau desfraneaza mai mult, tot in turma sunt. Ca ceea ce face aceasta turma acum, nu e nimic nou, o alta turma a facut identic acum 2000 de ani. Moment in care poti aminti vieti ale sfintilor si sfintelor apropiati de varsta lor, ce au trait in acele timpuri si care au iesit din turma ratacita.

  Apreciază

 6. Ion de la Chiuiesti said, on februarie 3, 2009 at 6:56 pm

  saccsiv prietene, iti faci treaba si foarte bine inca, acesta fiind motivul pentru care toti vor sa te imite, si decat sa te promoveze, cauta sa se „inalte” pe ei. Dintre toti bloggerii ortodocsi, meritele tale se vad. Scrie cartea si pot sa afirm ca va avea un succes nebun. Vei vedea! Domnul iti va ajuta in continuare!

  Apreciază

 7. ion adrian said, on februarie 3, 2009 at 8:59 pm

  Saccsiv,

  Tu ai un material documentar vast din el se pot trage concluzii posibile si concluzii certe.
  De exemplu spui ca ideea cipurilor are 200 de ani deci cu mult inainte ca sistemul electronic binar sa fie pius in practica.
  De ex daca acest termen de 200 de ani este o data certa pentru tine, cred ca ar fi util ca pe o pagina, pe o jumatate de pagina , pe cat ai nevoie ca sa srisintetic ce trebuie spus, ca un material adjudecat cu argumentele foarte pe scurt si sintetic prezentate sau chiar fara dar cu o bibliografie esentiala ptr fiecare mai ales ca pe blogul tau ajungi de la un fir, la foarte multe, ceea ce nu este rau, dar cred ca daca ai face aceste prezentari sintetice pentru cei care au citit si aflat destule, dar vor concluzii si eventual tactici si strategii de contracarare.
  Incearca acest lucru cu istoria asta de 200 ani sa vedem cum este.

  Apreciază

 8. Cosmin S. said, on februarie 3, 2009 at 10:34 pm

  Nu-mi place sa laud,dar trebuie sa te incurajam.Nu stiu cine esti Saccsiv dar faci o treaba extraordinara.Cand am nimerit pe acest blog prima data am crezut ca e o capcana.Un blog atat de bine sistematizat cu atat de multe detalii m-a pus pe ganduri.Treptat insa viziunea ortodoxa in care sunt tratate problemele m-a convins ca am in fata cu adevarat o arhiva de documente valoroase.Am salvat aproape tot continutul blogului.Astept insa cu nerabdare cartea.Avem nevoie de tine.Dumnezeu sa te ajute!

  Apreciază

 9. liviu said, on februarie 4, 2009 at 12:39 pm

  nu te lasa saccsiv, tine-o tot asa. faci treaba buna . oricum , promovarea se poate face si verbal asa ca eu le spun celor apropiati despre blogul tau sa-l consulte neaparat pt multitudinea informatiilor. cum a spus si lucian , daca unul deschide ochii si se indreapta si tot a meritat. deci nu ceda. toate cele bune.

  Apreciază

 10. nicu said, on februarie 4, 2009 at 3:40 pm

  Draga saccsiv,Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te ajute sa duci la bun sfarsit aceasta lucrare pe care ai inceput-o!Atat eu cat si sotia mea urmarim cu mare interes publicatiile facute.De ce? Pentru ca numai un om care ”traieste ortodoxia in toata sinceritatea lui si in toata adancimea ei”(Par.ARSENIE BOCA) poate sa gandeasca astfel si apoi sa transpuna in scris cele vazute si analizate de toti cei ce te urmaresc.Sa nu ai nici cea mai mica indoiala ca cele postate de tine nu sunt intelese de cititori,insa unii le rastalmacesc spre ratacirea lor iar altii le folosesc din plin spre mantuirea lor.BUNUL DUMNEZEU ti-a dat acest dar,mereu am crezut aceasta,si cinste tie ca-l inmultesti ”cu timp si fara timp”.Vai de noi insa, ca nu facem roade vrednice de aceste cuvinte,ba mai mult, aducem critici neavenite datorita mandriei si egocentrismului nostru,incercand sa interpretam realitatea dupa parerea noastra si nu dupa cum este.Iti multumim din suflet ca iti dedici atat de mult timp,spre folosul nostru sufletesc ,chiar in defavoarea sanatatii,dar vei vedea, daca nu acum,sigur la sfarsit, ca nu ti-a fost zadarnica aeasta colosala munca.Dusmanii binelui au existat dintotdeauna,cu masca sau fara masca,dar ferice de cel ce-l va gasi STAPANUL,credincios si neclintit in cele incredintate lui.Un singur glas a dat semnalul de alarma cu privire la pasapoartele biometrice si tot o singura mana indeamna prin scris sa ascultam acest glas.Fie ca aceasta mana sa o conduca MAICA DOMNULUI si de acum inainte,ca prin scrierile sale sa trezeasca cat mai multe constiinte,ca impreuna sa luptam ”lupta cea buna acredintei”.AMIN!

  Apreciază

 11. nick said, on februarie 5, 2009 at 8:44 am

  trebuie promovat pe toate mijloacele acest blog . eu as propune impartirea de fluturasi enoriasilor din biserici pentru ca ei sunt destul de receptivi la ceea ce inseamna cunoasterea adevarului si mai apoi, la sfarsitul slujbei sa le puna intrebari preotilor pentru mai multe detalii cu privire la ceea ce se intampla in ziua de zi (pasapoarte biometrice, chipuri, masonerie etc) . in felul acesta, se va raspandi foarte repede adevarul iar oamenii vor deveni reticenti si chiar se vor impotrivi acestor „obligativitati” din partea autoritatilor.

  Dumnezeu fie cu noi ! Avem sansa de a izbandi insa trebuie sa luam atitudine si sa actionam in consecita !

  Apreciază

 12. Maria said, on februarie 5, 2009 at 2:45 pm

  Io te iubesc omule, ca esti mereu pe faza si cu mintea limpede.
  nu te supara pe altii, pomeneste-i la rugaciune.
  ai grija de ochii tai.
  sa te ajute Dumnezeu.

  Apreciază

 13. saccsiv said, on februarie 5, 2009 at 4:54 pm

  Multumesc mult tuturor, incurajarile si rugaciunile voastre ma ajuta si ma vor intari. Domnul fie cu noi!

  Apreciază

 14. Cristina said, on februarie 5, 2009 at 10:24 pm

  mergi cu Dumnezeu inainte si vei avea reusita. pe tine si pe bataiosu, razvoi intru cuvant si proortodoxia va urmaresc mereu, inca vreo cateva alte bloguri, zilnic verific de cateva ori ce ati mai scris. cand apare cartea cum sa o recunoastem ca e a ta? sa scrie pe undeva in titlu sau autor si cuvantul saccsiv si evident promoveaz-o pe blog, sa avem ce citi si cand nu e calculatorul la indemana, sa o dam cadou cuiva pt a-i deschide ochii
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 15. saccsiv said, on februarie 6, 2009 at 3:54 am

  Cristina

  Doamne ajuta! Voi face in asa fel incat sa o recunoasteti ( autor saccsiv ) dar si sa stiti din timp de aparitia ei.

  Apreciază

 16. ion adrian said, on februarie 6, 2009 at 10:59 am

  Saccsiv,
  Voi posta aici cele ce urmeaza desi nu stiu daca este locul cel mai potrivit. Daca ar exista un fir intitulat „Anticrestinismul” as posta acolo.
  Ce scriu acum este in continuarea celor postate pe alt fir unde relatam despre un raspuns dat de revista Acum catre mine, despre faptul ca si-au dat seama ca au gresit si ca si-au reconsiderat pozitia revenind la un ton echilibrat.
  Vazand ca si aici i-am citit au inceput cu o alta tactica.
  Creaza o falsa polemica intre niste fleacuri legate de razboiul din Gaza , statul Israel, care sa-i dea lui Clej atacat de, sa zicem niste sionisti habotnici sau israelieni patrioti (eu prefer a doua posibilitate) aura de obiectivitate si de non iudaism slugarnic afisata intr-o anume perioada in care ca un paine de paza ma insulta ptr orice intrebare as fi indraznit s-o pun unui evreu, si in acelasi timp se publica de catre altii , respectiv de catre Theo, anticrestinul declarat, ceea ce prin asumare il face pentru mine respectabil si preferabil celorlalti ipocriti , dar care abia asteapta sa publice docte articole anti crestine, cu Sf Apostol Paul are ce are el, si cred ca il considera pe acesta ca fiind primul lovit de sindromul urei de sine 🙂 .
  Este si asta o tactica, dar noi trebuie sa-i avertizam pe cei care intra acolo si nu vor sa fie pacaliti, despre acestea.

  Apreciază

 17. Aquarius said, on februarie 7, 2009 at 3:01 pm

  Stai linisitit saccsiv ca ai multi prieteni! Degeaba iti baga altii bete in roate! Citesc aproape zilnic de pe blogul tau, si mi se pare cel mai interesant, alaturi de razboi intru cuvant!

  Apreciază

 18. […] Ortodoxia si “teoria conspiratiei”, tabloidizarea si goana dupa traffic a unor site-uri ortodox… […]

  Apreciază

 19. mihaikon said, on iulie 10, 2010 at 6:46 pm

  e bine ,daca esti ponegrit, prigonit, urat ,invidiat…e bine .inseamna ca iti faci treaba …cand iti vor lipsi prigonitorii…si incercarile atunci sa te plangi .Dumnezeu sa te aiba in paza …sa iti dea ochi si minte limpede

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: