SACCSIV – blog ortodox

PENTRU CARCOTASI: Ce spune Mitropolitul Serafim de Pireu despre decapitarea tanarului crestin din Tunisia

Posted in Mitropolitul Serafim de Pireu, mucenici, MUCENICIE, TUNISIA by saccsiv on iunie 15, 2012

   Referitor la Video: DECAPITAREA UNUI CRESTIN in Tunisia, conform blogului Pelerin Ortodox, Mitropolitul Serafim de Pireu a declarat ca:

Facem publică oribila înregistrare video cu decapitarea noului martir al credinţei creştine şi îl transmitem ca mărturie şi dovadă tuturor semenilor noştri ce gândesc sănătos şi declarăm că îngenunchiaţi şi înlăcrimaţi venerăm şi îmbrăţişăm cu mintea trupul tineresc martiric şi cinstitele şi preacuratele sângiuri ale noului martir anonim al anului 2012.

Este extrem de importanta aceasta declaratie a sa. Dupa cum stim, Mitropolitul este printre cei mai curajosi actuali Ierarhi antiecumenisti, deci nu putem sa-l suspectam ca greseste considerandu-l mucenic pe tanarul arab, chiar daca foarte probabil nu era ortodox. Mai mult, evenimentul ii aminteste de jungherea muceniceasca a Sfantului Rodionov, decapitat la 19 ani, in 1996, de catre islamistii ceceni, deoarece a refuzat sa-si scoata crucea de la gat.

   Referitor la comentariile ce au remarcat lipsa oricarei opuneri a mucenicului in fata calaului, precum si absenta zbaterii trupului decapitat, IPS Serafim de Pireu adauga:

Uluiţi şi nespus de emoţionaţi am reuşit să urmărim groaznicul martiriu al tânărului creştin martir din Tunisia, confirmându-ni-se cele pe care le citim în Martirologii, cum este junghiat – ,,ca un miel fără prihană împotriva celui ce-l tunde, fără de glas, nu-şi deschide gura sa” -, netresărindu-i trupul din cauza decapitării, nemodificându-i-se chipul şi faţa, păstrând o linişte, o pace şi o certitudine mai presus de lume.

Mitropolitul mai face cu aceasta ocazia si cateve extrem de pertinente observatii despre Siria si Primavara Araba in general.

Cititi va rog mai multe in articolul:

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: DESPRE DECAPITAREA CU CUŢITUL A UNUI TÂNĂR CREŞTIN DIN TUNISIA

 

 

 

200 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pr.Gabriel said, on iunie 17, 2012 at 11:58 am

    Daca e vorba de Asia indepartata, ca loc de executie, e posibil ca individul sa fie ori provenit de la copti,iacobini, sau protestanti(dar aici ma indoiesc).Cred ca e pe filiera copta. E posibil sa gresesc.
    Dupa Sin.IV Ecumenic, Egiptul copt a intrat intr-un adevarat razboi cu musulmanii,multi dintre copti fiind omorati pentru credinta lor. Deci coptii au avut si ei martirii lor pt. credinta lor. Totusi, niciunul dintr ei nu se regaseste in SInaxarele ortodoxe ca Sfinti Mucenici.
    Drept si cinstit este ca unui mucenic al lui Hristos sa i se faca cinstire cuvenita, prin zugravirea chipului lui pe Icoana, alcatuire de Acatist, slujbe speciala de canonizare, ca sa intre in cinstirea si a Bisericii Orotodoxe universale.
    Dar, daca nu ar fi ortodox, atunci cum poti sa-i faci toate aceste cinstiri in care el nu crede?
    Daca provine dintre neoprotestanti, ar fi acceptat el ca sa i se faca Icoana?
    Pai, cum sa il cinstesc ca mucenic al lui Hristos daca el nu accepta modul in care eu stiu , de la parintii mei, sa cinstesc un mucenic al lui Hristos? Cu Icoana, Acatist si rugaciune la el.
    Daca il accept ca mucenic al Lui Hristos, atunci ma pot ruga la el?Si daca nu credea in Sfinti, cat era in viata, ce ma fac?
    Nu moartrea lui senina ma intereseaza pe mine, ci felul in care ma raportez eu la el, la comunitatea de Sf.Mucenici din Ceruri.
    Daca el nu credea in toate cele ale mele, atunci cum il pot cinsti eu altfel decat m-au invatat Parintii mei duhovnicesti?Cum fac comuniune cu el? Prin ce? Ca eu nu stiu, poate ma luminati voi…
    Ca asa, sa fie doar un exponat in Cer, nu mi-e de folos mie, pacatosul.
    Este doar parerea mea…poate fi gresita…iertare..

    Apreciază

    • G-man said, on iunie 17, 2012 at 12:05 pm

      Parinte si sa zicem ca un alt sfant trecut in calendar , nu e sfant si a fost ceva calculat gresit de oameni , credeti ca Dumnezeu nu stie , si ne va pedepsi daca ne rugam la el ?
      Legatura cine o face ? dintre cer si pamant, nu Hristos ?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.