SACCSIV – blog ortodox

Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA”

   Va invit sa cititi o foarte interesanta lucrare scrisa de eminentul savant descoperitor al insulinei :

 

Descarcati lucrarea “SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA” de Dr. Nicolae Paulescu

 

   Pentru o intelegere mai buna a personalitatii acestuia voi prelua articolul „ Cine a fost Nicolae Paulescu? postat in :

AlterMedia

   Nicolae C. Paulescu (30 octombrie 1869–17 iulie 1931), descoperitorul incontestabil al insulinei şi recunoscut ca atare de comunitatea ştiinţifică internaţională, continuă să rămână cvasi-necunoscut în ţara sa, exceptând mediile strict medicale.

   Câţi dintre oamenii de rând, beneficiind de tratamentul cu insulina sau dintre cei, mult mai numeroşi, care fac gestul banal de a înghiţi o aspirină, ştiu ce-i datorează doctorului Paulescu? Câţi dintre cei care suportă o operaţie a hipofizei ştiu că procedeul întrebuinţat se numeşte, din 1906 încoace, “Procedeul Paulescu”? (Expus într-o carte celebră în Iumea medicală, apărută la Paris în 1906, intitulată “Ipofiza creirului” Câţi dintre cei care beneficiază de tratamentul anevrismelor, al glandei tiroide, al glandelor limfatice, ficatului şi splinei, de substanţe medicamen¬toase anestezice ori de somnifere, de cele destinate eliminărilor renale – ca să cităm doar câteva dintre direcţiile în care activitatea sa a revoluţionat de-a dreptul ştiinţa medicală – câţi dintre toţi aceştia, aşadar, ştiu ce-i datorează savantului Paulescu?

   Cauzele acestei situaţii sunt de căutat în politica naţională falimentară pe care o practică mai-marii zilei, dar şi în felul în care mijloacele de informare în masă înţeleg să slujească valorile naţionale.

   Intelectualul de rând a abdicat de la datoria sacră de a sluji adevărul, hrănindu-se dintr-un vag fond aperceptiv negativ, pe care-l activează, la nevoie, în câteva formule imprecise, îi e, până la urmă, indiferentă orice problemă dacă nu este şi o problemă personală.

   Dar dacă această latură a savantului Paulescu va intra, până la urmă, în conştiinţa contemporanilor, ceea ce este mult mai greu de primit este modelul apostolic pe care l-a întruchipat, simultan, Paulescu.
Cauzele, de această dată, trebuie căutate în propria noastră dezordine interioară, în conştiinţa schizoidă a omului “modern” care exhibă, public, nişte principii, dar se poartă, în fond, după cu totul altele.

   Paulescu este dintre acei fericiţi oameni pentru care nici o dizarmonie nu tulbura echilibrul perfect dintre gând şi faptă.

   Concepţia lui despre viaţă era una eminamente creştină: omul trebuie să slujească acest adevăr. “Profesorul trebuie să cântărească toate cuvintele pe care le pronunţă şi să probeze tot ce afirmă”, aceasta a fost, timp de 31 de ani, deviza lui Paulescu, cât timp a ocupat catedra de Fiziologie a Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Trebuie să probeze tot ce afirmă, inclusiv existenţa lui Dumnezeu; ceea ce a şi făcut, în toate cărţile şi cursurile sale, primind, ca urmare, titlul de „cel mai mare interpret ştiinţific al Divinităţii”.

   Omul, aflăm din lucrarea „Instincte sociale, patimi şi conflicte, remedii morale”, din ciclul Fiziologie filozofică, 1910, „a ieşit din mâna lui Dumnezeu perfect, dar l-au schimonosit patimile”. Singura regenerare posibilă stă în educaţia creştină, în trăirea în spritul exigenţelor Evangheliei. În acest context, clerului îi revine un rol fundamental, aşa cum arată Paulescu în lucrarea „Sinagoga şi Biserica”; trei sunt funcţiile fundamentale care îi revin clerului:
– cea apostolică – Predica – întemeiată pe porunca: “mergeţi şi învăţaţi toate neamurile…”.
– ceea de săvârşire a Sfintelor Taine, întemeiată pe continuarea poruncii de mai sus: “…botezând pe oameni în numele Tatălui…” şi
– jurisdicţia sacerdotală, care constă în “judecarea” credincioşilor şi aplicarea de pedepse “pur spirituale”, în urma spovedaniei.

   Paulescu nu doar expune, la modul discursiv, aceste precepte, ci trăieşte el însuşi în cel mai deplin acord cu ele. Viaţa sa, deopotrivă cu munca sa, s-au desfăşurat sub semnul de neclintit al modelului apostolic. Nu doar că a trăit ca un stânt, în deplină asceză trupească, dar şi “fiecare din actele lui profesionale era un fel de oficiu sacerdotal” (Gomoiu, 1943).

   Modelul apostolic al slujirii celorlalţi este expus de Paulescu încă din lecţia de deschidere la Facultatea de Medicină, din 1904, când se întorcea în ţară încărcat de glorie, cu titlurile de Doctor în Medicină, Doctor în Ştiinţe şi Doctor al Universităţii din Paris, în termeni lipsiţi de echivoc: “Munca este o continuare a Creaţiei şi o îndeplinire a poruncii divine, iar omul sănătos sau bolnav este făptura Dumnezeirii şi trebuie să-l cinstiţi şi să-l îngrijiţi ca atare”.

   Căci, Ie-a spus Hristos apostolilor: “Acela dintre voi care vrea să fie mai mare să-i slujească pe ceilalţi”. Slujindu-ne pe noi, pe toţi, Paulescu este mai mare decât noi toţi.

   De aceea, se cuvine, dacă n-am fost în stare să instituim un premiu internaţional care să perpetueze memoria acestui “gigant al Ştiinţei”, aşa cum propunea, cu ocazia come¬morării a 50 de ani de la descoperirea insulinei, prof. Roif Luft de la Institutul Karolinska-Sweden, preşedintele F.I.D., sau măcar să-i împrumutăm unui arbore numele savantului, aşa cum a făcut fiul lui Lancereaux (medicul francez de nespusă glorie cu care a studiat Paulescu la Paris), care dădea în parcul cu platani al proprietăţii familiei de la Nogent d’Artaud, numele elevilor tatălui său câte unui platan, şi “cel mai frumos, cel mai falnic era, desigur, Paulescu”, dacă, prin urmare, n-am fost capabili de aşa ceva, să ne plecăm, cel puţin, cu smerenie, frunţile, acum, la 125 de ani de la naştere, în amintirea celui care a fost Nicolae C. Paulescu.

   Semnat de Dora Mezdrea

   Se cuvine sa mentionam ca Centrul pentru Combaterea si Monitorizarea Antisemitismului a cerut schimbarea numelui Institutului de Diabet …

   Cititi va rog si articolele :

EVREI CELEBRI

Cateva motive pentru care sunt urati evreii, Gaza, rabini contra sionism

 

DOCUMENTARE CELEBRE : TEXE MARS – Illuminati Mystery Babylon (BABILONUL OCULT AL ILUMINATILOR), subtitrare in limba romana, propunere de discutie

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ion adrian said, on ianuarie 27, 2009 at 5:49 pm

    Un evreu mi-a spus ca Talmudul nu e cunoscut de goi caci nu a fost tradus complet. Dar oare nu au existat goi care sa stie limba in care este scris Talmudul.
    Oricum ar fi excelent daca am avea in romana sau in franceza sau in engleza un text cu ce se cunoaste din Talmud si cineva care-l cunoaste sa indice textele importante si eventual o traducere ideatica scurta?

    Apreciază

    • cAsAndrA said, on noiembrie 9, 2009 at 4:31 pm

      http://www.come-and-hear.com

      Apreciază

    • Mirela said, on februarie 23, 2010 at 11:51 pm

      Pentru a nu stârni acuzaţiile altor neamuri, ediţiile mai noi ale Talmudului omit intenţionat anumite pasaje, învăţăturile lor fiind transmise evreilor pe cale orală. Totuşi, Talmudul (a cărui autoritate este considerată ca fiind superioară celei a legii lui Moise) şi practicile promovate de acesta le sunt cunoscute creştinilor, mai ales datorită informaţiilor furnizate de rabinii convertiţi la creştinism. De exemplu, o valoroasă carte a unui fost rabin, Neofit, (numită Înfruntarea jidovilor), a fost publicată în primă ediţie în Moldova, în anul 1803. Ea se găseşte şi pe internet, care, la căutări adecvate, oferă multe alte posibilităţi de cunoaştere a blestemelor şi a atitudinii pe care Talmud le impune evreilor faţă de „goimi”.

      Apreciază

  2. alina said, on ianuarie 28, 2009 at 1:45 pm

    Ati citit cumva Tora?
    Ati citit ce scrie acolo,nu?
    In tora de azi forma alterata ,zic alterata pentru ca forma originala nu exista
    Tov se be-goim harog” (chiar si pe cel mai bun dintre goim ucide-l)
    E INGROZITOR, MONSTRUOS CA EVREII AU PORUNCA SA-I UCIDA PE NEEVREI!!!!!!!
    Pe toti neevreii crestini.
    Pentru ca ptr ei nu este importanta decat viata lor.In ochii lor toti neevreii sunt niste caini,animale,un gunoi.

    Apreciază

  3. ion adrian said, on ianuarie 28, 2009 at 3:25 pm

    @Alina,
    Bunica mea era dintr-un orasel moldovean unde la portile unor case evreiesti sedea cate unul care leganandu-se ingana cantat acesta fraza pe care bunica mme nu stia cum s-o traduca, aflase ca e un fel de blestem si care in gura ei suna astfel:
    „Tob sheba goim harog”
    Acum insa trebuie sa ne gandim ca astea erau niste realitati de acum 100 de ani ca in plus Talmudul este un set de reguli vechi ditr-o epoca salbateca in care nici crestinii nu erau prea buni dar este interesant ce ar soune un evreu de azi dar vezi ca nu au curaj sa faca altceva decat sa injure , mergi pe firul Dialoguri cu evrei si ai sa vezi. Cei mai rationali au strers-o si au ramas numai niste salbatici rasisti.
    Mergi si pe firul
    http://savatie.wordpress.com/2009/01/26/nicolae-paulescu-camata-frauda-si-juramintul-fals-in-talmud/
    unde vei afla lucruri interesante.

    Apreciază

  4. ion adrian said, on februarie 2, 2009 at 8:11 pm

    Si ceva despre cipuri si 666:

    Explicatie privind cum va fidecisa ,intr-un viitor nu prea indepartat, implantarea cipului sau ceva similar acestuia:

    Acest mijloc de identificare si pozitionare cu sau fara 666, oriunde s-ar afla un cetatean, nu este pentru infractori sau teroristi, caci daca ar fi infractor, acesta s-ar putea scapa imediat de pasaport, aruncandu-l sau punandu-l in masina altuia si declarandu-l pierdut dupa comiterea agresiunii.
    In schimb toti cetatenii cinstiti si prosti, ca asa se numesc ei “stupid popor”, care muncesc inca crezand ca sunt liberi, adica nu i-a luat in stapanire oficiala dl Brucan, desi fiind ei stupizi si Brucan genial, asta ar merita sa se intample, nu-i asa?
    Si desigur ca asa vor face destui infractori si teroristi, dintre care cei mai multi si vor fi unii numai intre ghilimele cat trebuie de multi ca sa bage groaza in prostime, si concluzia rationala pe care poporul stupid o va accepta, va fi ca nici asa nu se poate criminalii si teroristii isi fac de cap si singura solutie ar fi sa injectam in piele , poate in cativa ani se va descoperi ceva si mai destept tehnic dar care precum orice amprenta de pe deget, sa ne individualizeze perfect , sa nu mai putem scapa nici cat am putea scapa de o amprenta printr-o operatie estetica, si deci sa fim oriunde si in orice moment identificabili si daca este nevoie si lichidabili fara sa mai ramana nici cea mai mica urma ca am fi existat decat doar niste reclamatii depuse de cateva rude tampite adica cu incredere in politie.
    Aici ma refer la orice mijloc de identificare de acest tip chiar daca 666 s-ar inlocui cu 999(de ex)

    Cine are urechi de auzit sa auda.

    Apreciază

  5. Libiu Gheorghe said, on februarie 2, 2009 at 9:05 pm

    dacă vreți câte ceva despre Talmudul evreiesc care este interzis a fi tradus ptr.goimi
    (creștini) ptr.că este o adevărată teorie fascistă citiți în vol.2 (din trilogia depre cine
    conduce lumea)al lui Jan Van Helsing de la pag.111 la 116 și o să vă lămuriți ce nație
    sunt ăștia,că de aceea vor ei ”binele ” omenirii ca la Aushwitz… cât despre despre
    așa zisul Holocaust,este cea mai mare porcărie lansată tot de ei… cred că este în
    mintea lor … dar DUMNEZEU VEDE TOT nu vă temeți …

    Apreciază

  6. […] Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA” […]

    Apreciază

  7. […] Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA” […]

    Apreciază

  8. […] Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA” […]

    Apreciază

  9. […] …Dar va veni şi sfârşitul Dansului Satanei, deasupra Lumii…şi, atunci, Judecătorul Cel Drept va începe lucrarea Lui cea dumnezeiască, în care mincinoşii, intriganţii, instigatorii la crimă mondiale – nu vor mai avea parte de apărarea prin martori mincinoşi, pentru că Singurul Martor le va fi Hristos-Dumnezeu, contra cărora ei hulesc şi scuipă, într-una, bezmetic – …azi, ca şi pe Drumul Calvarului, spre Golgota Mântuirii (…în care ei nu cred, dar de care se tem cumplit… – de aici şi ura şi neiertarea lor,  întru mincinoasă pâră contra creştinilor, sălbatică şi satanică: “Tov şebagoim harog” – “Ucide-l pe cel mai bun dintre creştini!”, grăieşte o carte celebră, Talmudul … – cf. Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA”). […]

    Apreciază

  10. Mirific said, on iulie 4, 2010 at 3:24 pm

    Nu a fost inca ceremoniat asa cum trebuie tocmai din cauza crezurilor lui care au fost „decupate” cateva pasaje tocmai ca sa il demonizeze in fata intregii lumi. Lucrul acesta a fost facut, desigur, tot de catre mass-media vremii lui.
    In concluzie: mass-media = „desfrau” intelectual.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.