SACCSIV – blog ortodox

VOR REZOLVA SI SIRIA? Liga Araba suspenda Siria, impune sanctiuni, isi retrage ambasadorii. Adica, liber la atacarea tarii, precum in cazul Libiei …

Posted in razboi, revolutie, Siria by saccsiv on noiembrie 13, 2011

Iata ce aflam din articolul Liga Araba suspenda Siria din randul statelor membre. Damasc: Decizia tradeaza supunerea Ligii in fata “agendei vestice si americane”:

Liga Araba a cerut sambata Siriei sa opreasca atacurille armatei asupra populatiei civile anuntand decizia de a suspenda tara araba din randul gruparii regionale, titreaza Reuters. Miscarea neasteptata pune presiuni asupra presedintelui sirian Bashar al-Assad. Reprezentantul Siriei in Liga Araba a declarat ca decizia contravine protocoalelor organizatiei si ca tradeaza supunerea in fata „agendei vestice si americane”.

Liga Araba va impune sanctiuni economice si politice asupra guvernului de la Damasc si le-a cerut statelor membre sa isi retraga ambasadorii din Siria. „Am fost criticati pentru faptul ca a durat atat de mult [n.r. sa se ia decizia], insa nu ne preocupa lucrul acesta in ceea ce priveste Siria. Aveam nevoie de o majoritatea pentru a aproba o astfel de decizie”, a declarat prim-ministrul Qatarului Sheikh Hamad Bin Jassim.
„Invitam toate partidele de opozitie siriene la o intalnire la sediul Ligii Arabe pentru a ne pune de acord asupra unei viziuni unificate cu privire la perioada de tranzitie”, a afirmat Jassim. Acesta a adaugat ca suspendarea Siriei intra in vigoare incepand cu 16 noiembrie.
Puterile vestice au sperat in repetate randuri ca Siria va fi izolata de vecinii ei arabi insa este prima data cand acest lucru se intampla. Unii lideri arabi au ezitat sa se intoarca impotriva unei alte natiuni arabe gandindu-se la felul in care un astfel de mesaj va fi receptionat de propriile popoare, sustin diplomatii.
Presedintele sirian a decis insa sa continue cu actiunile militare de reprimare a revoltei populare fara precedent impotriva regimului in ciuda planului de pace negociat de Liga Araba pe 2 noiembrie. Actiunile guvernului de la Damasc s-au soldat cu peste 3.500 de morti in cele 7 luni de violente. potrivit ONU.
Prim-ministrul Qatarului a lansat si posibilitatea ca Liga Araba sa ceara ajutorul ONU pentru a proteja drepturile sirienilor. „Daca violentele nu inceteaza, Secretarul General va cere ajutorul organizatiilor internationale pentru drepturile omului, inclusiv al Natiunilor Unite”, a declarat Jassim.
Yemen si Liban s-au opus suspendarii Libiei, iar Irakul s-a abtinut. Suspendarea Libiei din Liga este vazuta si ca o oportunitate pentru o interventie internationala in tara afectata de violente, dupa ce misiunea NATO in Libia, care a contribuit la indepartarea lui Muammar Gaddafi de la conducerea tarii, a primit aprobarea Consiliului de Securitate al ONU dupa ce Libia a fost suspendata din Liga.
„Acest pas aduce posibilitatea unei interventii straine, deschide usa pentru a angaja comunitatea internationala in caz si ne aminteste de ce s-a intamplat cu Libia”, a explicat pentru Reuters Nabil Abdel Fattah, un analist politic din cadrul Centrului pentru Studii Politice si Strategice Al-Ahram, din Cairo.
In jur de 100 de persoane adunate in fata sediului din Cairo al organizatiei, unde s-au adunat ministriii de externe al tarilor arabe, au strigat „Bashar trebuie sa plece, Siria este libera”, arborand steaguri si pancarte pe care scria „Poporul vrea protectie internationala”.
Seful delegatiei siriene la Liga Araba, Youssef el-Ahmed, a declarat sambata ca armata siriana a inceput sa se retraga din orase si a condamnat SUA pentru „amestec provocator” in afacerile interne ale tarii sale. Dupa anuntarea deciziei Ligii, Reprezentantul guvernului de la Damasc a declarat ca decizia contravine protocoalelor organizatiei si ca tradeaza supunerea in fata „agendei vestice si americane”.

Contestarea lui Bashar
O miscare de contestatare fara precedent a inceput in 15 martie in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat „Revolutia siriana impotriva lui Bashar al-Assad 2011”, care cerea manifestari pentru „o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta (in vigoare din 1963) si fara tribunale exceptionale”.
Assad a ajuns la putere in iulie 2000, dupa moartea tatalui sau, Hafez al-Assad, care a guvernat tara timp de 30 de ani.
Inegalitatile s-au accentuat in tara, saracia afectand 14% din cei 22 de milioane de locuitori. Rata somajului, care afecteaza in principal tinerii, este evaluata de experti la 22%.
La 2 septembrie, Uniunea Europeana a hotarat sa impuna sanctiuni impotriva exporturilor petroliere siriene, afirmand ca presedintele Bashar al-Assad isi masacreaza proprii cetateni.

Cititi va rog si:

Motive pentru care Occidentul AR PUTEA DORI SA ATACE SIRIA. Principalul: DECLANSAREA RAZBOILUI MONDIAL

Reprezentantul Rusiei la NATO: ORGANIZATIA PLANIFICA O CAMPANIE IN SIRIA SI PREGATESTE UN ATAC IN IRAN

REVOLTA prin SMS-uri in SIRIA. Majoritatea sunt trimise din … Israel

Pentru iubitorii de REVOLUTIE si BARICADE: Imagini socante din Siria

VIDEO: “COPILUL MARTIR” (impuscat, mutilat si castrat) a devenit SIMBOLUL PROTESTELOR SIRIENE

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 13, 2011 at 2:33 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Danielo said, on noiembrie 13, 2011 at 11:25 am

    In Arabia Saudita, dictatura este si mai cumplita, inegalitatile sunt si mai mari, totusi Occidentul si jidovii americani nu se sinchisesc. Unde este political corectness, d-lor politicieni?!?!?!?

    Apreciază

  3. marcela said, on noiembrie 13, 2011 at 1:16 pm

    pai se vede ca Dumnezeu a luat mana de pe musulmaniii care s au dat smecheri cateva sute de ani :irak,afganistan,egipt,libia..ucigasii si au gasit nashu !!cine ridica sabia de sabie moare !! e un proverb pe care l au uitat musulmanii dar au timp sa l afle si o sa culmineze cu turciii la constantinopole,dar pentru multi vafi prea tarziu

    Apreciază

    • nimic said, on noiembrie 13, 2011 at 5:51 pm

      aștept moartea Americii criminale și teroriste și torționare și Mincinoase punctum

      Apreciază

  4. Ion de la Chiuiesti said, on noiembrie 13, 2011 at 5:00 pm

    Liga Araba este corespondentul Comisiei Europene. Deci e clar ca s-a dat mana libera terminarii Siriei!

    Apreciază

  5. flowbh said, on noiembrie 13, 2011 at 9:29 pm

    Si Rusia tace malc? Nu as crede.

    Apreciază

  6. emilian said, on noiembrie 14, 2011 at 12:41 pm

    Mi se pare ciudat ca sunt inlaturati conducatorii care tineau in frau popoarele lor musulmane. Se pare ca in urma inlaturarii asa zisilor dictatori vin forte mult mai extremiste. Atunci se pune intrebarea de ce sa-i inlaturi? Faci asta, ca mare putere, doar daca vrei situatii conflictuale permanente si mult mai dure. Tarziu am inteles de ce Sadam a atacat Kuweitul, nu era nebun, se pare ca fost sfatuit (pacalit) sa o faca de serviciile americane, cu acest razboi au fost aduse trupe americane langa Meca, in Arabia Saudita, sub pretextul razboiului si n-am auzit ca ar mai fi plecat. Daca te uiti pe harta politica a regiunii vezi ca au fost luate la rand: Tunisia, Libia, Egipt, urmand Siria dupa care Iranul (iordania, Arabia saudita si Irakul fiind deja luate, Pakistanul e inca o necunoscuta).

    Apreciază

    • marian said, on noiembrie 14, 2011 at 9:00 pm

      Pervez Musharaf a omorat-o pe Benazir Butho. De unde si pana unde e Pakistanul o necunoscuta? Conducerea Pakistaneza e loiala americanilor, cu precizarea ca, a incheiat totusi un acord cu China, de a permite oricand invadarea cu trupe terestre, daca se impune, a se citi, atunci cand si daca agenda satanica va emite aceasta pretentie, de a intra China peste nato….

      Apreciază

      • emilian said, on noiembrie 14, 2011 at 10:34 pm

        E inca o necunoscuta pakistanul. Un popor care a acceptat indemnul presdintelui de acum cativa zeci de ani ca si daca vor manca iarba tot vor face bomba atomica poate foarte mult. Aparent face jocul puterii, dar ca american nu as avea incredere in ei.

        Apreciază

      • marian said, on noiembrie 15, 2011 at 8:07 pm

        E clar ca lumina zilei, inclusiv din clipul pe care l-am postat mai jos. Musharaf joaca rolul bestiei opulente, infumurate si cu veleitati de semilibertate. In fapt, in 2001 pe vremea asta, Pakistanul se tavalea de mama focului si facea sluj americanilor, ca nu cumva acestia sa dea bombe nucleare peste Pakistan, pe baza furiei provocate de 911. Nu exista patriotism real al sefilor de state.Exista doar subordonare oarba fata de foaia de parcurs care le e pusa in fata. Aceasta a fost partitura pakistaneza din 2001. Azi, partitura e aparent cumva diferita, spunand in vorbe putine cam asa: alianta Pakistan-China in cazul in care asuprirea americana depaseste cota suportabilitatii, iar pana atunci, Pakistanul accepta dronele care sa ucida civilii, in numele vanatorii de talibani si alti asemenea iluzorii teroristi. Cine e in spatele teroristilor? Pai, tot ei, tot americanii care vor sa vada ca mai mor si din soldatii americani, in lupta, pe front. Ce e asa de greu de suportat in tabloul asta? E doar o agenda satanica si nimic nu trebuie sa ni se para imposibil. Teoretic, e posibil ca Iranul sau Turcia sa faca orice surpriza care nici prin capete sa nu ne treaca. Pakistanul e la fel de enigma precum e si cea mai umila sau, cea mai prospera tara, fara a conta numele sau alte etichete. Traim timpuri speciale in care functioneaza perfect lozinca: exista o singura regula, aceea ca, NU EXISTA VREO REGULA. Iertare daca am dezamagit.

        Apreciază

  7. marian said, on noiembrie 14, 2011 at 9:04 pm

    This is How a Leader Speaks !!! – Iranian President vs. Musharraf

    Apreciază

  8. Despre Siria | SACCSIV - blog ortodox said, on aprilie 15, 2022 at 3:23 pm

    […] VOR REZOLVA SI SIRIA? Liga Araba suspenda Siria, impune sanctiuni, isi retrage ambasadorii. Adica, l… […]

    Apreciază

  9. […] VOR REZOLVA SI SIRIA? Liga Araba suspenda Siria, impune sanctiuni, isi retrage ambasadorii. Adica, l… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.