SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

Posted in ARSENIE PAPACIOC, CIPURI, MIHAIL STANCIU by saccsiv on septembrie 6, 2010

   Iata si transcriptul preluat de pe blogul celor de la Razboi intru cuvant (PARINTELE ARSENIE PAPACIOC DESPRE PROBLEMA ACTELOR CU CIP (31 august 2010): “Se face zgomot prea devreme si asta este in favoarea dusmanului”):

– Parintele Mihail: Problema actelor cu cip, care urmeaza sa vina, stim cu totii ca nu sunt bune…

– Parintele Arsenie: Parinte draga, mai intai [ca] se face zgomot prea devreme. Zgomotul asta este in favoarea dusmanului. Mi-a placut raspunsul Patriarhului Greciei: miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva.

– Parintele Mihail: Nici noi nu il primim.

– Parintele Arsenie: Dar inseamna ca iti pui si capul la bataie. Asa ca-i o chestie personala.

– Parintele Mihail: Acuma, au sustinut unii parinti ca crestinii care au acte cu cip n-ar mai trebui dezlegati la Taina Spovedaniei, nici impartasiti, iar ca preotii daca au…

– Parintele Arsenie: E o mare greseala. E o mare greseala. A venit Hristos si a dat aceasta putere si aceasta libertate. Prin Mine se poate orice. Nu este inca o vreme, ca nu este Judecata de Apoi ca sa zicem ca nu mai e valabil ce a spus Hristos. [Ce a spus Hristos] este valabil dincolo de vesnicie. Este Dumnezeu. Si spune intr-un loc Mantuitorul, ca sa speculam orice: nu se misca fir de par fara voia Mea. Suntem guvernati de Mantuitorul, draga, de povatuirile Lui. Dar nu se poate fara cruce. Asa este, pentru ca, va spun, Invierea Mantuitorului, care a fost atat de glorioasa, n-ar fi fost de valoarea asta, daca n-ar fi fost Crucea intai. (…)

– Parintele Mihail: Unii spun ca ar fi chiar lepadare de Hristos daca primesti actele cu cip.

– Parintele Arsenie: Parinte draga, lepadare inseamna lepadare. Nu este insa departe lepadarea despre care spuneti. Lepadarea e: eu nu cred in Domnul Hristos, asta e lepadarea.

– Parintele Mihail: Da, o marturie anti-Hristos.

– Parintele Arsenie: Anti-Hristos. Sa nu fim cu conceptia asta antihristica…

– Parintele Mihail: Si eu am incercat sa-i temperez pe multi care se inspaimanta si care devin la un moment dat foarte agresivi…

– Parintele Arsenie: Parinte draga, n-ai sa reusesti. Trebuie raspuns: eu nu primesc asa ceva. Atat.

– Parintele Mihail:...si apoi mai spun si ca preotii care au acele acte, unii pot sa fie chiar in strainatate, zice ca au pierdut harul, nu mai au Taine valide.

– Parintele Arsenie: Vai de mine, ce usor ne bagam in Iad. Ce usor ne lepadam de haruri.

– Parintele Mihail: Asta sa fie totul?

– Parintele Arsenie: L-a costat atat de mult pe Mantuitorul ca sa intelegem dreapta judecata a lucrurilor.

– Parintele Mihail: Asa este.

– Parintele Arsenie: “Eu inca sunt unde sunt, cine sunt, de ce nu recunoasteti?”, zice Mantuitorul. “Iert orice. Dar smerenie… Pocainta”. Nu fac pacatul ca sa ma ierte [Dumnezeu], dar ma surprinde vrajmasul.

– Parintele V.: Ii indeamna pe oameni sa isi vanda casele, sa plece in pesteri, sa lase totul ca a veni sfarsitul. Dar asta e chestie sectara, parinte, zic eu…

– Parintele Arsenie: Parinte, cand o sa vina sfarsitul, sfarsitul in sine o sa [se] declare, nu ei.

– Parintele Mihail: Nu va avea trambite de genul asta. Mie mi se pare, parinte, aceasta simplista judecata a preotilor cu cip ca fiind cazuti din har, chiar la limita ereziei, pentru ca tu ajungi sa dispretuiesti lucrarea sfintitoare a acelui preot care poate sa fie sincer si cu inima smerita si jertfitoare. In America, de exemplu, parinte, aproape toti oamenii au asemenea acte cu cip. Ce inseamna, ca toti preotii de acolo din America nu mai fac Sfanta Liturghie? Pai tocmai Sfanta Liturghie tine lumea.

– Parintele Arsenie: Parinte, nici nu avem voie sa facem astfel de inventarieri. Nu-i nicio primejdie. Dar a spus patriarhul Greciei: miroase a 666. Si acuma ca un cuvant de sfarsit: eu nu primesc asa ceva.

– Parintele Mihail: Da, nici noi nu sustinem, asa este.

– Parintele Arsenie: Dar tu, te priveste, ca s-ar putea sa te coste capul. Si tu faci mai mult decat un sfat din partea mea.

– Parintele Mihail: Apoi, parinte, i-am mai sfatuit pe unii tineri sa se roage, sa agoniseasca pe Duhul Sfant prin rugaciune, prin milostenie, prin fapte bune, acum, cat e vremea mantuirii, ca asta e vremea pocaintei si a indreptarii noastre si a savarsirii de fapte bune. Iar la momentul cuvenit sa ne pregatim si de marturisire dar sa nu facem valva inainte de vreme. E o bravare inutila.

– Parintele Arsenie: Parinte, sigur, sigur ca da. Nu te grabi… Daca-i vorba asa. Si pe urma n-ai sa ai nicio satisfactie cand stii ca pe undeva n-ai fost prezent. Ai tot dar iti lipseste nasul, iti lipsesc ochii, iti lipseste o ureche, si totusi existi. Existi, dar esti ciung. Si nu exista lucru mic in viata, raul cel mai mic. E o mare greseala sa zicem ca e mic si nu e observabil. Asa crezi? Prostule! Nu te juca cu purecele, care e foarte mic, dar uite asa se plimba. Dar de ce sa dam exemplu pe purec, cand Mantuitorul spune ca fara de Mine nu puteti face nimic. Cu Mine intreg.

Parinte, mi se pare mie ca a sosit momentul sa fim nitel atenti cu privire la prezenta noastra crestina… Trebuie atentie ca sunt ravne necontrolate si se pot sa faca greseli. Se grabesc, si orice graba in momentul asta, in sensul asta, iese in castig vrajmasul. La astfel de emanare – cine are cip, cine nu stiu ce ei i-au dat drumul si urmaresc cum se reactioneaza.

Parintele Arsenie despre ispitele Bisericii*

“- Voce: Zic unii ca tainele preotilor ecumenisti n-ar mai fi valide.

– Parintele Mihail: Adica unii preoti, care mai au pareri ecumeniste, zice ca nu mai savarsesc tainele valide.  Dintre preotii ortodocsi.

– Parintele Arsenie: Nu, e o mare greseala asta. Draga, nu ne jucam cu preotia. Preotia e… Dumnezeu a creat doua lucruri care nu se pot schimba. A creat o femeie distinsa care a nascut  un Dumnezeu – pe Maica Domnului – si a creat preotia. Care comanda in numele Dumnezeirii orice. Ca oameni, nu poate sa schimbe o miscare marsava harurile fixate de Duhul Sfant. Numai daca te cateriseste, atunci nu mai esti preot.

E preot pana la caterisire sau pana mori… In Tara Romaneasca s-a cam respectat arhieria. Eu le-am spus lucrul asta [arhiereilor care il cerceteaza-n.n.]: Aveti o mare raspundere si va priveste. Si n-asteptati ideile salvatoare de la subalterni”.

– Parintele Mihail: …daca un conducator zice, legat de inovatiile astea, ecumeniste sau seculariste – o luam de-a dreapta, dar vaslasii care trag zice – noi mergem inainte ca asa am mostenit de la inaintasii nostri de la Sfintii Parinti. Si Biserica isi tine calea inainte. Vorba nu ramane in gol?

– Parintele Arsenie: Nu e bine parinte. Pentru ca intra in contradictie cu ce a spus Dumnezeu:  Fara de Mine nu puteti face nimic. Stie de corabia aia, stie de o musculita cat un ac de mica care fuge, care… De ce a dat Dumnezeu indemnul acesta: Fiti intelepti ca serpii? La porumbei nimeni nu se gandeste. Tocmai intelept ca jivina asta primejdioasa, fioroasa? Pentru un lucru pe care lumea nu l-a intuit: pentru ca sarpele este fiinta care nu moare decat daca ii dai in cap. Si ferim Capul, care este Hristos. ... Fereasca Dumnezeu. Acuma, ne-a dat putinta Dumnezeu sa ne iertam si intre noi, vedeti? Ce n-a facut si nu face ca sa ne salveze, sa ne destepte, prostilor… Adica renunta tu initial la tine! Conducatorii aia de care spuneti, cu corabia, ierarhul e conducator si daca ar fi sa judecam dupa randuieli, nu-i conducerea fara voia lui Dumnezeu. E aparent ca va muri. Dar daca el e conducator, e inspirat, el e ajutorul. Deci El nu lucreaza sa salveze corabia printr-un corabier, ci printr-un conducator. Ca de-aia e conducator. Mata esti in familie, casatorit cu o nevasta (poveste asa, in general – da o pilda – n.n.) rea. Copii au nevoie de un sfat. Il dai dupa cum salvezi unitatea familiala, familia, nu dupa agitatia si nervozitatea muiereasca. Desi are dreptate, dar nu i se da dreptatea. Nu exista conducator decat de la Dumnezeu. Mai ales unde e vorba de viata si moarte.

– Parintele Mihail: Si noi ne rugam ca sa-i lumineze Duhul Sfant pe pastorii nostri, parinte, si sa ii tina cu adevarat in lumina adevarului.

– Parintele Arsenie: Eu stau de vorba cu ei (arhiereii – n.n.), ma cauta, le deschid cu multa placere si le spun: domn`e, nu ma intereseaza cum intri, ma intereseaza cum ai sa iesi de la mine Pai voi n-ati venit degeaba? Nu va costa nimic. Va costa ceva mai scump decat credeti: sa va schimbati imediat conceptiile. Nu dolce far niente, dulce trandavie. Stii ceva? O, sancta simplicitas, sfanta simplitate”.

———————————————————————————————

*Nota1: Convorbirea cu parintele Arsenie s-a prelungit inclusiv dupa ce interviul filmat a luat sfarsit. Din acest motiv, avem doar o inregistrare audio, ramasa de pe recorderul care a fost pus pentru a avea o varianta (audio) de backup. Desi calitatea inregistrarii este foarte slaba (setarile de calitate fiind minime – anume LP – Long Play), fapt pentru care ne cerem scuze, vocile se aud cu claritate.

Nota2: Selectarea fragmentului de discutie referitor la subiectul actelor cu cip s-a facut cu sfatul si binecuvantarea parintelui arhimandrit Mihail Stanciu, autorul interviului. Cel care va incerca preluarea trunchiata sau tendentioasa a postarii sau a filmului, cu citarea sau redarea numai a unor afirmatii ale parintelui Arsenie, scoase din context, isi va dovedi astfel in fata oricui reaua-credinta si viclenia, pacatuind in fata lui Dumnezeu si in fata parintelui Arsenie.

   Comentariu saccsiv:

   Iata ce scriau razboinicii in comentariul lor http://www.razbointrucuvant.ro/2010/08/31/cuviosul-paisie-aghioritul-despre-cler-si-biserica-ii-cum-se-infrunta-problemele-bisericesti-despre-cei-care-cauta-ranguri-si-slava-si-despre-cum-se-iau-deciziile-in-biserica-in-duh-ortodox/#comment-39647:

@ Vlad:

Stati sa vedeti cand or “lua-o pe aratura” si dintre ’stalpii’ lor, dintre cei mari, pe care or sa-i puna si pe ei la zid imediat…

   Si iata ce spun astazi in comentariul lor http://www.razbointrucuvant.ro/2010/09/06/parintele-arsenie-papacioc-despre-problema-actelor-cu-cip-31-august-2010-se-face-zgomot-prea-devreme-si-asta-este-in-favoarea-dusmanului/#comment-39771:

Stati sa mai vedem ce spune si parintele Proclu…

   Asadar, planul lor e sa-i ia la rand pe toti stalpii ortodoxiei si sa incerce prin intrebari mestesugite sa-i faca sa zica altceva decat acum un an sau anul acesta:

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

VIDEO: Parintele NEONIL STEFAN (staretul manastirii FRASINEI) despre CIPURI …

   Cu toata stradania lor, in fapt, cu parintele Arsenie Papacioc nu le-a iesit pasenta, caci acesta a repetat clar in interviu:

„Mi-a placut raspunsul Patriarhului Greciei: miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva.”

„Dar a spus patriarhul Greciei: miroase a 666. Si acuma ca un cuvant de sfarsit: eu nu primesc asa ceva.”

„Dar tu, te priveste, ca s-ar putea sa te coste capul.”

   Strategia prin care parintele Mihail si razboinicii au incercat si vor incerca sa-i determine pe marii duhovnici sa-si schimbe atitudinea raspicata impotriva actelor cu cip este agitarea BAU BAU-ului schismei.

   Iata un atac cumplit, declansat de parintele Mihail impotriva parintelui Iustin Parvu:

– Parintele Mihail: Acuma, au sustinut unii parinti ca crestinii care au acte cu cip n-ar mai trebui dezlegati la Taina Spovedaniei, nici impartasiti, iar ca preotii daca au…

– Parintele Mihail:...si apoi mai spun si ca preotii care au acele acte, unii pot sa fie chiar in strainatate, zice ca au pierdut harul, nu mai au Taine valide.

– Parintele Mihail: Mie mi se pare, parinte, aceasta simplista judecata a preotilor cu cip ca fiind cazuti din har, chiar la limita ereziei, pentru ca tu ajungi sa dispretuiesti lucrarea sfintitoare a acelui preot care poate sa fie sincer si cu inima smerita si jertfitoare. In America, de exemplu, parinte, aproape toti oamenii au asemenea acte cu cip. Ce inseamna, ca toti preotii de acolo din America nu mai fac Sfanta Liturghie? Pai tocmai Sfanta Liturghie tine lumea.

   Adica, Parintele Iustin Parvu este la limita EREZIEI …          

   Se continua astfel ticalosia inceputa de ierodiaconul Serafim Pantea de la Mănăstirea Golia, un ratacit dar foarte periculos personaj, ce spune pe blogul sau ca Parintele Iustin Parvu „este schismatic și posibil să fie și eretic” … Si mai spune acela despre marele duhovnic ca este senil si Satană … Precizez ca Pr. Dr. Mihai Valica, in a sa Scrisoare deschisa catre ierod.Serafim Pantea, explica excelent cine este de fapt habaucul.

   Din nefericire, multe din „invataturile” pro cip ale lui Serafim au fost preluate de cei ce-i ataca pe „bloggerii isterici” ce indraznesc sa-i indemne pe toti sa refuze noile buletine.

Despre MUCENICIE. Pomenirea Sfintilor Adrian si Natalia, sotia sa. De ce nu sunt de acord cu spusele parintelui MIHAIL STANCIU: „Nu trebuie să ne consumăm energia cu informarea la zi a invaziei răului” …

   Credeti ca degeaba continua interviul cu chestiunea ecumenismului si a agitarii pericolului schismatic? Este o strategie diabolica, care explicata in cateva cuvinte suna cam asa:

   Parintele Mihail si razboinicii au ales tabara celor ce ar putea accepta in anumite conditii cipurile, in functie de bla bla bla. Si ii ataca furibund  pe cei ce indeamna raspicat sa nu le luam. Ei nu spun clar: „luati-le”, ci in mod viclean ii invata pe cei ce-i asculta sa mearga la duhovnici si sa stabileasca cu ei de la caz la caz:

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

   Ei au ales o zona gri, caldicia, iar daca sunt rugati dea un raspun alb sau negru, adica sa fie sau nu luate actele cu cip, raspund in comentarii kilometrice dar nimic clar. Asta daca raspund …

   In afara atacurile furibunde impotriva „bloggerilor isterici” ce indeamna sa nu fie acceptate, o alta dovada ca ei nu sunt de acord cu stalpii ortodoxiei ce au indemnat sa nu le luam, este tocmai trecerea sub tacere a spuselor lor de pana acum si incercarea de a-i face sa-si schimbe opinia, prin agitarea bau bau-ului schismei. Vom vedea daca vor reusi. Consider totusi ca nu vor putea sa-i determine sa zica ceva de genul „le luati sau nu, de la caz la caz”. Sau sa zica „luati-le, ca nu-i problema”. Ii vor zapaci insa pe cititorii lor prin postarea de interviuri de tipul celui de mai sus.

   Caci vedeti voi fratilor, daca pana acum marii duhovnici au spus clar: „NU LE LUATI”, asupra motivelor pentru care sa nu le luam, exista probabil diferente intre ei. Iar parintele Mihail Stanciu si razboinicii stiu foarte bine acest lucru si atunci, daca nu pot sa-i determine sa se suceasca, cel putin incearca sa faca sa se invrajbeasca intre ei. Si atunci unii dintre cititorii lor vor spune: „Uite, parintele Arsenie se delimiteaza de parintele Iustin. Deci indemnul parintelui Iustin de a nu lua cipurile, nu-i bun”.

   Pentru acestia din urma, mai fac o traducere din romana in romana: parintele Arsenie a spus si el limpede: NU LE LUATI. El a avut obiectii la parerea parintelui Iustin cum ca preotii ce deja le au, nu mai au har.

   A avertizat totusi limpede: Nu este insa departe lepadarea despre care spuneti.

   Cititi va rog si:

Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC, homosexualitatea si Patriarhul

71 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 6, 2010 at 10:44 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Veaceslav said, on septembrie 6, 2010 at 7:36 pm

      Egumen Simeon (Larin)
      Egumen de la Optina, s-a nascut dupa revolutie, in anul 1918.
      A trecut prin tot razboiul. In anul 1951 a venit la manastirea Pskovo-Pechersk.
      Hirotonit preot din 1954. Dupa deschiderea manastirei Optina a fost unul din duhovnicii manastirii. Apoi nu i s-a permis sa imbrace epitrahilul.

      Sfântul Anatolie al Optinei:
      “Fiul meu, să ştii că în zilele de pe urmă vor veni vremuri grele, după cum spune Apostolul vei vedea că din pricina împuţinării credinţei, rătăcirile şi dezbinările vor apărea în biserici şi, cum mai dinainte au spus Sfinţii Părinţi, pe scaunele ierarhilor şi în mânăstiri nu va mai fi atunci niciun bărbat încercat în viaţa duhovnicească. Din care pricină, rătăcirile se vor răspândi pretutindeni şi pe mulţi vor înşela. Vrăjmaşul neamului omenesc va lucra cu pricepere, ducând în rătăcire, de e cu putinţă, şi pe cei aleşi. Nu va începe prin lepădarea dogmelor despre Sfânta Treime, Dumnezeirea lui Iisus Hristos sau Născătoarea de Dumnezeu ci pe nesimţite va începe a strâmba învăţăturile Sfinţilor Părinţi primite de la Duhul Sfânt- însăşi învăţătura Bisericii. Viclenia vrăjmaşului şi uneltirile lui vor fi îndreptate împotriva unui număr foarte mic, al celor încercaţi în viaţa duhovnicească. Ereticii[2] vor pune mâna pe Biserică, îşi vor numi peste tot slugile, iar viaţa religioasă va fi lepădată. Însă Domnul nu lăsa pe robii Săi fără apărare şi întru neştiinţa. El a spus: „După roadele lor îi veţi cunoaşte“ (Matei 7, 16-20). Şi sârguieşte-te să-i osebeşti de păstorii adevăraţi; acei furi de cele ale Duhului, care sfâşie turma duhovnicească, „nu intră pe uşă în staul, ci sar pe aiurea“, după cum a spus-o Domnul, adică vopr intra nelegiuit, nimicind cu dea sila dumnezeiasca orânduială- pe acestia Mantuitorul îi numeste „talhari” (Ioan 10, 1).

      După lucrare, adevărata lor slujire este prigonirea adevăraţilor păstori, întemniţarea lor, căci fără această slujire, turma duhovnicească ar putea să nu fie prinsă. Drept aceea, fiul meu, când vei vedea în biserică batjocorindu-se lucrarea dumnezeiască, învăţăturile Părinţilor şi orânduirea lăsată de Dumnezeu, să ştii că ereticii au şi apărut, chiar dacă pentru o vreme s-ar putea să-şi tăinuiască relele voiri sau vor strâmba pe nesimţite credinţa dumnezeiască pentru a izbuti mai bine, înşelându-i pe cei neiscusiţi.

      Îi vor prigoni nu doar pe păstori, ci şi pe slujitorii lui Dumnezeu, căci diavolul, care ocârmuieşte rătăcirea, nu poate suferi vieţuirea după rânduiala lui Dumnezeu. Asemenea lupilor în piei de oaie, vor fi cunoscuţi după firea lor îngâmfată, iubirea de desfătări şi pofta de putere- aceia vor fi trădători care vor pricinui ură şi răutate pretutindeni; şi de aceea a spus Domnul că se vor cunoaşte „după roade” (Luca 6, 43-45). Adevăraţii slujitori ai lui Dumnezeu sunt supuşi, iubitori de fraţi şi ascultători de Biserică.

      În vremea aceea, monahii vor îndura mari strâmtorări din partea ereticilor, iar viaţa monahală va fi luată în batjocură. Obştile monahale vor fi sărăcite, numărul monahilor se va împuţina. Cei rămaşi vor îndura silnicii.

      Aceşti urâtori ai vieţii monahale, care au numai înfăţişarea credinţei, se vor nevoi să-i atragă pe monahi de partea lor, făgăduindu-le ocrotire şi înlesniri lumeşti, dar ameninţându-i cu exilul pe cei care nu se supun. Din pricina acestor ameninţări, cei împuţinaţi cu sufletul vor fi foarte umiliţi, chinuiţi de propria neputinţă.

      De vei trăi să vezi acel veac, bucură-te, căci în vremea aceea cei credincioşi care nu au alte virtuţi, vor primi cununi numai pentru stăruinţa în credinţă, după cuvântul Domnului: „Oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, mărturisi-l-voi şi Eu înaintea Tatălui Meu celui Ceresc” (Matei 10,32).

      Să ai frica lui Dumnezeu, fiul meu! Nu pierde cununa primită, ca să nu fii lepădat de Hristos în întunericul cel cumplit şi în veşnicul chin.

      Stai tare în credinţă şi, dacă e nevoie, îndură cu bucurie prigonirile şi alte necazuri, căci atunci Domnul îţi va ajuta ţie; iar Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori vor privi cu bucurie la lupta ta.

      Însă, în acele zile, vai monahilor legaţi de averi şi bogăţii şi care de dragul celor materialnice se învoiesc ca înşişi să se robească ereticilor. Îşi vor adormi conştiinţa spunând: „Vom cruţa mănăstirea, iar Domnul ne va ierta“. Nenorociţi şi orbi, ei nici nu gândesc că prin rătăciri (erezii) şi rătăciţi, diavolul va intra în mănăstire şi că apoi nu va mai fi o sfântă mănăstire, ci ziduri goale din care harul va pleca pe veci.

      Dar Dumnezeu este mai puternic decât diavolul şi nu-i va părăsi niciodată pe robii Săi. Vor exista mereu creştini adevăraţi, până la sfârşitul veacurilor, dar ei vor alege locuri singuratice şi pustii. Nu te teme de necazuri, ci teme-te de primejdioasa rătăcire, căci ea izgoneşte harul şi desparte de Hristos; din care pricină, Domnul a poruncit ca în aşa fel să-l socoteşti pe eretic, încât „să-ţi fie ca un păgân şi un vameş” (Matei 18, 17).

      Şi aşa, întăreşte-te, fiul meu, în harul lui Iisus Hristos. Cu bucurie grăbeşte-te la mărturisire şi la îndurarea suferinţei ca bun ostaş al lui Iisus Hristos, Care a spus: „Fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii“ (Apocalipsa 2, 10) Acestuia, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt, cinste şi slavă în vecii vecilor. Amin”.

      Doamne Ajuta!

      Apreciază

    • G-man said, on ianuarie 17, 2014 at 11:12 am

      „s-ar putea sa te coste capul”
      pai si nu a vut dreptate .. chiar a fost profetic .. ca si l-a pierdut .

      Apreciază

  2. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 11:22 am

    In legatura cu interviul recent al parintelui Arsenie Papacioc, in care el spune ca NU IA ACTELE CU CIP, cei de la razboiintrucuvant au facut, printre altele, si afirmatia:

    ,In ceea ce priveste actele cu cip, atitudinea fata de aceasta se aseamana atitudinii pe care o luau unii preoti sau arhierei cand se instaurase regimul comunist la noi. Ba chiar pe atunci lucrurile erau mult mai clare, pentru ca regimul nou era ateist declarat si adversar al Bisericii. Insa atunci “si-au pus capul la bataie” unii parinti si arhierei, dar nu toti, majoritatea acceptand tacit autoritatea statala comunista. Ori asta nu a determinat ca ei sa nu mai fie preoti, ierarhi, sau Biserica sa nu mai aiba har etc.”

    Eu nu spun decat atat:

    NU SE POATE COMPARA REGIMUL COMUNIST CU CEEA CE AU PREGATIT ACUM DUSMANII LUI HRISTOS!

    ATUNCI ERA VORBA DESPRE INSCRIEREA IN PARTIDUL COMUNIST, IN TIMP CE ACUM ESTE VORBA DE INSCRIEREA IN TABARA LUI ANTIHRIST!

    Cel ce accepta actele cu cip este la fel de vinovat la si cel ce se insemneaza pe propriul corp!

    Pacatul de a spune DA lui Antihrist inseamna DA, MA LEPAD DE HRISTOS!

    PACATUL FACUT IN DUH ESTE MAI GRAV DECAT CEL FACUT IN CORP!

    Matei 5:

    ,,27. Aţi auzit că s-a zis celor de demult: “Să nu săvârşeşti adulter”.
    28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.”

    Apreciază

  3. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 11:25 am

    Iata un alt raspuns al fratilor de la razboiintrucuvant, pe care as vrea sa-l analizam:

    ,,@silvia: Ca poate nu vom avea mintea limpede, cei care vor trai acele timpuri, este prea posibil, de aceea avem nevoie de acum de dreapta judecata. Insa nu se poate sa fie apostazia ceva, asa, implicit, incat sa nu fie clar pentru nimeni ce face. Daca ar fi asa, ce ar castiga diavolul? Sau credem ca Dumnezeu este atat de crud incat sa ne lase fara sprijin? Profetiile sunt clare: se va cere inchinare fata de antirist si recunoasterea lui ca Dumnezeu; omenirea va avea propovaduirea Sfintilor Ilie si Enoh, deci vor avea o avertizare foarte clara si explicita CE SA FACA.”

    Nu cred ca acum, la sfarsitul vremurilor, lui Lucifer (Lumina Care Se Indeparteaza) ii mai pasa prea mult de CUM anume va rapi la iad sufletele lui Dumnezeu …
    Asa cum spunea si parintele Paisie Aghioritul, diavolul a cazut din Fiinta, este doar o fantasma fara consistenta Binelui, si care nu mai are claritate duhovniceasca.

    Acum, mai mult ca oricand, se dezvaluie ceea ce spune si apostolul:

    ,,8. Fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită,
    9. Căruia staţi împotrivă, tari în credinţă, ştiind că aceleaşi suferinţe îndură şi fraţii voştri în lume.
    10. Iar Dumnezeul a tot harul, Care v-a chemat la slava Sa cea veşnică, întru Hristos Iisus, El însuşi, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va duce la desăvârşire, vă va întări, vă va împuternici, vă va face neclintiţi.”

    Deci haideti sa fim FRATI cu adevarat, haideti sa fim UNITI!
    Iubirea e mai puternica decat moartea!

    Si DA, ii asteptam si pe sfintii avertizatori ILIE si ENOH!

    Apreciază

  4. Karol said, on septembrie 6, 2010 at 11:27 am

    Fratilor cred ca asta a fost planul, la inceput toti se pretindeau anti cip, aruncau cateva vorbe ca nu sunt bune, sa nu le luam, iar acum cand suntem asa de aproape de a fi obligati sa le luam toti isi schimba parerea, si brusc ceilalti sunt eretici…..
    Ca sa nu faca de la inceput un razboi pe fata, au procedat ca niste farisei, iar acum cand lumea e in panica, pierd lcouri de munca, salarii,servicii tot, ne dau lovitura de gratie, profita de faptul ca lumea e in panica si acum isi arata toti adevarata fata, acum vedem care sunt tradatori si care sunt cu adevarat credinciosi, e vremea ca madularele putrezite sa isi scoata masca si ne arate cu adevarat cine sunt defapt !
    Dracu e viclean si ia forma frumoasa……..

    Apreciază

  5. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 11:28 am

    … de aceea, cei preocupati de mantuirea lor si a celor dragi lor, dar care vor lua totusi actele cu cip si odihna nu vor avea, sa nu caute pricina la adeptii lui Freud, ci sa deschida si sa citeasca textul Apocalipsei:

    Apocalipsa 14,11:

    ,,Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.”

    Apreciază

  6. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 11:49 am

    Iata ce mai spun cei de la razboiintrucuvant:

    ,,Si ca sa ne invatam sa nu mai asteptam mereu sa ne bazam pe o autoritate exterioara, sa primim totul mura-n gura, in loc sa cautam si noi insine sa ne intemeiem o viata duhovniceasca bazata pe pocainta, si pe experienta relatiei vii cu Dumnezeu, inclusiv prin rugaciune si prin spovedanie. Niciun sfant nu ne poate scuti de raspunderea proprie, de datoria de a dobandi PE CONT PROPRIU harul Duhului Sfant, dreapta socoteala si tot ceea ce ne este de folos.”

    Dar de unde ati tras, fratilor, concluzia ca cei care REFUZA ACTELE CU CIP nu se roaga, nu incearca din rasputeri sa se lupte cu pacatul, sau ca nu se folosesc de tainele Bisericii?!…
    De unde opinia asta, ca cei care REFUZA ACTELE CU CIP sunt intr-un perpetuu minorat al gandirii?
    De unde opinia ca sunt fanatici?
    Asa se numeste acum dorinta de a trai LIBER SI DE A-L IUBI PE DUMNEZEU?

    Apreciază

  7. Nicu said, on septembrie 6, 2010 at 12:34 pm

    -‘citat:”’miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva.
    – Parintele Mihail: Nici noi nu il primim.

    ”Asa crezi? Prostule! Nu te juca cu purecele, care e foarte mic, dar uite asa se plimba.”

    ”Si acuma ca un cuvant de sfarsit: eu nu primesc asa ceva.”
    Par.Arsenie.

    Apreciază

  8. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 1:18 pm

    ,,Roma era inarmata pana-n dinti, iar Biserica nu avea nici o arma in afara de o credinta arzatoare si de cuvantul insuflat. Roma a scos sabia impotriva crestinilor neinarmati, iar crestinii, inarmati doar cu Iisus Hristos si cu mainile goale, au primit provocarea. Dusmanii se cunosteau unul pe celalalt dintru inceput. Convingerea Romei era: mai bine sa-si piarda sufletul decat imperiul; iar a crestinilor era: mai bine sa-si mantuiasca sufletul decat sa dobandeasca un imperiu. Prigonitorii romani erau siguri in fiecare zi de biruinta lor, macelarind barbati si femei fara aparare, sau aruncandu-i la fiare, in vreme ce mucenicii isi vedeau biruinta ca pe o viziune indepartata, si totusi se bucurau. ,,Temnita este ca un palat pentru mine”, striga Sfanta Perpetua. Iar Saturus, alt mucenic, le graia calailor sai: ,,Luati bine aminte la chipurile noastre, ca sa ne cunoasteti iarasi in ziua Judecatii”. Acesta a fost duhul Bisericii primare in lupta ei cu imperialismul pagan.”

    (Sfantul Nicolae Velimirovici, Patimirea Bisericii, pp. 62-63)

    Apreciază

  9. nuConteazaNumeleMeuCiAdevarul said, on septembrie 6, 2010 at 1:20 pm

    Frati si surori,

    toate ale noastre (inclusiv grijile noastre) sa le zdrobim de piatra cea din capul unghiului, adica Domnul nostru Iisus Hristos. Asa face Parintele Arsenie. Sa facem la fel si nu vom gresi. „Fericit cel ce va zdrobi pruncii tai de piatra” unde pruncii nostri sunt gandurile si faptele noastre. Noi toti, datorita pacatelor noastre, fiind „Fii / fiice ai/ale Babilonului” chiar ai Egiptului. Sa ne rugam continuu si ne va da Dumnezeu ravna cea buna poate chiar cea de a marturisi.

    Tot ceea ce face aici Saccsiv este extrem, extrem, extrem de util. Prezinta situatia asa cum este: sistemul cu istoricul, tendinta si actiunile sale de a insclaviza lumea, iar indemnurile pe care le face pentru eliberarea cat mai mare de sistem sunt firesti pentru ca ne duc la o mai mare apropiere de Dumnezeu, ne elibereaza de grijile materiale. Cu cat suntem mai eliberati de sistem (de lume), cu atat ne putem apropia mai usor de Dumnezeu. Solutia propusa este de tipul Iisus nu Baraba.

    Apreciază

  10. fanu said, on septembrie 6, 2010 at 1:20 pm

    am fost azi să mi schimb buletinul. am cerut buletin precum îl am pe cel de acum. şi am întrebat de buletinele biometrice. am întrebat dacă schimbarea buletinului acum va necesita o altă schimbare de la anul când se vor introduce cele biometrice iar doamna de acolo nu ştia sau se făcea că nu ştie. mi a spus că alea nu s obligatorii mai ales dacă îl schimb acum fiindcă dacă îl schimb acum este valabil pe 10 ani. oricum i am spus că odată ce îl schimb nu mă mai prinde pe acolo şi i am şi spus motivul pentru care nu vreau biometrice, pr criteriul afirmat de Părintele Iustin Pârvu şi doamna o cam rămas cu gura căscată… îs tare curios dacă mă vor obliga să îl schmb înainte de expirare cu unul biometric de la anul…

    în altă ordine de idei uite cum sectarii ne fac pe noi ortodocşii sectari, fiindcă cică nu le acceptăm statutu de cult sau fiindcă vedem drept erezie / sectă protestantismul

    http://danutm.wordpress.com/2010/09/04/sunt-bisericile-o-povara-pentru-stat-sa-trecem-la-protestantism/#comment-8783

    Apreciază

  11. Interviuri said, on septembrie 6, 2010 at 1:22 pm

    Off topic:

    Cateva interviuri cu Parintele Justin Parvu care nu au fost date publicitatii pana in prezent:

    http://albnegrutv.net/tag/94/Justin

    Apreciază

  12. fanu said, on septembrie 6, 2010 at 2:08 pm

    comentariu pus pe blogul război întru cuvânt, nu ştiu dacă îl vor publica, nici nu mă interesează, îl reiau şi aici, cu amărăciune pentru cearta iscată în blogosfera ortodoxă

    eu chiar nu pricep această ceartă de vorbe.

    cred că jubilează cei care monitorizează sau sunt intruşi – ca să nu zic se bucură savurând cearta sectarii / ereticii – aici aceste săgeţi otrăvite care nu fac decât să dezbine culmea !!! pe ortodocşi.

    când am început să scriu împotriva încipării am găsit o bună înţelegere în blogosfera ortodoxă iar acum aflu mare învălmăşală care iertată să mi fie comparaţia este specifică doar ereticilor /sectarilor, adică să se certe şi să fie dezbinaţi ASTFEL să nu le dăm prilej de bucurie făţarnică…

    şi mai cred că situaţia este destul de limpede. eu nu voi accepta actele biometrice fiindcă

    1. se atentează la libertatea mea intimă, personală or individuală
    2. faptul că este un acces nelimitat la datele, actele, faptele şi atitudinile mele cele mai intime
    3. din pricină de 666
    4. le consider cam ultimul fapt şi act premergător pentru implantul cu cip
    5. nu vreau să mi fie supravegheată orice mişcare, mai rău ca n lagăre sau ca n vremea comunistă când aveai securistul lângă tine; acum ai biometricul chiar în viaţa ta
    6. cât de sănătos este să ai mereu la tine un biometric atâta vreme cât celularele se pare că fac mult rău corpului
    7. juridic vorbind consider că se atentează chiar la drepturile care privesc libertatea de a fi în cetate a omului şi cetăţeanului
    8. această spuraveghere sfidează chiar decalogul, ca esenţă a ordinii Lui Dumnezeu către libertatea omului întru Hristos
    9. moralmente discutând actul biometric este departe de orice nuanţă argumentativă asupra libertăţii omului iar eticul este deja strivit tocmai de imperativul unui pretutindeni care nu este altceva decât înghimparea spre nelimitele gregarităţii
    10. Consider că a fi purtător de biometric, a mă folosi de biometric sau a purta grija biometricelor acte – adică a nu le pierde, dacă le pierd culmea nu i aşa pierd identitatea numerologică şi sunt nul societal – nu este altceva decât o acceptare tacită atât a controlului total săvârşit prin pârghia sistemului dar mai ales o toleranţă tot mai intimă în viaţa mea a simbolului 666 încorporat prin cip.
    11. NU mă simt deloc bine să fiu scanat, chiar şi în baza unui act biometric; păi ce sunt eu animal să fiu scanat pe baza unui cip???
    12. iar dacă motivaţia este siguranţa personală să fim serioşi dacă ăştia cu biometricele îşi închipuie că mă pot amăgi că viaţa mea este cu mult îmbunătăţită sau că poate fi salvată de la un necaz sau din preajma morţii sau că îmi pot garanta veşnicia prin tocmai supraveghegrea asta se înşeală amarnic. Viaţa şi Moartea este de la Dumnezeu şi doar Dumnezeu poate să o ia sau să o deie.

    am fost azi să mi schimb buletinul. am cerut buletin precum îl am pe cel de acum. şi am întrebat de buletinele biometrice. am întrebat dacă schimbarea buletinului acum va necesita o altă schimbare de la anul când se vor introduce cele biometrice iar doamna de acolo nu ştia sau se făcea că nu ştie. mi a spus că alea nu s obligatorii mai ales dacă îl schimb acum; fiindcă dacă îl schimb acum este valabil pe 10 ani; oricum i am spus că odată ce îl schimb nu mă mai prinde pe acolo şi i am şi spus motivul pentru care nu vreau biometrice; pe criteriul afirmat de Părintele Iustin Pârvu, că de aia am semnat petiţia şi doamna o cam rămas cu gura căscată… îs tare curios dacă mă vor obliga să îl schmb înainte de expirare cu unul biometric de la anul… dacă mă vor obliga în condiţiile date atunci este o MARE PROBLEMĂ…

    în altă ordine de idei uite cum sectarii ne fac pe noi ortodocşii sectari, fiindcă cică nu le acceptăm statutu de cult sau fiindcă vedem drept erezie / sectă protestantismul

    http://danutm.wordpress.com/2010/09/04/sunt-bisericile-o-povara-pentru-stat-sa-trecem-la-protestantism/#comment-8783

    Apreciază

    • danutza said, on septembrie 6, 2010 at 3:17 pm

      of, ca si pe mine ma necajeste tot acest conflict care nu se mai termina. nu stiu ce s-a intamplat de este ireconciliabil. mie imi plac si blogul fratelui saccsiv si cel al razboinicilor, doar ca , atunic cand sunt anumite lucruri care mie mi se par nelalocul lor, trec peste ele. iau ce e bun si am avut destule. fratele saccsiv este oarecum mai antisistem, ne prezinta problema nu numai duhovniceste, dar si lumeste, pe cand fratii pun accent mare pe pregatirea duhovniceasca. sigur ca ea e prioritara, dar trebuie sa intelegi si contextul in care se ptrec lucrurile ( de ce vaccinari, de ce acte cu cip, de ce promovarea satansimului, etc).
      imi pare tare rau ca exista dezbinare in blogosfera crestina, ca de ea se bucura doar satana. poate ca , cu un pic de vointa sau smerenie, lucrurile s-ar rezolva.

      Apreciază

      • Karol said, on septembrie 6, 2010 at 5:08 pm

        La fel si eu, iau articole de la razboinici ca sunt bune, de mutle ori mi-am gasit linistea citindu-le, atunci cand nici sa am rog nu pot si am gandurile vraiste, citind vietile sfintilor, ale pustnicilor de la athos, si semnele vremruilor, parca traiesc cu ei acolo, sunt in contact cu ei, si asta e tot o rugaciune !
        Dar ei nu fac nimic , nici o atitudine clara, eu asta si ziceam, un sfat, ceva,sa indrume si ei lumea,ca e momentul sa indrume pe crestini sa nu ia pecetea fairei….dar ei nimic, vad ca mai rau incurca, daca nu sunt in stare, macar sa nu atace pe cei care vor sa ia o initiativa

        Apreciază

  13. pepikul said, on septembrie 6, 2010 at 2:12 pm

    Trebuie sa ne concetram mai mult asupra pacatului, decat asupra cipului! Stim ca vine, stim ca avem si „frati”, care sunt in: „razboi intru cuvant” cu cipul, dar raspunsul, ni-l da Ava Papacioc: „Eu, nu primesc asa ceva”! Acest cuvinte ar trebui sa puna capat capitolului „cip”. NU PRIMIM ASA CEVA–– VREM ALTERNATIVA!

    „Fiara, va veni,/ Noi, n-o putem opri./ Caci, in SCRIPTURA a fost scris/ Iar, Iisus va judeca, cum ne-a promis!”- e tot ce am de zis. Amin!

    Apreciază

  14. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 2:30 pm

    ,,Adevarata vrednicie nu ne-o aratam niciodata prin folosirea drepturilor noastre, ci prin puterea noastra de slujire si de jertfa.
    Mai usor e pentru un om sa-si castige drepturile decat sa-si piarda mandria.
    Jertfa fara cartire face din viata noastra furtunoasa o zi linistita si sfanta. Ne umplem zilele cu multa-vorbire despre oamenii care se impotrivesc jertfei sau despre cei care se incumeta la jertfa. Dezgustul si admiratia sunt doua bai in care inimile noastre se scalda de la rasaritul soarelui pana la asfintit.
    Nimic nu starneste mai tare dezgustul fata de un om decat auzirea cuvintelor: ,,ESTE INCAPABIL DE JERTFA!”.
    Cand aceasta judecata este indreptata spre noi insine, ne simtim ca si cum am fi pierdut intreaga lupta a vietii”.

    (Sfantul Nicolae Velimirovici, Patimirea Bisericii, p. 21)

    Apreciază

  15. fanu said, on septembrie 6, 2010 at 2:34 pm

    uite ce explicaţii dă oficialul ăsta

    Apreciază

    • acadennis said, on septembrie 6, 2010 at 3:06 pm

      Astai pasul premergator implantului cu m-chipului, romanii sunt presionati ca sa ajunga in rand cu occidentul.

      Apreciază

  16. fanu said, on septembrie 6, 2010 at 3:00 pm

    câtă făţărnicie pe oficialul ăsta atunci când Părintele aduce vorba despre cip cu 666, o dă la întors, că astea din România nu au 666 cod de cip

    Apreciază

    • sorin said, on septembrie 6, 2010 at 8:41 pm

      acuma zic si eu … pai poate chiar nu au, nu? au, pana la urma?

      Apreciază

  17. acadennis said, on septembrie 6, 2010 at 3:08 pm

    Oficialul e ceva diavol in haina de om … ???

    Apreciază

  18. acelas said, on septembrie 6, 2010 at 3:24 pm

    la fel cum nu pot accepta ca a vorbi critic despre aceste acte cu cip si a incerca sa le inalturi efectele prin lege, sau pur si simplu sa nu le iei, ar insemna tulburare, sau musai „ruperea” de Biserica, schisma ! O prostioara, copilarie …

    Apreciază

  19. Erica said, on septembrie 6, 2010 at 4:35 pm

    @iustin,

    Tu spui:
    [i]”Cel ce accepta actele cu cip este la fel de vinovat la si cel ce se insemneaza pe propriul corp!
    Pacatul de a spune DA lui Antihrist inseamna DA, MA LEPAD DE HRISTOS!
    PACATUL FACUT IN DUH ESTE MAI GRAV DECAT CEL FACUT IN CORP!”[/i]

    deci dupa tine, cei care accepta actele cu cip sunt chiar mai vinovati decat cei care se vor insemna cu pecetea finala… Ma ierti dar nu ar putea sa fie „mai grav”, cel mult la fel de grav dar nu este deloc cazul aici. Pt ca: cei care accepta actele nu sunt majoritatea dintre ei constienti ca este o etapa premergatoare pecetii, deci ei nu spun „DA lui Antihrist” (in mod constient), pe cand atunci cand se va pune problema adevaratei peceti (pe mana si pe frunte) oamenii vor fi constienti ca vor spune „DA lui Antihrist” pt ca acesta va fi chiar motivul pt care se va pune pecetea, acceptarea acestuia si a sistemului sau, si inchinarea la el. Eu cred ca pui gresit problema: ori in duh ori in corp, mai degraba gravitatea consta in: constient (cu buna stiinta) sau nu. Se stie ca un pacat facut cu stiinta este mai mare decat unul fara stiinta.

    Vedeti ce spune Par. Arsenie Papacioc „Lepadarea e: eu nu cred in Domnul Hristos, asta e lepadarea.”

    Pe de alta parte, chiar daca cineva ia actele cu cip, stiind ca nu e bine ce face, sa presupunem ca a auzit tot ce se spune despre ele dar face un compromis spunandu-si ca nu e ceva atat de grav. Mai tarziu el insa se poate razgandi, si in acest caz [u] va avea posibilitatea pocaintei, [/u] a spovedaniei (renuntand bineinteles la aceste acte). Pocainta insa va fi pe masura pacatului si nu se stie daca va mai avea timp, plus ca o data ce faci acest compromis vei fi luptat si nu va fi usor.
    In schimb, in cazul acceptarii pecetii pe mana si pe frunte (conditionata de inchinarea la Antihrist), nu va mai exista posibilitatea iertarii si a pocaintei, pacatul acesta nu se va ierta in veci.

    In Apoc. se specifica clar: „… Cine se inchina fiarei si chipului ei SI primeste semnul ei PE FRUNTEA lui, sau PE MANA lui, Va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu…” (Apoc.,cap14)

    Apreciază

  20. Stefan said, on septembrie 6, 2010 at 4:37 pm

    Va semnalez ceva foarte important. Vad ca nimeni nu scrie despre aceasta. A vazut cineva cum arata un pasaport biometric? Pe spatele fiecruia este pus codul de bare Ean 13, dar fara a putea fi dezlipit. Initial am avut impresia ca poate fi dezlipit si o rog pe persoana care il detinea sa stearga codul; mi-a raspuns ca nu numai ca e greu de dezlipit, dar i s-a precizat la Politie sa nu cumva sa il stearga, pentru ca nu mai este valabil si e posibil sa aiba probleme.
    Acest lucru autoritatile statului au omis sa il precizeze. Si din moment ce ei lucreaza cu minciuna si cu viclesugul, la ce folos sa ii urmam? De unde stim pe cine urmam de fapt?

    Apreciază

  21. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 4:53 pm

    @Erica:

    Ati spus:

    ,,deci dupa tine, cei care accepta actele cu cip sunt chiar mai vinovati decat cei care se vor insemna cu pecetea finala…”

    Da, sunt si mai vinovati, pentru ca:

    1. ACCEPTA IN MOD VOLUNTAR SI CONSTIENT CIPUL DIN ACTE!

    2. PENTRU CA ACUM AU POSIBILITATEA DE A REFUZA DE BUNAVOIE PECETEA INITIALA, DAR NU O FAC!

    3. PENTRU CA MAJORITATEA CELOR CARE VOR PRIMI PECETEA FINALA O VOR FACE IN MOD FORTAT!

    4. PENTRU CA CEI CARE VOR PRIMI PECETEA FINALA S-AR PUTEA SA FIE, IN MARE PARTE, ACEIASI CU CEI CARE AU ACCEPTAT PECETEA INITIALA, DECI EI VOR FI SINUCIGASI AI PROPRIILOR TRUPURI SI SUFLETE!

    Daca TOTI ar refuza acum actele cu cip, le-ar da o sansa de a trai liber si copiilor celor despre care se spune ca vor cu tot dinadinsul sa se faca mucenici … pentru ca sistemul s-ar opri pentru o perioada din satanica lucrare.

    Dar asta ar insemna sa se mai creada in INVIERE!

    Apreciază

  22. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 5:11 pm

    … oricum, varianta ultima pare insa utopica, intrucat semnele sfarsitului sunt extrem de vizibile si de iminente …

    Apreciază

  23. G-man said, on septembrie 6, 2010 at 5:17 pm

    amintiri din vremea buna…………..
    http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/20/parintele-arsenie-papacioc-despre-parintele-justin-are-dreptate/

    Traiasca parintele Iustin Parvu !
    Traiasca parintele Arsenie Papacioc !

    Apreciază

  24. Pan Tvardovskii ...instalator said, on septembrie 6, 2010 at 5:50 pm

    Buna seara
    Deprimanta aceasta dihonie intre razboinici si alte bloguri .Inca de anul trecut pe apologeticum existau comentarii „caldicele” care se straduiau sa calmeze nelinistea multora datorata biometricelor din pasapoarte cu gargara obisnuita .Adica sa ne reculegem sa ne rugam mai mult sa ne impartasim mai des desi cum zicea cineva mai sus de unde au ei stiinta cit se inchina unii si altii.
    Un prieten al meu cu vedere foarte buna la aceste evenimente actuale mi-a spus ca ar exista doua tendinte .Una este aceea de a se impotrivi acestor acte .Papacioc,Iustin,Anania ,altii si o alta tabara .Cea comoda ,vorba lui nenea Iancu …ultraliberschimbisti ce voiesc progresul cu orice pret.Cele doua tabere sint logic antagonice dar aici intervine ceva care pe mine ma fascineaza.Se intimpla lucruri absolut fascinante.APELE NU SE SEPARA.Prietenul meu mi-a mai spus ca tabara „comozilor ” este constienta ca tabara rivnitorilor e cam batriioara si asteapta senin si candid iesirea din sistem .A taberei rivnitorilor.Mizerabil,nu? Mie asa imi pare.
    Stiu ca risc sa te plictisesc saccsiv dar ce sa-i faci …imi asum.Care este pozitia BOR referitor la pasapoartele biometrice DEJA legalizate?Cumva …tacere?O tacere …curajoasa?
    De ce nu spune oficial BOR toata tarasenia?Fratilor actul biometric este bun sau rau.Sau de ce nu reactioneaza la „frondele |”taberei rivnitorilor?De ce nu explica public …fratilor… Iustin ,Papacioc si altii care se opun cipurilor sint niste rataciti.Prin tacerea BOR se perpetueaza o stare de neliniste in societate.In Rusia treaba a fost clar explicata si asumata de BO Rusa.V Cia[plin a esplicat toata tarasenia.
    Din nou plicisitoare intrebare am.Ce te ar deprima mai tare saccsiv, o acceptare de catre BOR a cartilor de identitate sau o scjisma ?O separare a apelor .Sa se arate fiecare cine e si cum e.Sa stie si turmele spre ce pastori sa se indrepte.
    Nu reusesc sa discern logica Parintelui Arsenie…eu nu il primesc .Bine dar poate ca e cam putin.Trebuie invatati si altii sa nu il primeasca.Menirea bisericii este si sa ajute .Nu prea vad ce folos trage un pusti de 13 ani si 11 luni care trebuie sa primeasca CI cu biometrice avind parinti manelisti sau alcoolici.Unde este biserica misionara printre ortodocsi?
    Cum sa ceri mucenicie unui pusti care are in cap fotbal ca trebuie sa se muceniceasca .Rivnitorii se adreseaza unor …cui se adreseaza?
    Imi asum riscul sa spun ca mucenicie se cere mucenicilor .Cum bine spui saccsiv ati fost multi la P Voda dar unii s-au sucit.Fascinant.Si?V-ati gindit sa va asociati in ceva voi cei ramasi in rivna ?Adversarul este foarte puternic si bine organizat.Cum te organizezi tu? Sau poate deja exista ceva organizat ?Stam si ne indignam pe blog ?Atit?Fasciile ?Una e una .Sutele sint sute.
    Asa cum sint comentarii facute pentru a dezbina sau a induce lehamite asa sint si unele bloguri facute sa constate nu sa lupte.Asa o fi ,ce zici|?

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 6, 2010 at 5:56 pm

      Pan Tvardovskii …instalator

      Frate, fiecaruia i s-au dat niste talanti. Eu stau 12 ore pe zi la calculator. Ca sa informez. Ce vrei sa fac mai mult?

      Apreciază

  25. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 6:01 pm

    @Erica:

    Ati mai spus:

    ,,cei care accepta actele nu sunt majoritatea dintre ei constienti ca este o etapa premergatoare pecetii, deci ei nu spun “DA lui Antihrist” (in mod constient)”

    Faceti, va rog, un experiment, si duceti-va la directia de pasapoarte din judetul dumneavoastra: veti vedea ca toti cei care solicita pasapoarte electronice, STIU FOARTE BINE DESPRE CE ESTE VORBA, si ca vor rade dispretuitor daca le veti aminti despre cipuri, spunand ca acestea sunt … prostii!
    Deci fiecare este responsabil de alegerile lui!

    Apreciază

  26. Erica said, on septembrie 6, 2010 at 6:13 pm

    @iustin,

    Inteleg ce spui spui, si inteleg mai bine decat multi cat este de periculos acceptarea acelor acte nenorocite, dar: ii consideri vinovati cei care acum accepta voluntar actele cu cip pt ca au posibilitatea de a refuza si nu o fac. Multi insa nu constientizeaza ca este vorba de un pacat, ei nu accepta voluntar pe Antihrist acum, ei accepta ceea ce pt ei este doar UN CIP, asa cum au acceptat si telefonia mobila sau CNP-ul, nu realizeza pericolul, spun „da” cip-ului si nu „da” Antihristului (care acum nu exista, vizibil cel putin). Una este sa accepti un cip si alta este sa te inchini la Antihrist.
    Iar pecetea finala nu va fi pusa fortat (adica cu forta fizica, ii dai omului in cap si ii pui pecetea, pt ca asa omul nu va avea pacat), ci va fi fortat de imprejurari, nu va putea vinde si cumpara, deci va muri de foame si astfel singur va vrea sa o primeasca (eu asa am inteles), sau poate fi chiar amenintat si santajat dar decizia va fi personala.
    Te rog, nu judeca pe cei care iau acum actele, pt ca numai Domnul are dreptul de a judeca, doar Dumnezeu cunoaste ce este in mintea si sufletul omului.

    Din ce spui tu se intelege ca cei care au luat actele cu cip nu au nici o sansa, dar nu este asa. Dupa tine, eu deja sunt moarta si ingropata. Pt ca eu am avut act cu cip si am aflat pe pielea mea cat de periculos este acest lucru pt sufletul omului. Dupa multa pocainta si prin milostivirea lui Dumnezeu (dupa Sf.Spovedanie si Impartasanie), am putut simti din nou harul lui Dumnezeu.
    https://saccsiv.wordpress.com/2010/08/26/o-cititoare-despre-perioada-de-dupa-ce-a-luat-un-card-cu-cip-%E2%80%9Ea-fost-cel-mai-mare-cosmar-pe-care-l-am-avut-vreodata%E2%80%9D/

    Apreciază

    • Erica said, on septembrie 6, 2010 at 6:20 pm

      Eu nici macar nu auzisem de cip, nici nu am observat ca acel card avea cip, dar auzisem, constientizam ca este o etapa pt indosarierea noastra, insa mi-am spus ca este la fel ca tel.mobil, ca cnp-ul… daca as fi auzit de lepadare sau ceva de genul asta, nu mai primeam acel act. Am uzat doar de ratiunea mea, „ce poate fi rau la un card”… BTW, era card ING, si BTW numai ca nu m-au intrebat si nr. de la pantfof,… f.multe intrebari suspect de personale mi-au fost puse… (asta la inceputul lui 2005, pt exactitate).

      Apreciază

  27. Aurora said, on septembrie 6, 2010 at 6:34 pm

    @Danuta, nu mai sluji la doi domni, hotarastete odata cu care ramai ! Ce e aia ”mie imi place si razboi intru cuvant ca e mai duhovnicesc, dar imi place si saccsiv ca e mai terestru „- am redat cu aproximatie ideea ta. In primul rand ca saccsiv mi se pare cel mai duhovnicesc, el nu face nici un fel de concesii. Si apoi a spune pe blogul lui Saccsiv ca iti place de dusmanii lui mi se pare nu numai o impolitete, dar si o tradare pe fata.
    Dumnezeu sa-l ocroteasca pe prietenul nostru neobosit Saccsiv !

    Apreciază

    • danutza said, on septembrie 7, 2010 at 10:18 am

      aurora, te cunosc de pe blogul lui saccsiv si , ca si de multi dintre cei echilibrati, ma simtatasata de parca as fi intr-o familie. eu ma gandeam ca pe acest blog, ca si pe altele ( care permit postarea comentariilor decente), ne exprimam parerea despre subiectul articolelor sau despre ceea ce se intampla in lume. nu cred ca rostul cometariilor este sa ne atacam reciproc, sa ne contram sau sa demosntram ca noi avem dreptate. fiecare emite niste pareri. ca or fi bune sau rele, e greu de stabilit.
      eu vizionez de ceva timp constant mai multe bloguri, din care imi extrag informatia, pe care incerc sa o filtrez. daca ceva mi se pare in neregula, trec peste, dar am gasit multe lucruri utile si de folos. in plus, cu ajutorul acestui blog, am inceput sa vad lucrurile intr-un context larg, sa leg anumite evenimente aparent independente. de accea am spus ca fratele saccsiv este mai antisistem, pt ca nu posteaza doar predici sau cuvinte ale sfintilor, ci ne arata si cam ce ne pregatesc elitele.
      asa ca, daca apreciez sau urmaresc mai multe bloguri, dar unii dintre administratori au o disputa, asta inseamna ca trebuie sa fiu intr-o anumita tabara? eu una am militat de la inceput pt rezolvarea divergentelor in particular. nu am inteles motivul pt care fratii de la razboi au facut-o publica ( disputa) ,dar astea sunt lucruri pe care doar partile le stiu.
      eu, cand am avut de facut o observatie, am facut-o. e adevarat ca fratii de la razboi nu mi-au publicat mereu comentariile , dar asta e alta discutie.
      eu nu ii cataloghez la cei de la razboi dusmanii lui saccsiv, atata timp cat chiar el a spus ca ii iarta si ii iubeste in continuare ( o atitudine demne d e un crestin).

      nici de tradare nu poate fi vorba, pt ca nu-si are rostul cuvantul. a trada inseamna mult mai mult si e un lucru grav. daca fratele saccsiv considera asta tradare, ma va anunta domnia sa.
      eu oricum, sper ca, daca am fi mai blanzi, mai iertatori, mai iubitori de oameni si de dreptate, ne-ar fi mult mai bine ( in general vorbind). nu ar fi rau sa si aplicam invatatura crestina, nu doar sa o clamam.
      sa ne rugam unii pt ceilalti, sa ne trimita Dumnezeu harul Duhului Sfant ca sa devenim mai intelepti si mai smeriti.
      tot ce imi doresc este sa se termine disputa, pt ca doar Dumnezeu stie cine greseste si cine are dreptate.
      oricum, fiecare ne-am format o parere referitoare la actele cu cip. fiecare stie daca vrea sau nu sa le accepte. eu ma rog al Dumnezeu sa ma intareasca si, atunci cand voi fi in situatia de a la primi sau nu, sa imi dea putere sa le refuz ( ca e usor sa declaram ca nu le primi, dar cati vom fi si in stare sa o facem????)
      eu una stiu ce mi-a spus personal parintele Arsenie si, indiferent de interviurile luate de altii, eu voi incerca sa ii respect sfatul:” NU LE LUAM!”.
      sa nu uitam cuvintele lui aristotel: ” mi-e prieten platon , dar mai prieten mi-e adevarul”.
      noi adevarul trebuie sa-l cautam, si il vom gasi doar in Hristos.
      iertare daca am suparat! sunt un om pacatos si plin de slabiciuni!Doamne-ajuta!

      Apreciază

  28. Pelerin Ortodox said, on septembrie 6, 2010 at 6:38 pm

    Sa-ti dea Sumnezeu sanatate multa!

    Apreciază

  29. Pelerin Ortodox said, on septembrie 6, 2010 at 6:39 pm

    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate multa!

    Apreciază

  30. fanu said, on septembrie 6, 2010 at 6:42 pm

    http://danutm.wordpress.com/2010/09/04/sunt-bisericile-o-povara-pentru-stat-sa-trecem-la-protestantism/#comments

    uite cum un preot ortodox ia apărarea unui sectar… incredibil, în ce hal arată uneori ortodoxia

    Apreciază

  31. Pan Tvardovskii ...instalator said, on septembrie 6, 2010 at 7:03 pm

    Bine saccsiv .Sa iti povestesc secventa simpatica din 2012 la inceputul sfirsitului cu Woody Haarelson in extaz ca …sa stii Umanitate ca eu am fost cel care ti-am spus PRIMUL ca vine bau baul? Bine, nu ti-o mai povestesc.
    Faci niste lucruri foarte bune .Succes in continoare

    Apreciază

  32. pavel said, on septembrie 6, 2010 at 7:42 pm

    Doamne ajuta!
    Sunt intru totul de acord cu fanu! Enumerarea argumentelor e forte! Bravo! si pt pozitia in fata oficialitatilor! asa ar trebui sa procedam toti semnatarii listelor sau ne-semnatari, dar care nu suntem de acord cu actele biometrice!
    Mare dezbinare si cearta intre ortodocsi! Ca la sectari! Trist! Iar site-ul celor de la “razboi intru cuvant” m-a dezamagit cu totul…cenzurarea mesajelor celor cu atitudine ferma anti-cip sau care isi exprima dezacordul cu ei, precum si orice luare de pozitie care demonstreaza argumentat ca ideile lor de manipulare a Parintelui Iustin sunt false se pare ca sunt la ordinea zilei. Nu mi-a fost publicat niciun mesaj(toate aveau un continut cu cele mai sus enuntate).pacat, mare pacat….manipulare in masa a celor creduli si care nu au contact direct cu Petru-voda…
    Sa ne ajute Dumnezeu pe toti! Sa ne iubim si sa ne intarim cat mai mult pt a rezista la toate incercarile care vor veni peste noi!Sa ne dea Dumnezeu bun discernamint pt a a face alegerea corecta pina in final!

    Apreciază

  33. pepikul said, on septembrie 6, 2010 at 7:53 pm

    Alooooooooooooooooooo? Ce sa inteleaga omul simplu, din toata cearta asta, „la nivel inalt”? Domnule „P. Tvardovski” esti cam „tvard” de cap? Mie unul, nu-mi placi, si te rog sa NU IL PRIMESTI!

    Aurora, cine este Danuta? O fi Erica?, dar cati dintre cititori stiu?
    Iustin, e de ajuns daca putem schimba parerea unui vecin, decat sa ne contrazicem.
    Saccsiv, de ce taci? nu se observa: ca domnul „instalator”, e unul de al lor?

    NU PRIMIM ASA CEVA/ VREM ALTERNATIVA!

    Apreciază

    • Pan Tvardovskii ...instalator said, on septembrie 6, 2010 at 9:34 pm

      Pepikule sint distrus ca nu ma placi.Nu sint numai tvard de cap ci si nespalat la creieri asa ca iar nu ai motive sa ma placi.Si crede-ma ,instalator …este o profesie liberala.

      Apreciază

    • danutza said, on septembrie 7, 2010 at 10:23 am

      pepikul, daca ai fi urmarit de mult timp si constant blogul lui saccsiv, ai fi stiut cine sunt, ca am comentat de mult sub acest nume. nu fac diversiune sa postez sub mai multe nume. de altfel, fratele saccsiv imi stie si adresa de mail, si blogul si ideile. ca or fi bune sau rele, ca or fi putine si fixe….nu stiu, dar sunt ale mele si , in general, cu mici exceptii, sunt aceleasi de la inceputul discutiei cu biometria.

      Apreciază

  34. […] Cititi si: VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema AC… […]

    Apreciază

  35. ANTONIA said, on septembrie 6, 2010 at 9:59 pm

    Se vad clar multe intentii de a se ravasii oamenii tocmai prin aceste voite scoase in evidenta nuante diferite ale scumpilor si marilor nostri duhovnici.Raul cauta nod in papura si dezbina.Asta se incearca acum.Bieti oameni fara credinta ce suntem….Suntem siguri ca Pr. Iustin, Pr. Arsenie,Pr.Adrian,Ps.Ep.Bartolomeu ne sunt stilpi ai Ortodoxiei,dar ni-i greu sa intelegem nuantele,si altii se folosesc de necredinta noastra.Fiecare Parinte ca si fiecare om are darurile lui de la Dumnezeu si implicit modul de sfatuire ,de indreptare a omului.Pe cine il are la evlavie mai mare pe Parintele Iustin il misca ce spune Pr. Iustin ,pe altul ce spune Parintele lui.dar cu totii privesc si privim si vrem pe Hristos, Mantuitorul,mantuirea.Nu se lucreaza la fel toate vietile,nu suntem toti la fel,de ce vrem acum sa uniformizam totul, toti parinntii ,duhovnicii sa aiba acelasi cuvint.Nici nu e posibil.Duhovnicii se deosebesc prin harisme,oamenii au fiecare indrumare de sus catre duhovnicul care le poate trezi dorul si rivna de mantuire.Evlavia spune Parintele Paisie Aghioritul Il misca pe Dumnezeu.Parintii nostri dragi asa lucreaza.Cita grija si gingasie sufleteasca are Parintele Iustin!!Mai bine ne sperie mai mult decit sa ne ratacim .Cine il iubeste si macar o data l-a binecuvintat n-are cum sa nu se cutremure de ce ne sfatuieste Dinsul.Dar altcineva sta si interpreteaza,EI NU SIMT STAU PE MARGINE SI ATACA.Cine l-a cunoscut pe Parintele Arsenie se perpeleste de cuvintele Dinsului.Cum mai tremura sufletul Pr. Arsenie sa nu cumva sa se sperie oamenii sa ajunga sa gindeasca la rele si mai mari.Corabiile sunt conduse si de la cirma si de la sala masinii,impreuna se armonizeaza in comenzi ca sa ajunga la liman,la mantuire.Numai Hristos poate conduce singur ,Apostolii mai multi,preotii si mai multi.Fiecare popor si-a avut apostolul,fiecare suflet isi are duhovnicul.Ortodoxia are stilpii ei,si e imposibil sa nu-i recunosti,dupa ochii lor de cer,dupa lumina sfinta de pe chip,numai sa-i vezi!…De ce cautati sa-i rastalmaciti.Fiecare are dreptate intocmai in indemn,fiecare are grija lui pentru poporul acesta,fiecare are darurile lui de la Dumnezeu si prin ele lucreaza.Pr. Iustin”La lupta!”,Pr.Arsenie”Cu atentie!”,PS.Bartolomeu”Cu intelepciune!”,Pr.Adrian”Cu staruinta!” si toti intr-un glas cu ceilalti duhovnici „Cu rugaciune!”Sa-i ascultam cu bucurie ,cu nadejde,Dumnezeu nu ne lasa pentru rugaciunile Lor,sa-i ascultam pe toti atenti la fiecare nuanta ,ca si cum ar fii un singur glas care ne cheama sa luptam pentru mantuire cu armele pe care ni le-a lasat Hristos!Raul este viclean.loveste din multe parti,ne urmareste,dar avem si noi aparatorii nostri care ard cu rugaciunea si cu sfatul:atentie si acolo ,si acolo,si la dreapta,si la stinga, si inauntru,cum sa vorbeasca la fel Stilpii Ortodoxiei,cind atacurile asupra ei sunt din atitea parti si oamenii asa diferiti la firi si intelegere?Sa-i ascultam ca si pe o cintare cu mai multe voci care se armonizeaza slavind pe Dumnezeu si dorind mantuirea tuturor!Sa avem grija ca si aici ne paste dezbinarea in a cerceta care Parinte e mai demn de urmat,care e mai adevarat?Toti sunt la fel de puternici si adevarati caci lucrul il savarseste Hristos printrinsii dar poate fii si diferit dar la fel de trebuincios si important,sa luam aminte la scopul pe care il avem .Sa nu primim actele cu microcip ca sa nu le netezim calea spre pecetluire,asa mai cistigam timp de pocainta,o speranta in plus pentru mantuire.Cine oare e sigur ca a lucrat destul pe pamant si a cistigat sigur cerul?Avem nevoie de timp,de pocainta,lactimi ,smerenie,de rugaciune…Preacurata scumpa salveaza-ne!

    Apreciază

  36. iustin said, on septembrie 7, 2010 at 7:09 am

    Multi ortodocsi spun: lasati, nu va faceti atatea probleme premature, ne vom da perfect seama care este pecetea si cine este Antihristul …
    Dar daca, asa cum o spune Sfantul Lavrentie al Cernigovului, NICI MACAR PATRIARHUL NU-L VA RECUNOASTE CA ANTIHRIST DECAT ATUNCI CAND SE VA AFLA FATA IN FATA CU EL, ce sa mai spunem de credinciosii de rand?

    Iata proorocia:

    ,,La încoronarea lui, când se va citi Simbolul de credinţă, el nu va permite să fie citit corect: unde vor fi cuvintele «lisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu» se va recunoaşte numai pe sine.

    Atunci Patriarhul va exclama: «Acesta este Antihrist!» şi Patriarhul va fi ucis.

    La încoronare Antihrist va purta mănuşi şi când le va scoate, pentru a-şi face cruce, Patriarhul va observa că la degete nu are unghii, ci copite, lucru ce îl va încredinţa că este Antihrist.

    Vor veni din cer proorocii Enoh şi Ilie, care vor spune tuturor că a venit Antihrist: «Acesta este Antihrist, să nu credeţi în el». Acesta îi va ucide pe prooroci, dar aceştia vor învia şi se vor înălţa la cer.”

    Deci TREZVIE, multa, multa TREZVIE!!!

    Apreciază

  37. iustin said, on septembrie 7, 2010 at 7:25 am

    @Sorin:

    Apocalipsa 13, 16:

    ,,Şi ea îi SILESTE pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.”

    Proorocia Sfantului Lavrentie (al Cernigovului), despre ultimele timpuri:

    ,,In anul 1949, noaptea, sfântul stareţ Lavrentie s-a învrednicit de vizita Evanghelistului Ioan Teologul. Era pe data de 26 septembrie pe stil vechi. Ei au discutat aproape şapte ore. Sfântul Evanghelist a completat cele spuse de proorocul Ilie şi dreptul Enoh şi i-a mai spus şi despre arătarea Crucii Domnului, despre învierea morţilor şi înfricoşata judecată a lui Hristos.

    Antihrist va cunoaşte toate vicleniile diavoleşti şi va face false minuni. Pe el îl va asculta şi îl va vedea, în acelaşi timp, întreaga lume. Sfântul lui Dumnezeu, mărturiseau arhiepiscopul Simon, arhiepiscopul Teodosie, episcopul Iacob şi arhimandritul Teofan, spunea: „Fericit şi preafericit va fi omul care nu va dori şi nici nu va vedea faţa spurcată a lui Antihrist. Cine va vedea şi va asculta cuvântul hulitor de Dumnezeu a lui Antihrist, făgăduinţele pentru toate bunurile pământeşti, acela va fi ademenit şi va merge cu închinăciune înaintea lui şi împreună cu el va pieri şi va arde în focul cel veşnic”.

    Ei l-au întrebat pe părintele: „Cum vor fi toate acestea?”. Stareţul a răspuns cu lacrimi: „în locurile cele sfinte va fi necurăţia pustiirii şi se vor arăta mârşavii ademenitori ai lumii care vor înşela oamenii ce s-au lepădat de Dumnezeu şi care vor săvârşi false minuni. După ei se va arăta Antihrist şi toată lumea îl va vedea deodată”. Părinţii l-au întrebat pe sfânt: „Unde? In locurile sfinte? In biserică?”. Cuviosul a răspuns: „Nu în biserică, ci în fiecare casă. In colţul unde stau acum sfintele icoane vor sta maşini ademenitoare, care vor înşela oamenii. Mulţi vor spune: trebuie să vedem şi să auzim noutăţile. In aceste noutăţi se va arăta Antihrist”.

    „Pe oamenii răi îi va însemna cu peceţi. Creştinii vor fi urâţi. Vor începe ultimele prigoane împotriva sufletului creştinesc care va refuza pecetea satanei. Prigoanele vor începe la Ierusalim, iar apoi în toată lumea se va vărsa ultima picătură de sânge pentru Numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dintre voi mulţi vor vedea acele timpuri înfricoşătoare.”

    TREZVIE!

    Apreciază

  38. […] VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema AC… […]

    Apreciază

  39. mucenicul said, on septembrie 7, 2010 at 7:39 am

    @ Pan Tvardovskii…instralator
    si ce vei face daca BOR iti spune transant sa iei cip-ul ca nu e nici o problema? o sa-l iei si o sa dormi cu sufletul impacat zicandu-ti ca si daca ai gresit nu e vina ta ca ” pastorii” ti-au spus? sa nu te increzi in asta pentru ca nu e adevarat. fiecare raspundem individual pentru optiunile noastre. ” pastorii” vor raspunde mai mult pentru ca ei au si un alt rol dar cred ca la momentul judecatii nu te va mai interesa faptul ca cei din BOR merg cu un etaj mai jos in iad atata timp cat mergeti impreuna la aceeasi destinatie. alegerea e simpla: vrei sa fii un om liber, asa cum te-a lasat Dumnezeu pe acest pamant NU iei actele cu cip. vrei sa fii un om ” corect” intr-o societate incorecta atunci iti iei actele cu cip. in oricare dintre cazuri vei suporta anumite consecinte, mai mult neplacute decat placute. avantajul cel mai MARE al celor care nu iau actele cu cip este ca vor fi mai greu de urmarit si de prins in momentul prigoanei. sa nu credeti ca daca luati actele cu cip nu veti fi considerati inutili la un moment dat si se va dori eliminarea voastra. cu atat mai mult cand vor avea acces la dosarele voastre medicale si vor vedea ca aveti afectiuni care in timp ar putea necesita tratamente costisitoare sau ar determina imposibilitatea de a fi utilizati la anumite munci. actele cu cip sunt o cale simpla de a face un recensamant general al populatiei si de a se stabili simplu si fara prea mare efort din partea autoritatilor, cine cat are de oferit si ce. personal nu o consider o lepadare de Hristos dar consider ca ma predau singur pe mana dusmanului inlesnindu-i astfel planurile viitoare, ceea ce nu vreau. Dumnezeu ne-a lasat liberi si n-a obligat pe nimeni sa-i accepte termenii. nu vad de ce statul si biserica se pot ridica deasupra Lui cand ambele institutii exista tot datorita ingaduintei lui Dumnezeu.

    Apreciază

    • Pan Tvardovskii ...instalator said, on septembrie 7, 2010 at 5:01 pm

      Scuze …poate ca am scris prea mult si am pierdut esentialul eu eram convins ca prin tot ce scriu scriu impotriva biometricelor.Imi pare rau ca ai crezut ca eu astept sa imi zica BOR despre a le refuza ..BOR ar face bine sa primeasca lupta nu sa se ascunda dupa turma.Exista o ruptura totusi intre capii BOR si cei citiva razleti care se opun deschis actelor biometrice.Poate imi scapa ceva totusi .A zis BOR ceva despre actele biometrice dupa ce a cerut pasapoartele alternative?Eu nu stiu despre asta nimic.
      Ce mai asteapta BOR ?A cui binecuvintare asteapta spre a reactiona?

      Apreciază

      • mucenicul said, on septembrie 9, 2010 at 11:37 am

        @ Pan Tvardovskii…instalator
        BOR nu va raspunde sau daca o va face nu va fi raspunsul pe care l-am astepta cu totii. chestia cu pasaportul era mai simpla ca in Europa te poti lipsi de el, dar de CI ai nevoie. acum ca s-a anuntat ca si cardurile de sanatate au cip si se introduc tot din 2011 iti dai seama ca nu mai poate fi vorba de alternative la CI si nici n-o mai poate scalda BOR.

        Apreciază

  40. Daniel said, on septembrie 7, 2010 at 2:31 pm

    Doamne ajuta!
    Scriu pentru prima data pe acest blog, poate si pentru ultima data, si cu permisiunea dumneavoastra as vrea sa spun cateva idei:

    – Am citit interviurile atat al Pr Arsenie cat si al Pr Iustin Parvu si pe-al Pr Adrian. La toti am observat ceva comun: prezenta Harului lui Dumnezeu si un profund sentiment de iubire fata de Dumnezeu si fata de aproapele.
    Plecand de la aceasta idee, am observat citind comentariile de pe razbointrucuvant si de pe acest site urmatoarele lucruri:
    1. Ca s-au format 2 tabere (unii pro pareri Pr Arsenie, altii pro pareri Pr. Iustin) etc…–
    cred ca este o mare eroare sa incercam sa despartim astfel lucrurile. Fiind o persoana „din afara” nu am putut sa nu observ in comentariile postate multe sentimente de ranchiuna, de superioritate, de rautate. Cred ca se uita cine este dusmanul comun: „uratorul de bine” – diavolul.
    2. Mi se pare o ispita foarte mare asta (sa scrii f mult pe un blog, sa devina „a doua natura”), ma refer in special la persoanele care au lasat foarte multe comment-uri – as trage un semnal de alarma sa aiba grija sa nu devina „patima”.
    3. As da si un sfat, desi nu sunt deloc in masura sa-l dau. Nu mai stiu exact cine a spus: „Pacatul de care trebuie sa ne ferim este pacatul de langa noi”. Adica cu gandul la „iau cipul/ nu iau cipul” de fapt noi sa uitam de pacatele mari pe care le facem zi de zi.
    Ma iertati ca am intervenit,
    Doamne ajuta,
    Daniel

    Apreciază

  41. Anq said, on septembrie 7, 2010 at 3:43 pm

    Va urmaresc destul de des… sunteti cam pe gustul meu… Am insa marea rugaminte, ca atunci cand postati cate un interviu cu cineva (Preoti de mir, Calugari, Arhierei , etc) sa mentionati si DATA CAND A FOST REALIZAT INTERVIUL !!!
    Consider ca are o mare importanta, mai ales cand vedem cu totii, ca ieri, unii sustineau ceva, iar astazi *se fac ca ploua*! Multumesc si Doamne ajuta!

    Apreciază

  42. […] VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema AC… […]

    Apreciază

  43. iustin said, on septembrie 8, 2010 at 8:03 am

    @Mihaela:

    Nu cred ca se putea spune mai bine decat ati spus:

    ,,Hai sa fim seriosi ! Nu cred ca cei foarte bogati…hotii…betivii…criminalii si…in general cei care au si duc o viata depravata…si-au pus problema…sa nu accepte actele biometrice…Ci…tot cei care duc oarecum o viata duhovniceasca chiar in lume…adica cei care merg la biserica…se inchina…isi fac rugaciunile de seara si de dimineata ( atat cat si cum pot ) , repet – isi identifica,asuma si-si resping propriile pacate….tot acestia…se gandesc si la pericolul acestor acte spurcate pe care vor sa ni le impuna….”

    Apreciază

  44. […] VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema AC… […]

    Apreciază

  45. Daniel said, on septembrie 9, 2010 at 10:06 am

    Pt Mihaela.

    Nu sunt nici pe departe preot/ calugar. Sunt un om casatorit, plin de pacate care de multe ori „uita” sa spuna rugaciunile asa cum ar trebui, „uita” sa mearga la Sf. Liturghie, uita sa dea milostenie cuiva, etc… Totusi m-a invrednicit Dumnezeu ca acum vreo trei ani sa incep si eu abc-ul vietii Crestine.
    Am scris acel comentariu pt ca asa am simtit citind mai multe opinii. Acum imi dau seama cu atat mai mult ca nu trebuia sa ma apuc sa dau sfaturi, deoarece nu sunt deloc vrednic de o asemenea calitate si pot creea idei gresite celor care le citesc.
    Cat despre cip-uri nu stiu ce sa spun… deja am un card la o banca care pare ca are un fel de cip, dar cum sa renunt la el (…) daca asa sunt platit (…) cu banii pe card (…) Daca as renunta la serviciu si la card, nu as mai avea cu ce sa platesc ratele la casa (…).
    Si cred ca in situatia mea sunt n si n persoane…
    Ce voi face? nu stiu… cred ca voi intreba duhovnicul meu… si ce imi va spune asta voi face.
    Doamne ajuta!
    Daniel

    Apreciază

  46. […] articolele video-si-transcriptul-parintele-arsenie-papacioc-de-vorba-cu-parintelui-mihail-stanciu-pe-tema-actel… şi […]

    Apreciază

  47. http://duhovnicii.blogspot.com/ said, on septembrie 15, 2010 at 10:30 am

    Felicitari pentru blog! Romania va crestina Europa prin marii sai duhovnici !
    Ar trebui sa fim mandri ca suntem romani!
    Nu va deranjeaza daca trimtem oameni de la
    http://duhovnicii.blogspot.com/ la acest articolul ?
    Lasa-ti un link la http://duhovnicii.blogspot.com/ un blog in care gasiti despre : Parintele Arsenie Boca,Parintele Arsenie Papacioc , Parintele Ilie Lacatusu , Parintele Ilarion Argatu ,Parintele Ilie Cleopa , Parintele Lavrentie Strove , Parintele Nicolae Steinhardt , Parintele Paisie Olaru, Parintele Benedict Ghius , Parintele Serafim Popescu , Parintele Paulin Lecca , Parintele Dometie Manolache ,Parintele Sofian Boghiu , Parintele Ghelasie de la Frasinei , Parintele Proclu Nicau , Parintele Ioanichie Balan , Parintele Iulian Lazar , Parintele Constantin Galeriu , Parintele Dionisie Ignat , Parintele Adrian Fageteanu , Parintele Mina Dobzeu , Parintele Iustin Parvu , Parintele Petroniu Tanase , Parintele Ioan Iovan , Parintele Teofil Paraian , Parintele Rafail Noica , Parintele Gherontiu Puiu , Parintele Elefterie de la Dervent

    Apreciază

  48. […] VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema AC… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.