SACCSIV – blog ortodox

Schema de VACCINARE OBLIGATORIE in Romania

Posted in VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on octombrie 22, 2010

   Citez din articolul Schema de vaccinare obligatorie in Romania:

   V-ati intrebat vreodata cum ar arata lumea daca in 1796 nu ar fi fost descoperit primul vaccin? De ce sunt vaccinurile atat de importante? Vaccinul reprezinta modalitatea de imunizare a organismului uman contra afectiunilor de natura infectioasa si este cea mai buna metoda, la ora actuala, de prevenire a unei boli. Aceasta imunizare este realizata prin injectarea unei cantitati mici de ser care contine o bacterie slabita, un virus care si-a pierdut virulenta, o toxina modificata/inofensiva sau o particula din agentul patogen. Astfel, este stimulat sistemul imun care va produce anticorpi specifici protejand organismul de infectie.

   Schema de vaccinare obligatorie

   Fiecare tara are elaborat un program national de vaccinare care este obligatoriu pentru toata populatia si este efectuat gratuit. In Romania, calendarul de vaccinare cuprinde urmatoarele vaccinuri:

  • BCG (profilaxia primara a tuberculozei);
  • DTP (vaccin impotriva difteriei, tetanosului si a tusei convulsive);
  • DT (vaccin impotriva difteriei si tetanosului)
  • VPOT (vaccin impotriva poliomielitei);
  • HepB (vaccin antihepatita B);
  • ROR (vaccin impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei).

   Vaccinuri optionale – se fac in completarea celor obligatorii, iar costul este suportat de cel vaccinat.

  • Hib (vaccinul impotriva Haemophilus influenzae tip b – este obligatoriu la copii in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, dar nu si la noi);
  • vaccinarea antivariceloasa;
  • vaccinarea antihepatita A;
  • antigripala;
  • antipneumococica.

   Schema de vaccinare obligatorie in Romania:

   Importanta vaccinarii

   In bolile infectioase, preventia prin vaccinare este cea mai simpla metoda de control. Preventia este si mult mai ieftina: pentru tratamentul rubeolei se cheltuiau intre 209 si 480 euro pe caz, in timp ce vaccinarea impotriva acestei boli costa 0,17-0,97 euro pe persoana, asa cum indica un studiu efectuat in 11 tari vest europene. Nu trebuie uitat impactul considerabil pe care programele de vaccinare in masa l-au avut in medicina preventiva contribuind la reducerea numarului de cazuri de difterie, tetanos, tuse convulsiva, rujeola, rubeola, oreion si hepatita virala B in majoritatea tarilor industrializate.

   Eficienta vaccinarii: Numarul cazurilor anuale raportate in SUA inainte si dupa introducerea vaccinarii

   In prezent, exista 26 de boli infectioase care pot fi prevenite prin vaccinare, iar acest numar este in crestere.

   Un material realizat de Dr. Alin Popescu.

   Controversele vaccinarii si poli-vaccinarii

   Exista tot mai multe persoane in lume, ca si o parte semnificativa din societatea americana, care se opun imunizarii. Unii duc chiar la extrem revolta, refuzand vaccinurile obligatorii pentru copiii lor, sustinand ca organismul trebuie sa lupte singur impotriva bolilor, se arata in lucrarea „The Vaccine Controversy“, semnata de specialistul in imunizare Kurt Link. Ei pornesc de la faptul ca lista vaccinurilor obligatorii a crescut considerabil fata de acum 20 de ani, iar efectele asupra bebelusilor si copiilor ultimelor generatii nu pot fi lesne cunoscute. Un alt argument pe care ei il ofera ar fi ca boli precum oreionul sunt tratabile.

   Cat priveste poli-vaccinarile (efectuarea schemei de vaccinuri obligatorii, plus numeroase alte vaccinuri facultative), unii medici de familie recomanda parintilor atentie, pentru ca este nevoie de discernamant intre o boala care poate fi tratata (in cazul in care copilul se imbolnaveste, pentru ca este posibil ca acest lucru sa nu se intample de fapt) si o boala pentru care nu exista tratament.

   Pana unde iti lasi copilul pe mana stiintei si de unde il lasi sa se lupte el singur cu boala?

   PRO si CONTRA, cate patru argumente ale cititorilor HotNews.ro:

   PRO

  • este mult mai usor sa previi decat sa tratezi;
  • boli grave precum poliomielita au fost eradicate;
  • exista numeroase studii care atesta binefacerile vaccinurilor;
  • studiile contra-vaccinuri pornesc de la competitia intre companiile farmaceutice care le produc.

   CONTRA

  • studii care arata ca exagerarea in imunizarea prin vaccinare poate avea rezultate nedorite;
  • considerentul potrivit caruia organismul trebuie sa lupte cu boala, devenind astfel mai rezistent la alti agenti patogeni;
  • contaminarea vaccinurilor in procesul de fabricatie;
  • probleme constatate la vaccinuri in perioada de testare si dupa (un exemplu aici, capitolul Pneumonia deaths – Rota-023).

Redactia MedLive.ro

   Comentariu saccsiv:

   Am preluat acest material, pentru a se putea vedea mai bine cate vaccinuri sunt astia in stare sa bage in noi. Articolul de mai sus este evident pro vaccinare. Sa vedem insa ce evita sa spuna cititorilor.

   Ultimul tabel doreste sa arate cat de benefice sunt vaccinurile. Insa autorii nu tin cont de:

GRAFICE: Statisticile arata indubitabil ca multe boli erau deja aproape eradicate cand s-au inceput campaniile de vaccinare impotriva lor …

   Un alt aspect pus sub tacere este efectul dezastruos ce-l au vaccinurile pentru multi dintre semenii nostrii:

VIDEO: Marturii zguduitoare despre tinere ucise sau a caror sanatate a fost distrusa de catre vaccinul GARDASIL. RASPANDITI!

VIDEO: Gravele urmari ale vaccinarii in masa impotriva gripei porcine din … 1976

Drama sutelor de victime ale vaccinarii obligatorii din sectorul public britanic

DOCUMENTARE CELEBRE: „Mercury, Autism and the Global Vaccine Agenda” (Mercur, autism si agenda vaccinarii globale)

DOCUMENTARE CELEBRE: Vaccine Nation – Director’s Cut (Gary Null)

Din nou despre VACCINURI si AUTISM …

   Autorii ne spun despre inceputurile ideii de vaccin, insa nimic despre perioada cand a inceput o adevarata expozie de mega campanii de vaccinare si cine le-a finantat.

ROCKEFELLER finanteaza VACCINUL ANTI-FERTILITATE

Cu finantare ROTARY, in Africa a inceput MEGA VACCINAREA impotriva poliomielitei a 85 de milioane de copii …

   Si mai ales, motivul pentru care ELITELE finanteaza aceste campanii:

Intr-o formula prezentata de BILL GATES, CO2 se reduce … REDUCAND POPULATIA. Cum? O spune limpede cu gura lui: PRIN VACCINARE

VIDEO – Bill Gates: VACCINURILE si AVORTURILE vor diminua CRESTEREA DEMOGRAFICA …

   Bertrand Russell scria:

   „Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.

   „În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte până când vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negândită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mânca carne de oaie.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Care este motivul pentru care majoritatea oamenilor nu se trezesc?

STUDIU: Vaccinurile impotriva gripei sunt cea mai mare escrocherie din istoria medicinei

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 22, 2010 at 4:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Prelain said, on octombrie 22, 2010 at 4:52 pm

    revin cu un nou offtopic care pare cel putin interesant.

    De curand am vizionat niste filme numite „Left Behind” in care actiunea s epetrece in ziele de pe urma. Curios este faptul ca pe Anticrist il cheama Nicolae Carpathia http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Carpathia

    si… in unul din ele presedinte US este un negru

    Apreciază

  3. Didi said, on octombrie 23, 2010 at 2:41 am

    Nu ma inteles „obligativitatea” .E un termen foarte uzitat mai degraba din obisnuita ce a fost indus oamenilor ca de zeci de ani toata lumea le-a facut , noi de ce nu le-am face ! Sau cum am fost atentionat sa nu spun santajat ca daca nu fac copilului vaccinurile „obligatorii” nu e primit la scoala , intr-o tara in care invatamantul primar e totusi obligatoriu.
    Tin sa amintesc ca in baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului , orice cetatean roman poate refuza vaccinul(vaccinurile).
    Si , in spiritul respectarii legislatiei din domeniu, personalului medical ii este opozabila indeplinirea – in caz contrar cu riscul sanctiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/20.11.2001 pentru aprobarea Ordonantei de Guvern nr. 53/30.01.2000 (art.1 alin.1 privind obligatia asigurarii vaccinarii corecte a copiilor), inclusiv cu informarea parintilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiasi act normativ (privind schema de vaccinare recomandata pentru copii).
    Sustin ca unii medici de familie nu stiu de reglementarile legislative in vigoare si in mod intentionat invoca obligativitatea vaccinurilor in special pentru copii.
    Am cerut semnatura medicului pe declaratia data ( care deja a plecat in baza de date a sanepid-ului) pentru a-mi garanta in mod constient eficacitatea acestui act medical sau sa-si faca personal setul de 6 vaccinuri intr-unul singur.
    Bineinteles ca nu a semnat si nimeni nu va semna !
    Ca proaspat parinte va pot spune ca sunt din ce in ce mai multi parinti intoxicati de mass-media si speriati de bombe care ar face orice sa aiba copilul la zi cu toate vaccinurile.
    Doamne-ajuta !

    Apreciază

    • G-man said, on octombrie 23, 2010 at 11:21 am

      Didi ai dreptate la noi se merge mult pe dezinformare si intimidare …dar zi pana la urma ai reusit sa nu faci nici un vaccin copilului tau ..sau ai facut doar care ai crezut ca are vreun efect bun?
      si din cate stiu eu trebuie sa fie amandoi parintii impotriva , ca daca semneaza unu singur e de ajuns pt vaccinare …

      Apreciază

  4. Didi said, on octombrie 23, 2010 at 1:14 pm

    Vaccinul antihepatita B si BCG aU fost facute la doua zilei de la nastere ( nu am avut cum sa ma opun). Si atat !Nu poate fi de acord un singur parinte ! Suntem sot si sotie , amandoi luam deciziile de comun acord , nu s-a pus problema ca unul sa spuna DA si unul NU pe tema asta ! Exclus !
    Pruncul are 5 luni si nu va spun ce presiune se pune pe noi : parinti , unii prieteni , de medici nu mai spun ! E vorba de acel vaccin ce contine 6 tulpini de virus la „pachet”. Acum cativa ani a fost trivaccinul , apoi patru bucati si din 2006 , 6 bucati. Nu stiu pana se poate merge si lucrul asta ma ingrijoreaza !
    Ni se spune ca avem „noroc” ca bolile s-au eradicat si de asta nu se imbolnaveste. Sunt consolat la gandul ca sunt si alti parinti care s-au opus intr-un mod transant si au ramas statornici in hotararea lor !
    Cele bune cu folos !

    Apreciază

  5. daniela said, on octombrie 23, 2010 at 1:41 pm

    si eu ma numar printre parintii care au refuzat vaccinurile care se fac la copii la varsta de 1 an. am 2 copilasi si la amandoi am refuzat vaccinul care se face la 1 an. as fi refuzat si celelate vaccinuri dar a fost cam greu pana l-am convins si pe sot ca nu sunt bune vaccinurile. am fost la med de familie si cu greu l-am convins ca nu dorim sa ne mai intepe copii. bine inteles ca ne-au tinut tot felu de torii ca suntem inconstienti, ca ne luam dupa toate „prostiile” care se scriu pe net, ca suntem tineri si cu facultate si ar trebuii sa stim ca vaccinurile sunt bune, dar nu ne-au aburit ca sa le facem vaccinurile. pe urma a spus ca sa semnam ca nu suntem de acod si gata. deci am ajuns la concluzia ca nu sunt asa de obligatorii cum se pare. semnezi ca nu vrei sa faci vaccinul si gata. dar pe urma a inceput dr sa zica iar ca cei de la sanepid o sa vina si o sa comenteze ca de ce nu sunt toti copii vaccinati, iar ei rapsund pt vaccinuri, ca domne vor sa faca un „bine” si noi refuzam. daca suntem slabi ne aburesc ff repede. dar Slava Domnului ca au scapat copii fara a fi intepati

    Apreciază

    • classic said, on ianuarie 18, 2013 at 2:17 pm

      Esti o mama imatura si cu o diploma de facultate care-ti va folosi la comercializat cartofi in piata, ca vad ca minte nu ai. Vaccinurile alea nu doar ca sunt gratuite si suportate de catre statul roman, dar iti pot salva copilul de la o infectie cu difterie, rujeola sau orice alta infectie, care la un copil de varsta copilului tau ii poate cauza moartea. Inca o dovada ca romanii sunt nu doar analfabeti (majoritatea cu diplome inutle de studii superioare, policalificati in nimic), dar si imbecili.

      Apreciază

      • Niku said, on ianuarie 20, 2013 at 9:00 pm

        Nenea sau tanti „classic” daca se dau gratis si sunt si suportate de statul roman io zic sa mergi pe la clinici sau unde vrei si sa zici ca sunt cativa care refuza vaccinurile si sa ti le dea tie…. sa fii blindat contra antraxului, ciumei bubonice, leprei si altor boli despre care abia de mai scriu cartile de istorie… daca tot le iubesti atata si te increzi in ele orbeste. Poate ca sunt romani imbecili (chiar si cu studii superioare) cum zici tu, dar pe langa acestia mai traieste o specie: „homo roboticus dobitocus” pe care „status si organizatus interesatus” le spala creierele si ii duc de la spate ca pe vite, transformandu-i in pinguinul ideal (sluga ideala) usor de manevrat si controlat si daca le da kkt sa maninca in ideea ca vor scapa de nu stiu ce betesug, atunci acestia vor executa in cel mai scurt timp ordinul. Da, se pare ca mama „inteleptilor” este tot timpul gravida…

        Apreciază

  6. alin said, on octombrie 23, 2010 at 3:17 pm

    DIDI spunea ca nu a putut opri administrarea la noul nascut a prilelor 2 vaccinuri din spital (BCG si hepatita B). Iata aici un model de DECLARATIE REFUZ ORICE VACCIN:

    Subsemnaţii (nume prenume MAMĂ), fiica lui … şi …, născută la data de … în …, cu acelaşi domiciliu, CNP: … şi (nume prenume TATĂ), fiul lui … şi …, născut la data de… în …, judeţul …. şi domiciliat în …, CNP: …, în calitate de părinţi ai noului-născut în cadrul unităţii dvs. medicale, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

    Suntem pe deplin informaţi asupra riscurilor administrării, cât şi neadministrării vaccinurilor asupra copilului nostru, motiv pentru care vă facem cunoscută decizia noastră fermă conform căreia NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acestuia a niciunui vaccin, de la naştere şi până la externare (BCG, Hep B, sau altele).

    Refuzul nostru expres pe propria răspundere, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

    În spiritul respectării legislaţiei din domeniu, personalului medical îi este opozabilă îndeplinirea – în caz contrar cu riscul sancţiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/20.11.2001 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern nr. 53/30.01.2000 (art.1 alin.1 privind obligaţia asigurării vaccinării corecte a copiilor), inclusiv cu informarea părinţilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiaşi act normativ (privind schema de vaccinare recomandată pentru copii).

    DATA: SEMNĂTURI:

    Apreciază

  7. Didi said, on octombrie 23, 2010 at 3:33 pm

    @alin , corect ! am vazut tarziu pe net declaratia de mai sus si am citat in primul coment articolul din legea cu pricina !
    In maternitate copilul a fost luat fortat si fara prea multe comentarii a fost vaccinat . S-a intamplat atat de repede ca a fost prea tarziu sa mai fac ceva , iar pus in fata faptului implinit nu poti decat sa te certi.
    Este extraordinar spre exemplu cum din 20-30 de copii pe sectie scapa unul nevaccinat. Greu ! Dupa aceea sunt luptele si „muncile” de lamurire cu medicul de familie unde este luat in evidenta si o data la doua luni mergi cu pruncul la cantarit . Am renuntat si la practica asta ! lamuririle sunt exact cele ce le amintea Daniela mai sus . Amuzant este ca ne-au intrebat daca suntem sectanti sau nu facem pachetul de vaccinuri pentru ca nu avem bani ! Am si zis : poate sa fie si gratuit , inutil sa-l fac ! Dar despre ce vorbesc probabil doar unii parinti de pe aici vor intelege ce spun .
    Ce bucurie ca sunt retrograd , incuiat , inapoiat , invechit si toate alea 🙂
    Bucurii tuturor !

    Apreciază

  8. Lidia said, on octombrie 30, 2010 at 9:32 pm

    Si noi am refuzat vaccinul de 1 an, Priorix si , tot asa, am avut numai showuri cu dr., pana cand am schimbat-o…cele din maternitate le-a facut, ca nici nu stiam pe ce lume sunt ( eu) in primele 2-3 zile, iar setul de 6, Infanrix l-am facut , dar doar primele 2 doze…si tot asa, ca citim „prostii pe net”, ca de la oreion musai ramane steri sau impotent ( dupa logica asta, toti barbatii din tara , care nu au facut vaccinul antioreionsunt acum sterili sau impotenti!), ca rujeola poate da complicatii etc. Normal ca se poate intampla orice, cu sau fara vaccin, dar nici nu vreau sa il fac cobai…nu avem nici o certitudine asupra efectelor viitoare ale puzderiei de vaccinuri…ma intreb ce vaccinuri mai apar, „obligatoriu”!

    Apreciază

  9. Ciprian said, on noiembrie 10, 2010 at 7:42 pm

    Nu mi-am vacicnat al treilea copil deloc si pe primii doi partial pana m-am lamurit, dar au facut niste presiuni in spital si a fost de o nesmitire crunta sefa de la pediatrie de la spit Odobescu din Tm. Nici un vaccin nu este obligatoriu in RO. Nici unul… deocamdata cel putin. si orice vaccin trebe facut cu acceptul parintilor. eu la spital am depus preventin o cerere in acest sens. Recomand filmul „unde mintea si materia se intalnesc”. Se poate lua de pe http://www.zboara.ro/film

    Apreciază

  10. ortodox(a) si eu said, on noiembrie 22, 2010 at 7:33 am

    Nici eu nu mi-am vaccinat copiii in ultimii 4 ani. pana atunci, am mers cu”turma’. Pe bebelus l-au vaccinat in maternitate impotriva hepatitei, la nastere. Intr-adevar, ne-au luat pe nepregatite. BCG nu era disponibil , deci am scapat. acum are 9 luni si e bine mersi fara vaccinurile lor. Baiatului de 4 ani nu i-am facut nici un vaccin. Parca toate evenimentele au fost favorabile noua. Nu am un medic de familie pentru cei mici pentru ca nu am incredee in acesti Dr. Menghele. Daca am o problema serioasa, merg la Budimex, la camera de garda.La scoala, la baiatul din cls I am dat declaratie pe propria raspundere ca nu suntem de acord. Nu le convine, dar n-au ce face. La fel si la baiatul din clasa a V-a.
    Atentie mare la cei de a 8-a, ca le conditioneaza vaccinarea, altfel cica nu au voie sa dea examenul de capacitate.Pe fata mea , cand era a 8-a, au fugarit-o (la propriu) cu siringa pe coridoarele liceului. Strigau vreo 3 (asistenta si doua profe) „prindeti-o!!!!”
    Era ca in filme, trist, dar adevarat.
    Este adevarat tot ce se spune despre vaccinari. Eu am un caz concret in familie, cand un nepot era sa ramana paralizat, nu putea merge, vorbi, etc. in urma unui vaccin antirubeolic. Numei faptul ca avea multe cunostinte medici l-a salvat, dar numai dupa 2 luni si-a revenit. dar stiti care-i culmea? Face vaccinari in continuare, tot la recomandarea acelor medici, care-si vaccineaza si ei copiii. Cine-i nebunul?

    Apreciază

  11. […] : ECOGRAFIILE sunt foarte NOCIVE Schema de VACCINARE OBLIGATORIE in Romania […]

    Apreciază

  12. adrian said, on mai 20, 2011 at 1:42 pm

    OBLIGATIVITATEA ESTE A MEDICILOR DE A EFECTUA UN VACCIN LA CERERE …………DA?????????NE-AM INTELES…………..SI NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ACEEA DE A FACE UN VACIN OBLIGATORIU.IN ROMANIA NU EXISTA UN VACCIN OBLIGATORIU…..SUNT FORTATE DIN LISPA NOASTRA DE INTERES SI ATITUDINE, NICI CEL PRIMAR CARE SE FACE IN SPITAL NU ESTE OBLIGATORIU, DESI TE TREZESTI CU COPILUL INTEPAT …..AR TREBUI DATI IN JUDECATA , SI NOI SA LUAM ATITUDINE ASUPRA ACESTE OBLIGATIVITATI….DAR CLAR SE V-OR TREZI CEI SUPER GRIJULII SI O SA ISI DOREASCA SA FACA ACESTE VACCNINE, CEI DATI PE CREIER CU NISIP. INTREBATI MEDICII CARE SUNT DISPERATII CU PARINTII SUPER PROTECTIVI SI SUPER DISPERATI DE IGIENA ETC, NU SPUN SA NU FI ATENT CU COPII, SA NU SE INTELEAGA GRESIT, SI SA FIU INTERPRETAT ERONAT.
    TREBUIE SA LUAM ATITUDINE,SI SA FACEM CEVA CU ACESTI MASONI CARE NE CONDUC…SA IMI SPUNA CINEVA CA MA INSEL!!!
    DOAMNE AJUTA-NE SI DARUIESTE-NE LUMINAREA MINTII SI TARIE SA NU TE PARASIM!AMIN.

    Apreciază

  13. Niku said, on octombrie 29, 2012 at 11:05 pm

    Cred ca vaccinurile astea sunt cu totul altceva decat se spune. Cand eam mers in clasa 1-a (am crescut la tzara) a venit doctoritza si ne-a increstat cu un ac in umar de si acum dupa 40 si ceva ani imi aduc aminte cu groaza de momentul ala sadic. Ca urmare, de cate ori vedeam ca se afiseaza pe la scoala trupa de doctori cu campaniile lor de vaccinare, imi lasam geanta sa mi-o aduca o colega si o taiam la fuga de la cursuri asa ca in toata scoala n-am mai facut nici un vaccin sau alte chestii de astea. Curand fac 50 de ani si n-am avut in viata mea altceva nimic inafara de cate o raceala si aia la 3-4 ani poate odata. Am o sanatate de fier si ma simt excelent si fara vaccinurile alea. Asa ca nu cred in nici un vaccin sau metode de astea cu „dedesubturi” a caror urmari sau ce se urmareste nu stiu decat foarte putini..

    Apreciază

  14. Traian Emanuel Abrudan said, on octombrie 24, 2013 at 12:59 am

    Ma tot uit la comentarii si imi dau seama cit de multe mame iresponsabile exista in Romania. Sa refuzi vaccinurile obligatorii?! Trebuie sa fii rau intentionat de-a dreptul sa refuzi vaccinul anti-polio sau BCG. De exemplu, poliomielita – o boala groaznica, a fost eradicata alaturi de alte boli crunte. Cititi si va informati, oameni buni, inainte de a lua decizii periculoase, de capul vostru. Nu credeti in conspiratii mondiale si alte aiureli. Prin refuzul vaccinului, nu numai ca va expuneti copiii fara nici un rost unor riscuri enorme, dar acestia risca sa ii imbolnaveasca pe cei care nu au fost inca imunizati! Eu am facut pojar la doua luni si era sa mor. Nu apucasem sa fiu imunizat. E un risc enorm, mai ales pentru bebelusi! Uitati-va la statistici si vedeti ca eradicarea bolilor e o realitate, riscurile fiind INFIME in comparatie cu beneficiile ENORME ale vaccinarii! Nu va luati dupa sfaturi date de anonimi analfabeti, consultati medicul si documentati-va inainte de a lua decizii de capul vostru. Probabil ca acest site doreste sa fie neutru, afisind ambele opinii, ceea ce e corect, dar iata o intrebare de bun simt: De ce credeti ca medicii isi vaccineaza propriii copii, pentru ca le doresc raul, sau pentru ca le doresc binele? Sper ca macar o mica parte din multimea de pe acest forum sa isi dea seama de importanta vaccinurilor. Ginditi-va, daca acesti oameni nestiutori si iresponsabili nu au dreptate?

    Apreciază

  15. Nicku said, on octombrie 24, 2013 at 3:17 pm

    Dle Traian Emanuel…ori lucrati in distributiea medicamentelor ori aveti actiuni p’acolo ori din diverse alte motive ignorati statisticile REALE, nu alea facute de producatorii de medicamente referitoare la efectul REAL al acestora. Nu zice nimeni ca un algocalmin sau o aspirina sunt de evitat cu orice pret, dar de aici si pana la vaccinuri pe banda rulanta, al caror studiu de impact nu este cercetat pe termen lung si al caror efecte cu adevarat nu se cunosc decat in proportie destul de mica este cale lunga. Eradicarea bolilor are ca prim medicament igiena si salubrizarea + alimentatia sanatoasa bazata pe „vaccinurile” oferite de natura si nu 10-15 bacterii lesinate intr-o amorsa cu excipienti de mercur, aluminiu si alte substante ce iti dau fiori, toate intr-o fiola de vaccin. Apoi, ziceti de medici ce isi vaccineaza proprii copii: nici vorba. Ei „propovaduiesc” vaccinarea ca asa se cere in sistem dar sa nu fiti mirat ca nici nu le trece prin cap sa-si transforme copii in cobai al unor firme farmaceutice. Stiati ca in cazul unui medicament nou, doctorii de familie (in primul rand) sunt stimulati (financiar) sa recomande aceste medicamente noi si sa transmita feedback-ul producatorului? Pai daca sunt cercetate si sigure, la ce mai e nevoie de feedback? ca doar nu e soft sa se lanseze si pe urma un servicepack-2 sa corecteze bugg-urile, ca aici greselile facute nu se elimina prin formatare ca la hard disk. Un copil afectat de vaccinul respectiv va fi condamnat poate pe viata…
    By the way, am un baietel de un an si ceva si l-am ferit de orice contact cu vaccinurile. N-are sens sa va spun ca a fost si este perfect sanatos. La randul meu, inafara de un antitetanos n-am facut niciodata vreun vaccin si ma iau la „intrecere” ca sanatate cu cine vreti, chiar daca nu mai am de multisor 19 ani…
    Vaccinurile obligatorii??? nu exista asa ceva si aici va dau dreptate referitor la mame iresponsabile: pentru ca se duc ca oile cu copii la vaccinul „obligatoriu” fara sa se informeze. Nimeni nu te poate (si nici nu te obliga) sa-ti vaccinezi copilul sau pe tine. Asta cu „obligatorii” s-a lansat asa spre prostime, ca din 100 daca se duc 40 la vaccinat tot e castig..mai vin aia indecisi plus vreo cativa prinsi pe picior gresit si uite asa s-a facut de o grupa frumusica de cobai.
    In fine, omul nou, de viitor, trebuie sa fie mare si puternic: mare de la hormonii de crestere, care sunt pana si in .. biscuiti, puternic de la „vitaminele” sintetice, marcat cu cip sau cod de bare, de preferinta ceva de controlat de la distanta, wireless, apoi vaccinat din 2 in doua zile pentru profit si control asupra demografiei si dobitoc indeajuns incat sa nu puna intrebari, sa ia totul de bun, si sa devina o lume de pinguini usor de manipulat.
    Dau in scris aici si oriunde altundeva ca donez portiile „obligatorii”, ratiile de vaccinuri, cui doreste sa le ia impreuna cu „ENORMELE BENEFICII” rezultate din folosirea acestora…

    Apreciază

  16. Traian Emanuel Abrudan said, on octombrie 25, 2013 at 1:04 am

    Domnule Nicku, ar fi bine sa nu va hazardati sa va dati cu parerea despre mine fara ca sa ma cunoasteti. Nu am nici actiuni, nici nu lucrez pentru Big Pharma (conspiratia preferata a celor care sint anti-vaccinare). Lucrez in cercetare in telecomunicatii, ask Google. De aceea sustin stiinta si medicina bazata pe dovezi, nu pe superstitii si vraji. La fel va dati cu parerea si despre vaccinuri, fara a avea argumente stiintifice. Dati bibliografie cu statisticile, pe urma continuam discutia. OK? Testele clinice se publica in jurnale de specialitate cu peer-review. Alea sint statisticile reale, restul sint povesti cu pesti de tabloid si blog. Faptul ca nu v-ati vaccinat copilul nu doresc sa il comentez, e alegerea Dvs. pentru care sinteti raspunzator. Va doresc sa nu va aflati, nici Dvs., nici copilul Dvs., in preajma unor focare de infectie, de ex., hepatita, tuberculoza, sau… poliomielita. Vad ca anti-tetanusul l-ati facut. E totusi ceva.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 25, 2013 at 8:49 am

      Traian Emanuel Abrudan

      Ceva nu se leaga. Se spune asa:

      – daca nu te vaccinezi si te afli printre bolnavi te vei imbolnavi

      – daca esti bolnav si te afli printre vaccinati ii imbolnavesti si pe ei

      Deocamdata atat, deoarece voi deschide un topic separat pentru a fi discutia cat mai vizibila.

      Apreciază

      • Traian Emanuel Abrudan said, on octombrie 25, 2013 at 6:32 pm

        In legatura cu prima „liniuta”, da, am afirmat indirect asta, si anume ca ce neimunizati sint supusi riscului imbolnavirii: „Va doresc sa nu va aflati, nici Dvs., nici copilul Dvs., in preajma unor focare de infectie, de ex., hepatita, tuberculoza, sau… poliomielita.”

        In legatura cu cea de-a doua „liniuta”, NU! Nu am afirmat asa ceva, nu e corect sa imi puneti in circa cuvinte pe care nu le-am scris! In al doilea comentariu, ma refeream la eventualii bolnavi care ii pot imbolnavi pe cei NEIMUNIZATI, nu pe cei VACCINATI. Citez: „Prin refuzul vaccinului, nu numai ca va expuneti copiii fara nici un rost unor riscuri enorme, dar acestia risca sa ii imbolnaveasca pe cei care nu au fost inca imunizati! Eu am facut pojar la doua luni si era sa mor. Nu apucasem sa fiu imunizat. E un risc enorm, mai ales pentru bebelusi! ” Ce e atit de greu de inteles? Aratati-mi contradictia din cuvintele mele, nu din cele fabricate de Dvs. Nu e drept, mai ales ca asta e un site care se pretinde a fi ortodox. Sper ca ati facut greseala din neatentie, altfel, intrerup discutia aici.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 25, 2013 at 6:48 pm

        Traian Emanuel Abrudan

        Am scris limpede:

        Ceva nu se leaga. Se spune asa

        Nu ca ati spus-o dv., ci ca asa se spune si intr-adevar, asa au ajuns sa declare autoritatile, chestie pe care desigur deja ati observat-o.

        In rest, voi dezvolta probabil cel tarziu luni cand, repet, voi posta aceste comentarii intr-un articol separat, ca baza pentru o invitatie la dezbatere.

        Apreciază

    • Nicku said, on octombrie 25, 2013 at 10:44 am

      Argumente stiintifice si strigate de deznadejde a unor oameni de stiinta care cunosc adevarul referitor la vaccinuri sunt cu duiumul. Ca li se baga pumnul in gura si sunt discreditati, mergand pana la izolarea lor, este cu totul altceva. Apoi, nu mai departe aveti ca exemplu cazurile recente, din primavara parca, in care zeci de mame s-au alarmat si au mers pe capul celor de MS in scandalul cu vaccinul BCG, vaccin care a pus in pericol sanatatea si viata bebelasilor, iat MS a dat vina pe compania producatioare, aia au dat vina pe Klingonieni iar astia din urma pe ceva urme de antimaterie…
      Dar cazurile din state in care comisii de medii au acceptat si recunoscut in fata congresului (pana acolo s-a ajuns) ca au murit copii din cauza unor vaccinuri….etc. cazuri sunt destule doar ca sunt umbrite de propaganda unora cu interese enorme…parca dupa cea de armament industria farmaceutica ocupa locul urmator, nu?
      De acord, la baza cercetarii si evolutiei medicamentelor si vaccinurilor au stat candva motivatii pur umanitare (sau aproape „pur”) si era o vreme cand unii nu erau chiar asa de hrapareti si de dornici de a calca peste orice, pentru interesul propriu, iar vaccinurile alea relativ simple si dintr-o singura tulpina erau curate cat de cat … dar in ziua de azi cu cocktailul de vaccinuri este cu totul altceva. Daca nu ma insel chiar Bill Gates zicea ca „doua lucruri ne pot scapa, salva, de demografia excesiva: agricultura si vaccinurile” ..dupa care a donat cateva milioane de dolari pentru o campanie de vaccinare de prin Africa Probabil stie el ceva…
      Iar apropo de bobliografie pentru statistici aveti link-urile urmatoare:

      http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinuri-inutile-si-periculoase

      http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinuri-inutile-si-periculoase/41-poliomielita-50-de-cazuri-de-poliomielit-la-copiii-din-berlin-provocate-de-un-vaccin-nou-din-america-480000-vaccinuri-qcocktailsq

      etc
      etc.
      etc.

      Apreciază

      • Traian Emanuel Abrudan said, on octombrie 25, 2013 at 6:44 pm

        1. Daca nu ma insel chiar Bill Gates zicea ca “doua lucruri ne pot scapa, salva, de demografia excesiva: agricultura si vaccinurile” – va inselati amarnic. Bill Gates este pro-vaccinare si a donat miliarde de dolari pentru a stripi foametea in Africa, si vaccinarii in statele sarace, cu scopul de a-i ajuta, nu de a-i decima. Din nou, afirmatii fara acoperire. 2. alea NU sint statistici, statisticile sint cu teste clinice „double blind”, nu cu marturii singulare de pe site-uri de propaganda care nu au legatura cu stiinta si cu cercetarea.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 25, 2013 at 7:41 pm

        Traian Emanuel Abrudan

        Intr-o formula prezentata de BILL GATES, CO2 se reduce … REDUCAND POPULATIA. Cum? O spune limpede cu gura lui: PRIN VACCINARE

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/10/06/intr-o-formula-prezentata-de-bill-gates-co2-se-reduce-reducand-populatia-cum-o-spune-limpede-cu-gura-lui-prin-vaccinare/

        Apreciază

  17. Traian Emanuel Abrudan said, on octombrie 27, 2013 at 3:07 am

    @saccsiv ~ Departe de a ma lasa convins de acel filmulet. Continui sa detest ideea vehiculata de catre consiprationisti, cum ca Bill Gates ar dori sa „omoare lent” oamenii vaccinindu-i. Si va spun si de ce. Vaccinurile au dus la o scadere enorma a moratlitatii, au eradicat boli devastatoare pe planeta. Sper ca nu contestati faptul ca in India, o tara cu o populatie ENORMA, numarul de NOI cazuri de poliomilelita este egal cu ZERO! Da, i-au vaccinat pe TOTI, si chiar si asa, India tot ramine cea mai fertila tara din lume. Nu au devenit sterili sau autisti in masa, si nu mai stiu cum, cum sustin conspirationistii needucati. O alta dovada, verificati: Statele Unite, au cele mai putine cazuri de moarte datorata tuberculozei (tot datorita vaccinurilor si medicinei moderne!), capitol la care Romania ocupa un loc rusinos: http://en.wikipedia.org/wiki/Epidemiology_of_tuberculosis

    Sa revenim la subiect. Iata si mecanismul la care se referea Gates, folosind statisticile si dovezile stiintifice existente:
    PE SCURT: vaccinarea duce la cresterea ratei de supravietuire. Asadar, numarul de va nasteri scadea in mod NATURAL, nu prin „omor lent”! Asftel, populatia nu va mai creste in nestire.

    MAI PE LARG: Uitati-va la tarile dezvoltate si vedeti ca lumea NU MAI FACE COPII, si nu fiidca a ramas sterila, ci pentru ca sa alege. Pe urma, uitati-va la tarile subdezvoltate. Acolo se fac copii pe banda rulanta pentru ca durata de viata e extrem de mica, iar sansa ca sa ei sa supravietuiasca e infima. Ar mai fi si alte motive: nu exista educatie sexuala corespunzatoare, etc.

    Asadar, privind harta lumii, veti vedea corelatia inversa PUTERNICA intre nivelul de sanatate si numarul de nasteri – aici, eu va dau date de pe Wikipedia, dar in cazul in care va indoiti, puteti verifica si alte surse:

    Serviciile de sanatate: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Universal_Health_Care_World_Map.svg
    Rata nasterilor: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Birth_rate_figures_for_countries.PNG

    Se vede corelatia inversa sau ba? Ei, exact asta a vrut sa spuna Bill Gates, ca prin cresterea bunastarii si sanatatii oamenilor, natalitatea VA SCADEA. Poate pare paradoxal, dar asta ne spune realitatea. Ca dorim sa acceptam aceasta realitate sau nu, e alta poveste. In concluzie, sper ca e clar acum ca Bill Gattes nu e Hitler.

    Apreciază

  18. Nicku said, on noiembrie 4, 2013 at 1:35 pm

    Nu vaccinurile, igiena si masurile luate in acest sens au stopat si eradicat molimele si mortalitatea si este demonstrat de istorie. Vaccinurile au luat fatza si caimacul acestei reusite. Multe vaccinuri au efect pentru ca sunt create exact de acei care creaza si virusul sau bacteria respectiva. ” Creeaza o situatie, o problema, lasi sa se inflameze spiritele si situatia, dupa care apari ca un binefacator cu rezolvarea acestei situatii” adica doi iepuri impuscati cu acelasi cartus: creezi o problema si prin asta dirijezi situatia si vii ulterior cu rezolvarea si te alegi cu recompense, osanale si recunoastere…

    Referitor la India, ca nu mai are poliomelita: pai daca rezisti si esti imun cand intri in Gange cu miile, la sarbatorile alea a lor si intr-o lipsa totala de igiena si protectie te speli peste tot, bei apa aceea, te razi sau iti speli picioarele in aceasi apa tulbure, crezi ca virusul poliomelitei mai are vreo sansa? pai are aceasi sansa pe care o ai bacteriile din saliva varanului de Komoto impotriva acestuia. adica zero. Dar sunt convins ca in curand va apare ceva ce sa-i ingenuncheze si pe indieni…se lucreaza din greu, sunt sigur si si ei sunt enorm de multi….pai pana cand?! 😛

    Revenind la Bill Gates: deci el asa zice ca daca esti bazat si o duci bine financiar atunci nu prea ai chef sa faci copii..cel mult unu. Citez „ca prin cresterea bunastarii si sanatatii oamenilor, natalitatea VA SCADEA”
    Aceasta afirmatie este celebra si e sora cu una ce o zicea un fost vecin: „nu beau apa, ca-mi put picioarele” el fiind un mare admirator al berii…
    Revenind, deci rezulta ca saracii fac copii multi iar bogatii se abtin. pai atunci de ce populatia lumii e din ce in ce mai saraca? a cui e „meritul”? vedeti ca deja este creata o problema de catre unii si care tot ei vin cu „remediul” adica vaccinurile, pentru a corecta situatia…exact ce spuneam mai sus…

    Nu-i chiar asa de complicat si de misterios nimic aici: vaccinurile sunt o metoda sau una din metodele de stopare a cresterii demografice. Punct. Restul cu bunastarea si grija elitelor pentru nu stiu ce trib de culegatori de nuci de cococs is abertatii si hohaieli. Deci, cine e naiv „pune botul” cine nu isi vede de sanatatea data de Dumnezeu si se trateaza cu ce creste in gradina acestuia.

    Apreciază

  19. cristina said, on octombrie 14, 2014 at 10:48 pm

    Nu ma poate nimeni obliga sa-mi vaccinez copilul,pt ca nu statul roman este stapanul copilului meu si nici un medic nu ma poate convinge ca aceste vaccinuri sunt bune,atata timp cat specialisti de marca din lumea medicala,au recunoscut ca vaccinurile sunt periculoase si pot produce probleme grave in organismul uman. I-as intreba pe medicii care promoveaza atat de mult vaccinarea,daca stiu ca in componenta acestor vaccinuri se gaseste : MERCUR,ALUMINIU,FORMADELHIDA,VIRUSI DE LA MAI MUTA VERDE si multe alte substante cancerigene ? Copiii nostri,sunt un dar venit de la Dumnezeu si consider ca dupa divinitate,noi, parintii suntem in masura sa decidem ce trebuie sa facem cu copiii nostri.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.