SACCSIV – blog ortodox

Video: PREOTUL MASON Nicolae Branzea inmanandu-i o placheta lui … Jeffrey Franks

Posted in JEFFREY FRANKS, MASONERIE, PREOT, VIDEO by saccsiv on iunie 7, 2012

Vizionati va rog:

Conform articolului Nicolae Branzea conduce Senatul Universitatii Pitesti Profesorul conf. dr. Nicolae Brânzea a fost ales, joi, preşedinte al Senatului Universităţii din Piteşti.



Iata insa ce detalii interesante aflam despre el din articolul Fostul vicar Nicolae Brânzea este preot- mason de gradul 33:

Fostul numărul doi, ca poziţie ierarhică, din cadrul Episcopiei Argeşului şi Muscelului, preotul Nicolae Brânzea, apare într-unul dintre cele mai somptuoase ritualuri de iniţiere a „fraţilor” aflaţi în Templul Supremului Consiliu de grad 33 şi Ultim al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România.
# Deşi Nicolae Brânzea ar fi negat, la un moment dat, orice implicare într-o lojă masonică, documente speciale informative ale Ordinului Cavalerilor „Crucea Roşie” atestă activarea acestuia în organizaţia de elită.
# Potrivit temeiului nr. 785, în şedinţa Sfântului Sinod din 11 martie 1937, francmasoneria a fost condamnată, hotărându-se că „biserica va refuza slujba înmormântării masonilor preoţi, în caz că până atunci aceştia nu se căiesc.”

Latifundiar

Ex-vicarul Episcopiei Argeşului şi Muscelului a fost bănuit, în nenumărate dăţi, de faptul că ar încălca, prin calitatea sa de mason, preceptele stabilite şi clarificate, prin decizii de Sinod, din anii 40 încoace.  În urmă cu doi ani, mass-media locale titrau despre primele indicii că un preot „greu” din Argeş, în postura lui Nicolae Brânzea, era mai preocupat de elitele Cavalerilor „Rosa Croce” decât de Episcopie, fiind acuzat, pe alocuri, că şi-ar fi folosit statutul de mason în cercuri foarte grele guvernamentale, mai ales în perioada în care acesta ocupa funcţia de secretar de stat la Culte şi Patrimoniu. Un decret datat ianuarie 2007, ocazionat de numirea dezvoltatorului imobiliar Cătălin Laurenţiu Hanu (mason de grad 33) din capitală în funcţia de preşedinte al Suveranului Capitul General al Principilor Cavaleri de Rosa Croce preconiza delegarea unui număr de şapte fraţi, ca şi reprezentanţi ai ritului scoţian antic şi acceptat din România, printre ei fiind menţionat şi Nicolae Brânzea, ca responsabil pe Valea Argeş- Dâmboviţa.  Această calitate, mai spun sursele noastre, i-ar fi asigurat lui Brânzea avantaje colosale de influenţă la nivel ministerial dar şi la nivelul unui preşedinte PDL de Consiliu Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu şi, în acelaşi timp, în ceea ce-l priveşte pe senatorul de Dâmboviţa, lider PDL Argeş, Mircea Andrei, care ar fi văzut în el un posibil om de bază la Episcopia Argeşului şi Muscelului. Scandalul mediatic în care a fost implicat vicarul ascunde treburi şi mai „necurate” decât cele general admise în faţa publicului. Preotul doctor în filozofie s-ar fi „afurisit” împotriva bisericii prin prisma aşa-numitei loje onorabile din care face parte, trâgând sfori pentru o mai aprigă înavuţire. Se cunoaşte faptul că fostul vicar este una dintre cele mai înavuţite feţe bisericeşti din România, Nicolae Brânzea atrăgând atenţia, bunăoară, odată cu donaţiile făcute de către moştenitoarea Brătienilor pe numele acestuia, şi nu în numele patrimoniului Episcopiei Argeşului şi Muscelului. Preoţi-profesori ai Facultăţii de Teologie din Piteşti, care au preferat să-şi menţină anonimatul, sunt de părere că hainele preoţeşti contravin calităţii de mason, în preceptele creştine ale religiei. Aceştia mai spun că, odată dovedit, masonul-preot ar trebui excomunicat din tagma preoţească, pe considerentele oficiale stabilite în anul 1937, în vremea IPS Mitropolit Nicolae al Ardealului, pe care vi le prezentăm alăturat.

Ceremonia de deschidere

„Lucrările sesiunii au început joi dimineaţa, pe 21 iunie, la orele 9.00. Sute de fraţi au umplut spaţiul generos al Teatrului Odeon. Mulţi dintre ei asistau pentru prima dată la o astfel de ceremonie. Chiar şi veteranii au fost, însă, copleşiţi de solemnitatea momentului când- salutaţi de întreaga asistenţă – au păşit în templu, călcând pe covorul roşu, membrii Supremului Consiliu. Ultimul a intrat Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33, Preaputernicul şi Ilustrul Frate Constantin Iancu, 33, care şi-a ocupat locul la Orient. Impecabil în rolul său de Maestru de Ceremonii, Fratele George Ivaşcu, 33, a introdus în Templu drapelul naţional. Cel care a avut onoarea să-l poarte a fost Fratele Mircea Neacşa, 33. După ce a fost sărutat de Suveranul Mare Comandor, Tricolorul a fost aşezat la locul de cinste care i se cuvine, la Orient. În picioare, cu mâna pe inimă, întreaga asistenţă a intonat Imnul Naţional. În semn de aleasă preţuire pentru fraţii veniţi din basarabia, în Templu a fost introdus şi drapelul Republicii Moldova. A fost aşezat şi el tot la Orient, lângă Tricolorul Românesc. Două drapele cu aceleaşi culori, ale celor două surori, aşezate simbolic unul lângă altul, păreau a fi un singur steag în Templul de la Odean. Un fior de emoţie a străbătut sala.

Un Rit pentru elite

„După aceste momente solemne, a avut loc deschiderea lucrărilor Sesiunii, în gradul 33, cel care precede ritualurile de iniţiere în toate celelalte grade ale RSAA.  A urmat ritualul pentru iniţierea în gradul 4 a fraţilor aflaţi în Templu. Candidatul ales să vorbească în numele clasei şi să depună jurământul la Altar a fost Fratele Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, un sportiv de renume mondial. La sfârşitul ritualului de iniţiere, Suveranul Mare Comandor al ritului, Preaputernicul frate Costel Iancu a spus: „Este un moment deosebit, Ritul Scoţian Antic şi Acceptat din România avându-vă pe voi, din această clipă, în rândurile sale”, se arată în cartea informativă a sesiunii din vara anului 2007. Pe atunci vicar, preotul Nicolae Brânzea îşi avea locul ocupat în partea din dreapta a Orientului, rândul doi. Date avizate vorbesc despre faptul că veşmintele lui Nicolae Brânzea indică un grad de minim 30, suficient pentru a-i asigura locul onorabil din aşa-numitul „templu” de rit scoţian.  De asemenea, întrunirea masonilor, ocazionată cu acest prilej, a fost, conform aceloraşi informaţii, una de gradul 18.

Loja Mozart şi preşedintele Florin Frătică

Uniţi în organizaţii de elită, care le conferă putere şi influenţă, oamenii de afaceri din Argeş combină business-ul cu politica, chiar în cadrul lojelor din care fac parte. Lojele „Mozart” şi „Unirea” par, de departe, unele dintre cele mai active, înţelegem cele mai muncitoare organizaţii de gen din Argeş, în care nu se reunesc doar foşti militari sau poliţişti, cum ar fi venerabilul de la Unirea, ex-adjunct al Poliţiei, Edmund Ardelean, ci şi primari şi medici.  Chiar dacă viaţa publică nu le permite să se afişeze la aceeaşi masă sau în acelaşi rând, membrii importanţi din PDL Argeş, sunt obligaţi la „împăciuire”, pe considerentul ţelurilor comune care îi leagă în masonerie. Florin Frătică beneficiază de calitatea de preşedinte al Lojei Mozart, după cum rezultă din imaginile alăturate, făcute cu ocazia a zece ani de existenţă a „Mozart”, oficiată pe 9 iulie 2010.

Loja Unirea sau masonii Marian Drăguşin şi Daniel Trandafir

În data de 6 aprilie a.c., Loja Unirea nr. 89 s-a reunit la Piteşti, cu ocazia aniversării a 15 de existenţă.  Membrii, în mare parte oameni de afaceri dar şi medici (şeful Ambulanţei- pedelistul Gabriel Popa) au fost premiaţi, de această dată, în veşminte civile. Printre participanţi, se numără, după cum bine vedeţi venerabilul Edmund Ardelean, Marian Drăguşin de la New Planet, Daniel Trandafir, patron al reţelei de distribuţie DRIM Daniel, dar şi fostul şef de la cadastru, Ion Olteanu.
Comentariu saccsiv:

Fotografii gasiti in articolul site-ului Gherila Urbana.

Cititi va rog si:

Vicar, dovedit ca mason, trimis la munca de jos

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 7, 2012 at 6:31 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. oarecare said, on iunie 7, 2012 at 7:07 pm

    offtopic

    la filmul de prezenare sunt toate limbile lumii pentru subtitrare mai putin romana, in schimb avem romanish…

    http://www.mozilla.org/en-US/firefox/13.0/whatsnew/?oldversion=rv:12.0

    Apreciază

  3. Cosmin M said, on iunie 7, 2012 at 7:25 pm

    Pieiti diavolilor spurcati la tatal vostru satana.

    Apreciază

  4. Cosmin M said, on iunie 7, 2012 at 7:32 pm

    Probabil cu cat e mai mare gradul cu atata locul rezervat e mai pe fundul iadului cu munci pe masura.
    Iarta-ne Doamne caci samanta putrejunii e in toti dar masonii au putrezit de tot, sunt morti vii.

    Apreciază

  5. Iones said, on iunie 7, 2012 at 7:36 pm

    Off-topic
    In timp ce la Bucuresti se pregatesc de cu zor saptamana gay si marsul GayFest, Rusia interzice paradele gay pana in 2112. Rusine administratiei Bucuresti si primarului ca permit asa ceva.

    Moscova interzice paradele de homosexuali pana in… 2112
    http://www.ziare.com/international/rusia/moscova-interzice-paradele-de-homosexuali-pana-in-2112-1171675

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 7, 2012 at 7:41 pm

      asemeni , Rusine sa va fie caci nu va ganditi si la familiile pe care le aveti acasa si la copii ROMANIEI !

      Apreciază

  6. crestinul ortodox said, on iunie 7, 2012 at 7:39 pm

    pai asta nu se mai poate numi preot al lui DUMNEZEU INTRU SFANTA TREIME , caci s-a lepadat de HRISTOS si s-a aliat cu dusmanii lui DUMNEZEU ,
    ma intreb cata sfidare ADUSA LUI DUMNEZEU CEL ADEVARAT INTRU SFANTA TREIME ! , sa fii un lup imbracat in piei de oaie !
    dar toate vor fi pina intr-o zi !

    Apreciază

  7. oarecare said, on iunie 7, 2012 at 7:40 pm

    offtopic de sezon, marfa

    Apreciază

  8. danutza said, on iunie 7, 2012 at 8:36 pm

    http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/a-murit-dan-nedelcu-de-la-src-cel-mai-bun-saxofonist-din-tara-cum-il-caracteriza-toni-grecu.html
    blasfemie: Toni Grecu: „A cantat pana in ultima clipa. Dumnezeu mai greseste”

    Apreciază

  9. Aurora said, on iunie 7, 2012 at 9:03 pm

    Vai de nefericitul preot mason ca a dat preotia lui Hristos pe avantajele Marelui Arhitect ! Acum se scalda in bani, dar va veni vremea cand se va scalda in Iezerul de foc. Ma tem ca sunt multi preoti masoni. Unul chiar i s-a confesat cuiva despre asta cand s-a dus sa-i faca sfestanie.

    Apreciază

  10. legionarulortodox said, on iunie 8, 2012 at 8:47 am

    Agariciul asta, e preot ortodox, ii dau doua perechi de palme……….mai e si ras ca-n palma, pe deasupra! Au ajuns ereticii, sa puna mana pe Biserica………cum zicea Batiushka Anatolie de la Optina!

    Apreciază

  11. […] Video: PREOTUL MASON Nicolae Branzea inmanandu-i o placheta lui … Jeffrey Franks […]

    Apreciază

  12. Robert said, on februarie 13, 2019 at 5:10 pm

    Iată ce aflăm despre unul dintre personajele amintite: http://m.ziuanews.ro/stiri/preotul-mason-care-huzure-te-pe-spatele-rom-nilor-de-pretutindeni-1099515

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.