SACCSIV – blog ortodox

Monahul Filotheu Balan (Manastirea PETRU VODA, 6 Aprilie 2010): COMUNICAT cu privire la starea sanatatii Parintelui Arhimandrit IUSTIN PARVU. AUDIO: inregistrare telefonica cu parintele

Posted in Iustin Parvu, monahul Filotheu by saccsiv on aprilie 6, 2010

   Citez din articolul Comunicat cu privire la starea sanatatii Parintelui Arhimandrit Iustin Pirvu:

   Din incred­intarea si cu binecu­vintarea Prea Cuvio­su­lui Par­inte Iustin, stare­tul Man­a­s­tirii Petru Voda, pen­tru a nu umbri bucu­ria aces­tor sfinte zile ale Invierii lui Hris­tos cu zvonuri nefolos­i­toare, oricit de mare ar parea folo­sul unor ast­fel de stiri, va incredin­tam ca starea sanatatii sfin­tiei sale este buna, in mare. In prezent se afla sub cea mai atenta supraveg­here a medicilor din Cluj. Par­in­tele Iustin a ales acest oras pen­tru internarea de urgenta datorita con­di­ti­ilor med­icale supe­rioare, atit din punc­tul de vedere al pre­gatirii pro­fe­sion­ale, cit si din cel al apara­turii med­icale, dar si pen­tru fap­tul ca medicii care supraveg­heaza starea sanatatii par­in­telui sint fii duhovnicesti ai man­a­s­tirii noas­tre de multi ani de zile.
Motivul repetatelor internari ale Par­in­telui Iustin este o infec­tie pul­monara cu un anu­mit tip de bac­terie. Momen­tan se asteapta rezul­tatele hemo­cul­turii, pen­tru a sta­bili o med­icatie pre­cisa si efi­cienta impotriva aces­tei bac­terii. Starea gen­er­ala a sanatatii sfin­tiei sale este buna, sta­bila, un nea­juns fiind o oare­care slabire pe care o aduce lupta organ­is­mu­lui cu boala. Dupa iden­ti­fi­carea pre­cisa a cauzei bolii si sta­bilirea unei med­icatii core­spun­za­toare, efi­ciente, il vom avea din nou in mijlocul nos­tru pe par­in­tele staret.
   De alt­fel, si starea sufleteasca a sfin­tiei sale este buna, Par­in­tele Iustin fiind foarte opti­mist, asa cum il stie o tara intreaga, lucru care se poate ver­i­fica si din inreg­is­trarea tele­fon­ica de ieri seara, 5 Aprilie 2010, ora 22, aflata mai jos. Sfin­tia sa le mul­tumeste tuturor celor ce s-au rugat pen­tru sanatatea sa si nada­j­duieste ca in citeva zile sa se intoarca acasa. Ca atare, cerem fii­ilor sai duhovnicesti si tuturor celor ce iubesc man­a­s­tirea noas­tra sa nu inceteze a se bucura de sfin­te­nia aces­tor zile si a slavi Invierea Dom­nu­lui nos­tru Iisus Hris­tos, rugindu-se pen­tru sanatatea si min­tuirea nu doar a Par­in­telui Iustin, ci a tuturor celor ce-L iubesc pe Hristos.

Mon­ahul Filotheu Balan
Man­a­s­tirea Petru Voda
6 Aprilie 2010

   Cititi va rog si:

Parintele JUSTIN PARVU ESTE IAR BOLNAV. Sa ne rugam pentru el

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 6, 2010 at 9:09 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. mucenicul said, on aprilie 6, 2010 at 9:10 am

    Dumnezeu sa-i dea sanatate si putere ca sa ne fie faclie multi ani de acum inainte! Hristos a Inviat!

    Apreciază

  3. Anamaria said, on aprilie 6, 2010 at 11:22 am

    Hristos a inviat!

    Sanatate multa parintelui nostru drag, iar pe voi cei ce incercati sa faceti lumina in aceasta tulburare care a cuprins crestinii cu evlavie la iubitul nostru parinte Iustin, sa va binecuvinteze si sa va ajute sa revarsati liniste prin cele ce veti scrie.
    Iertare, dar am si eu o mica intrebare si, implicit o oarecare nelamurire pentru care il rog smerit pe fratele Saccsiv sa ma ajute a ma lumina: acest comunicat despre parintele Iustin incepe cu „Monahul Filotheu Balan”.. e oarecum ciudat acest inceput pentru ca intr-o vreme in care toti ochii sunt atintiti asupra Manastirii Petru Voda si, mai ales, asupra starii de sanatate a parintelui Iustin, nu monahul Filotheu este cel care face obiectul acestui interes, si, monah fiind, nici nu cred ca doreste sa castige astfel popularitate.
    Vad ca Sfintia Sa semneaza acest comunicat, probabil in numele Manastirii Petru Voda si nu al sau personal, si cred ca asta este suficient si ca toata lumea a inteles ca se vrea singura sursa credibila si imputernicita a da relatii despre parintele Iustin. De aceea, nu stiu daca acest post avea nevoie de „pecetea” monahului Filotheu, si la inceput si la final. Iertare, daca gresesc.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • ovidiu said, on aprilie 6, 2010 at 2:02 pm

      De acord cu sesizarea ta.Fara sa acuz pe cineva,bag si eu seama ca exista un pic de contrast,scuzabil prin prisma lumescului[sic],intre duhul viu si inconfundabil in care-l simtim si recunoastem pe Parintele Iustin si modul,nedelicat(eufemism)in care este „prelucrat” citeodata,nu doar in cazul de fata…Scuze daca am suparat.

      Apreciază

  4. VIO 333 said, on aprilie 6, 2010 at 11:25 am

    HRISTOS A INVIAT ! Cred ca ar fi bine ca cei care avem evlavie la parintele Justin sa ne rugam pentru sanatatea lui sufleteasca si trupeasca sau macar sa-l pomenim in rugaciunile noastre , asa pacatosi cum suntem , sperand ca SFANTA TREIME nu ne va lasa ! Doamne ajuta !

    Apreciază

  5. adris1919 said, on aprilie 6, 2010 at 5:13 pm

    ADEVARAT A INVIAT!
    Slava Domnului pentru continutul comunicatului!
    Bucuria noastra e nespusa. Nu vom inceta rugaciunile pentru bunul nostru Parinte. Sper sa ne invredniceasca Domnul sa-i putem „inapoia” parintelui Iustin macar o farama din iubirea pe care ne-o daruieste intru Hristos Mantuitorul nostru.

    Sustin remarca Anamariei, din nou un titlu mai putin inspirat, la fel ca si cel cu „ultimul interviu …” Se pare ca sentimentele generate lui Saccsiv de sarbatoarea Invierii Domnului l-au stors de inspiratie. Il rog sa ne ierte pentru critici, nu sunt cu rea intentie.

    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  6. iubesc Adevarul said, on aprilie 6, 2010 at 6:47 pm

    Hristos a inviat!

    De voie sau de nevoie trebuie sa fiu purtator al unei vesti proaste:

    Se pare ca parintele Iustin Parvu a trecut astazi la Domnul internat fiind la spitalul din Cluj.

    Dumnezeu sa il ierte pe parintele Iustin.

    Apreciază

  7. Ioana said, on aprilie 6, 2010 at 6:51 pm

    Iubiti frati intru’ Hristos!

    parintele Iustin TRAIESTE!!!!

    nu va mai luati dupa mesaje de tulburare trimise de tot soiul de neaveniti!

    Traieste, Slava Lui Dumnezeu! Si Dumnezeu sa-l insanatoseasca cat mai grabnic!

    Apreciază

  8. razbointrucuvant said, on aprilie 6, 2010 at 6:55 pm

    @ iubesc Adevarul:

    BA IUBESTI MINCIUNA SI MANIPULAREA, „AMICE”!

    N-ai pic de rusine! E bine de stiut deci ca stilistii sunt raspandacii acestor zvonuri mincinoase!

    Parintele Justin era bine si in seara aceasta. Traieste, se simte mai bine si este optimist.

    Apreciază

  9. razbointrucuvant said, on aprilie 6, 2010 at 7:11 pm

    Poate reusiti asa, tot „omorandu-l” in fiecare zi, sa-i omorati moartea, cel putin… 🙂
    Stim ca abia asteptati momentul, ca sa puteti sa-i compromiteti numele si sa-l folositi samavolnic in slujba intereselor voastre schismatice, impreuna cu fratiorul vostru Danion, dar mai aveti de rabdat…

    Apreciază

  10. iubesc Adevarul said, on aprilie 6, 2010 at 8:11 pm

    razboiintrucuvant, acuza-l pe parintele Alexandru Argatu de la Boroaia, jud. Suceava de astfel de vesti mincinoase. Eu de la el am aflat vestea.

    Daca tu crezi altfel, e strict problema ta.

    Apreciază

  11. iubesc Adevarul said, on aprilie 6, 2010 at 8:14 pm

    Eu nu te-am acuzat de „stilism” chiar daca tu si unii ca tine sunteti adevaratii ‘stilisti’.
    Nu vreau sa incep discutii in contradictoriu cu inselati ca tine.

    Apreciază

  12. ovidiu said, on aprilie 6, 2010 at 8:24 pm

    @iubesc Adevarul:cred ca in cazul tau este vorba de perversiune,nu de iubire adevarata…Tu iei adevarul si-l biciuiesti umplindu-l de singe!!Altfel iti manifesti tu iubirea(masochista)pt adevar…

    Apreciază

    • Anamaria said, on aprilie 6, 2010 at 9:09 pm

      Fratilor,

      va rog din suflet, in numele dragostei pe care o purtam cu totii parintelui! Nu va mai necajiti intre voi. Cineva profita de dragostea noastra fata de parintele si raspandeste zvonuri menite sa creeze tulburare. Am vorbit acum cu cineva care are o cunostinta medic, in cluj. parintele este bine! Traieste! Nu va mai luptati,unii cu altii, sub presiunea unor zvonuri. Faceti bucurie dracilor cu cearta voastra. da, foarte multi crestini, si chiar preoti au primit acest zvon azi. ba ca parintele a murit dimineata, ba ca acuma seara la 19. Minciuni sfruntate! Traieste, Slava Domnului! Traieste!
      Asta e cel mai important lucru. Va voi tine si eu la curent cu ce mai aflu!

      Hristos a inviat!

      Apreciază

  13. Violeta said, on aprilie 7, 2010 at 2:51 pm

    Uitati ce am gasit pe blogul RAZBOI INTRU CUVANT, la comentarii:
    Danion e un bun diversionist. Stie sa creeze panica.
    A aparut intr-o seara la televizor, pe B1-TV, si a spus “rugati-va pentru parintele Iustin ca e bolnav”. In urma acestui anunt foarte multa lume s-a tulburat intrand in panica. S-a creat o isterie grozava. Cert e ca la cateva zile dupa aceea pr Iustin s-a imbolnavit si a fost dus, la propunerea unei maici Iustina, la spital la Iasi.
    Ieri am primit un mesaj pe telefon de la o maica din Petru Voda “rugati-va pentru parintele Iustin ca a plecat la cele vesnice. Inainte de a muri a avut o vedenie in urma careia a spus ca singurul calendar placut lui Dumnezeu e cel vechi”.
    Am urcat in masina si am pornit spre manastire (locuiesc la o ora de mers cu masina). Am aflat apoi ca parintele Iustin traieste.
    Ce sa mai cred. Cine si de ce face astfel de glume? or fi oare doar niste simple glume? Chiar daca au fost simple glume au creat o panica imensa. Nu parintelui Iustin ii folosesc aceste tulburari.

    Apreciază

  14. Mihail said, on aprilie 7, 2010 at 2:56 pm

    Dragilor, voi nu v-ati dat seama ca Filoteu apare peste tot unde e senzatie. Omul asta cred ca vrea sa se faca cunoscut cu orice pret. Chiar si in cazul de fata. Din moment ce si-a dat numele ca garantie de credibilitate inseamna ca se crede important. Si totusi cum ramane cu smerenia pe care trebuie sa o aiba un monah adevarat?
    Sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de „ucenici” ai parintelui Iustin.

    Apreciază

  15. Anamaria said, on aprilie 7, 2010 at 5:24 pm

    Nu parintele este vinovat pentru ca unii din ucenicii sai nu au duhul smereniei. Da, e adevarat, se putea semna „obstea Manastirii Petru Voda”… Vedeti ca si unei mame ii este greu sa creasca chiar si numai doi copii, sau chiar numai unul. Dar parintele cu atatia ucenici? Fiecare dintre ei au insa maturitate si stiu, cu siguranta, fiind in manastire, mult mai multe decat banuim noi, despre Dumnezeu. Acum, Dumnezeu a dat fiecaruia liberul arbitru. Si „ucenicilor” si celor care imprastie zvonurile acestea de starnesc tulburare. Si fiecare va raspunde pentru faptele sale, fie el monah, monahie, mirean, sau chiar arhiereu. Noi sa ne rugam sa ii lumineze Dumnezeu si pe ei si pe noi si, mai ales, pentru sanatatea parintelui Iustin!

    Apreciază

  16. VIO 333 said, on aprilie 8, 2010 at 4:40 pm

    Rugati-va in continuare pentru parintele JUSTIN si nu dati atentie la parerile multor „raspandaci” al caror scop este tocmai diversiunea si se bucura atunci cind vad ca isi ating scopul ! Rugati-va si ptr. ei , dar nu intrati in polemica , cu ei , ignoratii ,tocmai ptr. ca prin comportamentul lor sunt ignoranti !Sa aveti convingerea ca multi din cei care comenteaza aici , nu au ce sa faca , pe multi îi invata altcineva sa tulbure apele (unul cu coarne ) , dar nu stiu si nici nu îi intereseaza cine este parintele JUSTIN ,ce trecut a avut, ce a facut si ce face pentru ortodoxie si chiar ptr. intreg poporul roman , au deosebita placere de a bîrfi .Partea foarte proasta la noi ( romanii ) este ca multi sunt apreciati abia atunci cind nu mai sunt printre noi ! Doamne ajuta-i parintelui Justin , ca tare mai avem nevoie de sfintia sa !

    Apreciază

  17. adris1919 said, on aprilie 8, 2010 at 8:50 pm

    1. Cei care-l stiti pe Parinte mai indeaproape, cunoasteti valoarea cuvantului Sfintiei sale. Ati auzit ce spune in convorbirea telefonica spre final: „Nu cad eu acuma, om mai duce-o asa, o vreme”. Asadar, gata, zvonurile au murit!
    2. Este cel putin naiv, daca nu rau intentionat si inchinator la vrajmas, cel care crede ca in „obstea” de la PV nu sunt „integrati” si „baietei cu ochi albastri”, bicisnice slugi ale dusmanului. Multi stim ca luptele cele mai „fatise” cu vrajmasul nu le ducem noi, mirenii, asa pricajiti duhovniceste cum suntem noi, caci pe noi ne poate birui la orice moment. Adevaratul razboi se poarta cu cei care au avut taria sa renunte la „placerile” acestei lumi si s-au rastignit pe sine, intrand in monahie. Asa ca hoardele de copitati acolo se imbulzesc.
    3. Acest tip de zvonistica dezvoltat in ultima vreme (deloc intamplator) vadeste clar ca lumina zilei motivul pentru care Parintele evita pe cat de mult este posibil iesirile publice in media. Lupta a capatat accente furibunde, paroxistice, iar acum ies la iveala cat se poate de evident elementele combatante. Numai cine nu vrea nu-i vede.
    4. Din fericire, cei care-l avem pe Bunul Dumnezeu in inimile noastre, stim ce avem de facut. Zvonurile sunt un mod de autoincurajare al celor care le lanseaza si nimic mai mult. Pentru noi n-au nici o valoare. Cel mult ne fac sa zambim amar.
    Doamne, fii bun si miluieste-ne pe toti, curateste-ne si ne mantuieste sufletele noastre.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.